Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.GAZİPAŞA Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı'nın huzurlu geçmesi için gerekli tedbirleri aldı.

Foto: Başkan Karakurt

===

Gazipaşa'da bayram hazırlığı tamam

GAZİPAŞA Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı'nın huzurlu geçmesi için gerekli tedbirleri aldı. İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çelik, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince halkın yoğun olarak bulunacağı bölgelerde herhangi bir hırsızlık, yan kesicilik, kapkaç ve sahtecilik olaylarına karşı resmi ve sivil kıyafetli ekiplerin görev yapacağını söyledi.

Kurbanlık alan ve satan vatandaşları da uyaran Emniyet Müdürü Çelik, vatandaşları tanımadıkları veya tereddüt ettikleri şahıslardan döviz cinsinden para veya çekle alışveriş yapmalarını, sahte para olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Bayram boyunca kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu'nda olduğuna da değinen Çelik, THK dışında deri toplayan kişi veya kurumlar hakkında idari ve adli işlem yapılacağını vurguladı.

Bunun yanı sıra şehir içinde ve şehirlerarası yollarda trafik düzenlemeleri için gerekli planlamalar yapıldığını belirten Çelik, kurban bayramı boyunca vatandaşların istek ve şikayetlerini anında 155 Polis İmdat hattına yapabileceklerini söyledi. Emniyet Müdürü Ercan Çelik, Gazipaşa halkının sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesi için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Emniyet Müdürü Ercan Çelik

===

Demokrasiyi öğrendiler

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde eğitim öğretim yapan Özel Anka İlkokul ve Ortaokulu öğrencileri, 'Okul Öğrenci Temsilcisi Seçimi'ni yaptı. Demokratik bir biçimde sandık kurarak, seçime giden öğrenciler, nasıl oy kullanacaklarını da öğrendi. Öğrenciler sandık başına gitmeden önce nasıl oy kullanacaklarını uygulamalı olarak öğrendi.

Özel Anka İlk ve Ortaokulu Öğrenci Temsilciliği ve temsilcilik yardımcığı için ayrı ayrı 2 sandık kuruldu. Öğretmen ve öğrencilerden oluşan sandık kurulu oluşturuldu. Temsilcilik için 8 aday yarıştı.

Öğrenci Temsilcisi Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı için 114 öğrenci oy kullandı. Başkanlığa 48 oy alan 7'nci sınıf öğrencisi Mehmet Karakehya seçildi. Başkanlık için yarışan diğer adaylardan Kenan Manioğlu 29, Hakan Avcı 26, Emir Karakülah 11 oy aldı.

Seçimin en ilginç yönü öğrenci temsilciliği başkan yardımcılığına okulun 1'inci sınıf öğrencisi Yılmaz Çetinkaya'nın 42 oy alarak seçilmesi oldu. Başkan yardımcılığı için yarışan diğer adaylardan Ece Naz Avcı 34, Birsu Hacikadiroğlu 20, Emine Kacabaş 15 oy aldı. Okul Müdürü Emin Değirmencioğlu, "Seçimde tam bir demokrasi şöleni yaşadık. Öğrencilerimiz küçük yaşta seçme ve seçilmeyi öğrendi. Demokratik bir yarış oldu. Demokrasi ve demokrasi kültürü küçük yaşlarda öğrenilir. Seçimle bunu başardık" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Seçimden

===

PTT 172 yaşında

ALANYA Kaymakamı Erhan Özdemir kuruluşunun 172'nci yıl dönümü nedeniyle PTT Müdürü Mehmet Kandaz ve kurum çalışanlarını makamında kabul etti. PTT'nin devlet kurumları arasında öneminin büyük olduğuna dikkat çeken Kaymakam Özdemir, "PTT kurumsal olarak hepimizin hayatında kolaylıklar sağladı. Son yıllarda sadece mektup ve resmi evrakların dağıtımın dışına çıkarak banka ve devasa bir lojistik firması gibi ülkenin her tarafına hizmet ağı oluşturdu" dedi.

PTT teşkilatının asıl kuruluş yıl dönümünün 23 Ekim belirten Alanya PTT Merkez Müdürü Mehmet Kandaz ise Kurban Bayramı nedeniyle kutlama töreninin öne alındığını söyledi. Halka hızlı ve güvenilir bir şekilde hizmet götürmeye çalıştıklarını vurgulayan Kandaz, "Yerli personelimizle en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Verdiğimiz hizmetten memnun kalan vatandaşların övgüsü bizim için büyük ödül" dedi. Ziyaretin ardından Kanmaz ve beraberindekiler Kaymakam Özdemir'e çiçek verdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Kaymakam Erhan Özdemir'e çiçek verilmesi

===

TED'li öğrenciler vadiyi gezdi

TÜRKİYE Eğitim Derneği (TED) Afyon Koleji, öğrencileri velileriyle birlikte Frig Vadisi'ne gezi düzenledi. Rehber Mithat Şener eşliğinde Frig Vadisi'ni gezen TED'li öğrenciler, tarihi yapıları tanıma fırsatı buldu. Cem Yılmaz'ın 'Arog' filmine de set olan Frig Vadisi'ndeki mağaraları da gezme fırsatı bulan öğrenciler, burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ayazin, Avdalaz Kalesi, Yeşilyayla Peri Bacaları, Göynüş Vadisi, Bayramaliler, Frig Yolu, Emre Gölü, Emre Tekkesi, Kırk Merdiven Kayalıkları, Memeç Kayalıkları, Aslanlı Kaya, Yılanlı Kaya ve Döğer Kervansarayı'nı gezen TED'li öğrenciler, programın sonunda ise piknik yaptı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten bülten foto

===

Kadınlara meme kanseri uyarısı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde kadınlara yönelik meme kanseri konulu seminer düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Sandıklı Sağlık Grup Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerde, ebe Ayşegül Yıldırım ve hemşire Naime Öztürk katılımcılara meme kanseri hakkında bilgiler verdi. Seminerde, meme kanserine neden olan sigara, alkol, hareketsiz yaşam, radyasyon, genetik, yaş, aşırı güneş ışını, kimyasal maddeler, yanlış beslenme, çevre kirliliği konularında bilgi verildi.

Meme kanserinde erken tanının önemli olduğunu anlatan ebe Ayşegül Yıldırım, meme kanserinin en kolay teşhis edilen kansere türü olduğunu söyledi. Yoğun egzersiz ve jimnastik yapan kadınlarda meme kanseri riskinin azaldığı kaydeden Yıldırım, "Meme kanseri ile beslenmenin önemli ilişkisi vardır. Sebze ve meyveden zengin beslenme, ağır yağlı yiyeceklerden uzak durulması önerilmektedir. Günlük gıda alımına C vitamini, betakaroten gibi antioksidanların eklenmesinin koruyucu etkisi olduğu bilinmektedir" dedi.

Meme Kanserinin nasıl erken tespit edileceğine değinen hemşire Naime Öztürk ise 25 yaşın üzerindeki her kadının her ay belirli bir dönemde kendi kendilerini muayene etmesi gerektiğini söyledi. Bu muayene sırasında meme dokusunda farklılık olup olmadığının araştırılması gerektiğini anlatan Öztürk, eğer bir değişiklik tespit edilirse derhal bir hekime başvurulması gerektiğini söyledi. Öztürk, 40 yaşına gelen kadınlarda ise her yıl hekim kontrolünün şart olduğunu söyledi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Meme kanseri hakkında verilen toplantıdan fotolar.

===

Pazara sahte para giremeyecek

BURDUR Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde 'Belediye Canlı Hayvan Pazarı'nda önceki yıllarda yaşanan sahte para mağduriyetlerinin önüne geçmek için çeşitli önlemler aldı. Önlemler kapsamında bir bankanın şubesi ile yapılan işbirliğiyle pazar girişine sahte parayı tespit eden cihaz koyan Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların dolandırılmasının önüne geçecek.

Çalışma hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Celal Aydoğan "Geçmiş yıllarda kurbanlık satışı sırasında sahte para olayları gündeme gelmiş, bazı vatandaşlar mağdur olmuştu. Bu mağduriyetin tekrar yaşanmaması adına bir banka şubesi ile irtibata geçildi. Böylece pazara sahte parayı tespit eden cihaz getirdik. Bu cihaz ile vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde kurban alım ve satımlarını sağlayacağız" dedi.

Sahte para konusunda tereddüt eden vatandaşların burada mutlaka aldığı parayı kontrol etmesini isteyen Aydoğan, "Bu konuda eğitim alan Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekiplerimiz, Kurban Bayramı'nın sonuna kadar pazarda görev yapacak. Vatandaşlarımız şüphelendikleri kişileri mutlaka bize bildirsin. Sivil ekiplerimiz görev yapacak" diye konuştu.

Onur ÖZKAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Hayvan pazarından

===

Öğenciler doğa için yürüdü

BURDUR Anadolu Öğretmen Lisesi, communism projeleri kapsamında Almanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve İspanya'da gelen öğrencileri ağırladı. 'Yeşil Renkten Öte Bir Değerdir' projesi kapsamında gelen öğrenciler, Burdur'un tarihi ve turistik yerleri ile doğal güzellikleri gezdi. Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Recep Aksoy, Almanca öğretmeni Kamil Sarızeybek ve İngilizce öğretmeni Nejla İş'in eşlik ettiği öğrenciler, Tınaz Tepe, Salda Gölü Kayak Merkezi ve Salda Gölü'nü gezdi.

Yeşili korumayı hedefleyen proje kapsamında öğrenciler buldukları tüm plastik çöpleri topladı. İlk ziyaretlerini 2011'de Polonya'ya gerçekleştiren proje paydaşı öğrenciler, 2014'e kadar devam edecek proje kapsamında Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İspanya'ya gidecek. Okul Müdürü Recep Aksoy, öğrenci ve öğretmenlere bir haftalık gezi programı boyunca İnsuyu Mağarası, Sagalasos, Salda Gölü ve Tınaz Tepe'de çeşitli çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA, (DHA)

Foto: Geziden

Trafktör sürücülerine reflektör uyarısı

KORKUTELİ İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik tim komutanlığı ekipleri, yolda reflektörsüz duran traktör sahibine reflektör hediye etti. Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz, "Bu uygulama sayesinde amacımız yaşanabilecek trafik kazalarını en asgari seviyeye indirmektir" dedi. Kaygusuz, traktörlerin, özellikle geceleri römorklarında gerekli aydınlatma unsurları bulunmadığı için tehlike yarattığına işaret etti.

Sürekli traktör sahiplerini uyarıda bulunduklarını kaydeden Kaygusuz, amacımız yaşanabilecek olası trafik kazalarını en asgari seviyeye indirmek olduğunu söyledi. Hasat zamanında özellikle traktörlerin trafiğe yoğun çıktığını hatırlatan Kaygusuz, motosiklet sürücülerine de sürücü belgesi ve kask olmadan trafiğe çıkmamaları uyarısında bulundu. Kaygusuz daha sonra İmecik Köyü'nde durdurduğu traktör sürücülerine reflektör hediye etti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Jandarma reflektör verirken

===

Afyon'da kaçak sigara operasyonu

AFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir kamyonda 250 bin paket çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Konya-Afyonkarahisar D-300 Karayolu Dörtyol Kavşağı'nda yaptığı kontrollerde, A.A yönetimindeki 27 BE 755 plakalı pamuk balyası yüklü kamyonu durdurdu.

Gaziantaep'ten İzmir'e seyreden kamyonda yapılan aramada çuvallar arasına gizlenmiş değişik markalarda gümrük kaçağı 250 bin paket sigara ele geçirildi. Araçlarla Çay Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen sigaralar tek tek sayılarak kayıt altına alındı. Sigaralar emniyet binasında bir odaya istiflendi. Olayla ilgili kamyon şöförü A.A. ile kamyondaki D.K, Ö.Ç ve H.B. gözaltına alındı.

Muzaffer NAL/ÇAY,(DHA)

Foto: Kamyon ve sigaradan foto

===

Sokak satıcısı torbacılar tutuklandı

ALANYA'da torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına karşı düzenlenen uyuşturucu operasyonda yakalanan 3 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği sokak satıcılarına karşı düzenlediği operasyonda 209 gram satışa hazır esrar madde ve ruhsatsız tabanca ele geçirdi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 23 yaşındaki Kerem T. ile 36 yaşındaki Sinan Ç. emniyette sorgularının ardından sevk edildikleri Alanya Adliyesi'nde çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Operasyon kapsamında bir başka suçtan dolayı cezaevinde bulunan ancak önceden uyuşturucu sattığı tespit edilen Ferdi E. de hakim karşısına çıkartıldı. 'Uyuşturucu ticareti yapmak ve ruhsatsız tabanca bulundurmaktan suçlu bulunan Ferdi E., tutuklandı. 3 şüpheli, Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza infaz Kurumu'na konuldu.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Fotosuz

===

Yalvaç'ta yangın korkuttu

YALVAÇ'ın Yukarı Kaş Mahallesi'nde Seyfettin Imızoğlu'na ait 2 katlı evin üst katında mutfak bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, korkuya neden oldu. Evde dumanların yükseldiğini fark edenlerin haber vermesi üzerine Yalvaç, Sücüllü, Özgüney ve Özbayat belediyelerine ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Evde 2 engelli vatandaşın bulunduğunu öğrenen çevredekiler, itfaiyenin gelmesini beklemeden içerdekileri kurtardı. Tüm evi saran yangına müdahale eden ekipler, alevleri söndürmekte zor anlar yaşadı. Söndürme çalışmalarını izleyen ev sahipleri, gözyaşlarını tutamadı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Yangından foto

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Gazipaşa Antalya Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title