Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

İzmir'de 267 Sanıklı FETÖ davası başlıyorİZMİR'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, 145'i tutuklu 267 sanığın yargılanacağı davaya, bugün Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampusu'ndaki duruşma salonunda başlanacak.

İzmir'de 267 Sanıklı FETÖ davası başlıyor

İZMİR'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, 145'i tutuklu 267 sanığın yargılanacağı davaya, bugün Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampusu'ndaki duruşma salonunda başlanacak.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşma salonunda başlayacak yargılamada, bir numaralı sanık olarak FETÖ/PDY'nin lideri Fethullah Gülen yer alıyor. Aralarında Ege Ordusu eski Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in de bulunduğu 267 sanık, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim önüne çıkacak.

Davadaki sanıklar arasında, 15 Temmuz öncesi NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı olan Tümgeneral Salih Sevil, Bornova 57'nci Topçu Tugay Komutanı olan Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı olan Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, Foça Batı Görev Grup Komutanı olan Tuğamiral Yaşar Çamur, Hava Teknik Okulları Komutanı olan Tümgeneral Ahmet Cural, Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı olan Tümgeneral Mustafa İlter, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı olan Tuğgeneral Osman Nadir Saylan, Ege Deniz Bölge Komutanı olan Tuğamiral Süleyman Manka, Amfibi Okullar Komutanı olan Tuğamiral Erdal Ergün, Ege Ordusu Kurmay Başkan Yardımcısı olan Tuğgeneral Hakan Eser, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı olan Tuğgeneral Veyis Savaş ve Gaziemir Hava Sınıf Okulları Komutanı olan Tuğgeneral Ersal Ölmez de bulunuyor.

Bu davayla ilgili olarak İzmir 1 ve 2 Nolu F Tipi Cezaevi ile Menemen L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 145 sanık, geçtiğimiz haftalarda duruşmanın yapılacağı Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampusu'na nakledildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: İZMİR

==================================

Bursa'da FETÖ'den gözaltına alınan 8 akademisyen adliyede

BURSA merkezli 6 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Uludağ Üniversitesi'nden 8 öğretim görevlisi, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, geçen çarşamba günü Uludağ Üniversitesi'nde görevli 11 öğretim görevlisinden 8 şüpheli, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bursa, Ankara, Isparta, Konya, İstanbul ve Manisa'daki adreslerine düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları ve terör örgütü liderinin verdiği talimata uyarak Bank Asya'a para yatırdıkları belirlendi.

Emniyetteki sorgulamalarının ardından C.K., D.H., E.G., İ.Y., M.A., İ.H.K., M.A. ve Ş.K., terör örgütüne üye olmak, örgüte finansal destek sağlamak suçlamalarıyla bu sabah adliyeye sevk edildi.

Haber: Mehmet İNAN/ BURSA,-

========================================

Nevşehir merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı

NEVŞEHİR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturma kapsamında 13 ilde yapılan operasyonda 8'i asker 9 kişi gözaltına alındı.

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralele Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Nevşehir merkezli, Erzurum, Van, Afyonkarahisar, Niğde, Ardahan, Hakkari, Malatya, Manisa, İstanbul, Balıkesir, Trabzon ve Kütahya illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 1 teğmen, 7 astsubay ve 1 dershane öğretmeni gözaltına alındı. 4 astsubay ise adreslerinde bulunamadı.

Zanlılarla ilgili arama çalışmaları sürdürülüyor.

Haber: NEVŞEHİR, -

============================================

Apartmanda yangın: 4 kişi dumandan zehirlendi

ELAZIĞ'daki Merkez Mustafa Paşa Mahallesi Tahir Şaşmaz Caddesi'nde bir apartmanın 3'üncü katında çıkan yangında 4 kişi dumandan etkilendi.

Zülfikar Apartmanı'nın 3'üncü katında saat 01.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine 500 metre uzaklıkta bulunan Elazığ İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri Cafer Topo ile bir üst katta bulunan 3 kişiyi binadan çıkarıldı. Dumandan zehirlenen toplam 4 kişi 112 ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Alt katta oturan Ömer Bir, yangını fark edince itfaiyeye haber verdiklerini belirterek, "Televizyon izliyordum. Eşim yangın kokusunu aldı, dışarı çıktık. Evde oturan kişinin her zamanki hali bu. Eşinden ayrılmış, çocuklarından ayrı" dedi.

İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken polis çevre güvenliğini sağladı. Yan dairelerdeki duman da tahliye edilirken soğutma çalışmaları tamamlandı. Yangının neden çıktığı araştırılırken, evin içinin tamamen yandığı belirtildi. Yangına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

Yangından detay

Ambulanslardan detay

Dumandan zehirlenenler

Polislerden detay

Ambulansların gidişi

Yangına itfaiyenin müdahalesi

Komşularla polislerin diyaloğu

Gördü tanığının konuşması

Genel detaylar

Evin içinden detay

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

===================================================

Okey masasında tabancayla oynarken katil oldu

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'ndeki bir kahvehanede okey oynayan 4 akrabadan U.K. (19) iddiaya göre ruhsatsız tabancasıyla oynarken karşısında oturan 18 yaşındaki Serhat Kaya'yı alnından vurdu. Ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Serhat Kaya hayatını kaybetti, 5 gün sonra polise teslim olan U.K. tutuklandı.

Olay, Cengizhan Mahallesi 1620/20 Sokak'taki kahvehanede geçen 22 Ocak'ta saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Berber U.K. ile akrabaları kahvehanede okey oynamaya başladı. Oyun sırasında, belindeki ruhsatsız tabancayı çıkartıp masaya koyan U.K., oyunda sıranın kendisine gelmesini beklerken, iddiaya göre tabancayla oynamaya başladı. Bunu gören ve hemen karşısında oturan akrabası Serhat Kaya, iddiaya göre "Yanlışlıkla bir şey olacak. Kaza kurşununa kurban gideceğiz. Şaka gerçek olacak, oynama şu silahla" diyerek U.K.'yı uyardı.

İKİNCİ KEZ ELİNE ALDI KORKULAN OLDU

Uyarının ardından tabancayı masanın üstüne bırakan U.K., daha sonra sıranın kendisine gelmesini beklerken tekrar tabancayı eline alıp 'Doldur boşalt' yapmaya başladı. Bu sırada tabanca bir anda ateş aldı. Tabancadan çıkan mermi, bir tatlı firmasının imalathane bölümünde çalışan Serhat Kaya'nın alnına saplandı. Paniğe kapılan U.K. kanı durdurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı ve tabancayı da olay yerinde bırakıp kaçtı. Kahvehanede bulunanlar sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri ağır yaralanan Kaya'yı ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan genç, müdahalelere rağmen geçen cuma hayatını kaybetti.

PARKTA SAKLANMIŞ

Olaydan 5 gün sonra polisi arayan U.K., pişman olduğunu belirtip teslim oldu. Gözaltına alınıp Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen U.K., ifadesinde, Serhat Kaya'nın kendisini "Tabancayla oynama" diye uyardığını ancak oyunda sıranın kendisine gelmesini beklerken canının sıkıldığını tabancayı ikinci kez eline aldığında da bir anda ateş aldığını, Kaya ile akraba olduklarını ve aralarında bir husumet bulunmadığını söylediği öğrenildi. Olayın ardından korktuğu için kaçtığını ve parklarda kaldığını dile getiren U.K., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Bu arada, otopsisinin tamamlanmasının ardından cansız bedeni ailesine teslim edilen Serhat Kaya, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

Haber: Tufan HAMARAT/İZMİR, -

=======================================================

Hem evleri kurtuldu hem de kızları Hasret sağlığına kavuştu

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, doğuştan skolyoz (omurilik eğriliği) rahatsızlığı konulan 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi Hasret Demirkan, Ankara'daki bir özel hastanenin ameliyatını ücretsiz üstlenmesi ile sağlığına kavuştu. Demirkan ailesi, kızlarının sağlığına kavuşması hem de tedavi masraflarını hastane tarafından üstlenilmesi nedeniyle daha önce ameliyat parası olan 45 bin lirayı temin etmek için satılığa çıkardıkları evlerinin kurtulmasıyla çifte mutluluk yaşadı.

Ortaklar Mahallesi'nde gündelik işlerde çalışan 48 yaşındaki Çaçan Demirkan ve evhanımı 33 yaşındaki Suzan Demirkan, doğumundan 2 ay sonra omurilik eğriliği (Skolyoz) rahatsızlığı teşhisi konan ve daha önce iki ameliyat geçiren kızları Hasret Demirkan'ın üçüncü ameliyatı için gerekli olan 45 bin lirayı tamamlayabilmek için bir süre önce oturdukları evi satılığa çıkardı. Demirkan çiftinin kızlarının tedavisi için evlerini satılığa çıkardığına ilişkin haberin yerel ve ulusul basında yayınlanması ardından Medicana Sağlık Grubu, Hasret'in ameliyatını ücretsiz yapmayı üstlendi.

Medicana International Ankara Hastanesi Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alparslan Şenköylü, aileye irtibata geçti, geçen 16 Ocak'ta Hasret'in hastaneye yatışı yapıldı. Gerekli tahlil ve tetkillerin ardından ardından Hasret, ertesi gün ameliyata alındı. 10 saat süren ameliyatı başarılı geçen kız, sağlığına kavuştu. Taburcu edilen Hasret, Cumartesi günü Ortaklar'daki evlerine döndü. Kızının sağlığına kavuşmasının sevincini yaşayan Suzan Demirkan, "Hasret'in 18 yaşına kadar belirli aralıklarla kontrolleri yine bu hastanede ücretsiz olarak, bellirli aralıklarda yapılacak. Bize bu desteği veren hastane yetkililerine teşekkür ediyoruz. Yardımları sayesinde evimizi satmaktan vazgeçtik. Evimiz satılmış olsaydı, şimdi perişan durumdaydık" dedi.

Çaçan Demirkan da üç çocuklarından biri olan Hasret'in sağlığına kavuşmuş olmasıyla rahatladıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Hasret'in ameliyatını ekibiyle gerçekleştiren Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alparslan Şenköylü, skolyozun sıkça karşılaştıkları bur rahatızlık olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Hasret'in rahatsızlığı doğuştan ortaya çıktı. Aslında tedavi seçeneği olarak doğuştan skolyozlarda çok farklı şeyler yapabiliyoruz. Ama Hasret'te eğrilik tam sırt bölgesinin üst kısmındaydı ve biz sağlığına kavuşabilmesi için omurgasını kırmak durumunda kaldık. Bu bizim yaptığımız en büyük ameliyatlardandır. Çok mutluyuz ki ameliyatı çok iyi geçti. Skolyoz dediğimiz problem, özellikle sırt bölgesini içeriyorsa, akciğer ve kalbin bulunduğu kesimdir. Burada akciğerlerin bulunduğu göğüs kafesinin hacmini daraltıyor ve bu ilerleyici olursa tabii ki ileride akciğer hastalıklarına, kalple ilgili ya da başka iç organlarla ilgili problemlere yol açıyor. Bu da tabiki çocuğun yaşamının kısalması ile sonuçlanıyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sağlığına kavuşan Hasret Demirkan'ın görüntüsü

-Baba çaçan Demirkan ile röp.

-Anne Suzan Demirkan ile röp.

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / GERMENCİK (Aydın),

=================================================

İşsizlik maaşıyla geçinen milletvekili adayı

Antalya'da büfe işleten evli ve bir çocuk babası Mustafa Ertem'e, 2004'ü 2015'e bağlayan yılbaşı gecesi saat 22.00'den sonra alkollü içki sattığı gerekçesiyle 30 bin 454 lira para cezası kesildi. Bu parayı ödeyemeyen Ertem, hukuki süreç başlatıp sonrasında Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Büfesini kapattıktan sonra siyasete atılan Ertem, 7 Haziran seçimlerinde Anadolu Partisi'nden Antalya milletvekili adayı oldu. Seçim öncesi 9 Nisan 2016 günü basın açıklaması yapan Ertem hakkında, Cumhurbaşkanına hakaretten Antalya 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Büfesini kapattıktan sonra sertifika alıp özel güvenlikçi olarak çalışmaya başladığını anlatan Ertem, Rusya kriziyle turizmde işler kötüye gitmeye başlayınca işinden de olduğunu söyledi. Ertem, "Bana bu yılın ocak ayında işsizlik maaşı bağlandı. Şu an bu parayla geçiniyorum" dedi. Ertem, Cumhurbaşkanına hakaret davasından ceza alması halinde bu paranın da kesilmesinden endişe ettiğini anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

RÖP: Mustafa Ertem

Mustafa Ertem'in işsizlik parası aldığına dair PTT gönderisi ve mahkeme tutanağı

HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

===================================

Beynin en iyi tanıdığı emoji: Sarı renkli gülen yüz

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Nöroloji Bölümü'nden Uzman Dr. Nilgün Polat, sosyal medyada, internet yazışmalarında sıkça kullanılan sarı renkli gülen yüz emojinin beyni olumlu yönde etkileyip mutlu olmayı sağladığı belirtti. Polat, gülen yüz ifadesinin 1980'lerin sonunda iki nokta üst üste ve parantez şeklinde hayatımıza girdiğini ve zaman içinde sarı gülen yüze dönüştüğünü belirterek, günümüzde tüm dünyada kültür farkı olmadan hızla yayıldığını söyledi. İnsan beyninin normal gülen insan yüzüne doğuştan tepki verdiğini anlatan Dr. Polat, "Normal gülen insan yüzüne verdiğimiz tepki doğuştan. Nasıl ki bir bebeğe gülerseniz o sizi tanımasa bile gülümser ya, öyle. Sarı renkli gülen yüz emojiye verdiğimiz tepki ise sonradan öğrenilen ve kullanıla kullanılan beynin öğrendiği bir tepki" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bilgisayar ekranında gülen emoji görüntüleri

RÖP 1: Uzm. Dr. Nilgün Polat

RÖP 2: Deniz Taşkın

RÖP 3: Zerrin Yavuz

HABER: Selma KUNAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===============================

Uludağ'da nefes kesen snowboard gösterisi

TÜRKİYE'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da organize edilen etkinlikler, beğenildi. Çocuklar kızak yarışında mücadele verirken, gençler ise snowboard gösterisi ile büyük alkış aldı.

Doğa Okulları tarafından, düzenlenen 'Uludağ Etkinlikleri'ne yoğun katılım oldu. 21 Ocak tarihinde başlayan etkinlikler, sömestr tatili nedeniyle büyük ilgi gördü. Öğle saatlerinde başlayan ilk etkinliklerde, kardan adam yapma yarışması, kar üzerinde araba yarışı, kartopu oyunları ile yerli ve yabancı tatilciler keyifli vakit geçirdi.

KIZAK YARIŞMASINDA NEFES KESEN MÜCADELE

Uludağ 2'nci Oteller Bölgesi pistindeki kızak yarışında büyük çekişme oldu. 4-12 yaşlarındaki çocuklar 40 metrelik kızak pistini ötamamlayarak yarışı kazanmak için kıyasıya mücadele etti. Küçük kızak kazaların da meydana geldiği yarışta, pistte yuvarlanan gençler renkli görüntüler oluşturdu. Kızak yarışında ilk üçe giren çocuklara madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

SNOWBOARD GÖSTERİSİ

Düzenlenen başka bir organizasyonda Türk ve yabancı profesyonel snowboard ustaları, yaptıkları şov ile büyük alkış aldı. Yüzlerce tatilcinin şaşkın bakışlarla izlediği şovda, en çok beğeniyi ise kar yığınlarından yapılan rampaların üzerinden takla atarak uçan sporcular oldu. Doğa Okulları tarafından organize edilen "Uludağ Etkinlikleri" 5 Şubat tarihine kadar devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kızak yarışmasından görüntüler

YAŞANAN KAZALARDAN GÖRÜNTÜLER

Çocukların pistte yuvarlanması

Kalabalıktan ve Uludağ'dan genel görüntüler

Snowboard gösterisinden görüntüler

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

===========================================

Şanlıurfa'da, bit pazarı yoksulların yüzünü güldürüyor

ŞANLIURFA'da, dar gelirli ve Suriyelilerin sıkça uğradığı bit pazarında yaşanan haraketlilik, alışveriş yapanların yüzünü güldürüyor.

Yenice Mahallesi'nde boş arazide kurulan bit pazarı, alışverişe çıkan vatandaşlarla doluyor. Suriyeli ve dar gelirli vatandaşların uğrak yeri olan pazarda, giysiden elektronik eşyaya kadar herşey, piyasa fiyatından daha ucuza satılıyor. Pazardaki yoğunluktan memnun olduklarını söyleyen satıcılar, "Pazara genellikle dar gelirli vatandaşlar ve Suriyeliler geliyor. Burada çok fazla para harcamadan tepeden tırnağa giyinebiliyorlar. Burada yapılan alışverişte hem biz satıcılar, hem de alıcıların yüzü gülüyor" dedi.

Bit pazarında kurulan tezgahlarda; pantolon, ayakkabı gibi kıyafetler 5 ile 20 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Bitpazarına gelen vatandaşlar

Vatandaşların pazarda alış veriş yapması

Satıcılaralar röportaj

Satılan 2'ci el eşyalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

======================================================

Engelliler doğaya yem bıraktı

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde engelliler, Ağrı Dağı eteklerine yaban hayvanları için yem ve ekmek bıraktı. Karla kaplı doğada hayvanlara yem bırakmak tüm engelleri aşan Yaşama Sevinci Doğubayazıt Engelliler Derneği'nin üyeleri görevlerini yerine getirmenin sevincini yaşadı. Dernek Başkanı Oktay Topçi, "Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece soğuk ve yer yer bir metreyi bulan karda Ağrı Dağı eteklerindeki kuş cenneti dediğimiz sazlık bölgesine bedensel engelli olmamıza rağmen giderek yem ve ekmek bıraktık. Çok mutluyuz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Engelliler küreklerle karlı yolu açıyor

-Engelliler ellerinde yem ve ekmek

-Engelliler sazlığa yem bırakıyor

-Ağrı dağı eteklerinde doğadaki hayvanlar için yem bırakma detay

-Paşa Çavlan röp

-Oktay Topçi röp

-Hamit Dönder röp

Haber-Kamera: Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT(Ağrı),

===================================

Demre'de Deve Güreşleri Festivali

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Geleneksel Demre Deve Güreşleri Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi ve Demre Deveciler Derneği tarafından düzenlenen 12'nci Geleneksel Demre Deve Güreşleri Festivali, Beymelek Mahallesi'ndeki deve güreş sahasında yapıldı. Deve güreşlerini yaşatmak için gelir elde etmek amacıyla yapılan güreşlerde Antalya, Muğla, Denizli, Aydın ve İzmir yöresinden toplam 100 deve katıldı.

Güreşleri, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaymakam Murat Uz, Demre Garnizon Komutanı Gürcan Güncan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş ile davetliler ve güreşseverlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 6 bin kişi izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından güreş duası yapıldı. Birincinin olmadığı güreşlerde bazı develer birbirinden güçlükle ayrılabildi. Bazı güreşlerde ise deve sahipleri arasında çıkan tartışmalar büyümeden önlendi. Güreşlerde ağalık ihalesini 50 bin lirayla Demreli işadamı Mehmet Bayrakçı aldı.

Güreşlere Kumluca'dan devesiyle katılan İsmail Duman, "Biz 2 yüzyıllık Yörük kültürünü yaşatmak için deve besliyoruz. Geçmişimiz Yörük Türkmenlerinden gelme. Biz de Ege, Marmara ve Akdeniz'de yapılan güreşlere katılıyoruz" dedi.

Aydın'dan katılan Ramazan İnal, "Bu deve güreşleri kültürümüzün 200 yıllık geleneğidir. Süper Lig maçını stadyumda 1500 kişi izliyorsa, burada 5 bin, 10 bin kişi bu güreşleri izliyor. Güreşlerimizi yaşatalım, koruyalım" diye konuştu.

Kaymakam Murat Uz da "Demre deve güreşleriyle her zaman marka olmuştur. Deve güreşleri Yörük kültürünün en önemli parçasıdır. İnşallah hem ilçemizin tanıtımına, hem Yörük kültürünün tanıtımına önemli oranda fayda sağlayacaktır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Güreşleri izlemeye gelenlerden

Protokolden görüntü

Protokolun katılımcıları selamlaması

Develerden görüntüler

Deve sucuğu satanlardan

Deve güreşlerinden görüntü

Röportajlar

Kaymakam Murat Uz'un konuşması

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE,

=================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serhat Kaya Aliağa İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title