Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan gözaltına alındı (2)SERBEST BIRAKILDIVan Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan gözaltına alındı (2)

SERBEST BIRAKILDI

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haber : VAN

=========================================

Marmaris'te tekne faciası: 1 kişi öldü, 8 kişi kurtarıldı, 2 kişi kayıp (4)

KAYMAKAMDAN BATAN MOTORYATLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Bozburun Mahallesi açıklarında batan motoryatla ilgili açıklama yaptı. Saat 10.00 sıralarında meydana gelen olayda 20 metrelik motoryatın batış nedeninin henüz belirlenemediğini belirten Kaymakam Yüksel, "İhbar üzerine sahil güvenlik, jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servis ekiplerini bölgeye sevk ettik. Motoryattaki 11 kişi'den 8'i kurtarıldı. Batan motoryattaki kayıp olan 3 kişiden tekne sahibi Ali Doğan Çayırlıoğlu'nun (55) cansız bedeni tekneden çıkartıldı. Diğer kayıp olan Mert Ali Ağdemir (15) ile Safia Aytaç Ağdemir'i (40) ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor" dedi.

HAREKETİNDEN 10 DAKİKA SONRA BATMIŞ

Bozburun Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, hareketinden 10 dakika sonra Bozburun'un Kızılkum Mevkii'nde kıç kısmından su alması sonucu batan motoryatta mürettebat ile birlikte toplam 11 kişinin bulunduğu bildirildi. Batan motoryat 30 metre derinlikte bulunurken, faciadan sağ olarak kurtarılanların motoryatın kaptanı Mustafa Donka, gemici Yücel Bektaş (28), Zeynep Ağdemir (10), Ayhan Ağdemir (50), Dilek Çayırlıoğlu (51), Giray Donka (12), Bartu Donka (7) ve İsmail Turgut (50) olduğu belirtildi.

Kurtarılan 8 kişiden Bartu Donka Marmaris Devlet Hastanesi'nde, İsmail Turgut ise Özel Ahu Hastanesi'nde tedaviye alınırken, diğer 6'sının durumlarının ise iyi olduğu kaydedildi.

GÖRÜNÜT GEÇİLDİ

Haber-Kamera: MUĞLA

========================================

Atatürk heykeli saldırganı hala 'Pişman değilim' diyor

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, geçen pazar günü Atatürk heykeline elindeki tahra ile zarar vermeye çalışırken gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Mehmet Malbora, ifadesinde heykele Allah'tan gelen mesaj ile saldırdığını iddia ederek, pişman olmadığını ve yaptığından utanç duymadığını söyledi. Saldırgan, ifadesinde ayrıca uyuşturucu kullananları ikna ederek dine yönlendirmek için birlikte uyuşturucu kullandığını da itiraf etti.

Siverek'te çiftçilik yapan ve akli dengesinin bozuk olduğu ileri sürülen 2 çocuk babası Mehmet Malbora, geçen pazar günü Hasan Çelebi Mahallesi'nde bulunan ve resmi törenlerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeline elindeki tahra ile zarar verdi. Vatandaşların tepki gösterdiği saldırgan, meydanın yakınında durumu fark eden Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan gelen askerler tarafından engellendi ve polislere teslim edildi. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasının ardından Mehmet Malbora, pazartesi günü çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kamuoyunda tepkiye yol açan saldırının sanığı olan Mehmet Malbora, polisin ardından adliyede savcıya verdiği ifadede suçunu kabul etti ve pişman olmadığını söyledi.

"UYUŞTURUCU KULLANANLARI İKNA ETMEK İÇİN UYUŞTURUCU KULLANDIM"

İlkokulu 4'üncü sınıfta bıraktığını ve 2007 ile 2013 yılları arasında belediyenin farklı birimlerinde işçi olarak çalıştığını anlatan Mehmet Malbora, "Belediyeden ayrıldıktan sonra kendimi dini yaşamaya adadım. Bu konuda da uyuşturucu madde kullanan kişilerin arasına girerek onların yanlış yapmasını engellemek için birlikte uyuşturucu madde kullandım. Uyuşturucu maddeyi en son 1,5-2 yıl önce kullandım. Camide zikir yapıp, namaz kılıyorum. Gittiğim herhangi bir tarikat yeri yoktur" dedi.

İfadesinde, Allah'tan kendisine gelen mesaj ile pazar günü harekete geçerek kendi iradesiyle Atatürk heykeline zarar verdiğini iddia eden Malbora şöyle dedi:

BENİ KİMSE YÖNLENDİRMEDİ

"Pazar günü İlçe Jandarma Komutanlığı'nın önünde bulunan Atatürk heykeline kendi iradem ile zarar erdim. Beni kimse yönlendirmedi. Allah'a gerçekten inanıp bağlandığım için Allah tarafından bana bildirilen bir mesaj ile heykele zarar verdim. Görüntülerde gözüken tahra da kendi evimizde kullandığımız tahradır. Bunu bana kimse evermedi. Atatürk heykelinin bulunduğu yere benim evim yaklaşık 600 metre uzaklıktadır. Evimden yürüyerek geldim, beni kimse getirmedi. Heykelin bulunduğu yere gelince yukarı çıkıp heykelin ayak kısmına vurmaya başladım. Benim vurduğumu gören etraftaki vatandaşlar yanıma geldi ne yaptığımı sordu. Ben de onlara dinimizde putperestliğin olmadığın, benim yaptığımı yanlış olarak görülmesini Resulullah efendimize hakaret olarak algıladığımı ve ilk putu onun kırdığını söyledim. Bunun üzerine bir kısım ayrıldı ama yine de bekleyen bir kalabalık vardı. Ben heykele zarar verirken ilçe jandarmadan bir komutan ve 2 asker beni engellemeye geldi. Ben onlara ancak beni zorla indirebileceklerini söyledim. Olayın farklı bir boyuta geleceğini ve birbirimizi inciteceğimizi anlayınca tahrayı bırakarak güvenlik görevlilerine teslim oldum. Benim bu yaptığımdan kimsenin haberi yoktu. Olayı kayda alan basın mensupları ben oraya çıktıktan 10 dakika sonra geldiler."

"SEÇİLMİŞ BİRİYİM, PEYGAMBERLE GÖRÜŞTÜM"

İfadesinde kendisinin peygamber ile görüştüğünü ve seçilmiş biri olduğunu da iddia eden Malbora, şöyle devam etti: "Bana Allah tarafından emir geldiği için Atatürk heykeline zarar verdim. Böyle bir emir herkese gelmez, ben seçilmiş birisiyim. Bu emir bana çok önceden gelmişti. Yaklaşık 1 yıldır devletin yaşadığı sıkıntıların çözümünü aktarmak amacıyla devlet görevlileriyle görüşmeye çalıştım. Ancak hiçbir devlet görevlisi ile görüşemedim. Ben devlet görevlilerine Osmanlının yıkılışından sonra Atatürk ve ona benzeyen heykellerin ziyaret edilerek putperestliğe doğru gidildiğini ve bu durumun maneviyat eksikliğine neden olduğunu bu durumun düzeltilmesini talep edecektim. Ben Peymgamber efendimiz ve Abdulkadir Geylani Hazretleriyle görüştüm, ben onlara bu durumu ilettim. Onlarda bana rüya aracılığıyla mesajlar iletti."

"PİŞMAN DEĞİLİM, UTANÇ DUYMUYORUM"

İfadesinin sonunda suçunu kabul ettiğini ancak yaptığından pişman olmadığını belirten Malbora, "Ben Atatürk heykeline vermiş olduğum zarar nedeniyle pişman değilim. Allah'a iman edenler bunu bir suç olarak görmez. Ben yaptığım eylemi dünyaya duyurdum. Yaptığımdan dolayı hiçbir utanç duymuyorum. Üzerime atılı suçlamayı bu şekilde kabul ediyorum" dedi.

Malbora'nın baro tarafından atanan avukatı ile saldırganın geçmişte yaşadığı hafıza kaybından dolayı sağlık sorunları olabileceği için tedavi altına alınmasını isteyip, tutuksuz yargılanması talebinde bulundu.

Görüntü dökümü

----------------------

ARŞİV

Malbora'nın görüntüleri

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ/SİVEREK (Şanlıurfa), -

====================================

Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı ölü bulundu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde görev yapan Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı 52 yaşındaki Nejat Çekin, yalnız yaşadığı evde ölü bulundu. Müdürlük çalışanları Çekin'in cenazesi evden çıkarılırken gözyaşlarına boğuldu.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Nejat Çekin, bu sabah Tuzla Mahallesi'ndeki müdürlük binasına gelmedi. Çekin'e cep telefonuyla ulaşamayan müdürlük çalışanları, Yeni Mahalle 1202 Sokak'ta yalnız yaşadığı eve gitti. 2 katlı apartmanın çatı katındaki dairenin kapısını çilingir yardımıyla açan müdürlük çalışanları, Çekin'i salonda sırt üstü yatarken buldu. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis Ekipleri, Çekin'in hayatını kaybettiğini tespit etti. Bunun üzerine eve polis ekipleri geldi. Çekin'in cenazesi, Fethiye Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin araştırılması için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Evin önünde toplanan müdürlük çalışanları cesedin çıkarılışı sırasında gözyaşlarına boğuldu.

15 YILDIR FETHİYE'DE GÖREV YAPIYOR

15 yıldır Fethiye'de görev yapan 2 çocuk babası Çekin'in eşinden 3 yıl önce boşandığı belirtildi. Geçen hafta Aydın'daki ailesini ziyarete giden Çekin'in ilçeye dönüşünden itibaren soğuk algınlığı ve göğüs ağrısı şikayetinden yakındığı kaydedildi. İlk incelemede vücudunda yara ve darp izine rastlanmayan Çekin'in ölümüne ilişkin Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Nejat Çekin'in ölü bulunduğu evden genel görüntü

Evin önündeki polisten görüntü

Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

===========================================

CHP'li Özel, 5894 sayılı kanunda değişiklik istedi

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevden ayrılmasının ardından ödenecek yüklü miktardaki tazminatla ilgili '5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair' kanun teklifi sundu. CHP'li Özel, kanun teklifiyle Milli Takım sporcularından hariç, görev yapacak kişilerin maaşlarına standart getirileceğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevden ayrılmasının ardından ödenecek yüklü miktardaki tazminat konusuyla ilgili, TBMM'ye, '5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair' kanun teklifi sunduğunu açıkladı. CHP'li Özel yaptığı yazılı açıklamada, Terim'e ödenecek olan 4 milyon 671 bin 472 Euro'luk tazminatın toplumda infial yarattığının altını çizerek, Türk lirası ile yaklaşık 20 milyon TL ödenecek tazminatın net asgari ücretin 14 bin 245 katı olduğunu ifade etti. CHP'li Özel ayrıca, kamuoyunda Terim'e yeni bir takımla anlaşana kadar 1 milyon 193 bin TL'lik ödenecek işsizlik maaşı iddiasına da yer vererek, "13 Mayıs 2014 yılında Soma faciasının ardından verilen sözlere rağmen kışın ortasında işten çıkartılan ve tazminatlarını hala daha alamayan 2 bin 861 işçinin hakları ortadayken, milyonlarca gencimiz işsizlikle boğuşurken, ödenecek olan bu meblağlar kabul edilebilir değildir" ifadelerini kullandı. Milli Takım antrenörlüğünün milli duygular içerisinde yapılması gerektiğini dile getiren CHP'li Özel, milli takımda ödenen maaş, prim ve tazminatların belli standarda getirilmesini gerektiğinin altını çizdi. CHP'li Özel, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Benzeri örneklerin bir daha yaşanmaması için spor camiasında ödenen maaşlara, tazminata ve primlere makuliyet ölçüsünde bir standart getirilmesi zaruridir. Bu nedenle 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sundum. Bu kanun değişikliği ile Türkiye Milli Futbol Takımında sporcular dışında görev yapacak olan kişilere verilecek maaşlara bir standart getirilerek, aşırı kazançların önüne geçilecektir. Ayrıca maaş ve primlerin Türk Lirası olarak belirlenmesi şartı getirilerek kur farkından dolayı oluşabilecek haksız kazançların önüne geçilecektir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in açıklamaları

Haber- Kamera:  İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

========================================

TIR'ın dorsesinde devrilen mermer plakaların altında kalan işçi yaralandı

ZONGULDAK'ta, geri manevra yapan TIR'ın dorsesinde devrilen mermer plakaların altında kalan işçi 45 yaşındaki Mehmet Şen yaralandı.

Olay, Yeşil Mahallesi Komiser Sadibey Caddesi'ndeki mermer atölyesi önünde meydana geldi. Emre Yılmaz yönetimindeki 67 LP 702 plakalı TIR, mermer atölyesine girmek için geri manevra yaptığı sırada, dorsedeki mermer plakaları tutan halat koptu. Dorsede bulunan işçi Mehmet Şen, devrilen plakaların altında kaldı. Haber verilmesiyle gelen AFAD ekipleri, Şen'i plakaların altından çıkardı. Şen, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk tedavisi ardından da Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Şen'in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:

-TIR

-TIR'ın dorsesindeki mermerlerin düzeltilmesi

-Yere düşen mermer parçaları

-Bir vatandaşın olayı anlatması

-TIR sürücüsü (elbisesiyle yüzünü silmesi)

-Acil servis

-Yaralı işçinin ambulansa konulması

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===================================

Tecavüze teşebbüs ve taciz suçlarına karışan şüpheli yakalandı (2)

TUTUKLANDI

KONYA'da 2 kadına cinsel organını göstererek cinsel tacizde bulunduğu, bir kadına arkasından sarılıp taciz ettiği ve başka bir kadına da girdiği evinde tecavüze kalkıştığı iddiasıyla polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan 22 yaşındaki S.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: KONYA

============================================

Takla atarak karşı şeride geçen otomobil Tır'a çarparak durabildi: 3 yaralı

KONYA"nın Ereğli İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon idaresini kaybetmesi sonucu takla atarak karşı şeride geçen otomobil Tır'a çarparak durabildi. Kaza sonrası otomobildeki 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 15.00 sıralarında Ereğli-Karapınar yolu 20'inci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre Nurettin Çalı idaresindeki 35 MMG 26 plakalı otomobil ile seyir halinde iken direksiyon idaresini kaybetti. Takla atan otomobil karşı şeride geçerek Murat Özen idaresindeki 42 CKT 22 plakalı TIR'a çarparak durabildi. Sürücülerin yara almadan atlattığı kaza sonrası otomobildeki Özlem Çalı (42), Çağla Çalı (14) ve Sudenaz Tarakçı (13) yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Karapınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Kaza yapan araçlar

Olay yerindeki bir yaralının görüntüsü

-Sağlık ekiplerinin müdehalesi

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera:  Atilla ATMACA/EREĞLİ(Konya))

===============================================

Uyuşturucu satıcı 4 zanlı mahkemeye gönderildi

KAYSERİ'de uyuşturucu satıcıları ve kullanıcılarına yönelik yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ü   mahkemeye gönderildi

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Üst ve araçlarında yapılan aramada satışa hazır durumda, 21 parça halinde bonzai ve metamfetamin ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu satıcılarında alüminyum folyo, av tüfeği ve tabanca yakalandı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen Ş.K (32), T.E.E. (23), Y.U. (23), S.K.(24) sorgularının ardından adliyeye sevkedildi.. 6 kişi hakkında da uyuşturucu madde kullanmaktan işlem yapılarak, mahkemeye çıkarılmadan salıverildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Uyuşturucudan gözaltına alınanların Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

=========================================

Diyarbakır'da yangın: 2 çocuk dumandan etkilendi

DİYARBAKIR'ın merkez Bağlar İlçesi'nde 2 katlı binada çıkan yangında, 2 çocuk dumandan etkilendi.

Merkez Bağlar İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi Lefkoşe Caddesi 608'inci Sokak'ta bulunan 2 katlı bir binanın 1'inci katında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çevrede bulunranlar evden dumanların yükseldiğini görmesi üzerine durumu itfaiye, sağlık ekipleri ve polise bildirdi. Kısa sürede sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangını hızla kontrol altına alan itfaiye erleri, alevleri büyümeden söndürdü. Bu sırada bina içerisinde bulunan 2 çocuk dumandan etkilendi. Hazır bekletilen ambulansla dumandan etkilenen 2 çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. 2 çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Haber: DİYARBAKIR, -

=========================================

Gölbaşı'nda bulunan mozaiğin taşınmasına başlandı

ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, Harmanlı Beldesi –Çakmak Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Roma dönemine ait 1600 yıllık mozaiğin taşıma işlemleri başlatıldı.

Adıyaman Valiliğinden de konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, mozaiğin taşınmasına karar verildiği kaydedildi. Kurtarma kazılarının bitme aşamasına geldiği vurgulanan açıklamada, mozaiğin yapımı planlanan müzede sergileneceği belirtilerek şöyle denildi:

"Gölbaşı ilçesinde bulunan mozaik yetkili kurum ve kuruluşlardan gerekli yasal izinler alınarak kurtarma kazı çalışmalarına başlanmıştır. Bulunan mozaiklerin muhafaza edilmesi mümkün olmadığından yapılması gereken işlemler, ilgili kurumlarla yazışılarak kararlaştırılmıştır. Şanlıurfa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'nün kararıyla mozaiklerin kaldırılması ve müzeye taşınması uygun görülmüştür. Müze Müdürlüğü kurtarma kazılarını her iki alanda da yaparak bitirme aşamasına getirmiştir. Bu mozaiklerle ilgili bilimsel çalışmalar yapılmış olup, İlimizin de bağlı bulunduğu Gaziantep Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvar Bölge Müdürlüğü uzmanlarıyla beraber taşıma işlemleri gerçekleştirilecektir. Taşınacak olan mozaiklerin nem, ısı ve ışık gibi belirli koşulların sağlandığı bir ortamda koruma altına alınması zorunludur. Bu değerlerin başka bir müze ya da başka bir ile verilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırım programına alınmış olan Adıyaman Arkeoloji ve Panorama Müzesi yapıldığında bu mozaikleri Adıyaman'da bu müzede sergilenecektir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kazı alanı

-Müze görevlilerinin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZ-ADIYAMAN-DHA)

==================================

Suriyeli mesai arkadaşını bıçakladı

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde oto yıkamacıda çalışan 31 yaşındaki Ş.Ş. tartıştığı mesai arkadaşı Suriye vatandaşı 32 yaşındaki Talev Asev'i karnından bıçakladı. Talev Asev tedavi altına alınırken, Ş.Ş. olayın ardından kaçtı.

Öğle saatlerinde, Darıca Bağlarbaşı Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki bir oto yıkamacıda çalışan Ş.Ş. ile Talev Asev arasından bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ş.Ş. eline geçirdiği bıçakla Talev Asev'e saldırdı. Karnına aldığı iki bıçak darbesi ile yaralanan Talev Asev koşarak iş yerinden uzaklaştı. Talev Asev yaklaşık 150 metre sonra kanlar içerisinde yere düştü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine 112 Acil ekibi olay yerine geldi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Talev Asev tedavi altına alındı. Ş.Ş. olayın ardından kaçarken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yaralının sedye konularak ambulansa taşınması

Haber-Kamera: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli), -

==================================================

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

GAZİANTEP'te, polis tarafından 3 adrese düzenlenen operasyonda esrar ve kenevir ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte uyuşturucu imalat ve satışı yapıldığı bilgisi üzerine Yeşilkent Mahallesi'nde 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Eğitimli narkotik köpeği Badi'nin de kullanıldığı operasyonlarda arama yapılan adreslerde 1,5 kilo esrar, 4,5 gram metamfetamin, 315 kök kenevir ile 5,5 kilo kurutulmaya bırakılmış esrar ele geçirildi. Uyuşturucuya el koyan polis, adreslerde bulunan M.Ö., M.H.Ö. ve N.Ö.'yü gözaltına aldı. Sorgulaması süren şüphelilerin; 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Operasyon yapılan ev

Polis köpeğiyle arama yapılması

Ele geçirilen uyuşturucu

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ-GAZİANTEP-DHA)

=====================================

Elektrik kontağı evi yaktı

İZMİT'te, Mustafa Güney'e ait evde elektrik kontağı sonucu çıkan yangında ev kullanılmaz hale geldi.

Öğle saatlerinde, İzmit 28 Haziran Mahallesi Üstünlük Sokak'ta Mustafa Güney'e ait 3 katlı evin birinci katında yangın çıktı. Evde kimsenin bulunmadığı sırada çıkan yangında dumanları fark eden vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Söndürme çalışmalarını izleyen Mustafa Güney yangın sırasında evde kimsenin olmadığını söyledi. Elektrik kontağı sonucu çıktığı belirlenen yangında ev kullanılmaz hale geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Evden görüntüler

İtfaiyenin söndürme çalışmaları

Mustafa Güney'den görüntü

Bir gencin yangınla ilgili konuşması

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK-Orhan UZUN / KOCAELİ (dHA)

========================================

Mürit cinayeti sanığı önce beraat etti, sonra tazminat kazandı

İZMİR'de cemaat üyesi kadınlara tevaz etitği iddiasıyla müritleri tarafından öldürülüp Balıkesir'in Susurluk İlçesinde bir tarlaya gömülen tarikat şeyhi Tuncay Güngör'ün davasında 15 yıl hapis cezasına çarptırılan sanıklar arasında yer alan Aykut Köksaldı, Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından ikinci yargılama sonunda geçen yıl beraat etti. Haksız yere cezaevinde kaldığını belirten Köksaldı, maddi ve manevi toplam 800 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkeme Köksaldı'ya 15 bini maddi 20 bini manevi toplam 35 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Ayakkabı imalathanesi sahibi 2 çocuk babası 49 yaşındaki Tuncay Güngör, iddiaya göre 2005 yılında bir tarikattan ayrılıp, kendi cemaatini kurdu. Güngör, iddiaya göre 2008'de M.Ö. adlı kadın müridine tecavüze kalkıştı. M.Ö. olayı kocasına anlatınca Güngör'ün 7 kadına daha tecavüz ettiği anlaşıldı. Tecavüz ettiği kadınların eşi dahil 13 cemaat üyesi, Güngör'ü linç etti. Öldürülen Güngör, 2 kişi tarafından Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki bir tarlaya gömüldü.

Olayla ilgili olarak bir süre sonra 13 kişi tutuklandı, haklarında 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet, 'hürriyeti tahdit' suçundan da 5'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede olayı anlatan savcı, "Daha önce bir tarikatla bağlantısı olan Tuncay Güngör, 2005 yılında tarikattan ayrıldıktan sonra kendini 'hoca' olarak tanıtıp çevresindekilerle dini sohbetler yapmaya başladı. Zamanla çevresinde 30 erkek ve 20 kadından oluşan küçük bir topluluk oluşturan Güngör, çoğunluğu esnaf olan bu insanlarla, Konak'ta kiraladığı iki evde dini sohbetlerini sürdürmeye başladı. Evli ve bir çocuk babası Güngör, iddiaya göre bir süre sonra bu evlere çağırdığı bazı cemaat üyelerinin eşlerine tecavüz etti. 2008 yılında Güngör'ün tecavüze yeltendiği cemaat üyesi M.Ö. adlı kadın, başına gelenleri kocası T.Ö.'ye anlattı. M.Ö. kendisine tacizde bulunan Tuncay Güngör'ün cemaatten 7 kadına tecavüz ettiğini de kocasına söyledi. Bunun üzerine T.Ö. tecavüze uğrayan kadınların kocalarıyla biraraya gelerek durumu anlattı. Eşleri tecavüze uğrayan 7 kişinin de bulunduğu toplam 13 cemaat üyesi, Basmane semtinde T.Ö.'ye ait işyerinde buluşarak Tuncay Güngör'ü öldürme kararı aldı. Tuncay Güngör'ü sohbet etmek bahanesiyle işyerine çağıran cemaat üyeleri, önce eşleriyle Güngör'ü yüzleştirdi. Daha sonra eşlerini gönderen 13 cemaat üyesi, Güngör'ü önce feci şekilde dövdü, ardından iple boğdu. Cesedi, zanlılardan T.Ö. ve F.F. tarafından Balıkesir'in Susurluk İlçesi'ne bağlı Muradiye Köyü'ndeki pirinç tarlasına gömüldü" dedi.

İLK KARAR 6 YIL ÖNCE

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılanan sanıklardan Aykut Köksaldı, H.T., F.F., T.Ö., U.I., D.K. ve R.K., 2011 yılında, kasten adam öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı, ardından da duruşmalardaki iyi halleri ve kışkırtma nedeniyle cezaları 15'er yıla indirildi. Bu 7 sanık ayrıca hürriyeti tahdit suçundan da 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

6 SANIĞA 6,5AR YIL HAPİS CEZASI

Diğer sanıklar K.F., N.K.F., H.B., U.G., M.A. ve C.Ö. de hürriyeti tahdit suçundan 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum edildi, tahliyelerine karar verildi. Üye hakim Mustafa Kılınç, adam öldürmek suçundan ceza alan Aykut Köksaldı ve H.T.'ye ceza verilmemesi konusunda karşı oy kullandı.

YARGITAY 2 SANIĞIN CEZASINI BOZDU

Sanıkların avukatları bu kararı temyiz etti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, 20 Haziran 2012 tarihinde kararı oy çokluğuyla onadı. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine Yargıtay Ceza Genel Kurulunun 11 Haziran 2013 tarihli kararı ile Aykut Köksaldı ve H.T. açısından kasten adam öldürme suçuna karışmadığı gerekçesiyle bozuldu, beraat etmeleri gerektiği belirtildi.

2 SANIK BERAAT ETTİ

Bu iki sanık 3 yıl tutuklu kaldıktan sonra, bozma kararıyla tahliye oldu. Yeniden yapılan yargılama sonunda İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi bu defa Aykut Köksaldı ve H.T. hakkında beraat kararı verdi ve bu karar da Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından 25 Ocak 2016 tarihinde onandı.

TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Beraat kararının ardından avukat Çiler Nazife Koşar, daha önce taksisi bulunan ve şoförlük yapan müvekkili Aykut Köksaldı'nın haksız yere cezaevinde bulunduğu süre içinde hem kendisinin, hem de ailesinin çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek maddi ve manevi tazminat istemiyle mahkemeye başvudu. Avukat Koşar dava dilekçesinde, "Evli ve 2 çocuk babası olan Aykut Köksaldı'nın eşi ve çocukları da bu süre içinde çok zor durumda kaldılar ve ekonomik olarak sıkıntı çektiler. Aykut Köksaldı katil damgasıyla cezaevinde kaldığı müddetçe ailesine ve sosyal çevresine karşı itibarı zedelendi, hürriyetinden yoksun kalması nedeniyle ağır bir şekilde elem ve ıstırap çekti. Cezaevinde kaldığı süre içinde büyümekte olan çocuklarının yanında olamadı, eşi ve ailesinin karşısında utanç duydu" dedi. Müvekkilinin uğradığı zararın telafisi için 200 bin lirası maddi 600 bin lirası manevi olmak üzere toplam 800 bin TL tazminat ödenmesini talep etti.

MAHKEME 35 BİN LİRA TAZMİNATA HÜKMETTİ

Davaya bakan İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Aykut Köksaldı'ya 15 bin TL'si maddi, 20 bin TL'si manevi olmak üzere toplam 35 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti. Avukat Çiler Nazife Koşar, müvekkiline verilen tazminatın çok az olduğunu belirterek kararın temyizi için başvuruda bulundu.

Haber: İZMİR, -

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Lezgin Botan Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title