Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Aktekin fotosu.Evcilmen.

Foto: Aktekin fotosu.

===

Evcilmen: Dank etti

MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, proje fabrikası gibi çalışan belediyenin hayata geçirdiği çalışmaları açılış ya da temel atma töreni düzenlemedikleri için 'satamadıklarını' belirterek, "Olimpik yüzme havuzunun temelini atıyoruz aslında temel değil. Günlük olduğu ve gün sayımı yapıldığı için biz bugün table betonunu atacağız. Bu da es geçilen bir projeydi. 'Dank' etti 'es' geçmiyoruz. Table betonu da atılsa halka göstereceğiz bunları" dedi.

Muratpaşa Belediyesi tarafından Yeşilbahçe Mahallesi'nde yaptırılan olimpik yüzme havuzunun temel atma töreni yapıldı. Törende konuşan Süleyman Evcilmen, siyasette çok eski olmasına rağmen tevazu gösterme zamanının geçtiğini öğrendiğini söyledi. Tevazu göstermemesinin nedenini açıklayan Evcilmen, "Türkiye ölçeğinde hiçbir iş yapmadan biraz iş yapıp, çok iş yapmış gibi görüntü veren birçok görselliği izlemekteyiz. Biz çok şey yapmaktayız ama kendimizi maalesef satamamaktayız. Hiçbir açılışı gerçekleştirmiyoruz, temel atma töreni geleneğimiz değildi. Artık yapmaya başladık. Açılışların tümünü yapmaya devam edeceğiz. Neredeyse 30 bin metrekare inşaat alanına sahip belediye binasının açılışını yapamadık. Kendimle yüzleşiyorum, doğru yapmamışız" diye konuştu.

48 AYDA 250 PROJE

Muratpaşa Belediyesi'nin her hafta bir proje tamamladığını anlatan Evcilmen, bundan sonra her çalışmayı halkla paylaşarak, haberdar edeceklerini söyledi. Bahar ve yaz döneminde haftada bir açılış, 15 günde bir de temel atma töreni gerçekleştireceklerini belirten Evcilmen, geride bırakılan 48 ayda 30 konu başlığı altında 250 projeyi yaşama geçirmekten dolayı övündüğünü ve gurur duyduğunu söyledi. Muratpaşa Belediyesi'nin proje fabrikası gibi çalıştığını aktaran Evcilmen, her hafta proje ürettiklerini ve fabrikada seri imalata geçtiklerini ifade etti.

SÖZDE SİYASET YAPIYORLAR

Sosyal demokrat belediyeciliğin adının Muratpaşa Belediyesi olduğunu ve bu konuda ödün vermeyeceklerini ifade eden Evcilmen, tüm çalışmaları bazılarının görmezden gelerek 'sözde' siyaset yaptığını kaydetti. Belediye çalışmalarını halkın gördüğünü ve takdir ettiğini dile getiren Evcilmen, "Görmezlikten gelerek sözde siyaset yapanlar bunu da siyaset sanıyor. Bunlar görmezlikten gelmeye devam etsin. Biz görenlerle yolumuza devam edeceğiz" dedi. Muratpaşa Belediyesi'nin borcu olmadığını ve bütçe fazlalığı vererek kasasındaki parasıyla istediği projeyi hayata geçirebildiğini aktaran Evcilmen, "Türkiye ölçeğinde borçsuz belediye yoktur. 2013 yılı bütçesine 182 milyon lira yatırım bütçesi gözükmektedir. Bakın eş değer, daha büyük belediyelere rakaman çok büyük olduğunu anlayacaksınız" diye konuştu.

AÇILIŞ 1 OCAK'TA

Muratpaşa Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi veren Evcilmen, Zeytinköy'deki toplum merkezinin birkaç hafta sonra açılışının yapılacağını, Sinan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesinin 150 gün sonra tamamlanacağını, spor salonunun 50 gün sonra açılışının yapılacağını ve yeni bir spor salonunun da temelinin atılacağını, 4 bin 170 oturma kapasiteli 119 metre genişliğinde 60 metre derinliğinde 20 milyon lira değerinde kültür merkezi yapılacağını anlattı. Evcilmen, temel atma töreninin düzenlendiği olimpik yüzme havuzunda ısınma havuzu da olmak üzere 2 havuzun yer aldığını, 10 bin metrekare inşaat alanı olduğunu söyledi. Yüzme havuzunun inşaatının 10 ay sonra bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Evcilmen, "Dilerim 1 Ocak'tan önce bitirir, açılışını yaparız. Bu havuzu kente kazandırırız" dedi.

13 MİLYON 500 BİN LİRA MALİYET

Evcilmen olimpik yüzme havuzunda fitness ve spor merkezi, kafeterya gibi farklı aktivitelerin de yapılacağı salonlar ile 1250 kişilik seyirci kapasitesinin bulunacağını söyledi. Modern mimari yapılacak yüzme havuzunun ortalama 13 milyon 500 bin liraya mal olacağını kaydeden Evcilmen, "Olimpik yüzme havuzunun temelini atıyoruz, aslında temel değil. Günlük olduğu ve gün sayımı yapıldığı için biz bugün table betonunu atacağız. Bu da es geçilen bir projeydi. Dank etti, es geçmiyoruz. Table betonu da atılsa halka göstereceğiz bunları" diye konuştu.

Temel atma törenine CHP İl Başkanı Devrim Kök, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından törene katılanlar elektronik butona basarak temsili temel attı.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Törenden foto

===

Bu formül heykel diktirir

ANTALYA'da taşeron işçi sorunu karşısında bir şey yapamayacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a kentte heykelini diktirtecek formülü, Sosyal İş Şube Başkanı Hüseyin Kaplan açıkladı. BDP'li belediyelerin uygulamalarını örnek gösteren Kaplan, taşeron işçi ihalelerinde sendika zorunluluğu ve en az 1500 TL taban ücret şartıyla işçilerin belli oranda iş güvencesine kavuşabileceğini savundu. Şube Başkanı Kaplan, "Bunun için kararlı bir duruş gerekiyor. Ama bunu yapan belediye başkanının da heykeli dikilir" dedi.

Antalya'da KESK'e bağlı Tüm-Ben-Sen, DİSK'e bağlı sendikalar Genel-İş, Sosyal-İş, Dev Sağlık-İş ve Güvenlik-İş, 'Taşeron çalışmaya son' başlığıyla İşçi Kurultayı topluyor. 28 Nisan Pazar günü Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda toplanacak kurultaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında Tüm-Ben-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, "Bu sefer politikacılar değil işçiler konuşacak" dedi.

Türkiye'de bugün 780 TL asgari ücretle sayıları 1 milyonu geçen taşeron işçi bulunduğunu kaydeden Karakurt, hükümetin 'müjde' olarak peşisıra yaptığı açıklamalarla taşeron işçilere adeta mavi boncuk dağıttığını iddia etti. Hükümet kanadından yapılan bu açıklamalar karşısında Anayasa'da 'Kamu hizmeti kamu personeli eliyle verilir' şeklinde ifade edilen 128'inci maddenin uygulanmasıyla taşeron işçi sorununun çözüm sürecine girebileceğini kaydeden Karakurt, "Kamu hizmeti veren devletin kendisi yüzbinlerce taşeron işçisini iş güvencesi ve sendikal haklardan mahrum çalıştırmaktadır. Yani devletin bizzat kendisi anayasa suçu işlemektedir" diye konuştu. Böylesi bir ortamda pazar günü toplayacakları işçi kurultayının Antalya'da emek hareketi açısından önemine dikkat çeken Karakurt, 12.30'da başlayacak kurultayın 15.00'e kadar devam edeceğini kaydetti.

Basın toplantısında özellikle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde verdikleri mücadeleden örnekler aktaran Sosyal-İş Antalya Şube Başkanı Hüseyin Kaplan, taşeronlaştırmaya karşı ideolojik bir duruşun gerektiğini kaydetti. Şube Başkanı Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 4'üncü yıl tanıtım toplantısında taşeron işçilere yönelik bir soruya "Benim yapabileceğim bir şey yok" şeklinde cevap verdiğinin hatırlatılması üzerine yerel yönetimlerde taşeron işçi sorununun belli oranda çözümünün mümkün olduğunu kaydetti.

Öncelikli olarak belediye başkanlarının tüm hukuki sorumluluğu üstüne alarak "Norm işçi kadrosunu tanımıyorum" demesi gerektiğini belirten Kaplan, Türkiye'de bu yaklaşımın örneklerini BDP'li belediyelerin sergilediğini söyledi. Taşeron işçi ihalelerinde BDP'li belediyelerin sendikayı zorunlu tuttuğunu, işçi ücretleri için 1500 TL'lik taban belirlediğini kaydeden Hüseyin Kaplan, "Bunun için kararlı bir duruş gerekiyor. Ama bunu yapan belediye başkanının da heykeli dikilir" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nde 593 sözleşmeli işçi çalıştırılırken, 3 bin 453 taşeron işçiye sahip.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

ANADOLU Gençlik Derneği Antalya Şubesi'nin, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum ayı olarak kabul edilen Nisan ayı kapsamındaki Kutlu Doğum Haftası kutlama programı, 27 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.30'da Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda düzenlenecek programla kutlanacak.

Program kapsamında çekilişle 3 kişiye Umre ziyareti hediye edilecek. Çekiliş ise program esnasında stadyumda kurulan standlar veya öncesinde Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi'nden 'Peygamberimizin Gençleri' adlı kitabı satın alanlar arasından yapılacak.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turan'ın açılışını yapacağı programda Güney Afrika'dan dünya birincileri Abdurrahman Sadien ve Mısır'dan Memduh Cude Saad ile hafız Mehmet Yıldız'ın Kur'an ziyafeti, ilahi konseri, şiir dinletisi ve Gül Sultan sinevizyon gösterisi olacak.

Antalya'da ilk defa bir stadyumda Kutlu Doğum Haftası programı düzenleneceğini belirten Antalya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici, bugün geldiğimiz noktada insanlığın yeniden cahiliye bataklığına saplandığını, çırpındıkça daha da içinden çıkılmaz bir hale doğru gittiğini söyledi.

Şimdi hep birlikten yeniden 'Bismillah' diyerek emanete sahip çıkma ve sünnete sarılmanın tam vakti olduğunu belirten Pişirici, "Vakit insanlığı çevreleyen kara bulutları dağıtmak, rahmet yağmurlarını taşıyan bereket rüzgarlarını çağırmanın vaktidir" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ahmet Muhammet Pişirici ve yöneticileri

===

Antalya Konyaaltı Uluslar arası Triatlon Kupası başlıyor

Organizasyonla ilgili Konyaaltı Belediyesi'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Organizasyon Kurul Başkanı Melih Işıkçı katıldı. Federasyon Başkanı Güneş, iki gün sürecek yarışların ilk günü ulusal yarışların yapılacağını belirterek, "Bu yarışa sadece ulusal sporcularımız katılacak. Ayrıca, sabah saat 10.00'da da halk triatlonu gerçekleştirilecek" dedi.

Halk triatlonunun 200 metre yüzme, 5 kilometre bisiklet ve 2 kilometre koşudan oluşacağını aktaran Güneş, "Saat 14.00'deki ödül töreniyle de ulusal yarışmamız sona erecek. Pazar günü ise uluslararası organizasyonumuz gerçekleştirilecek. Bu yıl geçen yıllara oranla genç sporcularımız da yarışacak. Bu yılki sporcular arasında 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmış 2 sporcumuz da bulunuyor. Biri Rus Alexandra Razarenova, diğeri Slovak Mateja" dedi.

Başkan Hamdi Güneş, organizasyona yeteri kadar destek alamamaktan da yakındı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhitten Böcek ise Konyaaltı Belediyesi olarak birçok uluslararası organizasyona evsahipliği yaptıklarını söyleyerek, "Biz de Triatlon Federasyonu'nun talebi doğrultusunda her türlü katkıyı koymaya hazırız. Ayrıca, bu yıl Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de Alanya'da yapılıyor olmasının da Antalyamız için çok önemli olduğunu belirtmek isterim" diye konuştu.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto ve Federasyon Başkanı'nın fotosu

===

Sert: Ortak dil gerek

KONYAALTI Sanayici İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) geleneksel kahvaltılı salı toplantılarının bu haftaki konuğu, Port Akdeniz Antalya Genel Müdürü Özgür Sert oldu. Başkan İlhami Kaplan'ın işleri nedeniyle katılamadığı bu haftaki toplantıya başkanlık eden KONYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Atılgan, kendisinin de 50 yıllık bir limancı olduğunu, yaşanan süreç göz önüne alındığında büyük değişime şahit olunduğunu kaydetti.

Atılgan'ın ardından söz alan Özgür Sert, deniz yoluyla gelen her 100 yolcudan 40'ının kendi limanlarından giriş yaptığını ifade etti. Sert, Antalya'nın yanı sıra, Kuşadası ve Bodrum limanlarını da kendilerinin işlettiğini dile getirdi. Yolcu, dökme ve genel yük, konteyner ve tanker hizmetleri verdiklerini sıralayan Sert, Antalya Limanı'na ayda 30 civarında gemi geldiğini sözlerine ekledi.w

Lojistik destek için liman bölgesinden 70 dönüm alan kiraladıklarını kaydeden Port Akdeniz Genel Müdürü, Antalya limanının turistik profili hakkında da bilgi verdi. Limanın 540 metre uzunluğunda rıhtımı bulunduğunu, mevcut rıhtımın yüzde 30'unun kullanıldığını anlatan Özgür Sert, 100 binden fazla yolcu kapasitesine sahip olunduğunu, gerek kruvaziyer, gerekse yük taşımacılığının gelişmesi için Antalya'nın 'ortak bir dil' geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Antalya Limanı Akdeniz çanağındaki potansiyeli en yüksek liman olmasına rağmen en az gelişmiş liman pozisyonunda olduğuna işaret eden Sert, "Antalya'da bir liman olduğuna dair farkındalık yok. Elimizdekinin değerini bilmek ve değerlendirmek lazım. Bu noktada sıkıntı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Daha sonra soru-cevap kısmına geçildi. Bu bölümde KONYSİAD üyeleri ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özgür Sert'e, toplantı sonunda günün anısına plaket verildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Sevimçok bir kez daha uyardı

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, altın fiyatlarındaki ani düşüşün ardından vatandaşların altın alabilmek için kuyumculara akın ettiği bir dönemde bazı hipermarketlerin 'şark kurnazlığı' yaparak kredi kartına 8 taksitle altın satmaya başlamasını eleştirdi. Sevimçok, herkesin kendi işini yapması gerektiği sözünün altında yatan manayı tam olarak idrak edemeyenleri bir kez daha uyardı.

Sevimçok, "Yaz sezonuna, yani turizm sezonuna girmek üzere olduğumuz şu günlerde herkesin kendi işini yapması gerektiğini ve esnafın rızkıyla oynanmaması gerektiğini daha birkaç gün önce basın yoluyla herkese açıklamıştım. Herkesin kendi işini yapmasını, sırf para kazanmak ve fırsatları değerlendirmek adına bilmediği işleri yapmaması gerektiğini ve işin erbabı ustalarımıza da saygı duyulması gerektiğini üstüne basa basa söylemiş ve açıklamıştım" dedi.

Bu açıklamamın üzerinden üç gün bile geçmeden bazı hipermarketlerin altın fiyatlarının oldukça düştüğü ve vatandaşların kuyumculara akın ettiği bir dönemde şark kurnazlığı yaparak kredi kartına 8 taksitle altın satmaya başladığını aktaran Sevimçok, "Altın satışı yapmak, bu işin eğitimini almış ve çok uzun süre bu meslekte çalışarak tecrübe edinmiş olan kuyumcu esnafımızın işidir. Öyle her önüne gelen kişi altın satamaz. Çünkü kuyumculuk çok hassas bir iştir" diye konuştu.

Sevimçok, "Marketlerin diğer pek çok esnafımızın işlerini ellerinden aldıkları gibi şimdi bir de kuyumcu esnafının işine göz dikmeleri hiç de etik değil. Bu durum ticaret ahlakına da sığmaz. Buradan bir kez daha AVM'lere, hipermarketlere ve onların uzantıları olan zincir mağazalara sesleniyorum. Esnafın ekmeğiyle oynamayın ve küçük esnafı öldürmeyin. Herkes erbabı olduğu işi yapsın, zanaatkar bir usta ve esnaf olmak o kadar kolay ve basit değildir" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Abdullah Sevimçok

===

Everest fotoğrafları sergisi

ANTALYALILARIN yanı sıra, yerli ve yabancı turistlerin yaz-kış kar keyfini doyasıya yaşadığı Antalya Akvaryum içindeki Kar Dünyası (Snowworld), sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Kar Dünyası'nın da işletmecisi olan Cantek Soğutma Makineleri şirketi sponsorluğunda dağcılar Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül'ün Everest tırmanışını konu alan görsellerden oluşan fotoğraf sergisi, Kar Dünyası girişinde açıldı. '2010 Everest Expedisyonu'na ait 25 fotoğraf, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası boyunca sergilenecek. 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle Kar Dünyası'nı hafta boyunca ziyaret edecek konukları ayrıca çeşitli sürprizler ve indirimlerin beklediği bildirildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Everest fotoları

===

Çocukların bayram eğlencesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Uluslararası İngilizce Çocuk Yuvası tarafından Laura Alışveriş Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, yuvada eğitim gören 0-6 yaş aralığındaki çocuklar, İngilizce şarkılar söyledi. Müzik dinletisi ve dans gösterisi de yapan çocuklar, arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirdi. Etkinlikte veliler de alkışlarıyla desteklediği çocukları yalnız bırakmadı.

Uluslararası İngilizce Çocuk Yuvası'nın kurucu müdürü Fatma Aksu, etkinliğin çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemini anlatmak ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Aksu, İngilizce eğitim verilen yuvaya yeni dönem ve yaz okuluna kayıtların Haziran ayına kadar devam edeceğini dile getirdi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinlikten foto

===

Muratpaşa çocuklarıyla yürüdü

MURATPAŞA Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Kent Meydanı'nda çocuk şenliği ve fener alayı yürüyüşü gerçekleşti. Çocuklarıyla beraber yürüyüşe katılan çok sayıda Muratpaşalı, Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve Onuncu Yıl Marşı eşliğinde fener alayını gerçekleştirdi. Fener alayına ve kutlamalara katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği bu bayrama sahip çıkmalarını istedi.

ÇOCUKLAR HERŞEYİMİZ

Kent Meydanı'nda palyaçolar, danslar, balonlar, yüz boyama etkinlikleriyle eğlenen miniklerle sahnede hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Evcilmen, "Dünyada bir tek bayram var çocuklar için, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hediye etti. Bu hediyeye ihanet etmeyin. Bu hediyeye sahip çıkın. ve çocuklarımıza bu bilgiyi sürekli olarak aşılayın" diye konuştu. Kent Meydanı'nda kurulan sahnede palyaçolar eşliğinde çeşitli dans, tiyatro, animasyon, yarışma ve müzik gösterilerine aileleri ile birlikte eşlik eden çocuklar, 23 Nisan'ı gönüllerince yaşadı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yürüyüşten foto

===

Oyun şenliğine coşkulu final

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği 4'üncü Uluslararası Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği'nin galası gerçekleştirildi. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda düzenlenen gala törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Galaya Antalyalı çocukların yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş kentleri Rusya'nın Rostov, Omsk, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Kunming ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimagusa'dan çocuklar da katıldı.

MUHTEŞEM BİR ŞENLİK

Galanın açılışı konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, coşku içinde bir bayram geçirdiklerini belirterek, "Dedelerimiz, atalarımız bu ülkeyi çok kolay elde etmedi. Türkiye Cumhuriyeti'nde, ulusal egemenlik her şeye rağmen yaşatılacaktır. Antalya'da kültür sanatı her yerde yaşatıyoruz. 4 gün boyunca çocuklarımızla muhteşem bir şenlik gerçekleştirdik. Sanat dostlarının desteğiyle bu tür etkinlikler sürecektir" dedi.

GÖSTERİLER BEĞENİLDİ

Gala gecesinde sanat okullarındaki çocuklar hazırladıkları gösterileri sundu. Çocukların gösterdikleri performans izleyenlerden alkış aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak kardeş kentlerden gelen çocuklar da galada gösteri yaptı. Yöresel kıyafetleriyle çocukların yaptığı danslar büyük beğeni topladı. İki saat boyunca çocukların sergiledikleri performans ayakta alkışlandı. Adem Akyürek, sanat okullarına desteklerinden dolayı plaket verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geceden fotolar

===

Hotel Su'da tanışma gecesi

ANTALYA'da Kumköy Beach Resort, Evren Beach Resort ve Elita Beach Resort'la birlikte Sunis Hotels bünyesine katılan Hotel Su'nun sahip ve yönetici kadrosu, otelin spa merkezi, fitness ve spor salonlarından yararlanan 'Hotel Su Sports Club' üyeleri ile tanışma gecesinde bir araya geldi.

Hotel Su aktivitelerinden uzun yıllardır yararlanan otel üyelerini müşteri gibi değil iş ortağı olarak gördüklerini ifade eden Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, Hotel Su ile birlikte Sunis Hotels gurubuna bağlı otellerin yatak kapasitesinin 5 bin 500'e ulaştığını, nitelikle birlikte kalitenin ve müşteri memnuniyetinin de önemine dikkat çekti.

Namık Ünal, Sunis Grubu'na bağlı Evren Beach Resort'un müşteri memnuniyeti bakımından dünyada 464 bin otel arasında birinci seçildiğine işaret etti. Ünal, Sunis otellerinin dünyanın sayılı otelleri arasında ilk 10'da yer aldığını kaydetti. Ünal, Hotel Su üyelerinden gelecek her türlü istek ve öneriye açık olduklarını da sözlerine ekledi.

Hotel Su Genel Müdürü Kurtuluş Gülşen de Türk turizminin başkenti Antalya'nın cazibe merkezi Konyaaltı'nda şıklık, konfor ve güler yüzlü hizmetin adresi olarak haklı bir yer edinen Hotel Su'nun bu misyonunu sürdüreceğini söyledi.

Otel üyesi yaklaşık 400 kişinin katıldığı tanışma gecesinde, İntermezzo müzik grubu yaptığı müzikle geceye renk katttı. Sunis Hotels yönetimi, otel üyelerine tanınan yılda bir kez ücretsiz konaklama hakkını diğer Sunis otellerinde de kullanabilecekleri müjdesini verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geceden fotolar

===

Fakırcalı'da 'bahar' şenliği

ALANYA'nın Demirtaş Beldesi Fakırcalı Köyü'nde düzenlenen '10'uncu Bahar Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu. Fakırcalı Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültürel Etkinlik Derneği'nin düzenlediği şenlikte 'Alanya Sokak Tiyatrosu'nun sergilediği "Karakol' ve 'Pusuda' adlı oyunlar ilgi gördü. Pandora Dans Ekibi ise gösterileriyle şenliğe renk kattı. Yöresel sanatçıların da konser verdiği şenlikte halka pilav, kavurma ve ayran ikram edildi.

Şenliğe yöresel kıyafetlerle katılanlar arasında eğlenceli yarışmalar düzenlendi. Alanya Sokak Tiyatrosu Yönetmeni Akın Paşaoğlu, bir köy şenliğinde ilk kez tiyatro gösterisi sergilemekten dolayı mutlu olduklarını belirterek oyunları izlemeye gelenlere teşekkür etti. Fakırcalı Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültürel Etkinlik Derneği Başkanı Mevlüt Öztürk ise şenliğe katkıda bulunanlara birer plaket verdi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Şenlikten fotolar

===

23 Nisan Çocuk Şenliği'ne yoğun ilgi

BURDUR Belediyesi 23 Nisan Çocuk şenliği Şeker Meydanında gerçekleştirildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şenliğe Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Başkan Yardımcıları Serdar Başgül ve Mustafa Özboyacı, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici de katılarak miniklerin coşkusuna ortak oldu.

Hacivat-Karagöz ile başlayan çocuk şenliğinde, sihirbaz, ateşbaz, tahtabacak, ibiş, ve kukla gösterileri minikleri eğlendirdi. Sahneye çıkan minikler Hacivat ve Karagöz'le birlikte Gangnam-style dansı yaptı. İbiş sakarlıkları ile izleyicileri kahkahaya boğdu. Miniklerin yoğun ilgi gösterdiği şenlik oyuncak dağıtımı ile sona erdi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Şenlikten

===

Demreliler halk oyunları şöleninde coştu

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin kuruluşunun 93'üncü yıldönümü dolayısıyla halk oyunları ve müzik şenliği gerçekleştirildi. Demre'ye bağlı Beymelek Beldesi Karabibik Kültür Salonu'ndaki şöleni, Demre Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi düzenlendi. Şöleni Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Garnizon Komutanı üsteğmen hasan Erdoğan, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Emniyet Müdürü Soner Yalım'ında aralarında bulunduğu yaklaşık iki bin kişi izledi.

Şölende 4 yaşından, 45 yaşına kadar, 13 değişik halk oyunları ekibi sahne aldı. Sahneye ilk olarak anaokulu öğrencileri çıktı. 4-5 yaş grubundaki Hacımusaoğlu ve Ayşe Öğretmen Anaokulu öğrencileri Kafkas, Antalya ve Karedeniz yöresi oyunlarını sergiledi. 80. Yıl Cumhuriyet, Karabucak ve Köşkerler ilkokulları Antalya Teke, Kırklareli ve Antalya yöresi oyunlarını oynadı. Yunus Emre, Atatürk, Çiğdem Bozoğlu Tarkun ve Saz ortaokulları Antalya, Silifke ve karma oyunlarla izleyicileri coşturdu. Beymelek İlkokulu, Artvin yöresi oyunları ile geceyi renklendirdi.

Geceye damgasını anne-baba ve 4 yaşındaki oğulları vurdu. 4 yaşındaki Akmirza Bilgiç, annesi Emine Bilgiç ve babası Yahya Bilgiç ile oynadığı Teke yöresi zeybeği ile salonu coşturdu. Gecede ney dinletisi ve Demre Halk Eğitim Merkezi Müzik topluluğu bir halk müziği konseri verdi. Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, "Bayramlarımız en önemli değerlerimiz. Millet olarak, gerek dini, gerek milli bayramlarımızda bu coşkuyu birlikte yaşıyoruz. Bugün de böyle anlamlı bir günde bu etkinliği düzenledik. Burada birlikteliğin gösterisi var. Dayanışmanın gösterisi var"

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Şölenden

===

Kalkan'da üçüncü yıl sanat sergisi

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Beldesi'ndeki Kalkan Kültürevi'nde yılın ilk sergisi açıldı. Kalkan Kültürevi'nin sanat galerisi olarak açılmasının üçüncü yılı anısına düzenlenen serginin açılışına Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kalkan Belediye Başkanı CHP'li Ömer Saim Karakurt, MHP Kaş İlçe Başkanı Hasan Baysal, ADD Kalkan Başkanı Saime Baysal, belediye meclisi üyeleri, yerli ve yabancı çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, üstünde "Sanat kültürevimiz 3. yılında" yazılı pastayı, Kaymakam Selami Kapankaya ve Kalkan Kültürevi Sorumlusu Yasemin Buluç birlikte kesti. Sergide 25 sanatçının, 44 tablosu yer alıyor. Begonvil konulu çalışmalardan oluşan tablolar yağlı boya, sulu boya, pastel boya ekolin, seramik ve fotoğraf çalışmalarından oluşuyor.

Kaymakamı Kapankaya, Kalkan'ın artık bir dünya kenti olduğunu belirterek, "Nüfusunun üçte birinden fazlası yabancılardan oluşuyor. Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Kalkan turizmi, denizin, doğanın, tarihin yanında, Kalkan Kültürevi ile sanatla bütünleşti. Bir yılda, dünyanın ve ülkemizin ünlü sanatçılarının 20'ye yakın sergisi açılıyor. Kalkan Kültürevi'nin ikinci katı da galeri olarak düzenlendi. Bir anda iki farklı sanatçının sergisi de açılabilecek dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Serginin açılışından

===

Köyde coşkulu bayram kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıldönümü, Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kasaba Köyü'nde coşkuyla kutlandı. Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge İlköğretim Kurumu'nun hazırladığı gösteriler, köy stadında yapıldı. Köydeki kutlamayı, okulda öğrenim gören 9 köyden gelen öğrencileri velileri ve iki bine yakın vatandaş izledi. Kutlamalar, dans gösterileriyle başladı. Şiirler okundu, halaylar çekildi. Kutlamaların sonuna doğru yapılan bayrak gösterisinde, 23 öğrenci İstiklal Marşı'ndan birer dize okuyarak 40 metre uzunluğundaki kırmızı kumaşta yer aldı.

Daha sonra 33 öğrencinin görev aldığı, Dünya Çocukları gösterisi yapıldı. Dünya çocukları farklı ülkelerin giysileri, ülkelerden dans gösterisi yaptı. Öğrenciler, 'Hayat Bayram Olsa' şarkısı ile el ele tutuşarak gösteriyi bitirdi. Kasaba Köyü Şehit Yusuf Polat YİBÖ Okulu Müdürü Sabit Yılmaz yaptığı konuşmada, "ocuklarımız kendi bayramlarında, bu yurdu bize bırakanlara teşekkürlerini bu muhteşem gösterilerle gösterdiler. Bir köyde, böyle muhteşem bir kutlama çocuklarımızın geleceğin güvencesi olduğunun en güzel kanıtıdır" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kutlamadan

===

Şampiyonlar kupalarını aldı

DEMRE'de ilköğretim Kurumları arasında düzenlenen turnuvalarda, şampiyon olan takımlara kupaları Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman tarafından verildi. Yıldız kızlar yakan top turnuvasında birinciliği Beymelek, ikinciliği Çevreli, üçüncülüğü Atatürk Ortaokulu aldı. Yıldız erkekler futbol turnuvasında birinciliği Yunus Emre, ikinciliği Atatürk, üçüncülüğü Beymelek Saz Ortaokulu aldı.

Yıldız kızlar voleybol turnuvasında birinciliği Yunus Emre Ortaokulu, ikinciliği 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, üçüncülüğü Beymelek Ortaokulu elde etti. Turnuvalarda ilk üç dereye girenlere kupalarını veren Kaymakam Karaman, "Sporda önemli olan, sportmence mücadeledir. Bu ruhla mücadele ederek spor yapan tüm çocuklarımızı kutluyorum. Hepiniz bizim gönlümüzde şampiyonsunuz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kupa töreninden

===

*Ramazan Çelik, kendisini köçeğe benzetenlere sahneden sert yanıt verdi.

"Köçek değilim"

KUMLUCA'da 14'üncüsü düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali devam ediyor. Festival kapsamında Karatepe Stadı'nda düzenlenen konserlerin ilk gününde sahne alan Bolulu ses sanatçısı Ramazan Çelik, sahne performansıyla göz doldurdu. Karatepe stadında düzenlenen konser öncesi Kumluca Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü basılacak olan 'Hoş Seda 3' kitabı için yapılan ödüllü yarışmada şiir, hikaye, mani, resim, fotoğraf ve mektup dallarında dereceye girenlere ödülleri Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül treninde konuşan Belediye Başkanı Çetinkaya, Kumluca Belediyesi tarafından her beş yılda bir çıkartılan 'Hoş Seda' isimli kitabın bu sene üçüncü baskını gerçekleştireceklerini hatırlatarak, "Bu kitap sayesinde Kumluca'nın her beş yıllık birikimini tarihe not düşmüş oluyoruz.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 24 Nisan'da gerçekleştirilecek Yörük göçü etkinliğinde evlendirilecek İnci ve Himmet Taner çifti ile Ayşe ve Emrah Kaya çiftlerinin kına gecesi yapılan gecede sahne alan Bolulu sanatçı Ramazan Çelik, dinleyenlere müzik ziyafeti verdi.

Hareketli parçalarla stadı dolduran hayranlarını coşturan ve stadyumda ayak basmadık yer bırakmayan Ramazan Çelik, "Bazıları bana 'Sen köçek misin' diyor. Evet, ben ekmeğimin köçeğiyim. Ben ekmeğimi sahnede oynayarak, oynatarak kazanıyorum. Michael Jackson nasıl sahnede dans ederek bir yerlere gelmişse, ben de Türkiye'de bir yerlere geleceğim" dedi. Konserin sonunda sanatçıya Kaymakam Salih Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya tarafından üzerinde kale kule ve sanatçının kendi resminin yer aldığı bir kahve takımı hediye edildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Konser ve geceden

===

Cumhuriyet Meydanı Livaneli konseriyle açıldı

MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in girişimiyle yeniden düzenlenip kente kazandırılan Cumhuriyet Meydanı Zülfü Livaneli konseriyle açıldı. Açılışa CHP İl Başkanı Devrim Kök, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, Manavgat Meslek Yüksek Okul Müdürü ve Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Hacer Bakır Ser, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, sivil toplum kuruluşların temsilcileri muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Sözen, konser öncesi yaptığı konuşmada, 4 yıl içinde yaptığı çalışmaları anlatırken, Manavgat'a hizmet etmek için 24 saat arzu ve istekle çalıştıklarını söyledi. Sözen'in konuşmasının ardından Atatürk Anıtı önünde Cumhuriyet Meydanı'nın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra ünlü sanatçı Zülfü Livaneli maytaplar eşliğinde sahneye çıkarak 'Merhaba' şarkısını seslendirdi. Konser arasında konuşan Livaneli, geçen sene de imza töreni için Manavgat'a geldiğini ve Manavgat'ın çok güzel bir kent olduğunu söyledi. Livaneli, Başkan Sözen'i yaptığı hizmetlerden dolayı kutlayarak, hırsı ve çalışma azmiyle Sözen'in Türkiye'de örnek gösterilecek bir başkan olduğunu belirtti.

Çocukların bayramını da kutlayan Livaneli, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, dünyada ilk defa çocuklarımıza bu anlamlı bayramı hediye etmiştir. Sanki bugünleri görerek, çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan oyunların farkında olduğu için onlara büyük önem vermiş ve bu bayramları hediye etmiştir. 23 Nisan ayrıca saltanatın yıkılıp egemenliğin halka verildiği gündür. Bu yüzden bugünkü iktidar bile iktidar olmasını bugüne borçludur" dedi. Livaneli daha sonra repertuarındaki birçok parçayı seslendirdi. Konsere katılan vatandaşlar da Türk Bayraklarını sallayarak Livaneli'nin parçalarına eşlik etti. Konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Açılış ve konserden

===

Atiye Seriklileri coşturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla Serik Belediyesi tarafından düzenlenen konserde ünlü sanatçı Atiye Serik'i coşturdu. Serik İsmail Oğan Futbol sahasındaki konseri yaklaşık 5 bin kişi izledi. Konserde Atiye birbirinden güzel şarkılarla Seriklileri coşturdu. Ünlü şarkıcı 'Tek Başına', 'Güzelim', 'Yalnızca Üzülmek' şarkılarını da seslendirdi. Konser öncesi konuşan Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, "TBMM'nin kuruluşunun 93'üncü yıldönümü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Konserden

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Konyaaltı 23 Nisan Demre Yerel Haberler

title