Haberler

Selçuklu Belediyesi'nin eğitim yatırımları Konya'ya değer katıyor

Güncelleme:

Selçuklu Belediyesi, yıl boyunca ilçeye yaptığı eğitim yatırımları ile Konya'nın eğitim hayatına değer katıyor. Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ilçeye kazandırdıkları eğitim yatırımlarıyla Selçuklu'yu eğitimin önemli bir merkezi haline getirdiklerini belirtti. 2023 senesi Selçuklu'da adeta eğitim yatırımlarının altın yılı oldu. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte yapımı tamamlanan birçok tesisin açılışı yapılırken, yeni eserlerin yapımına da başlandı.

Yaşam standartlarını en üst seviyede tutmak için her alanda önemli çalışmalar yürüten Selçuklu Belediyesi, eğitim yatırımları ile de adından söz ettiriyor. 2023 senesi Selçuklu'da adeta eğitim yatırımlarının altın yılı oldu. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte yapımı tamamlanan birçok tesisin açılışı yapılırken, iş birliği protokolleri ile şehre kazandırılacak yeni eserlerin yapımına başlandı.

Yıl içerisinde yapımı tamamlanan Şehit Erkan Kurşun ve Sızma Alpaslan İlkokulu'nun resmi açılışı gerçekleştirilirken, faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi ile Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi'nin resmi açılışları da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katıldığı törenle gerçekleşti.

Bunun yanı sıra yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en modern güzel sanatlar lisesi olacak Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi'nin temeli de bu dönemde atıldı. Ayrıca Konya Spor Lisesi'ne kazandırılacak Ahmet Çalık Kapalı Spor Salonu ile Selçuklu Fen Lisesi Kapalı Spor Salonu ve suni çim sahanın da ihalesi yapılarak tesislerin yapımına başlandı. Sille Mahallesi'nde ise Sille İlkokulu'nda yapım aşaması tamamlandı. Okulun kısa sürede hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Başkan Pekyatırmacı, "Eğitimin tüm aşamalarında elimizi taşın altına koyuyoruz"

Selçuklu Belediyesi olarak hayata geçirdikleri eğitim yatırımlarının üzerine sürekli yenilerini eklediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "İlçemizde çok bereketli eğitim öğretim dönemi yaşıyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman eğitime en büyük değer ve önemi verdik, vermeye de devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi fiziki koşullarda eğitim almaları için her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Okul öncesinden, ilk ve ortaokula, liseden yüksek öğrenime kadar eğitimin tüm aşamalarında elimizi taşın altına koyuyoruz.

Okullarımızın bina yapımından spor salonu yapımına, teknik ekipmanlarından tefrişatına, çevre düzenlemelerinden bakım ve onarımına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Tüm bunların yanı sıra okul dışı öğrenme ortamları ile de çocuklarımızın bir taraftan kendilerini tanımasına, diğer taraftan da bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Medeniyetin merkezi olan Selçuklu'muzu kültürün, sanatın ve sporun yanı sıra eğitimin de merkezi konumuna getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın eğitim camiamıza ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Sille İlkokulu

Sille'de işlevini tamamlayan eski Sille İlkokulu'nun yerine modern bir ilkokul binası kazandırılıyor. Yapımında artık sona gelinen okul içerisinde 4 derslik, 1 ana sınıfı, 2 atölye, laboratuvar, spor salonu, kütüphane ve çok amaçlı salon bulunacak. Sille Mahallesi'nin eğitim alanındaki önemli bir ihtiyacını karşılayacak okulun kısa süre içerisinde açılması planlanıyor.

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Şehit Erkan Kurşun İlkokulu

Selçuklu'nun en büyük ve en hızlı gelişen mahallelerinden biri olan Yazır'a kazandırılan Şehit Erkan Kurşun İlkokulu, 7 bin 558 metrekare bina alanı ve 5 bin 794 metrekare bahçe alanına sahip. Bodrum, zemin kat, 1. kat ve 2. kattan oluşmakta. Derslikleri, atölyeleri, spor salonları ve sahip olduğu diğer fonksiyonlarıyla tam bir eğitim kompleksi niteliğinde olan okulda spor salonu, seminer salonu, fuaye alanı, kütüphane, müdür ve müdür yardımcısı odasının yanı sıra idari büro ve diğer ihtiyaç alanları bulunuyor.

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Sızma Alparslan İlkokulu

Toplam bin 585 metrekare alana sahip olan Selçuklu Belediyesi Sızma Alparslan İlkokulu bodrum, zemin ve 1. kattan oluşuyor. Bu yıl hizmet vermeye başlayan okulda şu an 140 öğrenci aktif olarak eğitim görüyor. Binanın bodrum katında depo, arşiv odası, çok amaçlı salon ve teknik oda bulunuyor. Zemin katta 4 adet derslik, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası ve diğer alanlar mevcut. 1. katta da yine 4 adet derslik, müdür odası, kütüphane, mescit ve diğer alanlar yer alıyor.

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Gelişim ve Teknoloji Akademisi

Selçuklu Belediyesi'nin örnek okul dışı öğrenme ortamlarından biri olan Gelişim ve Teknoloji Akademisi'nde Girişimcilik CBS ve Harita Okuma, Siber Güvenlik, İHA-Mekatronik, SEDEP Vefa Gençlik, Genç Kalemler Hitabet ve Yazarlık, Tarih, Tasarım ve Üretim, Hat Sanatları, Müzik, Fotoğrafçılık, Organik Oyuncak Üretimi, Moda Tasarım ve Takı Tasarım olmak üzere toplam 12 atölye ile yarınların umudu olan öğrencileri daha donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlanıyor.

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi

Temeli atılan ve yapımına başlanan 10 bin 885 metrekare kapalı alana sahip olan Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi, bodrum, zemin ve 1. kattan oluşuyor. Türkiye'ye örnek olacak bir projede 16 kültür dersliği, 7 müzik dersliği, 11 atölyesi, 34 bireysel çalışma odası, 2 laboratuvarı, 450 kişilik konferans salonu, kütüphane, müze, sergi alanı, fuaye alanı, çok amaçlı salon ve kantin yer alacak. Her türlü teknolojik altyapıya sahip olacak olan okulun 2024 yılının sonunda tamamlanması planlanıyor.

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi

Sosyal donatıları ile kitapseverlerin her türlü ihtiyacına cevap veren 394 metrekare alana sahip Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, ana kütüphane, çocuk kütüphanesi, etüt salonu, konferans salonu, seminer salonları, grup ve bireysel çalışma odaları, fuaye alanı ve sosyal alanları bulunuyor. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi'nden aynı anda 600 öğrenci hizmet alabiliyor. Haftanın 7 günü, 08.30-22.30 saatleri arasında hizmet veren kütüphane, üniversite öğrencilerinin vize ve final dönemlerinde ise 24 saat hizmet veriyor.

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Konya Spor Lisesi ve Selçuklu Fen Lisesi'ne Kapalı Spor Salonu ile Suni Çim Saha

Bugüne kadar birçok okula spor salonu, sentetik çim saha ve farklı alanlarda sosyal ve kültürel tesisler kazandıran Selçuklu Belediyesi, Konya Spor Lisesi ve Selçuklu Fen Lisesi'ne kapalı spor salonu ve açık suni çim saha kazandıracak. Konya Spor Lisesi'nde yapılacak olan kapalı spor salonuna efendiliği ve örnek kişiliği ile bilinen rahmetli sporcu Ahmet Çalık'ın adı verilecek. Geçtiğimiz aylarda protokolü imzalanan kapalı spor salonu ve suni çim sahanın 2024 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Konya'ya Değer Katıyor

Ahmet Pekyatırmacı Selçuklu Konya Eğitim Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title