Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KURBAN Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi'nde Zabıta Müdürlüğü'nde görevli personelin izinleri iptal edildi.

Foto: Projenin Alanya toplantısından ve ortak arkeologlardan foto

====

Afyon'da bayram alarmı

KURBAN Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi'nde Zabıta Müdürlüğü'nde görevli personelin izinleri iptal edildi. Muhtemel su, yol ve kanalizasyon arızalarının tamiri ve giderilmesi bakımından bayram süresince uzman kadro bulunduracak. Afyonkarahisar Belediyesi itfaiye ekipleri de çıkabilecek her türlü yangın ve doğal felaketlere karşı görev başında olacak. Bunun yanında temizliğin aksamaması için Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce tedbirler alındı.

Bayram öncesinde özellikle yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırıldı.

Vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için işyerleri aralıksız denetleniyor. Kurban kesim belgesi olmayan ve usulüne uygun olmayan şekilde kesim yapanlar, zabıta tarafından tespit edilerek ilgili müdürlüklere bildirilecek. Bu kişiler hakkında 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre işlem yapılacak.

Kurban Bayramı süresince kurban atıkları kontrol edilip en kısa sürede kaldırılarak çevreyi rahatsız etmeleri önlenecek. Bu konularda vatandaşlar, her türlü şikayetlerini günün 24 saati 'ALO Zabıta 153' veya 214 42 55'den nöbetçi zabıtaya bildirebilecek. Ayrıca 4077 Sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişin sağlanması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanacak.

Alışverişlerinin genelde yoğunluğunun semt pazarlarında olması bakımından semt pazarında tedbirler alındı. Bayram öncesini fırsat bilerek ana caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyarlar semt pazarına gönderilecek. Şehirlerarası otogarda ulaşımın düzenli ve tertipli olması için de tedbirler alındı. Yine şehir içi ulaşımın düzenli yapılabilmesi için halk otobüsleri ve şehir içi dolmuşlar bilgilendirildi. Ekmek sıkıntısı çekilmemesi için bayram süresince her gün ekmek çıkacak.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Hayvan pazarı ve fırın denetimi

===

ITSO, üyelerini YAPEX'e götürdü

ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), yurtiçi sektörel fuarlara üyelerini götürmeye devam ediyor. ITSO, Antalya Expo Fuar Merkezi'nde her yıl düzenlenen Türkiye'nin en önemli yapı fuarları arasında yerini alan YAPEX'e yaklaşık 80 üyesini götürdü. ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıkaya öncülüğünde gerçekleştirilen gezide, sektör temsilcileri dünyaca ünlü inşaat firmalarının ürünlerini görme fırsatı buldu.

Isparta'dan ISBAŞ, İSTEM firmalarının katıldığı fuarda, oda Üyeleri, sektörün yenilikleriyle tanıştı. ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, bu tür fuarların sektör temsilcilerine önemli katkı sağladığını söyledi. Birçok yeniliği ve ürünü bir arada görme fırsatı bulduklarını belirten Başdeğirmen, "Her yıl ITSO olarak bu fuara katılıyoruz. Üyelerimizin de ilgisi oldukça iyi. Fuarda bölgemizden ve ilimizden firmaları görmek de bizleri onurlandırıyor" dedi.

Fuarda yaklaşık 300 farklı firmanın yer aldığını vurgulayan Başdeğirmen, şöyle dedi: "Yerli ve yabancı menşeli 300'nin üzerinde sektör kuruluşu ve 30 bine yakın seçkin ziyaretçi Antalya Expo Center'da geniş bir ticaret hacmi için buluşuyor. YAPEX Yapı Fuarı, Türkiye genelinde giderek artan bir ziyaretçi katılımı ve Türkiye'nin yurtdışı ticari hacminde her yıl daha yoğun bir ilgiyle izleniyor. 20 yıldır düzenlenen fuarda inşaat sektörünün gereklerinden olan A'dan Z'ye her malzemeden ticaret yapan firmalara yer verilmesine ve ürün yelpazesinin çeşitliliğine özen gösterilmiş."

Türkiye'nin tüm büyük illerinden her yıl Antalya'ya giden binlerce profesyonelin, projelerine YAPEX'de imza attığını anlatan Başdeğirmen, "Biz de ITSO olarak bu fuara 7 yıldan bu yana otobüslerle inşaat sektörü temsilcisi üyelerimizi ücretsiz olarak götürüyoruz. Üyelerimizin ilgileri de bizleri her yıl bu fuara gezi düzenlemeye teşvik ediyor. Fuara katılan üyelerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Fuar ziyareti fotoları

===

Müdürlük gitti, yöneticilik geldi

ZİRAAT Bankası, kapatılan bölge müdürlüklerinin yerine görev yapacak 'Bölge Yöneticiliği'ni Afyonkarahisar'da hizmete açtı. Ziraat Bankası Afyonkarahisar Merkez Şubesi'nin de içinde bulunduğu binanın 3'üncü katında hizmet veren Ziraat Bankası A.Ş. Afyonkarahisar Bölge Yöneticiliği'ne, Afyonkarahisar ve Uşak'ın il ve tüm ilçe şubeleri, Kütahya'nın 8 ilçesi ve Isparta'nın Keçiborlu ilçesindeki toplam 35 şube bağlı olacak.

Bölge Yöneticiliği, bu şubelere, müşterilerine daha iyi ve kaliteli hizmet sunabilmeleri için her türlü destek ve donanımı sağlamakla görevli olacak. Ziraat Bankası Bölge Yöneticiliği'nde Davut Mülayim atandı. Diğer yandan yeni Bölge Yöneticiliği'nin ilk hizmetlerinden biri olan banka müşterilerine büyük kolaylık sağlayacak 'Görüntülü İşlem Merkezi' (GİM) de Afyonkarahisar Şubesi'ne bağlı olarak, şubenin önündeki ATM'lerin yanında hizmete girdi. Görüntülü İşlem Merkezi, Ziraat Bankası'nın tüm müşterilerine sanal hizmet vermeye başladı.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Davut Mülayim fotosu

===

Şiddetli ağrıya termal tedavi

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Yumuşak Doku Romatizmal Hastalıkları ile Fibromiyalji ve Miyofasial Ağrı' konferansında egzersiz ve termal tedavinin doku romatizması olarak bilinen 'fibromiyalji' ağrıların tedavisinde etkili olduğu vurguladı.

Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Tuncer Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansında konuşan AKÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Murat Ulaşlı, fibromiyaljinin orta yaşlı kadınlarda sık görüldüğüne değindi. Hastalığın pek çok belirtisinin olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ulaşlı, en sık görülen belirtinin ise ağrı ve uyku bozukluğu olduğunu söyledi.

Bunun dışında nörohormanal disfonksiyon, kas oksijenasyon bozukluğu, psikolojik bozukluklar, genetik faktörler, fiziksel travma, baş ağrısı, fonksiyonel beyin aktivitesi anormalliklerinin de hastalığın belirtileri arasında yer aldığını vurgulayan Yrd. Doç.Dr. Ulaşlı, hastaların sağlıklı görünümde olmasına rağmen genellikle kaygılı ve depresif olduklarını açıkladı.

Fibromiyalji hastalığıyla ilgili en önemli klinik bulgunun hassas noktalar olduğunu anlatan Yrd. Doç.Dr. Ulaşlı, en az 3 ay devam eden yaygın vücut ağrısının, fibromiyalji tanısında bir kriter olduğunu belirtti. Egzersiz ve kaplıcadan yararlanmanın fibromiyalji tedavisinde kullanıldığını açıklayan Yrd.Doç.Dr. Ulaşlı, termal tedavi ve hastaların kaygılarının giderilmesinin hastalarda olumlu etki yaptığını vurguladı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: konferanstan foto

===

Yol çöktü, sürücüler mahsur kaldı

ANTALYA-Kemer Karayolu'nda yol çalışması nedeniyle tek şeritten sağlanan trafik, yolda meydana gelen çökme nedeniyle durdu. Geçen haziran ayında başlayan çalışmalar nedeniyle tek şeritten sağlanan trafik yağışlar nedeniyle yer yer çöktü, yarıklar oluştu. Bu nedenle yol tamamen trafiğe kapandı. Bayram tatili nedeniyle yola çıkan sürücüler, yolda mahsur kaldı. Karayolunda çalışan işçiler yolu trafiğe açmak için seferber oldu.

Yarıkları betonla dolduran işçiler, yolu yeniden trafiğe açmaya çalıştı. Yolun sahil tarafında toprağın da kaymasıyla sürücüler büyük endişe yaşadı. Yarıkların yağmur toprak kaymasına bağlı olarak oluştuğunu belirten işçiler, yağmurun durmasıyla birlikte toprağın kaydığı bölümün doldurulacağını kaydetti. Çalışmanın tamamlanmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Ekipler, yolda önlem alarak trafiği kontrollü olarak sağlıyor.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Yoldan ve trafikten foto

===

Muhtarlara 'Büyükşehir Yasası' anlatıldı

Dernek Başkanı Halil Karataş, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Köse, muhtarların sorunlarını dinledi, ardından Büyükşehir Yasa Tasarısı hakkında bilgi verdi. Yasayla belediyelerin daha da güçleneceğini, daha fazla hizmet üretileceğini belirten Başkan Köse, "Belediyeler daha etkin, etkili, vatandaş odaklı, hesap verebilen, katılımcı, saydam ve olabildiğince yerel bir yönetim anlayışına sahip olacak" dedi.

İl sınırında hizmet edecek büyükşehir modelinin 2004 yılında çıkarılan Büyükşehir Belediye Kanunu ile İstanbul ve Kocaeli'nde pilot uygulamasının uygulandığını belirten Başkan Köse, "Büyükşehirlerin imar, planlama, ulaşım, itfaiye gibi geniş çerçevede eş güdüm ve bütünlük içerisinde yürütülmesi gereken mahalli müşterek nitelikteki kamu hizmetlerinin sunumunda etkinlik sağladığı görülmüştür" dedi. Muhalefetin yasaya karşı çıktığını vurgulayan Köse, bu açıklamaların kafa karıştırdığını söyledi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ziyaretten ve muhtarlardan

===

SYDV'den yoksul 11 aileye 286 koyun

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Gelir Getirici Projeler kapsamında Yavaşlar Beldesi'nde yaşayan 11 aileye 286 koyun dağıttı. Koyunların ailelere teslim edilmesi dolayısıyla düzenlenen törene Sandıklı Kaymakamı Ali Candan, SYDV Müdürü Şuayip Binbir, Milli Eğitim Müdürü Emin Karosman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kaan Erözmen, Mal Müdürü Abdülmecit Aydın, Yavaşlar Belediye Başkanı Bayram Akkaş, SYDV Mütevelli Heyet Üyeleri Nazir Sert, Nuri Gököz ve Erkan Akçay katıldı.

Kaymakam Ali Candan, Sandıklı'da gerçekleştirdikleri projelere bir yenisini eklediklerini ve 11 vatandaşa koyun verilerek, gelir elde etmelerinin sağlanacağını söyledi. Kaymakam Candan, "Bu genç kardeşlerimizin, bu projenin kıymetini bilerek, koyunlarını kısa sürede çoğaltarak kimseye muhtaç olmadan ailelerinin ve çocuklarının geçimlerini sağlayarak daha rahat bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum. Projenin toplam maliyeti 159 bin 500 liradır. Hane başına 25 koyun ve 1 koç olmak üzere toplam 275 koyun, 11 koç verildi" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Koyun dağıtımından

===

Akkaya hayvan pazarını gezdi

BURDUR Belediyesi canlı hayvan pazarını gezen Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kurban alışverişi yapan vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Yardımcısı Mustafa Özboyacı ile birlikte, hayvan pazarında incelemelerde bulunan Akkaya, alıcı ve satıcılarla görüştü. Başkan Akkaya, vatandaşların, hayvan pazarından son derece memnun olduğunu söyledi. Hayvan pazarının arife günü akşamına kadar açık olacağını belirten Akkaya, bir hafta öncesinden çalışmaları tamamladıklarını, hayvan pazarını, kurban bayramına hazır hale getirdiklerini söyledi.

Başkan Akkaya, "Düzenli bir pazar oluşturuldu. Halkımızın da memnuniyetini görüyoruz, Pazarın temiz, titiz kullanılması için personelimizle beraber gayret sarf ediyoruz. İstiyoruz ki hayvanlar padoklarda olsun, gezinme yerlerinde hayvan satılmasın ki vatandaşlarımız rahat bir şekilde dolaşabilsin, kurbanlıkları görebilsin. Halkımızın memnuniyeti görmek bizi memnun ediyor. Bu vesileyle hemşerilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, daha nice bayramlara hep beraber sağlıklı, huzurlu bir şekilde kavuşmamızı diliyorum" dedi.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Başkan Akkaya

===

Korkuteli'de kalorifer ateşçiliği kursu başladı

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kalorifer Ateşçiliği Kursu açıldı. 64 saat sürecek kursa 23 kursiyer katılıyor. Kurs eğitmenliğini Makine Mühendisi Gülsüm Tulum yapıyor. Gülsüm Tulum, teknolojiyle birlikte kalorifer kazanlarının küçüldüğünü ve kapasitesinin arttığını belirtti. Kazan kataloglarının içinde kazanla ilgili her türlü teknik bilginin yer aldığına işaret eden Tulum, katalogların ateşçinin işini kolaylaştırdığına değindi.

Katı yakıtlı kazanı yakmak ve işletmenin sorumluluk gerektirdiğini vurgulayan Tulum, "Kazanın çalıştırılmasında yapılacak en ufak hata telafisi mümkün olmayacak zararlar doğurabilir. Onun için ateşçi kazanı, elemanlarını, tesisatı çok iyi tanımalı ve bilmelidir. Bu modül sonunda edineceğiniz bilgi ve becerilerle kazanları, elemanlarını, tesisatı tanıyacak ve bakımlarını yapabileceksiniz. Standartlara, tekniğe, yönetmeliklere uygun kazanı yakmayı ve çalıştırmayı öğretiyoruz. 15 gün sürecek kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek" dedi

Korkuteli'de kaloriferli binaların sayısının çok olması sebebiyle, her yıl kalorifer ateşçiliği kursu açıldığını belirten Halk Eğitim Merkezi yetkilileri de, artan kalorifer ateşçisi ihtiyacını karşılamak ve vatandaşları meslek sahibi yapmayı hedeflediklerini belirtti. Yetkililer, "Kursta çevre temizliği, hava kirliliğinin en aza indirilmesi yönelik bilgiler kursiyerlere anlatılıyor. Kursiyerler, kalorifer ateşçisinin görevleri, hava kirliliğini önleme, yakıtları depolanması, kazan dairesi ve kazanlar konularda bilgilendiriliyor" diye konuştular.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kurstan

===

İşçileri bayramda mağdur etmeyin

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı CHP İlçe Başkanı Uğur Karaçelik, Sandıklı Belediyesi ve Belediye'ye hizmet veren taşeron firmalarda bazı işçilerin birkaç aydır maaş alamadıklarına dikkati çekerek, "En azından bayramda işçileri mağdur etmeyin" dedi. Karaçelik, Sandıklı Belediyesi'nin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirterek, ekonomik sıkıntının nedeninin, belediyeyi ekonomik olarak köşeye sıkıştırma gayretlerinin olduğunu öne sürdü.

Karaçelik, "Belediye bünyesinde ve taşeron firmalarda işçilerin maaş alamamasının nedeni Sandıklı Belediyesi gibi görünse de, belediye üzerine ekonomik anlamda köşeye sıkıştırma politikalarının farkındayız. Sebebi ne olursa olsun belediye bunun üstesinden gelmeli. Önümüz bayram. Aylardır maaş alamayan işçilerin bayramda en azından evi, sofrası neşelensin. Böyle zamanlarda yaşanan yokluk, aileyi ve toplumu daha derinden etkiler. İşçiler en azından bayramda mağdur olmasın" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: CHP Sandıklı İlçe Başkanı Uğur Karaçelik

===

Ak Parti Kemer Gençlik Kolları tarafından Göynük Beldesi'nde Queen Elizabeth Otel'de düzenlediği birlik ve beraberlik gecesi partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Şarkıcı Atilla Taş'ın sahneye çıktığı geceye, türkücü Mahmut Tuncer ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Antalya Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, Kemer Belediyesi eski Başkanı Hasan Şeker, Ak Parti Kemer ilçe Başkanı Zafer Yaman, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Halil Orhan katıldı.

Geceye konuşan Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halil Orhan, yoğun katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yerel seçim çalışmalarının başladığını vurgulayan Başkan Orhan, "Bu gece buraya gelen tüm partilere bir kez daha diyorum. Bu seçimde ya Kemer bizi alacak ya da biz Kemer'i" dedi. Antalya Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir ise "Yerel seçim startını Kemer'den veriyoruz. Gençler olarak bu seçimlerde büyük zafer kazanacağız" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Programdan foto

====

Meslek kursları iş imkanı sağlıyor

AFYONKARAHİSAR İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ekim ayı toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında yapıldı. İş-Kur'un meslek edindirme çalışmalarından övgüyle bahseden Vali Balkanlıoğlu, 'her işi yaparım' mantığının bitmesi gerektiğini söyledi. İş-Kur'un çalışma hayatında daha büyük rol aldığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, yapılan çalışma ve üretilen projelerle kurumun iş dünyasındaki varlığını hissettirdiğini belirtti.

Afyonkarahisar'daki işsizlik oranının Türkiye'deki işsizlik oranıyla aynı seviyelerde olmasına rağmen İş-Kur'un daha etkin, daha başarılı çalışmalarıyla bu oranı düşüreceğine inandığını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, "İş-Kur'un sadece iş başvurusunda yapılan kişilere iş, işçi arayan işyerlerine de işçi bulma çabasında değil. Vasıflı kişiler yetiştirme, kişinin yapabileceği işi tespit etme ve kişilere meslek edindirme konusunda kurum başarılı çalışmalara imza atıyor" dedi.

Hiç kimsenin 'ben her işi yaparım' dememesi gerektiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "Ben bu iş yaparım, ben şu işin ustasıyım diyebiliyorsa, ancak o zaman kendisine daimi bir iş bulabilir ve verimli bir şekilde çalışabilir. Bir meslek sahibi olamayan işsiz kişiler varsa, meslek sahibi olmak için İş-Kur İl Müdürlüğü'nün açtığı kurslara katılsın" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan ve Vali Balkanıloğlu'nun fotosu

===

KETEM'den pembe kurdele

AFYONKARAHİSAR Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), meme kanseri konusunda başlattığı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Afyonkarahisar Valiliği personeline pembe kurdele dağıtan KETEM üyeleri, çalışmalar kapsamında ilk Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Adem Uslu'yu ziyaret etti. Ziyarette, meme kanseri hakkında bilgi veren Dr. Belgin Abacı, Avrupa ülkelerinde meme kanseri taramasının yüzde 85'lerde, Türkiye'de ise yüzde 10'larda kaldığını anlattı.

Meme kanserinde erken tanının çok önemli olduğuna değinen Dr. Abacı, "Erken fark edilebildiğinde tedavisi olan bir hastalık. Bu konuda vatandaşımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz" dedi. Kanser konusunda bir farkındalık oluşturmanın önemine işaret eden Vali Yardımcısı Uslu ise, "Bu konuya dikkat çekmek, erken teşhis ve bilinçlendirmek gibi sahada yaptığınız çalışmalar için sizleri tebrik ediyorum" dedi. KETEM ekibi, daha sonra Valilik personeline kurdele takarak, kurdelenin anlamını açıkladı.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Valilikteki ziyaretten fotolar

===

Telefon tellerini çaldılar

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'ne bağlı Dereköy Köy'de telefon telleri çalındı. Telefon tellerinin gece çalındığını belirten köy sakinleri, durumu jandarmaya haber verdi. Yaklaşık 300 metre telefon telinin çalındığını belirleyen ekipler, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Jandarma ekipleri, olayla ilgili köy sakinlerinin de bilgisine başvurdu. Telekom yetkilileri ise olayın ardından çalınan tellerin yerine yenisini taktı.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Sandıklı Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title