Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri-1

ATO Başkanı Gizer teşvik paketini değerlendirdi.

///////////////

ATO Başkanı Gizer teşvik paketini değerlendirdi:

Büyük yatırımlar hızlanacak

ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, Teşvik Paketi'nin, Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde planlanan büyük ölçekli yatırımların hayata geçmesini hızlandıracağını, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımların da artışını sağlayacağını söyledi. Pakette Adana'nın yerinin 3. bölge olması gerektiğini ifade eden Gizer "Çünkü halen, Türkiye'nin işsizlik rakamlarına göre Türkiye'nin birinci iliyiz" dedi.

Özellikle Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde bekleyen tersane, rafineri ve petro-kimya tesislerinden oluşan yaklaşık 8.5 milyar dolarlık yatırımların hayata geçmesiyle Adana'nın ekonomik göstergelerini daha da üst sıralara taşıyacağını ifade eden Gizer açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Açıklanan Teşvik Paketi, sanayici ve işadamlarımızı sürekli gündeme taşıdığı, -Yatırımcıların önüne set çekilmesin- söylemini ortadan kaldıracak nitelikte. Çünkü, Adana ekonomisi için büyük önem taşıyan Yumurtalık Serbest Bölgesi'ndeki büyük çaplı yatırımcılara KDV istisnası, Gümrük Vergisi muafiyeti, vergi indirimi, asgari ücret üzerinden hesaplanan sigorta primi işçi ve işveren hissesi desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, Gelir Vergisi stopajı desteği ve KDV iadesi destekleri sağlıyor. Bunun yanında, yatırımların organize sanayi bölgelerinde yapılması halinde yatırımcılar, yatırımın bulunduğu bölgenin bir alt bölgesinde uygulanan oranlardan yararlanacaklar. Bu çalışma, bir anlamda gerek uluslararası, gerekse ulusal ölçekteki yatırımcıları harekete geçirecek niteliktedir."

ATO Başkanı Gizer, yeni teşvik paketinde Adana'nın geçmiş dönemde olduğu gibi yine 2. bölgede yer almasının olumsuzluğuna dikkat çekti. Özellikle 3. Bölgede yer alan Mersin sınırları ile Adana kent merkezinin 15 kilometre gibi kısa mesafede bulunmasının gözardı edildiğini ifade eden Gizer, şöyle devam etti:

ADANA VE MERSİN, ÇUKUROVA OLARAK BELİRLENMELİYDİ

"İki kent arasındaki sanayi yatırımlarının iç içe girmiş olduğu herkes tarafından net şekilde biliniyor. Hal böyleyken iki kentten birinin 2. diğerinin 3. bölgede yer alıyor olması, Adana'daki yatırımların gelişimini olumsuz etkileyeceği, daha önceki teşvik uygulamasında yaşanan Osmaniye örneğini daha da derinleşeceği görüşündeyiz. Çünkü Adana ve Mersin'i il bazında değerlendirmek yerine Çukurova olarak ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Mevcut durum, Çukurova'nın ortaya koyduğu sinerjinin yanı sıra ekonomik ve sanayi entegrasyonumuzu da olumsuz etkileyecek niteliktedir. Diğer yandan, Adana'nın 2. Bölgede yer almamasını gerektiren en önemli unsurlardan biri de işsizlik rakamlarıdır. TÜİK verilerine göre, işsizlikte yüzde 19.1 ile Türkiye birincisi olan Adana 2. bölgede yer alırken, 14.1 ile 11. Sıradaki Mersin 3. bölgede, 13.9 ile 12. sıradaki Hatay 4. bölgede, 13.4 ile 17. sıradaki Gaziantep 3. bölgede, 12.8 ile 19. Sıradaki Kahramanmaraş 5. Bölgede yer alınmıştır. 61 ayrı kriterden oluştuğu belirtilen veriler içerisinde işsizliğin payının daha da artırılarak Adana'ya 2. bölgede yer verilmesi kararı tekrar gözden geçirilmelidir. Çünkü Adana ile komşuları arasındaki bölge farklılığı haksız rekabeti beraberinde getirebilecek boyuttadır."

ADANA,(DHA)

/////////////

Gen bahçesi ve üniversitelerin restleşmesi konusunda dikkatli olunmasını istedi

Vali'den sağduyu çağrısı

ADANA Valisi H.Avni Coş, Adana'ya yeni kurulacak Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Çukurova Üniversitesi'nin kullanmakta olduğu naranciye gen bahçesi arazisi üzerinde planlanması ile ilgili olarak iki üniversite arasında başgösteren anlaşmazlık ve ğretim üyelerinin yaptığı eylemle ilgili sağduyu çağrısı yaptı. Coş, "Taraflar haklı veya haksız olabilir. Değişik görüşleri olabilir. Ancak iki devlet üniversitesi arasındaki konunun çözümü için belli yollar vardır. Bu yollar dururken, anlaşmazlığı tırmandırıp kamuoyunu meşgul etmesi gerekmez" dedi.

Vali Coş, tarafları bir masa etrafında toplayacaklarını belirterek, son gelişmelerle ilgili şunları söyledi: "İkisi de devlet üniversitesi ve biri bu şehre yeni kuruluyor. Maliye Bakanlığı mülkiyetindeki mevcut üniversitemizin kullandığı 1500 dönüm alanın bir bölümü yeni üniversiteye tahsis edilmiş. Bu doğrudur yanlıştır ama, çözümü belli noktalarda sağlanabilir. YÖK'te, ilgili bakanlıkta bunlar ele alınabilir. Çeşitli çözümler bulunabilir. Çözüm için 3 yol var. Yine anlaşma sağlanamazsa hukuk yolu var. En başta çözüm iki üniversite yöneticilerinin biraraya gelip konuşup tartışmasında. Bu alanda 20-30 tane delik açılıp zemin etüdü yapılacakken öğretim üyelerimizin, üniversite yöneticilerimizin o sahaya inip engelleme yapması, bu arada polisimizle karşı karşıya gelmesi gibi arzu edilmeyen görüntülerin ortaya çıkması arzu edilen şeyler değildir. Konunun sağduyu ile çözümlenmesi gerekir."

ANLAŞMAZLIK NASIL BAŞLADI?

ÇÜ'nün kampus alanı içinde kalan ve mülkiyeti Maliye Bakanlığı'na ait olduğu belirtilen merkez Sarıçam İlçesi Remzi Oğuz Arık Mahallesi'nde Kozan Yolu'nun kuzey batısındaki 1758 dönüm arazi, geçen 8 Şubat'ta, Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Valiliği'nin yaptığı ortak protokolle Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne kampus alanı olarak gösterildi.

Bu karar üzerine Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Genel Sekreteri Osman Arık, kendilerine tahsis edilen arazide zemin etüdü yapılması için iş makinelerini önceki gün polis eşliğinde götürdü. Narenciye Gen Bahçesi olduğunu savundukları alanda sondaj yapılacağını haber alan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şahin Yeter, öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 60 kişi ise iş makinelerinin önünde durdu. Yaklaşık 100 polisin güvenlik önlemi aldığı olayda, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Erhan Yıldırım arasında sert tartışmalar yaşandı. Tartışmalı arazide dün de bir grup akademisyen, öğrenci ve sivil toplum örgütü üyeleri protesto gösterisi yaptı.

ADANA,(DHA)

/////////////

Yüreğirlilerin moloz isyanı

ADANA'nın merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, okul ve elektrik trafosunun bulunduğu boş arazinin çöplük olarak kullanılmasına isyan etti.

Belediyelerin asli görevlerini yerine getirmesini isteyen Akıncılar Mahalle Muhtarı Zekeriya Saltan, "Burada insanların evinin önü çöplüğe döndü. Belediyelerin araçları bile buraya moloz döküyor. Bütün belediyelere ve yetkililere dilekçelerle başvurmamıza rağmen buranın pisliğini görüyorsunuz" dedi. Mahalle sakinleri de, Sabuncu Ailesi'ne ait arazinin içinde, ilköğretim okulu bulunduğuna dikkat çekerek, "Burası resmen fuhuş yuvasına, uyuşturucu kullanma alanına döndü. Emniyet yetkilileri ne kadar müdahale ettilerse de, buradaki rezaletin önüne geçemediler. Belediyeden isteğimiz, buranın temizlenip, mahallemize kazandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Moloz yığınları ile dolu arazinin Yüreğir Belediyesi hizmet binasının hemen arkasında yer aldığını belirten Muhtar Saltan şöyle konuştu:

"Biz burayı belediyenin bahçesi olarak görüyoruz. Belediyenin bahçesi bu haldeyse, ilçenin halini siz düşünün. Yiğit yattığı yerden belli olur. Adana'nın yiğitlerine sesleniyoruz; Yattığınız yeri lütfen temizleyin. Buradaki insanlar hem pislik içinde, hem de çocuklarının güvenliği açısından huzursuz. Buradaki huzursuzluğun biran önce giderilmesini bekliyoruz."

Bu arada, mahalle sakinlerinin toplandığı sırada, alana dökülen çöplerin yanması sonucu, itfaiye ekipleri gelerek, ateşi söndürdü. Mahalleliler, bu görüntüyü hemen herg ün yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(6.4.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

Kız Lisesi'nden kompozisyon yarışması

ADANA Kız Lisesi'nin düzenlediği 'Kitap Okumanın Bireyin Hayatına Katkıları' konulu kompozisyon yarışması sonuçlandı. Okulun öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada Saime Can Beldek birinci olurken, Ayşegül Yedigöze ikinci, Pınar Deniz ücüncü oldu, Yonca Dincer ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Ödül olarak yarışmanın birincisine çeyrek altın, ikinciye dünya edebiyatı klasikleri seti, ücüncüye Türk edebiyatı klasikleri seti, mansiyon olarak ise Atatürk'ün 'Nutuk' kitabı verildi.

Halide Orcallı Kütüphanesi Kütüphane Kolu ve Adana Kız Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmanın ödül töreni okulun konferans salonunda yapıldı.

Törene Okul Müdürü Hanifi Çelik, Mezunlar Derneği Onur Kurulu Başkanı Belkıs Yakıcı, Mezunlar Derneği Başkanı Sakine Gökdoğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Müdür Çelik, Adana Kız Lisesi'nde 25 yıl edebiyat öğretmenliği yapan merhum Halide Orcallı adına kütüphane yaptıran kızı Belkıs Yakıcı'ya teşekkür plaketi verdi. Dernek Üyeleri tarfından yaptırılan Atatürk inkılapları rölyeflerini Atatürk köşesi haline getiren hayırsever iş adamı İsmail Hazar'a da plaketle teşekkür edildi.

ADANA,(DHA)

///////////

Çağ'da diplomasi sempozyumu

ÇAĞ Üniversitesi'nde '3'üncü Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi' sempozyumu düzenlendi. Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları (TUİÇ) ve Çağdaş Akademi Kulübü işbirliği ile her yıl düzenlenen sempozyumun bu yılki konusu 'Arap Dünyasında Değişim ve Sonrası' olarak belirlendi. Sempozyuma, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, İİBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, TUİÇ Platform Konsey Başkan Yardımcısı ve Çağ Üniversitesi Çağdaş Akademi Kulübü Başkanı Utkucan Ağca, Arap Birliği Büyükelçisi Muhammed El Fatah Naciri, Emekli Büyükelçi Sencar Özsoy, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve ORSAM Ortadoğu Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Şahin, Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Herbert Reginbogin, Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Yardımcı Doç. Dr. Duygu Dersan Orhan ve davetliler katıldı. Emekli Büyükelçi Prof. Dr. Ali Engin Oba'nın moderatörlüğünü yaptığı ve iki gün süren sempozyum sonunda konuşmacılar ve sunum yapan öğrencilere, plaket ve katılım belgeleri verildi.

Süleyman CÜZDAN/ ADANA, (DHA)

(6.4.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Oğuzeli'ne 3'üncü arıtma tesisi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan ve 15 milyon TL'ye mal olan Oğuzeli 3. Atık Su Arıtma Tesisi devreye girdi. GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, "2009 yılında temeli atılan arıtma tesisi sayesinde diğer 2 arıtma tesisinin hizmet alanı dışında kalan nüfusun yüzde 5'ini kapsayan atık suyunu arıtarak, Türkiye'de örneği olmayan bir çalışma ile 100'de 100'lük arıtma hizmeti sunacağız" dedi. Uslusoy, şu bilgileri verdi:

"Oğuzeli, Yeşildere, Yalnızbağ, Gazikent Üniversitesi, Çaybaşı, Havaalanı Yolu yerleşim bölgelerinden Sacır deresini kirleten atık suların toplanıp, arıtılarak yeniden Sacır deresine verilmesi ve sulamada kullanılmasını sağlamak amacıyla 3. Atık Su Arıtma Tesisi projelendirilerek tamamlanmıştır. Bazı Büyükşehirler daha bir tane arıtma tesisine bile sahip olmazken Gaziantep bugün bu tesislerin üçüncüsünü tamamlayarak hizmete sundu. Bu da Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey'in vizyonunun ne kadar geniş olduğunun bir göstergesidir."

ÖRNEK PROJE

Uslusoy, Türkiye'de örnek projeler arasında yer alacak olan 3. Atıksu Arıtma Tesisinin devreye girmesi ile Oğuzeli Sacır deresi atık sularının arıtılarak DSİ'ye ait Kayacık Barajına akan suyun daha temiz olmasının sağlanacağını ifade etti. Uslusoy, hizmete giren Oğuzeli 3.Atık Su Arıtma Tesisi'nin resmi açılışının önümüzdeki süreçte yapılacağını belirtti. Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ise Sacır deresinin suyunu temizleme projesi ile bölge halkının yaşamsal alandaki en önemli sorununu Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla çözdüklerini dile getirdi.

GAZİANTEP, (DHA)

(6.4.2012)

/////////////////

Antakya ile Kiel kardeş oluyor

ANTAKYA ile Almanya'nın Kiel kenti kardeş şehir oluyor. Kiel Belediye Temsilcisi Klaus Onnasch ve eşi Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret etti. Türk-Alman Kültür Derneği Başkanı Mehmet Siper ve Antakya Katolik Kilisesi Rahibesi Barbara Kallasch'ın da katıldığı ziyarette Antakya ile Kiel'in kardeş şehir olması kararlaştırıldı.

Kiel Belediye Temsilcisi Klaus Onnasch 14 Haziran'da kardeş şehir antlaşmasını imzalayacaklarını söyledi ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı Almanya'ya davet etti. Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Haziran ayında resmiyete kavuşacak kardeş şehir antlaşması ile iki şehir arasındaki karşılıklı kültür alışverişinin yanı sıra, sosyal ve ekonomik alanda da işbirliği yapılabileceğini belirtti.

HATAY,(DHA)

(6.4.3012 FOTOĞRAFLI)

////////////////

Özcan Polis Haftası'nı kutladı

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, polisin, halkın güven ve huzurunu sağlayan çok önemli bir görevi üstlendiğini söyledi. Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 167'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Başkan Özcan'ı makamında ziyaret etti. Emniyet Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünü yürekten kutladığını vurgulayan Başkan Özcan "Bundan sonraki süreçte de Büyükşehir Belediyesi olarak Emniyet teşkilatımız ile işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm emniyet mensuplarının Polis Haftası'nı kutluyor ve başarılar diliyorum." dedi.

MERSİN, (DHA)

(6.4.2012)

//////////////

Mezitli'ye öğrenci yurdu

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışa Vakfı'nın 200 öğrenci kapasiteli yurt yapılması talebi Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da destek verdiği yurt, Davultepe İstiklal Mahallesi'nde inşaatı devam eden Toroslar Anadolu Lisesi arsasına yapılacak.

Mezitli SYDV Müdürü Kamuran Zengin, ilçede kamuya ait bir ortaöğrenim öğrenci yurdu bulunmadığından, orta öğretim okullaşma oranlarının üst seviyelere çekilemediğine dikkat çekerek, "Ayrıca, hali hazırda devam eden Anadolu Lisesi inşaatının yeterli büyüklükteki arsasına yurt yapılması halinde Mersin Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Mezitli'ye taşınması da söz konusu olabilecektir. Bu sebeplerle yapılmakta olan Toroslar Anadolu Lisesi'nin arsasına 100 kız, 100 erkek olmak üzere 200 öğrenci kapasiteli yurdun yapılabilmesi için Mezitli SYDV Mütevelli Heyeti'nin 16 Şubat 2012 tarihli kararı ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden (SYGM) KDV dahil 4 milyon 911 bin 217 TL ödenek talep edilmişti" dedi.

Vakfın yurt talebinden Bakan Çağlayan'ı da haberdar ederek destek istediklerini ifade eden Zengin, Çağlayan'ın SYGM'nin bağlı olduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile görüşerek kısa sürede sonuç aldığını kaydetti.

Gülhan DEMİRCİ / MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

(6.4.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Madalya günü coşkusu

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Kahramanmaraş'a Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 87'nci yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk anıtı önündeki kutlama programına, Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Sadık Yıldız ve Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı da katıldı. Törende konuşan Başkan Vekili Kabakçı "Kahramanmaraş'ın zaferi hepimizin göğsünde İstiklal Madalyasıdır. Bu madalyayı hak etmekten zor olan onu taşımaktır" dedi. Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında Kahramanmaraş'ta bulunan yabancı öğrencilerin de takip ettiği törende daha sonra günün anlamını vurgulayan şiirler okundu.

KAHRAMANMARAŞ,(DHA)

MNŞ(EŞ)(6.4.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Genco Erkal, yılın oyunu ile geliyor

USTA oyuncu Genco Erkal, "Tiyatro Eleştirmenleri Birliği 2011-2012 Yılın Tiyatro Oyunu Ödülü alan "Ben Bertolt Brecht" ile Çukurova turnesine çıkıyor. Sanatçı, Bertolt Brecht'e ait şiir, şarkı ve öykülerden uyarlayıp, Tülay Günal'la birlikte rol aldığı oyunu Adana, Antakya ve Mersin'de sahneleyecek.

Dünyanın düzeni, kadının konumu ve savaş gibi konularda seyirciyi eğlenceli bir yolculuğa çıkaran ödüllü oyunun sahne tasarımını Ali Yenel, giysilerini Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz yapıyor. Koreografisini Tan Temel, Sernaz Demirel'in üstlendiği oyundaki Brecht'e ait şiir ve öyküleri Türkçeye A. Kadir, Asım Bezirci, Ali Sait, Arif Gelen, Can Yücel, Gülen Fındıklı, Hasan Kuruyazıcı, Sevgi Soysal ve Zehra İpşiroğlu, şarkı sözlerini ise Genco Erkal ve Tuncay Çavdar çevirdi. Piyanist Yiğit Özatalayın canlı performansı eşliğinde sahnelenen oyunda Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan'ın müzikleri kullanılıyor. Yönetmenliği tiyatro duayeni Genco Erkal'a ait oyunun müzik yönetmeni ise, aynı zamanda müzikleri düzenleyen Emin Fındıkoğlu.

"Ben Bertolt Brecht" 11-12 Nisan 2012 tarihlerinde Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Adana Devlet Tiyatrosu'nda, 13 Nisan 2012'de Antakya Meclis Kültür Merkezi'nde, 16 Nisan 2012'de Mersin Kültür ve Kongre Merkezi'nde seyirci karşısına çıkacak.

ADANA,(DHA)

//////////

Osmaniye'de geri dönüşüm başlıyor

OSMANİYE Belediyesi "Kaynakta Ayrı Toplama ve Ambalaj Atıkları Yönetim Projesi" ile çöpleri ayrıştırıp toplayarak geri dönüşümünü sağlayacak. Projenin tanıtımı Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Proje ile Osmaniye sınırları içerisinde tüketim sonucu oluşacak kağıt, karton, plastik, cam, metal gibi ambalaj atıklarının kaynağında, evlerde, iş yerlerinde, okullarda, hastanelerde, satış noktalarında ve benzeri ambalaj atığı oluşturan noktalarda diğer atıklardan ayrı olarak toplanması sağlanacak.

OSMANİYE KAZANACAK, ÇEVREMİZ DAHA TEMİZ OLACAK

Belediye Başkanı Kadir Kara, ayrı toplanan atıkların ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliğine göre uygun olarak tasarlanmış iç mekan kutusu, kumbara, kafes ve poşetlerde biriktirileceğini söyledi. Kara "Bu sayede çevremizi korurken geri dönüşüm ile Osmaniye kazanacak" dedi. Kara, uygulamanın ilk aşamada pilot seçilen Adnan Menderes, Alibeyli, İstiklal, Yediocak, Fakuşağı, Esenevler ve Raufbey mahallerinde nisan ayının ikinci haftasında başlayacağını kaydetti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(6.4.2012

///// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Antakya Mersin Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title