Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

ELLERİNE KINA YAKARAK GÖNDERDİĞİ ŞEHİT OLAN OĞLU İÇİN AĞLADI1)BAKAN IŞIK ŞEHİT BABASINA MENDİL VERDİKAYSERİ'de bölücü terör örgütünün bombalı saldırısında şehit olan 14 askerden, ulaştırma er 20 yaşındaki Raşit Yücel'in cenazesi, Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde toprağa verildi.

ELLERİNE KINA YAKARAK GÖNDERDİĞİ ŞEHİT OLAN OĞLU İÇİN AĞLADI

1)BAKAN IŞIK ŞEHİT BABASINA MENDİL VERDİ

KAYSERİ'de bölücü terör örgütünün bombalı saldırısında şehit olan 14 askerden, ulaştırma er 20 yaşındaki Raşit Yücel'in cenazesi, Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde toprağa verildi. Şükran Yücel ellerine kına yakarak gönderdiği oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna bakıp ağladı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TIR şoförü şehit babası Ferit Yücel'in gözyaşlarını silmesi için mendil verdi.

Ulaştırma er Raşit Yücel'in cenazesi önce Körfez Fatih Mahallesi'nde bulunan evine getirildi. Şehit için evinin önünde dualar okunarak helallik alındı. Şehidin cenazesi daha sonra İgsaş Camii'ne getirildi. TIR sürücüsü Ferit Yücel oğlunun şehit olduğunu Macaristan'da öğrenek Körfez'e gelirken gözyaşlarına boğuldu. 2 çocuk annesi Şükran Yücel, Eylül ayında asker uğurlamasında ellerine kına yakarak askere gönderdiği oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak ağladı. Şehidin annesi Şükran, babası Ferit, kız kardeşi Derya ve yakınları güçlükle ayakta durdu.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Kocaeli milletvekilleri, belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Daha önce Diyarbakır'da şehit düşen Uzman Çavuş Polat Ali Özbek'in babası Hamza Özbek de cenazeye katılarak şehit babası Ferit Yücel'in yanında saf tutup teselli etmeye çalıştı. Oğlunun tabutuna sarılıp ağlayan, saf tuttuğunda da gözünden yaşlar süzülen Ferit Yücel herkesi duygulandırırken, Bakan Fikri Işık şehit babasına mendil verdi. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi askeri törenle taşındı. Şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Körfez Şehitliği'ne götürüldü.

Garnizon Komutanı Metin Gürak, şehidin babaannesi Elif Yücel'in elini öperek başsağlığı diledi. Şehidin babaannesi Elif Yücel, "Onların cezasını Allah versin. Bize gösterdiği derdi başkasına göstermesin" dedi. Vatandaşlar, Fikri Işık'ın yürüdüğü esnada 'Acil idam istiyoruz' sloganı atarken, Bakan ise vatandaşların isteğini onaylarcasına başını salladı. Raşit Yücel, 26 Kasım'da sosyal medya hesabından 'Vatanıma canım feda' yazarak birliğinde çekildiği fotoğrafı paylaşmıştı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Nabi YAZICI- Faruk KIYAK- Çağla DAŞCI/KÖRFEZ (Kocaeli),

======================================================

2)GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL AKAR HASTANE DE YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde tedavileri süren yaralı askerleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Akar, hastane çıkışı yaptığı açıklamada; Son terörist etkisiz hale gelineye kadan mücadrelemiz sürecek dedi.Akar; "Askerlerimizin moralleri son derece yüksek herzaman olduğu gibi büyük bir azimle hatta artan bir azim ve kararalılıkla mücadelemiz sürmekte ve devam edecek bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın. En son terörist etkisiz hale getirilince kadar ölürsek şehit kalırsak gazi mantığıyla mücadelemizi sürdüreceğiz. Aileler de son derece haklı bir şekilde evlatlarının kendilerine gelmesini bekliyorlar, yaralıları bekliyorlar onlarada durumlarının iyi olduğunu söyledik memnun oldular" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Genelkurmay Başkanı Akar ın Hastane çıkışı açıklmaması

-Hastane Başhekimin açıklaması

Tahsin GÜNER KAYSERİ /DHA

===============================================

ŞEHİT ER KAMİL TUNÇ'U 10 BİN KİŞİ UĞURLADI (EK)

3)ŞEHİDİN I RÜZGARDAN YERE DÜŞTÜ

Afyonkarahisar'ın Hocalar İlçesi'nde toprağa verilen şehit komando er Kamil Tunç için ilçe meydanında yapılan cenaze töreni sırasında, Türk bayrağına sarılı tabut önünde duran çerçeveli fotoğrafı, rüzgarın etkisiyle yere düştü. Çerçevedeki cam kırılırken, fotoğrafın düştüğünü gören şehidin ablası Emine Yalçın çığlık atarak, "Kaldırın, ne olur onu kaldırın" diye bağırdı. Bu sırada tabutun çevresinde toplananlar da "Gitmek istemiyor şehidim" dedi. Daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı yere düşen çerçeveyi alarak, üzerindeki kırık camları temizleyip yeniden yerine koydu.

ŞEHİTTEN DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

Şehit Kamil Tunç'un, sosyal medya hesabından askerlikle ilgili birçok paylaşım yaptığı görülürken, bunlardan biri dikkati çekti. 'Ben asker oldum annem' diye başlayan paylaşımında şehit Tunç, şu ifadelere yer verdi:

'Ben asker oldum annem, hani akşam yemeğini beğenmeyen oğlun. Bugün ne bulursa yer oldu. Sabah yatağından olduğu gibi çıkan oğlun bugün yatağını 5 dakikada jilet gibi yapar oldu. Gömleğinin üstündeki en ufak çizgiye bile kızan oğlun, bugün ter kokan kamuflajı 3 dakikada giyer oldu. Hani o ayakkabı aldığında mırın kırın eden oğlun, bugün 5 kilo botun içinde ayakları şişer oldu. Evden çıkıp giderken gitme dediğin oğlun, bugün evde 1 dakika olabilmek için neler vermez oldu. Hanı bir şey yap deyince 'offff anne' diye cevap veren oğlun sesinin bir damlasına içten içe susar oldu. Hani hasta olduğunda başında sabahladığın oğlun sabah yatağında 'hadi oğlum kalk öğlen oldu' dediğin oğlun, bugün güneş daha doğmadan şafak sökmeden kalkar oldu dedim ya annem! Bak oğlun asker oldu.'

AFYONKARAHİSAR/DHA

===========================================================

(YENİDEN)

ŞEHİT KENAN DÖNGEL'İN CENAZE TÖRENİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

4)ŞEHİDİN ANNESİNİN ÜŞÜYEN AYAKLARINI HAVLUYA SARDILAR

KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında şehit olan Jandarma Komando Er 20 yaşındaki Kenan Döngel için Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

6 aylık askerken şehit olan Kenan Döngel'in cenazesi, sabah Kışla Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Şehidin boru fabrikasında işçi olan babası 43 yaşındaki Özcan, annesi 41 yaşındaki Şehime, kardeşi 17 yaşındaki Mertcan Döngel ile diğer yakınları, Türk Bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Ağabeyinin parkası ve postallarını giyen Mertcan Döngel, güçlükle ayakta durdu. Tabutun başında nöbet tutan asker de gözyaşlarını tutamadı.

Evin önünde helallik alınması ardından şehidin cenazesi ilçe merkezindeki sahil bandına götürüldü. Şehidin annesi, babası ve kardeşi ile diğer yakınları burada da tabut başında gözyaşı döktü. Şehidin 4 yaşındaki küçük kardeşi Rivanur Döngel de bir yakınının kucağında ağabeyinin tabutu başına getirildi. Tabuta dokunan Rivanur, daha sonra alandan uzaklaştırıldı.

Bu sırada şehidin annesi Şehime Döngel'in yazlık ayakkabı giydiği fark edildi. Eksi 2 dereceye düşen soğuk hava nedeniyle üşüyen Şehime Döngel'in ayakları havluyla sarıldı. Daha sonra yakındaki mağazadan alınan botlar şehidin annesine giydirildi.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Kaymakam Nazım Madenoğlu ile yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Bakan Yılmaz, cenaze namazı öncesi şehidin ailesine başsağlığı diledi. Öğlen kılınan cenaze namazı ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Sinop'a gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Evin önünde helallik

-Yakınlarının ağlaması

-Askerin ağlaması

-Sahil bandındaki cenaze töreni

-Yakınlarının tabut başında ağlaması

-Şehit yakınının ağlayan askerin gözyaşını silmesi

-Şehit annesinin ayaklarının havlu ile sarılması

-Ağabeyinin parke ve postallarını giyen Mertcan

-Cenaze namazı

Süre: 7.19 Boyut: 224 MB

Haber-Kamera: Ersin ERCAN-Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=======================================================

YENİDEN

DİYARBAKIR'DA BİNLERCE KİŞİ PKK TERÖRÜNÜ PROTESTO ETTİ

5)YÜZLERCE METRELİK TÜRK BAYRAĞIYLA YÜRÜDÜLER

İSTANBUL Beşiktaş ve Kayseri'de, PKK'lı teröristlerin polise ve askerlere yönelik bomba yüklü araçlarla yaptığı saldırılar, Diyarbakır'da binlerce kişinin katıldığı gösteriyle protesto edildi. Diyarbakır'da son yılların en büyük protesto gösterisinde yüzlerce metrelik Türk bayrağı açarak yürüyenler 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık cumartesi günü maç sonrası Çevik Kuvvet polislerine ve Kayseri'de 17 Aralık cumartesi sabahı Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik bombalı terör saldırıları tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da bugün büyük bir gösteriyle protesto edildi.

Diyarbakır'da AK Parti il yönetimi ve bazı sivil toplum örgütlerinin organize ettiği protesto gösterisine gelenler, öğleye doğru Jandarma Bölge Komutanlığı önündeki Şehitler Anıtı'nda toplandı. Gösteri için gelenler, yoğun güvenlik önlemi alan polis tarafından üst aramasından geçirildikten sonra alana girebildi. Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal'ın yanı sıra, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin de katıldığı gösteri için Şehitler Anıtı'nda kısa sürede ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce kişi toplandı.

"ALÇAKLIKTA SINIR TANIMAYANLAR"

Burada sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, ülkemizin, insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilmeyecek kadar büyük olduğunu söyledi. Milletin, hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibi olduğunu belirten Yunus Memiş, "Alçaklıkta sınır tanımalar, beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayırımı yapmadan insanlarımızın arasına sürmekte ve onlarca mazlumun canına kıymaktadırlar" dedi.

Teröristlerin, Diyarbakır'da çevik kuvvet şube binasına saldırı gerçekleştiren, bir futbol müsabakasında güvenliği sağlamakla görevli gencecik polisleri şehit ederek, çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldıran ve sivilleri öldürerek bir şey elde edemeyeceklerini belirten Yunus Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bu saldırılan halkımıza yöneliktir. 15 Temmuz'da tanklara karşı duran milletimiz teröre karşı aynı tavrı gösterecektir. Türkiye dünyanın görmediği, görmezden geldiği Halep'te insanlığı kurtarmaya çalışırken, insanlığını ortaya koyarken, birileri içeride taşeron uzantıları vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmak istemektedir. Bunun farkındayız. 15 Temmuz gecesi vatan sevgisini en üst seviyede gösteren milletimizin bu bilincini zaafa uğratmak, toplumsal kırılganlık meydana getirmek hedefiyle yapılan bu insanlık dışı saldırıları, yine milletimiz büyük bir kararlılık ve basiretle bertaraf edecektir. Bizler Selahattin Eyyubi'nin ve Fatih Sultan Mehmet'in torunları olarak haçlı zihniyetini taşıyan batılı güçleri 21'inci Yüzyılı'nda masada oluşturduğu bölgemizle ilgili projeleri beraber bozacağız. Şimdiyi kadar olduğu gibi, bundan sonra da, kararlılığımız ve ortaya koyacağımız milli duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve en etkili karşılık olacaktır. Diyarbakır sivil toplum kuruluşları olarak, ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kazanacağını tekrarlıyor, bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını bir kez daha lanetliyoruz."

BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ

Memur-Sen Başkanı Yunus Memiş'in açıklamalarının ardından alanda bulunan binlerce kişi, Türkçe ve Kürtçe ilahiler eşliğinde yürüyüşe geçti.

Diyarbakır'ın en merkezi yeri olan Yenişehir İlçesi Gevran Caddesi'nde, yüzlerce metrelik bayrak açıp ellerine de bayraklar alarak yürüyen vatandaşlar, sık sık 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi ABD', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Askere uzanan eller kırılsın' sloganları attı.

Gevran Caddesi'nden sonra Ekinciler Caddesi'ni takip eden binlerce kişi Diyarbakır Valiliği önüne geldi. Burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından Fatiha suresi okudu.

Diyarbakır'da son yılların en büyük gösterisi olan terörü protesto yürüyüşü, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Felat BOZARSLAN- Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

=======================================================

6)AMATÖR FUTBOLCULAR SAHAYA POLİS ÜNİFORMASIYLA ÇIKTI

ANTALYA Amatör Küme'de mücadele eden Zeytinköysporlu futbolcular, maç öncesi sahaya polis üniformalarıyla çıktı.

Antalya 1'inci Amatör 2'nci Grup'ta Zeytinköyspor ile Sidespor karşılaşması Zeytinköy 2 Nolu Saha'da oynandı. Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ile Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir'in de izlediği karşılaşma öncesi Zeytinköysporlu futbolcular sahaya polis üniforması ve üzerinde 'Terörü lanetliyoruz' yazılı pankartla çıktı. Seremoni öncesi saha kenarındaki polislere çiçek verip, başsağlığı dileyen futbolcular, daha sonra soyunma odasına giderek normal formalarını giyip yeniden sahaya çıktı. Karşılaşmayı bir grup polis de tribünde izledi.

Emniyet Müdürü Sinan Demir sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu söyleyerek her iki takıma da başarı diledi. Zeytinköyspor Başkanı Hüseyin Hakikat de Zeytinköy adının sürekli uyuşturucuyla anılmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyerek, futbolla bu imajı kırmak istediklerini aktardı.

Görüntü Dökümü

------------

Sporcular pankart eşliğinde sahaya çıkarken

HABER- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

===================================================

7)BANDIRMA'DA TÖRENE LANET MİTİNGİ

BALIKESİR'in Bandırma İlçe'nde 21 sivil toplum kuruluşu, 'Teröre ve katliama lanet mitingi' düzenledi. Mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Mitinge katılan yaklaşık 3 bin kişi, 'Katil İran Suriye'den defol', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Katil Putin Suriye'den defol', 'Halep Esad'a mezar olacak', 'Zalimler İçin yaşasın cehennem', 'Polisimin askerimin yanındayım', 'Müslüman unutma yılbaşı kutlama', 'İşte gerçek teröristler ABD, İsrail, Rusya, AB' yazılı pankartlar taşıdı.

Terör eylemlerinde şehit düşenler için gıyabi cenaze namazının da kılındığı gösterilerde, 21 sivil toplum kuruluşunun imzaladığı ortak basın açıklamasını Bandırma Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Önder Turhan okudu. Terör eylemlerine ve Suriye'nin Halep kentinde yaşananlara değinen Turhan'ın konuşmasında sık sık 'İdam isteriz' sloganları atıldı. Turhan, "Bugün buraya 10 Aralık gecesi İstanbul Beşiktaş'ta ve dün de Kayseri'de meydana gelen menfur terör saldırılarını lanetlemek, dosta ve düşmana milletçe dimdik ayakta olduğumuzu haykırmak, milletimizin binlerce yıllık kutlu yürüyüşünün hiçbir sekteye uğramadan devam ettiğini ve edeceğini göstermek için burada toplanmış bulunuyoruz. Buradayız çünkü geçmişte olduğu gibi mazlum milletlerin yanında olduğumuzu haykırmak istiyoruz. Bugün de tek dişi kalmış medeni dünyanın gözü önünde insanlıktan nasibini almamış barbarların katlettiği çocukların, kadınların, öksüzlerin, yetimlerin ve yurtsuzların çığlığı olmak için buradayız. Halep'in, Doğu Türkistan'ın Bosna'nın, Arakan'ın, Bakü'nün, Gazze'nin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" dedi.

Mitingde bir grup genç, Atatürk Anıtı yanına kurduğu darağacında, üzerinde, 'PKK, Esed, DAEŞ, FETÖ ve tüm terörizme' yazılı bir kuklayı temsili olarak tekbir sesleriyle idam etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören

-Sloganlar

-Afişler

-Gıyabi cenaze namazı

Erdem ÖZCAN-Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA )-

SÜRE 02.00 dakika BOYUT 143 mb

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükran Yücel Zonguldak Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title