Haberler

Milletvekili Genel Seçimlerine Doğru

Kütahya'da milletvekili aday adayı olarak başvuran kişi sayısı, AK Parti'de 52, CHP'de 9, MHP'de 11 olarak gerçekleşti.

Kütahya'da milletvekili aday adayı olarak başvuran kişi sayısı, AK Parti'de 52, CHP'de 9, MHP'de 11 olarak gerçekleşti.

AK Parti, CHP ve MHP'de aday adaylığı başvuruları için süreçlerin tamamlanmasıyla 5 milletvekili çıkaracak Kütahya'da bu üç partiden aday adayı olanlar belirlendi.

Kütahya milletvekili aday adayı olarak AK Parti'ye başvuran kişiler şöyle:

Dr. Soner Aksoy: Makine Yüksek Mühendisi. 1941'de Gediz'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Fakültesinden mezun oldu. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü Proje Değerlendirme Uzmanı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü olarak görev yaptı. 22. ve 23. dönem AK Parti Kütahya Milletvekili.

Dr. Hakkı Altaş: Tıp Doktoru. Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Başhekim Yardımcılığından aday adaylığı için istifa etti.

Hatice Ayla: Eczacı. Kütahya il merkezinde eczane işletiyor.

Prof. Dr. İdris Bal: Akademisyen. 1968'de Kütahya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Uluslararası ilişkiler branşında yüksek lisansını İngiltere'nin Nottingham Üniversitesinde, doktorasını Manchester Üniversitesinde tamamladı. Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde ders veriyor.

Hüseyin Baydar: Biyolog.

Prof. Dr. İsmail Hakkı Biçer: Akademisyen. 1952'de Simav'da doğdu. İÜ İşletme Fakültesinden mezun oldu. TÜBİTAK Bilim Kurulu ve Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkanlık Danışmanlığı, TÜBİTAK Ulusal Meteoroloji Enstitüsü ile Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu. 23. dönem AK Parti Kütahya Milletvekili.

Abdullah Erdem Cantimur: Yeminli Mali Müşavir. 1961'de Simav'da doğdu. Anadolu Üniversitesi Kütahya İdari Bilimler Yüksekokulundan mezun oldu. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Meslek Yüksekokulu öğretim üyeliği, Kütahya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. 22. dönem AK Parti Kütahya Milletvekili.

Ali İhsan Çakır: Harita ve Kadastro Mühendisi. 28 Mart 2004'te AK Parti'den Tavşanlı Belediye Başkanlığına seçildi. 2009 yılındaki seçimlere kadar görevi yürüttü. 2009'da yine AK Parti'den Belediye Başkanlığına aday oldu, ancak seçilemedi.

Mehmet Çavuş: Proje Uzmanı. 1982'de Kütahya'da doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2006'da Teknokent kapsamındaki ilk öğrenci firması Net Solutions'ı kurdu. AB, TÜBİTAK, KOSGEB gibi kuruluşlarda yurt içi veya yurt dışı kaynaklı destek programları konusunda danışmanlık ve proje liderliği yaptı.

İsmet Duman: Endüstri Yüksek Mühendisi. 1965'te Kütahya'da doğdu. Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2007'de atandığı TCDD Genel Müdür Yardımcılığından, aday adaylığı için istifa etti. Uluslararası Yöneticiler Derneğinin Kurucu Genel Sekreterliği ve Türkiye Halter Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütüyor.

Salih Ergun Erez: İşadamı. Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Maliye, Sanayi ve Teknoloji, Tarım bakanlarından Ali Mesut Erez'in oğlu. Kütahya il merkezinde ticaretle uğraştı.

Hurşit Erdem: İşadamı.

Halil Ertaş: Eğitimci. 1964'te Kütahya'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1987-1990'da Bitlis'te, 1990-2003'te Kütahya'da öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü, 2003-2006'da Kütahya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaptı. Kütahya İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevinden aday adayı olmak için istifa etti.

Bekir Gencer: Ziraat Yüksek Mühendisi. 2002-2008 yılları arasında Kütahya İl Tarım Müdürlüğü görevini yürüttü. 2008'de Tarım ve Köyişleri Bakanlığına uzman olarak atandı.

Aziz Göneş: Maden Teknikeri. 1958'de Kütahya'da doğdu. Anadolu Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulunda Maden Teknikerliği Bölümünden mezun oldu. Kütahya Belediyesinin çeşitli birimlerinde çalıştı ve Eti Gümüş İşletmesine vardiya amirliği, idari ve sosyal işler şefliği ve personel müdürlüğü görevlerinde bulunarak, 2004'te emekli oldu. AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevinden aday adayı olmak için istifa etti.

Zekiye Güler: İktisatçı.

Kamil Gündüz: Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi. 1967'de Kütahya'da doğdu. İTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. SSK Kütahya Hastanesi ile Türk Telekom Kütahya ve Ankara İl Müdürlüklerinde çalıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde çalışıyor. Enerji-Bir-Sen Teşkilatlanma Sekreterliğini yürütüyor.

Alaettin Güven: Eğitimci. 1950'de Altıntaş'ta doğdu. İzmir Yüksek İslam Enstitüsü mezunu. Uşak, İnebolu ve Kütahya'da okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 22. dönem AK Parti Kütahya Milletvekili.

Mustafa Hacımustafaoğulları: Emekli Binbaşı. 1980'de Hava Harp Okulundan mezun oldu. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla 1997'de binbaşı rütbesiyle ordudan emekli edildi. Bir dönem Saadet Partisi Kütahya İl Başkanlığı ve MAZLUMDER Kütahya İl Temsilciliğini yürüttü. Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Nihat Helvacı: Memur. Hisarcık ilçesi Belediye Başkanlığını 1999-2009 yılları arasında yürüttü. Kütahya Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

İbrahim İmamoğlu: Avukat. İstanbul'da serbest avukatlık yapıyor.

Mehmet Ali Kahraman: Eğitimci. 1952'de Tavşanlı'da doğdu. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Çeşitli illerde öğretmenlik yaptıktan sonra 2006'da Tavşanlı Cumhuriyet Lisesinden emekli oldu.

Dr. Ali Fazıl Kasap: Tıp Doktoru. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Kütahya'da Özel Hekim Sinan Tıp Merkezinin sahipliği ve işletmeciliğini yürütüyor.

Prof. Dr. Vural Kavuncu: Tıp Doktoru ve Akademisyen. 1966'da Tavşanlı'da doğdu. İÜ İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Elazığ'da üniversitede Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı kurucu öğretim üyeliği yaptı. 2002'de göreve başladığı Afyon Kocatepe Üniversitesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığını sürdürüyor.

Aydın Kılıçkan: Müteahhit.

Hasan Fehmi Kinay: İktisatçı. 1964'te Kütahya'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Kütahya'da Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği ve Meclis üyeliği, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeliği, Kütahya Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 22. ve 23. dönem AK Parti Kütahya Milletvekili.

Yavuz Selim Koç: Radyo ve Televizyon Programı Yapımcısı. 1978'de Tavşanlı'da doğdu. Ulusal gazete, televizyon ve radyo kanallarında yöneticilik yaptı. İstanbul Grubu Dostluk Derneği, İstanbul Gençlik Platformu Yönetim Kurulu üyeliği, BAKIMDER Bakırköy İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği üyelikleri bulunuyor.

Mücahit Köksal: Eğitimci. 1955'te Domaniç'te doğdu. İzmir Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Bursa, Şanlıurfa ve Emet'te imam hatip liselerinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Kütahya Fuat Paşa İlköğretim Okulundan emekliye ayrıldı. Kurduğu şirkette madencilik, inşaat, seramik ve enerji alanlarında faaliyet gösteriyor.

Ahmet Sami Kutlu: Avukat. 1970'te Kütahya'da doğdu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1994'ten bu yana Kütahya'da serbest avukatlık yapıyor. 2009'da AK Parti'den Kütahya Belediye Meclisi üyeliğe seçildi.

Mustafa Şükrü Nazlı: Jeoloji Mühendisi. 1966'da Kütahya'da doğdu. İÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2001-2009 yılları arasında AK Parti Kütahya İl Başkanlığını yürüttü. 2009'dan bu yana sürdürdüğü Kütahya İl Genel Meclisi Başkanlığından aday adayı olmak için istifa etti.

Fatih Salih Okumuş: Yönetici. Simav Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğünü 19 yıl yürüttü. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan Anadolu Süt AŞ'de üst düzey yöneticilik, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Simav Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.

Yusuf Okumuş: Veteriner Hekim. 1995'te MHP'den Kütahya milletvekili aday adayı oldu. Ülkücü Memurlar Derneğinin genel başkanlığını üç dönem yürüttü. Türk Standartları Enstitüsündeki (TSE) müşavirlik görevinden aday adayı olmak için istifa etti.

Macide Ordu: Öğretim görevlisi.

İrfan Orhan: Harita ve Kadastro Mühendisi. 1962'de Simav'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mühendislik Fakültesi Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1990'da TCDD Genel Müdürlüğündeki harita ve kadastro mühendisliği görevinden ayrılıp Simav'da mühendislik bürosu açarak çalışmaya başladı.

Himmet Özer: İşadamı. 1977'de Tavşanlı'da doğdu. Tavşanlı Ticaret Meslek Lisesinden mezun oldu. 2005'ten bu yana Tavşanlı Leblebiciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanlığını, 2009'dan bu yana AK Parti'den Tavşanlı Belediye Meclisi üyeliği görevlerini sürdürüyor.

Adnan Erdoğan Özkul: İnşaat Mühendisi. Gediz'de mühendislik firması sahipliğini yürütüyor.

Rafet Öztürk: Siyaset Bilimci. 1965'te Kütahya'da doğdu. Almanya'da Münster Wesfalya Wilhelm Üniversitesi Siyasal Bilimler, Gazetecilik-İletişim Bilimleri ve İslam Bilimleri bölümlerinden mezun oldu. 2003'ten bu yana Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Diyalog Masasında görev yapıyor.

Ramazan Öztürk: Eğitimci.

Ali Güner Pektaş: İnşaat Yüksek Mühendisi.

Fatih Sam: Ambar Tesellüm Görevlisi. Tavşanlı ilçesinde yaşıyor. Hatice Yakar ile birlikte engelli iki aday adayından biri.

Kamil Saraçoğlu: İşadamı. 1959'da Kütahya'da doğdu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1986'dan bu yana ticaretle uğraşıyor. 2005-2009'da Kütahya İl Genel Meclisi Başkanlığını yürüttü. 2009'da seçildiği AK Parti Kütahya İl Başkanlığından aday adayı olmak için istifa etti.

Zafer Şahin: Emekli Jandarma Astsubayı.

Ahmet Tan: Mali Müşavir. 1965'te Kütahya'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu. 1992-2005'te Gediz'de faaliyet gösteren Yapısan AŞ'nin muhasebe müdürlüğünü yaptı. 2002'de seçildiği AK Parti Gediz İlçe Başkanlığından aday adayı olmak için istifa etti.

Dr. Bediha Türkyılmaz: Tıp Doktoru. İÜ Tıp Fakültesinden mezun oldu. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Zooteknik Daire Başkanlığında çalışırken geçen yıl atandığı Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü görevinden aday adayı olmak için istifa etti.

Hüseyin Tuğcu: Sosyolog, Eğitim Bilimci, İlahiyatçı, Akademisyen. 1959'da Emet'te doğdu. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. Hacettepe ve Kırıkkale üniversitelerinde dersler verdi ve TBMM'de müşavir olarak görev yaptı. 23. dönem AK Parti Kütahya Milletvekili.

Ömer Ulu: Mülki İdare Amiri. 1966'da Gediz'de doğdu. İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptı. 2007'de atandığı Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü görevinden aday adayı olmak için istifa etti. Tekvando Federasyonu Danışma Kurulu ve Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliklerini sürdürüyor.

İsmail Usluer: Eğitimci. 1950'de Tavşanlı'da doğdu. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Erzurum ve Tavşanlı'da öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılığından emekli oldu.

Himmet Uygun: Yatırımlar, Proje ve Strateji Uzmanı. 1968'de Tavşanlı'da doğdu. Trakya Üniversitesi Çanakkale Eğitim Yüksekokulundan mezun oldu. Çeşitli illerde öğretmenlik ve idarecilik yaptı, eğitim müfettişliği görevlerinde bulundu. İzmir'in Karaburun İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğünü yaptıktan sonra atandığı İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığından aday adayı olmak için istifa etti.

Abdullah Ünal: Esnaf. Emet'te doğdu. 2004-2009'da Kütahya İl Genel Meclisi üyeliği görevinde bulundu. Emet'te oto galerisi işletiyor.

Hatice Yakar: Terzi. Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanlığını yürütüyor. Fatih Sam ile birlikte engelli iki aday adayından biri.

Hıdır Yıldırım: Eğitimci. 1972'de Kütahya'da doğdu. DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Kütahya'da öğretmenlik yaptı. 2003-2008'de Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanlığını yürüttü. 2008'den bu yana Eğitim-Bir-Sen Genel Basın Yayın Sekreterliği görevini yürütüyor.

Aysel Yükselener: Kimya Mühendisi. 1963'te Kütahya'da doğdu. Özel sektörde 18 yıl çalıştıktan sonra 2003'te çinicilik sanatıyla uğraşmaya başladı. Çini ve gümüş takı tasarımları, klasik çinilerin yanı sıra yeni form ve desen arayışlarıyla sanatını sürdürüyor.

-CHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI-

Dr. Zeliha Aksaz: Tıp Doktoru. Kütahya'da 1966'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu ve ihtisasını Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde tamamladı. Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapıyor.

Şeref Doğan: Eğitimci. Kütahya'da 1960'ta doğdu. Yükseköğrenimini tamamladıktan sonra 1982'den itibaren çeşitli okullarda Türkçe öğretmenliği yaptı. Kurucusu olduğu şirketle sürücü kursu, özel güvenlik ve öğrenci yurdu hizmetlerini yürütüyor.

Niyazi Doğansoy: Eczacı. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 1951'de doğdu. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu. SSK Zonguldak İl Müdürlüğü ve SSK Tunçbilek Hastanesinde eczacı olarak çalıştı. 1983'ten bu yana Tavşanlı'da eczane işletiyor. CHP Tavşanlı İlçe Başkanlığından milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Şeref Han: Avukat. Kütahya'nın Gediz ilçesinde 1967'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gediz'de serbest avukatlık yapıyor. CHP Gediz İlçe Başkanlığından milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Ruhsen Kumdalı: İnşaat Mühendisi. Kütahya Belediyesinde çalıştı ve buradan emekli oldu. CHP'de bir dönem Kütahya İl Başkanlığı görevinde bulundu. 2009'daki yerel seçimlerde Kütahya Belediye Başkanlığına DSP'den aday oldu.

Ali Rıza Muslu: Makine Mühendisi. Kütahya'da sahibi olduğu şirket aracılığıyla serbest makine mühendisliği hizmeti veriyor. CHP Kütahya İl Başkanlığından, milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Hasan Öncel: İşadamı. Kastamonu'da 1960'ta doğdu. Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Kütahya'da 1982'den bu yana bir şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Yönetim Kurulu üyeliğinden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Ahmet Öztürk: Memur Emeklisi. Kütahya'da 1945'te doğdu. Kütahya Lisesinden mezun olduktan sonra Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı bazı köylerde vekil öğretmenlik yaptı. Kütahya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde memur olarak çalışırken emekli oldu. DSP'de bir dönem Kütahya İl Başkanlığını yürüttü.

Faruk Soydan: İşadamı. Kütahya'da 1977'de doğdu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Bir dönem CHP Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanlığını yürüttü ve partinin il yönetiminde yer aldı. Bir şirkette yönetim kurulu üyesi.

-MHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI-

Yaşar Kürşat Akkoç: İşadamı. Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde 1974'te doğdu. Eski MHP Altıntaş İlçe Başkanı. Ticaretle uğraşıyor.

Mehmet Armut: İşadamı. Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi Başkanı. Tavşanlı'da ticaretle uğraşıyor.

Özkan Ayvaz: Emekli Astsubay. Kütahya'da 1963'te doğdu. Ankara'da Harita Astsubay Okulu ile İktisat Fakültesinden mezun oldu. Harita Genel Komutanlığındaki görevinden emekliye ayrıldı. 2007-2009 arasında MHP Ankara İl Başkanlığında yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

İlyas Bahar: Eğitimci. Uşak'ta 1953'te doğdu. Ankara'daki Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu İşletme- Muhasebe Bölümünden mezun oldu. Çeşitli illerde öğretmenlik yaptıktan sonra Kütahya Ticaret Meslek Lisesinden müdür vekili sıfatıyla emekli oldu.

Osman Barut: Maden Mühendisi. Kütahya'da 1958'te doğdu. Eski MHP Kütahya İl Başkanı.

Enver Çınar: İşadamı. Ticaretle uğraşıyor.

Mutlu Çınar: Sosyolog. Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. Reklamcılıkla uğraşıyor. Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği (DÜPÜM) Başkanlığını yürütüyor.

Prof. Dr. Alim Işık: Öğretim Üyesi. Kütahya'nın Simav ilçesinde 1959'da doğdu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında tamamladı, aynı üniversitede doçent ve profesör unvanlarını aldı. 23. dönem MHP Kütahya Milletvekili.

Dr. Ahmet İça: Tıp Doktoru. Kütahya'da 1954'te doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Uzmanlığını kulak burun boğaz branşında tamamladı. Kütahya'da faaliyet gösteren Yıldız Entegre Azot Fabrikasında iş yeri hekimi olarak çalışıyor.

Ali Kara: İşadamı. Kütahya'nın Emet ilçesinde 1963'te doğdu. Ticaretle uğraşıyor.

Önder Kıcıroğlu: Biyolog. Kütahya'da 1965'te doğdu. Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden mezun oldu. Çeşitli illerdeki okullarda öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yaptı. 1996'da Gediz Devlet Hastanesine hastane müdürü olarak atandı.

-SEÇMEN LİSTELERİ YARIN ASKIDAN İNDİRİLECEK-

Siyasi partiler, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini YSK'ya 11 Nisan Pazartesi günü saat 17.00'a kadar teslim edecek. Bağımsız milletvekili adayı olacaklar da başvurularını bu tarihe kadar il seçim kurullarına yapacak.

12 Haziranda yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 18 Martta askıya çıkan seçmen listelerini yarın askıdan indirilecek. Vatandaşların, yarına kadar listelerde adları olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Vatandaşlar, YSK'nın "www.ysk.gov.tr" internet sitesindeki "yurt içi seçmen sorgulama" bölümüne TC Kimlik numaralarını girerek, seçmen kütüğünde kayıtları olup olmadığını öğrenebilecekler. Nüfus veya adres bilgelerinde değişiklik olanların ilgili nüfus müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekecek.

Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, 12 Haziran 1993'te ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacı ile listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelenler, öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık yahut eksiklik bulunanlar, nüfus olay bilgisi değişenler, askerlikten terhis olup da, silah altında bulunmaları nedeniyle askı listesinde kaydı bulunmayan ve yine aynı nedenle kayıtları dondurulmuş bulunanlar, kamu hizmetlerinden süreli olarak yasaklı bulunmaları nedeniyle askı listesinde ismi bulunmayanlar ile aynı nedenle kayıtları dondurulmuş bulunan ve yasaklılık süresi sona erenler listelere yazılmak veya seçmenlik durumunu oy kullanabilir duruma getirebilmek için ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına başvurabilecekler.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin kesinleşme tarihi olan 8 Nisan Cuma günü saat 17.00 itibariyle seçmenlerden ölmüş olanlar ile TC vatandaşlığından çıkarılanlar Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce kayıtlardan silinecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerine seçmenler ve siyasi partiler askı süresi içinde itiraz edebilecekler.

Muhtarlık bölgesi askı listelerine siyasi partilerin, ilçe seçim kurulu başkanlıklarına isimlerini bildirdikleri yetkilileri, o ilçede oturan tüm seçmenler ve seçmen kütüğüne yazılmaması gerekenlerden yazılmış olduğu anlaşılanlarla ilgili olarak, seçmen niteliğini taşıyan vatandaşlar ise ancak kendileriyle ilgili olarak itirazda bulunabilecekler.

İlçe seçim kurulu başkanı, kendisine ulaşmasından itibaren itirazları en geç 3 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar kesin karara bağlayacak, bu kararlara uygun olarak gerekli kayıt ve düzeltme işlemlerinin yapılması ile muhtarlık bölgesi askı listeleri 8 Nisan Cuma günü kesinleşecek.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title