Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDIVAN Büyükşehir Belediyesi'nde bu sabahın erken saatlerinde arama başlatılırken, DBP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı.

1)VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

VAN Büyükşehir Belediyesi'nde bu sabahın erken saatlerinde arama başlatılırken, DBP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı. Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen terör soruşturması kapsamında bu sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediye Binası'na gelen polis ekipleri binaya girdi. Binada arama başlatan ekipler, çevrede de önlem aldı. Bu arada Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye başkanı Bekir Kaya da İpekyolu İlçesi'ndeki evine giden ekipler tarafından alınarak belediyeye götürüldü. Burada bir süre tutulan Başkan Kaya gözaltına alındı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya, daha önce KCK/PKK davasında 15 yıl hapis cezası almıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Van Büyükşehir Belediyesinden görüntü

-Gözaltına alınan belediye Başkanı Bekir Kaya nın görüntüsü(cep telefonu kamerası)

VAN, -

====================================================

2)SİİRT VE TUNCELİ BELEDİYELERİNDE OPERASYON; BAŞKANLAR GÖZALTINDA (EK)

DBP'Lİ BAKIRHAN TUTUKLANDI

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında evinde ve belediye binasındaki odasında arama yapıldıktan sonra gözaltına alınan DBP'li Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Yeni Mahalle'deki evinde sabah erken saatlerde gözaltına alınan Bakırhan, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevkedildi. Savcılıkta ifade veren Bakırhan, daha sonra tutuklanmak üzere Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi. Burada hakime ifade veren DBP'li Tuncer Bakırhan tutuklandı.

12 KİŞİ, TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVKEDİDİ

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında evlerinde yapılan aramanın ardından aralarında Tunceli Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun'un da aralarında bulunduğu 13 kişiden 12'si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi. Sabah saatlerinde evlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan 13 kişinin savcılıktaki ifadeleri tamamlandı. Aysel Doğan, savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakılırken aralarında Eşbaşkanlar Bul ve Altun'un da bulunduğu 12 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Sanıkların mahkemede ifade verme işlemleri devam ediyor.

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ALİ BUL TUTUKLANDI

TUNCELİ'de yürütülen soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde adliyeye çıkartılan Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12 kişinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmalarına karar verildi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dün sabah saatlerinde gözaltına alınarak emniyete götürülen ancak burada ifade vermeyi reddederek savcıya ifade vermek isteyen, Tunceli Belediye Başkanı Bul, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, DBP İl Başkanı Murat Polat, DİSK Şube Başkanı Şükran Yılmaz ve HDP'li il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi, akşam saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

Sorguları tamamlanan 13 kişiden Aysel Doğan serbest bırakılırken, Belediye Başkanı Bul, HDP İl Başkanı Çağ, EMEP İl Başkanı Taşkale, DBP İl Başkanı Polat, DİSK Şube Başkanı Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi ise tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkemece sorguları tamamlanan 12 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK / SİİRT,

==================================================

3)ANTALYA'DA POLİS İLE TERÖRİSTLER ARASINDA ÇATIŞMA

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde polis ekipleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 terörist ölü geçirildi. Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi 254 Sokak'ta dün saat 22.00 sıralarında bir ATM'ye el bombası atan teröristler, olay yerine gelen polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine 3 kişi olduğu belirlenen teröristler, ara sokaklara kaçtı. 260 Sokak'ta 103 nolu binaya sığınan teröristler burada polisle çatışmaya devam etti. Olay yerine takviye ekiplerin yanı sıra Özel Harekat polisleri de sevk edildi. Binanın çevresini kuşatan polis ekipleri operasyon düzenledi. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın bizzat olay yerine gelerek yönettiği operasyonda, ilk belirlemelere göre bir terörist ölü ele geçirildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Antalya Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosu tarafından Konyaaltı İlçesi'nde polis ekipleriyle teröristler arasında çıkan çatışmaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Konuya ilişkin Antalya Valisi Münir Karaloğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "14 Kasım 2016 pazartesi günü yaşanan mevhum terör saldırısının devamı niteliğinde 16 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde Konyaaltı Hurma Mahallesi'nde terör unsurlarıyla güvenlik güçleri arasında temas sağlanmış olup, bu kapsamda terör unsurlarıyla faaliyet devam ettirilmektedir. Söz konusu terör olayına istinaden ilgili makamlarca gerekli soruşturmanın başlatıldığı ve hala soruşturmanın devam ettiği; olayın hemen akabinde olaya ilişkin görsel ve yazılı medya, internet ve sosyal medyada haberler yapıldığının görüldüğü, bu durumun kamu düzenini ve güvenliğini bozduğu, ayrıca olaya ilişkin TCK 302 maddesi uyarınca başlatılan soruşturmanın selametini tehlikeye düşürdüğü anlaşılmakta olup; 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11'inci maddesinin f bendi; "Söz, yazı, resim, film, plak ve ses görüntü bantlarının (kayıt) ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak" hükmü gereğince kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak; suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı- görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir."

BİR TERÖRİST YARALI ELE GEÇİRİLDİ

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde polis ekipleriyle 2 kişi olduğu kesinlik kazanan teröristler arasında çıkan çatışmanın ardından başlatılan operasyonda bir terörist ölü, 1 terörist de yaralı ele geçirildi. Yaralı terörist, terör timleri tarafından otomobille hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Bölgede polis ekiplerin operasyon ve incelemeleri bir süre daha devam etti.

EKMEK ALMAYA GİDERKEN SİVİL EKİPLER FARK ETTİ

Olayla ilgili bazı detaylar da ortaya çıkmaya başladı. 2 teröristin Konyaaltı İlçesi'nde saklandıkları dağlık alandan ekmek almak için Hurma Mahallesi'ne geldikleri belirlendi. Teröristleri yolda yürürken fark eden sivil istihbarat ekipleri, 'dur' ihtarında bulundu. Bunun üzerine teröristlerden biri üzerindeki el bombasını, ekiplere atmak istedi. Ancak bombanın düşmesi üzerine teröristler farklı yönlere kaçtı. Bir terörist Hurma Mahallesi 254 Sokak'ta vurularak yaralı ele getirilirken, diğeri 260 Sokak'ta 2 katlı müstakil evin bahçesine saklandı. Takviye ekiplerin olay yerine gelerek bölgeyi ablukaya alması üzerine kaçamayacağını anlayan terörist, üzerindeki el bombasını patlatması sonucu ölü ele geçirildi. Her iki teröristin erkek olduğu kaydedildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, operasyonun tamamlanmasından sonra polis telsizinden tüm ekiplere teşekkür etti. Uzunkaya, telsiz mesajında, "Teröristlerle bugün akşam girilen çatışmada, gerek bölgede göçrev yapan gerekse anons üzerine izinliyken evlerinden görev başına gelen son derece cesurca görev yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim, gözlerinden öperim" dedi.

Görgü tanığı Fatma Öztürk, "Bir anda silah sesi duydum. Daha sonra bir patlama sesi geldi. Bomba sesini duyunca karşı daireye geçtim" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

Polis ekiplerinin operasyonu

Emniyet müdürünün telsizden teşekkür mesajı

Olay yerinden detay

Görgü tanığı röp.

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR- Mustafa KOZAK/ANTALYA,

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116188

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116189

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116191

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117001

==================================================

4)BAKAN ÖZLÜ: BİLİŞİM VADİSİ TÜRKİYE'NİN ÇOK ÖNEMLİ PROJESİ

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Muallimköy'de yapımı devam eden Bilişim Vadisi'nde incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, gezinin ardından, heyetle toplantı yaparak projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı. İncelemenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Özlü, "Bilişim Vadisi Türkiye'nin çok önemli bir projesi. Ulusal bir büyük proje. Burada uluslararası firmaların yerli firmalarla birlikte çalıştıkları, teknoloji ürettikleri bir merkez oluşturuyoruz. Bu projeyi hayata geçirmek için bugün burada görüşmeler yaptık. Son durum hakkında bilgi aldık. İnşallah bunu kısa zamanda hayata geçireceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Bakanın açıklaması

-Bilişim Vadisi'ni gezmesi

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK / KOCAELİ,

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116178

======================================================

5)KAZADAN DÖNEN AMBULANS, OTOMOBİLLE ÇARPIŞTI: 3 ÖLÜ 7 YARALI

Adana'da aküsü biten traktörünü çalıştırmak için yamaçtan aşağı bırakan İsmet Aydın, devrilen römorkun altında kalarak hayatını kaybetti. Yaşanan kazaya müdahale ettikten sonra geri dönen ambulans ile ölen Aydın'ın yanına giden akrabalarının bulunduğu otomobil çarpışınca ikinci kazada ise 2 kişi öldü 7 kişi yaralandı.

Dün öğle saatlerinde merkez Sarıçam ilçesi Karlı Mahallesi'ndeki evinden eşi ile zeytin toplamak için yola çıkan İsmet Aydın, plakasız traktörünün aküsünün bittiğini fark etti. Traktörü çalıştırmak için yamaçtan aşağı bırakan Aydın, devrilen römorkun altında kaldı. Aydın'ın eşinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Aydın'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

KAZADAN DÖNEN AMBULANSLA ÇARPIŞTI

Traktör kazasına müdahale ettikten sonra bölgesine dönmek için yola çıkan Ali Erbaşlı(48) yönetimindeki 01 CUN 27 plakalı ambulans ile hayatını kaybeden İsmet Aydın'ın evine giden akrabalarının içinde bulunduğu Fevzi Omay yönetimindeki 01 ET 660 plakalı otomobil, merkez Sarıçam ilçesi Kozan Yolu'nda kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Fevzi Omay ve yanında bulunan Elif Karaer, Resul Ergin (50), Nuray Ergin (43) ile ambulans sürücüsü Ali Erbaşlı, sağlık personeli Ramazan Duman (39) ve Aysun Yavuz (31), stajyer Alperen Can Sırkıntı (27) ve Cemile Şengültekin (17) yaralandı. Kazanın ardından 7 yaralı çeşitli hastanelere kaldırılırken, Fevzi Omay ve Resul Ergin hayatını kaybetti. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Kaza yerinden görüntü

Hurdaya dönen otomobilden görüntü

Kazaya yapan ambulanstan görüntü

Belediye işçilerinin kaza yerini temizlemesi

Çekicinin üzerindeki otomobil

Cenaze aracından görüntü

Devrilmiş traktörün çevresindeki vatandaşlar

Ölen şahsın yakınlarının ağlaması

Üzeri örtülü cesedin başında oturan bir yakını

Ters dönün traktörden görüntü

Çevrede ağıt yakan vatandaşlar

Haber - Kamera: Salih ÜÇTEPE / ADANA,

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116183

==============================================

6)ESKİ EŞİNİ VE KAYINVALİDESİNİ ÖLDÜRDÜ, 'KADIN HAKLARI DİYE BİRŞEY YOK' DEDİ

Konya'da anlaşmalı boşandığı eski eşi Filiz Yurdabak'ı ve kayınvalidesi Gülşan Yurdabak'ı çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldüren 33 yaşındaki Bulut Üstünkul polis tarafından olay yerinde yakalandı. Üstünkul, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Namusumu temizledim. Kadın hakları diye birşey var diyorlardı ya, kadın hakları diye birşey yok" dedi.

Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Hacı Sadık Mahallesi Gökçe Sokak içerisinde bulunan tek katlı müstakil evde meydana geldi. Bulut Üstünkul, 2014 yılında iki çocuğunun annesi 32 yaşındaki Filiz Yurdabak'tan anlaşmalı olarak boşandı. Çift, boşanmalarına rağmen aynı evde yaşamaya devam etti. Üstünkul'un Ocak ayında cezavine girmesinin ardından Filiz Yurdabak, iddiaya göre tarlada çalışırken tanıştığı Tunahan C. ile ilişki yaşamaya başladı.

CEZAEVİNDEYKEN ESKİ EŞİNİN HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Bulut Üstünkul, cezaevinde bulunduğu sırada Filiz Yurdabak'ın hamile olduğunu öğrendi. Ağustos ayında cezaevinden çıkan Üstünkul, Yurdabak'a çocuğun kendisinden olmadığından şüphelenerek DNA testi yaptırmak istediğini söyledi. Yurdabak, testi kabul etmedi. Filiz Yurdabak, ikisi Bulut Üstünkul'dan olmak üzere 1 ay önce 5'nci çocuğunu dünyaya getirdi. Bu sırada Üstünkul da bebeğin Tunahan C.'den olduğunu öğrendi.

ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜ

Hurdacılık yapan Bulut Üstünkul, akşam bebek meselesi yüzünden Filiz Yudabak'la tartıştı. Öfkesine hakim olamayan Üstünkul, cinnet getirerek çocuklarının gözü önünde bıçakla Filiz Yurdabak ve kayınvalidesi 71 yaşındaki Gülşan Yurdabak'a saldırdı. Üstünkul, bıçağın ucunun eğilmesi üzerine başka bir bıçakla tekrar bıçaklamaya devam etti. Annelerini kanlar içinde gören çocuklar dışarı çıkarak komşulardan yardım istedi. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan müdahale sonrası çok sayıda bıçak darbesi alan Filiz Yurdabak'ın öldüğünü tespit etti. Ağır yaralanan Gülşan Yurdabak ise kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

KADIN HAKLARI DİYE BİRŞEY YOK

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri tarafından evde gözaltına alınan şüpheli Bulut Üstünkul, sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Poliste 7 ayrı suçtan kaydı bulunduğu öğrenilen Üstünkul, burada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Namusumu temizledim. Kadın hakları diye birşey var diyorlardı ya. Kadın hakları diye birşey yok" diye seslendi. Soruşturma sürüyor.

Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Şüphelinin konuşması

Cenazenin evden çıkartılması

Polis ekiplerinin olay yeri incelemeleri

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117004

===================================================

7)MOTOSİKLETİ DEVRİLEN POLİS, AĞIR YARALANDI

ADANA'da polis memuru Duran Köseoğlu, kullandığı motosikletin kontrolden çıkıp devrilmesi sonucu ağır yaralandı.

Kaza, gece saat 02.00 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, şahsi motosikletiyle bulvar üzerinde ilerleyen polis memuru Duran Köseoğlu, henüz bilinmeyen bir nedenle hakimiyetini yitirip refüje devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Motosikletin yanında yere düşmüş bir tabanca bulan polisler, yaralı Köseoğlu'nun üzerinde yaptığı aramada meslektaşları olduğunu fark etti. Başından aldığı darbeyle ağır yaralanan Köseoğlu, ambulans ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Köseoğlu'na, kan vermek isteyen polisler hastaneye akın etti. Ameliyata alınan Köseoğlu'nun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

Ambulansın gelişi

Hastane önünde beklemesi

Yaralı polisin ambulanstan indirilmesi

Yaralı polisin sedye ile taşınması

Acil içerisine girdirilmesi

Hastane Acil tabelası

Kazanın olduğu cadde üzerinde bekleyen polis araçları

Haber- Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117005

====================================================

8)DİYARBAKIR VALİSİ AKSOY, SUR, SİLVAN HANİ İLÇELERİNİ ZİYARET ETTİ

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, kayyum atamaları yapılan Sur, Hani ve Silvan ilçe belediyelerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında başkan vekillerinden brifing aldı.

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Tekinarslan, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdür Yardımcısı Halil Bağcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile birlikte, Sur, Hani ve Silvan ilçelerini ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, ilçelerde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında başkan vekillerinden bilgi aldı.

SUR'TA TARİHİ İÇKALE ZİYARETİ

İlk olarak merkez Sur Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Vali Aksoy ve beraberindekiler, Sur Kaymakamı Memduh Tura ve Sur Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan ile belediye personeli tarafından karşılandı. Başkanlık makamına geçen Vali Aksoy ve beraberindekiler, burada ilçenin genel durumu, ilçede devam eden restorasyon çalışmaları ve yapılacak işler hakkında Başkan Vekili Özkan'dan brifing aldı.

SİLVAN'DA ÖZEL HAREKAT MERKEZİ'NDE HATIRA I

Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Silvan İlçe Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Vali Aksoy ve beraberindeki heyeti, Silvan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Kütük karşıladı. Daha sonra belediye başkanlığına geçen Vali Aksoy, ilçenin genel durumu hakkında brifing alındı. Vali Aksoy ve beraberindekiler, belediye ziyareti sonrası ilçede görev yapan özel harekat polislerini ziyaret etti. Buradaki özel harekat polisine başarılar dileyen Vali Aksoy ve beraberindekiler daha önce okul olarak kullanılan yeni özel harekat merkezinde toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

HANİ'DE ESNAF VE ASKERE ZİYARET

Vali Aksoy ve beraberindekiler son olarak Hani İlçesi'ne geçti. Burada da Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı tarafından karşılandı. Belediye ve ilçenin genel durumu hakkında Yazıcı'dan bilgi alan Vali Aksoy ve beraberindekiler, ilçedeki esnafı ziyaret etti. Vali Aksoy, esnaf ziyareti sırasında vatandaşlarla yaptığı sohbette, "Elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya hazırız" dedi. Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra, Hani 3'üncü Jandarma Tabur Komutanlığı'nı ziyaret etti. Görevlilerden bilgi alan Vali Aksoy, operasyonel faaliyetlerde bulunan askerlere teşekkür ederek görevlerinde başarılar dilediikten sonra ilçeden ayrıldı.

VALİ AKSOY, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberindekiler akşam saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette Vali Aksoy'a; İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Tekinarslan, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdür Yardımcısı Halil Bağcı, Sur Kaymakamı Memduh Tura ve Sur Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan da eşlik etti. Vali Aksoy ve beraberindekiler, belediye çalışmalarının genel durumu ve yapılacak işler hakkında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla'dan brifing aldı. Yapılan görüşmenin ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler, belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra belediyeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Vali'nin ziyaretlerinden görüntüler

Haber: DİYARBAKIR,

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116179

============================================

9)DERİK'TE PKK'LILARIN YOLA TUZAKLADIĞI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Mardin'in Derik İlçesinde, PKK'lı teröristler tarafından karayoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. Patlayıcı, kontrollü olarak imha edilerek, olası bir facia önlenmiş oldu.

Güvenlik güçlerinin aldıkları bir ihbar sonucunda, Derik İlçesi'ndeki Denktaş Mahallesi yakınlarındaki Derik- Viranşehir karayolunda, PKK'lı teröristler tarafından yol kenarına tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı tespit etti. Patlayıcının bulunmasının ardından bölgeye, bomba imha uzmanları sevk edildi. Patlayıcının imha edilmesi için Derik-Viranşehir karayolu çift yönlü olarak bir süre trafiğe kapatılıp, çevre güvenliği alındıktan sonra, karayoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcı, kontrollü şekilde imha edilerek olası bir facia önlenmiş oldu. Patlamanın etkisiyle karayolunda çukur oluştuğu görülürken, yol kısa bir süre sonra trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Tespit edilen patlayıcıların fotoğrafları

Haber: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116176

===============================================

10)DEVRİLEN TRAKTÖRÜN YANINDA ÖLÜ BULUNDU

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde tarla sürmeye giden 76 yaşındaki Mehmet Barış, henüz belirlenemeyen nedenle devrilen traktörün yanında ölü olarak bulundu. Barış'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Malkara'nın Camiatik Mahallesi Barakdere mevkiindeki tarlasını sürmek üzere bölgeye 59 EK 012 plakalı traktörüyle giden Mehmet Barış, çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen nedenle traktörü devrildi. Tarla yakınlarında bulunan köylüler Barış'ı traktörün hareketsiz yatarken bulup durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Barış'ın öldüğünü belirleyip, jandarmaya bilgi verdi. Cumhuriyet savcısı ve jandarma ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Mehmet Barış'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Devrilen traktör ve yanında bulunan ceset

Traktörün devrildiği bölge

Ölen kişinin vesikalığı

Cesedin cenaze aracına taşınması

Çevreden detaylar

Haber-Kamera: Murat YAYIN / MALKARA (Tekirdağ),

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116168

===============================================

11)14 YAŞINDAKİ ŞERİFE, 14 GÜNDÜR KAYIP

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde, evlerinin bahçesindeki tuvalete gitmek için evden çıkan 14 yaşındaki Şerife Avşar'dan 14 gündür haber alınamıyor. Kızlarının hayatından endişe eden ailesi, kızlarının bir an önce bulunmasını istiyor.

Olay, 3 Kasım Perşembe Günü akşam saatlerinde Sırımlı Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Avşar (37) ile Necibe Avşar çiftinin 14 yaşındaki kızları Şerife Avşar akşam evde oturdukları sırada bahçedeki tuvalete gideceğini söyleyip evden ayrıldı. Kızlarının uzun süre geçmesine karşın eve dönmemesinden şüphelenince bahçeye çıkan annesi tuvaleti kontrol ettiğinde kızının tuvalette olmadığını anlayınca durumu eşine söyledi. Bunun üzerine Kiraz İlçe Jandarma Komutanlığı'na giden Avşar çifti kızlarının kayıp olduğunu ve kızlarının arkadaşı olan 18 yaşındaki N.G.'nin (Necati Gedik) Şerife'yi kaçırmış olabileceğini iddia etti. Çiftçilikle uğraşan ve kızından 14 gündür haber alamadıklarını belirten baba Mehmet Avşar, "Kızımın can güvenliğinden endişe ediyorum. Kızımın bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

"KIZIM KOCAYI NE BİLSİN"

Kızının okuyup hemşire olmasını isteğini söyleyen acılı anne Necibe Avşar'da, "Kızım daha 14 yaşında. Kocayı ne bilsin, Belki de zorla kaçırdılar kızımı. Ne olur kızımı bana bulun" şeklinde konuştu. Şerife Avşar'ı evde en son gören 60 yaşındaki babaannesi Fatma Avşar ise, "Şerife tuvalete gideceğini söyleyip kapıdan çıktı. Bir daha geri dönüşü olmadı. Torunumun hayatından endişe ediyorum, çok tedirginim. Ben bir an önce torunuma kavuşmak istiyorum. Benim çocuğum neredeyse teslim etsinler" dedi.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------

Şerife Avşar'ın evinden görüntü

Anne, baba ve babaanne ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Faruk ÇARK / KİRAZ (İZMİR),

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116182

============================================

12)15 AYLIK BEBEK YANGINDAN SON ANDA KURTARILDI

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, iki katlı binada elektrik kontağından çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi. Anne babanın dikkati olası bir faciayı önlerken, 15 aylık bebek yangından son anda kurtarıldı.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi 5103 Sokak'ta bulunan iki katlı evde saat 04.30 sıralarında elektrik kontağında yangın çıktı. Evden yükselen duman ve alevleri gören mahalle sakinleri durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın sırasında evde bulunan Uğur ve Döndü Yaşar çifti son anda 15 aylık erkek bebeklerini alevlerin arasından kurtarıp dışarıya çıktı. Ekiplerin yoğun çabasıyla yangın çevredeki binalara sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrası ev kullanılamaz hale gelirken anne Döndü Yaşar, bebeğini son anda kurtardığını belirterek göz yaşlarına hakim olamadı. Baba Uğur Yaşar ise, "Uykudaydık, uyuyorduk sesler vardı. Çatır çutur seslere kalktık zaten. Duman her tarafı sarmış, nefessizlikten kapıyı bile zor açtık. Amaç çocuğumu kurtarmaktı kapı zor zoruna açıldı ondan sonra kendimizi dışarı attık zaten. Bir iğne bile alamadık içerden, bir buçuk yaşında oğlum var çocuğumu kurtardım yeter bana" dedi.

Yangın sonrası itfaiye ekiplerinin incelemeleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------

Yanan evden görüntü

İtfaiye ekiplerinin çalışmasından görüntü

Baba Uğur Yaşar ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN-Mehmet GÜNEY / İZMİR,

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117009

==========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Mehmet Avşar Bekir Kaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title