Haberler

Ayvalık CHP'de Aday Adayları Tanıtımı

Ülke genelinde yapılacak yerel seçimler öncesinde Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı tarafından aday adaylarının tanıtımı yapıldı.

Ülke genelinde yapılacak yerel seçimler öncesinde Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı tarafından aday adaylarının tanıtımı yapıldı.

Pazar günü saat 13.30'da Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde başlayan tanıtım toplantısına partililerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı olan; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Elektrik Mühendisi Mesut Nail Akın'ın yanı sıra önümüzdeki günlerde aday adaylıklarını açıklaması beklenilen Hüseyin Toker'in de hazır bulunduğu toplantıda, Ayvalık ve Balıkesir Belediye Meclis Üyeliklerine aday adayı olan 36 kişi de kendilerini partililere tanıtma imkanı buldu.

Toplantıda; CHP Balıkesir Milletvekili Av. Ayşe Nedret Akova, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, İl Başkan Yardımcıları, İl yöneticileri, CHP'li çevre ilçe ve beldelerin temsilcilerinin de kalabalık izleyicilerin arasında yerini aldığı gözlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın bir ağızdan büyük bir coşkuyla söylenmesiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, toplantıya katılan tüm partilileri selamlamayı ihmal etmedi. Cihan Şişman yaptığı konuşmada, CHP'nin son zamanlarda oy oranının yükseldiğini vurguladı. CHP'nin ana muhalefet görevini en iyi şekilde yaptığına işaret eden Şişman, CHP'li Balıkesir Milletvekillerinin de oldukça başarılı çalışmalara imza attığını kaydetti.

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin yanı sıra sonrasındaki genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'lilere güvendiğini vurgulayan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, İstanbul-Taksim Gezi Parkında gerçekleşen direniş hareketinin sosyal demokrat düşünceyi savunan dev bir kitlenin üzerindeki ölü toprağını üzerinden attığını belirterek, Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesi sınırları içinde bulunan Mecit Ataklı İlköğretim-Ortaokulunda yeni ders yılıyla birlikte göreve başlayan kara pardesölü öğretmen konusunda CHP'lilerin duyarlılığına teşekkür ederek, CHP'nin Ayvalık'ta belediye başkanlığını başka partilere bırakmaya niyetinin olmadığını vurguladı.

"BİRLİK VE BERABERLİK İSTİYORUM"

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman'ın ardından konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ise yaptığı konuşmada, CHP'nin her yerde salonlara sığmadığına işaret ederek, Balıkesir'de bir ilki gerçekleştirerek, Ayvalık Belediyesi'nde dalgalanan CHP bayrağını burçtan indirmeyip, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde de bir ilki gerçekleştirerek, CHP bayrağını bu belediyeye ilk kez dikeceklerine inandığının altını çizdi. CHP'nin Ayvalık Belediyesi'ne aday adayı olanların hepsinin Ayvalık'ı en iyi şekilde yönetebileceklerine inandığını kaydeden Mavuk, Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adaylarının demokrasi kurallarına uygun olarak hareket ederek birbirleriyle yarıştıklarını söyledi.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yanı sıra Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'in her şeyden önce CHP'li Belediye Başkanları olduğuna dikkat çeken Mavuk, demokratik yarışlarda halkın belirleyeceği aday adayının arkasında da seçim zamanı tek yumruk olunmasının önemine işaret ederek, "Sizlerden birlik ve beraberlik istiyorum" diye konuştu. Muzaffer Mavuk'un konuşmasının salonu dolduran yüzlerce partili tarafından büyük bir coşkuyla alkışlanarak karşılık bulmasının ardından konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova ise, Balıkesir'in Bütünşehir Yasası kapsamında Büyükşehir haline döndürüldüğünü ve bu kapsamda da belde belediyelerinin kapatıldığını hatırlattı.

Ancak Anayasa Mahkemesine CHP Genel Merkezi tarafından yapılan belde belediyelerinin kapatılmasına karşı yaptıkları başvurunun reddedildiğine kaydeden Akova, ülke gündeminde bulunan Kara Pardesölü Öğretmen konusuna da değindi. Türban konusunda, TBMM'de kendisinin de bulunduğu komisyonda konunun taşındığını belirten Akova, "Türban siyasal bir sorun değil, Laiklik sorunudur" diye konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine aykırı olan konular nedeniyle Türkiye'nin aykırı davrandığını kaydeden CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova günün Ayvalık Belediyesine aday adayı olanların tanıtım günü olduğunu kaydederek, belediye başkan aday adaylarıyla, Balıkesir ve Ayvalık Belediye Meclis üyelerine aday adayı olanlara başarılar diledi. Konuşmaların ardından CHP Ayvalık İlçe Başkanlığına aday adayı olma sırasına göre Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı olanlar tek tek kürsüye gelerek konuşmalarını yaptı.

"HALK ADAMI OLMAYA ÖZEN GÖSTERDİK"

Bu kapsamda, ilk konuşan Altınova Belediye Başkanı ve Ayvalık Belediye Başkan aday adayı Asım Sürer, kendisini partililere tanıttı. Türkiye'de halen daha Halk Ekmek kuyruklarında ucuz ekmek satın alabilmek için uzun kuyruklarda bekleyenlerin var olduğu sürece CHP'lilerin Ayvalık'ta balık tutmaya haklarının olmadığını vurgulayan Asım Sürer, "Politika tam anlamıyla iki yüzlülüktür. Biz bu yüzden politikacılığı kendimize yakışmadık ve Halk Adamı olmaya özen gösterdik. Kendisinden önce Altınova'da Belediye Başkanlığı görevinde bulunanların kendisinin başarısız olacağını beklerken, beldedeki tüm belediye kaynaklarının gelirlerini işletmeleri kontrol altına alarak yükselttiklerini anlattı. Altınova'da gerçekleştirdikleri dev hamleler içerisinde en önemli payın alt yapı olduğunu belirten Sürer, "Halkımızın bize en kolay şekilde ulaşabilmelerini sağlayarak, hiçbir vatandaşımızı etnik kökenlerine göre ayırmayıp, her vatandaşımıza eşit davrandık" dedi.

CHP'nin yerel seçimlerdeki başarılı olmasının önemine işaret eden Asım Sürer, "Önemli olan takım tutar gibi bir aday adayının peşinde koşmak değil, CHP'nin başarısına katma değer katacak aday adaylarına destek vermektir. Ben partililerimizin bu konuda hassas davranacaklarına güveniyorum" diye konuştu.

"AMACIMIZ BÜYÜK AYVALIK'A HİZMET"

Asım Sürer'in ardından kürsüye gelen Küçükköy Belediye Başkanı ve Ayvalık Belediye Başkan aday adayı Mesut Ergin ise, tanıtım toplantısında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Siyasetle ilgisi yokken kendisini siyasetin içerisinde bulduğunu belirten Ergin, "2009 seçimlerinde ekonomisi bitmiş bir enkaz haline dönmüş ve adeta yağmalanmış bir Küçükköy Belediyesini bugün dev yatırımlar yapar bir hale getirdik. Kaynakların birilerine değil, belediyeye ulaşmasını sağladık. Yağmayı durdurduk. Küçükköy-Sarımsaklı'yı terk edilmiş bir köy havasından çıkarıp, modern bir kent haline getirdik. Bu uğurda da çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir" dedi.

Amaçlarının Büyük Ayvalık için hizmet vermek olduğunu kaydeden Mesut Ergin, aday adaylarının birbirlerine çalım atmaktan çok CHP'nin başarısı için mücadele etmeye davet ederek, sözlerini "İnadına CHP" ifadeleriyle noktaladı.

Ergin'den sonra kürsüye gelen Ayvalık Ticaret Odası Başkanı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kendisinden önce konuşan Asım Sürer ve Mesut Ergin'in yanı sıra 10 yıldan bu yana ilçede başarılı çalışmalar Hasan Bülent Türközen'in dev hizmetlerde bulunduğuna işaret etti. Ayvalık Belediyesine aday adayı olanların kendi aralarında herhangi bir sorunun olmadığını kaydeden Gençer, kendisinin Ankara'da CHP Genel Merkezinden hiç kimseden icazet almadığını vurguladı. Halkın iradesini esas alarak Ayvalık'ta aday adayını belirleyecek olan CHP'nin 6 aday adayın hangisini tercih edecek olursa olsun, tüm gücüyle CHP'nin başarısı için üzerine düşen tüm mücadeleyi yapacağını kaydetti. Ayvalık'ta yapmak istediklerini anlatan Rahmi Gençer, ilçe ekonomisinin gelişmesi için hazırladığı projelerin hayata geçirmek istediğini, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in öncülüğünde yükselen bir ivme kazanan turizm alanından da Ayvalık'a hak ettiği gelirlerin sağlanması için üzerine düşeni yapacaklarını vurguladı.

Gençer, şu ana kadar Ayvalık CHP'nin birbirinden değerli aday adaylarının bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, CHP'li seçmenin aday belirlemekte oldukça zorlanacağını kaydetti.

"ÖNCE İNSAN VE HALKÇI BİR BELEDİYE"

Gençer'in ardından konuşan Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı ve ilçenin tanınmış Elektrik Mühendisi Mesut Nail Akın ise önce kendisini tanıttı. Geçtiğimiz dönem Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile birlikte Ayvalık Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunduğunu hatırlatan Akın, geleneksel belediyecilik ve klasik siyasetlerle belediyecilik yapma döneminin kapandığını, her şeyi halk için halk ile birlikte yapmanın önemini kaydetti. Ortak aklın ve ortak iradenin gücüne inandığını kaydeden Mesut Nail Akın, amacının CHP'li biri olarak 'önce insan' felsefesinden hareketle halkçı bir belediye olarak Ayvalık Belediyesi'ni çağdaş ve modern hizmet veren, gösterişe ve israfa yönelmeden, haramzadeliğe asla izin vermeden halkla birlikte çalışan bir hale getirmek istediklerini ve sorunun değil, çözümün bir parçası haline gelmiş bir yönetimi hayata geçireceğinin de altını çizdi.

Henüz kamu görevinde bulunduğu için aday adaylığını açıklamayan ancak önümüzdeki günlerde aday adaylığını açıklaması beklenilen Hüseyin Toker ise yaptığı konuşmada kendisini tanıtarak, CHP'li bir ailenin bireyi olduğunu vurguladı. CHP'nin yakın tarihinde parti içerisinde Gençlik Kollarında görev yaptığını kaydeden Toker, politika yaptığı dönemlerin yanı sıra yaşamında her zaman şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını benimsediğini, Atatürkçülük çizgisinden de asla ödün vermediğini, vermeyeceğinin altını çizdi. 2004 yılında kamu görevindeyken CHP'den Ayvalık Belediye Başkan aday adayı olduğunu ancak seçilemediğini ama o dönemde seçilen aday arkadaşına destek verdiğini hatırlatarak, partisinin aday olamadığı takdirde aynısını bir kez daha yapacağını belirten Hüseyin Toker, kendisinden önce konuşan aday adaylarının söylediği gibi 'Niçin Aday Olduğunu'; Çok sevdiği ve rant bölgesi olan Ayvalık'ı halkın gücünü de arkasına alarak, Ayvalık'ı çağdaş bir yönetim anlayışıyla buluşturmak için aday adayı olduğunu söyleyerek ifade ederek, tüm aday adayı arkadaşlarına da başarılar diledi.

"AYVALIKTA CHP'NİN OY ORANINI YÜZDE 65'E ÇIKARDIK"

Ayvalık Belediye Başkanlığına yeniden aday adayı olan ve 2 dönemden bu yana Ayvalık Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Hasan Bülent Türközen ise yaptığı konuşmada, böylesi bir organizasyonu düzenleyen CHP Ayvalık İlçe Başkanlığına teşekkür etti. CHP'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olduğuna işaret eden Hasan Bülent Türközen, CHP'nin 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde başarılı olup, genel seçimlerde de CHP'nin başarılı olacağına inandığını kaydetti. Göreve geldiği ilk günden bu yana çok çalıştığını kaydeden Türközen, sadece son bir yılda ilçenin alt yapısına 30 milyon liralık yatırım yaptığını vurguladı. Her çalışmasının Ayvalık'ı yaşanılır bir hale getirmek için olduğunu belirten Türközen, "Tüm bunları Büyükşehir yönetimine geçmeden yaptım. Çünkü Bütünşehir Yasası kapsamında Ayvalık'ın hemen hemen tüm kaynakları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne geçecekti. Bu süreçten öncede ilçemizin alt yapı çalışmasını bitirdim. Şimdi kenti Ege'nin kültür başkenti yapmaya çalışacağım. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana CHP Ayvalık'ta sürekli oy oranını yükseltti. Ayvalık'ta CHP'nin oy oranını yüzde 65'lere kadar çıkardık" dedi.

İçi boş laflarla işinin olmadığını vurgulayan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Biz yeni dönemde Altınova ve Küçükköy'ü ayrıştırmadan hizmet vererek, şu anda yakaladığımız bütünlüğü bozmayacağız. Biz CHP olarak muhalif parti olarak değil, iktidar olacağız. Biz bu salona diğer aday adayı arkadaşlarımızla el ele girdik. Adaylığın kesinleşmesinden sonra yine tek vücut olup, partimiz için var olacağız. Böylece Ayvalık'ta partimizin yeniden iktidar kalmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adaylarının konuşmaların ardından mola verilmesinin ardından Ayvalık Belediyesi ile Balıkesir Belediye Meclis Üyeliklerine aday adayı olan 36 kişi konuşmalarını yaparak kendilerini partililere tanıtarak yapmak istediklerini anlattı. Oldukça coşkulu geçen Ayvalık CHP'nin tanıtım toplantısında aday adaylarının heyecanlı oluşları ise dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Bülent Türközen Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title