Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)HDP, MECLİS'TEN ÇEKİLMEYECEKHDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 7 milletvekilinin tutuklanmasından sonra 2 günden bu yana Diyarbakır'da toplantı yapan HDP Meclis Grubu ve MYK aldığı kararları bugün açıklayacak.

1)HDP, MECLİS'TEN ÇEKİLMEYECEK

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 7 milletvekilinin tutuklanmasından sonra 2 günden bu yana Diyarbakır'da toplantı yapan HDP Meclis Grubu ve MYK aldığı kararları bugün açıklayacak. Toplantıların sonunda HDP'nin demokratik siyasete devam etme kararı aldığı ve TBMM'den çekilmeyeceğini açıklayacağı öne sürüldü.

HDP'nin Meclis Genel Kurulu ve komisyonlardaki çalışmalara katılımın nasıl olacağı ile ilgili kararların da alındığı iki toplantının kararları bugün saat 11.00'de Diyarbakır'da açıklanacak. Edirne'deki cezaevinde Demirtaş ve Kocaeli Kandıra'daki Yüksekdağ ile görüşen avukatların da aynı saatte ortak açıklama yapacağı ve iki genel başkanın mesajlarını kamuoyu ile paylaşacakları belirtildi.

Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

=======================================================

2)ERDOĞAN'IN KALDIĞI OTELDEKİ ÇATIŞMANIN YENİ GÖRÜNTÜLERİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananların, tatilciler tarafından cep telefonuyla kaydedilen yeni görüntüleri ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelden ayrılmasından bir süre sonra darbeciler tarafından düzenlenen baskın ve çıkan çatışma ile helikopterden ateş açılması, bu görüntülerde yer aldı.

Grand Yazıcı Club Turban Oteli'nde ailesiyle tatil yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin başlamasından sonra, aynı gruba ait yan taraftaki Grand Yazıcı Mares otel'de basına açıklama yapıp, ardından İstanbul'a hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'ten ayrılmasından sonra darbeci askerler, helikopterle geldikleri Grand Yazıcı Club Turban'a ateş açtı. Askerlerle polisler arasında bu iki otelin hemen yakındaki üçüncü bir otel olan Case de Maris'te çatışma çıktı. Çatışmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma polisi 39 yaşındaki Mehmet Çetin ile Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 40 yaşındaki Nedip Cengiz Eker şehit oldu. Otele saldırdıktan sonra ormana kaçan tim, günler süren operasyonların ardından yakalandı. Dehşet dolu dakikaların yaşandığı geceye ait yeni görüntüler ilk kez gün yüzüne çıktı. Bir tatilci tarafından cep telefonuyla kaydedilen yaklaşık 6 dakikalık görüntüde, darbecilerle polisin çatışması, darbecilerin kullandığı helikopterden ateş açılması ve olay yerine ambulansın gelmesi görülebiliyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Tufan HAMARAT/İZMİR, -

========================================================

3)3'NCÜ ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI'NDA FETÖ OPERASYONUNDA, 14 PİLOT DAHA SERBEST

KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen 4'üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 69 pilottan, 14'ü daha adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan pilot sayısı 44'e yükseldi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yönelik 2'si albay 71'i üsteğmen 73 pilot hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Pilotların yakalanması için geçen 27 Ekim günü operasyon düzenlendi. Konya merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonda 2'si albay 69 pilot gözaltına alındı. 4 pilotun yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Pilotların, 'Anayasayı ihlal, Yasama Organlarını Engellemeye Teşebbüs, Hükümete Karşı İsyan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette bulunmak' iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi. Gözaltına alınan 69 pilottan 14'ü daha çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan pilot sayısı 44'e yükseldi. Gözaltındaki 25 pilotun sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmeleri

Haber: Tolga YANIK Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

=================================================

4)ELEKTRİĞİ KESİK OLAN EVİNDE MUMDAN ÇIKAN YANGINDA ÖLDÜ

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen tek katlı evde mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında 60 yaşındaki Emin Karanfil hayatını kaybetti.Olay, saat 05.15 sıralarında İspat Cami Mahallesi Memi Çeşme Sokak üzerindeki tek katlı evde meydana geldi. İlçede seyyar tezgahta kokareç satarak geçimini sağlayan Emin Karanfil, gelen elektrik faturasını ödemeyince evinin elektriği kesildi. Elektriği kesik tek katlı evde yaşayan Emin Karanfil, aydınlatma için mum yakıp, yanmayan sobanın üzerine koyduktan sonra yattı. Bir süre sonra devrilen mumun eşyaları tutuşturması sonucu yangın çıktı. Evden duman ve alevlerin yükseldiğini gören sokak sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen Keşan Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını yaklaşık 1 saatlik müdahale sonucu kontrol altına alarak, söndürdü. Tamamen yanarak kullanılmaz hale gelen eve giren ekipler, Emin Karanfil'in yatak odasında yanmış cesedini buldu. Karanfil'in cesedi, nöbetçi Cumhuriyet savcısı ve polisin incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yanan evde polisin incelemesi

-Yanan ev dış genel gör.

-Yanan ev iç gör.

-Cesedin çıkarılması

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

====================================================

5)ANNENİN OĞLUNA FIRLATTIĞI TERLİK SİLAH SAYILDI

DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'nde yaşayan anne 62 yaşındaki Şenay Güzel'in tartıştığı oğluna ayağından çıkarıp, fırlattığı ancak isabet etmeyen naylon terlik silah sayıldı. Oğlunun şikayeti üzerine polise ifade veren ardından hakkında 'Silahla Kasten Basit Yaralamaya Teşebbüs' suçundan iddianame hazırlanan Şenay Güzel, oğluna silah sayılan terliği atmaktan 2 ila 5 arasında hapis cezasıyla yargılanacak. Olay, geçen 13 Mayıs'ta, Honaz'ın Haydar Mahallesi'nde yaşandı. İki katla evde altlı üstlü oturan anne Şenay Güzel ile oğlu 38 yaşındaki Hasan Güzel arasında ailevi nedenle tartışma çıktı. Hasan Güzel, ikinci katta oturan annesi Şenay Güzel ile kapısında tartışmaya başladı. Tartışma sırasında anne Şenay Güzel, evin içinde giydiği naylon terliği ayağından çıkartarak kapıda kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü oğlu Hasan Güzel'e fırlattı. Ancak annenin attığı terlik Güzel'e isabet etmedi. Bunun üzerine Hasan Güzel, Honaz Polis Merkezi'ne giderek annesinden şikayetçi oldu. Olayda şüpheli olan anne Güzel, polis merkezine giderek ifade verdi.

TERLİK SİLAH SAYILDI

Olayın Cumhuriyet Savcısı'na ulaşmasının ardından iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı, şüpheli anne Şenay Güzel'in attığı terliği silah sayıp, hakkında Türk Ceza Kanununun 86. maddesi gereğince, 'Silahla Kasten Basit Yaralamaya Teşebbüs' suçundan iddianame hazırladı. Savcı, iddianamede, "Olay tarihinde taraflar arasında ailevi mesele nedeniyle çıkan tartışmada şüphelinin, müştekiye silah vasfında olan terliği fırlattığı, ancak terliğin müştekiye isabet etmemesi nedeniyle şüphelinin eyleminin elinde olmayan nedenlerden dolayı gerçekleşmediği, bu nedenle teşebbüs aşamasında kaldığı, şüphelinin alınan savunmasında isnat edilen suçlamayı samimi şekilde ikrar ettiği, şüphelinin eyleminin tanık ile de doğrulandığı, şüphelinin isnat edilen suçu işlediği, şüphelinin atılı suçtan mahkemenizde yargılanmasının yapılarak eylemine uyan sevk maddesi gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur" dedi.

Mahkemeye gönderilen iddianame Denizli 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheli Şenay Güzel'in Aralık ayında 2 ila 5 arasında hapis istemiyle yargılanmasına başlanacak.

"SİLAH OLDUĞUNU BİLSEYDİM ATMAZDIM"

Oğluna attığı terliğin silah sayılmasına gülerek karşılık veren Şenay Güzel, "Kapıma benimle tartışmaya gelmiş, hakaret edince ayağımdaki terliği fırlattım. Zaten isabet etmedi, evin içinde giydiğim naylon terlik bu, polise gitmiş şikayet etmiş bende ifade verdim. Terliğin silah olduğunu bilseydim atmazdım. Bu terlik isabet etse ne olacak sanki, yaralamaz acıtmaz bile, cezam neyse çekeceğim, terliği silah saymışlar, yapacak bir şey yok. Nede olsa suçluyum. Evladını kızınca terlik atmayan anne var mı ki, terlikle evladına vurmayan anne bile yoktur" dedi.

TERLİK ATAN ANNE 2 KERE DÜŞÜNSÜN

Şenay Güzel'in avukatı Hasan Ozan Orpak ise, "Müvekkilim, atılan ancak dokunmayan, zarar vermeyen terlikten dolayı 2 ila 5 yıl cezalandırma kaydıyla yargılanacak. Burada TCK'nın silah tanımı çok önemli, sıkıntı bu, müvekkilime izah edemedim. Türk toplumunda terlik annelerin vazgeçilmez bir unsurudur. İddianame hazırlanırken, TCK'nın 6 maddesi esas alınmış. Burada silah tanımı yapılırken, saldırı ve savunma amacı yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler diyerek, birçok nesneyi birçok cismi silah olarak tanımlayabiliyor. Terlikte bunlardan bir tanesi, çeşitli terlikler var. Bunun da ayrımı yapılması gerekiyor. Genel olarak sadece bir terlik diye bu şekilde bir iddianame düzenlenmesini hukuk açısından değerlendireceğiz. Açılan bir dava olduğu için fazla yorum yapmam yanlış olur. Ama yargılamanın sonucunu bizde merakla bekliyoruz. Bundan sonra annelerde terlik atarken düşünsünler, her terlik atan anne yargılanacak mı onun önüne açar mı bilemiyoruz. Şikayet olursa tabii ki, terlik atan anneler 2 ila 5 arasında hapisle yargılanabilir" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Anne Şenay Güzel'den ve terlikten görüntü

Terliği göstermesi

Ayağında terlikle görüntü

Şenay Güzel'in konuşması

Avukatı Hasan Ozan Orpak'ın konuşması

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

========================================================

6)TEŞHİS KONULAMAYAN HASTALIĞI YÜZÜNDEN DÜNYASI HASTANE ODASI OLDU

MANİSA'da yaşayan bir çiftin 4 yaşındaki kızı Ayşe Yaraş, ateşinin yükselmesi ve vücudunda yaralar çıkması üzerine tedavi için 47 günlükken götürüldüğü hastaneden, geçen zamana rağmen taburcu edilmedi. Anne Elif Yaraş, "Kızımın hastalığına bir türlü teşhis koyulamadı. Hastalık var ama ne olduğunu bilmiyoruz. 4 yıldır hastanelerdeyiz. Lösemi dediler, metabolizma hastası dediler ama hiçbiri doğru çıkmadı. Ben kızımın hastalığını öğrenmek istiyorum" dedi.  Yunusemre'da yaşayan fabrika işçisi Seyfettin Yaraş ve ev hanımı Elif Yaraş'ın 3 çocuğundan en küçüğü 4 yaşındaki Ayşe Yaraş, doğumundan bu yana teşhis edilemeyen hastalığıyla mücadele ediyor. Sürekli ateşi 41 dereceye yükselen ve vücudunda yaralar çıkan Ayşe Yaraş, 47 günlükken yüksek ataşe şikayetiyle hastaneye götürüldü. O günden beri ise hiçbir iyileşme görülmedi.

HALA BİR TANI YOK

Kızının hasta olduğunu ancak ne hastası olduklarını bilmediklerini belirten anne Ayşe Yaraş, yaşadıklarını anlattı. 4 yıldır hastaneden çıkamadıklarını söyleyen anne Elif Yaraş, "47 günlükken bir anda ateş, öksürük başladı. Çocuk hastanesine götürdüğümde doktor ateşinin çok yüksek olduğunu ve kanında enfeksiyon olduğunu söyledi. Antibiyotik tedavisi gördü, 15 gün sonra yine rahatsızlandı. Celal Bayar Üniversitesi Hafta Sultan Hastanesi'ne götürdüm. Bu sefer dalak, karaciğer büyümesi var dediler. Orada 'metabolizma hastası' dediler. Ben de daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürdüm. 2 yıl orada yattık. Orada 'metabolizma hastası olmadığını' söylediler. Kan alındı, kanlar yurtdışına tahlile gönderildi. Hala bir tanısı yok. Çok kötü ateşleniyor. 40-41 dereceye çıkıyor. Bitmek bilmeyen ateşleri var. Bu hastalık hem yürümesini hem de konuşmasını geciktirdi" dedi.

ARTIK TEŞHİS KONULMASINI İSTİYOR

Kızına lösemi teşhisi bile koyulduğuna ancak başka bir doktora gittiklerinde lösemi hastası olmadığını öğrendiklerini dile getiren Elif Yaraş, her gittikleri hastanede başka bir tanı koyulduğunu ifade etti. Maddi durumlarının olmadığını ve eşinin fabrika işçisi olduğunu söyleyen Elif Yaraş, kızının daha iyi bir hastanede tedavi edilmesini ve hastalığının teşhis edilmesini istedi. Kızının vücudunda yaralar çıktığını belirten Elif Yaraş, "Ben daha iyi hastanelere götürüp çocuğumun hastalığına teşhis koyulmasını istiyorum. En azından teşhisi koyulsun. Bu hastalık daha önce eşim ve görümcemde görülmüş. Hastalık var ama teşhis yok. Daha önce lösemi de dediler. Enfeksiyonla ilgili dediler. Ancak yapılan tahlillerde hiçbir şey çıkmıyordu. Her gittiğimizde bir tanı koydular, sonra vazgeçtiler. Ama çocuğum hala hasta. Vücudunda yaralar çıkıyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Anne Elif Yaraş konuşma

Minik Ayşe Yaraş görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

===================================================

7)3 YILDA 2'NCİ KEZ EVLERİ YANDI

ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde 3 yıl önce evlerinde yangın çıkan 34 yaşındaki Serhat ile 33 yaşındaki Şengül Karademir'in evleri bir daha yandı. Yangın, bu sabah İhsaniye Mahallesi Funda Sokak'ta henüz belirlemeyen nedenle başladı. 3 çocuklu Şengül ve Serhat Karademir çifti sabah evden dumanların yükseldiğini fark etti. Çocuklarını alarak dışarı çıkan Karademir çifti itfaiyeye haber verdi. İtfaiye, kısa sürede büyüyen yangına müdahale etti. Tamamen yanan ev kullanılamaz hale geldi. Serhat Karademir, evden sadece müzik sistemi ve televizyonu kurtarabildi. Evin kullanılamaz hale geldiğini gören Şengül Karademir, baygınlık geçirdi. Şengül Karademir ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İKİNCİ KEZ YANDI

Şengül ve Serhat Karademir çiftinin 29 Mayıs 2013'te evleri yanmış ve kullanılamaz hale gelmişti. Kirada oturan Karademir ailesi, yanan evlerinin yerine 2 ay önce yeni bir ev yaptırdı. İhsaniye Mahallesi Muhtarı Kibar Arıkan, ailenin ikinci kez evlerinin yanmasıyla perişan olduğunu söyleyerek, "Evini zor şartlarda böyle yapabildi. Durumu iyi değil. Şimdi yanınca da mağdur oldular. İkinci kez yandılar. Aile için yardım bekliyoruz. Mağduriyetlerini hep birlikte gidermeye çalışacağız" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İtfaiyenin yanan evde çalışması

-Evden dumanların yükselmesi

-Televizyon ve müzik sistemi

-Muhtar Kibar Arıkan ile röp.

-Detaylar

Süre: (4.16) Boyut: (136 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/KOZLU(Zonguldak),

======================================================

8)UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 10 TUTUKLAMA

ANTALYA'nın Alanya İlçesi merkezli, 3 ilde sürdürülen uyuşturucu operasyonunda 3'ü kadın 10 şüpheli tutuklandı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve bağlı ekiplerin yaklaşık 1 yıllık teknik ve fiziki takip ardından eroin başta olmak üzere uyuşturucu temini, satışı ve kullanımını yaptığı tespit edilen 10 şüpheliyi yakalamak için operasyon düzenlendi. Jandarma ekipleri, Alanya merkezli Adana, Mersin ve Antalya'da şüphelilerin adreslerine eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda 3'ü kadın 10 kişi gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen adreslerde 500 gram kullanıma hazır eroin, yüklü miktarda esrar ve kenevir tohumu, 3 hassas terazi, uyuşturucu içiminde kullanılan enjektör ve aletlerin yanında Rusya Federasyonu'na ait bir de mühür ele geçirdi.

Operasyonda gözaltına alınan Türkmenistan uyruklu kadın Merdan M., Rus uyruklu kadın Viktoria G. ile Caner Ö., Cemal T., Bülent Y., Uğur H., Mustafa B., E.K., Burak A. ile eşi Hümeyra A., Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 3 gün süren sorguları ve işlemlerinin ardından dün akşam adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler, 'uyuşturucu ticareti yapmak', 'uyuşturucu temin etmek' suçlarından tutuklandı.

Görüntü Dökümü

--------------

Adliye binasından detay

Şüphelilerin adliyeden çıkarılması

Şüphelilerin araçlara bindirilmesi

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

==========================================================

9)CİNAYETTEN SONRA GİZLENDİĞİ ÇATIDA YAKALANDI

BURSA'da, tartıştığı amcasının oğlu 24 yaşındaki Ahmet Akın'ı bıçaklayarak öldürdükten sonra kaçan 34 yaşındaki Hakan Akın, saklandığı çatıda yakalandı. Olay, saat 03.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesiı Ebu İshak Mahallesi Kızyakup Caddesi'nde meydana geldi. Hakan Akın, kendisine ait müstakil evde amcasının oğlu Ahmet Akın ile otururken bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ahmet Akın'ı 11 yerinden bıçaklayan Hakan Akın, 112 Acil Servis ekiplerine durumu bildirdikten sonra kaçtı. İhbar üzerine sevk edilen sağlık ekipleri, Ahmet Akın'ın öldüğünü belirledi.

ÇATIDA YAKALANDI

Olay yerinde inceleme yapan Asayiş Şube Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, kaçan cinayet şüphelisi Hakan Akın'ı arama çalışmalarına başladı. 112 ihbar hattını arayan telefon numarasını inceleyen ekipler, şüphelinin Selamet Mahallesinde oturduğunu belirledi. Eve giden ekipler, yaptıkları aramada şüpheliyi çatı katında saklanırken bularak gözaltına aldı. Cinayet Büro Amirliğine getirilen şüpheli burada cinayeti kabul ederken, neden işlediğine dair herhangi birşey söylemediği belirtildi.

Cumhuriyet savcısının incelemeleri ardından Ahmet Akın'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, evin içinde uyuşturucu madde düzenekleri bulunduğu öne sürüldü. Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Sağlık ekiplerinden detay

-Polis ekiplerinden detay

-Zanlının cinayet büro amirliğine getirilmesi

-Detaylar

BURSA/DHA

==========================================================

10)MARMARİS'TE NİSPET YAPAN GÜZEL HAVA PLAJLARA YANSIDI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Kasım ayında güneşli havayı fırsat bilerek denize giren turistler ve kent sakinleri, keyifli anlar yaşadı.

Soğuk hava yurdun birçok kentinde etkili olurken, Marmaris'te yazdan kalma günler yaşanıyor. Caddelere konumlandırılmış elektronik termometrelerin 27 dereceyi gösterdiği kentte güzel havayı fırsat bilenler, sahil şeridine akın etti. Plajda şezlonglara uzanan turistler bronzlaşmaya çalışırken, kimileri ise çocuklarıyla denizde yüzdü. Bazıları plajlarda kitap okuyup manzarayı seyretti. Bazıları ise iskelelerde oltayla balık tuttu, sahilde yürüdü, bisikletle dolaştı. Yat Limanı'nda kafeterya ve restoranlar hafta sonunun keyfini sürenlerle dolup taştı.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Gündüz 23-27, gece ise 17-12 derece arasında sıcaklar mevcut. Deniz suyu sıcaklığı 11-15 derece arasında seyretmektedir. Hafta sonu güneşli bir hava hakim olacaktır" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Caddelere konumlandırılmış elektronik termometre 27 derece göstermesi

Plajlardan görüntü

Sahil yolunda yürüyüş yapan tişörtlü, şortlu vatandaş ve turistlerden görüntü

Deniz kenarında bulunan kafeteryalara oturmuş vatandaşların genel görüntüsü

(Toplam: (1 dakika 55 saniye-138 MB görüntü)

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

======================================================

11)GÖLBAŞI'NDA HURMA HASADI BAŞLADI

ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, Trabzon hurması olarak bilinen meyvenin hasadı başladı. Gölbaşı'nda üretilen Trabzon hurmalarının hasadı başladı. Bu yıl kilosu 1 lira 30 kuruş ile 1 lira 40 kuruş arasında alıcı bulan meyve, Şanlıurfa ve Mersin üzerinden yurt içindeki kentlere satılıyor. Üreticilerinden İbrahim Taymur, bu yıl 140-150 ton hurma toplamayı tahmin ettiğini söyledi.

Taymur, yuriçine hurma satışı yaptıklarını kaydederek şunları söyledi:

"Kekikli, İnekli, Azaplı, Karaburun köyleri kenarında gölümüz olduğundan dolayı soğuktan pek etkilenmiyor. Hurma üretiminde organik üretim yapıyoruz. Kimyevi ilaç kullanmıyoruz. Üretim çok iyi, bu sene 140 -150 ton hurma bekliyorum. Bizler daha önce ceviz ve badem dikerdik. O da bir sene olur, bir sene olmazdı ama hurma her yıl ürün veriyor. Hurmayı biz Şanlıurfa'ya, Mersin'e satıyoruz; oradan da yurt içine dağılıyor yani satma işinde pek sıkıntı çekmiyoruz."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Hurma hasadı

İbrahim Taymur ile röp.

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZ-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 190 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Hasan Güzel Ahmet Akın Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title