Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Şanlıurfa'da şehit polisler için törenİSTANBUL'daki terör saldırılarında şehit olan polis memurları 24 yaşındaki Mehmet Taş ve 21 yaşındaki Enes Çiçek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Şanlıurfa'da şehit polisler için tören

İSTANBUL'daki terör saldırılarında şehit olan polis memurları 24 yaşındaki Mehmet Taş ve 21 yaşındaki Enes Çiçek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Kasım Gülpınar ve İbrahim Halil Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, şehitlerin aileleri, yakınları, askeri erkan ve polisler katıldı.

Meslektaşlarının omzunda bahçeye getirilen şehitlerin Türk bayraklarıyla örtülü tabutlarına sarılan yakınları gözyaşı döktü. Törene katılan Bakan Çelik, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

BAKAN ÇELİK: DERDİMİZ HUZUR VE BARIŞ

Bakan Faruk Çelik, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Bakan Çelik, şunları söyledi: "Bizi, vatansız bırakmak, vatanımızı bölmek ve bu ülke üzerinde çirkin emellerini gerçekleştirmek isteyen taşeronlar, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle iş başındalar. Bu vatan hepimizin. Şehit kanlarıyla sulanmış yurdumuz hepimizin yurdudur. Biz bin yıldır beraberiz, bin yıldır birlikte yaşıyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi bozamazsınız. Tek tek canımızı veririz, yine de bir karış toprağımızı vermeyiz. Bugün ülkemizin birçok yerinde şehitlerimizin cenazelerini kaldırıyoruz. Derdimiz huzur ve barış. Bunun için atılması gereken ne adımlar varsa o adımları atıyoruz. Ey taşeronlar, bozgunculuk yapanlar, ne istediniz Bozovalı Mehmet Taş'tan, Siverekli Süleyman Korkut'tan, Suruçlu Enes Çiçek'ten ne istediniz 33 gencecik fidandan?"

Konuşmaların ardından şehit polislerin özgeçmişleri okundu ve İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dua edildi. Şehit polislerden Enes Çiçek'in cenazesi Balıklıgöl platosundaki Dergah Camisi'ne, Mehmet Taş'ın cenazesi ise Bozova İlçesi'ne götürüldü. Şehit Süleyman Korkut'un cenazesi ise dün Siverek'te toprağa verilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Cenaze töreni (CANLI VERİLDİ)

AKTÜEL GÖRÜNTÜ

Emniyet Müdürlüğü

Törene katılanlar

Cenazelerin getirilmesi

Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun konuşması

Vali Güngör Azim Tuna'nın konuşması

Bakan Faruk Çelik'in konuşması

Duaların edilmesi

Cenazelerin uğurlanması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK, Ömer ŞULUL, Ömer PINAR-ŞANLIURFA-

=====================================

Muşlu şehit polis Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Murat Yılmaz, memleketi Muş'ta Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Murat Yılmaz için Muş Valiliği önünde tören düzenlendi. Neriman- Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Murat Yılmaz'ı yüzlerce vatandaş son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından şehit polis memuru için dua okundu. Şehit yakınları cenaze başında Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Tören boyunca vatandaşlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Şehidin babası Nazım Yılmaz ayakta durmakta güçlük çekti. Vali Seddar Yavuz tören boyunca şehit babası Nazım Yılmaz'ın elini bırakmadı.

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, "Murat'ımı muradına eremeden kara toprağa gönderdiler ama biz biliyoruz ki inanıyoruz ve güçlüyüz. Biz Müslümanız elhamdülillah. Biz şehit olanların ölmediğine onların canlı olduğuna, diri olduğuna ve peygamber efendimize komşu olduğuna iman ederiz. O yüzden ölümler bizim için ölüm değildir. Başlangıçtır, diriliştir, Allah'a kavuşmaktır. Allah yolunda ölmektir. İşte Murat kardeşimizde öyle yaptı. Vatanına, milletine, bayrağına ve dinine sahip çıktı ve gencecik yaşında şehit oldu" dedi.

Tekbirler eşliğinde ambulansa konulan şehidin naaşı Çağlayan Cami'ne götürüldü. Murat Yılmaz'ın naaşı kılınan cenaze namazı sonrası Taşo Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şehit naaşının tören alanına getirilmesi

-Türkçe Kürtçe ağıtlar yakan şehit yakınları

-Dua okunması

-Vali Seddar Yavuz konuşması

-Tekbirler ve sloganlar atılması

-Şehidin uğurlanması

Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL MUŞ,

============================================

DEAŞ'ın 139 merkezi imha edildi

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 139 merkezi karadan ve havadan vurularak imha edildi, 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 111 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 138 merkez, karadan ve havadan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetler tarafından gerçekleştirilen harekatla imha edildi. Harekatta 9 terörist öldürülürken, ÖSO'nun 2 askeri yaşamını yitirdi, 12'si de yaralandı. 1 bomba yüklü aracın da imha edildiği harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi: "Gün içerisinde birlik bazında yaşanan çatışmalarda, 4 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda terörist yaralanmış; 1 bombalı araç imha edilmiş, 2 muhalif şehit olmuş ve 12 muhalif de yaralanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 109 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Türk Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız tarafından, El Bab, Tadif ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen DEAŞ'a ait 29 hedef imha edilmiştir. Türk Hava Kuvvetleri tarafından, harekat alanında bulunan unsurlarımıza silahlı İHA veya uçak ile hava saldırısı gerçekleştirilmesi ihtimaline karşı, saldırıyı önlemek/ bertaraf etmek ve anında en ağır şekilde cevap vermek üzere havada bekler vaziyette uçak görevlendirilmiştir."

Görüntü Dökümü

-----------------

-ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: KİLİS

=================================================

Terör saldırısı kurbanı şoför Velat Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi

"BİZİ SAVUNMASINLAR, BİZİ ÖLDÜRMESİNLER"

İSTANBUL'daki bombalı saldırıda kırmızı ışıkta beklediği anda teröristlerin bombalı aracı patlatması sonucu hayatını kaybeden Diyarbakırlı şoför Velat Demiroğlu, Kürtçe ağıt ve beddualarla toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan baba Mehmet Demiroğlu, Diyabakır'dan bir beladan dolayı göç ettiklerini söyledi.

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen ve 36'sı polis 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısının kurbanlarından Diyarbakırlı 24 yaşındaki şoför Velat Demiroğlu'nun cenazesi karayolu ile İstarnbul'dan Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaşı köyüne getirildi. Kürtçe ağıt ve bedualarla köyde toprağa verilen Demiroğlu'nun cenaze törenine, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı'nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Ceneze törenine katılanların taziyelerini kabul eden baba Mehmet Demiroğlu, Kürtçe yaptığı konuşmasında yaşananların herkesin ortak derdiği olduğunu dile getirerek, köyden bir bela yüzünden göç etmek zorunda kaldığını, o belayı İstanbul'daki patlamayla yaşadığını aktardı.

"BİZİ SAVUNMASINLAR, BİZİ ÖLDÜRMESİNLER"

Kardeşinin mezar başına gelen ablası Yasemin Demiroğlu ise, teröre tepki göstererek, evladını Kürde, Türke feda etmek istemediğini söyledi. Demiroğlu'nun bir yakını ise, "Biz kan istemiyoruz, bizi savunmasınlar, bizi öldürmesinler biz Kürdüz"dedi. Teröristlerin bombalı saldırısında hayatını kaybeden oğlunu toprağa veren anne Sultan Demiroğlu da, "Allah belanızı versin" diyerek tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Mezarlıkta ağlayan kadınlar

-Cenaze aracının mezarlığa gelişi

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin toprağa verilmesi

-Mezar başında ablasının tepkisi

-Annesinin teröre tepkisi

-Baba Mehmet Demioğlu'nun konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

=====================================

Adana şehitlerini uğurladı (2)

2 ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Mehmet Atıcı'nın cenazesi Adana'da Merkez Sabancı Cami'nde düzenlenen törenin ardından İmamoğlu İlçesi'nde Fatih Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada alınan helallik ardından okunan duaya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Daha sonra şehidin cenazesi konvoyla Saygeçit Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü. Anne Esin Atıcı, oğlunun fotoğrafını taşıyan polislere sarılarak gözyaşı döktü. İl Müftüsü Arif Gökçe'nin kıldırdığı 2'nci cenaze namazı sonrasında şehit Mehmet Atıcı, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Mehmet Atıcı'nın 15 Temmuz darbe girişiminden 1 hafta önce göreve başladığı belirtildi.

Şehit polis memuru Adem Oğuz'un cenazesi ise tören sonrası merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Belediyeveleri Mahallesi'ndeki babasının evine götürüldü. Burada alınan helallik sonrası, şehidin cenazesi Aladağ İlçesi'ne bağlı Kıcak Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın dua etmesi

Şehit polisin baba evinden görüntüler

Eve asılan Türk Bayrakları

Şehidin annesinin, oğlunun fotoğrafına sarılarak ağlaması

Şehit yakınlarının ağlaması

Bakan İsmet Yılmaz'ın Türk Bayrağının şehit babasına vermesi

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK-İMAMOĞLU,(ADANA).

==========================================

Şehit polisin babası: Yavrum böyle mi gelecektin

İSTANBUL'daki bombalı saldırıda şehit olan 5 aylık polis memuru, 21 yaşındaki Durmuş Öcal'ın cenazesi Isparta'daki evine getirildiği sırada babası Şerafettin Öcal, "Yavrum böyle mi gelecektin?" diyerekgözyaşı döktü. Anne Keziban Öcal ise "Ağlama yavrum" diye tabuta sarılıp ağladı.

İstanbul'da önceki gün Beşiktaş- Bursa spor maçının sona ermesinden sonra Vodafone Arena Stadyumu'nun hemen yanında meydana gelen bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru Durmuş Öcal'ın cenazesi gece yarısı Isparta'ya getirilerek Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulaması Hastanesi morguna konuldu. Bugün saat 11.00'de dualarla morgdan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu merkez Doğancı Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Yüzlerce kişinin gözyaşlarıyla karşıladığı cenaze aracı baba evine getirildiğinde duygulu anlar yaşandı.

"AĞLAMA YAVRUM"

Şehidin babası Şerafettin Öcal ile annesi Keziban Öcal'ın feryatları yürek yaktı. Şerafettin Öcal oğlunun tabutuna dokunup, "Yavrum böyle mi gelecektin" diye gözyaşı döktü. Kadın polis memurlarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan Keziban Öcal da cenaze aracına çıkıp oğlunun tabutuna sarıldı. "Ağlama yavrum" diye tabutu bırakmayan anne daha sonra araçtan indi. Ardından dualar eşliğinde şehidin cenazesi tören için Isparta Valiliği önüne götürüldü.

Şehit polisin ağabeyinin Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde uzman çavuş, ablasının ise İstanbul'da hemşire olarak görev yaptığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Cenazenin getirilmesi

Anne ve babanın tabuta sarılması

Genel detaylar

Haber: Mehmet ERÇAKIR- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

========================================

ABD'li Savunma Bakanı Carter Irak'ta ilk kez Geyara havalanını ziyaret etti

IRAK'ı ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Musul Ashton Carter Musul operasyonu için stratejik öneme sahip olan ve hava operasyonunun yönetildiği üstlerden biri olan Geyara havaalanına ilk kez ziyaret etti. Burada Savunma bakanına Musul operasyonu ile ilgili bilgi veren ABD'li General Stephen Townsend, şimdiye kadar Musul'da 2000 binden fazla DEAŞ'lının ölü yada ağır yaralı olarak etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Dün Irak'ın ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Musul Ashton Carter ilk olarak Musul operasyonu için stratejik öneme sahip olan ve hava operasyonunun yönetildiği üstlerden biri olan Geyara havaalanına ilk kez ziyaret etti. 2014 yılında DEAŞ'ın eline geçen 4 ay önce düzenlenen operasyon ile geri alınan Geyara Havaalanı'nda Amerika'lı General General Stephen Townsend tarafından karşılanan ABD savunma Bakanı Carter'e Musul operasyonu hakında bilgi verdi. General Townsend, Musul operasyonu ile şimdiye kadar Musul'da 2 binden fazla DEAŞ'lının ölü yada ağır yaralı olarak etkisiz hala getirildiğini belirtirek, şu anda tahminlerine göre Musul'da 3-5 bin arasında DEAŞ terör örgütü mensubunun bulunduğunu söyledi.

Geyara havaalanı ziyaretinden sonra Baağdat'a geçen ABD Savunma bakanı Ashton Carter, Irak Başbakanı Haydar El Abadi ile görüştü. Bağdat temaslarının ardından ABD Savunma bakanı Carter, Erbil kendine geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönhetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

Görüntü Dökümü

--------------

Haber : Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,-

================================================

Gaziantep'te PKK/KCK operasyonu: 36 gözaltı

GAZİANTEP'te, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, HDP ve DBP Eş Başkanlarının da aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik kent merkezinde şafak vakti operasyon başlatıldı. Ekipler tarafından belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Özel hareket polislerinin de zırhlı araçlarla katıldığı operasyonda HDP İl Eş Başkanı Güler Erat, DBP İl Eş Başkanları Mehmet Özkan ve Gülsüm Demir, DBP Şehitkamil İlçe Eş Başkanları Tahir Altuğ ve Sultan Çelik'in de aralarında bulunduğu 36 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerinde yapılan aramalarda ise 3 tabanca, çok sayıda mermi, 1 av tüfeği ile terör örgütü PKK/ KCK ve FETÖ'ye ait terör içerikli kitaplar, doküman ve çeşitli elektronik malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Operasyon yapılan adresler

Özel harekat polisleri

Koçbaşı ile eve girilmesi

Ele geçirilen malzemeler

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

====================================

HDP Manisa İl Eş Başkanı ve 4 kişiye gözaltı

MANİSA'da polisin terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlediği operasyonda HDP Manisa İl Eş Başkanı A.E. ile HDP Salihli İlçe Başkanı A.M.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından PKK/KCK'ya yönelik Manisa ile ilçesi Salihli'de belirlenen çok sayıda adrese dün gece eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda HDP Manisa İl Eş Başkanı A.E., HDP Salihli İlçe Başkanı A.M. ile parti üyeleri A.D., A.O. ve M.B. gözaltına alındı. Şüphelilerin, terör örgütüne finansman ve eleman sağladıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan beş kişinin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Haber: İlker KILIÇASLAN/MANİSA, -

=======================================

'Yeni doğan bebeğin hastanede zarar gören kulağı koptu' iddiası

İZMİR'in Menderes İlçesi'nde oturan çiftçi Kerem Sarıoğlu'nun birlikte yaşadığı İngiliz uyruklu turizmci Hannah Louise Jackson, geçen 7 Ekim'de Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki özel bir hastanede ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Solunum problemi nedeniyle İzmir'deki özel bir hastaneye sevk edilen bebeğin, iddiaya göre hastanede zarar gören kulağının bir bölümü evde koptu. Bebeklerini günlerce kucaklarına alamayan çift, avukatları Didem Koparan aracılığıyla hastanenin ihmali olduğunu ileri sürüp savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukat Didem Koparan, bebeğin sevk edildiği özel hastanenin, anne başka hastanede yatmasına rağmen 'anne sütü sağımı' adı altında 2 bin 454 lira fatura çıkardığını, bu haksız talebe karşı da dava açacaklarını söyledi.

Menderes İlçesi'nde oturan ve Ahmetbeyli Köyü'nde çiftçilik yapan Kerem Sarıoğlu ile birlikte yaşadığı ve nikah hazırlıkları yaptığı İngiliz uyruklu turizmci Hannah Louise Jackson'ın 7 Ekim'de Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki özel bir hastanede ikinci çocukları dünyaya geldi. Doğumdan sonra bedeninde hiç bir sorun olmayan bebeklerini kucaklarına alan çift, büyük mutluluk yaşadı. Ancak çiftin mutluluğu kısa sürdü. Timur adı verilen bebek, solunum sorunu olduğu belirtilerek tedavisi için ambulansla İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde özel bir hastaneye sevk edildi.

12 GÜN SONRA EVE DÖNDÜKLERİNDE

Bebeğini İzmir'de bırakan baba Sarıoğlu, Kuşadası'ndaki hastanede yatan eşinin yanına döndü. İzmir'deki özel hastanede 12 gün boyunca tedavi gören bebeklerinin bu sürede kendilerine hiç gösterilmediğini iddia eden çift, taburcu edilen Timur bebeği alıp eve döndüklerinde gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Talihsiz bebeğin sağ kulağında, doğum sırasında olmamasına rağmen yara olduğunu fark eden çift, bezini değiştirmek için altını açtıklarında ise ikinci şoku yaşadı. Çift, iddiaya göre bebeklerinin poposunda da yara gördü.

Timur bebeğin kulağının bir bölümü yara nedeniyle bir süre sonra koptu. Bebeğin kulağının bir kısmının kopmasına neden olan yarayla poposundaki yaranın İzmir'de hastanede oluştuğunu ileri süren çift, avukatları Didem Koparan aracılığıyla İzmir'de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'BEBEK GÖSTERİLMEDİ'

Müvekkili ve eşinin, günlerce bebeklerinden ayrı kaldığını belirten avukat Didem Koparan, hastane yetkililerinin çeşitli mazeretlerle bebeği göstermediğini öne sürdü. Avukat Koparan suç duyurusu dilekçesinde şöyle dedi: "Müvekkilim ve eşine bebekleri hep uzaktan gösterilmiş, bebeğin yüzü ve kulağının sargı içinde olduğunu, başında şapka bulunduğunu, bazı solunum aletlerinin bağlı olduğunu görmüşler. Müvekkilim bu durumdan rahatsız olup bebeği başka bir hastaneye götürmek istemiş, ancak hastanedeki doktor böyle bir durumda bebeğin solunum ile ilgili sorun yaşayacağını söylemesi üzerine, müvekkilim sevk işleminden vazgeçmiş. Anne bebeğini kucağına aldığında şapkasını çıkartmak istemiş ancak, görevliler buna da izin vermemiş. Ayrıca annenin bebeğini emzirmesine de izin verilmemiş. Hastanedeki görevliler, bebeğin solumun probleminin dışında başka bir sorundan söz etmemişler. 18 Ekim'de taburcu edilen bebek pusete konup aileye verilmiş. Bebeklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan müvekkilim ve eşi bebeği kucaklarına almak isteyince görevliler tarafından 'Bebeği çıkartmayın. Burası hastane, enfeksiyon kapar' denilerek engellenmiş."

'ANNE SÜTÜ SAĞILMASI' FATURASI

Bebeğin kulağına uygulanan tedavi için hiçbir alacak kalemi yazılmadığını belirten Avukat Didem Koparan, şöyle devam etti: "Yani bebeğin kulağına tedavi uygulanmamıştır. Adeta hastane tarafından kulağın kopması sağlanmıştır. Belki de yara zamanında tedavi edilmiş olsaydı, bebekle ilgilenilseydi bugün kulağı kopmayacak ve ömrünün sonuna kadar bu eksiklikle yaşamak zorunda kalmayacaktı. Ayrıca anne başka bir hastanede yatmasına rağmen, 'anne sütü sağılması' adı altında 2 bin 454 lira fatura da belirtilmiştir. Bebeğini 12 gün boyunca kucağına alamayan bir anneye olmadığı bir tarihte nasıl fatura kesilir, bunu anlamış değiliz. Aileye sarılık olduğuna dair bilgi verilmemesine rağmen bu konu da faturada yer almıştır. Bebek gerçekte en fazla üç gün içerisinde solunumu düzelmiş, ancak hastane tarafından bekletilmiştir. Bunun sebebi ise kulağına verilen zarardır. Bu durumu aileden gizlemek ve daha fazla ödeme alabilmek için bebek fazladan hastanede yatırılmıştır. Müvekkilim, ihmali olanlardan ve alınan haksız bedelden dolayı şikayetçidir."

Savcılık şikayet dilekçesini alıp işleme koydu. Avukat Didem Koparan, hastane yetkilileri hakkında tazminat davası da açacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-

Haber: Bahri KARATAŞ/ İZMİR, -

=========================================

Antalya Defterdar Vekili, FETÖ'den adliyeye sevk edildi

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Antalya Defterdar Vekili Burak Ata ile Aile ve Sosyal Politikalar eski İl Müdür Yardımcısı Osman Uyanık, adliyeye sevk edildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 25 Kasım'da yapılan operasyonda, Antalya Defterdar Vekili Burak Ata ile Aile ve Sosyal Politikalar eski İl Müdür Yardımcısı Osman Uyanık gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Adliye dış plan görüntü

Şüphelilerin polisler arasında adliyeye getirilmesi

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=============================================

Samsun'da 10 kilo bonzai ele geçirildi

SAMSUN'da polisin düzenlediği operasyonda, 20 poşet halinde 10 kilo sentetik uyuşturucu bonzai ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmasında, Yasin Ü., Mehmet Y. ve oğlu Fatih Y.'nin İstanbul'dan Samsun'a uyuşturucu getireceklerini belirledi. Şüphelilerden Mehmet Y., İstanbul'dan 20 poşet halinde 10 kilo bonzaiyi alıp spor çantasına koyup bir otobüs firmasıyla Samsun'a gelmek üzere yola çıktı. Diğer 2 şüpheli de İstanbul'dan kiraladıkları 34 plakalı otomobil ile otobusün peşinden Samsun'a geldi. Otobüs otogara girdikten sonra Yasin Ü. ve Fatih Y. bonzaiyi Mehmet Y.'den alıp otomobil ile ayrıldı. Şüphelileri takibe alan polis, Mehmet Y.'yi otogarda diğer iki şüpheliyi de Canik İlçesi Çevreyolu'nda durdurdu. Polis otomobilin bagajında spor çanta içindeki 10 kilo bonzaiyi ele geçirip 3 şüpheliyi de Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Polis, şüphelilerden Yasin Ü.'nün üst aramasında adına düzenlenmiş ve üzerinde polis ibaresi bulunan kart ile Polis Emeklileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait kart ele geçirdi. Ele geçen bonzainin 100 bin içimlik olduğu belirlendi.

Polisteki işlemleri tamamlanan üç şüpheli, bugün 'uyuşturucu tecareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü :

-------------------

Emniyetten detay

Adliyeden detay

Şüphelilerden detay

Şüphelilerin üzerinden çıkan sahte kimliklerden detay

Detaylar

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

==============================================

Mersin'de okullara 7 ton mandalina

MERSİN'in merkez Toroslar İlçesi'nde belediyesi; Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında ilçedeki anaokulu ile ilköğretim okullarına, kendi bahçesinde yetiştirdiği 7 ton mandalinayı dağıttı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Belediye çalışanları mandalinaları paketler

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna gelirken

Tuna mandalina kasalardaki mandalinaları kontrol ederken

Tuna ile röp

Mandalina dağıtılan öğrenciler

Öğrenciler mandalina soyarken

Öğrenciler mandalina yerken

Öğrenciler mandalina dağıtırken

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

===============================================

Meslek odalarından teröre karşı birlik çağrısı

ANTALYA Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, İstanbul'daki terör saldırısını lanetleyerek halkı yan yana ve omuz omuza olmaya çağırdı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Antalya'daki 21 meslek odasının oluşturduğu Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, terörü lanetlemek amacıyla İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı kurul sözcüsü avukat Abit Küçükarslan okudu. Yurttaşları yan yana, omuz omuza bir arada olmaya çağıran Küçükarslan, birlik ve beraberlik zamanı olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin kaos ve terör ortamına sokulmaya çalışıldığını belirten Küçükarslan, "Barış ve yaşama hakkını savunan tüm toplum kesimlerini dayanışmaya çağırıyoruz" dedi. "Terörün amacı milleti yıldırmak, halkı sindirmek ve korkutmaksa, bu amaca ulaşamayacaklarını bir kez daha haykırıyoruz" diyen Küçükarslan, şunları kaydetti:

"Bilim ve tekniğe inanan meslek odaları olarak, aydınlığa, özgürlüğe, bir arada yaşamaya, eşitliğe, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Terör, kendi açtığı çukurda boğulana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki ulusumuzu hiçbir güç terörle hizaya getiremez. Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu olarak çok geç olmadan tüm yurttaşlarımızı yan yana, omuz omuza bir arada olmaya çağırıyoruz."

Açıklamaya oda temsilcileri de destek verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Av. Habit Küçükaslan'ın basın açıklamasını okuması

Oda temsilcilerinin toplu görüntüsü

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

==============================================

Taksici cinayetinde 4 kişi gözaltına alındı

İZMİT'te, taksi durağında aracına binen kişilerle ayrıldıktan sonra cesedi Derince'de bulunan 40 yaşındaki Halil Güney'in öldürülmesiyle ilgili 4 kişi gözaltın alındı.

19 Kasım günü meydana gelen olayda, İzmit Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan taksi durağında aracına binen kişilerle ayrılan Halil Güney, Derince'de ormanlık alanda silahla ateş edilerek öldürülmüş halde bulundu. 41 T 0117 plakalı taksi ise Körfez İlçesi'nde yanmış halde bulundu. Polis ve jandarmanın yürüttüğü çalışma kapsamında bölgede bulunan tüm mobese kameraları ve işyerlerine ait güvenlik kameraları kayıtları incelemeye alındı. Düzenlenen operasyonla 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet üdürlüğü'ne götürülen 4 kişinin ifadeleri alınıyor.

Haber: Selda Hatun TAN/ İZMİT (Kocaeli), -

==========================================

Yunanistan Savunma Bakanı'ndan ilginç açıklama

YUNANİSTAN Savunma Bakanı Panos Kammenos, son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında Ege adaları konusunda yaşanan gerginliğe dikkat çekerek, Ege'de meydana gelebilecek olası bir kazadan tamamen Türkiye'nin sorumlu olacağını söyledi.

Yunanistan'da yayın yapan www.vimatisko.gr haber sitesinin bugün yayınladığı habere göre, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında Ege adaları konusunda yaşanan gerginliğe dikkat çekti. Kammenos'un Kardak kayalıkları ile birlikte fotoğrafının yayınlandığı haberde Yunan Bakan'ın, "Ege'de olası bir kaza için endişe duyuyorum" sözlerine yer verildi.

Atina'nın müttefiklerini ve uluslararası camiayı bilgilendirdiği belirtilen haberde Kammenos'un, "Yunanistan sürekli yaşanan olaylar nedeniyle Ege'de gerginliğe, sıcak gelişmelere hatta kazaya yol açmak isteyenlerin kim olduğunu biliyor. Bu konuyu NATO ile görüştüm. Türk helikopterlerinin insan bulunan Yunan adalarında yaklaşık yerden 70 metre yükseklikten uçtuğunu izah ettim. Bu veriler karşısında kaza yaşanmasının muhtemel olduğuna açıklık getirdim. Eğer böyle bir şey yaşanırsa tüm sorumluluk tamamen Türkiye'ye aittir. Yunanistan'ın normalleşme talep ettiğini her zaman açıkladım. Bu tehlikeli oyunun durması için müttefik güçlerinin de müdahalesini istedim. Ulusal egemenliğimizi sorgulama çabalarını da cevapsız bırakmayacağımızı ilettim" dediği belirtildi.

Haber : Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), -

=========================================

16 yaşındaki genç, başından vuruldu

SAMSUN'da 16 yaşındaki Sami Ergün, tabancayla başından vurularak ağır yaralandı. Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen 18 yaşındaki Ömür D. polisin takibi sonucu yakalandı.

Olay dün İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi'nde meydana geldi. 1 hafta önce aralarında Sami Ergün'ün bulunduğu gruptakiler, çıkan kavgada Ömür D.'yi bıçakla hafif yaraladı. Ömür D. akşam saatlerinde bir arkadaşının motosikletinin arkasında, Sami Ergün'ün oturduğu mahalleye gitti. Şüpheli, Ergün'ü park içinde otururken görüp hareket halindeki motosikletten tabancayla iki el ateş edip olay yerinden kaçtı. Açılan ateş sonucu başına isabet eden iki kurşunla ağır yaralanan Sami Ergün, çevredekiler tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı.

Sağlık durumu ağır olan yaralı Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda silahı kullanan Ömür D.'yi yakalayıp gözaltına aldı.

Polisteki işlemleri tamamlanan Ömür D., 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan bugün adliyeye sevk edildi. Polisin motosiklet sürücüsünün yakalanması için başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Haber: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

==========================================

Ordu merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

ORDU merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı, 13 kişinin de arandığı belirtildi.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah operasyon düzenledi. Ordu merkezli İstanbul, İzmir, Gaziantep, Bursa, Erzurum, Trabzon ve Samsun'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında, FETÖ kurumlarında çalışanlar, sözde ilçe sorumluları, ilçe ablaları, öğretmenler, esnaf, kapatılan Zaman Gazetesi çalışanları olduğu belirtildi.

Haber: Nedim KOVAN/ORDU, -

============================================

Ayı mahalleye indi, arı kovanları bu hale geldi

VIDEO YOK

Yavuz YILMAZ / İNEGÖL(Bursa), - BURSA'nın İnegöl İlçesi Mesudiye Mahallesi'ne inen ayı arı kovanlarına zarar verdi, kovanlarda bulunan balları yedi.

Mesudiye Mahallesi'nde oturan Nuri Özcan'a ait bahçeye dün gece inen ayı, burada bulunan 15 arı kovanına zarar verdi. Peteklerdeki balları yiyen ayı binlerce arının telef olmasına yol açtı. Sabah, arı kovanlarının parçalandığını görünce şok olan Özcan, "Bal üreterek para kazanıyoruz. 20 arı kovanım var. Ayı bunların 15'ini parçaladı. Binlcer arımı ise telef etti. Zararım büyük. Ne yapacağını şaşırdım" dedi.

Benzer olayların her kış yaşandığına dikkat çeken Nuri Özcan tesbit ettireceği zararının karşılanmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bozova İlçesi Mehmet Taş Şanlıurfa Antalya Politika Güncel Haberler

title