Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)KAHVEHANEYİ SİLAHLA TARADILAR: 2 ÖLÜ, 5 YARALIRize'nin İkizdere ilçesi Güneyce Köyü'nde bir kahvehaneye yoldan geçen bir araçtan otomatik silahlarla ateş açıldı.

1)KAHVEHANEYİ SİLAHLA TARADILAR: 2 ÖLÜ, 5 YARALI

Rize'nin İkizdere ilçesi Güneyce Köyü'nde bir kahvehaneye yoldan geçen bir araçtan otomatik silahlarla ateş açıldı. 43 yaşındaki Yaşar Akyıldız ile 65 yaşındaki Abdullah Özkan olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda kurşunlara hedef olarak yaralanan 5 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay Güneyce Köyü'nde dün saat 14.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yoldan geçen ve içinde 2 kişinin bulunduğu plakasız bir araçtan Güneyce Kıraathane'sine otomatik silahlarla ateş açıldı. Yaşar Akyıldız ile Abdullah Özkan olay yerinde hayatını kaybederken Orhan Algül, Cemal Oğuz, Şahin Akyıldız, Hasan Akay ve Güneyce Cami müezzini İhsan Bayraktar isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Rize Devlet Hastanesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçan araç, daha sonra Trabzon'un Of İlçesi yakınlarında yakılmış olarak bulundu. Kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 kişi ise kaçarak kayıplara karıştı. Olayın ardından Güneyce Köyü'ne çok sayıda jandarma ve Özel Hareket Polisi sevk edildi ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bu arada, hayatını kaybeden Yaşar Akyıldız ile bazı kişiler arasında yol inşaatı nedeniyle sorun yaşandığı ve Akyıldız'ın birkaç gün önce Jandarmaya konuyla ilgili şikayette bulunduğu öğrenildi.

YARALI SAYISI 8 OLDU

Rize Valiliği, İkizdere İlçesi Güneyce Köyü'nde kahvehanenin silahla taranması olayında yararlı sayısının 8 olduğunu açıkladı. Açıklamada, olayda Ahmet Şahin, Cemal Oğuz, Orhan Algül, Fatih Işık, İhsan Albayrak, Hüseyin Yılmaz, Hasan Akay ve Hızır Çakır'ın yaralandığı; yaralılardan Ahmet Şahin ile Cemal Oğuz'un sağlık durumlarının ağır olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Hastane önünden görüntüler

-Olay yerinden görüntüler

-Yerde ceset görüntüsü

-Detaylar

---------------------

Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR / RİZE-İKİZDERE,

01.11.2016 - Haber Kodu : 161101143

01.11.2016 - Haber Kodu : 161101184

01.11.2016 - Haber Kodu : 161101197

=========================================

2)OTOMOBİL DEVRİLDİ: 2 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİ YARALANDI

KASTAMONU'nun Seydiler İlçesi'nde seyir halindeyken gizli buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak bir evin bahçesine uçan otomobilde 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. İddiaya göre, Rahmi Sezer'in kullandığı 37 SF 856 plakalı otomobil, Seydiler Cumhuriyet Bulvarı Seydiler Köprüsü mevkiinde yoldaki gizli buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak bir evin bahçesine devrildi. Feci kazada, otomobili kullanan sürücünün babası Fehmi Sezer (53) ile annesi Melek Aslandağ (56), olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada Rahmi Sezer, eşi Neriman Sezer (33) ile 2 aylık kızları Gizem Sezer ve Kadir Uysal (56) ise yaralandı. Hayatını kaybedenler Devrekani Devlet Hastanesi morguna gönderililirken, yaralılar ise Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Olay yerinden görüntü,

-Kaza yapan araçtan görüntü,

-Kazada hayatını kaybedenlerin ambulansa taşınması,

-Genel ve detaylar,

KASTAMONU,

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102009

=================================================

3)AK PARTİ İL BAŞKANININ İÇİNDE BULUNDUĞU ARAÇ KAZA YAPTI: 1 YARALI

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'ın içinde bulunduğu aracın başka bir araçla çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. Kaza, dün gece saat 23.50 sıralarında Konya-Ankara karayolunun 25'nci kilometresinde meydana geldi. Ankara'da katıldığı bir toplantı sonrası Konya'ya dönmek için yola çıkan Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'ın içinde bulunduğu Hüsnü Tuncer yönetimindeki 42 AK 020 plakalı araç, dönüş yapmak isteyen Cengiz Can yönetimindeki 42 DK 741 plakalı otomobille çarpıştı. Can yönetimindeki otomobil şarampole savrulurken, Arat'ın içinde bulunduğu otomobil uzun süre refüjde sürüklendi. Kazada, sürücülerden Cengiz Can hafif yaralandı. Cengiz Can, olay yerine sevk edilen ambulansla Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazayı yara almadan atlatan Musa Arat ve beraberindekiler bir başka araçla olay yerinden ayrıldı.

Görüntü dökümü:

-----------

Kaza yeri

Kaza yapan araçlar

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102005

==============================================

4)KIZ-ERKEK YAN YANA OTURAMAZ' DİYEN MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

MERSİN'de geçen cuma günü yaptığı toplantıda 'Kız ve erkek öğrenciler yan yana oturamaz' kararı aldığını açıklayan İleri Ortaokulu Müdürü Hüseyin Aygül, açığa alındı.

Söz konusu uygulamanın basına yansıması ile birlikte tepki çeken ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gelen uyarı sonucu hayata geçirilmeden iptal edilen uygulamayı gündeme getiren Aygül hakkında inceleme başlatılmıştı. Valilik emri ile başlatılan inceleme, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler aracılığıyla derinleştirildi. Aygül, müfettişlerin raporuyla açığa alındı.

'KİMSE ŞAHSİ DÜŞÜNCESİNİ DİKTE EDEMEZ'

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Daha önce de ifade ettiğim şekilde, devletin bu konudaki yönetmelikleri açıktır. Buna rağmen kimse şahsi düşüncesini dikte edemez. Ayrıca okulda uygulamaya yönelik bir tavır da olmamıştır. Müdür bey, müfettişlerin raporu doğrultusunda açığa alınmıştır" dedi.

Merkezdeki 23 derslikli, bin 90 öğrencinin eğitim gördüğü okulun yöneticiliğini yapan Aygül, hayata geçirmek istediği uygulama ile velilerin tepkisiyle karşılaşmıştı.

MERSİN-DHA

======================================================

5)SİİRT'TE ARANAN 3 PKK'LI GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI

Siirt Emniyet Müdürlüğü, il merkezinde eylem hazırlığında bulunduğu değerlendirilen ve güvenlik kameralarına yakalanan 2'si kadın 3 PKK'lının fotoğraflarını basına vererek, vatandaşların gördükleri yerde ihbar etmesini istedi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, il merkezinde bulundukları değerlendirilen terör örgütü mensuplarına ait fotoğrafların belirlendiği aktarılarak, şöyle denildi: "Terör örgütü mensuplarının mevcut konumlarını 155-156-140 ve Siirt Valiliğine ait 0 484 223 2030 numaralı hatlara ihbar ederek yakalanmalarını sağlayan vatandaşlarımız için, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların aydınlatılmasını ve suç faillerinin yakalanmasını sağladıklarından, www.terorarananlar.pol.tr internet adresinde belirtilen farklı renk kategorileri baz alınarak 300 Bin TL ile 4 Milyon TL aralığında ödüllendirme yapılacaktır."

Yetkililer, 2'si kadın 3 PKK'lının eylem için kent merkezinde olduğunun değerlendirildiği ve bunların güvenlik kameralarına yakalandıklarını belirti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Güvenlik kameralarına yakalanan ve PKK'lı oldukları belirtilen kişilerin görüntüleri

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU / SİİRT,

01.11.2016 - Haber Kodu : 161101201

=================================================

6)TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİ 45 DAKİKADA KURTARILDI

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ekiplerince su arızasını gidermek için yapılan çalışma sırasında yağışların etkisiyle göçük meydana geldi. Göçük altında kalan iki işçiden Kadir Polat, hemen toprak altından çıkarıldı. Diğer işçi Dursun Uzun ise yaklaşık 2 metre derinlikte balçığa saplandığı için yaklaşık 45 dakika süren uğraş sonucu yaralı olarak kurtarıldı.

Olay, dün saat 16.00 sıralarında merkez Palandöken ilçesine bağlı Telsizler Semtinde meydana geldi. Büyükşehir Belediyesine bağlı ESKİ ekipleri, iş makinesi ile kazı yaparak su arızasını gidermeye çalışırken işçilerden Kadir Polat ve Dursun Uzun toprak kayması sonucu göçük altında kaldı. İşçilerden Kadir Polat arkadaşlarının yardımı ile hemen toprak altında çıkarılırken, Dursun Uzun ise toprağa gömüldü. Dursun Uzun'u çıkarmak için bölgeye itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları uzayınca Dursun Uzun'un arkadaşları, "Bir adamı kurtaramadınız" diye tepki göstererek çalışmaya katılmak istedi. İlk önce toprak altından başı çıkarılan Dursun Uzun, yaklaşık 45 dakikalık uğraş sonucu güçlükle kurtarıldı. Polat ve Uzun, ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

İKİ ARKADAŞTAN BİRİ ÖLDÜ

Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerinin su arızasını gidermek için yaptığı çalışma sırasında meydana gelen göçüğün altından yaralı olarak çıkarılan Dursun Uzun kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılmadı. Hayata veda eden 52 yaşındaki Dursun Uzun evli 5 çocuk babasıydı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Göçük altında kalan işçişinin kurtalıma çalışması

-Tepki gösterenler

-Polisin çevrede güvenlik önlemi alması

-Kovalarla çamurun taşınması

-İşçinin çıkarılıp ambulansa bindirilmesi

Haber-Kamera: Turgay İPEK / Zafer KUMRU / ERZURUM

01.11.2016 - Haber Kodu : 161101191

01.11.2016 - Haber Kodu : 161101193

================================================

7)VAN'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

VAN'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur gece saatleride yerini kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken trafikte aksamalar yaşandı.

Van'da kış kendini hissetirdi. Kentte dün akşam saatleride başlayan sağanak yağmur gecenin ilerleyen saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Rüzgar ve sisle birlikte sabaha kadar aralıklarla yağan kar özellikle Edremit İlçesi'nde etkili oldu. Kar kalınlığı ilçe merkezi ve yüksek kesimlerinde 10 santimetreyi buldu. Zaman zaman tipi şeklinde yağan kar nedeniyle trafikte de kısa süreli aksamalar yaşandı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Kar yağışı

-Vatandaşların karda yürümesi

-Aracını temizleyen vatandaşlar

-Seyir halindeki araçlar

-Van gölündeki dalgalar

Haber-Kamera: Osman BEKLEYEN - Murat ÇAĞLAR / VAN,

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102010

====================================================

8)KARABÜK'TE CHP'LİLER CUMHURİYET OKUDU

Karabük'te, bir grup CHP'li, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonu caddede gazete okuyarak protesto etti.

CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel ve yaklaşık 50 kişi, Kemal Güneş Caddesi'nde toplandı. Partililer, Cumhuriyet Gazetesi'nin dünkü sayısını okuyarak gazeteye yapılan operasyonu protesto etti. İl Başkanı Dinçel, amaçlarının Cumhuriyet gazetesine ve basın özgürlüğüne destek olmak olduğunu söyledi. Dinçel, "Son zamanlarda ülkemizde basın özgürlüğü büyük bir darbe yedi. 2005 yılında Fethullah Gülen aleyhine yayın yaptığı için Cumhuriyet Gazetesi'nin yayını durduruldu. Şimdi de bu ne gariptir ki Cumhuriyet Gazetesi'ne Fethullah Gülen'e destek olmak gerekçesiyle yeniden operasyon düzenleniyor. Burada çok ciddi bir çelişki var. Şu anda hükümetin kendinden olmayan herkese karşı bir baskısı var. Türkiye'de artık basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değil. Her kurumda olduğu gibi basına da ciddi bir baskı uygulanmakta. Bu baskıya ve müdahaleye maruz kalan, çalışanlarının ve yazarlarının gözaltına alındığı Cumhuriyet Gazetesi'ne destek olmak amacıyla satın aldığımız Cumhuriyet Gazetesi'ni okuyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Partililer Cumhuriyet Gazetesini okurlarken

-CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel'in açıklaması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

01.11.2016 - Haber Kodu : 161101204

================================================

DEMİREL 92'NCİ DOĞUM GÜNÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI (ek)

9)DOĞUM GÜNLERİNİ ÇOK SEVERDİ'

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in 92'nci yaş günü nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 'Demirel: Kalkınma ve Siyaset' konulu panel düzenlendi. Panele Süleyman Demirel'in siyasetteki en yakın çalışma arkadaşlarından TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, Yaşar Topçu, Vefa Tanır ve Hamdi Gürpınar, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Dulupçu, Demirel'in başdanışmanı ve doktorluğunu yapan Aylin Cesur, Demirel Vakfı Başkanı Nihan Demirel Atasagun, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panel öncesinde Demirel Vakfı Başkanı Nihan Demirel Atasagun, "Sayın Cumhurbaşkanımız, canım amcamı, 'I love you' dediğim amcamı anmaktan çok şeref duyuyoruz. Onunla çok gurur duyuyoruz, göğsümüz çok kabarık. İyi ki bu üniversite 88 bin öğrencisiyle var ve bu ilim, irfan yuvasında sayın amcamı hep beraber anıyoruz" dedi.

Panelde konuşan Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur, her yıl adını taşıyan üniversitede, doğum gününde bir ömre değil bin ömre sığacak kadar çok hizmetler ve eserlerle dolu yaşamını; neye adadığının yeni nesillere anlatılacağı böyle toplantılar yapılmasının, sadece bu toplantılara katılan dinleyicilere değil, tarihe büyük bir hizmet ve sorumluluk örneği olduğunu söyledi. Süleyman Demirel'in demokrasi ve kalkınmanın kahramanı olduğunu belirten Aylin Cesur, siyaset yaptığı her dönemde de siyasetin lideri ve duayeni olduğunu kaydetti.

Demirel'i doğum günlerinde binlerce telefonla arayan ve Güniz Sokak'a gelenler olduğunu anlatan Cesur, "Aslında mesele doğum gününü kutlamak değildi. Cumhuriyetle yaşıt bir dev adamın, bu ülkenin insanına adadığı ömrünün nasıl geçtiğine tanıklık eden dostları ile son bir yılın muhasebesini yapmaktı. Kendisinin her sene siyaset arkadaşlarına yaptığı teşekkür konuşmasında üzerinde vurguladığı birşey vardı. 40 yıl boyunca ülkenin bütçesini kullandıkları halde, tek bir kör kuruşun hesabı kendilerine sorulamamıştı. Bu muhasebeden hep alınlarının akıyla çıkmışlardı. Yine tek bir damla kanda hesabı sorulacak bir zemine neden olmamışlardı. Aldığı son nefesine kadar hizmetle geçecek ömrünün yeni yaşında yaptıkları muhasebede aslında cumhuriyetle yaşıttı" dedi.

Demirel'in hikayesinin sadece İslamköy'den Çankaya'ya giden uzun ince bir yolun hikayesi olmadığına dikkat çeken Cesur, "Bu hikaye aynı zamanda cumhuriyetin kalkınma ve medenileşme mücadelesinin ve Türk milletinin benlik arayışının mücadelesiydi. İslamköy'den çıkmış bir köylü çocuğunu cumhurbaşkanı yapan cumhuriyettir. Cumhuriyet budur ve bunu büyük Atatürk'e borçluyuz" dedi. Cesur, Demirel'in doğum gününün Cumhuriyet Haftası'na denk gelmesi nedeniyle doğum günlerinde çok sevinçli olduğunu da anlattı.

Panelde ise Yrd. Doç. Dr. Hakan Mehmet Kiriş, Demirel'in siyasi hayatını anlattı. Kiriş, Demirel'in siyasetinde Adnan Menderes ve Demirel'in çocukluk yıllarının çok belirleyici etken olduğundan bahsetti. Panelin konuşmacılarından Doç. Dr. Bekir Gövdere ise Demirel'in kalkınma modeli ile faust kalkınma modelini karşılaştırdı. Doç. Dr. Gövdere, Demirel'in demokrasiden asla taviz vermediğini kaydetti.

Panelde Prof. Dr. Hüseyin Gül ise Demirel'i, 'Süleyman Demirel' ismindeki harfleri tek tek ele alarak anlattı. Gül, Demirel'i ismindeki harflerle şöyle özetledi:

"S, sağcı siyasetçi. Ü, üslup, kavramları ve fötr şapkasıyla siyasete üslup kattı. L, onun siyasete hakkıyla layık olduğunu ve liyakatlı bir şekilde 65 yıllık siyaseti iyi yaptığını anlatıyor. Hala kırılamayan yüzde 53'lük bir oy oranı var. E, eleştiriye hoşgörülü yaklaşımı. Y, yurtsever. M, medeni kişilik. A, açıklık, iletişime, halka, bürokratlara, bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya açık ve zeka açıklığı. N, nüktedanlık, mizahçı kişiliği. D, demokratlık Demirel'in en büyük özelliklerinden biri. E, esnek siyasetçi. M, ülkenin sanayisinin mimarlarından, modernleşmenin, kalkınmanın, gelişmelerin mimarı. İ, iktidar ve icraat. R, realist ve rasyonalist. E, eklektik yaklaşım. L, liderlik."

Panel sonunda SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Dulupçu tarafından, Demirel Vakfı Başkanı Nihan Demirel Atasagun'a Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi'nde sergilenmek üzere bir portre tablosu hediye edildi. Ayrıca Demirel'in siyaset arkadaşları tarafından da panelistlere plaket takdim edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Toplantı salonundar detay görüntüler

Demirel Vakfı Başkanı Nihan Demirel Atasagun'un konuşması

Dr. Aylin Cesur'un konuşması

Kardeşinin anlatımıyla Demirel filminden görüntü

Sırayla panelistlerin konuşması

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ISPARTA,

01.11.2016 - Haber Kodu : 161101206

============================================================

10)TERS YÖNE GİREN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KAZAYA NEDEN OLDU

KARABÜK'te alkollü sürücünün kullandığı otomobil, kavşakta ters yöne girip karşı yönden gelen otomobille çarpıştı. Sıkıştığı yerden itfaiye tarafından kurtarılan sürücünün 2.88 promil alkollü olduğu belirlendi.

Kaza, dün akşam saatlerinde Karabük-Safranbolu Karayolu'nda meydana geldi. Namal Kavşağı'nda ters yöne giren İsmail Aytekin yönetimindeki 78 BK 551 plakalı otomobil, yaklaşık 200 metre ilerledikten sonra karşı yönden gelen 41 yaşındaki Erdal Yaman yönetimindeki 78 AV 161 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, Yaman yönetimindeki otomobil ağaca çarparak durabildi. Ters yöne giren aracın sürücüsü Aytekin ise sıkıştığı yerden itfaiye tarafından kurtarıldı. Kontrol amaçlı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aytekin'in 2.88 promil alkollü olduğu belirlendi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Araçta sıkışan yaralıyı kurtarma çalışmaları

-Yaralı ambulansa taşınması

-Kaza yapan araçlar

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102002

=========================================

11) SAPANCA BELEDİYESİ'NİN HAYVANLARI ZEHİRLEDİĞİ İDDİASINA AÇIKLAMA

SAKARYA'nın Sapanca İlçe Belediyesi, sosyal medyada yayılan 'belediyenin köpekleri zehirlediği' iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, köpeklerin zehirlenmesiyle ilgili belediyenin hiçbir ilgisinin olmadığı belirtildi.

Sapanca İlçesi Kırkpınar Mahallesi'nde zehirlendiği iddia edilen köpeklere bir grup hayvanseverin müdahale ettiği görüntüler, sosyal medyada hızla yayıldı. Tepki gören olayda, köpekleri belediyenin zehirlediği iddia edildi. Olayın ardından Sapanca Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Aydın Yıldız, zehirlenen sokak hayvanlarıyla ilgili belediyenin hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Görüntülerin üzücü olduğunu, ihbar üzerine zabıtanın olay yerine gittiğini belirten Yıldız, bölgedeki sokak hayvanları için daha önce sokak sakinlerinin karşılıklı olarak birbirleri hakkında Sapanca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Tarafların belediyeye de şikayette bulunduğu ileri süren Yıldız, konunun üzerine gidileceğini açıkladı.

Yıldız ayrıca, kentin ilçeleri arasında sokak hayvanları için tek rehabilitasyon merkezini açan belediyenin Sapanca Belediyesi olduğunu ifade etti.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Zehirlenen köpekler

-Vatandaşların müdahalesi

Haber: İsa ÇİÇEK / SAPANCA-SAKARYA,

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102003

======================================

12)TEKSTİL MALZEMELERİ YÜKLÜ MİNİBÜS ALEV ALEV YANDI

KONYA'da içinde tekstil malzemeleri bulunan park halindeki minibüs henüz belirlenemeyen bir neden yandı. Kısa sürede büyüyerek tüm minibüsü saran alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası söndürüldü.Yangın, gece saat 01.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Işıklar Mahallesi Fındıkköy Sokak içerisinde bulunan bir otoparkta meydana geldi. İçinde tekstil malzemleri bulunan Celalettin Karaköse'ye ait park halindeki 42 AVJ 87 plakalı minibüste henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek tüm aracı sardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Bu arada alevler park halindeki diğer araçlara sıçramadan araç sahipleri tarafından otoparktan çekildi. İtfaiye ekipleri hemen zaman zaman patmaların olduğu minibüse müdahale etti. Yangın, 30 dakika süren söndürme çalışmalarının ardından kontrol altına alınırken, minibüs kullanılamaz hale geldi. Minibüsün içinde bulunan tekstil malzemeleri ise itfaiye erleri tarafından tekrar bir yangın çıkma ihtimaline karşın için dışarıya çıkartıldı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Görüntü dökümü:

-----------

Minibüsün yanması

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

Yangının söndürülmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102006

===================================

13)ARAÇLARIN MOTOR BÖLÜMÜNE GİREN KEDİ İTFAİYECİLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

BOLU'da bir otomobilin motor bölümüne giren kedi, itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Kurtarma çalışması sırasında yerinden çıkan kedi, 3 aracın daha motor bölümüne girdi. Ekipler, sahibine ulaşamadıkları dördüncü aracın camına not bıraktı.

Gece saatlerinde Tabaklar Mahallesi Haznedarlar Sokak'ta bir otomobilin motorundan gelen kedi sesini duyan çevre sakinleri, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, plakadan otomobilin sahibine ulaştı. Araç sahibinin kaputu açmasıyla birlikte, itfaiye ekipleri yavru kediyi bulunduğu yerden çıkarmak için çalışma başlattı. Bu sırada bulunduğu yerden çıkan kedi, peş peşe üç aracın daha motor bölümüne girdi. Soğuk hava nedeniyle kendisine kuytu bir yer arayan kediyi kurtarmak için son girdiği aracın sürücüsüne ulaşmak isteyen ekipler, başarılı olamadı. Ekipler, otomobilin camına "Arabanızın motorunda kedi var. İtfaiyeye haber verin" şeklinde not bıraktıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Otomobillerden birinin sahibi Fatih Yılmaz, soğuk havalarda bu tür durumlara karşı sürücülerin tedbirli olmaları gerektiğini belirterek, "Kış aylarında araçları çalıştırmadan kontrol edersek, ısınmak için araçlarımıza giren sokak hayvanlarının canlarından olmasını engellerizö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-İtfaiyecilerle kedi arasındaki köşe kapmaca

-Kedinin görüntüsü

-Araçların sahiplerinin gelmesi

-Yardım eden vatandaşlar

-Röportaj

-Otomobilin camına bırakılan not

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK / BOLU,

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102004

==================================

14)ŞANLIURFA'DA ULUSLARARASI ZİRVE HAZIRLIĞI

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sosyal İçerme Komitesi Eş Başkanlığı'nı yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak olan Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi için hazırlıklar tamamlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-10 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapılacak olan Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi için hazırlıklar tamamlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 300'e yakın yerli ve yabancı üst düzey yöneticilerinin katılacağı toplantı öncesi Harran Konteynır kenti ziyaret etti. Harran Kaymakamı Temel Ayca, AFAD Müdürü Mahmut Sönmez, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar ile birlikte Harran Konteynır kentte incelemelerde bulunan Başkan Çiftçi, Suriye mahallesini gezdi. Burada ihtiyacı olan ailelere battaniye ve kışlık giysi yardımı yapıldı. Suriye okulunu da ziyaret eden Başkan Çiftçi, öğrencilere çanta hediye etti.

Uluslar arası Göç Yönetimi Zirvesi için toplantıların yapılacağı alanlarda çalışmaların tamamlandığını ifade eden Başkan Çiftçi, şunları söyledi:

"22 ülkeden üst düzey yetkililerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan Göçler zirvesine ev sahipliği yapıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Buradaki zirvede göçün tüm unsurları masaya yatırılacaktır. Sebepleri ve sonuçları 5 yıllık bir tecrübe var ensar şehri olmanın da bir gururu var ve Şanlıurfa'dan dünyaya mesajlar verilecektir. Şanlıurfa'daki kampları ziyaret edeceğiz. Bu zirveden dünyadaki tüm göçmenler için önemli sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. Dünyanın dikkatini Türkiye ve Şanlıurfa'ya çevireceğiz. Ülkemiz çok büyük bir ülke ve bunların hepsinin üstesinden gelmiş durumdadır. Batıdan gelecek olan BM, AB üyelerine buraları gezdireceğiz. Nasıl bir yükün altında ve nasıl bir yükü göğüslediğimizi onlara anlatmaya çalışıyoruz. Biz mazlum oldukları, savaş ortamında ülkemize sığınan herkese yardım eli uzatan ülke olduğumuzu ve insani sorumluluk olduğunu bunu tüm ülkelere ifade edeceğiz."

Lübnan, Filistin, Ürdün, Suriye'den bakan ve bürokratların katılacağı zirveye Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Harran Konteynır kent ve Suriyeliler

Belediye Başkanının öğrencilere çanta dağıtması

Başkan Çiftçi'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR / ŞANLIURFA,

01.11.2016 - Haber Kodu : 161101210

=====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel Şanlıurfa İkizdere Güneyce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title