Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)MUSUL' UN İLK ELE GEÇİRİLEN MAHALLESİNİ DHA GÖRÜNTÜLEDİIRAK Ordusuna bağlı özel kuvvet birliklerinin kontrolü tamamen sağladığı ve Musul'un girişi olarak bilinen Gökçeli Mahallesi, DHA ekibi tarafından görüntülendi.

1)MUSUL' UN İLK ELE GEÇİRİLEN MAHALLESİNİ DHA GÖRÜNTÜLEDİ

IRAK Ordusuna bağlı özel kuvvet birliklerinin kontrolü tamamen sağladığı ve Musul'un girişi olarak bilinen Gökçeli Mahallesi, DHA ekibi tarafından görüntülendi. Musul'un merkezine 1.5 kilometre mesafede bulunan Gökçeli'de savaşın izleri görülürken, operasyonun sürdüğü bölgelerden çok sayıda kişi Erbil'e göç etti.Irak ordusu ve Peşmerge birlikleri tarafından 17 Ekim'de başlatılan Musul'u kurtarma operasyonu devam ediyor. Irak ordu birlikleri, 4 günden bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı Musul'un girişi olarak bilinen Gökçeli Mahallesi'nde kontrolü tamamen sağladı. Musul'un merkezine 1.5 kilometre mesafede bulunan Mahallede savaşın izleri görülürken, Irak ordu birliklerinin ilerleyişi de devam ediyor. DHA ekibinin bugün görüntülediği Gökçeli Mahallesi'nde çık sayıda yıkılmış ev ve işyeri göze çarptı. Irak ordusu Musul'un merkezine doğru ilerleyişini sürdürürken, bölgeye özel kuvvet birlikleri de sevk edildi. Koalisyon uçaklarının hava bombardımanı ile destek verdiği operasyonda, Irak askerlerinin güneyine doğru ilerleyişini sürdürdüğü belirtildi. Askeri yetkililer, sıcak çatışmaların yaşandığı bazı bölgelerde IŞİD terör örgütü mensuplarının az sayıda kuvvet bırakarak, kademeli şekilde Musul'a doğru geri çekildiğini kaydetti. Sıcak çatışmaların devam ettiği bölgeye Amerikan Birleşik Devletleri ordusuna bağlı çok sayıda bomba imha ekibi de gönderildi. Irak ordusunun bulunduğu bölgeden geçen ABD mayın arama ve bomba imha birliklerinin, kontrol altına alınan bölgeleri temizlemek için çalışmalara başladığı belirtildi.Irak ordusunun kontrolü sağladığı Musul'un Gökçeli Mahallesi'nde basın toplantısı düzenleyen Anti Terör timleri Altuni Gücü'nün komutanı General Abdülgani El Esedi, operasyonun planladıkları şekilde ilerlediğini, DEAŞ terör örgütünün Musul'un ilk mahallesinden çıkarıldığını söyledi. Esedi, operasyonda çok sayıda teröristin öldüğünü belirterek, Irak askerlerinin nihai aşama olarak Musul'u kurtaracaklarını ifade etti.

İŞİD'DEN KAÇIŞ

Operasyonun sürdüğü Musul'un dış mahallelerinden çok sayıda aile de bugün Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi kontrolünde bulunan Erbil'e doğru göç etmeye başladı. Yüzlerce aracın Erbil yönüne doğru beyaz bayrak asarak gittiği görülürken, kamyon ve kamyonetlerin kasasına bindirilen çocuklar zafer işareti yaparak sevinçlerini gösterdi. IŞİD terör örgütünün kontrolündeki bölgelerden kaçan Musullular, Erbil yolunda bulunan Hazır mülteci kampına yerleştirildi. IŞİD terör örgütünden kaçan bazı mülteciler yolda gördükleri Iraklı askerlere sarılarak, uzun süre ağladı. Musulluların kamyon, kamyonet ve buldukları tüm araçlara doluşarak Erbil'e doğru kaçtıkları görülürken, yetkililer operasyonun ilerlemesi ile daha çok göç beklediklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Musuldan göç edenler

-Beyaz bayraklarla gelen arabalar

-Zafer işareti yapıp sevinen çocuklar

-ABD askerlerinin Musul'a doğru gitmesi

-Kamyon ve kamyonet kasalarında gelenler

-Irak özel kuvvetlerinin Musul'a doğru gitmesi

-DEAŞ'tan kurtarılan Bertılla Kaszabası

-Gökçeli Mahallesi'nden görüntüler

-Yıkılan ev ve işyerleri

-General El Esedi'nin açıklaması

-Özel kuvvet askerlerinin görüntüsü

-Göç eden mültecilerin görüntüsü

-Muhabir anonsları

-Genel ve detaylar

Haber -Kamera: Felat BOZARSLAN-Kenan BALDEMİR/MUSUL,

GÖRÜNTÜLER DHA FEED' TEN GEÇİLİYOR

========================================

2)MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ: 20 BİN ÖĞRETMENE İHTİYACIMIZ VAR

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacaklarını ifade ederek, "Bunun için yaklaşık 19 bin dersliği ihtiyacımız var. Okul öncesi eğitim için 20 binde öğretmene ihtiyacımız var." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Eğitim Derneği (TED) Sivas Koleji'nin açılışına katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'a geldi. Kolej girişinde il protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, okulun hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek eğitimin önemine değindi.

"BÜTÇESİNİN YÜZDE 20'Sİ EĞİTİME AYIRIYORUZ"

Ak Parti döneminde eğitime daha önce hiç olmadığı kadar kaynak ayırdıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Eskiden Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 buçuk milyar bütçesi vardı. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017'deki bütçesi 122 milyar lira. Üniversiteleri üzerine koyarsanız 10 buçuk falandır. Şimdi eğitime 10 katından fazla kaynak ayırdık. Bir ülkede hükümetin hangi sektöre, hangi alana önem verdiği bütçeden ayırdığı kaynakla belli olur. Biz şu an bütçede yüzde 20 payı eğitime ayırıyoruz. Bizden önceki dönemde herhalde savunma veya bir başka alana daha faz pay ayrılırdı. Niçin? Çünkü biz biliyoruz ki 21'inci yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı yapmak istiyorsak, insanımızı zengin, huzurlu, müreffeh bir ortamda yaşatmak istiyorsak, yoksulluğu ve cehaleti yenmek istiyorsak mutlaka ama mutlaka eğitime yatırım yapılması gerekir. Eğitim yoluyla 21'inci yüzyılın gerektirdiği temel becerileri öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Evlatlarımıza yetenekleri ve eğilimlerine uygun olarak çağdaş ve bilimsel bir eğitim vermek istiyoruz. Ayrıca verdiğimiz eğitimin sonuçlarını da ölçebilmeyi amaçlıyoruz."

"20 BİN ÖĞRETMENE İHTİYACIMIZ VAR"

Bakan Yılmaz, daha sonra eğitimde yapılan yatırımlara değinerek, "Derslik sayısı 2002'de 379 bindi, şimdi 671 bin. Sadece bizim dönemimizde 270 bin derslik yaptık. Adeta 80 yılda yapılanlara eş desek yeridir. ve şu an gördüğünüz her 3 öğretmenden ikisi bizim dönemimizde atanmıştır. ve bundan dolayıda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 2002'de 28'di. Şimdi bu sayı 18'e düştü. Liselerde ise 2002'de 18'di şimdi 15'e düştü." dedi. İkili eğitime son vereceklerini ancak 77 bin dersliği ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, okul öncesi eğitimi de zorunlu eğitim kapsamına alacaklarını ifade ederek, "Bunun içinde yaklaşık 19 bin dersliği ihtiyacımız var. 20 binde okul öncesi eğitim için öğretmene ihtiyacımız var." dedi. Eğitim fakültelerine de taban puan getireceklerini belirten Yımaz, "Çünkü eğitim fakültelerine giren öğrencinin seviyesi yüksek olursa oradan mezun olan öğretmenin seviyesi de yükselecektir. Bizde o öğretmenlerle evlatlarımıza daha iyi daha kaliteli bir eğitim vermiş olabileceğiz." dedi.

"15 TEMMUZ RUHUNU AKTARMAMIZ LAZIM"

Bakan Yılmaz konuşmasının sonunda ise, 15 Temmuz'un gelecek nesile aktarılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Öğrencilerimize bu 15 Temmuz ruhunu, iradesini aktarmamız lazım ki bu irade bizi bu topraklarda ilelebet yaşatacak iradedir. Bilirlerse ki bu ülkenin insanları kendi değerlerine sahip çıkıyor, bilirlerse ki bu ülkenini insanları kendi milli iradesine sahip çıkıyor Türkiye üzerine bir daha plan yapmazlar, yapanlarında planları boşa gidecektir diye düşünüyorum. Abdurrahim Karakoç'un güzel bir sözü var, 'Öl, insan küçülmez ölünce Hasan' İnsanın ölünce küçülmediğini aksine devleştiğini bu 15 Temmuz'daki Ömer Halisdemir'leri evlatlarımıza göstererek en iyi şekilde anlatabiliriz. İnsanın yaşarken ölümlü olduğunu, vatanı için, bayrağı için, değerleri için hayatını verdiğinde Ömer Halisdemir'ler gibi ölmediğini, ölümsüzleştiğini yine biz evlatlarımıza aktararaktan gelecek yılı Türkiye'nin yüzyılı yapabiliriz." Bakan Yılmaz konuşmasının ardından açılış kurdelesini keserek okulu gezip incelemelerde bulundu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Bakan Yılmaz'ın karşılanması

-Kolejden genel görüntü

-Bakan Yılmaz'ın konuşmaları

-Açılış kurdelesinin kesilmesi

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=======================================================

3)MEHDİ EKER: PKK, BAŞKA SİYASİ GÖRÜŞÜ KABUL ETMİYOR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın sokaklarında binlerce yıl barış aktığını, barışın kalbinin Diyarbakır olduğunu belirterek, "Çoğulculuğu, birlikte yaşama kültürünü benimseyip kendi medeniyet tasavvurumuzu hayatta tuttuğumuz sürece bu şehir barışın kalbi oldu hep. Ne zaman ki şifreleri unuttuk, çoğulculuğu ret ve inkar edip tekçi politikalar uygulanmaya başladı, o zaman sorun başladı. Bugün o tekçi anlayışın başka bir formuyla PKK terörüyle karşı karşıyayız. Asla başka bir siyasi görüşü kabul etmiyor" dedi.

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği, 'Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu' ikinci gününde devam ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, 'Tarih, Kültür ve Medeniyet Çerçevesinde Diyarbakır' konulu bir sunum yaptı. Diyarbakır'ın bir mimarlık felsefesi olduğunu anlatan Ak Partili Eker, kentin sosyal barışı inşa etmeye dönük bir şekilde dizayn edildiğini söyledi. Diyarbakır'ın dar sokaklarında yürüdüğünde kapıların yan yana olduğunu, herkesin sokak kapısının aynı olduğunu söyleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, şöyle konuştu:

"Yüksek duvarın arkasında bir zenginin evi mi var? Bir yoksulun evi mi var? Bilmiyorsunuz. Çünkü varlık, zenginlik mal ve mülk sahibi olmak bizim tasavvurumuzda, bizim medeniyet anlayışımızda bir gösteriş aracı, bir kıskandırma aracı değildir. Mahremdir, özeldir. Dolayısıyla sokakta yürüyen birinin duygularını kışkırtacak onu başka bir aleme götürecek cinsten değildir. Karacadağ'ın etekleri yeryüzünde buğdayın ilk defa üretimin yapıldığı havzadır. Yani buğdayın anavatanıdır Diyarbakır. Tarım ve beslenme açısından da Diyarbakır son derece önemlidir. Diyarbakır surlarının haritasına tersten bakıldığında bunu bir insan kalbi olarak görmek mümkündür. Bu kalbin sokaklarında yani damarlarında binlerce yıl barış aktı. Barışın kalbi Diyarbakır. Çoğulculuğu, birlikte yaşama kültürünü benimseyip kendi medeniyet tasavvurumuzu hayatta tuttuğumuz sürece bu şehir barışın kalbi oldu hep. Ne zaman ki şifreleri unuttuk, çoğulculuğu ret ve inkar edip tekçi politikalar uygulanmaya başladı, o zaman sorun başladı. Bugün o tekçi anlayışın başka bir formuyla PKK terörüyle karşı karşıyayız. Asla başka bir siyasi görüşü kabul etmiyor. Sen hainsin diyor ve bunu zorbalıkla, bunu kanla, bombayla, terörle yaptılar. Şimdi biz milletçe en çok da Diyarbakırlılar, Diyarbakır'ın kalbine sahip çıkmak durumundadır. Bu şehir Türkiye'nin birlikte yaşama arzusunun, Türkiye'de çoğulculuğunun, medeniyet değerlerinin, binlerce yıldır tesis ettiğimiz kardeşlik hukukumuzun tekrar yeşereceği, tekrar yaşayacağı, tekrar geleceğe dönük, güzel projelerin uygulanacağı yerdir. Sempozyumu bu bakımdan çok önemsiyorum."

KAYYUM BAŞKAN İLK KEZ BİR PROGRAMA KATILDI

Sempozyum programına, Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra dün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanan kayyum Cumali Atilla'da katıldı. Sempozyum programından sonra tarihi iç kaleyi gezen protokol üyeleri burada vatandaşlarla sohbet etti. Kente kayyum olarak atanan Cumali Atilla, yaptığı kısa açıklamada, Diyarbakır'ı daha güzel hale getirmek için çalışacaklarını ve sosyal medyada kendisi ile ilgili yapılan tehditlerden korkmadığını söyledi.

DİYARBAKIR,-

======================================================

4)RİZE'DE MEYDAN KAZISINDA MEZAR TAŞLARI BULUNDU

RİZE'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan yenileme çalışmaları sırasında yapılan kazıda tarihi mezar taşları bulundu. Mezar taşlarının 280 yıl öncesine ait olduğu öne sürüldü. Rize Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda önceki gün başlatılan yenileme çalışması kapsamında iş makineleri ile kazı yapıldı. Zeminin 2 metre altında iş makinesi kepçesi mezar taşlarına çarptı. Yüzeye çıkarılan mezar taşları koruma altına alınmak üzere Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Kazıdan çıkarılan mezar taşlarını inceleyen araştırmacı Recep Koyuncu, 1922 yılında mezarlık olan alanın sonradan meydana dönüştürüldüğü belirterek, kazıda bu mezarlara ait taşların bulunduğunu söyledi. Koyuncu, "Taşlardan birinin üzerinde Şerife Zeynep adlı kadına ait olduğu yazıyor. Tarih ise 280 yıl öncesini gösteriyor. Bu alandan başka mezar taşları da çıkacakö dedi.

İLGİNÇ TARTIŞMA YAŞANDI

Bu arada, mezar taşlarını görmek için alanda toplanan vatandaşlarda kendi aralarında tarih konusunda anlaşmazlığa düştü. Bazı vatandaşlar mezar taşlarının 1400'lü yıllara ait olduğunu iddia etti, kimileri karşı çıktı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Meazar taşlarının görüntüsü

Meydan kazı çalışması

Recep Koyuncu'nun açıklaması

Vatandaşların tarih üzerinde tartışması

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

===================================================

5)SAĞLIK EKİBİ, CENAZEYİ PARKIN YANINA BIRAKIP AYRILDI

ANTALYA'da camiye gitmek için evden çıkan 66 yaşındaki Mahmut Aslan, yolda fenalaşıp düştüğü yerde yaşamını yitirdi. Aslan'ın eşinin rahatsız olduğunu belirten mahalleli, cenazenin bir sağlık ocağı ya da hastaneye götürülmesini istedi. Cenazeyi ambulansa alan görevliler, 200 metre uzaklıktaki çocuk parkı yanına bırakıp ayrıldı.

Olay, saat 11.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Ermenek Mahallesi 3 Nolu sokakta meydana geldi. Evinden camiye gitmek üzere çıkan Mahmut Aslan, 50 metre sonra rahatsızlanınca yere yığıldı. Düşmenin etkisiyle başını asfalta çarpıp kan içinde kalan Aslan'a ilk müdahaleyi mahalleli yaptı. Ardından olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Aslan, sağlık ekibinin müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Aslan'ın yaşamını yitirdiğini öğrenen mahalle sakinleri, eşi Zeynep Aslan'ın da rahatsız olduğunu belirterek, cenazeyi görmemesi için sağlık ocağı ya da hastaneye götürülmesini istedi. Ancak bölgede tek ambulans olduğunu ifade eden sağlık ekibi, cenazeyi alamayacaklarını söyledi. Mahallelinin, yakınlarda bir yere bırakılmasını istemesi üzerine sağlık ekibi, ambulansa alınan cenazeyi 200 metre uzaklıkta bulunan çocuk parkının yanına bırakıp ayrıldı. Cenazenin üzerini battaniye ile örten mahalleli, ardından durumu polise bildirdi. Polisin incelemesinin ardından Aslan'ın cansız bedeni, ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Sağlık ekiplerine tepki gösteren Ermenek Mahalle Muhtarı Hüseyin Elmalı, "İnsan ölen bir kediye köpeğe kıyamazken insanı nasıl bırakıp sokak ortasında gidiyorsunuz? Özellikle rica ettim. Eşinin hasta olduğu söyledim. Olay yerinde kalırken eşinin de kriz geçirebileceğini anlattım. Ancak dinlemediler. Keşke sokak yerine bir hastane ya da sağlık ocağına bıraksalardı" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Ölen Mahmut Aslan yerde görüntüsü

Meraklı vatandaşlardan görüntü

Mahalle Muhtarı Hüseyin Elmanı ile röp

Cenaze ve polis arabasından görüntü

Mahmut Aslan'ın opak fotosu

47. 8 MB// 1 DK 30 SN

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=========================================================

6)CAMİDEKİ YARDIM PARASININ ÇALINMASI GÜVENLİK KAMERASINDA

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde, camideki yardım kutusunda bulunan 50 TL'nin çalınması güvenlik kamerasına yansıdı. Akçasu Mahallesi'ndeki Kayarlı Camii'nde 2 hafta önce sabah saatlerinde meydana gelen olayda, camiye giren A.Ç. adlı kişi dolapları karıştırdı. Daha sonra duvardaki yardım kutusuna yönelip yerinden sökmeye çalıştı. A.Ç., başarılı olamayınca kutuyu açıp içindeki 50 TL'yi alarak kaçtı. Hırsızlık olayı caminin girişindeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüleri inceleyen polis, hırsızlık şüphelisinin bu suçtan sabıkalı 25 yaşındaki A.Ç. olduğunu belirledi. Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Hırsızlık anı

Süre: (02.21) Boyutu: (105 MB.)

Haber: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

================================================

7)ÇOMÜ'DEKİ 15 BİN KİŞİLİK CAMİ 15 TEMMUZ'DA AÇILACAK

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü'nde inşaatı devam eden 15 bin kişilik caminin, 15 Temmuz darbe girişiminin 1'nci yıl dönümü olan 15 Temmuz 2017 tarihinde açılması hedefleniyor.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Terzioğlu Kampüsü Camii ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği'nin yapımını üstlendiği 2 yıl önce ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nde temeli atılan toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahip, 8 bin metrekare namazgah alanı, 15 bin kişi kapasiteli, 6 minare ve 2 şerefeli kaba inşaatı tamamlanan caminin içerisinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya ÇOMÜ Rektör Yardımcıları, Daire Müdürleri katıldı. Bilgilendirme toplantısı Kur'an okunması ile başladı.Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, inşaatı devam eden caminin büyük olmadığını ve önemli bir ihtiyacı karşılayacağını savundu. Göreve geldiğinden bu yana Diyanet İşleri Başkanı ile de görüştüklerini belirten Yücel Acer, "Bugüne kadar harcanan paranın tamamı Diyanet İşleri Başkanlığımızdan geldi. Camimizin inşaatını hızlandırıp, 15 Temmuz 2017'ye yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu ibadethanenin daha göze çarpar hale gelmesi sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz" dedi. İbadethanenin isminin ne olması gerektiğini de bir taraftan düşündüklerini belirten Rektör Acer, "Bakarsınız bir hayırsever çıkar, caminin tamamını bitirir. Onunla oturup ismini konuşuruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu halkın verdiği bir demokrasi mücadelesi oldu. Bir askeri darbe girişimine karşı halkın doğrudan verdiği mücadele eşsiz. ve bu bir üniversite yerleşkesi bilimin, demokrasinin halkın iradesinin en çok savunulması gereken yerlerden bir tanesi. Bu anlamda onu da ifade eden uygun bir ismi ileri de yine konuşuruz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından caminin bittikten sonra kavuşacağı görüntüsünün videosu toplantıya gelen davetlilere izletildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Caminin inşaatından genel ve detay görüntü,

-Basın toplantısından görüntü,

-Kur'an Tilavetinden görüntü,

-Rektör Yücel Acer'in konuşması,

-Caminin bittiğinde ibadete açılacak son halinin video görüntüsü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

===================================================

8)BERBERDEN ŞEHİT ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ TIRAŞ

KAHRAMANMARAŞ'ta işyerinin camına 'FETÖ'cüler içeri giremez' notu asan berber 26 yaşındaki Ömer Ekici, şehit çocuklarını ücretsiz tıraş ediyor.

Kent merkezinde 14 yıldır berberlik yapan Ömer Ekici, 15 Temmuz'da darbe girişimine ve FETÖ'ye tepkisi amacıyla şehit çocuklarına ücretsiz tıraş kampanyası başlattı. Ekici, bu kampanyasını da iş yerinin camına astığı 'Şehit çocuklarına tıraş ücretsiz' ve 'FETÖ'cüler içeri giremez' yazılarıyla müşterilerine duyurdu.

FETÖ'ye tepki ve şehitlere olan minnettarlığını göstermek amacıyla böyle bir karar aldığını belirten Ekici, şunları söyledi:  "Darbeden dolayı böyle bir şey yapmayı düşündüm ve arkadaşlarım ve müşterilerime de fikrimi paylaşıp görüşlerini aldım. Onlar da olumlu karşılayıp destek verdi. Darbe girişimine tepkimi böyle gösterebileceğimi düşündüm. Şehit çocuklarına da gelince de hepimiz bu vatanın altındayız, şehitler bizim şehidimiz. Onlar bizler için, vatanımız için şehit oldu. Ne yapsak şehitlerimize borcumuzu ödeyemeyiz, bunu biliyoruz ancak onların geride bıraktıklarına elimizden geldiği kadar destek olmak sahip çıkmak için bunu yapmak istedik. O nedenle de şehitlerimizin çocuklarını ücretsiz tıraş ediyoruz."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Berber dükkanı

Camdaki yazı

Ömer Ekici'nin çalışması

Ekici ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 109 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Aslan AK Parti Gökçeli Musul Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

title