Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)DENİZLİ ŞEHİDİNİ ON BİNLERLE UĞURLADIKAYSERİ'deki terör saldırısında şehit olan Denizlili sıhhıye er Hasan İlhan, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

1)DENİZLİ ŞEHİDİNİ ON BİNLERLE UĞURLADI

KAYSERİ'deki terör saldırısında şehit olan Denizlili sıhhıye er Hasan İlhan, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şehidin annesi Hanife İlhan'ın elinden tutup uzun süre teselli etmeye çalıştı. Anne Hanife İlhan, oğlunun fotoğrafına dokunup tabutu başında dakikalarca gözyaşı döktü.  Kayseri'de bombalı araçla çarşı iznine çıkan komandoların bulunduğu otobüse düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Denizlili 20 yaşındaki şehit sıhhiye er Hasan İlhan, memleketi Denizli'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Dün gece Denizli'ye getirilen şehit Hasan İlhan'ın cenazesi bugün öğle namazından önce helallik alınması için Pelitlibağ Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada şehidin annesi Hanife İlhan, babası Süleyman İlhan ve 16 yaşındaki kardeşi Fatih İlhan, şehit erin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit evini dolduran mahalle sakinleri de aile ile birlikte gözyaşı döktü, şehide helallik verdi.

BAKAN AVCI'DAN AİLEYE DESTEK

Şehit sıhhiye erin cenazesi daha sonra askeri tören ve cenaze namazının kılınması için Delikliçınar Yeni Cami'ye getirildi. Şehit er için düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Partili Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ile 20 bine yakın Denizlili katıldı.

Cenaze töreninde şehit erin annesi Hanife İlhan, oğlunun tabutu başına gelerek uzun süre gözyaşı döktü. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle ayakta güçlükle duran acılı anne getirilen sandalyeye oturdu ve oğlunun fotoğrafını öpüp uzun süre okşadı. Yaklaşık 15 dakika tabut başında bekleyen ve oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpen anne Hanife İlhan, oğlunu son yolculuğuna uğurladı. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şehidin annesi Hanife İlhan'ın elinden tutarak teselli etmeye çalıştı. Bakan Nabi Avcı, daha sonra şehit erin tabutu başında dua etti, babası Süleyman İlhan ile 16 yaşındaki kardeşi Fatih İlhan'a da taziyelerini iletti.

İKİ ŞEHİT ANNESİ BİRLİKTE AĞLADI

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda şehit olan Denizlili astsubay kıdemli başçavuş Halit Topuz'un annesi Şükran Topuz da cenaze törenine katıldı. Şehidin annesi Hanife İlhan, Şükran Topuz'a sarılarak gözyaşı döktü. Topuz, İlhan'dan güçlü olmasını istedi. Denizli Müftüsü Mehmet Aşık'ın kıldırdığı cenaze namazıyla binlerce kişi şehit er Hasan İlhan'a son görevini yaptı. Cenaze namazında arka sıralarda kadınlarla erkeklerin birlikte saf tuttuğu görüldü.

Cenaze namazının ardından şehit Hasan İlhan'ın cenazesi top arabasına kondu ve cenaze marşı eşliğinde askeri törenle cenaze arabasına kadar taşındı. Şehidin kardeşi Fatih İlhan, ağabeyini selam durarak son yolculuğuna uğurladı. Bakan Nabi Avcı ve şehidin ailesi top arabasıyla birlikte yürüdü. Dev Türk bayrağı açan bir grup tekbir getirip terörü kınayan sloganlar atarken, yüzlerce Denizlili de gözyaşlarını tutamadı. Şehit Hasan İlhan'ın cenazesi Asri Mezarlık'taki Anıt Şehitlik'te toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

----------------------:

-Şehidin cenazesinin baba evine getirilmesinden görüntü,

-Helallik alınmasından görüntü,

-Anne ve babasının gözyaşlarından görüntü

-Şehidin cenazesinin camiye getirilmesinden görüntü,

-Annenin tabutun başında ağlaması, oğlunun fotoğrafını okşamasından görüntü,

-Bakan Nabi Avcı'nın camiye gelmesinden görüntü,

-Bakanın anneye sarılıp teselli etmesinden görüntü,

-Bakanın tabut başında dua etmesinden görüntü,

-Cenaze namazının kılınmasından görüntü,

-Cenazenin top arabasına taşınmasından görüntü,

-Bakanın şenidin kardeşinin koluna girmesinden görüntü,

-Şehidin cenazesinin askeri törenle taşınmasından görüntü,

-Ağlayanlardan görüntü,

-Meydandaki kalabalıktan görüntü

Haber: Osman Nuri BOYACI, Kamera: Ramazan ÇETİN-Deniz TOKAT, DENİZLİ,

=====================================================

DİYARBAKIR'DA TERÖR PROTESTOSU

2)METRELERCE UZUNLUKTAKİ TÜRK BAYRAĞIYLA YÜRÜDÜLER

İSTANBUL Beşiktaş ve Kayseri'de düzenlenen terör saldırıları nedeniyle Diyarbakır'da protesto gösterisi ve yürüyüşü düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı gösteride terör saldırıları telin edilirken, vatandaşlar metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı ile yürüyüş yaptı.

İstanbul Beşiktaş'ta Çevik Kuvvet polislerine ve Kayseri'de de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı terör saldırıları Diyarbakır'da binlerce kişinin katıldığı bir gösteri ve yürüyüş ile protesto edildi. Diyarbakır'da Ak Parti il başkanlığı ve bazı sivil toplum örgütlerinin organize ettiği protesto gösterisi, Jandarma Bölge Komutanlığı önündeki şehitler anıtında başladı. Protesto gösterisi için polis geniş güvenlik önlemi alırken, alana giren herkes üst aramasından geçirildi. Gösteriye katılan vatandaşların toplandığı alan ayrıca demir bariyerlerle de kapatıldı. Gösteriye Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal'ın yanısıra, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi de katıldı. Şehitler anıtı önünde toplanan ve ellerinde sadece Türk bayrağı bulunan vatandaşlar sık sık, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi ABD", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Gösteri sırasında zaman zaman Kürtçe ve Türkçe ilahiler de okundu.

Şehitler anıtı önünde Diyarbakır'da bulunan sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, ülkemizin, insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilmeyecek kadar büyük olduğunu belirterek, "Milletimiz hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibidir. Alçaklıkta sınır tanımalar, beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayırımı yapmadan insanlarımızın arasına sürmekte ve onlarca mazumun scanına kıymaktadırlar. Diyarbakır'ın çevik kuvvet şube binasına saldırı gerçekleştiren, bir futbol müsabakasında güvenliği sağlamakla görevli gencecik polisleri şehit ederek, çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldıran ve silivilleri öldürerek birşey elde edemeyeceklerdir. Tüm bu saldırılan halkımıza yöneliktir. 15 temmuzda tankalara karşı duran milletimiz teröre karşı aynı tavrı gösterecektir. Türkiye doünyanın görmediği, görmezden geldiği Halep'te insanlığı kurtarmaya çalışırken, insanlığını ortaya koyarken, birileri içeride taşeron uzantıları vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmak istemektedir. Bunun farkındayız. 15 Temmuz gec esi vatan sevisini en üst seviyede gösteren milletimizin bu bilincini zaafa uğrtman, toplumsal kırılganlık ymeydana getirmek hedefiyle yapılan bu insanlık dışı saldırıları, yine milletimiz büyük bir kararlılık ve basiretle bertaraf edecektir. 15 tmmuz gcesi sessiz kalan Amerika başta olmak üzere Avrupa birliği ve küresel güçlerin terörü destekleyen ve kendi demokrasilri ile çelişen iki yüzlü tavırları kabul edilemez. Bizler Selahattin Eyyubi'nin ve Fatih Sultan Mehmet'in torunları olarak haçlı zihniyetini taşıyan batılı güçleri 21'inci yüzyılında masada oluşturduğu bölgemizle ilgili projeleri beraber bozacağız. Şimdeyi kadar olduğu gibi, bundan sonra da, kararlılığımız ve ortaya koyacağımız billi duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve en etkili karşılık olacaktır. Diyarbakır sivil toplum kuruluşları olarak, ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kazanacağını tekrarlıyor, bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını bir kez daha lanetliyoruz"dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık, milletvekilleri ve STK temsilcileri ile birlikte yürüyüşe geçti. Diyarbakır'ın merkezi konumunda bulunan Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi'nde bayraklarla yürüyen kalabalık sık sık slogan atarak, terör olaylarını protesto etti. Bu sırada uzun bir Türk bayrağı da açılarak yürüyüşe katılanlar tarafından Valilik önüne götürüldü. Yürüyüş güzergahında bulunan yollar polis tarafından kesilirken, zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alındı. Gevran Caddesi'nden sonra Ekinciler Caddesi'ne çıkan kalabalık, buradan Valilik binası önüne kadar yürüyüşe devam etti. Valilik önünde şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapan vatandaşlar, daha sonra Fatiha suresi okudu. Protesto gösterisi Valilik önünde İstiklal Marşı okunması ile sona erdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Alana girenlerin polis tarafından aranması

-Alandan görüntü

-Açıklamaya katılanlar

-Sloganlar

-Pankartlar

-Memiş'in konuşması

-Yürüşten görüntü

-Vatandaşların yürüştekilerin cep telefonuyla çekmeleri

-Güvenlik önlemleri

-Yürüyüş için trafiğin durdurulması

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Felat BOZARSLAN/Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

======================================================

3)HATAY'DA TERÖRE TEPKİ KONVOYU

HATAY'da sosyal medya üzerinden haberleşen yaklaşık 200 kişi araçlarıyla konvoy oluşturarak terörü protesto etti.

Merkez Antakya ilçesindeki TOKİ Camii önünde buluşan göstericiler, araç ve motosikletlerine Türk bayrakları astı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atıp korna çalan konvoydakiler, kent içinde tur attı. Grup adına konuşan Ömer Bilgin, "Hainin karşısında hep dik duracağız, eğilip bükülmeyeceğiz. Zalimin elini eteğini öpmeyeceğiz" dedi. Yapılan duaların ardından konvoya katılanlar dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Ellerinde bayraklarla slogan atan vatandaşlar

-Üzerine bayraklar açılmış araçlar ve motosikletler

-Konvoyun hareket etmesi

-Grup adına Ömer Bilgin'in konuşması

SÜRE: 2' 27" BOYUT: 76 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

=====================================================

HALEP'TEN GELENLER İÇİN TÜRKİYE'DE DE KAMP KURULUYOR (2)

4) EL MUSA AİLESİ DE GELDİ

SURİYE'nin Halep kentinden kaçan 8 kişilik El Musa ailesi, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geldi.

Gaziantep'te bir yakınlarının yanında kalacaklarını anlatan Galiye El Musa, Türkiye'ye ulaştıkları için mutlu olduklarını belirtti. Galiye El Musa, cep telefonuyla Halep'te kalan yakınları ile görüşerek, kendilerinin de en kısa zamanda Türkiye'ye ulaşmaları için dua ettiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Suriyeliler gelirken

Eşyalarını indirirken

Telefonla yakınları ile görüşürken

Detay görüntüler

BOYUT: 86 MB SÜRE: 02'34"

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

==============================================

5)ULUDAĞ'DA TELESİYEJLERDE MAHSUR KALAN 35 KİŞİ KURTARILDI

ULUDAĞ'da, kayak yapmak için pist başına çıkmak isteyen 35 kişi, telesiyejin arızalanması sonucu havada mahsur kaldı. Jandarma ve AFAD ekiplerinin 3 saat süren çalışması sonucu mahsur kalanlar kurtarıldı.

Uludağ Birinci Oteller Bölgesi'nde, bu sabah kayak yapmak ve manzara seyretmek üzere pist başına çıkmak isteyen 35 kişi telesiyejin arızalanması sonucu havada asılı kaldı. Arıza giderilemeyince yerden yaklaşık 15 metre yükseklikte ve aralıklarla çelik teller üzerindeki ikişer kişilik telesiyejde mahsur kalanları kurtarmak için Jandarma Arama-Kurtarma Timleri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve UMKE ekipleri harekete geçti. Kısa sürede kar motorlarıyla bölgeye ulaşan ekipler aralıklarla duran telesiyejdekilere kar temizleme araçlarının üzerine çıkarak ya da halat atarak ulaştı. Telesiyejlere atılan halatlarla tırmanan jandarma ve AFAD görevlileri mahsur kalanları indirdi. Üç saat süren kurtarma çalışmaları sonucu mahsur kalan 35 kişi telesiyejden indirilerek otellerine götürüldü.

Telesiyejden indirilenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

BURSA, -

================================================================

6)ÖZEL HAREKATÇI 642 POLİS YEMİN ETTİ

AMASYA'nın Merzifon İlçesi'nde bulunan Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitim gören ve mezun olan 642 özel harekat polisi adayı için tören düzenlendi.

Amasya'da bulunan Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM), özel harekat branşında eğitim gören 17'nci dönem 642 özel harekat polisi adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konuşan Amasya Valisi Salih Işık şöyle dedi:

"Ülkemizin güvenlik teşkilatının iki göz bebeği bulunmaktadır. Bunlardan biri jandarma özel harekat, diğeri ise polis özel harekattır. Bunlar dostlarına güven, düşmanlarına korku salmaktadır. Ülkemiz şu anda kritik dönemden geçiyor. Dünya adeta yeniden kuruluyor.Vatanın her köşesine gidecek olan siz değerli emniyet teşkilatının özel harekat polislerimize görevlerinde başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından özel harekat polisi adayları yemin etti. 17'nci dönem birincisi Sergen Başaran, yaş kütüğüne plaket çaktı. Amasya Valisi Salih Işık dönem birincisi Sergen Başaran'a diplomasını ve hediyesini verdi.

Törene CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon 5'inci Anajet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Rafet Dalkıran, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ilçe protokolü, davetliler ve polis aileleri katıldı.

Tören sonunda mezun olan özel harekat polisi Oğuz Karlık, törenine katılan kız arkadaşı Nesrin Bezen'e evlenme teklifinde bulundu. Nesrin Bezen özel harekat polisi Oğuz Karlık'ın evlilik teklifini kabul etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Salondan detay

-Amasya Valisi Salih Işık'ın konuşması

-Özel harekat polisi Oğuz Karlık'ın kız arkadaşı Nesrin Bezen'e evlenme teklifinde bulunması

(SÜRE: 01.55 dk) (BOYUT: 61.05 Dk)

Haber-Kamera: Hakan UMAN/MERZİFON (Amasya),

=====================================================

6)FASLI JADOİD MERROUNE'YE '15 TEMMUZ ŞEHİDİ' ÜNVANI

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Harbiye'de darbecilere karşı direnirken yaşamını yitiren 32 yaşındaki Faslı Jadoid Merroune'ye İçişleri Bakanlığı tarafından 246'ncı 15 Temmuz Şehidi Ünvanı verilirken ailesine 88 bin 596 TL şehitlik tazminatı ödendi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon canlı yayınlarından yaptığı çağrı üzerine 7 yıldır İstanbul'da tercümanlık yapan Faslı Jadoid Merroune de sokağa çıktı. Harbiye'de darbeci askerlere karşı direnen Merroune, açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. Merroune'nin cenazesi memleketi Fas'ta toprağa verildi. Bir toplantı için Fas'a giden AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Fas Konsolosu ile görüşerek, Merroune'nin ailesiyle tanışmak istediğini söyledi. Aile ile bir araya gelen Ercoşkun, Faslı şehidin ağabeyi Muhammed Merroune'ye şehitlik ünvanı konusundaki girişimlerde yardımcı olacağını söyledi. Geçen hafta İçişleri Bakanlığı yetkilileri Merroune'nin ailesini arayarak kendisine 'şehit' ünvanı verildiğini açıkladı. Merroune'nin ailesine de 88 bin 596 TL şehitlik tazminatı ödendi. Faslı şehidin ağabeyi ve arkadaşları Bolu'ya gelerek Jadoid Merroune'nin şehitlik ünvanını almasında emeği geçen Ercoşkun'a teşekkür etti.

AYLIK DA BAĞLANACAK

Türkiye'ye yakışan bir çalışma sergilediklerini belirten Ali Ercoşkun, "Onun ailesi artık bizim de ailemizdir. Bundan sonraki aşamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki işlemleri de takip edeceğiz. Belgelerle beraber aylık bağlanması işlemlerini de takip edeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte şehitlik ile ilgili tüm imkanları sağlamak için gerekli adımları atacağız" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORDU'

Faslı şehidin ağabeyi Muhammed Merroune, kardeşinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıktığını ifade ederek şunları söyledi:

"Kardeşimle gece boyunca internet üzerinden yazışıyorduk. İstanbul'da karışık bir durum olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonda canlı yayına bağlandığı anın fotoğrafını çekip bana gönderdikten sonra dışarı çıktı. Türkiye'yi çok seven birisiydi. 7 yıldan beri Türkiye'de yaşıyordu. Vatandaşlık almak istiyordu. Bana en son 'Ya Allah Bismillah Allahu Ekber' seslerini gönderdi. Ondan sonra görüntülü aradım ve o sırada şehit oldu."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Ali Ercoşkun'un açıklamaları

-Ağabey Muhammed Merroune'nin açıklamaları

-Arkadaşı İdris Kaya'nın konuşması

-Detaylar

-Şehidin fotoğrafları

Dosya adı: blfaslisehit

Süre: 07.04 Boyut: 829 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan İlhan Diyarbakır Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

title