Haberler

Eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün cenazesine Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker çelenk gönderdi

Güncelleme:

KOAH nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün cenazesi İstanbul'da toprağa verildi. Mehmet Eymür'ün cenazesine, Alaattin Çakıcı ve suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in çelenk göndermesi dikkat çekti. Öte yandan cenaze törenine, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, oyuncu Saruhan Hünel, eski MİT görevlisi Yavuz Ataç, eski İstanbul Emniyet Müdürü ve eski Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu da katıldı.

Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Eymür'ün cenazesine Alaattin Çakıcı ve suç örgütü elebaşı Sedat Peker çelenk gönderdi.

Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze töreninde Eymür'ün eşi ve çocukları taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, oyuncu Saruhan Hünel, eski MİT görevlisi Yavuz Ataç, eski İstanbul Emniyet Müdürü ve eski Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün Cenazesi İstanbul'da Defnedildi

ALAATTİN ÇAKICI VE SEDAT PEKER ÇELENK GÖNDERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, Alaattin Çakıcı ve suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin de cenaze törenine çelenk gönderdiği görüldü.

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün Cenazesi İstanbul'da Defnedildi

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün Cenazesi İstanbul'da Defnedildi

Cami avlusunda basın mensuplarına açıklama yapan Eymür'ün ablası İnci Tarzi, Eymür'ün görevinden dolayı çok sigara içtiğini bu nedenle KOAH hastalığına yakalandığını anlatarak, kardeşinin hayata bağlı, Atatürkçü ve memleketi için fedakarlıklar yapan biri olduğunu ifade etti. Janset Eymür de yaklaşık 1,5 aydır yoğun bakımda olan eşini KOAH nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün Cenazesi İstanbul'da DefnedildiJanset Eymür ve İnci Tarzi

Oyuncu Saruhan Hünel de Eymür'le 16-17 yıl önce yollarının kesiştiğini dile getirerek kendisiyle aile dostu olduklarını anlattı. Ulusal bir kanalda teşkilata ilişkin yapılan bir projede Mehmet Eymür'ün hayatını oynayacağı için Eymür'le birkaç ay dolaşarak vakit geçirdiğini aktaran Hünel, "Mesleki olarak dik duran biriydi. İçinde çok tatlı bir abimdi. Mekanı cennet olsun. Son görevimizi yapacağız." dedi.

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün Cenazesi İstanbul'da Defnedildi

Mehmet Eymür'ün cenazesi, burada ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün Cenazesi İstanbul'da Defnedildi

15 ARALIK'TA YOĞUN BAKIMA ALINMIŞTI

Parkinson ve demans hastalığı da olan eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, KOAH nedeniyle tedavi gördüğü sağlık kuruluşundan 13 Aralık 2023'te Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine nakledilmişti. İlk olarak hastanenin göğüs hastalıkları servisinde takip edilen, 15 Aralık 2023'te de yoğun bakıma alınan Eymür, dün hayatını kaybetmişti.

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün Cenazesi İstanbul'da DefnedildiMehmet Eymür

MEHMET EYMÜR KİMDİR?

Türk istihbaratçı, eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, 5 Eylül 1943 tarihinde dünyaya geldi. 1965'te öğrenci olarak katıldığı MİT'in terörle mücadele bölümünün 1995-1996 yıllarında yöneticiliğini yaptı.

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün Cenazesi İstanbul'da DefnedildiMehmet Eymür

Eymür, TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'na katıldı. Tansu Çiller 1993 yılının ortalarında başbakan olduktan sonra, Eymür, Mayıs 1994'te MİT'in Özel İstihbarat Dairesi başkanlığına atandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yazıcıoğlu Alaattin Çakıcı Gültekin Uysal Demokrat Parti Demokrat Parti Saruhan Hünel Lütfü Türkkan Mehmet Eymür Milletvekili Sedat Peker Yavuz Ataç İYİ Parti İstanbul Koah Ordu Güvenlik Ölüm Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500

Yorumlar (3)

A. Bozkurt:

Mafya,larla büyüyen , Eymür bey . Cenazende niye en büyük çelenkler , mafyanın

40
16
yanıtYanıtla
Doğuş:

Devletin mit elemanı mafyayada çalışmış. Tam komedi

19
2
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

MİT mafyayı çökerteceğine toplayacağına İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR :)))

15
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title