Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

Ak Partili Yazıcı: 80 milyon nüfusumuzla bir vatanızAK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Biz büyük bir ülkeyiz.

Ak Partili Yazıcı: 80 milyon nüfusumuzla bir vatanız

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Biz büyük bir ülkeyiz. Ortak vatanımız var. 780 bin kilometrekare, 80 milyon nüfusumuzla bir vatanız" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kırklareli'de çeşitli ziyaretlerde bulunup, down sendromlu çocuklarla bir araya geldi. Down sendromlu çocukları önemsediklerini belirten Yazıcı, "Biz büyük bir ülkeyiz. Ortak vatanımız var. 780 bin kilometrekare, 80 milyon nüfusumuzla bir vatanız. Her vatandaşımızın 780 bin kilometrekare vatan toprağında eşit pay hakkı var. İştirak halinde mülkümüzdür vatan. Her birimizin eşit alanda pay sahipliğimiz vardır. Bayrağımız dünyanın en güzel bayrağıdır. Kırmızı beyazdan oluşup içerisinde hilal ve yıldız var. Kırmızı renk toprağı vatan yapan, şehitlerin kanını temsil ediyor. Yıldız da her şehidimizi temsil ediyor. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet bizim kırmızı çizgimizdir. Bu değerler hepimizindir" dedi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i de ziyaret eden Yazıcı, daha sonra partisini il başkanlığına geçti. Yazıcı, AK Parti'nin yapamayacağı hiçbir vaatte bulunmadığını, gece gündüz demeden yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yaptıklarını ve Türkiye'nin hızla büyümeye devam ettiğini söyledi. Yazıcı, " Türkiye, biz iktidara geldiğimizde IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu olan bir ülkeydi. IMF'nin işlevini herkes az çok biliyor diye düşünüyorum. IMF adına Türkiye'ye gelenler olurdu ve birinci sırada haber olurdu. Şimdi böyle bir şey var mı? Milletin desteği, güven ve istikrarla Türkiye'yi bu sorunlardan ayrıştırdık. 2012 yılında da IMF'ye olan borcumuzu ödedik ve yolumuza devam ediyoruz. Bunun siyasi okunuşu, milliyetçilik ve vatanseverliktir. Bugün bunların lafını edenler var biz ise uygulayıcısız" dedi.

Yazıcı, daha sonra Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi'nde "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' programına katılıp, 18 Maddelik Anayasa değişiklik paketini anlattı. Yazıcı, anayasanın ilk 4 maddesinin değişemez olduğunu, bazılarının bunu yanlış yerlere çektiğini, Türkiye'nin rejimin değişmesiyle ilgili tek kelime değil, tek harf bile olmadığını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yazıcı, çocuklarla yemekte

-Yazıcı'nın konuşması

-Ak Parti ziyaret

-Detaylar

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,

=================================================

Kılıçdaroğlu: Siyasi ahlak kanunu çıkaracaktık, Davutoğlu'nun ömrü yetmedi (2)

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATMIŞ OLURSUNUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun programı kapsamında İstiklal Caddesi'nde otobüs üzerinden vatandaşlara hitap etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu vatandaşları selamladıktan sonra yaptIğı konuşmasında, "Devletin yapısını ve işleyişini istediği gibi düzenleyebilecek. Parlamentonun yetkilerini veriyorlar. Parlamentodan ne istiyorlar? Parlamento Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920'de kuruldu. O günü bayram ilan ettik. Çocuk fotoğrafı var burada değil mi? Saçları örgülü kız çocuğumuz. Onlara ne verdik? 23 Nisan Bayramı'nı verdik. Şimdi o çocuk diyor ki, 'Benim bayramıma dokunmayın, benim meclisime dokunmayın. Ben Türkiye'yi de seviyorum meclisi de seviyorum' diyor. Parlamentonun yetkilerini almak istiyorlar bir kişiye vermek istiyorlar. Bir kişiye bütün yetkileri verirseniz Türkiye'nin geleceğini tehlikeye atmış olursunuzö diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Hangi partiden olursa olsun, hangi görüşten, hangi kimlikten olursa olsun birlikte Türkiye için çalışacağız. Birlikte demokrasimizi geliştireceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Şimdi diyorlarki 'Bu anayasa değişikliğine kim hayır derse onlar teröristtir' Bu doğru mu? İster evet ister hayır sandığa gidip oy kullanan her vatandaşımın benim başımın üstünde yeri var. Hiçbir vatandaşımı oy kullandı diye asla terörist ilan etmeyeceğim. Her vatandaşımı kucaklayacağım. Her vatandaşımın saygısı benim başımın üstüne seviyorum vatandaşımı seviyorum hizmet etmek istiyorum. Nasıl, demokrasi içinde. O da düşüncesini söyleyecek, ben de söyleyeceğim. Ama kızmadan kavga etmeden, dövüşmeden, biraraya gelerek sohbet ederek.ö Buradaki konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski il başkanı olan ve kalp rahatsızlığı geçiren Mustafa Bolat'a evine giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Görüntü dökümü

--------------------------

-Miting alanından detay

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun Partili Mustafa Polat'ı ziyaret etmesinden detay

-Partililerle fotoğraf çektirmesi

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=================================================

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran bugün Malatya'ya gelerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin yürütmüş olduğu 'Hayır' propagandasına katıldı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerini gezen Umut Oran Malatya Esnaf ve sanaklarlar odasını ziyaret ederek Başkan Ali Evren'i ziyaret etti. Burada burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Umut Oran ""15 Temmuz'da Türkiye büyük bir darbe girişimi yaşadı. Bunun sebebi nedir, ta 2010'daki referanduma kadar uzanıyor. O zaman da uyardık yapmayın yargıyı bağımlı hale getirmeyin yoksa tuz da kokacak dedik uyardık dinletemedik iktidara. O zaman Evet diyenlerin vicdanına sesleniyorum, gelin bu kez 'hayır' deyin aynı hatayı tekrarlamayınö diye konuştu.

Eski bir işadamı olduğunu anımsatan Umut Oran, 30 yıldır bu ülkeye vergi ödemiş birisi olarak bir şeyler söylemek istediğini kaydetti. Geçmişte Anadolu'ya gittiğinde parti ayrımı yapılmaksızın siyasetçilerin bir araya gelerek o bölgenin nasıl kalkınacağın tartıştığını, sonuç da alındığını, GAP'ta dahi bu yolun izlendiğini anımsattı. "Atatürk'ün her fabrika bir kaledirö sözünü anımsatan Umut Oran, "Ne oldu da bugün bu noktaya geldi ülke'ö diye sordu. Siyasetle ticaretin bir arada olamayacağını düşündüğü için ticaretten ayrıldığın artık tamamıyla siyasetin içinde Türkiye'yi nasıl ileri götüreceğini insanların tamamının nasıl mutlu ve kalkınmış olabileceğine çalıştıklarını söyledi.

SOMALİDE TARIM ARAZİSİ KİRALADILAR

Ülkede tarımı bitirtip gittiklerini ve Somali'de tarım arazisi kiraladıklarını söyleyen Oran, cümlelerine şöyle devam etti:

"Böyle bir şey kabul edilebilir mi, Türkiye nasıl bu hale getirilebilir. Türkiye tarım arazilerinin üçte birini artık ekip dikemiyor çiftçinin borcu nedeniyle ya banka bu arazilere el koymuş ya da çiftçi mazot tohum ilaç alamıyor. 4 milyon Somalili Türkiye'de misafir ediliyor, dünyada en yüksek sayıda Türkiye'de bulunuyorlar. Ülkemizin eti ne butu nedir, bunun sonu nereye varacak? Geçen hafta Bursa'daydım bir doktor yanıma geldi söyledi geçen hafta 24 yaşında Suriyeli bir kadının doğumunu yaptırmış 8. Çocuğu dünyaya gelmiş … Bu ülkenin sonu nereye varacak'ö

FETÖ DARBESİ 2010 REFERANDUMUNDAN KAYNAKLANIYOR

CHP'li Oran 15 Temmuz'da Türkiye büyük bir darbe girişiminin yaşandığını söyleyerek, "Bunun sebebi nedir ta 2010'daki referanduma kadar uzanıyor. O zaman da uyardık yapmayın yargıyı bağımlı hale getirmeyin yoksa tuz da kokacak dedik uyardık dinletemedik iktidara. O zaman Evet dilenlerin vicdanına sesleniyorum, gelin bu kez 'hayır' deyin aynı hatayı tekrarlamayın.ö Şeklinde konuştu.

ESNAF KARA LİSTEDEN ÇIKAMIYOR

Bütün esnaf kara listeye girip battığını esnafın kredi istediğini ve bir türlü kara listelerden çıkamadığına değinen Oran, cümlelerini şöyle sürdürdü:

"Biz bunları konuşacağımız yere gelmişiz evet mi hayır mı dalatılan bir konuyu görüşüyoruz. Vatandaşımızı koruyup sorunlarını çözmemiz gerekirken iktidarın dayattığı bir konuyu konuşup. Antalya kan ağlıyor turizmciler rezervasyon iptalleri nedeniyle inanılmaz kötü günler yapıyorlar. Ama birileri Eyy Almanya ey Hollanda diyor. Bu sorunlar bu şekilde çözülmez. Turizmde bir önceki yıla göre 2016'de yüzde 25 turist sayısı kaybı var, gelirde ise yüzde 30 düşüş var. Rusya ile zaten düzelmedi ilişkiler. Bu durumda turizmci 2017'yi bırakın 2018'i bile karamsar görüyor. Türkiye'nin her yanı yangın yeri gibi cayır cayır yanıyor.ö dedi.

GELİŞMİŞ 20'NİN 18'İNDE PARLAMENTER SİSTEM VAR

Oran, diğer ülkelerdeki başkanlık sisteminin nasıl sürdüğüne değinirken cümlelerini şöyle sürdürdü:

"Bu ortamda biz de dedik ki kişileri tartışmayalım ülkenin geleceğini konuşalım. Gelişmiş ilk 20 ülkenin 18'inde parlamenter sistem var tek başkanlık örneği ABD'de ama orada da sistemin nasıl işlediğin gördünüz. Trump geldi astı kesti ama hukuk durdu yapamazsın dedi. Öbürü de yarı başkanlık olan Fransa ki orası da demokrasinin beşiği. Bizim cumhuriyetçi parlamenter sistemimiz Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet çizgisidir, eksiklikleri olsa da buradan gitmemiz gerekiyor. En kötü durumdaki 20 ülkenin ise 19'u başkanlıkla yönetiliyor ve buralarda iç savaş var bölünme var. Allah bana akıl fikir vermiş yolumuz hangisi olmalı? Yönetim sistemimizdeki eksiklikleri gideriz düzeltiriz ama başkanlık olmaz, bizi geri götürür.ö

YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI OLMAZ

Yüzde 10 seçim barajının olmadığını vurgulayan CHP'li Umut Oran, şu ifadelere yer verdi:

"2002'de oyların yüzde 44'ü baraj nedeniyle çöpe gitti. Şimdi de kalkmış iki parti olsun daha iyi diyorlar. Hayır doğru değil. Çoğulcu demokrasi daha iyidir. İstikrar yok diyorlar şimdi. Ben iktisatçıyım, geçmişte 11 hükümetle çalıştım, masanın her tarafında bulundum. Geçmiş cumhuriyet hükümetlerine bakınca büyüme, işsizlik, enflasyon her rakam geçmişten iyi değil. 15 yıldır tek parti var durum iyi değil, istikrar sürsün Türkiye büyüsün diyorlar ama böyle değil gerçekler. OHAL'de seçim süreci olmaz, burada referandumunu konuşmamamız gerekiyordu. Emeklilerin sorunu esnafın sorunu gençlerin işsizliği bunlar nerede? 18 maddenin hiçbirinde bunlar yok. Bütün yetkiyi tek kişiye veriyor! 80 milyonun her yetkisini bir kişiye veriyor. Buün o kişiye güvenebilirsiniz ama o kişinin başına bir şey gelirse kim gelecek yerine? O kişi isterse yerine eşini getirebiliyor, ki Azerbaycan'da örneğini yaşadık, çocuğunu getirebilenler dahi var.Anayasa mahkemesinin 15 üyesinin 12'sini atayacak, e bu kişiler bir durum olursa onu yargılayabilir mi? Başbakan yok o makamı yok ediyorlar. TBMM'nin içini yetkisini boşaltıyorlar. Rejimi değişiyor, rejim değişikliği dediğiniz zaman akan sular duruyor. 15 yıldır birçok şeyde beni yanılttılar aldattılar dedin. E şimdi ortalık cayır cayır yanarken yangına körükle gidip toplumu ayırmanın hayırcıları darbece hain olarak nitelemek kabul edemiyorum, üzülüyorum. Daha iyi bir Türkiye mümkün, herkesin mutlu olduğu Türkiye'yi birlikte yaratacağız. İnşallah 16 nisanı cumhuriyetimizi koruyarak daha da yükselterek geçireceğiz. Ama hemen ertesi gün oturup parlamenter sistemi nasıl daha iyi çalıştırabiliriz oturup ona çalışmamız lazım. Çalışıyorum Anadolu'ya karış karış geziyorum gittiğim yerleri gördükçe de umut oranım artıyor.ö

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mikail PELİT / MALATYA,

=================================================

Bulgaristan'da, 'Türkler oy kullanmaya gelmesin' eylemi(2)

PROTESTO 4 SAAT SÜRDÜ

Bulgaristan'da hafta sonu yapılacak erken seçimlerde, Türk seçmenlerin ülkeye gelerek oy kullanmalarını protesto etmek için Kapıkule Sınır Kapısı karşısında bulanan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı girişindeki eylemleri yaklaşık 4 saat sürdü. Yapılan açıklamada, "Bulgarca bilmeyen insanların Bulgaristan'da oy kullanmasını kabul etmiyoruz. Bulgaristan da parasını harcamayanlara ve kendilerine başka ülke seçmiş insanların burada oy kullanmalarını istemiyoruz. Yıllarca biz buna katlandık, bu seçimlerde bu son bulacak. Biz Türk partilerinin Bulgaristan'ı yönetmelerini istemiyoruz. İç politikalarımıza karışmalarını istemiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından protestocular, yola çektikleri zincirler ile lastikleri kaldırıp, bölgeden olaysız şekilde ayrıldı. Protestocular, eylemlerine yarın da devam edeceklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Grup ellerinde bayraklar ile gidişi

-Bulgar polisi yolda araçların geçişlerini kontrol etmesi

-Araçların gidişi

-Genel detay

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=================================================

Hırsızlık şüphelisi: Güzel çekin, ben yaptım

KAHRAMANMARAŞ'ta, girdikleri apartmanda kimsenin olmadığını belirledikleri dairelerde hırsızlık yapmaya teşebbüs ettikleri öne sürülen 3 kadın polis tarafından yakalandı. Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen şüpheli kadınlardan biri gazetecilere, "Güzel çek, ben yaptım" diyerek poz verdi.

Dün saat 15.30 sıralarında Tavşantepe Mahallesi Ahırdağı Caddesi'ndeki bir sitede bulunan apartmana şüpheli 3 kadının girdiği bilgisini alan Hırsızlık Amirliği ekipleri, gittiği apartmanda şüphelileri, çıkarken yakalayarak gözaltına aldı. Kimlik kontrollerinde şüphelilerin çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkası olan Yasemin Çelik, Sakine Levcit ile 17 yaşındaki E.Y. olduğu belirlendi. İncelemede ayrıca şüphelilerden Sakine Levcit'in hakkında 2 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Apartmanda yapılan incelemede ise şüphelilerin 2 daireye girdikleri belirlendi.

Osmaniye'den hırsızlık için geldikleri belirlenen şüphelilerin 11 Mart'ta Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir evden altın çaldıkları saptandı. Üzerlerinden kapı açmak için kullandıkları plastik aparat çıkan şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Şüphelilerden Yasemin Çelik, sağlık kontrolünün ardından kendilerini görüntüleyen gazetecilere önce tepki gösterdi. Çelik daha sonra, "Güzel çek poz vereyim, ben yaptım" diyerek gazetecilere poz verdi.

Daha önce de hırsızlık suçundan sabıkaları bulunduğu öğrenilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Şüphelilerin hastaneye getirilişi

Şüphelilerin hastaneden çıkışı

Çelik'in gazetecilere tepkisi

Çelik'in polis otosuna bindirilişi

Polis otosunun gidişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=============================================

Nevruz kutlamasında hayır kampanyası

İZMİR'de HDP ile farklı parti ve derneklerin destek verdiği Nevruz kutlaması, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalarda, tertip komitesi üyelerinin sık sık alandakileri, belirlenen sloganlar haricinde PKK ve Abdullah Öcalan isimlerinin kullanılmaması için sık sık uyardı. Konuşmacıların referandumda hayır oyu için destek istediği nevruzda HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, Nevruzun Türkiye'nin bütün halkları için tarihe önemde olduğunu söyledi.

İzmir'deki nevruz kutlamaları Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. Meydanın bulunduğu sokakları trafiğe kapatan polis, alana gelenleri kontrol noktalarındaki aramalardan sonra içeriye aldı. Kutlamaya gelenlerin belirlenen pankartlardan başkasını içeriye almalarına polis izin vermedi, el koydu. Ayrıca yaklaşık bin 500 poliste meydanın çevresinde ve belirlenene noktalarda sıkı önlem aldı, kuş uçurtmadı. Dronela kontroller yapıldı. Ayrıca Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı botlarla denizde önlem aldı. Polis helikopteri de havadan denetimlere katıldı. Alandakiler, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları zaman kürsüdeki komitesi üyeleri sık sık uyardı.

NEVRUZ ATEŞİN YAKILMASIYLA BAŞLADI

İzmir'deki nevruz kutlaması, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve parti yöneticilerinin, meydandaki ateşi yakmasıyla başladı. Halen tutuklu bulunan HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın mesajlarını, HDP İzmir il eş başkanları Mahfuz Güleryüz ile Gülay Bilici okudu. Barış anneleri adına Perihan Kortağ ve 2015 Kasım seçimlerinde İzmir'den milletvekili adayı olan Mülkiye Birtane'nin kürtçe yaptığı konuşmadan sonra sanatçı İlkay Akkaya, sahne aldı. İlkay Akkaya, söylediği şarkılarla alandakilerle eğlendi. Halkların Demokratik Kongresi eş sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit'in ardından ise İzmir Milletvekili Kürkçü, konuşma yaptı. Nevruzun Türkiye'nin bütün halkları için tarihi önemde olduğunu söyleyen Ertuğrul Kürkçü, şle konuştu:

"Türkiye halkları bir kere daha özgürlüğe, barışa, adalete eşitliğe uyandı. 16 Nisan'da Türkiye'ye faşizmden önceki son çıkışı göstermek içini buradayız. Otoriterlikle karşı karşıyayız. Bir diktatörlük ile karşı karşıyayız. Bu zumlu kabul etmemiz değil onu kutsamamız isteniyor. Bunu kabul edebilir miyiz? Türkiye'nin hiçbiri demokrat emekçi, işçi, kadın genç bunu gönüllü olarak benimseyemez. Her şeyimizi kaybedebiliriz. Özgürlüğümüzü, birikimlerimizi kaybedebiliriz. Ama asla onurumuzu kaybetmeye razı olamayız. 17 Nisan'da yeni bir demokratlaşmanın yeniden açabiliriz. İki yıldı Türkiye halkları kürtlere aleviler, her yer herkes 15 Temmuz'dan beri ağır zulüm altında inliyor. Zulümün en büyüğünü kürtler yaşadı. Kürtler bu nevruzda özgürlük eşitlik için buradayız dediler. Tayyip Erdoğan'ın ve ortaklarının referandumu kaybedecekleri çoktan belli oldu. Türkiye halkları hayır demekte kararlılar. 20 gün var bizim sandıklara sükunet içinde halkları taşımamız gerekir. Tarihin gidişi halkların kendi kendini yönetmesi özgürlüğün üzerindedir. Bunu yaparsak Türkiye çağdaş uygarlık denen seviyeye yaklaşır. Yönetenler, Türkiye'yi zulüm diyarına sürüklemek istiyorlar." Ertuğrul Kürkçü, konuşmasının sonunda tutuklu olan eş genel başkanlarını da selamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Konuşmalardan görüntü.

-Katılanlardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - Tufan HAMARAT, Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Umut Oran AK Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

title