Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

DHA Muhabiri Berktuğ Öncü, dehşet gecesini anlattı: İçim kan ağlayarak deklanşöre bastımİSTANBUL'da dün gece Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nda oynan maçın hemen ardından, teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği hain saldırının dehşetini yansıtan görüntü ve fotoğrafları çeken DHA...

DHA Muhabiri Berktuğ Öncü, dehşet gecesini anlattı: İçim kan ağlayarak deklanşöre bastım

İSTANBUL'da dün gece Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nda oynan maçın hemen ardından, teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği hain saldırının dehşetini yansıtan görüntü ve fotoğrafları çeken DHA muhabiri Berktuğ Öncü, o anları anlattı. Kendisi de saniyelerle ölümden kurtulan Berktuğ Öncü, "İçim kan ağlayarak deklanşöre bastım" dedi.

İşte, DHA Bursa Bürosu muhabirlerinden Berktuğ Öncü'nün, 30'u polis 38 kişinin şehit olduğu 155 kişinin yaralandığı dehşet gecesinde yaşadıkları:

Deplasman yasağının kalkmasının ardından Bursasporlu 1900 taraftar dün saat 12.00 sıralarında Timsah Arena'nın önünden kalkan 45 otobüsle İstanbul'daki Beşiktaş maçına gitmek üzere neşe içinde yola çıktı. Ben de kafileyi izleyen gazetecilerden biriydim. TEM Çamlıca Gişeleri'nde kafileyi polis karşıladı, konvoy eşliğinde stadyuma gittik. Saat 18.35'te taraftarlarla birlikte, Vodafone Stadyumu'na, bombanın patladığı yerden girdik.

Bursasporlu taraftarlar stadyuma alındıktan sonra ben de fotoğraf çekmek üzere sahaya girdim. Maç gayet güzel geçti, bitince de önce Beşiktaş taraftarları, sonra Bursaspor taraftarları çıktı. Bursaspor taraftar kafilesi saat 22.00'den itibaren girdikleri kapıdan çıkmaya başladı otobüslerine binerek dönüşe geçti.

BASIN TOPLANTISINA KALDIM

Maç sonrası teknik direktörler Şenol Güneş ve Hamza Hamzaoğlu'nun basın toplantısı için toplantı odasına geçtim. Teknik direktörlerinin basın toplantısı haberini ve görüntülerini geçtim, statta birkaç basın mensubu kalmıştık. İşimizi bitirdikten ve merkezden teyidini aldıktan sonra Bursa'ya dönmek için tam stadın kapısından çıkmak için adımımı attığım anda şiddetli bir patlama oldu. Yer sarsıldı, stadın sıvaları üzerime döküldü. Yaklaşık 20 metre kadar ilerimizde meydana gelen patlama nedeniyle her taraf toz duman içindeydi. Hain saldırı sonucu polisler, bir yandan yaralı arkadaşlarına yardım ederken diğer yandan önlem almaya çalışıyorlardı. 40-50 saniye sonra biraz ilerde ikinci patlama sesini duyduk. Polislerle birlikte hepimiz yere yattık. Ardından silah sesleri gelmeye başladı.

İÇİM KAN AĞLAYARAK DEKLÖNŞÖRE BASTIM

Her şey korkunçtu. İçim kan ağlayarak hem kamerayı açtım, hem de peş peşe deklanşöre basmaya başladım. Polisler, görevliler, biz hepimiz ağlıyorduk. Böylesine hain ve kalleş bir saldırıya uğramalarına ve aralarında hafif yaralananların da olmalarına rağmen kahraman polisler yerde yatan arkadaşlarına yardım için koşuşturuyordu.

Bir ara bizi tekrar stada aldılar. Bir süre çıkmamıza izin vermediler. Bulunduğumuz yere yaralı polisler getiriliyordu. Havada helikopter dolaşmaya başladı. Bir ara bir polis gelerek bizimle bulunan arkadaşlarına '20-30 kişilik polis ekibi gelsin. Şehitlerimizi taşıyacağız' dedi. Bir süre sonra dışarı çıktığımızda dehşetin boyutunu daha iyi anladık. Polisler hala önlem alıyordu. Şüpheli bir çanta vardı. Onu da fünye ile patlattılar. Şehit polislerin kaskları etrafa saçılmış, her taraf kan revan içindeydi ve olay yeri inceleme ekipleri çalışıyordu.

Bu sırada patlamanın Bursaspor kafilesinin stattan ayrılmasından 10 dakika sonra olduğunu öğrendik. Eğer saldırı seyircilerin stattan çıkışı anında olsaydı... Bunu akla getirmek bile korkunç...

Görüntü Dökümü

----------------------

-

Haber : Namık GÖZ/BURSA, -

================================

İzmir'de PKK operasyonu

İzmir'de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik özel harekat polislerinin de katıldığı operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Görüntü dökümü:

--------------------------

Operasyondan görüntü

Özel harekat polislerinden görüntü

Gözaltına alınan örgüt üyelerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber : Mehmet CANDAN - Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Adana'da HDP'ye operasyon: 25 gözaltı

Adana'da HDP il ve ilçe yöneticileri ile mahalle başkanlarına yönelik operasyon yapıldı. Hava destekli operasyonda partinin İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural'ın da arasında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, sabahın ilk saatlerinde HDP'li il ve ilçe yöneticileri ile mahalle başkanlarının evlerine operasyon düzenledi. Özel Harekat, KOM ve Asayiş Şube ekiplerinin de katıldığı operasyona, polis helikopteri havadan destek verdi. Direnişin yapılabileceği kritik adreslere Özel Harekat timleri ile giden ekipler, açılmayan kapıları koç başlarıyla kırarak girdi. Çok sayıda adreste arama yapan ekipler, HDP İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural'ın da aralarında bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TEM ekipleri, geçtiğimi 5 Kasım günü HDP il ve yöneticilerine yönelik operasyon yapmış, partinin İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da arasında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına almıştı. Geçtiğimiz ay hakim karşısına çıkan Beyaz ve diğer parti yöneticileri hakkında ev hapsi cezası verilmişti. Bugün yapılan operasyonda gözaltına alınanların arasında Beyaz'ın yanı sıra ev hapsindeki diğer parti yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Emniyet Müdürlüğü önündeki polis araçları

Polis araçlarının operasyon noktasına gidişi

Evin çevresinde çalışma yapan polisler

Polisin zırhlı aracından görüntü

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü ve tabelası

Elinde uzun namlulu silahla güvenlik önlemi alan polis

HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz'ın sağlık kontrolü sonrasında polis aracına bindirilmesi

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Elazığ'da terör protestosu

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen ve 30'u polis 38 kişinin şehit edilmesi ile sonuçlanan terör saldırısı, Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan yüzlerci kişi tarafından protosto edildi.

Sosyal medya üzerinden haberleşerek Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan yüzlerce kişi, terörü kınadı. Tekbirler getirilerek, "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" gibi sloganlar atan grup adına Ali Ayyıldız konuştu. Ayyıldız, toplanan insanların birbirlerinden haberlerinin olmadığını sadece vatana, millete olan sevgilerinden kaynaklandığını söyledi. Meydanda ki gurup slogan atarak Gazi Caddesinden Öğretmen evi istikametine kadar yürüdü. Öğretmen evi önünde okunan İstiklal Marşının ardından gurup olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Toplanan gruptan detaylar

-Grubun sloganlar atması

-Ali Ayyıldız'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ / ELAZIĞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Balıkesir'de cami çıkışında teröre tepki

Balıkesir'de Mevlid Kandili dolayısıyla camilere akın eden vatandaşlar namaz çıkışında İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Yıldırım Camisi'nde kılınan Yatsı Namazı'nın ardından okunan mevlid sonrası vatandaşlar, tekbir getirip İstanbul'da düzenlenen terör saldırısına tepki gösterdi. Gazi Bulvarı başlayan ve Balıkesir Valiliği önündeki 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, bazı sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlid Kandili nedeniyle Yatsı Namazı sonrası Yıldırım Camii'nde toplanan vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı. Mevlid Kandili programından sonra camiden çıkan vatandaşlar terörü lanetlemek için yürüdü. Halk tekbir getirerek, "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Ali Yılmaz, "Vatanımıza, milletimize, devletimize sahi çıkmak için buradayız. 15 Temmuzda milletin vergileriyle alınan tankları halkın üzerine süren darbeciler, halkın gücünün tankın gücünü yeneceğini hesaba katmadılar. Cumhurbaşkanımızın emriyle meydanlara çıktık ve bu meydanda, Milli İrade Meydanı'nda bir ay boyunca nöbet tuttuk. O günden bu yana ülkemizde iç savaş çıkarmak için her tür yolu deneyen Fethullahçı Terör Örgütü işbirlikçileri dün görevi başındaki polisimize alçakça saldırdılar. Bizler ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışı ile mücadele eden bir milletiz. Dedelerimizin kanlarıyla alınan bu toprakları hainlere asla teslim etmeyeceğiz. Biz bu yola kefenimizle çıktık" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ise, "Menfur bir saldırı neticesinde şehitlerimiz var. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz bir dönem noktası oldu. Halkımıza karşı tankların hiç bir şey ifade etmediği ortaya çıktı. Bu millet toprağının bölünmesini istemiyor. Bu millet kargaşa terör istemiyor. Şehit Kanlarıyla sulanmış toprakların üzerinde yaşıyoruz. Bu millet, hainlere, teröristlere fırsat vermeyecek, kanıyla da, canıyla da vatanını toprağını koruyacak. Herkes bundan emin olsun, hiç kimse bu ülkeyi bölmeye, iç savaş çıkarmaya, teröre teşebbüs etmesin" dedi. Uğur, sözlerini bitirdikten sonra vatandaşlar, 'İdam, idam' diye bağırınca Uğur, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'meclis böyle bir kararı alırsa onarım' demişti." diyerek yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Yıldırım Camii önünden görüntü

Vatandaşlara Türk bayrakları dağıtılması

Yürüyüşten görüntü

Ali Yılmaz'ın konuşmasından görüntü

Büyükşehir Belediye başkanı Edip Uğur'un konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Hilmi DUYAR / BALIKESİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Tokat'ta teröre tepki yürüyüşü

TOKAT'ta AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen yürüyüşe katılan binlerce kişi, İstanbul'da oynanan Beşiktaş- Bursaspor maçı çıkışı güvenlik önlemi alan polislere yönelik terör saldırısını protesto etti.

Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde toplanan binlerce kişi Türk bayrağı açarak, 'Vatan sana canım feda', 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Grup yol üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü önünde durarak, burada hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Bu esnada bir genç nöbet tutup selam veren polisin omzuna üzerinde Türk bayrağının bulunduğu şal taktı. Grup ardından tekrar yürüyüşe geçti. Terör örgütü PKK aleyhine slogan atan grup, mevlit kandiline katılmak Ali Paşa Camine geçti. Yürüyüş sonrası açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Metin Polat, "Kandil gecesi öncesinde böyle bir saldırıyla güne başlamış olmak elbette hepimizi çok derinden üzdü. Tabi bu ilk değil son da olmayacak, bunu biliyoruz. Bizler Tokat'ta tüm vatandaşlarımızla 'Bayrağını al sende gel' sloganı ile polisimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmak adına bir yürüyüşümüz oldu. İnşallah bu şehit haberlerin sonu olsun bugün. Bizler inanıyoruz ki bu milleti dize getiremeyecekler" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Açıklama

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Adıyaman'da teröre tepki yürüyüşü

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırıları, Adıyaman'da yürüyüşle protesto edildi. Mimar Sinan Kültür Parkı önünde düzenlenen yürüyüşe Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla teröre tepki sloganları atan kalabalık, Gölbaşı Caddesi üzerinden Demokrasi Parkı'na kadar yürüdü. Kalabalık adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, her türlü terör saldırılarını lanetlediklerini söyledi.Yapılan açıklamanın ardından Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Mimar Sinan Kültür Parkı

Gölbaşı Caddesi

Yürüyüş yapılması

Slogan atılması

Demokrasi Parkı

Gıyabi cenaze namazı kılınması

Dua edilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN / ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Didim'de teröre lanet yürüyüşü

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, bir araya gelen vatandaşlar İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında önceki gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıya tepki gösterdi.

Didim 75 Gençlik Derneği öncülüğünde Didim Merkez Camii önünde toplanan binlerce vatandaş, İstanbul'da Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında düzenlenen bombalı terör saldırısını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, AK Partili ve MHP'li Didim Belediye Meclisi üyeleri, Didim Polis Derneği Başkanı Olcay Tiryaki, Didim 75 Gençlik Derneği üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, sloganlar atıp son günlerde artan terör olaylarını lanetledi. Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda gerçekleşen yürüyüşte, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her şey vatan için", "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı, tekbir getirildi. Yürüyen gruba caddelerdeki vatandaşlar alkışlarıyla, sürücüler ise korna çalarak destek verdi.

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yürüyüşü sonlandıran grup, burada "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, akabinde İstiklal Marşı'nı söyledi. Ardından dua okundu. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürüyüş boyunca güvenlik önlemi aldı.

Didim 75 Gençlik Derneği 2'nci Başkanı Mehmet Vela, saldırıda yaşamını yitiren şehitlere Allah'tan rahmet ve yaralılara şifa dilerken, "Sabah arkadaşlarımızla dernek binamızda toplandığımızda, emniyet güçlerimize moral vermek için böyle bir yürüyüş yapmaya karar verdik. İki saat içerisinde bu kalabalığa ulaştık. İnsanlarımızdan Allah razı olsun. Binlerce kişi, yürüyüşe destek vererek katıldı" dedi. Yürüyüşe katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da "FETÖ/PDY ve diğer tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Türkiye'mizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Eylem açıklamanın ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Yürüyüşten görüntü

Atılan sloganlar, teröre tepki

Didim 75 Gençlik Derneği 2. Başkanı Mehmet Vela ile röportaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================

Şehit Hasan Bilgin'in cenazesi Zonguldak'ta

Şehit Hasan Bilgin'in cenazesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki törenin ardından karayoluyla memleketi Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ne getirildi.

Kozlu Belediyesi'ne ait gasilhane önünde şehidin cenazesini Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Emniyet Müdürü A.Metin Turanlı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, yakınları ve vatandaşlar karşıladı. Şehidin yakınları, cenaze aracından polislerin omzunda dışarı çıkarılan Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Edilen duaların ardından şehidin cenazesi gasilhaneye konuldu.

Şehidin cenazesi, bugün Kozlu İlçesi'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Saka Köyü'nde toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Şehidi taşıyan cenaze aracının gelmesi

-Yakınlarının gözyaşları

-Şehidin polislerin omzunda masaya konulması

-Yakınlarının tabuta sarılıp ağlamaları

-Dua edilmesi

-Şehidin cenazesinin Gazilhane'ye konulması

-Şehit Hasan Bilgin'in fotoğrafı

-Şehidin yakınlarının Gazilhane'ye girmeleri

Haber : Gürkay GÜNDOĞAN / Zonguldak,

11.12.2016 - Haber Kodu : 161211196

=====================================================================

2 şehidin cenazesi memleketleri Konya'ya getirildi

İstanbul'daki bombalı terör saldırısında şehit düşen 24 yaşındaki Nazif Emre Horoz ve 27 yaşındaki Metin Düzgün'ün cenazeleri yan yana aynı cenaze aracında memleketleri Konya'ya getirildi.

İstanbul Beşiktaş'da bombalı terör saldırısında polis memurları Nazif Emre Horoz ve Metin Düzgün şehit düştü. Hemşeri olan 2 şehidin cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Aynı cenaze aracında yan yana memleketleri Konya'ya getirilen şehitlerin cenaze, kent merkezi girişinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, şehitlerin ailesi ve çok sayıda polis memuru tarafından karşılandı. Tören mangası tarafından cenaze aracından alınan şehit Horoz'un aracı başka bir cenaze aracına kondu. Baba ocağı Seydişehir'e götürülen şehit Horoz'un cenazesinin bugün öğle namazının ardından öğle namazının ardından defnedilmesi bekleniyor.

Ailes Konya kent merkezinde olan şehit Metin Düzgün'ün cenazesi de Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu'na kondu. Şehit Düzgün'ün cenazesinin de bugün öğle namazının ardından Konya Şehitliği'nde defnedilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şehitlerin cenazesinin karşılanması

Şehit Horoz'un cenazesinin başka araca alınması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Şehit ateşi Samsun'a da düştü

Şehit polis Öztürk'ün cenazesi Samsun'a getirildi

İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın yanında teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden Mustafa Öztürk'ün cenazesi memleketi Samsun'a getirildi. Şehit Öztürk'ün cenazesini taşıyan tarifeli uçak saat 23: 15'de Çarşamba Havalimanı'na indi. Burada düzenlenen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehidin babası Ahmet Öztürk ve şehit kardeşi Murat Öztürk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve yaklaşık 500 vatandaş katıldı. Vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrakları ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Şehit Öztürk'ün cenazesi uçaktan indirilerek omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Ardından Çarşamba İlçe Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Katılan vatandaşların slogan atması

-Şehitin babasından ve kardeşinden detay

-Uçağın gelişi

-Şehit'in naaşının uçaktan indirilmesi

-Şehit'in naaşının omuzlarda götürlmesi

-Şehit'in naaşının cenaze aracına konulması

-Cenaze aracının gidişi

-Katılımcıların slogan atması

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN / SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Kilis'te şehit acısı

İstanbul'daki terör saldırılarında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Ali Osman Şahin'in acı haberi, memleketi Kilis'teki ailesini yasa boğdu.

Şehit polis Ali Osman Şahin'in şehadet haberi, emniyet yetkilileri tarafından akşam saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde oturan annesi Döne Şahin'e verildi. Acı haberle yıkılan Döne Şahin ve şehit polisin kardeşlerine sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit polis meruru Şahin'in babası Ali Şahin'in hayatını kaybettiği belirtildi. Türk bayrakları asılan şehidin evinin önüne taziye çadırı kuruldu.

Bekar olan şehit polis Ali Osman Şahin'in cenazesi, bugün Kilis'te düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Şehidin baba evi

Eve Türk bayrakları asılması

Ağlayanlar

Şehidin ablasının ambulansa götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================================

İstanbul'daki saldırılarda Şanlıurfalı 4 şehit

İSTANBUL Beşiktaş'ta önceki gece düzenlenen hain terör saldırılarında şehit olan polislerden 4'ünün Şanlıurfalı olduğu ortaya çıktı. Acı haberlerin verildiği aileler, yasa boğuldu.

Beşiktaş'ta, Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polisler arasında bulunan Süleyman Sorkut'un cenazesi, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde toprağa verilirken, halen İstanbul'da cenaze işlemleri süren polislerden Enes Çiçek'in Suruç İlçesi, 24 yaşındaki Mehmet Taş'ın Bozova İlçesi ve Halil Usta'nın ise Viranşehir İlçesi nüfuslarına kayıtlı oldukları öğrenildi.

Saldırıda şehit olan polis memuru Enes Çiçek'in acı haberi, Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye Mahallesi'nde oturan ailesine polis yetkililerince verildi. Aile, gözyaşına boğuldu. Polislerden Halil Usta'nın şahadet haberi ise İstanbul'da yaşayan ailesine verildi.

BABA TAŞ: VATAN SAĞ OLSUN

Hain terör saldırısında şehit olan polis memurlarından Mehmet Taş'ın acı haberi ise, Bozova İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu. 6 aylık polis olduğu belirtilen polis memuru Mehmet Taş'ın acı haberi, polis yetkilileri tarafından ilçenin Gerdek Mahallesinde yaşayan ailesine verildi. Şehit haberi üzerine eve Türk bayrağı asılırken, acı haberi duyan mahalle sakinleri ise eve akın etti. Oğlunun şehit haberi üzerine yıkılan çiftçi baba Salih Taş, "Vatan sağ olsun" diyerek ailesini teselli etmeye çalıştı. Anne İmhan Taş ise gözyaşlarına boğularak şehit oğlu için ağıt yaktı.

3'ü kız, 7 çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan şehit polis Mehmet Taş ile Enes Çiçek'in bugün Şanlıurfa'da, Halil Usta'nın cenazesinin ise İstanbul'da toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Şehit Mehmet Taş'ın baba evi

Şehidin babası Salih Taş ile röp.

Baba Salih Taş'a sağlık ekipleri müdahale etmesi

Camide toplanan mahalle sakinleri ve dua okunması

Jandarma ekiplerinin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK, Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

Park halindeki iki araç kundaklandı

ADANA'da kimliği belirsiz kişilerce benzin dökülerek ateşe verilen 2 araç, kullanılmaz hale geldi.

Olay, saat 22.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Yenibey Mahallesi'nde meydana geldi. Yaşı küçük olan 4 kişi, park halindeki 2 aracı, benzin döküp ateşe vererek kaçtı. Durumu fark eden mahalle sakinleri, itfaiyeye haber verip, motor kısmı yanan Uğur Kaya'ya ait 01 DP 951 plakalı kamyonet ile Cavit Kaya'ya ait 01 JE 721 plakalı hafif ticari aracı kendi imkanlarıyla müdahale etti. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yanan araçları söndürdü.

Araçlar kullanılmaz hale gelirken, polisin olay yerinde yaptığı incelemede, içinde az miktarda benzin bulunan bir pet şişe buldu.

Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Olay yerinden görüntü

Olay yerinin çevresinde zırhlı araçla güvenlik önmeli alan polisler

Polislerin yanan araçları incelemesi

Kundakçıların kullandığı içinde az muktarda benzin bulunan pet şişe

Araçların çevresinde toplanan kalabalık

Araçların motor kısımlarından görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Küçük kıza otomobilin çarptığı an güvenlik kamerasında

BARTIN'da yoldan karşıya geçtiği sırada 8 yaşındaki Esin Sümeyye Gül'e otomobilin çarptığı an bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kaza, saat 15.50 sıralarında Kozcağız Beldesi Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerindeki yaya geçidinde bekledikten sonra yola fırlayan Esin Sümeyye Gül'e sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 AN 915 plakalı otomobil çarptı. Otomobilin çarptığı küçük kız yaklaşık 5 metre savruldu. Esin Sümeyye Gül, kanlar içerisinde yerde kalırken vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil ekibi tarafından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Küçük kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Küçük kıza otomobilin çarptığı an bölgede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Güvenlik kamera görnütüsü

Süre: (20 SN) Boyut: (8.77 MB)

HABER-KAMERA: Ayhan ACAR/BARTIN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Amatör futbolcu maçta gol atıp polislere sarıldı

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, Süper Amatör Ligi maçında gol atan oyuncu Mehmet Boz, selam durup sahada görevli polislere sarılarak sevincini gösterdi.

Süper Amatör Ligi'nde, Atatürk Stadı'nda İslahiyespor ile Yıldızspor 1977 takımları karşılaştı. Türk bayrağının yarıya indirildiği karşılaşma öncesi şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Oyunculuların siyah bant takarak çıktığı karşılaşmanın 25'inci dakikasında gol atan İslahiyespor oyuncusu Mehmet Boz, tribüne selam verdikten sonra sahada görevli polis memurlarına sarıldı. Boz, davranışı ile tribündeki taraftarlardan alkış aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Orta hakemin futbolculara konuşması

Saygı duruşu

Futbolcu Mehmet Boz ile röp.

Futbolcunun polislere sarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK / GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bozova İlçesi Beşiktaş Didim İçim Politika Güncel Haberler

title