Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

AFYONKARAHİSAR'DA FIRAT KALKANI ŞEHİT ATEŞİ (ek)1)'FATİH Mİ FERHAT MI ŞEHİT OLDU'Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay'ın şehadet haberini vermek için baba evine Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve...

AFYONKARAHİSAR'DA FIRAT KALKANI ŞEHİT ATEŞİ (ek)

1)'FATİH Mİ FERHAT MI ŞEHİT OLDU'

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay'ın şehadet haberini vermek için baba evine Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve diğer yetkililer geldi. Baba Ramazan Olcay, kapıyı açtığında yetkilileri görünce hangi oğlunun şehit olduğunu sordu. Diğer oğlu Ferhat'ın da Siirt'te görevli olması nedeniyle, "Fatih mi Ferhat mı şehit oldu?" diye soran baba, aldığı cevap ardından gözyaşı döktü. Şehidin annesi Emine Olcay da acı haberi alınca gözyaşına boğuldu.

ŞEHİT OLMADAN BABASINI ARADI

Şehidin babası Ramazan Olcay'ın, görüştüğü yetkililere oğlu Fatih Olcay'ın saat 02.00 sıralarında kendisini aradığını anlattığı belirtilirken, "Şu an El Bab'dayız. Durum çok karışık. Nereye gittiğimizi bilmiyoruz. Hakkını helal et" dediği kaydedildi. Baba Ramazan Olcay'ın, oğlunun kendisinden ilk defa helallik aldığını söylediği belirtildi.

Şehit Fatih Olcay'ın askerde olan kardeşi Ferhat Olcay'ın terhisine 28 gün kaldığı ve onun da uzman asker olmak için başvurduğu kaydedildi.

Muzaffer NAL-AFYON/DHA

==================================================

Ethem Sarısülük davasında sanık polise: 10 bin 100 lira para cezası(EK)

2)SARISÜLÜK'ÜN ANNESİNDEN, KARA TEPKİ

Kararın açıklanmasının ardından Ethem Sarısülük'ün annesi Safı Sarısülük, adliye binasından çıkarken, orada görevli polislere tepki gösterdi. Bunun üzerine oğlu Cem Sarısülük'te annesine polislere tepki göstermemesi konusunda uyararak, "Ne yapıyorsun sen. Onun senin oğlundan ne farkı var. İçerdekilerin su var. Bunların suçu ne? Alçak olanlar görevini yapanlar değil. Alçak olanlar, kararı verenler."dedi.

AVUKAT YILMAZ: AKSARAY'DA AKLANDILAR

Ethem Sarısülük'ün avukatı Murat Yılmaz, karara tepki göstererek, " İfade özgürlüğü ve demokrasi var diyenler bu kararı görsünler. Bu karar nedir? Bu karar bir insanın ölümünün cezası katil Ahmet Şahbaz'a 10 bin 100 lira para cezası verildi. Bu ülkede bir insanı öldürdü, silahlı kolluk kuvveti. Verilen ceza ise 10 bin 100 adli para cezası. Bu kararı okurken insan utanır. Bir trafik cezasında bir insanın ölümüne neden olduğunda hapis cezası veriliyor, para cezasına veriliyor. Para cezasına çevrilmiyor. Kasten bir insan öldürüldü. Ama bu ülkede her zaman olduğu kolluk kuvvetleri önce kollandı, sonra Aksaray'da aklandılar. Bizim mücadelemiz devam edecek. Bu dosya Ankara'dan neden buraya alındı. Ankara'dan buraya alınmasının nedeni 10 bin 100 TL para cezası. Bugün katil Ahmet Şahbaz, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ödüllendirildi. Artık hiç kimse, bu ülkede hukukun olduğu, adaletin olduğunu herkesin mahkemelere güvenebileceğini söylemesin."diye konuştu.

Anne Safı Sarısülük, "Utansın, parası çoksa kendisi versin. Benim oğlum yatıyor, katil geziyor, parasını yiyor." diyerek tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü

--------------

Cem Sarısülük'ün annesine tepkisi

Avukat yılmazın açıklaması

Anne safı sarısülük'ün açıklaması

(Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ- Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

====================================

SOMA DAVASI DEVAM EDİYOR

3)WHATSAPP GRUBU KURAN MAHKEME BAŞKANI'NA REDDİ HAKİM

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, görülmesine SEGBİS sistemindeki arızanın giderilmesiyle bir hafta aradan sonra devam edildi. Duruşmaya bilirkişi heyetinde bulunan Mehmet Maden'in raporlarına yönelik eleştirinin yanı sıra Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın WhatsApp grubu kurduğu ve buradan haberleşildiği bilgisini vermesi damga vurdu. Sanık avukatları bu gerekçeyle reddi hakim talebinde bulundu. Talepleri alan Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı ise, kimseden belge saklamadıklarını, süreci açık bir şekilde yürüttüklerini anlattı.

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada, 301 madencinin yaşamını yitirmesi ardından başlatılan adli soruşturmada, haklarında, 'Olası kastla öldürme', 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma', 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçlarından 301 kez, 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan toplam 46 sanığın yargılanmasına, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlandı. Duruşma öncesinde, Gar önünden yargılamanın yapılacağı kültür merkezinin yakınına kadar STK üyeleriyle yürüyen Somalı işçilerin aileleri, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını, söyledi. Geçen pazartesi SEGBİS'deki arıza nedeniyle yarım kalan duruşmaya, kaldığı yerden devam edildi. Yoklamayla başlayan duruşmada, mahkemenin üye hakimlerden Esra Dokur, mahkemeye sunulan belgeleri okudu. Okunan belgeler arasında bilirkişi heyetinde, hukuk bilirkişisi olarak bulunan Mehmet Maden'in çekilme dilekçeleri de yer aldı. Mehmet Maden dilekçelerinde, 21 Kasım 2016 tarihinde ek rapora ilişkin görevlendirmenin kapsamının belli olmadığı ve görevlendirme kapsamının hakimin değerlendirme yetkisi kapsamında olduğu için bilirkişilik görevinden çekildiğini, ancak mahkemenin bu nedenleri ek rapor yapabileceğini söyleyip talebini reddettiğini anlattı. Bilirkişi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Maden ayrıca, dilekçesinde, gönderdiği dilekçe ve belgelerin mahkeme Başkanı Aytaç Ballı tarafından, mahkeme üye hakimleri ve bilirkişi heyetini içine alacak şekilde kurduğu WhatsApp grubunda yayımlandığını da açıkladı. Bu gelişmelerin ortaya çıkması duruşmaya da damga vurdu.

REDDİ HAKİM TARTIŞMASI YAŞANDI

Mağdur ailelerin avukatları sanık avukatlarının, haksız suçlamada bulunduğunu ifade etti. Ailelerin avukatları adına söz alan Can Atalay, dosyaya müdahale edilmek istendiğini ayrıca bazı internet sitelerinde ve gazetelerde çıkan haberlere göre, Adalet Bakanlığı'nın mahkeme heyeti hakkında ocaktaki sabotaj iddialarını araştırmadıkları gerekçesiyle inceleme başlatılmasının da, anayasayı ihlal olduğunu savundu. Avukat Seçil Ege Değerli de, sanık avukatlarının reddi hakim girişiminin dosyayı manipüle etmeye dönük adil yargılamayı etkilemeye dönük olduğunu ileri sürdü. Söz alan duruşma savcısı Şükrü Akyıl'da, sanık avukatlarının reddi hakim talebinde bulunmasının davayı uzatmaya yönelik olduğunu ve reddedilmesini istedi. Mahkeme Başkanı'nın taleplerini sorduğu tutuklu sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, mahkeme başkanının bilirkişilerle görüşmediğini söylemesine rağmen böyle bir gelişmenin ortaya çıkmasını eleştirdi, adil yargılama istediklerini söyledi. Sanık avukatlarından Faruk Çalışkan, WhatsApp grubunun ne zaman kurulduğunu, mahkeme üyelerinden birisinin neden bulunmadığını sordu. Can Gürkan'ın Avukatı Kadir Çekin de, Mahkeme heyeti için reddi hakim talebinde bulunduklarını yineledi. Ek bilirkişi raporunun bir imza eksik şekilde yayımlanamayacağını da savunan Kadir Çekin, "Bilirkişi raporları üyelerden birisinin imzası eksik olduğu zaman yayımlanamaz. Ancak mahkeme bunu dikkate almadı ve ek bilirkişi raporunu yayımladı. Bu bir skandaldır. Heyetin reddi içini yeterli bir gerekçedir. Mahkeme ayrıca dosyadan belge gizlemiştir. Faksla gelen belgeyi kabil etmesine rağmen, kargoyla gelini kabil etmemiştir. Heyet tarafsızlığın çok ilerisine geçti. Alınan kararların WhatsApp üzerinden diğer üyelere paylaşılması, görevi ihmal suçudur" dedi.

ELEŞTİRİLERE MAHKEME BAŞKANI CEVAP VERDİ

Sanıklardan ve sanık avukatlarından gelen eleştirilere zaman zaman araya girip yanıtlar veren Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı da, grupta üye hakimlerden birisinin HSYK tarafından Asliye Ceza Hakimi olmasından dolayı, bulunmadığını açıkladı. Grubu kurmada gizli bir amaçları olmadığını, bilirkişi heyetiyle de kendisine verilen yetkiler çerçevesinde görüştüğünü ifade eden Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, "Gizli bir yazışmamız yok. Sakladığımız bir durum yok. Mahkemeye böyle haksız ithamlarda bulunmayın. Gelen belgeyi gizleme durumu olamaz. Yeri geldiği zaman gelen belgelere ne işlemlerini yapıldığı ortaya çıkacaktır. Belgelere gerekli yerlere gönderildi. Bizi itham için erken davranıyorsunuzö dedi. Sanık avukatlarının duruşmada ayrımcılık yaptığına yönelik eleştiriler üzerine ise Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, "Kelimelerimizi de cımbızla çekmeye başladınız. Mahkeme neyin ne olduğunun çok iyi farkında. Mesleğe dün başlamadık. Bizde işimizi biliriz. Mahkemenin kendisini savunma durumu yoktur. Yanlış bilgilerle hareket etmeyin" dedi. Duruşmaya reddi hakim taleplerinin değerlendirilmesi için ara verildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 13 Mayıs 2014'teki maden kazasında, 301 madenci hayatını kaybetti. Faciadan sonra başlatılan adli süreçte, aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Facianın yıldönümüne iki ay kala 2 Mart 2015 tarihinde iddianame Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, tutuklu 8 kişi için, 'olası kastla öldürme' suçundan 301 kez 20-25 yıl, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 162 kez 2-6 yıl hapis cezası istedi. Tutuksuz 38 zanlı için de, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 2-15 yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. Ancak bu kişilerden, 25'inin cezalarının, kusur durumundan dolayı 3'te 1 oranında artırılması talep edildi. Geçen yıl 25 Aralık'taki duruşmada da tutuklu sanıklardan maden mühendisleri Hilmi Kazık ve Yasin Kurnaz, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DAVANIN SANIKLARI

Cezalandırılmaları istenen sanıklardan tutuklu olan ilk 6 kişi: Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Maden Mühendisi, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, İşletme Müdürü Akın Çelik, maden mühendisi Ertan Ersoy ve emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik. Tutuksuz yargılanan 40 sanık ise maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Yalçın Erdoğan, Harun Güneş, Fuat Ünal Aydın, emniyet teknikerleri Ergün Yılmaz, Coşkun Derici, Necati Karadeniz ve Harun Yılmaz, Erdem Cambaz, Serkan Kocaman, Soner Günay, Ümit Şahin, Nazmicem Nesemioğulları, Hüseyin Alkan, Adem Ormanoğlu, Burhan Karabaş, Sertaç Büyükgüney, Nimetullah Uğurlu, Efkan Kurt, Mehmet Bayri, Sertan Günay, Batuhan Ünlüyol, Ozan Sezer, Erdoğan Cinoğlu, Halil Sarı, Serhat Dinç, Saltuk Alp Demir, Uğur Karabulut, Serdar Günay, Mehmet Uçgun, Ömer Değirmenci, Fahri Pançar, Olcay Erşin, Mehmet Avcı, Halil Burhan, Hüseyin Ergin, Hilmi Karakoç, Mehmet Erez ve Caner Uysal'dan oluşuyor.

Görüntü Dökümü

---------------------:

Ailelerin polis noktasından geçişlerinden görüntü.

Ailelerin ve avukatların solana girmelerinden görüntü.

Taylan YILDIRIM - Barış GEZİCİ/ AKHİSAR

===============================================

4))BİNGÖL'DE TERÖRE LANET MİTİNGİ

BİNGÖL'de bugün bir araya gelen yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyerek, teröre lanet getirdi. -15 derecedeki soğuk havada yapılan mitinge HDP hariç siyasi partilerin Bingöl temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bugün sabah saatlerinde valilik binası önünde toplanan ve ellerinde Türk Bayrakları bulunan yaklaşık 5 bin kişi, teröre lanet, şehitlere saygı yürüyüşü düzenledi. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yürüyüş, valilik önünden başlayarak Genç Caddesi üzerindeki Demokrasi Meydanı'nda son buldu.

Burada Kuran'ı Kerim'in okunmasının ardından sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, "15 Temmuz'da FETÖ nezdinde tecessüm eden dinimize, değerlerimize, vatanımıza, milletimize kast eden işgal hareketi sırasında ve ardından Türkiye'nin birçok ilinde terör saldırılarıyla şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu saldırılar karşısında müntesibi bulunduğumuz medeniyet değerlerinden güç alarak, karşı koyan siz değerli halkımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz'dan hemen sonra Bingöl, Mardin, Hakkari, Elazığ, Bitlis, Gaziantep, İstanbul ve son olarak da Kayseri'de kahpece saldırılar sonucunda peş peşe şehit haberleri geldi. Biz biliyoruz ki bu saldırılar 15 Temmuz işgal kalkışmasından bağımsız değildir. Çünkü PKK, FETÖ, DAEŞ, DHKPC gibi bu ülkeye musallat olmuş terör örgütlerinin yuları bir merkezin elinde olup, her biri küresel üst aklın birer piyonudurlar. Ambalajları farklı olsa da taşıdıkları ürün, yönetildikleri el aynıdır. Ümmetin umudu ve son kalesini ve de kalenin muhafızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmeden emellerine ulaşamayacaklarını bilen küresel kirli akıl, tüm gücüyle saldırmaktadır. Görülmektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti ile hesabı olanlar dört bir koldan saldırıyor. Bu devlet, bizim en değerli varlığımız. Bu devlete sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asli görevidir. Bu süreçte Türkü, Kürdü, Zazası, Lazı ve Çerkezi ile bu milletin birlik ve beraberlik içinde teröre ve darbelere karşı dimdik durduğunu dost, düşman herkes görmelidir. Devletimiz büyüktür ve terörü de terörün arkasındaki güçleri de alt edecek güce sahiptir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Gün; yaşadığımız acı ve öfke ile sağduyumuzu kaybetme değil; Gün; birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür. Milletimiz büyük bir millettir. Büyüklüğümüzü vakur duruşumuzla, olaylara gerçekçi yaklaşımımızla göstereceğiz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından kalabalık grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Vatandaşların ellerinde bayraklarla alana gelmeleri

-Kuran okunması

-Naim Tan Açıklaması

-Genel ve detay konuşmalar

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

===================================================

5)MARMARİS'TE AKIN İPEK'İN EL KONAN OTELİNDE GÖMÜLÜ ALTINA RASTLANMADI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında tutuklama kararı bulunan işadamı Akın İpek'in, TMSF'nin el koyduğu Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Peninsula Oteli'nde 96 ton altın gömülü iddiaları üzerine 6 aydır süren kazı çalışmaları sona erdi. Otel ve çevresinde altın bulunmadığı belirtildi. TMSF, 'altın gömülü' iddiasını ortaya atan otelin eski genel müdürü Adem Erdagöz hakkında 'zimmetine para geçirmek' suçundan suç duyurusunda bulundu.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir süre önce İpek Koza Holding'e el konuldu. Holding'in şirketlerine ise kayyum atandı. FETÖ finansörü olduğu iddiasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan, İngiltere'ye kaçan işadamı Akın İpek'e ait Marmaris İlçesi'ne 35 kilometre mesafedeki Turgut Mahallesi'ndeki 7 yıldızlı Peninsula Otel'e, kayyum tarafından 9 Aralık 2015 yılında Genel Müdür A.E. atandı. Otelin ismi ise 'Angel's Peninsula' olarak değiştirildi.

Bir süre sonra kayyum, A.E.'nin işine son verdi. A.E., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı ve otel arazisinde 96 ton altın gömülü olduğunu iddia etti. A.E. "Piyasa değeri 13 milyar lira olan altının bulunması kayyum tarafından engelleniyor. Bu konuda yapılmış sismik raporlar var. Altınlar yurtdışına kaçırılmak isteniyor. Bana da susmam için 5 milyon dolar rüşvet teklif edildi. Bu teklifi reddettiğim için işime son verildi" iddiasında bulundu.

40 METRE DERİNLİKTE KAZILAR YAPILDI

İddialar üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Ankara Hacettepe Üniversitesi'nden bir Profesör ve Maden Tetik Arama Genel Müdürlüğü'nden 12 olmak üzere toplam 13 uzman otele geldi. Marmaris İlçe Jandarma ekipleri ve Ankara'dan gelen özel güvenlik görevlileri denetiminde 13 uzman, 19 noktada inceleme yaparak 40 metre derinlikte kazılar gerçekleştirdi. Belli aralıklarla yapılan kazı çalışmaları geçen hafta Cuma günü sona erdi. Tutulan tutanaklarla E.A.'nın iddia ettiği altınlara rastlanılmadı.

A.E. HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Angel's Peninsula Otel'in yönetimini elinde bulunduran TMSF ise, eski Genel Müdür A.E. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. TMSF, savcılığa yaptığı suç duyurusunda eski Genel Müdür Erdagöz'ün, 'Belirli aralıklarla otelin gelirinden yaklaşık 150 bin lirayı zimmetine geçirdiği ve akrabalarını kayıt dışı olarak konaklatarak görevi kötüye kullandığı' iddialarına yer verdi.

Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

======================================================

6)DATÇA'DA ÖLÜ YUNUS SAHİLE VURDU

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, sahile vurmuş ölü yunus bulundu.

Datça ilçe merkezine 15 kilometre mesafede, Raykent Tatil Sitesi sahilinde dün (Pazar) akşam saatlerinde vatandaşlar tarafından karaya vurmuş ölü yunus bulundu. Vatandaşlar durumu belediyeye bildirdi. 1,5 metre boyundaki iki, üç gün önce telef olduğu sanılan yavru yunus, incelenmek üzere belediye ekipleri tarafından götürüldü. Vücudunda herhangi bir yara izi bulunmayan yunusun neden öldüğü merek konusu oldu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Sahile vuran ölü yunusun görüntüsü

-Sahilde yürüyüş yapanlar ölü yunusu merakla incelemesi

-Genel ve detay görüntüler

(Görüntü Boyutu: 20.1 MB-Süre: 00.00.44 Dk.)

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla),

==============================================

7)YOZGAT'TA HATALI PARK İTFAİYE ARACINA ENGEL OLDU

YOZGAT şehir merkezinin en işlek olan Lise Caddesi'nde bir otomobilin hatalı şekilde park edilmesi itfaiye aracının geçişini engelledi.

Yozgat şehir merkezinde, geçen yıl yapılan yol ve kaldırım çalışmalarının ardından tek şerit olarak düzenlenen Lise Caddesi'nde otomobillerin kurallara aykırı park edilmesi, trafik akışını zorlaştırıyor. Bir kadın sürücü tarafından yaya geçidi üzerine bırakılan otomobil, itfaiye aracının geçişine engel oldu. Yol, dakikalarca trafiğe kapanırken, kadın sürücü, otomobilinin yanına gelmesiyle itfaiye aracı da yoluna devam etti. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, itfaiye aracının, hatalı park yapan ve araç trafiğini engelleyen otomobile çarparak geçmesini istedi.

İtfaiye aracının herhangi bir yangın için gitmediği ve gecikme nedeniyle bir sorun yaşanmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Hatalı park nedeniyle ilerleyemeyen itfaiye aracı,

-İtfaiyenin beklemesi ve yolun trafiğe kapanması,

-Bir vatandaşın tepkisi,

-Hatalı sürücünün otomobilini kaldırması

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

======================================================

8)TÜRKİYE'NİN İLK ÇOCUK KÜTÜPHANESİ HİZMETTE

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara yönelik açılan Türkiye'nin ilk uygulamalı 'Çocuk kütüphanesi' hizmete girdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleri ile 100'üncü Yıl Parkı içerisinde yapılan kütüphanede, kitapların yanı sıra çocukların kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirmek için mozaik, müzik, resim atölyeleri ile drama etkinliklerinin düzenlendiği sahne de yer alıyor. Hikaye zamanı, yaratıcı masal çalışmaları ve yazarlık atölyeleri gibi çocukların hayal güçlerini genişletecek, zihinsel olarak gelişimlerini katkı sağlayacak bir çok etkinlik gerçekleştiriliyor. Çocukların yaptıkları eserleri sergileyecek sergi alanları, uygulama bölümleri atölyelerin yanı sıra dinlenme ve okuma alanları bulunan kütüphanede, ayrıca, çocuk kitap yazarları ve uzmanlarla çocuklara yönelik söyleşiler ile etkinlikler düzenleniyor.

Türkiye'nin ilk çocuk kütüphanesi hizmette

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği çocuk kütüphanesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kütüphanede incelemelerde bulundu. Çocukların yoğun ilgi gören Şahin, onlarla sohbet etti. Kütüphaneyi çok beğendiklerini dile getiren çocuklar, Şahin'e teşekkür etti. Üye olan çocuklara üye kimlik kartı verilen kütüphanede yerli ve yabancı bir çok yazara ait kitap yer alıyor. Çocuklar kitapları ödünç alıp, okuyarak tekrar kütüphaneye getirebiliyorlar ve yeni kitaplar alabiliyor. Kütüphanede kurulan sistem sayesinde hangi çocuğun kaç kitap okuduğunu, hangi sıklıklarda kitap ödünç aldığı takip edilerek, okumaya teşvik için bir çok etkinlik düzenlenecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Açılışı yapılan kütüphane

Kütüphanedeki çocukların masal dinlemesi

Çocukların şarkı söylemeleri

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in çocuklara eşlik etmesi

Çocukların resim yapması

Fatma Şahin'in çocuklara sarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 120 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Maden Olcay Erşin Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title