Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

Çevreci Büyüknohutçu çifti cinayetinin şüphelisi gözaltında (EK)1)ZANLIYA KEŞİF YAPTIRILDI*- Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu'nun katil zanlısı Ali Yumaç, savcılıktaki ifadesinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri eşliğinde cinayette kullandığı tüfeği ve Büyüknohutçu'ya...

Çevreci Büyüknohutçu çifti cinayetinin şüphelisi gözaltında (EK)

1)ZANLIYA KEŞİF YAPTIRILDI

*- Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu'nun katil zanlısı Ali Yumaç, savcılıktaki ifadesinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri eşliğinde cinayette kullandığı tüfeği ve Büyüknohutçu'ya ait cep telefonu ve diğer eşyaları attığı Dipsiz Obruk olarak da adlandırılan bölgeye getirildi. Burada Yumaç'ın cinayette kullandığı silahı attığı bölgede keşif yaptırıldı.

OLAY YERİNDE CİNAYETLERİ ANLATTI

Ali Yumaç daha sonra jandarma ekipleri eşliğinde cinayetlerin işlendiği eve getirildi. Bahçenin çevresindeki tel örgünün yanından önce eve doğru ateş ettiğini belirten Ali Yumaç, "Silah sesi üzerine Ali Ulvi Büyüknohutçu kapıya çıktı. Bana doğru ışık tuttu. Ortam karanlıktı. Bulunduğun noktadan ateş ettim. Sonra tel örgüden atlayarak içeri girdim. Evde bir el daha Ali Ulvi'ye ateş ettim" dedi.

Aysin Büyüknohutçu'nun bu sırada bağırarak balkona kaçtığını anlatan Ali Yumaç, "Kadın 'imdat' diye bağırdı. Bu kez kadına balkonda ateş ederek öldürdüm" diye olayı anlattı. Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun cüzdanı, cep telefonu ve dizüstü bilgisayarını aldığını kaydeden Ali Yumaç, olayın 9 Mayıs günü saat 20.30- 21.00 sıralarında gerçekleştiğini belirtti. Ali Yumaç, keşfin ardından yeniden jandarma karakoluna götürüldü.

DİPSİZ OBRUK'TA TÜFEK ARANACAK

Madde bağımlısı olduğu da belirtilen Ali Yumaç'ın, çevredeki evlere de hırsızlık amacıyla girdiği kaydedildi. Öte yandan cumhuriyet savcılığı ve jandarma ekipleri, olayın çok yönlü soruşturulduğunu, başka fail olup olmadığını da araştırdıklarını açıkladı. Ekipler, Ali Yumaç'ın olayda kullandığı tüfeğin bulunması için de 'Dipsiz Obruk' olarak adlandırılan kuyuda AFAD ekiplerince arama yapılacağı kaydedildi. Kuyudaki metan gazı yoğunluğu nedeniyle ekiplerin maksimum 150 metreye kadar inebileceği vurgulandı.

KAPISINA ÇİÇEK BIRAKTILAR

Diğer yandan cinayete tepki gösteren Antalya'dan bir grup çevreci, Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşinin öldürüldüğü evin önüne gelerek kapıya çiçek bıraktı. Burada açıklama yapan Antalya- Isparta- Burdur Kaş Doğa Platformu sözcüsü Hediye Gündüz, "Çevre mücadelesi vicdandır, susturamazsınız. Antalya Finike Kızılcık'da mermer ocaklarına karşı mücadele veren, hem sivil toplum kuruluşlarında hem de siyasette aktif olan Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu dağ evinde silahla öldürülmüşlerdir. Alacadağ'da çok yoğun işletmecilik yapan mermer ocaklarına karşı bölgede mücadeleye başlayan Büyüknohutçu'ların komşularının yeni yapılan evi yakılmıştır. Sorumluları bulunamayan yangın pek çok şeyin ilk habercisi olmuştur. Uzun zamandır devam eden mücadelede ilk olarak, 100 bin liralık tazminatla karşılaştılar. Bu davadan haklı çıkarak tazminat ödemekten kurtulmuş olsalar da sorunlar bitmedi. Yaşadıkları evin etrafındaki orman daha birkaç gün önce yanmıştır. Bu mevsimde kasıtlı olmanın dışında orman yangını yaşanmaz. Yangını söndürmeyi başarmışlardır ama hunharca katledilmişlerdir" diye konuştu.

Son yıllarda her kademeden yetkilinin çevre mücadelecilerini açık açık hedef gösterdiğini kaydeden Gündüz, "Bunca hedef gösterilme karşısında toplumun her kesiminden çevreciler savunmasız bırakılmış ve bu elim olaya kadar işin boyutunun büyümesine neden olunmuştur. Bu hunharca cinayetin hepimize olduğunun bilinciyle, ayağa kalkın. Her bölgede, her şehirde, her çevre sorunu olan bölgede ayağa kalkın ve arkadaşımızın yarım bıraktığı mücadeleyi daha da artırarak devam ettirelim. Arkadaşımıza sahip çıkalım" dedi. Çevrecieri hedef durumuna düşüren bu cinayetin hemen aydınlatılmasını isteyen Gündüz, "Arkadaşlarımızın canına mal olan bölgedeki mermer ocakları derhal kapatılmalıdır" diye konuştu.

CUMARTESİ TOPRAĞA VERİLECEK

Uzun yıllar Almanya'da yaşayan, Türkiye'ye geldikten sonra da 1997- 2015 yılları arasında Antalya Kent Konseyi Sürdürülebilir Tüketim ve Tüketici Hakları Çalışma Grubu başkanlığını yürüten Ali Ulvi Büyüknohutçu ile PTT'den emekli eşi Aysin Büyüknohutçu'nun cenazeleri, cumartesi günü Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

----------------

Zanlıdan görüntü

Jandarmanın silahı araması

Olay yerine gelen çevrecilerin ziyareti

Çevrecilerin basın açıklaması

Saygı duruşu

Hediye Gündüz'ün açıklaması

Evin kapısına çiçek bırakılması

Evin yakınındaki mermer ocaklarından görüntü

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

===================================================

2)TRAFİK TARTIŞMASINDA HAMİLE KADIN DOKTOR SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

KONYA'da 35 yaşındaki Hasan Ç., iddiaya göre trafikte tartıştığı aynı  yaştaki 5 haftalık  hamile Aile Hekimi Aliye Avcı'nın bagajına tabancayla ateş açtı. Bagajdan giren mermi sürücü koltuğunda oturan Avcı'nın kalçasına isabet etti. Ağır yaralı Avcı,  ambulansla Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırgan Hasan Ç. ile yanındaki arkadaşı 23 yaşındaki İsmail U. gözaltına alındı.Olay, bugün saat 13.15 merkez Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi Ankara Caddesi Beşyol Kavşağı'nda meydana geldi.  Hocacihan Aile Sağlı Merkezi'nde görevli aile hekimi Aliye Avcı, yönetimindeki 42 FGE 36 plakalı otomobiliyle kavşakta kırmızı ışıkta durdu.  İddiaya göre kullandığı alkol ve uyuşturucunun etkisinde olan Hasan Ç. de 42 EM 226 plakalı hafif ticari aracıyla, kadın doktorun otomobilinin arkasında durdu. İddiaya göre Hasan Ç. ve yanında bulunan arkadaşı İsmail U. araçtan inip Aliye Avcı'ye "Neden biraz daha ileride durmadın" dedi. Avcı da, aracından inip tepki gösterdi. Çıkan tartışma sonucu korkan Avcı, otomobiline binip kapılarını kilitledi. Sinirlerine hakim olamayan Hasan Ç. ve İsmail U., kadın doktorun aracını tekmeledi. Hasan Ç. aracına bineceği sırada önünde duran Avcı'nın otomobilinin bagaj kısmına tabancayla ateş açtı. Bagajdan giren mermi, sürücü koltuğunda oturan Avcı'nın kalçasına isabet etti. Avcı, kanlar içinde kalırken Hasan Ç. ve İsmail U., araçlarına binip, Avcı'nın  aracının yan tarafından çarpıp kaçmak istedi.  O sırada kavşakta görevli trafik polisleri, silah sesini duyup  kaçmak isteyen Hasan Ç.'nin aracını durdurdu. Saldırgan iki kişi gözaltına alındı. Yaralı Avcı da, ambulansla Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Eşi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Avcı'nın da aynı hastanede görev yaptığı öğrenildi.Tedavi altına alınan Avcı'nın ve karnındaki bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.  Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yerinden detay

Polisten ve araçlardan detay

Ambulanstan detay

Yaralı Avcı ile doktor eşinin fotoğrafı

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

====================================================

3)TBMM KOMİSYONU: ÖZEL YURTLAR ÜCRETSİZ OLMAYACAK, BARINMA AMACI DIŞINDA KULLANILMAYACAK

TBMM Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, özel yurtların ücretsiz olmayacağını ve barınma amacı dışında kullanılmayacağını açıkladı.

Aladağ'da 29 Kasım 2016'de 10 öğrenci, 1 çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi yurt yangınıyla ilgili inceleme yapan ve yaşamını yitiren çocukların ailelerini ziyaret eden TBMM Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu üyeleri, bugün de kamu kurumu temsilcilerini Adana'da Sheraton Otel'de 5 saat boyunca dinledi. Daha sonra komisyon adına açıklama yapan Fatma Güldemet Sarı, "Aladağ İlçesi'nde ziyaret ettiğimiz ailelerimiz, öncelikle yargılama süreci sonunda tüm sorumluların cezalandırılmasını istediklerini söyledi.  Yurdun denetimleri ve müdahale sürecindeki eksiklikleri, oradaki görüşmeler sonucu tespit ettik. Eksiklikler gördük. Olayla ilgili olarak aile ve bizlerin arzusu bu olayda tüm sorumluların belirlenip adalete teslim edilmesi noktasında ve adaletin tecelli etmesi noktasındadır" dedi.

YENİ YÖNETMELİK HAZIRLANDI

Özel yurtların kurulması ve denetlenmesiyle ilgili yeni yönetmelik hazırlandığını belirten Sarı, "Tespit edilen ve hala eksik görülen konular varsa komisyon raporuna ekleyeceğiz. Bundan sonra ne eğitim, ne de barınma mekanlarında evlerimizde yaşadığımız her türlü alanda herhangi bir alanda bu tür acı tecrübeleri yaşamamak için bilinçlendirme çalışması yapılması gerek.  Tatbikatların kağıt üzerinde değil, usulüne uygun yapılması gerektiğini tespit ettik" diye konuştu. Yurt yönetmeliğinde yeni düzenlemeler olduğunu kaydeden Sarı şu bilgileri verdi:

"Kurum açma izinleri MEB tarafından, işyeri açma ve çalışma ruhsatları belediyeler tarafında düzenlenmekteyken yeni yönetmelikte kurum, işyeri açma ve çalışma ruhsatı MEB tarafından düzenlenerek çift başlılık kaldırılacak. Kurucu ve kurucu temsilcileri de eğitim şartı aranmazken, lisans şartı getirildi. Yurt müdürü olacaklar bakanlık tarafından verilecek 120 saatlik eğitim programıyla sertifika alma zorunluluğu getirildi. Rehber öğretmen şartı getirildi. Öğrenci girişleri artık otomasyonla yapılarak, bakanlık öğrenci ve yurt personelini elektronik ortamda ulaşacak. Devam ve devamsızlık da görülecek. Kız- erkek karma yurt açılması, öğrencilerin özel yurtlarda ücretsiz kalması kaldırıldı. Özel yurtlar barınma amacı dışında kullanılmayacak. Kurum binaları her yıl öğretim yılı başlamadan yangın güvenliği, elektrik, ısınma sistemi, su ve gaz sistemi güvenliğiyle itfaiye ünitelerinin ilgili bölümleri mühendis odaları veya ilgili kurumlara yurt yönetimince kontrol edilecek. İç, dış duvarlar, tavanda ahşap ve yanma özelliği yüksek olan maddeler kullanılamayacak. Yangın çıkış kapısında şartlar aranmazken bunun handikabını bu faciada çok defa zikrettik. Bundan sonra yangın merdivenleri ve açış yolları kapıları yangına karşı sağlam maddeden yapılacak. Acil çıkış kapıları dışarıdan açılamayan içeriden kilitlenemeyen ve yangın alarmıyla açılacak. Evden bozma küçük binalara yurt kullanım izni verilirken şimdi en az 40 kontenjan şartı belirlendi. Bu kurumsallaşma adına önemli adım. Yönetim ve kuruculardan sabıka kaydı istenecek. Aladağ'da, barınma sorununa çözüm amacıyla afetede dayanıklı çocukların sağlıklı ortamda barınacağı 250 kişilik yurt yapımı için 5 milyon 428 bin lira hibe finansman tahsisi yapıldı. İnşaat devam ediyor ve yeni öğretim yılı başında bizim de desteğimizle açılacaktır."

Görüntü Dökümü

------------------------

Komisyon üyelerinden genel ve detay görüntü

Türkiye Büyük Millet Meclisi yazısı

Aladağ yurt yangını araştırma komisyonu yazısı

TBMM Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın açıklaması

Toplantıya katılanlardan genel ve detay görüntüler

SÜRE: 04'41"    BOYUT: 286 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLUKamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=======================================================

4)EĞLENCEDE BİR DEVİR SONA ERDİ, HALİKARNAS DİSKO KAPANDI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine bağlı Kumbahçe Mahallesi'nde 1979 yılından bu yana hizmet veren dünyaca ünlü Halikarnas Disko'nun sahibi Süleyman Demir bugün düzenlediği basın toplantısı ile diskoyu kapatma kararı aldığını açıkladı. Demir, "Halikarnas bugün bir dünya markasıdır. Bunu 38 yıldır ilk günkü heyecanla ve aşkla işimizi yapmamıza borçluyuz. Müzikle ve yarattıklarımızla insanlara hep mutluluk verdik, Halikarnas markasını Türkiye ve dünyada yaşatmaya devam edeceğim" dedi.

Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'nde 38 yıl önce hizmete giren dünyaca ünlü Halikarnas Disko'nun işletmecisi, evli ve 4 çocuk babası 64 yaşındaki Süleyman Demir, Torba Mahallesi'ndeki Casa Delarte Otel'de basın toplantısı düzenledi. Süleyman Demir, yılda yaklaşık 1 milyon kişinin eğlenmek için tercih ettiği Halikarnas Disko'yu kapatma kararı aldığını açıkladı. Mal sahipleri tarafından 2 yıl önce tahliye davası açıldığını söyleyen Demir, davanın henüz sonuçlanmadığını belirterek, "Yarın sabahtan itibaren eşyalarımızı alarak diskoyu mal sahiplerine teslim ediyoruz. Hayatımdaki çok önemli bir kararı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bodrum Halikarnas Kulübü'nü kapatma kararı aldım. Halikarnas bugün bir dünya markasıdır. Bunu 38 yıldır ilk günkü heyecanla ve aşkla işimizi yapmamıza borçluyuz. Müzikle ve yarattıklarımızla insanlara hep mutluluk verdik. Bu mutluluk bizim en önemli motivasyonumuz oldu. Şüphesiz bu süreçte unutulmaz anıları birlikte yaşadık ve yaşattık. Şimdi artık Bodrum Halikarnas Kulübü'ne veda zamanı. Bu aslında bir bitiş veya elveda değil. Bundan böyle Halikarnas markası yeni projelerle gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yeni konseptlerle yoluna devam edecek. Ayrıca Dubai, Hindistan ve Miami'den gelen franchising taleplerini değerlendireceğiz" dedi. Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki Halikarnas sevenler ile Bodrumluların desteklerini bugüne kadar hep hissettiğini anlatan Demir, bunun için herkese teşekkür etti.

DİSKOYU İZLERKEN DUYGULANDI

Demir, açıklamasının ardından, Mehmet Kocadon, Cemil İpekçi, Akrep Nalan, Ali Şen, Güneri Civaoğlu gibi ünlülerin kapatma kararı ile ilgili yaptığı yorumların ve diskodaki eğlence görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterisini izledi. Süleyman Demir'in duygu dolu anlar yaşadığı gözlendi. Türk turizmine katkılarından dolayı Türk Tanıtma Vakfı tarafından tanıtım ödülüne layık görülen Halikarnas Disko'nun yerli ve yabancı turist akınına uğradığını anlatan Demir, Bodrum'da her gece saat 22.00'de başlayan ve 05.00'e kadar süren eğlencelerde özel olarak üretilmiş 27 watt gücünde argon lazer makinesiyle şov yapıldığını belirtti. Uluslararası 12 dansçıdan oluşan ve her gece farklı bir gösteri ile sahne alan dans grubu ile özel hip-hop dans ekibi ve saniyede 1 milyon farklı tonda ışık üretebilen robot ışık sistemi ile her gece yaklaşık 5 bin kişinin büyülendiğini ifade eden Süleyman Demir, cuma ve cumartesi geceleri düzenlenen köpük eğlencelerinin de gençleri kendinden geçirdiğini anlattı. Her yıl 15 Mayıs'ta açılan ve ekim ayının sonuna kadar turizme hizmet veren diskonun ünlü sanatçıların konserleri için de tercih edildiğini aktaran Demir, yaz aylarında tatil için Bodrum'a gelen dünyaca ünlü yıldızların da eğlenmek için ünlü diskoyu tercih ettiğini vurguladı.

KİMER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Anılarını anlatan Süleyman Demir, "Yeşilçamın tüm ünlü yıldızları, sanat ve spor dünyasının ünlü isimleri, başbakanlarımız dünyaca ünlü krallar ve prensler eğlence mekanımıza teşrif etti. En büyük mutluluğum bir günden bir güne tatsız bir olay yaşamadık. Bu marka tüm Bodrumluların, Türkiye'nin markasıydı. Örneğin ünlü modacı Gian Franco Ferre doğum günlerini sık sık Halikarnas'ta kutlarken, Prenses Caroline, Prenses Margareth, Lady Sarah Armstrong, Mick Jagger, Phil Collins, Rockefellers, Ahmet Ertegün, Michael Caine, Bette Midler, Dustin Hoffman, Richard Bronson (Virgin Records), Hamburger Kralı Mr. Mc Donald, Blues Brother, Pamela Anderson, Adriana Karembeau ve Kid Rock da diskoyu ziyaret eden ünlüler arasında yer alıyordu" dedi. Demir Halikarnas'ın 38 yıllık geçmişini belgesel olarak hazırlayıp Bodrum turizmine armağan edeceğini, bu nedenle ilk günden itibaren disko ile ilgili görüntü ve fotoğrafları toplamaya başladığını söyledi.

ÜNLÜLERİN GÖZÜNDEN HALİKARNAS

Süleyman Demir, Bodrum gezilerinde mutlaka Halikarnas Disko'ya uğrayan bazı ünlülerin anı defterine yazdığı notları da paylaştı. Disko ile ilgili görüşlerini yazan bazı ünlülerin notları şöyle:

Turgut Özal: "Eğer Türkiye'nin çağ atladığını görmek istiyorsanız, Halikarnas'a gidin', Zeki Müren: "Kendi dalında rakipsiz bir tarz yaratan bu harikulade gece kulübü hatıralarımdan hiç çıkmayacak", Atlantik Record Şirketi Yöneticisi Ahmet Ertegün: "Türkiye ilk defa dünyada bir şeyin en iyisini yaptı; Halikarnas Disco!", Lady Sarah Armstrong- Jones: "Büyüleyici", Hamburger Kralı Mr. McDonald: "Olağanüstü, inanıyorum ki lazer şovunuzla ay ışığını bile dans ettirebilirsiniz", Virgin Company Mr. Richard Bronson: "İnanılmaz! Sıcak ilginiz için teşekkür ederim", Amerikalı film yıldızı Pamela Anderson: "Eğlencenin doruğa ulaştığı, böyle bir kaliteli mekan ve atmosferi dünyanın hiçbir yerinde yaşamadım. Bodrum Kalesi, ışık oyunları ve eğlence müthişti."

"YAZIK OLDU"

DHA muhabirine telefonda açıklama yapan CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Halikarnas Disko'nun Bodrum'u Bodrum yapan değerlerden biri olduğunu belirterek, "Bu disko ile ne yazıkki bir devir başladı ve bir devir kapandı. Bodrum'a gelip de Halikarnas Disko'yu sormayan yoktur. Halikarnas Disko Bodrum'un değerleri arasında yer alan çok ender turizm değerlerimizden biridir. Yazık oldu diyorum ama Süleyman Demir'e de bize ve dünyaya bu güzelliği tanıttığı, yaşattığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Süleyman Demir'in açıklamalarından görüntü

-Ünlülerin sinevizyon gösterilerinden görüntü

-Halikarnas Disko'dan görüntüler

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

========================================================

5)SEYYAR SATICININ ARABASINA EL KOYAN ZABITAYA ALKIŞLI PROTESTO

ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, bir seyyar satıcının arabasına el koyması çevredeki vatandaşlar tarafından alkışla protesto edildi.

Olay Ordu'nun Fatsa İlçe merkezinde meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri cadde üzerinde erik satan seyyar satıcının el arabasını almak istedi. Seyyar satıcının uzun direnişine rağmen zabıta ekipleri arabayı alarak kamyonete yükledi. Zabıta ile seyyar satıcı arasında gerginlik çıkarken, vatandaşlarda zabıtaya tepki göstererek alkışla olayı protesto etti. Bir vatandaşta o anları cep telefonu ile görüntüleyerek videoyu sosyal medyadan paylaştı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Zabıta'nın seyyar satıcı ile tartışması ve el arabasını götürmesi, vatandaşların alkışlı protestosu (cep telefonu görüntüsü)

(SÜRE: 01: 45  - BOYUT:  09.16 MB)

Haber: Nedim KOVAN –FATSA-ORDU-DHA

=====================================================

6)ATATÜRK'E HAKARETE BALIKESİR'DEN TEPKİ

BALIKESİR'deki sivil toplum kuruluşları, Tvnet kanalında yayınlanan 'Derin Tarih' adlı programda Atatürk'e hakaret edilmesini, basın açıklamasıyla protesto etti. Atatürk'e hakaret edenlerle birlikte onları cesaretlendirenleri de kınadıklarını söyleyen grup, iktidarı göreve çağırdı.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Eğitim-İş, Anneler Derneği Balıkesir şubeleri, Balıkesir İş Kadınları Dayanışma Derneği, Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı, Balıkesir Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Balıkesir Yazarlar Şairler Derneği'nin ortaklığında Yeşilli Meydanı'nda gerçekleştirilen eyleme; CHP ve Vatan Partisi yöneticileri de destek verdi. Türk bayraklarıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, Atatürk'ün kalpaklı bir portresi de meydana konuldu.

Programda Atatürk'e hakaret edildiğini hatırlatan Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, "Kimi Atatürk'ün annesine iftira attı, kimi manevi kızına dil uzattı. Bunlar, tescilli Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarıdır. Söylemleri hiçbir belgeye dayanmıyor, bilimsellikten uzak. Sinsi ve korkaklar. Atatürk'e saldırmanın mümkün olmadığı dönemlerde inlerine siniyorlar, fırsat bulduklarında saklandıkları yılan deliklerinden başlarını çıkarıyor, zehirlerini saçıyor, kinlerini kusuyorlar" dedi.

"HAİNLERİ CESARETLENDİRENLER VAR"

Açıklamasını sürdüren Başkan Öner, "Elbette bunları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna, açıkça ve basın yoluyla hakaret edebilecek kadar cesaretlendirenler var. Bu alçakça iftiralara karşı sessiz kalınması, hiçbir tepki gösterilmemesi bunun bir kanıtıdır. Türkiye'nin kurucu cumhurbaşkanına yapılan hakaretlere karşı durmak öncelikle bugün cumhuriyeti, devletini yöneten siyasi yapının görevi olmalıdır. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzü sağlayan, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ulusun kalbinde sonsuza dek yaşayacağı inancı ile bu hakaretleri yapan ve onları cesaretlendirenleri nefretle kınıyor ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz" dedi.

Etkinlikte emekli öğretmen Mustafa Keser de Atatürk için yazdığı bir şiiri okudu. Basın açıklamasına katılan vatandaşlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Gün gelecek devran dönecek, hainler halka hesap verecek" ve "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları attı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylem, sessizce sona erdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Basın açıklamasına katılanlar

Türk bayrakları

Atatürk'ün portresi

İlhan Öner'in konuşması

Sloganlar

Mustafa Keser'in şiirini okuması

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN / BALIKESİR,

=====================================================

7)SAHTE PLAKA VE KAR MASKELİ SOYGUN YAPIP KAÇTILAR, ANKARA'DA YAKALANDILAR

KIRIKKALE'nin Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan bir markete giren kar maskeli 4 hırsız, kaçtıkları Ankara'da gizli kamera tespiti sonucu yakalanıp, getirildikleri Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nde göz altına alındılar.

Ankara dan Kırıkkale'ye gelirken Irmak Köyü'nde bir otomobilin plakalarını söküp, araçlarına takan zanlılar, geldikleri Kırıkkale'nin Yenidoğan Mahallesi'nde bir markete girip, soygun yaptılar. Zanlılar, piyasa değeri yaklaşık 10 Bin liralık tekel maddesini çaldıktan sonra Ankara'ya kaçtılar. Kırıkkale Asayiş Müdürlüğü ekipleri, markette bulunan gizli kamerayı izlemeleri sonucu hırsızlık şüphelilerini Ankara'da yakalandı. Kırıkkale'ye getirillen O.T., K.T., S.C. ve A.G. adlı hırsızlık zanlıları,  ifadelerinden sonra Adliyeye sevk edildiler.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Marketin gizli kamerasından görüntüler

Kırıkkale emniyet md logosu

Zanlıların adliyeye çıkarılması

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE,

======================================================

8)İRNE'NİN CİĞER FESTİVALİNE KAPIKULE'DE KEDİLİ TANITIM

EDİRNE'de düzenlenecek olan Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin tanıtımı Kapıkule Sınır Kapısı'nda çizgi film karekterler Tom, Garfield, Sylvester ile gerçekleştirildi. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, "Bu yıl kediler ciğere doyacak" dedi.

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 12-14 Mayıs tarihleri arası 7'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali için, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda tanıtım etkinliği düzenlendi. Tanıtımda ünlü çizgi film karekterleri Tom, Garfield, Sylvester ile çizmeli kedi kostumü giyen 4 kişi Kapıkule'den temsili giriş yaparken, Edirne Belediye bandosu tarafından karşılandı. Kedilere ciğer ikram edilmesinin ardından çalınan 9/8'lik müzekler eşliğinde göbek atıldı.

Festival organizasyon komitesinde yeralan işadamı Kemal Kılıç, festivalin tanıtımı için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu yıl dünyaca ünlü kedilerin ciğerin kokusunu aldıkları için festivale davet ettikö dedi.  Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, festivalin tanıtımı için renkli bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek,  "Bu yıl kediler ciğere doyacak" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Kedilerin bando tarafından karşılanması

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan girişi

Kedilerin ciğer yemesi

Kedilerin oynaması

Kemal Kılıç ile röp.

Bahri Dinar ile röp.

Genel detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

========================================================

9)ŞANLIURFA'DA, ANAOKULLARI ŞENLENDİ

ŞANLIURFA'da anaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları bahar şenlikleri  ilgiyle izlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Anaokulları Bahar Şenliği", Turgut Özal Parkında gerçekleştirildi. Okul öncesi bahar şenlikleri kapsamında toplanan miniklerin coşkusuna velileri de ortak oldu. İlkbaharın coşkusunu yaşayan anaokulu minikler saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından programın açılış konuşmasıyla birlikte öğrenciler sahnede gösterilerini velilere ve protokolle sundu. Hava sıcaklığının 35 derecede olduğu kentte birbirinden güzel oyanları sergileyerek programa katılan davetlilere ve ailelerine neşeli saatler yaşatan çocukların, Urfalı Zeyno halk oyunu ile mehter takımı, arı gösterisi, yüzlerini rengarenk boyanan minikler, şarkılar söyleyip, dans ederek bahar şenliğinin tadını çıkardı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şenliklere katılan anaokulu öğrencileri

Sahnede gösteri yapan öğrenciler

Öğrencilerin gösterisini izleyen veliler

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 117MB

=================================================

10)KAHRAMANMARAŞ'TA 3 BİN ENGELLİ DOYASIYA EĞLENDİ

KAHRAMANMARAŞ'ta, 'Engelliler Haftası' nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği etkinlikte 3 bin engelli gönüllerince eğlendi.

Her yıl Engelliler Haftası'nda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen eğlence programı Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin engelli, aileleriyle birlikte parka akın ederken, engellilere yönelik eğitim veren özel okul ve rehabilitasyon merkezleri de programa katıldı. Ailelerin piknik de yaptığı programda engelliler için çeşitli yarışmalar da düzenlendi. Oyun gruplarının da kurulduğu parktaki programda renkli görüntüler de yaşandı.

Kendileri için düzenlenen programda engellerini yaşama azmiyle aşan, hayata sımsıkı tutunan engelliler, kimi zaman çalan müziğe tempo tutup halay çekti, kimi zaman yarışmalara katılıp eğlendi. Bazıları ise anne ve babalarıyla birlikte parkta gezerek güneşin tadını çıkardı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, programa 3 bin engellinin katıldığını belirterek, "Onlara özel olarak düzenledik bu programı. Engellilerimizin çeşitli oyunlar ve aktiviteler eşliğinde aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte güzel bir zaman geçirecekleri nezih bir ortam sunmaya çalıştık" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Engellilerin oynaması

Parkta piknik yapanlar

Yarışmalar

Mehmet Fatih Akşam'ın konuşması

Oyuncak dağıtılması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 270 MB

===============================================

11)OKULLARIN ÇEVRESİ POLİS GÖZETİMİNDE

EMNİYET Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde uygulanan 'çocukların korunmasına yönelik denetim' kapsamında, Yozgat'ta bulunan okulların çevresinde bulunan metruk binalar ve kuytu köşeler incelendi.

Yozgat'ta 'Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi' kapsamında, uyuşturucu satıcıları ve uyuşturucu madde bağımlılarına yönelik bu yıl ikincisi düzenlenen okul çevrelerindeki denetimlere, Emniyet Müdürlüğü, asayiş, çocuk, narkotik, terör ve trafik şube görevlilerinden oluşan 6 ekipte 20 polis görev aldı. Polisler, okul çevresindeki parklar, metruk binalar, bakkal ve marketleri kontrol etti. Şüpheli kişiler arandı, kimlik kontrolü yapıldı. Okulların duvarlarındaki oyuklar ve çöp kutularının kontrol edildiği uygulamada, her yer didik didik arandı. Kadın polisler, çocuklarla konuşup, sempatik tavırlarla sorular sordu, çocukların rahatsız oldukları bir durum olup olmadığını öğrenmeye çalıştılar.

Denetimlerde, okul çevresinde şüpheli görülen kişilere üst araması yapıldı, kimlikleri kontrol edildi. Ayrıca, kafelerde de denetimler yapıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Okul çevresinde denetim yapan polisler

Metruk binaların kontrol edilmesi

Duvar oyukları ve çöp kutularının incelenmesi

Okul çevresinde bulunan bakkal ve market denetimi

Çocuklarla konuşan bayan polisler

Üst araması ve kimlik kontrolü

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

=====================================================

12)ASKER UĞURLAMASINDA MOTOSİKLETLİ ŞOV

İZMİT'te, asker uğurlamasında onlarca otomobil ve motosiketin katıldığı konvoyda cadde de yol ulaşıma kapatılırken, motosiklerle yolda şov yapıldı. Gençlerin yolda yaptıkları şovun ardından uzun araç konvoyu yoluna devam etti.

İzmit'te asker eğlencesinde onlarca araç ve yaklaşık 20 motosikletin katıldığı konvoy oluşturuldu. Mehmet Ali Paşa'da kavşakta yol ulaşıma kapatılırken, motosikletli gençler bulundukları yerde motosikletle dönerek şov yaptı. Gençlerin kısa süreli şovunun ardından motosikletler ardı ardına sıralanırken, arkalarından konvoyda bulunan araçlar ilerledi. Gençlerin şovunu sonlandırmasıyla yol ulaşıma açılırken, konvoy kornalar çalarak yoluna devam etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Motosikletlerin bulundukları yerde dönmeleri

Konvoydan görüntüler

HABER: Ergün AYAZ-İZMİT(Kocaeli), -

======================================================

13)TEKİRDAĞ JANDARMASINDAN YAŞLILARA ZİYARET

TEKİRDAĞ'da İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli komutanlar ve eşleri Zübeyde Hanım Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret ederek, çiçek ve hediyeler verdi.

Jandarma Genel Komutanlığının 178'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri öncesinde aynı hafta kutlanan Yaşlılar Haftası nedeniyle İl Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 2 kadın astsubayında bulunduğu 20 kişilik personel eşleri ile birlikte Zübeyde Hanım Huzurevi ziyaret etti. Komutanlar ve eşleri yaşlılar çay içip sohbet etti. Huzurevinde 15 yıldır kalan 102 yaşındaki Recep Akkaya, askerlerin ilgi odağı oldu. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Bekir Uzun, Recep Akkaya ile özel olarak ilgilenip, yetkililerden durumu hakkında bilgi aldı. 15 yıldır huzurevinde kaldığını belirten Akkaya,  "Huzurevimiz çok temiz. Bizler burada çok mutluyuz. Allah devletimiz ve buradaki yetkililerden razı olsun. Bize çok iyi bakıyorlar" dedi.

Ziyarette jandarma personeli, yaşlılara çiçek ve hediyeler verdi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Jandarma heyetinin huzurevine gelişi

-Huzurevindeki yaşlılar

-Komutan eşlerinin kadın huzurevi sakinleriyle ilgilenmeleri

-102 yaşındaki Akkaya, komutanlarya

-Hediyelerin verilmesi

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Süleyman Demir Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title