Haberler

Akşener'in banka hesaplarını incelettiği iddiasıyla İYİ Parti'den kesin ihracı istenen Ümit Dikbayır, kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in banka hesaplarını incelettiği öne sürülen ve kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, yeni bir hamlede bulundu. Geçtiğimiz gün istifa edeceğini açıklayan Dikbayır bugün ise hakkındaki iddiaların soruşturulmasını ve dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Dikbayır, kendisi hakkında soruşturma yürütülmesini istedi.

İyi Parti lideri Meral Akşener, kendi ve ailesine ait banka hesaplarının inceletildiğini öne sürmesi sonrası iddiaların odağındaki isimlerden Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Geçtiğimiz gün İyi Parti'den istifa edeceğini ifade eden Dikbayır, bu kez yeni bir hamlede bulunarak hakkındaki iddiaların soruşturulmasını ve dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

Akşener'in banka hesaplarını incelettiği iddiasıyla İYİ Parti'den kesin ihracı istenen Ümit Dikbayır, kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu

DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

İyi Parti tarafından hakkındaki iddialar nedeniyle tedbirli ve kesin ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM Başkanlığına sunduğu dilekçeyle yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulundu.

KENDİSİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Dikbayır ayrıca avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, nüfuzu kötüye kullanma, kişisel verileri ihlal etme suçlarından kendisi hakkında soruşturma yürütülmesini istedi. İki hafta önce partisinin Meclis Grubuna ve Genel Merkez Disiplin Kuruluna verdiği dilekçelere yanıt alamadığını, bu iddiaların üstünün örtülmesini istemediği için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Dikbayır, aynı doğrultuda dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığına başvurduğunu söyledi. Dikbayır, gerçeklerin ortaya çıkmasını istediğini belirterek, süreci takip ettiğini dile getirdi.

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yaptı

BANKA HESABI İDDİASI KRİZ ÇIKARTTI

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta sonu kendisinin ve oğlunun banka hesaplarının gayri resmi kontrol edildiğini öne sürerek, "Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. Kanıtlanırsa siyaseti bırakırım." demişti. İddiaların odağındaki isimlerden İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, Sözcü'ye verdiği röportajda "Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim." demişti. Partinin Disiplin Kurulu Başkanlığı'na başvurarak hakkındaki iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyen Dikbayır, sonuç alamazsa Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na başvuracağını açıklamıştı.

"ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ AMA İFTİRA BAŞKA BİR ŞEY"

Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Zorlu, "İstifalar nedeniyle İYİ Parti'ye haksızca bir yön çizilmeye çalışıldığını görüyoruz. Eleştirilere açığız ancak iş, gerçek dışı beyan ve iftiralar olursa bu başka bir şey. Partiden istifa ediyorsanız, vekillikten de istifa edin. Ümit Dikbayır bugün tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir." demişti.

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yaptıİYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu

"İSTİFA EDECEĞİM"

Yaşananlar sonrası Sözcü TV sunucusu İpek Özbey'e açıklamalarda bulunan İYİ Partili Ümit Dikbayır, "Hafta sonu istifa edeceğim." ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımla, söz konusu istifa iddiasını doğrulamıştı.

Akşener'in banka hesaplarını incelettiği iddiasıyla İYİ Parti'den kesin ihracı istenen Ümit Dikbayır, kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu


İşte Dikbayır'ın yeni paylaşımı ve TBMM'ye sunduğu belgeler:

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yaptı

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yaptı

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yaptı

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yaptı

Kaynak: AA / Politika

Ümit Dikbayır Meral Akşener Milletvekili İYİ Parti Sakarya Ankara Banka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title