Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)EL BAB'DAN ACI HABER: 1 ŞEHİT, 2 YARALISURİYE'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'ın yerlleştirdiği el yapımı patlayıcıların temizleme çalışmaları sırasında meydana gelen patlamada 1 astsubay şehit oldu, 2 asker yaralandı.

1)EL BAB'DAN ACI HABER: 1 ŞEHİT, 2 YARALI

SURİYE'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'ın yerlleştirdiği el yapımı patlayıcıların temizleme çalışmaları sırasında meydana gelen patlamada 1 astsubay şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın 182'nci gününde, El Bab'da ilerleyişini sürdüren Özgür Suriye Ordusu güçlerine destek veren Türk askerlerinin, terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgede yürüttüğü patlayıcı temizliği sırasında, iş makinesi el yapımı patlayıcının (EYP) üzerinden geçti. Patlamada Jandarma Astsubay Yavuz İşcan şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Yaralı askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne taşınırken, şehit olan astsubayın cenazesi silah arkadaşları tarafından sınır hattına ulaştırıldıktan sonra helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan da konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Gün içinde mayın ve EYP temizliği esnasında, bir iş makinasının EYP'ye basması sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış; yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.Fırat Kalkanı harekatın başladığı 24 Ağustos 2016 tarihinden bu yana şehit olan asker sayısı 69'a yükseldi.

=====================================================

2)113 DEAŞ HEDEFİ VURULDU, 44 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DEAŞ'a ait 113 hedef karadan ve havadan ateş altına alındı. Bombardıman ve çıkan çatışmalarda 44 terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen yıl 24 Ağustos'ta Türkiye sınırının terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 182'nci gününe girdi. TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri önemli ölçüde kontrolün sağlandığı terör örgütü DEAŞ denetimindeki El Bab'da ilerleyişini sürdürdüğü harekatta, terör örgütü DEAŞ'a ait 109 hedef karadan, 4 hedef ise havadan ateş altına alındı. Hem bombardımanda hem de daha önceden kazılan tünel ve dehlizlere gizlenen DEAŞ unsurları ile çıkan çatışmada 44 terörist ise etkisiz hale getirildi.

Koalisyon güçlerinin de hava harekatı ile destek verdiği Fırat Kalkanı Harekatı'nın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan yapılan yoğun ateş desteği ile büyük ölçüde kontrol sağlanan El Bab meskun mahallinin DEAŞ unsurlarından temizlenmesine yönelik harekat devam etmektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 109 DEAŞ terör örgütü hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 4 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 4 bina imha edilmiştir. Arama/Tarama faaliyetlerinin devam ettiği sırada, El Bab ve civarındaki mahallelerde daha önceden kazılmış tünel ve dehlizlere saklandıkları tespit edilen DEAŞ terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada ve icra edilen topçu atışları ve hava harekatları sonucunda 15 DEAŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatları sonucunda da 29 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 4 bina imha edilmiştir. Böylece gün içerisinde toplam 44 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

GAZİANTEP/DHA

==================================================

3)MARDİN VALİLİĞİ; KORUKÖY'DE OPERASYONLAR SIRASINDA VATANDAŞIN HER TÜRLÜ İHTİYACI KARŞILANIYOR

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nin Koruköy Mahallesi'nde 11 Şubat'tan bu yana terör örgütü Pkk'ya yönelik sürdürülen operasyonla ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada, operasyonların hukuk devleti kuralları çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşların can ve mal güvenliği ön planda tutularak, her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Nusaybin, Ömerli ve merkez Artuklu İlçelerine bağlı 10 köyün kırsal alanını kapsayan Ömeryan bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirip, kullandıkları sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık eden işbirlikçileri yakalamak amacıyla 11 Şubat'tan beri başlayan operasyonun devam ettiği belirtildi. 'Atmaca-3 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir' adı verilen operasyon ile ilgili açıklamada devamla şöyle denildi:

4 PKK ÜST DÜZEY SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

"Operasyonda çok sayıda sığınak, barınak ve deponun bulunduğu Nusaybin İlçesi Koruköy Mahallesi'nde çıkan çatışmalarda şu ana kadar üst düzey 4 bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyonda 1 kahraman özel harekat mensubu personelimiz yaralanmıştır. Hukuki kurallar içerisinde sürdürülen bu faaliyetlerde devletimizin ve milletimizin birliğine ve huzuruna kasteden ve 5 aydır takip edilen bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen bu faaliyette bölgede çok sayıda silah, roketatar, roket, mühimmat, füze, patlayıcı, patlayıcı düzenekleri, haberleşme ve elektronik cihazlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir."Valilik açıklamasında, sosyal medyada Koruköy ile ilgili yazılanlar ile ilgili ise, "Teröre karşı yürütülen mücadelede menfi algı oluşturmak maksadıyla, sosyal medya, bazı basın yayın organları, bazı kişiler ve sözde sivil toplum örgütlerince güvenlik güçlerimizi karalayıcı ve iftira niteliği taşıyan yayınların yapıldığı görülmektedir. Bölgedeki operasyonlar, hukuk devleti kuralları çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ön planda tutularak her türlü ihtiyaçları karşılanmaya devam edilmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Köyden görüntü

-Hasta köylülerin ambulansta muayene edilmesi

-Köylülere erzak dağıtımı

-Köylülerin jandarmayla selamlaşması

-Ele geçirilen mühimmat ve malzemeler

-Sığınaklardan görüntü

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

================================================

4)PKK'NIN NUSAYBİN'DE 30 YIL ÖNCE ÖLDÜRDÜĞÜ 8 KİŞİNİN MEZARLIĞI ŞEHİTLİĞE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

MARDİN'in Nusaybin ilçesine bağlı Açıkyol köyüne PKK tarafından 30 yıl önce düzenlenenen basında üç aileden öldürülen 8 kişinin mezarlarının bulunduğu yer, Nusaybin Belediyesi tarafından düzenlenip şehitliğe dönüştürülerek önüne Türk bayrağı dikildi.Nusaybin ilçesine bağlı Açıkyol köyüne PKK terör örgütü mensuplarının 7 Mart 1987 tarihinde düzenlediği baskında yaşamını yitiren Şerini, Selma, Felek, Şerif ve Cumhur Tunç, Bedran Erdem ve Süleyman ile Selim Ayık'ın mezarlarının bulunduğu Köy mezarlığı Nusaybin Belediyesi tarafından düzenlenerek şehitliğe dönüştürüldü. Etrafı Midyat taşları ile örülen ve yanına bayrak dikilen şehitlik ile ilgili konuşan Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kemal Aslan şunları söyledi:

"1987 yılında, PKK terör örgütü köyümüze saldırarak 8 köylümüzü katletti. 30 yıl içinde şehitlikte birkaç yıl anma törenleri düzenlendi. Şehitlerimizin mezarları bakımsızdı. Nusaybin Belediyesi Fen işleri tarafından şehitliklere bakım ve onarım faaliyetleri çerçevesinde Açıkyol köyümüzdeki şehitlik etrafı Midyat taşlarıyla yenilenerek ilk kez Türk bayrağımız dalgalanıyor. Köy yolumuz şose ve bozuktu, yaklaşık 10 kilometre yolumuzda asfaltlandı. Şehitlerimize sahip çıkan Belediye Başkan Vekili Kaymakamımız Ergün Baysal'a teşekkür ederiz."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şehitlikten görüntüler

-Kemal Aslan'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN,-

===============================================

5)ALADAĞ FACİASINDA SORUŞTURMANIN GENİŞLETİLMESİ İSTENDİ

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği kız yurdu yangını faciasının ardından Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, savcıdan 'soruşturmanın genişletilmesi' isteğinde bulundu.

29 Kasım 2016'da meydana gelen olayda, ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı, 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurdunda, elektrik kontağından yangın çıktı. 10 öğrenci, 1 çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi. Hazırlanan bilirkişi raporunda yangının eskiyen elektrik tesisatında oluşan kısa devre ile başladığı, yangın merdiveni kapılarının açılamadığı, ayrıca yönetmelik dışına çıkılıp ısıya dayanıklı olmayan PVC kapı takıldığı, binanın Bayındırlık şartnamelerine uygun olmadığı, acil çıkış kapıları bulunmadığı, camların demirler kesilerek açılabildiği yer aldı.

İZİN VERENLER DE SORUŞTURULSUN

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'nda görevli avukatlar Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak yurdun açılışına izin verenlerin de tahkikat altına alınmasını isterken, dilekçelerinde şu hususlara dikkat çekti: "Söz konusu yurdun tüm eksikliklerine rağmen 2010 yılında yurt açılış izni veren devlet personelinin, 4 müfettiş tarafından hazırlanan raporda gerek yangın gerekse deprem dayanıklılığına ilişkin belgelerin eksikliğini rapor edip Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmesine rağmen işlem yapmayan yetkililer, itfaiye nezdinde yoğun şikayetler göz önüne alınarak itfaiye personeli, hem yurdun açılışı hem de denetim raporlarındaki diğer eksiklikler yönünden görevinin gereklerini yerine getirmeyen Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki görevliler hakkında da tahkikat yapılarak dosyaya dahil edilmelerini talep etti. Ayrıca, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan yürütülen soruşturmanın 'asli kusurlar bakımından ihlamali' davranışla ölüme neden olma yönünden değerlendirilmesini talep eden avukatlar tali kusurlular yönünden ise 'olası kasıt' varlığının göz önüne alınması gerekliliği."

1 FİRARİ 5 TUTUKLU

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklandı. Şüpheli avukatlarının itirazı üzerine Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş ve Mahir Kılınç 22 Ocak'ta tahliye edildi. Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'nda görevli avukatlar, tahliyelere itiraz etti. Bunun üzerine Ramazan Keleş dışındaki şüpheliler tekrar tutukladı. Firari olan Keleş'in yakalanması için çalışma başlatıldı.

ARŞİV GÖRÜNTÜLER

Salih ÜÇTEPE / ADANA,

======================================================

6)KANLI BASKININ GÖRÜNTÜLERİ 3 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

ADANA'da, 3 yıl önce Murat Ocak ile Kenan Akgümüş arasında para yüzünden başlayan ve Ahmet Avcı'nın ölümü, 3 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Midibüs şoförlüğü yapan Murat Ocak, 4 yıl önce tefecilik yaptığı ileri sürülen Kenan Akgümüş'ten iddiaya göre 500 bin lira borç aldı. Murat Ocak, parayı ödemekte zorlanınca Kenan Akgümüş'ten kaçmaya başladı. Ocak ile Akgümüş kardeşler arasında bu yüzden husumet oluştu. 12 Aralık 2014'te Murat Ocak ile arkadaşları Ahmet Avcı, Ekrem Durbak ve Mustafa Kurt galeride araç bakarken silahlı saldırıya uğradı. Çatışmada Ahmet Avcı öldü, diğerleri yaralandı. Kanlı çatışmadan sonra Kenan Akgümüş, kayıplara karıştı. Şüphelinin izini süren polis, Akgümüş'ün Şanlıurfa'da sahte kimlikle hayatına devam ettiğini öğrendi. Cinayet şüphelisi, 3 yıl sonra yapılan operasyonla yakalandı. Kenan Akgümüş tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kanlı çatışmanın görüntüleri de 3 yıl sonra ortaya çıktı. Olayın meydana geldiği galerinin güvenlik kamera kayıtlarında ölen Ahmet Avcı, arkadaşları ile hafif ticari aracın içinde otururken, otomobil ile gelen Akgümüş ve akrabaları yanlarına gelip tabanca ile ateş ediyor. Sıkılan mermilerden kurtulmak isteyen Avcı da saklanmak için girdiği galerinin içinde vuruluyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

***GÜVENLİK KAMERASI***

Siyah renk bir aracın galeri önünde durması

Şahısların araçtan inmesi

Gri renk araçtan bir şahsın inmesi

Yaşanan çatışmadan görüntüler

Bir şahsın elinde silah ile kaçarken görüntüsü

Olay yerindeki kalabalık ve ambulansın görüntüsü

Yaralıların sedye ile ambulansa taşınması

*** (ARŞİV) / 21 ada-catisma-02 kodu ile gecildi ***

Kenan Akgümüş Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi görüntüsü

Adli Tıp Birimi tabelası

SÜRE: 02'31" BOYUT: 282 MB

SÜRE: 30" BOYUT: 57,6 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

OLAYLA İLGİLİ GÖRÜNTÜLER 12 ARALIK 2012 TARİHİNDE GEÇİLMİŞ

======================================================

7)BİLEĞİNİ KESİP ARKADAŞINA HABER VERİNCE KURTARILDI

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde ailesi ile tartışması nedeniyle bunalıma giren 38 yaşındaki Gülsem Birdem bileğini kestikten sonra arkadaşlarına haber verdi. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine eve giden 112 Acil ekibi Gülsem Birdem'e müdahalede bulundu. Gece saatlerinde, Yeni Mahalle 283. Sokak'ta bir apartmanda oturan Gülsem Birdem sağ bileğini kestikten sonra telefonla arkadaşlarına haber verdi. Arkadaşları, 112 Acil'e haber verdi. Apartmana gelen 112 Acil ekipleri Gülsem Birdem'den oturduğu dairenin kapısını açmasını istedi. Gülsem Birdem kapıyı açmayınca polise ve itfaiyeye haber verildi. Olay yerine gelen polis kapıyı çalarak Gülsem Birdem'den kapıyı açmasını istedi. Gülsem Birdem kapıyı açarken, 112 Acil ekibi müdahalede bulundu. 112 Acil ekibi Gülsem Birdem'in kestiği bileği sargıya aldı. Yalnız yaşayan Gülsem Birdem ailesi ile tartıştığı için bileğini kestiğini söyledi. Gülsem Birdem kaldırıldığı Gölcük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Olay yerinden görüntüler

112 Acil ve polis ekipleri

Gülsem Birdem'e müdahalede bulunulması, ambulansa götürülmesi

Evin önünde bekleyenler

Haber-Kamera: Soner GÜLEZER-GÖLCÜK(Kocaeli),

==================================================

8)ADIYAMAN MERKEZLİ 6 İLDE FETÖ OPERASYONU: 20 GÖZALTI

ADIYAMAN merkezli 6 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Adıyaman'ın yanı sıra İstanbul, Muğla, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Siirt'te 20 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Savcılık kararıyla harekete geçen polis, sabah erken saatlerde 6 ilde 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda meslekten ihraç edilen aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Adıyaman'da gözaltına alınan şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, diğer şehirlerde gözaltına alınanların da kente getirilerek sorgulanacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Alınan Güvenlik önlemi

Şüphelilerin polis araçlarından indirilmesi

Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 120 MB

========================================================

9)EMEKLİ KOMİSER ESKİLERLE YAŞIYOR

ÇANAKKALE'de yaşayan evli ve 3 çocuk babası, emekli komiser Fikret Yörük (55), çevresinden topladığı kıymetli eski eşyaları hem yeniden ekonomiye kazandırıyor, hem de ailesinin geçimini sağlıyor.

Uzun yıllar şehir şehir dolaşıp polis olarak görev yapan Fikret Yörük, 9 yıl önce emekli oldu. Eşi Mihriban Yörük ve 3 çocuğu ile Çanakkale'ye yerleşen Fikret Yörük, bir süre Bursa'da bir şirkette yönetici olarak çalıştı. Ancak, hayalini kurduğu doğal yaşam alanı için 3 yıl önce yeniden Çanakkale'ye döndü. Çanakkale merkezine bağlı Kalabaklı Köyü'nde 10 dönümlük bir arazi kiralayıp ahşap bir ev yapan Yörük, Kepez'deki ailesinden ayrı burada yaşamını sürdürmeye başladı. Bahçesinde tavuk besleyen Yörük, bir yandan da merakı olduğu eski eşyaları toplamaya başladı. Kısa sürede piyasadan topladığı yüzlerce eski eşyadan bir koleksiyon oluşturup satmaya başlayan Fikret Yörük, geri dönüşüm belgesi alarak bu işi profesyonel hale getirdi. Çöpten ve piyasadan topladığı eski eşyaları, evinin müze haline getirdiği bölümünde sergileyen Yörük, emniyet teşkilatından emekli olduktan sonra kendisine yeni bir hayat kurduğunu belirterek, "Doğal bir yaşam hayali insanların en büyük arzusudur. Böyle bir ortamda doğal bir hayat yaşamak benim de hayalimdi. Eski eşyalara merak duyduğumdan dolayı böyle bir yeri kiralayıp işe başladım. Bu arazide tavuklarım var, sahipsiz köpek ve kedilere bakıyorum. Gelirimi temin etmek için hurdacılık da yapıyorum" dedi.

"HAYAT BİTER, ÇÖP VE HURDA BİTMEZ"

Plastik ve metal malzemelerden oluşan ekonomiye kazandırılabilecek ürünlerle geçimini sağladığını anlatan Yörük, "Bunun yanında eski eşyalar var ki, kimisi antika diyor. Bana göre nostalji bunlar. Eski tarım aletlerini, eski ev eşyalarını toplayıp tekrar ekonomiye kazandırmak, meraklılarına temin etmek suretiyle gelir elde etmeye çalışıyoruz. Koleksiyonumda giysi, heybe, tarım aletleri, bakır eşyalar, eski kahve değirmenleri, havanlar gibi birçok eşya yer alıyor" diye konuştu. Eski eşyaların kimileri için değersiz, kimileri için de çok değerli olduğunu belirten Fikret Yörük, "Ben çocuklarıma şöyle demiştim; Hayat biter, çöp ve hurda bitmez. Çünkü ölen bir insanın arkasından bir teneke çöp kalır. Geride kalan nesil o eskilerini atarken, ona ait olan bir el dokumasını ya da kullandığı eski bir ibriği artık eskidir. Ona aittir. Ölmüştür. Onunla birlikte çöpe atarlar. Onu değerlendirmesini bilen değerlendirir. Gün içinde dolaşıyorum. Hurda vardiyalarına gidiyorum. Mesela beni tanıyanlar, 'Burada şöyle bir malzeme var, almanı istiyorlar' diyor. Biz de gidip malzemeyi temin ediyoruz" dedi.

GÖRENLER HAYRET EDİYOR

Fikret Yörük, ilk başlarda bu işi yapmanın kendisi için hiç de kolay olmadığını da belirterek şunları söyledi:

"İnsan mücadele ettikten sonra her şeyin üstesinden gelebilir. Amaç sadece para değil, ama geçinmek için para şart. Biraz doğal yaşama özlem, biraz da bu geçmiş döneme ait malzemelere olan ilgi ve sevgi... Bu zevkleri yaşamak parayla ölçülemez. Birileri şu kıyafetime bakıp, çöpten bir şey alırken görürse yadırgayabilir. Ama benim için önemli olan zevk, memnuniyet ve doyum. Teşkilatta yeni olan arkadaşlar gelip, görüyorlar. Hayret ediyorlar. Sonra böyle bir şeyi başardığımız için tebrik ediyorlar."

Görüntü Dökümü

----------------------

-Fikret Yörük ile röportaj.

-Fikret Yörük'ün yaşadığı evin önünde, eşi ve bir oğluyla görüntüsü,

-Barakadaki eski eşyalardan genel ve detay görüntü.

Haber: Burak GEZEN- Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

================================================

10)ELAZIĞ'DA SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ELAZIĞ'da, dün gece saatlerinde 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.

Merkez Yeni Mahalle Muammer Çorbacıoğlu Sokak'ta dün gece saat 24.00 sıralarında bir yurdun önünde karşılaşan iki grup, öğrenilemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşmesi sonucu kavga karışan gruptaki biri üzerinde taşıdığı silahla ateş etmeye başladı. Silahtan çıkan kurşunlara hedef olan A.Ö ve F.Karakaya yaralanırken, bölgeye polis ekipleri ve Ambulanslar sevk edildi. Saldırıda göğsünden aldığı kurşunla ağır yaralanan F.Karakaya ve bacaklarından yaralanan A.Ö sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Yaralılardan F. Karakaya kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastaneleri'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, A.Ö. ise, tedavi altına alındı. Polis saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

-Sokaktan görüntü

-Yerdeki kan izlerinden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,-

========================================================

11)YÜKSEKOVA'DA KAÇAK SİGARA VE NARGİLE TÜTÜNÜ ELE GEÇİRİLDİ

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi'nde, Jandarma ve Polis ekipleri tarafından bazı adreslere yapılan operasyonlarda, 43 bin 500 paket kaçak sigara ile 500 kilogram nargile tütünü ele geçirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Jandarma ve polisin PKK/KCK bölücü terör örgütünün finans kaynağına yönelik çalışma yapıldığı belirildi. Açıklamada, dün bazı adreslere operasyon yapıldığı belirtilerek, "Yüksekova İlçesi Yeşildere Mahallesinde ikamet eden bazı şahısların ev ve eklentilerinde kaçak malzeme bulundurdukları tespit edilmiş, tespit edilen adreslerde İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan müşterek operasyonda 43.500 paket gümrük kaçağı sigara ve 600 kg kaçak nargile tütünü ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi

Görüntü Dökümü

---------------

-Yüksekova Yeşildere mahallesinde bazı evlere operasyon düzenleyen Jandarma ve polis ekipleri

-Ekiplerin evlere girmeleri

-Arama yapmaları

-Buldukları kaçak sigaraları anlatan ekipler

-Detaylar

HAKKARİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Ocak Aladağ PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir? 24 NİSAN HAVA DURUMU: 24 Nisan'da hava nasıl olacak? Afrika tozları Türkiye'ye mi geliyor? Magandalar kadın sürücüye saldırdı! Kadın sürücüye neden saldırdılar? Magandalar tutuklandı mı? Olay ne?
title