Haberler

Dha Yurt Bülteni 1

1)ŞEHİT AYBÜKE ÖĞRETMENİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİBATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Müzik Öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, Ankara"dan karayoluyla memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi.

1)ŞEHİT AYBÜKE ÖĞRETMENİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Müzik Öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, Ankara"dan karayoluyla memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi.

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde terör örgütü PKK tarafndan şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi Batman'da yapılan törenin ardından uçakla Ankara'ya buradan da karayoluyla ilgili memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi. Amcası öğretmen olan Fatih Yalçın'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine getirilen şehit öğretmeni burada Osmancık Kaymakam Vekili Fikret Zaman, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tokel, Müftü Süleyman Çoban ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Annesi Zehra Yalzın, babası Sadık Yalçın, babaannesi Şanal Yalçın gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duran aileye, Kaymakam Vekili Zaman, başsağlığı dileklerinde bulundu. 18 yaşındaki kardeşi Atıf Aybars Yalçın'da ablasının Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döktü. Amcasının evinin önüne taziye çadırı koruldu. Amcasının evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Yapılan duanın ardından şehit öğretmenin naaşı Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazesi bugün düzenlenecek törenin ardından Osmancık'ta toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cenezeden detay

Aileden detay

Kaymakamdan detey

Detaylar

Haber- Kamera :  Mustafa ULUSOY/OSMANCIK(Çorum),

10.06.2017 - Haber Kodu : 170610166

====================================================

2)3 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA EVİ ATEŞE VERDİLER

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, tartıştıkları Özkan Cengiz, babası Mehmet Cengiz ve Kadir Aslan'ı pompalı tüfekle öldürdükten sonra evi ateşe vererek kaçtı.  Olay, bugün saat 03.00 sıralarında Şevket İnce Mahallesi 2162/3 Sokak'ta bulunan tek katlı evde meydana geldi. Özkan Cengiz, babası Mehmet Cengiz ve Kadir Aslan, Cengiz ailesinin evinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerle belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine saldırganlar pompalı tüfekle Özkan Cengiz, Mehmet Cengiz ve Kadir Aslan'a ateş etti. Evi de ateşe veren saldırganlar kaçtı. Aalevleri gören mahalle sakinleri durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri alevleri kısa sürede söndürdü. Ede yapılan incelemede Özkan Cengiz, Mehmet Cengiz ve Kadir Aslan'ın kanlar içindeki cesedi bulundu. Polis, kaçan saldırganların kimliğini belirlemek için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alırken, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da olay yerine gelerek bilgi aldı. Savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Özkan Cengiz, babası Mehmet Cengiz ve Kadir Aslan'ın cesetleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.  Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yerinden görüntü

Yanan evden görüntü

Mahalle sakinlerinden görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

(Habera-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611022_

=======================================================

3)TELEFONA BAKMADIĞI İÇİN KENDİSİYLE TARTIŞAN EŞİNE KIZDI, BIÇAĞI KARNINA SAPLADI

ADANA'da telefonuna bakmadığını öne sürdüğü eşi 33 yaşındaki Levent B. ile tartışan 27 yaşındaki Melike B., kendini karnından bıçaklayarak yaraladı. Olay, saat 02.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Afetevler Mahallesi'nde  meydana geldi. Güzellik merkezi işleten Melike B., evine dönmedi, bunun üzerine fırın işleten Levent B., eşini telefonla aramaya başladı. Uzun süre aramalarına cevap vermeyen eşinin işlettiği güzellik merkezine giden Levent B., eşi ile tartışarak eve geldi. Tartışmanın büyümesi üzerine Melike B., mutfaktan aldığı bıçağı kasık kısmına saplayarak kanlar içerisinde yere yığıldı. Levent B. yerde yatan eşini alarak 01 NG 338 plakalı hafif ticari araç ile Numune Eğitim ve Araştırma hastanesine getirdi. Durumu ağır yaralı kadın, burada yapılan ilk müdahele ardından, Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Levent B., polise verdiği ilk ifadede 'Eşim güzellik merkezinden dönmeyince merak ederek telefonla aradım, Fakat telefona cevap vermedi. Bunun üzerine aramızda tartışma çıkınca  eşim bıçağı alarak birden karnına sapladı" dedi. Hastane önündeki aracı ve içerisinde bulunan bıçağı inceleyen ekipler, kapsamlı soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Araç ön gögüsünde bulunan bıçak

Araç kapısındaki kan lekesi

Hastane önündeki aracın yanında bekleyen polisler

Polis araçları

Levent Bayrak'ın polislerin yanında yürümesi

Bayrak'ın aracı kenara çekmesi

Bayrak'ın hastaneye girmesi

SÜRE: 02.11 - BOYUT: 134 MB

(Haber - Kamera: Ahmet ÖZMEN / ADANA,

================================================

4)ADANA'DA SİLAHLI KAVGA: 10 YARALI

ADANA'da aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, 10 kişi yaralandı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi Denizli Mahallesi'nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan iki grup arasında kavga çıktı. Pompalı tüfek ve tabancaların da kullanıldığı kavgada, ortalık savaş alanına döndü. Kavgada, 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulansla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, kavgaya karışan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Polis aracının sokak girişinde durması

Sokak arasında bekleyen polisler

Yerdeki boş kovan yanındaki numaratörler

İnceleme yapan polisler

İzleyen vatandaşlar

SÜRE: 02.17 - BOYUT: 140 MB

Haber - Kamera: Ahmet ÖZMEN / ADANA,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611004

=========================================================

5)AĞACA ÇARPAN OTOMOBİLDE YAŞAMINI YİTİRDİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde kontrolden çıkıp yol kenarındaki ağaca çarpan otomobilde 60 yaşındaki Naciye Çelebi yaşamını yitirdi. Kaza, saat 03.30 sıralarında Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi D400 karayolu üzerindeki Çifteçeşmeler mevkiinde meydana geldi. 67 yaşındaki Atilla Girgin idaresindeki 10 FV 475 plakalı otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki ağaca çarptı. Çarpmanın şiddetiyle ağaç kırılarak araçla birlikte sürüklenirken ön koltukta oturan Naciye Çelebi ağır yaralandı. Sürücü Atilla Girgin ile arka koltukta oturan 65 yaşındaki Şerife Yıldız ise kazayı yara almadan atlattı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Naciye Çelebi'nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Naciye Çelebi'nin cenazesi Kemer Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Kaza nedeniyle Antalya-Kemer karayolunda ulaşım 1 saat süreyle tek şeritten verilirken, otomobil ve ağacın kaldırılmasının ardından ulaşım normale döndü.

Görüntü Dökümü

------------

Kaza alanından ve araçtan detaylar

Sürücüden detay

Kazada hayatını kaybeden kadının cesedinin olay yerine gelen cenaze aracına taşınması

Aracın olay yerinden ayrılması

Kazanın başladığı alandan ve ağaç kökleriyle araçtan detay

Aracın üzerindeki ağacın alınmaya çalışılması

82.3 MB /// 02.34

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

======================================================

6)BAŞKENTTE SİLAHLA SALDIRIP, ARACI GASP ETTİLER

ANKARA'da kimliği belirsiz kişi yada kişiler, durdurdukları otomobildeki sürücü 33 yaşındaki Deniz K.'yı silahlı yaralayıp aracı gasp ederek kaçtı.

Olay saat 00: 30 sıralarında Çankaya'nın Küçükesat Mahallesi'nde yaşandı. Kiralık araç ile seyir halinde ilerleyen Deniz K.'nın önünü bir anda kimliği henüz belirlenemeyen kişi yada kişiler tarafından kesildi. Burada çıkan tartışma daha sonra silahlı kavgaya dönüştü. Bıçakların da kullanıldığı kavgada Deniz K. açılan ateşle yaralanırken, çevrede bulunan bir evin penceresinde kurşun isabet etti. Olay sonrası saldırgan grup, Deniz K.'nın kullandığı otomobili de gasp ederek kaçtı. İhbar üzerine mahalleye çok sayıda polis ekipleri ile ambulans sevk edildi. Yaralı Deniz K. olay yerinde ilk müdahalesinin ardından ambulansla Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay sonrası polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında, çevrede altı boş kovan bulundu. Ayrıca kurşun isabet eden evde inceleme yapan polis ekipleri, saldırıya karışan kişi yada kişilerin yakalanması için geniş çaplı inceleme başlattı.

Görüntü dökümü:

-----------------

Olay yerinden görüntü

Polis ekiplerinin çalışması

Kurşun isabet eden ev

Boş kovan

Genel ve detay görüntüler

Mustafa TURAPOĞLU/ANKARA,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611012_

=================================================

7)MARMARİS'TEKİ BAR YANGININDA FACİADAN DÖNÜLDÜ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki barda, içeride müşterilerin olduğu sırada elektrik kutusunun kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Alevler çevredeki işyerlerine sıçramadan söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanana olmadı. Yangın, dün (Cumartesi) saat 21.30 sıralarında Kemal Elgin Bulvarı Uzunyalı Mevkii'nde bulunan bir barda çıktı. Müşterilerin içerde olduğu sırada elektrik kutusu bir anda kısa devre yaparak alev aldı. Elektrik kablolarının alev alması sonucu müşteriler panikle dışarı çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına çevredekiler yangın söndürme tüpleri ve hortumla su tutarak müdahale etti. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri çevredeki iş yerlerine ve evlere sıçramadan söndürdü. Kullanılamaz hale gelen bar da maddi hasar oluşurken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yeri inceleme ekipleri, yaptıkları ilk incelemede yangının elektrik kutusundaki kısa devreden kaynaklandığını belirledi. Öte yanda, barın bulunduğu apartmanın daire sakinleri ile bar çalışanları arasında sözlü tartışma yaşandı. Araya giren polis iki tarafı uzaklaştırdı.

Yangın ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bardan görüntü

Çevredekilerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611013

================================================

8)KONYA'DA KUMAR VE TOMBALA OPERASYONU

KONYA'da 10 kahvehane ve 2 derneğe kumar ve tombala operasyonu yapıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez Selçuklu ilçesinde bulunan 10 kahvehane ve 2 derneğe 36 ekip ve 75 personelin katılımıyla kumar ve tombala operasyonu gerçekleştirdi. Aynı anda yapılan baskınlarda 279 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Yapılan sorgulamada aranması bulunan 1 kişi gözaltına alındı. İşyerlerinde arama yapan polis çatı katlarına kadar didik didik aradı. Ayrıca 1 kahvehane ve derneğe ruhsatı bulunmadığı için işlem yapılırken, 5 işyerine sigara içilmesine izin verdiği, 11 kişiyede sigara içtiği için Kabahatler Kanunu gereğince para cezası kesildi. Bir işyerinde ise ruhsatsız av tüfeği ile 4 adet dolu fişek ile tombala malzemeleri ele geçirildi.

Görüntü dökümü:

-----------------------------------

İşyerlerine yapılan baskın

Polisin aramaları

Genel ve detaylar

(KJ: Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA DHA)

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611020_

=================================

9)BURSA'DA POLİSTEN "TOMBALA" OPERASYONU

BURSA'da polis, kumar oynatıldığı iddia edilen kahvehanelere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 20 ayrı kahvehanede 562 kişinin kimlik sorgulaması yapıldı.Uygulamada bazı kahvehanelerde  işyerlerinin dışına yerleştirilmiş güvenlik kameralarıyla önlem alınması içeriden bir kişinin ise kameraları takip etmesi dikkat çekti.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kahvehanelerde kumar oynatıldığı yönünde ihbarlar üzerine Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro amirliği ekipleri eş zamanlı "Tombala" operasyonu düzenlediler. 15 ekip ve 75 personelin katıldığı operasyonlarda 20 ayrı kahvehaneye baskın yapıldı. 562 kişinin kimlik kontrolü ve sorgulamasının yaplıdığı operasyonda işyeri sahipleri kumar oynatmamaları konusunda uyarıldı.

GÜVENLİK KAMERALI ÖNLEM

Polis ekiplerinin uygulama yaptıkları bazı kahvehanelerde ise işyerlerinin dışına yerleştirilmiş güvenlik kameralarıyla önlem alınması içeriden bir kişinin ise kameraları takip etmesi dikkat çekti. Daha önce yapılan kumar operasyonlarının etkili olduğu baskınlarda ekipler herhangi bir suç unsuruna rastlamadı. Yetkililer özellikle kumar konularında sivil ekiplerin kahvehanelere giderek gözlem yaptığını belirterek operasyonların devam edeceğini söylediler.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Ekiplerin uygulama yapması

-Kimlik kontrolleri

-Kahvehanelerdeki güvenlik kameraları

-Detaylar

Hüseyin TÜCCAR-Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611021_

======================================

10)ADIYAMAN'DA KUMAR OPERASYONU: 60 GÖZALTI

ADIYAMAN'da, kumar oynatıldığı iddia edilen bir lokale polis tarafından düzenlenen operasyonda 60 kişi gözaltına alındı.

Hocaömer Mahallesi'nde kumar oynatıldığı ileri sürülen bir lokale gece saatlerinde polis tarafından baskın yapıldı. İçeride bulunanların tek tek aranıp kimlikleri kontrol edildi. Yapılan aramada kumarda kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 60 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yeri

Baskın yapılması

Şüphelilerin gözaltına alınması

Polisin önlem alması

Şüphelilerin polis otobüsüne bindirilmesi

Kumarda oynanan malzemeler

Malzemeler sayılması

Şüphelilerin emniyete getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 180 MB

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611015_

===================================================

11)BAKAN ÇAVUŞOĞLU: KARDEŞLER ARASINDA İTİLAFIN ÇÖZÜM YERİ DİYALOGDUR

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar krizine ilişkin olarak, "Kardeşler arasında sorun olabilir, itilaf olabilir ama kardeşler arasında itilafın çözüm yeri diyalogdur, istişaredirö dedi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye olarak, hem Irak'ın, hem de Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaklaşık 3 bin 500 kişinin katılımıyla Park Alanya'da düzenlenen Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) iftara katıldı. Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu söyledi. Mazlumun hakkını savunduklarını belirten Çavuşoğlu, "Önceliğimiz birliği, dirliği korumak, güçlendirmektir. Bölgede ciddi sıkıntılar var. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bölgede ve dünyanın her yerinde sorunlar var. Zor şartlar altında yaşayan, evini terk etmek zorunda kalan insan sayısı çok. 60 milyon insan o veya bu sebepten evini terk etmek durumunda kaldıö dedi.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Bölgedeki gelişmeleri eleştiren Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'ye insan hakları, demokrasi dersi vermeye çalışan zalim rejimlerin kendi çıkarları için destek verdiği zulümleri meşru göstermeye çalıştığını söyledi. Her zaman haklıyı savunduklarını belirten Çavuşoğlu, "Suriye'de ateşkesin tesis edilmesi, barışın sağlanması, siyasi çözümün yine tesis edilmesi için en çok çaba gösteren biz olduk. Halep'te 45 bin insan ölüme mahkum edildiği zaman Türkiye'den başka, o insanları kurtarmak için kılını kıpırdatan başka ülke olmadı ama Türkiye, Rusya ile beraber Halep etrafında ateşkesi sağlayarak, 45 bin insanı kurtarmıştır. Ondan sonra ateşkesi Suriye geneline yaydık. Şimdi ise Suriye'de siyasi çözüm için çalışıyoruz, çatışmasız bölgeler oluşturuyoruz. Mücadele devam edeceğizö diye konuştu.

'IRAK VE SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYORUZ'

Bölgedeki terör olaylarının da takipçisi olduklarını aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bir taraftan Astana, bir taraftan Cenevre, aynı şekilde Irak. Irak'tan DEAŞ terör örgütünün temizlenmesi için çaba sarf ediyoruz, destek veriyoruz. Eğit donat programlarımız sürüyor. Fakat şunun da altını çizmek isterim, Türkiye Cumhuriyeti olarak hem Irak'ın, hem Suriye'nin sınır bütünlüğünü, toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Buna halel getirecek her adıma da karşıyız ve Suriye içinde bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız."

KATAR KRİZİ

Katar krizine de değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Katar'a karşı Körfez'deki bazı dost ve kardeş ülkeler maalesef bir yaptırım içine girdi. Biz esasen bu kararları doğru bulmuyoruz. Kardeşler arasında sorun olabilir, itilaf olabilir ama kardeşler arasında itilafın çözüm yeri diyalogdur, istişaredir. Bir araya gelinir, konuşulur, neyse sorun ortaya konulur. Ondan sonra sorunun çözülmesi için hangi adımlar atılacak, beraber karar verilir. Hele hele Ramazan ayında, kardeşliğin en çok pekiştirilmesi, dayanışmanın en çok güçlendirilmesi gereken bir ayda, biz bu krizi doğru bulmuyoruz, bu adımları doğru bulmuyoruz. Hele hele yönetimlere değil de insanlara yönelik alınan kararları doğru bulmuyoruz. Şu Ramazan ayında gıda, ilaç ambargosunu doğru bulmuyoruz, insani, İslami bulmuyoruz. İnsanların ne suçu var? Niye oraya gidecek, insanlara gidecek gıdayı, ilacı engellemeye çalışıyorsunuz? Onlar bizim kardeşimiz değil mi? İşte tüm bu yanlışlıkları hiçbir art niyet olmadan, hiçbir geri planda başka bir düşüncesi olmayan ülke olarak ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olarak açıkça söylüyoruz. Ama sorunun çözümü için de katkı sağlıyoruz. Sorunun tespiti var, biliyoruz, hangi oyunlar oynanıyor bunu da biliyoruz.ö

Görüntü Dökümü

-------------------------

-İftardan genel görüntü

-Bakan Çavuşoğlu'nun gelişi ve masadan görüntü

-Çavuşoğlu konuşması

-Çavuşoğlu'nun ayrılmasından görüntü

305 MB /// 05.00

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611005_

======================================================

12)BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN BAĞ-KUR'LU ESNAFA SAĞLIK DÜZENLEMESİ MÜJDESİ

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bağ-Kur'lu esnafımızın sağlık hizmeti alabilecekleri yeni bir düzenlemeyi inşallah parlamentomuzdan en kısa zamanda geçirebilmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (BESOB) düzenlediği iftar programına katıldı. İftarda konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün genç işsizlerimiz var özü itibariyle baktığımızda bu gençlerin büyük çoğunluğu üniversite mezunu, her yaşta 1 milyon 250 bin genci ve güçlü bir potansiyeli olan bir ülkenin mensuplarıyız. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı, ekonomik istikrar büyümeyi ve gelişmeyi orta ve uzun vadeli projeleri yapabilmeyi önümüze getiriyor. Önümüzdeki dönemde orta ve uzun vadeli projelerimizle özellikle gençlerimizin yeni yeni meslek alanlarında, girişimci olabilmeleri onları küçük esnaf ve yarının büyük esnaf sanatkarları olabilmeleri adına onlarla bir arada olacak onların yanında olup destekleyeceğizö dedi.

15 Temmuz sonrası, olumsuz koşullar nedeniyle kamuya vergi ve SSK prim borçları olan 1 milyon 300 bin esnafın devlete 13 milyar liralık borcunun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yasal düzenlemenin TBMM'den geçtiğini ifade eden Müezzinoğlu, artık müracaat dönemine girdiklerini belirtti. Esnafın devlete olan borç yükünden kurtarması için bu yapılandırmaya duyarlı olmalarını isteyen Bakan Müezzinoğlu şöyle konuştu:

"Bu yapılandırmayla bir taraftan borçlarını öderken, diğer taraftan da geleceğe olan umutlarını ve güvenlerini arttırarak devam edecekler. Esnaf ve sanatkarımızı bu zor dönemlerde veya bazı mesleklerin giderek kayboluyor olmasından, farklı nedenlerden zora ve sıkıntıya düşmüş Bağ-kur'lu esnafımızın sağlık hizmeti almakla ilgili oluşan sorunlarını oluşturan yasal düzenlemeyi önümüzdeki hafta parlamentoya getireceğiz. Borçları sebebiyle sağlık hizmeti alamayan yıl başından itibaren böyle bir sıkıntı başladı. Bağ-kur'lu esnafımızın sağlık hizmeti alabilecekleri yeni bir düzenlemeyi inşallah parlamentomuzdan en kısa zamanda geçirebilmeyi arzu ediyoruz."

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Bakan Müezzinoğlu yanındakilerle otururken

-Bakan Müezzinoğlu konuşma

-Detaylar

Süre:  3 dakika 23 saniye Boyut: 108 MB

Haber: Mehmet İNAN/BURSA,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611006_

====================================================

13)AKŞENER'DEN BAHÇELİ'YE TEPKİ : EY SAYIN BAHÇELİ HİÇ İÇİNİZ SIZLAMAZ MI?

REFERANDUMDA 'hayır' kampanyası yürütürken FETÖ'cülükle, terörist olmakla suçlandığını kaydeden Meral Akşener, "Referandumda 'evet' çıktığı dakikadan itibaren Türkiye'nin güllük gülistanlık olacağını, uçacağını, kaçacağını, aşacağını söyleyenler bugün Türk milletini yanıltmış olmaktan acaba utanıyorlar mıdır? Ey Sayın Bahçeli hiç içiniz sızlamaz mı, fiili durumu hukuki durum çerçevesine aldınız, hiç içiniz sızlamaz mı" dedi.

MHP'den ihraç edilen eski milletvekili Meral Akşener, Antalya'da Milliyetçi Meslek Adamları Birliği Derneği'nin The Marmara Hotel'deki iftar programına katıldı. Isparta Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz ve MHP'li eski milletvekillerinin de katıldığı iftar yemeğinde Meral Akşener, MHP'de olağanüstü kongre sürecinde karşı karşıya geldiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert ifadelerle seslendi.

Büyük ilgi gösterilen iftar yemeğinde Meral Akşener  tamamı kadınlardan oluşan protokol masasına oturdu. Katılımcılar yoğun ilgi gösterdikleri Akşener'le öz çekim yaptı. Meral Akşener, akşam ezanı okunduktan sonra iftarını yaptı ve akşam namazını kıldı. Namazın ardından iftar yemeğinin verildiği alana başörtüsüyle dönen Akşener, Kuran okunmasının ardından başörtüsünü yeniden çıkardı.

"BAŞIMIZA GELENLER PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEDİ"

Meral Akşener, 1 Kasım seçimlerinden sonra 'MHP bu oy oranını hak etmiyor, biz bir değişiklik yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz ve olağanüstü kongre yapalım, pek çok aday arkadaşımız vardı ve hangimiz kazanırsa MHP'ye iktidar yolunu açacak bir iddialı projenin etrafında yol yürüyelim' dediklerini belirterek, "Dediğimiz günden itibaren başımıza gelenler herhalde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir" dedi.

HÜKÜMETİ SUÇLADI

Olağanüstü kongrenin yapılamamasıyla ilgili yaşananları ve süreci  hatırlatan Meral Akşener, "1 Kasım 2015'den Haziran 2017'ye kadar geçen sürede biz alt tarafı demokratik bir hak olan olağanüstü kongreyi hükümet eliyle, hukukun guguk olması engeliyle yaptıramadık. Ama iktidar partisinde, sayın cumhurbaşkanı kendi atadığı Başbakanı ve Ak Parti'nin genel başkanını uyumsuzluk nedeniyle tam 15 günde hem genel başkanlıktan, hem başbakanlıktan attı ve 15 günde değiştirdi. Sonra ilginç şeyler oldu, bu sistem yürürken birden bire sayın Bahçeli'nin aklına fiili durumu hukuki duruma evirmek için başkanlık sistemini Türkiye'nin gündemine getirilmesi geldi ve şartsız, şüphesiz destek vereceklerini ilan ettiler" dedi.

"REFERANDUMUN MEŞRULUĞU TARTIŞILIR DURUMDA"

Referandum sürecine değinen Akşener, referanduma bir hafta kala yaptırdığı ankette yüzde 54 hayır, yüzde 46 evet çıktığı, sandıkların çok iyi korunduğunu belirterek, "Ama biz bilemedik ki hakem sahtekarmış" dedi. Oylar sandığa girdiği ve çıkarken muhafaza etmek adına çok ciddi gayret gösterildiğini anlatan Akşener, Yüksek Seçim Kurulu'nun hem sahtekar çıktığını hem de şike yaptığını dile getirdi. Referandumu şike, sahtekarlıkla kaybetmiş gözüktüklerini savunan Akşener, bugün için referandumun meşruluğunun tartışılır durumda olduğunu kaydetti.

"EY BAHÇELİ HİÇ İÇİNİZ SIZLAMAZ MI?"

Hayır kampanyası yürütürken FETÖ'cülükle, terörist olmakla suçlandığını kaydeden Meral Akşener, şöyle dedi:

"Referandumda evet çıktığı dakikadan itibaren Türkiye'nin güllük gülistanlık olacağını, uçacağını, kaçacağını, aşacağını söyleyenler bugün bu aziz Türk milletini yanıltmış olmaktan acaba utanıyorlar mıdır? O günden bugüne şehit sayısını söylemeye kalbim el vermiyor. ve dün bir arkadaşımızın kızı, Aybüke öğretmen şehit edildi. ve hapishaneden çıkan bir hanımefendi kadar konuşulmadı. Songül yarbay, bir Türkmen kızı, Yörük kızı, Songül yarbay namusuyla şerefiyle oynanarak bir kumpas sonucu vardı ya kumpas mahkemeleri ordudan atıldı. Aynı helikopterde biri FETÖ terör örgütünün kumpasıyla, hani o günün başkanını savcısıydı ya, o kumpasla mesleğinden atılan Songül yarbay ve sonra kendisine iftira atılan ve hala denetimli serbestlikle imza vermek durumunda olan Aydoğan Paşa aynı helikopterde beraber şahadet şerbeti içtiler. Buradan sormak isterim; Songül yarbay için utanmadan havuz medyasında övgü düzenler, utanmıyorsunuz?  Siz aynı hanımefendinin namusuna dil uzattınız. Allah sizi kahretsin. Bugün ağıt yakıyorsunuz. Birisi çıktı 'asker eşleri, sevgilileri, kızları soyunsunlar' dedi. Utanmıyor musunuz bugün ağıt yakmaya, yüzünüz yere düşmüyor mu? Bugün de gencecik bir öğretmenimiz Aybüke şehit, her gün 1-2-3-5-10-15-16 şehit. Hiç içiniz sızlamaz mı? Ey Sayın Bahçeli! Hiç içiniz sızlamaz mı, fiili durumu hukuki durum çerçevesine aldınız, hiç içiniz sızlamaz mı? Bugün neyin nasıl olduğu belirsiz bir partili başkanlık sistemiyle karşı karşıyayız."

BAHÇELİ'YE BARZANİ SUÇLAMASI

Mesut Barzani'nin bağımsızlık için referanduma gideceklerine ilişkin açıklamalarını da hatırlatan Akşener, "Şimdi bugün 'vay efendim Barzani referandum yapıyormuş' veryansını. Siz yüz verdiniz, sayın Bahçeli, Balgat ağaları memnun musunuz? Barzani'nin sembolünü önünde fotoğraf çekildi, Barzani'nin sembolü hem İstanbul hem Ankara'da göndere çekildi. Şimdi burada da Barzani ne diyor, 'Bunlar alıştı fiili durumu hukukileştirmeye.' Fiili durumu yarattı, şimdi de hukuki durumu ortaya koyuyor" dedi.

CUMHURİYETİ SEVENLER, OSMANLI'YI SEVENLER DİYE AYRIŞMA VAR

Toplantıda 'son umut' olarak lanse edildiğini hatırlatan Meral Akşener, "Kul kurar kader gülermiş ama eve geri dönmüyorum. Babaanne olmuyorum. Zaten torun bana dede diyor. Torunum adı Pars.  Oğlan bize 'dede aşağı, dede yukarı' diyor. Dolayısıyla çocuk bile karar vermiş durumda hiçbirimiz, hiçbiriniz geri eve dönmeyeceğiz. Ama ülkemizin şaibeli, kirli referandumunun hesabını sormak, bundan sonra seçim olduğunda o seçim sonuçlarının da garanti altına alınması için de elden gayreti yerine getireceğime inancım tamdır. 1000 civarında istişare yaptım. Milletimizi önce etnisite, sonra mezhep olarak bölmeye çalıştılar. Başarılı olamadılar ama endişe ediyorum Cumhuriyeti sevenler, Osmanlı'yı sevenler diye çok derin bir ayrışma var. Allah'ın izniyle bizler diyeceğiz ki, Osmanlı ile Cumhuriyet. Osmanlı da bizim Cumhuriyet de bizim. Cumhuriyet de bizim demokrasi de bizim. Bu aziz Türk milleti de bizim dolayısıyla dün etnisite, mezhep üzerinden bölemeyenler, sandıkta, her alanda, ev ev, kapı kapı gezilerek gerçek Osmanlı tokadını işte buradakiler atacak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Meral Akşener'den detay görüntü

Katılımcılardan detay

Öz çekim yapanlar

Meral Akşener'in konuşması

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611011

================================================

14)AMONYUM NİTRAT YÜKLÜ TANKER ALEV ALEV YANDI

GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, hareket halindeyken alev alan amonyum nitrat yüklü tankerdeki yangın, güçlükle kontrol altına alındı.

Şanlıurfa yönüne giden henüz sürücüsü ve plakası belirlenemeyen amonyum nitrat yüklü tanker, gece saatlerinde Gaziantep- Şanlıurfa otoyolunun 35'inci kilometresinde alev aldı. Sürücü, yolun sağına yanaşıp, çekiciyi tankerden ayırdı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, yangına müdahale etti. Alev topuna dönen tankerdeki yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın nedeniyle ulaşıma kapanan karayolunda, uzun kuyruklar oluştu. Tankerin kullanılamaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Alev alev yanan tanker

İtfaiyenin yangına müdahalesi

Araç kuyruğu

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 81 MB

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611007_

=========================================

15)NUSRET'İN DOĞDUĞU PAŞALI'YA KÜLLİYE

SOSYAL medya hesabından yayınladığı videolarla dünya çapında üne kavuşan et restoranı sahibi Nusret Gökçe, Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın önerisi üzerine doğum yeri olan Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ne bağlı Paşalı Köyü'nde yaptıracağı külliyenin temel atma törenine telekonferans sistemi ile katıldı.

Şenkaya İlçesi'nin Paşalı Köyü'nde 4 bin metrekare üzerine yaptırılacak cami, kütüphane, imam evi, taziye evi ve gasilhaneden oluşan külliyenin temel atma törenine iş yoğunluğu nedeniyle katılamayan Nusret Gökçe'yi 65 yaşındaki babası Faik Gökçe temsil etti. Törende TV 8'in sahibi Acun Ilıcalı'nın amcası olan Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Ak Parti Oltu İlçe Başkanı Efsal Gülcü, Kadın Kolları Başkanı Tülay Çevik, Şenkaya Müftüsü Kazım Ünsal'ın da aralarında bulunduğu 300 kişi katıldı. Milletvekili Mustafa Ilıcalı, törende yaptığı konuşmada, Nusret Gökçe'ye doğduğu köye bir külliye önerisi yaptığını, bunun da olumlu karşılandığını bildirdi. Nusret Gökçe, telekonferans yöntemiyle törene katıldı ve doğduğu köye külliye yaptırmaktan dolayı çok mutlu olduğunu bildirdi. Açılış törenine mutlaka katılacağını ifade eden Nusret Gökçe, "Bizim köyün hayvanlarının eti çok lezzetlidir. Köye bir et entegre tesisi kurmak istiyorum" diye konuştu. Evli ve ikisi kız, 5 çocuk babası Faik Gökçe ise oğlunun 2 yaşında iken Paşalı'dan çıktığını, çok çalışmanın semeresini görerek ünlü bir işadamı olduğunu bildirdi. Oğlu ile gurur duyduğunu ifade eden Faik Gökçe, Nusret'i uluslararası üne kavuşturan ete tuz atma tarzında külliyenin temeline toprak attı. Kurban kesildi ve Müftü Ünsal da temel atma töreninde dua etti. Temel atma töreninden sonra İstanbul'dan gelen Mehmet Kemiksiz topluluğunun ilahileri eşliğinde konuklara iftar yemeği verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Temel atmadan detay

-Nusret'in babası Faik Gökçe ile röp

-Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile röp

-Dua edilmesi

-Kurban kesilmesi

-Nusret'in Babasının  Nusret'in hareketiyle temele toptrak atması

Haber: Murat AYDIN- Zafer KUMRU/ŞENKAYA (Erzurum),

===============================================

16)BAŞKALE'DE ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İFTAR YEMEĞİ VERİLDİ

VAN'ın Başkale ilçesinde ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk ilçedeki şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar açtı.

İftara, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutanı piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Himmet Polat İlçe Emniyet Müdürü Adil Tekin, kurum amirleri şehit aileleri ve gaziler katıldı.iftara katılan şehit yakınları ve gazilerin masalarını eşi Züleyha Öztürk'le birlikte gezen Öztürk bir süre sohbet etti. Kaymakam Öztürk, şehit yakınları ve gazilerle birlikte iftar açmanın kendilerine büyük mutluluk yaşattığıını söyledi. Öztürk, 3 gün önce Başkale şehit olan komando Uzman Çavuş Sabri Eryeler'in ailesine de başsağlığı dileyerek üzüntüsünü dile getirdi. Geçen yıl ilçede bütün şehit ailelerini Umreye gönderdiğini belirten Öztürk, bu yılda  İlçedeki gazi ve şehit yakınlarını Çanakkale'ye göndereceklerini belirtti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Şehit yakınları ve gaziler iftar sofrasının kurulduğu mekana gelirken

-İlçe kaymakamı eşiyle birlikte  masaları dolaşması  el öpmesi

-Masalardan görüntü

-Kore gazisi Abdullah Burgazın kaymakama çiçek hediye etmesi

-Kaymakamın konuşması

-Şehit yakınları ve gazilerin uğurlanması

Haber: Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van),

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611010

===================================================

17)TUĞBA ÖZAY'DAN, CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLAN DENİZ SEKİ'YE: ORADA BULUNMA SEBEBİNİ TASVİP ETMİYORUM

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde sahne alan eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay, cezaevinden tahliye olan şarkıcı Deniz Seki'yle ilgili, "Sevilen bir sanatçının iki buçuk yıl sonra özgürlüğüne kavuşmuş olması dünyanın her yerinde büyük bir ilgi ile karşılanır. Ama orada bulunma sebebini asla ve asla tasvip etmiyorum" dedi.

Eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay, yapılması planlanan bir ilkokul yararına düzenlenen kermeste, sanatçı Edip Akbayram ise Tekirdağ 53'üncü Uluslararası Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında sahne aldı. Çorlu Kaymakamlığı tarafından ilçede yapılması planlanan 15 Temmuz İlkokulu için yapılan kermese katılan eski manken ve ses şarkıcı Tuğba Özay sevenleri ile konserde bir araya geldi. Yaklaşık bir saat sahnede sevilen şarkılarını seslendiren Özay, konser sonrasında kermes alanındaki lunaparkta bulunan balerine bindi. Tuğba Özay, En son 10 yıl önce balerine bindiğini ve heyecanlı olduğunu söyledi. Gazetecilerin, şarkıcı Deniz Seki'nin tahliyesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Özay, "Sonuçta dünyanın neresinde olursa olsun ünlü bir insanın, topluma mal olmuş toplum tarafından da sevilen bir sanatçının  iki buçuk yıl sonra özgürlüğüne kavuşmuş olması dünyanın her yerinde büyük bir ilgi ile karşılanır. Basında çok geniş bir yer bulur. Sonuçta o bir sanatçı  ve tamam yapmış olduğu neyse benim şiddetle karşı olduğum bir şey. Bu konuyla ilgili olarak ciddi çalışmalar yapan mücadele eden bir insanım. Çocuklarımız bu işe asla ve asla bulaşmasın. Türkiye'de de şuanda ciddi bir oranda yükselişte. Hepimiz bu konu da duyarlılık göstermeliyiz ve karşı durmalıyız. İnsanlarda belki bir öfke vardı. Yapmış olduğu şey karşılığında neden böyle şaşaalı karşılandı? İki buçuk yıldır zaten cezaevinde kim bilir ne fırtınalar yaşadı. Ne büyük hesaplaşmalar yaşadı. Nasıl bir iç hesaplaşmaya girdi. Bundan sonra hayatına nasıl bir yön verecek bu onun kendi iç dünyası. Bu yüzden affedici olmak, hoşgörülü olmak gerekiyor. Ama orada bulunma sebebini asla ve asla tasvip etmiyorum. O ayrı bir konu ama olayın içeriğini yaşadığıysa eğer bu dünyanın her yerinde bir konu olurdu zaten. Herkese özgür günler diliyorumö dedi. Hayranları ile hatıra fotoğrafı çektiren Tuğba Özay daha sonra Çorlu'dan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Tuğba Özay'ın gelmesi

-Sahnede şarkı söylemesi

-Balerine binmesi

-Tuğba Özay röp.

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

11.06.2017 - Haber Kodu : 170611014_

========================================================

18)TEKİRDAĞ'DA EDİP AKBAYRAM SAHNE ALDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 53'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Kiraz Festivali'nin 3'üncüğ gecesinde Sanatçı Edip Akbayram sahne aldı. Sahil dolgu sahada kurulan konser alanını dolduran Tekirdağlılar, Edip Akbayram şarkılarıyla eğlendi. Akbayram'a vokalist olarak kızı Türkü'de eşlik etti. Akbayram, "Ben bu ülkeyi seviyorum. Çeşitli ülkelerde konserler verdim. Mesela Londra'da konserim iki saatliktir, konserim bittiğinde orayla olan bağım biter. Oralara gittiğimde hemen ülkemi özlerim ve 'Ah vatanım, vah vatanım' derim" diye konuştu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem mEşkinat'ta sahneye çıkarak, Edip Akbayram'a çiçek takdim etti.

Görüntü Dökümü

---------------------------------------

-Alanı dolduran tekirdağlılar

-Edip Akbayram konseri

-Edip Akbayramın konuşmaları

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meral Akşener Fatih Yalçın Kozluk Politika Güncel Haberler

title