Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

Şehit Fevzi Kıral'ın naaşı memleketi Akhisar'a getirildiŞırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalanan Cougar tipi helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düşmesiyle şehit olan 13 askerden biri olan 35 yaşındaki Teknisyen Astsubay Başçavuş Fevzi Kıral'ın cenazesi...

Şehit Fevzi Kıral'ın naaşı memleketi Akhisar'a getirildi

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalanan Cougar tipi helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düşmesiyle şehit olan 13 askerden biri olan 35 yaşındaki Teknisyen Astsubay Başçavuş Fevzi Kıral'ın cenazesi memleketi Akhisar'a getirildi.

Şehidin naaşını Babası Sabri Kıral, ağabeyi Yüzbaşı Hürşehit Kıral, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Tugay Komutanı Piyade Albay Şefik Güvenç, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve beraberindeki heyet karşıladı.

Şehidin naaşı yapılacak tören için Hacı İshak Mahallesi 252 sokak da bulunan Akhisar Cem Evi Morgu'na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Şehidin naaşını getiren araçlardan görüntü

-Şehidin babasının oğlunun fotoğrafına sarılması

-Şehidin tabutunun omuzlar üstünde taşınması

-şehidin tabutunun morga konulması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Barış GEZİCİ / AKHİSAR (MANİSA),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Şehit Songül Yakut'un son isteği ortaya çıktı

ŞIRNAK'ta düşen helikopterde şehit olan Yarbay Songül Yakut'un, FETÖ kumpasıyla ordudan uzaklaştırıldıktan sonra da başlattığı hukuk mücadelesi ile görevine yeniden döndüğü ve şehit olmadan bir gün önce avukatını arayarak, "Dava açalım, bunların (FETÖ) üstüne gidelim" dediği öğrenildi.

Şırnak'ta düşen helikopterde şehit düşen 13 askerden biri olan Yarbay Songül Yakut, Türk Silahlı Kuvvetlerinden FETÖ kumpası ile uzaklaştırıldıktan sonra verdiği hukuk mücadelesi ile görevine geri döndü. Şehit Songül Yakut'un uzaklaştırıldığı dönem avukatlığını yapan Şule Nazlıoğlu Erol, o dönem yaşananları anlattı. Şehit Songül Yakut için 'Aslan gibi bir subayımızı kaybettik' diyen avukat Erol, "2 gün önce avukat Mustafa Yuvanç'ı aradı. 'Dava açalım, bunların üstüne gidelim, yanlarına bırakmayalım' diye. Bunlar FETÖ çetesi. Yani onun ihraçtan kurtulup mesleğe dönmesindeki en büyük sebepte İçişleri Bakanlığı başmüfettişleridir. Ben onlara teşekkür ediyorum. Sapa sağlam düzgün, iyi araştırma yapıp sonuçta düzgün bir rapor çıkardılar. Jandarmaya göreve iadesi yolunda bir yazıyla birlikte o raporu gönderdiler ne yazık ki jandarma o raporun üstüne yattı, altı ay. O raporu ele geçirebilmek için Mustafa'nın başvurmadığı yer kalmadı. En sonunda bilgi edinme yasası çerçevesinde Başbakanlığa başvurunca o raporu mahkemeye sunduk. Duruşmaya çıktık, beş kişiydi heyet. Beş kişilik heyetten üç kişi ve savcı ihracın kaldırılması ve mesleğe dönmesi yönünde oy kullandı, iki kişi kullanmadı. Onların FETÖ'cü olduğunu bize söylemişlerdi zaten. Şimdi içerideler, karşı oy kullandılar. Allah onları bin beter etsin, vicdansızlar" dedi.

"15 TEMMUZ'DAN ÖNCE ŞIRNAK'A SÜRDÜLER"

Şehit Songül Yakut'un daha sonra mesleğe yeniden döndüğünü belirten avukat Şule Nazlıoğlu Erol, "Yarbay rütbesini taktı. Ama hem Mustafa hem ben dedik ki, 'istifa et, ayrıl. Bunlar seninle uğraşırlar, daha bunların dibine kadar inilmedi, gitme' dedik. 15 Temmuz darbe girişiminden önce Şırnak'a tayin ettiler, sürdüler. Yani siz aile içi şiddet konusunda bir bayan subay yetiştiriyorsunuz onu görmezden gelip sınır tümenine gönderiyorsunuz. Bunun adı ney. Ben bir hukukçu olarak bunu sürgün olarak kabul ediyorum. Evet şark görevi var. Ama şark görevi sınır tümeni değildir, bir bayan subay için. Yani başka yerlere verebilirlerdi. 'Gitme kızım' dedim. Mutlaka annesi de söylemişdir. Ama, 'Gideceğim ablacım. Sen korkma bir şey olmaz bana. Bunlar ne görev veriyorsa, ben yapacağım inatla' dedi. Gitti ve dün akşam şehit oldu" diye konuştu.

"MESLEĞİNİ ÇOK SEVİYORDU"

Şehit Yarbay Songül Yakut'un diğer avukatı Mustafa Yuvanç ise, göreve geri iade edilmesi konusunda yoğun bir mücadele verdiklerini söyleyerek, "Songül çok mücadeleci bir kızdı. Bir Türk subayına yapılabilecek en kötü şeyi yapmışlardı, o dönemde. Ama inanılmaz bir mücadele ruh. Subay kelimesini taşımak çok zordur. O subaydı yani. Mesleğini çok seviyordu. Buradan yolcu ettik kendisini. Buradan Malatya'ya annesinin elini öpmeye gitti, daha sonra Şırnak'a gitti. Giderken de, 'Onların verdiği (FETÖ) en zor görevi yapacağım, onları utandıracağım' diye gitti." şeklinde konuştu. Ayrıca şehit Songül Yakut'un ihraç edildiğini ve verdiği hukuk mücadelesini üzülmemesi için annesine söylemediği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

-Avukat Şule Nazlıoğlı Erol açıklaması

-Avukat Mustafa Yüvenç'in açıklaması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Ümit KOZAN-Mustafa TURAPOĞLU / ANKARA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

İlik nakli bekleyen küçük Ela için seferber oldular

İSTANBUL'da lösemi teşhisi konulan 6 yaşındaki Ela Taşkın için yakınlarının Türkiye genelinde başlattığı kök hücre ve kan bağışı kampanyası Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde büyük ilgi gördü. Kızılayın bağşı aracı önünde uzun kuyruklar oluştu.

İstanbul'da yaşayan Taşkın ailesinin 6 yaşındaki kızları Ela Taşkın için yaklaşık 1 ay önce lösemi teşhisi konuldu. Ela Taşkın'ın yakınlarından alınan kan örneklerinde uygun donör bulunamadı. Kök hücre bankasında da uygun donör bulunamayınca Orhangazi'de yaşayan Ela Taşkın'ın yakınları, Türkiye genelinde kök hücre bağışı kampanyası başlattı. Kızılay Bursa Şubesi de kampanya kapsamında Orhangazi'de Cumhuriyet Meydanı'na kurulan özel çadır ve kan bağış aracında bağış yapmak isteyenlerden kan örneği aldı. 17.00 ile 24.00 saatleri arasında yürütülen kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Meydana kurulan çadır ve kan bağışı aracı önünde uzun kuyruklar oluştu.

BELEDİYE BAŞKANI DA DESTEK VERDİ

Kampanyaya destek veren Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da Kızılay'ın bağış çadırını ziyaret etti. Türkiye genelinde ilik nakli bekleyen binlerce hasta olduğuna söyleyen Başkan Çağlayan, "Ela Kızımız adına Orhangazi'de başlatılan bir kampanya çığ gibi büyüdü. Hem Ela kızımız, hem de diğer ilik nakli bekleyen hastalarımıza buradan inşallah güzel haberler çıkar" dedi.

Ela Taşkın'ın teyzesi Tuğcan Baltacı ise Ela için yaklaşık 1 ay önce lösemi teşhisi konduğunu belirterek, "Doktorumuzla birlikte ilk önce ailesi ve yakınlarından kan örnekleri alındı. Ancak uygun donör ne yazık ki bulunamadı. Ardından kök hücre bankasına başvurduk. Burada da uygun donör bulunamayınca arkadaş ve aile çevremizle birlikte bir kampanya başlattık. Orhangazi bu kampanyaya sahip çıktı. Tüm Orhangazililere teşekkür ediyorum." dedi.

HALUK LEVENT VE ÇARŞI GRUBU'NDAN DESTEK

Kampanyaya sanatçı Haluk Levent de destek verdi. Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından #elayadonörol hashtagıyla, kan örneği verirken fotoğrafın paylaşan Levent, "Eğer bu kan Ela'ya uygun olmazsa, başka bir çocuğumuza hayat verebilir. Kemik iliği bekleyen yüzlerce çocuk var. Haydi AHBAP!" şeklinde not düştü.

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı da #elayaİlikAranıyor hashtagıyla üyelerini kampanyaya davet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kök hücre ve kan bağışı için toplanan kalabalık,

-Kuyruktan detay görüntüler,

-Kan veren vatandaşlar,

-Kızılay Orhangazi Şube Başkanı Müjdat Gürsoy ile röp,

-Ela Taşkın'ın eniştesi Erhan Baltacı ile röp,

-Ela Taşkın'ın teyzesi Tuğcan Baltacı ile röp,

-Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile röp,

-Detay görüntüler.

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY / ORHANGAZİ(Bursa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Yalova'da 6 yaşındaki çocuk cinayete kurban gitti

TALİHSİZ EYLÜL SON YOLCUĞUNA UĞURLANDI

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Koru Beldesi'nde boğularak öldürüldükten sonra bavul içersine konularak deprem sonrası tamamlanamayan inşaatta bulunan 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun cesedine Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsi yapıldı. Eylül Umutlu'nun cenazesi daha sonra Yalova'nın Çınarcık İlçesi Koru Beldesi'nde Atakent Camii'ne getirildi. Burada taziyeleri kabul eden acılı baba Nurettin Umutlu baygınlık geçirdi. Talihsiz Eylül'ün cenazesi ikindide kılınan cenaze namazının ardından Koru Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada sorgulaması tamamlanan Murat Şahin A., cenaze töreni sırasında jandarma tarafından Yalova'da adliyeye çıkartıldı. Murat Şahin A., 'adam öldürmek' suçundan tutuklanarak can güvenliği açısından Kocaeli Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan Eylü Umutlu'nun ölüm nedeni ve tecavüze uğrayıp uğramadı yapılan otopsi sonucu belirlenecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Detay görüntüleri

-Cenaze törenindeng örünü

-Babanın bayılması

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

İmam nikahlı, hamile eşini bıçakladı

ADANA'da 25 yaşındaki Murat K., tartıştığı imam nikahlı 5 aylık hamile eşi 23 yaşındaki Suzan Y.'yi darp edip bıçakla yaraladı. Hastanede tedaviye alınan Suzan Y.'nin durumunun iyi olduğu, ancak bebeğini kaybetme tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Murat K. ile imam nikahlı, 5 aylık hamile eşi Suzan Y. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce Murat K., Suzan Y.'yi dövüp, bıçakladı, ardından da ambulans çağırdı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Suzan Y., tedaviye alındı.

Murak K., hastanede polise, eşinin kendi kendine zarar verdiği söyledi. Suzan Y. de imam nikahlı eşiyle aynı yönde ifade verdi. Ancak doktorların genç kadının sırtındaki yaranın bıçak yarası olduğunu belirlemesi üzerine yeniden Suzan Y.'nin ifadesine başvuruldu. Suzan Y., bu kez imam nikahlı eşinin kendisini darp edip, bıçakladığını söyledi. Bunun üzerine suçunu itiraf eden Murat K., gözaltına alındı.

Kadın doğum servisinde tedavisi süren Suzan Y.'nin durumum iyi olduğu, ancak bebeğinin ise durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dış görüntüsü

Hastanenin tabelasından görüntü

Hastanenin acil servis girişinden görüntü

Acil servise gelen ambulanstan görüntü

Murat K.'nın polis nezaretinde hastaneden çıkartılması

Murat K.'nın polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

(ÖZEL) Telefon dolandırıcısı böyle yakalandı

KÜTAHYA'da kendisini polis olarak tanıtıp aynı anda 2 kadının getirdiği altın poşetini alan telefon dolandırıcısı 30 yaşındaki Hakan Dağ polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şüphelinin yakalanma anı, saniye saniye DHA kamerası tarafından kaydedildi.

Olay Yunus Emre Mahallesi Akçay Caddesi'ndeki Şelale Camii önünde meydana geldi. Kendisini emniyet amiri olarak tanıtan Hakan Dağ, Süleyman Kılıç'ı telefonla arayarak, nüfus cüzdanının terör örgütlerinin eline geçtiği, bu kişileri yakalamak için evinde bulunan altın ve paraları getirmesini istedi. Süleyman Kılıç'ın şüphelenmesi üzerine yakınları durumu polise bildirdi.

Şüpheli Hakan Dağ, Süleyman Kılıç'a Kütahya Emniyet Müdürlüğü önüne gidip kendilerini beklemesini; kısa süre sonra da Kılıç'ın kızı Emel Kılıç'ı arayıp altınları poşet içerisine koyup Akçay Caddesi'ndeki Şelale Camii önüne getirmesini istedi.

Şüpheli, dolandırmak istediği Hayriye Güngör'e de altınlarla birlikte aynı cami önüne gelmesini söyledi. Polis ekipleri Süleyman Kılıç'ın kızı Emel Kılıç'ı takibe aldı. Bu sırada polisler cami yakınında türbanlı olan Hayriye Güngör adlı kadının da cep telefonuyla konuştuğunu fark etti. Bu kadının yol kenarına otların arasına bıraktığı içinde altın olan poşeti şüpheli Hakan Dağ aldı. Hakan Dağ daha sonra caminin önünde bekleyen Emel Kılıç'ın yanına geldi. Hakan Dağ, polislerin daha önceden poşetin içerisine değersiz metal eşyaları koyduğu, kendisinin altın sandığı poşeti Emel Kılıç'tan almak isterken Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Yakalanma anı DHA muhabiri tarafından saniye saniye kameraya kaydedildi. Şüphelinin üzerindenn 20 bin liraya yakın altın ve para çıktı. Polisler Hayriye Güngör'ün poşetteki altınlarını geri verdi. Şüpheli Hakan Dağ, gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Dolandırılmak istenen Süleyman Kılıç yaşadığı olayla ilgili olarak, "Telefonum çaldı. 'Savcılıktan arıyorum emniyet amiriyim' dedi. 'Acele emniyete gelir misin?' dediler. 'Acele gelemem, bir saat içinde ancak gelirim' dedim. 'Araban var mı?' diye sordular. Anında aklıma dolandırıcılık geldi. Sonra ev telefonu ile 155'i arayıp durumu bildirdik. Hemen 3 dakika sonra 2 araba geldi. Ben de şaşırdım, acaba bunlar gerçek polis mi sahte polis mi? diye. Sonra söylediler, biz böyle böyleyiz diye sonra tedbir aldık. Kızım dahil oldu. Teşekkür ediyorum polislere" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (ÖZEL):

-----------------------------------

-Şüpheli Hakan Dağ'ın sokakta tek başına cep telefonuyla konuşurken,

-Hakan Dağ'ın Hayriye Güngör'ün içinde altın olan poşeti yol kenarında otların arasıdan alıp yürümesi,

-Hakan Dağ'ın cami önünde bekleyen Emel Kılıç'ın yanına gelmesi,

-Sivil polislerin koşarak Hakan Dağ'ı yakalaması ve yere yatırmasından,

-Polislerin üst araması yapması,

-Şüphelinin sağlık raporu için hastaneye götürülüp getirilmesinden,

-Ele geçirilen altın ve paraların görüntüsü,

-Dolandırılmak istenen Süleyman Kılıç'ın konuşmasından çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Serik'te zincirleme kaza: 1 ölü 2 yaralı

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde otobüs, midibüs ve otomobilin karıştığı zincirleme kazada 39 yaşındaki Murat Teoman Kuran, yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Serik'e bağlı Kadriye Mahallesi'ndemeydana geldi. Belek istikametine giden Murat Teoman Kuran'ın kullandığı 07 GS 676 otomobile arkadan gelen Hasan Y.'nin kullandığı 07 LCF 77 plakalı otobüs çarptı. Çarpmanın etkisiyle karşı şeride geçen Kuran'ın otomobiline Hüseyin T.'nin kullandığı 15 DJ 041 plakalı midibüs çarptı.

Zincirleme kazanın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Otomobilde sıkışan Murat Teoman Kuran, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldıktan sonra ambulansla Özel Aspendos Hastanesi'ne götürüldü. Kuran yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kuran'ın cenazesi morga konuldu.

Kaza sırasında hangi araçta olduğu belirtilmeyen Şerife Eresil ve Miray Alkanat ise hafif yaralı olarak ambulansla hastaneye götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Otomobil ve midibüsten detay görüntü

Otomobilin kurtarıcıya yüklemesi

Haber-Kamera: Namık Kemal KILINÇ / SERİK(Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Kadın öğretmenin otomobili durağa daldı: 5 öğrenci yaralandı

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde öğretmen Serap Yılmaz Aksoy'un direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil otobüs durağına daldı, kazada 1'i ağır 5 öğrenci yaralandı.

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) önünde meydana geldi. Dalaman şehir merkezinden Dalaman Havalimanı yönüne giden 35 yaşındaki Serap Yılmaz Aksoy, yönetimindeki 10 D 7549 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrularak kaldırıma çıkan otomobil, otobüs durağında bekleyen öğrencilerin arasına daldı. Kazada, Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi öğrencileri Hatice Tosun (15), Esra Ezgi Reyhan (15), Sena Çağla Çil (15), Nesibe Nur Balcı'ya (15) ve Burcu Kocapınar (16) yaralandı.

Kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılardan Sena Çağla Çil ve Nesibe Nur Balcı Dalaman Devlet Hastanesi'ne, Hatice Tosun ve Esra Ezgi Reyhan ise Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne, Burcu Kocapınar ise Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı öğrencilerden Kocapınar, ilk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

İlçedeki başka bir okulda öğretmen olan sürücü Serap Yılmaz Aksoy, polis tarafından gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-Kaza yerinden görüntü

-Yaralı öğrencilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cihan KAYA / DALAMAN(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Beton mikseri ırmağa devrildi; 2 yaralı

BARTIN'da ırmağa devrilen beton mikserindeki 2 kişi yaralandı. Kendi imkanlarıyla aracın üzerine çıkıp yardım bekleyen yaralıları, itfaiye ve AFAD ekipleri kurtardı.

Kaza, dün saat 20.15 sıralarında Derbent Köyü Öküz Gölü mevkiinde meydana geldi. Karabük yönüne giden 35 yaşındaki Emin Erbilge yönetimindeki 06 BS 8435 plakalı beton mikseri, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu Bartın Irmağı'na devrildi. Kazada, suyun içerisinde ters dönen aracın şoförü Emin Erbilge ile yanındaki 30 yaşındaki Feyzullah Bozkurt yaralandı. Kendilerini güçlükle dışarı atan Erbilge ve Bozkurt, mikserin üzerine çıkıp kurtarılmayı bekledi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, iple kıyıya çıkarılarak ambulanslarla hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.

Kurtarma çalışmaları nedeniyle Bartın-Karabük yolu, bir süre trafiğe kapalı kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Ekiplerden görüntü

-Yaralıların kurtarılması

-Irmaktaki beton mikseri

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR / BARTIN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Çatı katında yangın paniği

KONYA'da 5 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Merkez Karatay İlçesi Şems Tebrizi Mahallesi Şeyh Ziya Sokak'taki bir apartmanın çatı katında, dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yükselen dumanı fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına hemen müdahale eden ekipler bitişikteki binaya sıçramadan alevleri kısa sürede söndürerek kontrol altına aldı. Çatı katında maddi hasar meydana gelirken, yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Çatıdaki yangından görüntüler

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Marmaris'te STK temsilcileri OHAL ve KHK'ların kaldırılması için eylem yaptı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, OHAL'in kaldırılması ve Kanun Hükmünde Kararname'lerin (KHK) son buldurulması için eylem düzenledi.

Marmaris Eğitim-Sen, sosyal medyada OHAL ve KHK'ların son bulması için sivil toplum kuruluşlarını eyleme davet etti. Dün saat 20.00'de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ADD, Veli-Der, Çevre Grubu ve Kıyıları Koruma Grubu üyeleri Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplandı. CHP İlçe Teşkilatı üyelerinin de destek verdiği yaklaşık 30 kişilik grup, "Daha fazla KHK değil hukuk ve adalet istiyoruz", "Yemeğe değil adalete açlar" ve "KHK'lara doyduk hukuka açız" yazılı pankartlar taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Yusuf Metin Altuntaş, "Haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine dönmelidir. Bağımsız yargı derhal hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmeli ve KHK garabetine son verilmelidir. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça vakit kaybetmeden serbest bırakılmalıdır. OHAL kaldırılmalı, demokratik hukuk devleti koşulları tesis edilmelidir. Yaşasın demokrasi mücadelemiz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından Atatürk Caddesi'ndeki Halk Plajı'na giderek yanlarında getirdikleri yiyecek ve içeceklerle iftarını açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Atatürk Anıtı önünden toplanan kalabalıktan görüntü

Eğitim-Sen Başkanı Yusuf Metin Altuntaş'ın açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

Kayıp zihinsel engelli, kamyonet kasasında uyurken bulundu

BURSA'da önceki gün evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 31 yaşındaki zihinsel engelli Muhammed Fatih Ölçen için arama-kurtarma ekipleri seferber oldu. Ormanlık alanda drone ile de aranan Ölçen, kaybolduktan 24 saat sonra evinin yakınındaki mahallede kamyonetin kasasında uyurken bulundu.

Merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde oturan ve önceki gün evinden ayrılan zihinsel engelli Muhammed Fatih Ölçen bir daha geri dönmedi. Oğlunun hayatından endişe eden işci emeklisi olan 2 çocuk babası Hasan Ölçen, polise haber verdi. AFAD, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), UMKE, YAK ve polis ekipleri, kayıp gencin en son olarak görüldüğü Nilüfer ilçesinde özellikle ormanlık alanlarda arama çalışmalarına başladı. Dün sabah saatlerinde başlayan aramalar, ATV, arazi araçları ve arama-kurtarma köpeklerinin yanı sıra, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri, drone ile havadan görüntü alarak Ölçen'i aramaya başladı. Arama ve kurtarma ekiplerinin havadan ve karadan aradığı Ölçen'e kaybolduktan 24 saat sonra evinin yakınındaki Dikkaldırım Mahallesi'nde kamyonetin kasasında uyurken ulaşıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Ölçen daha sonra ailesine teslim edildi.

Oğlunun daha önce de evden çıktığını fakat geldiğini söyleyen Hasan Ölçen, "Muhammed Fatih bu kez gelmeyince endişelendik. Hemen polise haber verdik. Çok korktuk" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

-Ormanlık alanda arama çalışmaları

-Drone görüntüsü

-Baba ile röp.

-Bulunan gencin görüntüsü

-Detaylar

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ / BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emel Kılıç Uludere Akhisar Şenoba Politika Güncel Haberler

title