Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ELAZIĞ'DA ÇATIŞMA: 1 ASKER YARALI

ELAZIĞ'ın Arıcak ile Palu ilçeleri arasındaki Görese dağlarında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş yaralandı. Arıcak ve Palu ilçeleri arsında bulunan Görese dağlarında operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, akşam saatlerinde bir grup PKK'lı terörist tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşte, 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralı uzman çavuş, helikopterle bölgeden alınarak, Diyarbakır'a götürüldü.  Kısa süreli çatışmanın ardından PKK'lı teröristler karanlıktan da faydalanarak kaçtı. Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken,  havadan helikopterlerin de destek verdiği operasyonların sürdüğü belirtildi.

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

========================================

2)POLİSE UYUŞTURUCU SATINCA SUÇÜSTÜ YAKALANDI

ADANA'da torbacılık yapan 31 yaşındaki M.K., müşteri sandığı motosikletli polislere uyuşturucu satmak isteyince suç üstü yakalandı. Güven Timleri tarafından yakalanan uyuşturucu satıcısının üzerinden 200 gram esrar ile 3770 lira para ele geçirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü, merkez Seyhan ilçesinin Şakirpaşa mahallesinde Asayiş, Terör ve Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi ekiplerinin katıldığı geniş çaplı operasyon yaptı. Yaklaşık 250 polisin katıldığı operasyonda, motosikletli Güven Timleri ile Narkotimler de görev aldı. Şakirpaşa caddesinden başlayan denetimler sırasında ara sokaklara giren Güven Timleri, Erikciler Caddesi üzerinde şüphelendikleri M.K.'yi bir süre uzaktan izledi. Güven Timleri, M.K.'nin esrar paketlerini müşterilerine satmak için cadde üzerinde beklediğini belirledi. Motosikletini bırakan sivil giyimli polis, müşteri gibi M.K.'nin yanına yaklaşarak esrar istedi. M.K., cebinden çıkardığı esrar paketini polise uzatıp, parayı almak isterken suç üstü yakalandı. Gözaltına alınarak kelepçelenen M.K.'nin üzerinden 200 gram esrar ve uyuşturucu satışından elde ettiği belirlenen 3 bin 370 lira para ele geçirildi. Zanlının gözaltına alınmasını engellemek isteyen arkadaşları ve meraklı vatandaşlar ise çevrede toplandı. Güven timlerine yardım için uygulamaya katılan Terör, Narkotik ve Asayiş Şubesi ekipleri zanlının etrafını kuşattı. M.K.'nin park halindeki otomobilinde de arama yapılırken, gözaltına alınan M.K. sorgulanmak üzere Narkotik Suçlarla ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

UYUŞTURUCU SATICILARINA ŞAFAK OPERASYONU

Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi ekipleri, şafak vakti merkez Seyhan ve Yüreğir ilçesinde de 5 adrese operasyon düzenledi. Polis, zırhlı araçlar eşliğinde gidilen adreslere eş zamanlı olarak baskın yaptı. Terörle Mücadele ve Asayiş Şubesi'nden ekiplerin de destek verdiği operasyonda, binaların bahçe ve damları didik didik arandı. Operasyonda teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 5 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evleri, hassas burunlu dedektör köpek 'Kanas' tarafından kontrol edildi. Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirilerek ifade için Adana Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

(BİRİNCİ GÖRÜNTÜ)

Polise uyuşturucu satarken yakalanan M.K., polislerin arasında

M.K.'nin üzerinden çıkan esrar paketleri ve Ele geçirilen esrar ile paralar

Zanlı ekip aracına götürülürken

Uygulama yapan polis ekipleri hareket halinde

Süre: 1.19 saniye /  Boyut: 147 MB

(İKİNCİ GÖRÜNTÜ)

Polis ekipleri emniyetten çıkarken

Hareket halindeki ekipler

Evin önünde duran polis ekiplerinin evin ziline basması

Evde arama yapan polisler

Çevre güvenliği alan polis ekipleri

Dedektör köpeğin arama yapması

Binaların damlarında ve bahçesindeki ekipler

Süre: 2.56" - Boyut: 329 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI / ADANA,

03.05.2017 - Haber Kodu : 170503011

=====================================

3)BALTAYLA KORKU SAÇAN ŞİZOFRENİ HASTASI BİBER GAZIYLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

DÜZCE'de elindeki baltayla sokağa çıkıp çevre sakinlerini tehdit ettikten sonra kendisini eve kilitleyen şizofreni hastası 44 yaşındaki Utku İşler, polis tarafından biber gazıyla etkisiz hale getirildi. Arapçiftliği Mahallesi'nde elinde baltayla sokağa çıkan şizofreni hastası Utku İşler'in tehdit ettiği çevre sakinleri, polise haber verdi. Ankara'da bir kamu kurumunda görev yaptığı belirtilen İşler, polisler olay yerine gelince, evine girip kapıları kilitledi. Polislerin, yaklaşık 3 saatlik çabasına karşın, İşler ikna edilemedi. Bunun üzerine olay yerine sevk edilen Çevik Kuvvet ekipleri, içeriye attıkları biber gazıyla Utku İşler'i etkisiz hale getirildi.

Eve giren polis ekiplerine de zor anlar yaşatan İşler, kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nin Psikiyatri Servisi'nde tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Polisin eve girdiği anlar

-Polisin eve gaz attığı anlar

-İşler'in eve çıkartılması ekip otosuna götürülmesi

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

02.05.2017 - Haber Kodu : 170502166

==============================================

4)HASTA TAŞIYAN AMBULANS ÇÖKEN YOLDA MAHSUR KALDI

ELAZIĞ'da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur nedeniyle bazı yollarda göçük meydana geldi. İstasyon Kavşağı'nda bir ambulans ile bir özel otomobil çöken yolda mahsur kaldı. Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. 112 ekipleri Hicret Mahallesi'nden aldıkları hastayı ambulansla hastaneye götürürken, İstasyon Kavşağı'nda yağış nedeniyle yolun çökmesi ve yağmur sularının üzerine kapatması sonucu mahsur kaldı. sağlık ekibi anons ederek çağırdıkları diğer ambulansa kavşakta hastayı naklederek hastaneye götürülmesini sağladı. Aynı kavşakta yoldaki göçük nedeniyle ambulanstan sonra bir otomobil daha mahsur kaldı. AFAD ekipleri, mahsur kalan otomobili kendi araçları ile çekerek çıkarmayı başardı.

Gar Meydanı'nda taksicilik yapan İsmail Doğan, görevlilerin yola duba koymamasından şikayetçi olarak, "Burada  yol çalışmaları var öylece bırakıp gittiler. Duba bırakmadılar ben bazı önlemler aldım ama yetersiz geldi. Gelen araçlar yolda kaldı" diyerek tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Yolda kalan ambulanstan detay

-Ambulansın tekerlerinin yere gömülmesinden detay

-Yolda oluşan çukurlardan detay

-Özel otomobilden detay

-Ambulans şoförünün konuşması

-Taksicinin konuşması

-Özel otomobilin çıkarılması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ / ELAZIĞ,

03.05.2017 - Haber Kodu : 170503002

==============================================

5)ALKOLLÜ KADIN, TUVALET İHTİYACI İÇİN GİTTİĞİ FALEZLERDEN DÜŞTÜ

ANTALYA'da, 30 metrelik falezlerin kenarında alkol aldıktan sonra tuvalet ihtiyacını gidermek üzere kayalıklardan inmeye çalışan Nuray A., dengesini kaybederek 10 metrelik çukura düştü. Çeşitli yerlerinden yaralanan Nuray A., itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. Olay, saat 20.30'da Muratpaşa İlçesi Karaalioğlu Parkı'ndaki falezlerde meydana geldi. Kent merkezinde bir pansiyonda çalışan 52 yaşındaki Nuray A., aynı pansiyonun ortağı 64 yaşındaki Ali Şimişek ile park kenarındaki falezlere geldi. İddiaya göre burada bir süre alkol alıp falezlerden denizi seyreden ikiliden Nuray A., tuvalet ihtiyacını gidermek için falezlerdeki kayalıklardan aşağı indi.  Bir anlık dikkatsizliği sonucu dengesini kaybeden Nuray A., kayaların arasındaki 10 metrelik boşluğa düştü. Durumu görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermesi üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Çeşitli yerlerinden yaralanan Nuray A.'ya ilk müdahale sağlık ekiplerince olay yerinde yapıldı. Ardından itfaiye ekipleri kadını düştüğü yerden çıkarmak için seferber oldu. Sedyeye alınan yaralı kadın, itfaiye ekipleri ve polisin desteğiyle falezlerden yukarı çıkarıldı. Olaya şahit olan 18 yaşındaki Gürkan Yıldız, "Falezlerin kenarında oturuyorduk. Yokuş vardı, ayağını attı ve düştü. Yeşilliklerden tutundu ama kurtulamadı" dedi.

Ali Şimişek ise "Bir bira içti, alkollüydü. Sonra da tuvalet ihtiyacını gidermek için falezlerden inince düştü" dedi.

Ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülen Nuray A.'nın genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Polis ve itfaiye ekipleri detay

-Meraklı kalabalık detay

-Kadının çukur içindeki halinden detay

-İtfaiye ekip amirinin olayı koordine eden konuşması

-Denizden Altınay'ın düştüğü yere pan

-Sedyeye alınan Altınay'ın merdivenlerden çıkarılması

-Görgü tanığı Gürkan Yıldız'ın olayı anlatması

-Ali Şimişek'in olayı anlatması (alkol ve tuvalet ihtiyacı kısmı)

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR / ANTALYA,

02.05.2017 - Haber Kodu : 170502175

==============================

6)İNŞAATIN 5'İNCİ KATINDAN DÜŞEN İŞÇİ 5 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ

ADANA'da çalıştığı inşaatın 5'inci katından düşerek ağır yaralanan 52 yaşındaki Halil İbrahim Dönmez, 5 saat boyunca kurtarılmayı bekledi. Evine dönmeyince aramaya çıkan yakınları Dönmez'i çalıştığı inşaatın bodrum katında yaralı olarak buldu. Hastaneye kaldırılan Dönmez'in vücudunda ve kafatasında kırık olduğu bildirildi. Merkez Seyhan ilçesinin Yeşilyurt mahallesinde oturan Halil İbrahim Dönmez, sabah saat 07.30 sıralarında Kurtuluş mahallesinde çalıştığı inşaata gitmek için evden çıktı. Dönmez mesai bitimi üzerini değiştirmek isterken bir anlık dikkatsizliği sonucu 18 metre yüksekliğindeki 5'inci kattan düşerek yaralandı. Dönmez'in düştüğünü kimse fark etmezken şantiye bekçisi de inşaatın girişini kapattı. Halil İbrahim Dönmez'in eve gelmemesi üzerine endişelenen yakınları, polis merkezine giderek 'kayıp' başvurusunda bulundu, ardından da aramaya çıktı. Dönmez'in gidebileceği yerleri ve arkadaşlarını arayan yakınları, son olarak kıyafetini değiştirirken görüldüğünü öğrendi. Bunun üzerine çalıştığı inşaata giden yakınları Dönmez'in motosikletini görünce, şantiye bekçisi ile içeri girip aramaya başladı. Katlarda yapılan aramadan sonra bodrum kattan gelen iniltiler üzerine aşağıya inen yakınları, Halil İbrahim Dönmez'i yaralı halde buldular.

Halil İbrahim Dönmez, olay yerine çağrılan ambulansla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda ve kafatasında kırık olduğu belirlenen Halil İbrahim Dönmez'in hayati tehlikesi sürüyor. Yakınları kontrol etmeden inşaatın girişini kapatan şantiye bekçisine tepki gösterdi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-İnşaat çukurunda bulunan Halil İbrahim Dönmez'e ambulansta müdahale edilmesi

Dönmez'in yakınlarının olayı anlatması

Yaralı Halil İbrahim Dönmez'in yakınlarının bekçi ile tartışması

Halil İbrahim Dönmez'in hastaneye getirilmesi

Hastane girişi ve acil servisten görüntü

İnşaattan görüntü

Halil İbrahim Dönmez'in motosikleti

Süre: 1.45" Boyut: 197 mb

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI / ADANA,

03.05.2017 - Haber Kodu : 170503005

======================================================

7)ANTALYA'DA DENİZDE ERKEK CESEDİ BULUNDU

ANTALYA'da denizde, 68 yaşındaki Mustafa Tökmeci'nin cesedi bulundu.

Muratpaşa İlçesi açıklarında turist gezdiren günübirlik tur teknesi çalışanları, dün saat 18.00 sıralarında falezlere yakın noktada hareketsiz bir kişiyi fark etti. Kıyıya yaklaşan tekne çalışanları, denizdeki kişinin yaşamını yitirdiğini tespit etti. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Karadan cesede ulaşamayan ekipler, deniz polisinden yardım istedi. Ancak tekne çalışanları bu sırada cesedi sudan çıkararak tekneye alıp Kaleiçi Yat Limanı'na getirdi. Yapılan incelemede cesedin 68 yaşındaki Mustafa Tökmeci'ye ait olduğu belirlendi. Ceset, limanda Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemenin ardından Akdeniz Üniversitesi Antalya Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi.

Diyabet hastası olduğu ve Şarampol Caddesi'ndeki evinde tek başına yaşadığı öğrenilen Tökmeci'nin, falezlerden manzara izlerken düştüğü tahmin ediliyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Gezi teknesinin gelişi

-Limana yanaşması

-Yolcularından görüntü

-Sağlık ekiplerinin kontrol etmesi

-Cesedin tekneden indirilmesi

-Yolcuların tekneden inmesi

-Polisin inceleme yapması

-Ölen Mustafa Tökmeci'nin opak fotosu

-Detaylar

Haber Kamera: Bülent TATOĞULLARI / ANTALYA,

02.05.2017 - Haber Kodu : 170502172

=================================================

8)ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN ÇARPTIĞI MOTOSİKLETLİ ÖLDÜ

KÜTAHYA'da hastanede tedavi gören babasını ziyarete giden motosiklet sürücüsü 23 yaşındaki Burak Eğret, 220 promil alkollü olduğu bildirilen Davut Yörük'ün kullandığı otomobilin çarpması sonucunda hayatını kaybetti. Olay, dün akşam saat 20.30 sıralarında Kütahya-Tavşanlı karayolunun 10'uncu kilometresindeki Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Merkez Kampüsü önünde meydana geldi. Tavşanlı'dan Kütahya'daki hastanede tedavi gören babası İbrahim Eğret'i ziyarete giden Burak Eğret'in kullandığı 43 US 851 plakalı motosiklete, dikkatsizlik sonucu arkasından gelen Davut Yürük yönetimindeki 61 TZ 394 plakalı otomobil çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Burak Eğret olay yerinde öldü, yaralanan otomobil sürücüsü Davut Yörük ambulansla DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yetkililer, tedavi altına alınan Davut Yürük'ün 220 promil alkollü olduğunu, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtti.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Kaza yerindeki araçların,

-Ambulanstaki otomobül sürücüsünün görüntüsü,

-Olay yerinde üzeri kapalı cesedin,

-Karayolundan,

-Ölenin sağlık fotoğrafı

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,

03.05.2017 - Haber Kodu : 170503006

=================================================

9)SURİYELİ GENCİ BİRLİKTE ALKOL ALDIĞI ARKADAŞI BIÇAKLADI

Adana'da birlikte alkol alan 2 Suriyeli gencin eğlenceli başlayan gecesi, hastanede bitti. Sohbet sırasında tartışan Suriyeli gençlerden 17 yaşındaki Mustafa Hassan, arkadaşı tarafından 6 yerinden bıçaklandı.

Ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle ülkelerinden kaçıp, Adana'ya gelen Suriyeli Mustafa Hassan, Mirzaçelebi mahallesi, Mirzaçelebi sokakta kiraladığı evde arkadaşı 17 yaşındaki Muhammed K. ile  birlikte yaşamaya başladı. Dün akşam saatlerinde iki arkadaş, evlerinde alkol alıp sohbet etti. Gece saat 01.00 sıralarında alkolün etkisiyle, iki genç arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Zor lakaplı Muhammed K., arkadaşını 6 yerinden bıçakladı.

Yaralı genç evden çıkıp, çıplak ayakla 200 metre ilerideki bir işyerinin önüne kadar geldi. Kan kaybı nedeniyle bilincini kaybeden Mustafa Hassan, işyerinin önünde bayıldı. Yaralı genci gören vatandaşlar, 112'yi arayarak ambulans istedi. İlk müdahalesi ambulansta yapılan Mustafa Hassan, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Mustafa Hassan, Genel Cerrahi Servisi Yoğun Bakım'a yatırılarak tedavi altına alındı.

Olay ile ilgili çalışma yapan polis ekipleri, zanlı Muhammed K.'yı Mirzaçelesi ara sokaklarında kanlı elbiseleriyle yakalayarak gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Yaralı gencin taşıyan ambulansan hastaneye girmesi

Sedyedeki yaralı Mustafa Hassan'ın ambulanstan indirilmesi

Yaralının acil servise alınması

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin acil servis ve genel görüntüsü

Görgü tanıklarının olayı anlatması

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI / ADANA,

03.05.2017 - Haber Kodu : 170503009

================================================

10)KEPÇENİN DENGE DEMİRİ İŞÇİNİN AYAĞINI PARÇALADI

DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'nde, belediyenin altyapı çalışmasında görevli işçi 34 yaşındaki Hasan Kalem'in ayağına, önündeki kepçenin arkasında bulunan denge kızağı düştü. İzmir'e sevk edilen Kalem'in sol ayağının, bilekten parçalandığı bildirildi. Olay, dün saat 10.00 sıralarında, Acıpayam İlçesi'nde meydana geldi. Altyapı çalışmalarını yapıldığını sokakta iş makinesinin arkasında çalışan taşeron işçi Hasan Kalem'in ayağına, kepçenin denge kızağı düştü. Acı içinde kıvranan Kalem'in yardımına arkadaşları yetişti. Ağır yaralanan Kalem'in sol ayağı denge kızağı ile toprak arasından çıkarıldı. Olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra Kalem, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kalem'in daha sonra İzmir'e hastaneye sevk edildiğini öğrenildi. Kalem'in sol ayağının parçalandığı öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Cep telefonuyla çekilen görüntü

İşçinin acı içinde ağlaması

Ekiplerin müdahale etmesi

Haber: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

02.05.2017 - Haber Kodu : 170502156

====================================================

HAMZABEYLİ SINIR KAPISI'NDA 775 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ (ek)

11)İRANLI ŞOFÖRLER TUTUKLANDI

Edirne'de Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapmak üzere olan 775 kilo 75 gram eroin ele geçirilen TIR'ın sürücüleri İran uyruklu  Akbar Ebrahımzadem ile Jafar Samı Keshmesh Tapeh, soruşturmalarını ardından çıkarıldıkları Edirne 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklandı. Sürücülerden Akbar Ebrahimzadeh, mahkemede verdiği ifadesinde eroin ele geçirilen TIR'ın babasına ait olduğunu belirterek,  Niknam firmasına  taşıma hizmeti verdiklerini söyledi. Ebrahimzadeh, "İran'da Niknam firmasını sahibi Emir İsmaili'yi ben aradım, yüklenecek mal varmı diye sordum. Beni bir başka şahsın arayacağını söyledi, daha sonra Emir Sadiki arayıp, malın yükleneceği adresi mesaj attı. Daha sonra belirtilen adrese gittim yükleri  bir depoda TIR'a yüklediler. Yükleme yapılırken ben yükün başındaydım. İran'ın Kum şehrinde gümrük işlemlerini yaptık. Bazirgan'a geldiğimizde yanımdaki yedek şoför vizesi olmadığı için ayrıldı. Benim kullandığım TIR'ın dışında başka bir araca da aynı yük yüklenmişti. O TIR benden önce gümrük sahasına gelip Türkiye'ye giriş yapmış. Edirne'ye geldiğimde o  aracı gördüm. Şoför köylüm ve tandığım bir kişiydi. Araç İran'da x-ray cihazına sevk edilmedi. Ancak Türkiye'de sevk edildi. Her hangi bir şey çıkmadı. Erzurum yakınlarında 1, Sivas yakınlarında 8, Bolu yakınlarında da 11 saat mola verdik. Aracın başından hiç bir şekilde ayrılmadık. Yükle birlikte uyuşturucunun ne şekilde konulduğunu bilemiyorum. Ancak yüklemiş olsa da bunu Emir Sadiki yapmış olabilir. Ayrıca Emir Sadiki ben İran'dan çıkarken cep telefonu aradı. Diğer TIR'la birlikte yola devam edin aksi takdirde yükümü boşaltmayacağını, kabul edilmeyeceğimi söyledi. El konulan cep telefonumda diğer bilgiler mevcuttur. Bunların araştırılmasını talep ederim" dedi. Jafar Samı Keshmesh Tapeh, hakkındaki suçlamaya kabul etmediğini belirterek, olayla bir ilgisi olmadığını öne sürdü. Tapeh, diğer sanık Akbar ile İran'dan Türkiye'ye gelmediklerini belirterek, "Giriş yaptığımız sınır kapısı Gürbulak'tı. Benim kullandığım TIR içinde cam yükü vardı, yükümü Romanya'ya götürüyordum. Akbar'ın amcasının oğlu olan Bayram beni arayıp, Akbar'ın acemi olduğunu, yolu bilmediğini ona eşlik etmemi istedi.  Bende Akbar'ın bulunduğu TIR'a geçtim. Benim olayla bir ilgim yok" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Tutuklanan şoförler

-Şoförlerin araca götürülmesi

-Adliyeden detaylar

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,

===================================================

12)ANTALYA'DA KARLA MÜCADELE

ANTALYA'da sahiller yaza hazırlanırken, yaylalarda ise karla mücadele yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1800 rakımlı Gündoğmuş Söbüçimen Yaylası'nda yer yer 5 metreyi bulan karlı yollarını, Yörüklerin göç zamanından önce ulaşıma açabilmek için yoğun bir mücadele veriyor.Antalya, yaz ve kışı aynı anda yaşıyor. Havaların ısınmasıyla sahillerde yaz görüntüleri yaşanırken, yaylalarda ise kış manzaraları devam ediyor. Kış mevsiminin Antalya'nın iklim şartlarına göre daha erken başlayıp, geç bittiği Gündoğmuş İlçesi'ne bağlı Söbüçimen Yaylası'nda halen kış şartları hüküm sürüyor. Bölgedeki hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaz aylarında merası konumundaki Söbüçimen Yaylası'nda sert geçen kış mevsimi boyunca yollar kar nedeniyle ulaşıma kapanmıştı.

BELEDİYE YOLLARI AÇIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yazın mera olarak kullandığı yaylanın karla kaplı yollarını göç zamanından önce ulaşıma açabilmek için çalışma başlattı. Mayıs ayı olmasına rağmen kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yayla yolunda iş makineleriyle hummalı bir çalışma yürütülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Gündoğmuş İlçe Başkanı Ali Arslan ve İlçe Koordinatörü Ali Gülen de çalışmaları yerinde inceledi.

"GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR"

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İsa Akdemir, "Menderes Türel göreve gelir gelmez yayla yollarının gözden geçirilmesi noktasında adımlar attı. Şu anda 3 bin kilometre yayla yolumuz var. Bugüne kadar böyle sert bir kış olmamış. Bu yıl karla mücadelede çok başarılı olduk. Ulaşamadığımız yer kalmadı. 'Gidemediğin yer senin değildir', bu mantıkla bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde göç başlayacak. Vatandaşlarımız rahatlıkla yurduna gelebilsin diye bu bölgenin yolunu açacağız" dedi.

BÖYLE KAR GÖRMEDİM

Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş Koordinatörü Ali Gülen ise "Mayıs ayında Alanya, Manavgat, Gündoğmuş yayla yolları halen karla kaplı. Ben çocukluğumdan beri bu yollardan gelip geçerim. Bu yıl olduğu kadar bir kar görmedim. 4-5 metrelik bir kar var. Büyükşehir Belediyemize, zor şartlarda çalışan personele teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VATANDAŞ MEMNUN

Vatandaşlar da yayla yollarının yeniden ulaşıma açılmasından oldukça memnun. Alanya'da yaşayan ve Söbüçimen Yaylası'nı kullanan Fatih Doğan, "Bu yaylaya yıllardan beri yolculuk yaparız. Bu mevsimde bu karlı yolları açtığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e çok teşekkür ediyoruz. Yayladaki evimize gidiyorduk, kar nedeniyle arabamız yolda kaldı ve geri dönmek durumunda kaldık. Ekipler yolu açınca tekrar gideceğiz" dedi.

Mehmet Doğan ise, "Yaylamıza çok gelir gideriz, bugün de gezmeye geldik. Yollarımız çok geç açılıyordu. Bu yıl çok fazla kar olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi erkenden yolumuzu açıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Yol açma çalışmaları

-Ropörtajlar

-Genel ve detaylar

Haber: ANTALYA,

02.05.2017 - Haber Kodu : 170502167

======================================================

13)BALIKESİR'DE YAKALANAN 30 GÖÇMEN KAÇAKÇISI TUTUKLANDI

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, polisin düzenlediği operasyonda yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye çalışan 87 göçmen ile kaçak geçişe aracılık ettikleri belirlenen 30 organizatör yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 30 organizatörden 27'si tutuklandı.  Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Ayvalık Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Grup Amirliği ekipleri,  İzmir ve Ayvalık'ta düzenledikleri operasyonda, 27'si çocuk 87 göçmeni yasadışı yollardan Yunanistan'ın midilli Adası'na geçmeye hazırlanırken yakaladı. Göçmenleri kaçak yollarla Yunanistan'a götürecek olduğu belirlenen 30 organizatör de yapılan operasyonda yakalanarak ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Gözaltına alınan zanlılara ait 2 sürat teknesine el konulurken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek ele geçirildi. Çok sayıda can yeleği ile yakalanan 87 göçmen Balıkesir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 30 organizatörden 27'si tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Göçmenlerden görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK(Balıkesir),

03.05.2017 - Haber Kodu : 170503007

=======================================================

14)ERCİYES 2017 TATBİKATI BAŞLADI

KARA Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği Erciyes 2017 tatbikatı, Gece Hava Kılavuzu Harekatı ile başladı.

Komando tugayları içerisinde hava indirme harekatı yeteneğine sahip olan 1'inci Komando Tugay Komutanlığı sorumluluğunda gerçekleştirilen Erciyes 2017 tatbikatı, 12.'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda 9 paraşütçü askerin Casa CN 235 nakliye uçağından Şehit Teğmen Hasan Bak atma ve atlama sahasında yaptığı hava kılavuzu indirme harekatıyla başladı. Askerler, yaklaşık 4 bin metre yükseklikten atladı. 3 bin metre serbest düşüşün ardından paraşütlerini açan askerler, ertesi gün yapılacak tatbikatta sızma harekatını başarılı ile gerçekleştirdi. Hava sızma harekatına katılan Katar Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanı Albay Hamad El ibrahim de paraşütçü komandolarla görüşüp, tatbikat ile ilgili bilgi aldı.

Tatbikatın ikinci gününde ise 4 adet C 130 tipi askeri uçakla 120 komando, hava başı tesisi için paraşütle iniş yapacak. Erciyes 2017 tatbikatının ikinci gününde ilk kez  Katar Hava Kuvvetleri Komutanlığı tatbikatta C130 tipi uçakla katılacak.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Paraşütlü komandoları tatbikat hazırlığı

Katar Lojistik Komutanına bilgi verilmesi

Paraşütcü komandoları uçak içerisine binişi

Komandoların uçak içerisinde bekleyişi

Komandoları paraşütle atlaması

Detay

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ-Olcay DÜZGÜN / KAYSERİ,

03.05.2017 - Haber Kodu : 170503001

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Dönmez Palu PKK Politika Güncel Haberler

title