Haberler

Süt Bilincini Geliştirmek İçin Süt Sağdılar

Güncelleme:

ANTALYA'da öğrenciler, doğal beslenme ve süt bilincini geliştirmek için okul bahçesine getirilen inekle uygulamalı süt sağmayı öğrendiler.

Foto: Açılış töreni

===

Öğrencilere uygulamalı eğitim

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Özel Ufuk Bilge İlköğretim Okulu öğrencileri, doğal beslenme ve süt bilincini geliştirmek için okul bahçesine getirilen inekle uygulamalı süt sağmayı öğrendi. Öğretmenleri nezaretinde okul bahçesine getirilen ineğin yanına giderek sütün nasıl sağıldığını izleyen öğrencilere öğretmenleri sütün yararları hakkında bilgi verdi.

Okul Müdürü Temel Topraklı, "Hayata hazırlık dersi kapsamında öğrencilere her gün içtikleri sütün nereden ve önlerine nasıl geldiğini göstermek istediklerini söyledi. Sütün sağılmasını izleyen öğrencilerden Dilara Kaplan ise "Süt inekten geliyor. Biz her gün süt içiyoruz. Sağlıklı olmak için, sütün nerden geldiğini öğrendik. Süt sağlığımız için ve bizi büyütmek için yararlı oluyor" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Öğrenciler sütün sağılmasını izlerken

===

SDÜ'den beklenti araştırması

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi il genelinde yeni bir araştırmaya başlıyor. Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun talimatıyla il merkezi ve ilçelerde vatandaşların üniversiteden beklentileri, şikayetleri ve önerilerini ortaya çıkarmak için araştırma yapılacak. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, şehrin her konusunda, her noktasında üniversitenin olduğunu belirterek bu amaçla bu araştırmayı yaptıklarını kaydetti.

Isparta'nın ekonomisinden, sosyal hayatına, sanayisinden, sporuna kadar her alanda üniversite olarak var olduklarını vurgulayan Prof. Dr. İbicioğlu, "Isparta'ya, insanımıza daha fazla katkıda bulunmak için vatandaşlarımızın üniversite ile ilgili görüşlerini alacağız ve buna göre çalışmalar yapacağız.

Araştırma sonucuna göre beklentiler, şikayetler ve halkımızın önerileri ortaya çıkacak" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkiye'nin marka bir üniversitesi olması yolunda çalışmalar yürüttüklerini aktaran Prof. Dr. İbicioğlu, "Yerelde de kendi iline ve bölgesine yönelik çalışmalarını, katkılarını aralıksız sürdürecektir. Üniversitemiz bilimsel çalışmalarda her alanda Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasında. Hedefimiz iyi sonuçlar almak ve her alanda örnek alınan bir üniversite olmak" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Rektör İbicioğlu

===

Belediye'den öğrencilere ayakkabı

BUCAK Belediyesi tarafından, Gökkuşağı Etüt Eğitim Merkezi'ndeki öğrencilerine ayakkabı hediye edildi. Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Gökkuşağı Eğitim ve Etüt Merkezi Müdürü Ramazan Özgeçen ile birlikte sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere bu tür eğitim hizmetinin verilmesinin çok önemli olduğunu anlatan Başkan Ayaz, "Hiçbir karşılık beklemeden eğitim veren gönüllü öğretmenlere teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Ayaz daha sonra öğrencilere ayakkabı dağıttı.

Bucak Eğitim Gönüllüleri Derneği (BEGDER) ve Bucak Belediyesi'nin ortak organizasyonuyla 3 yıldır faaliyet gösteren Etüt Eğitim Merkezi, merkez ve köylerinden toplam 132 öğrenciye hizmet veriyor. Merkezde, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik sınavlara hazırlık ve okul derslerine yardımcı olunuyor. Öğrenciler 10 öğretmen tarafından cumartesi ve pazar günleri Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinde eğitim alıyor.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Ayakkabı dağıtımı

===

Sandıklı'ya 3 termal daha

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Hüdai Kaplıcası'nın bulunduğu alana 3 yeni 5 yıldızlı termal otel kurulacak. Otellerin açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay bekleniyor. Sandıklı'ya 5 yıldızlı termal otel yapmak için proje oluşturan Antalya'daki özel bir firmanın yetkilileri, Belediye Başkanı İsmail Elibol'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Elibol, kendisini ziyaret eden firmanın yanı sıra Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile Antalyalı bir farklı firma tarafından 5 yıldızlı termal otel inşa etmek için proje hazırlandığını, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay beklendiğini kaydetti.

Sandıklı'nın termal turizm açısından ilgi odağı olduğunu aktaran Başkan Elibol, yeni yatırımlarla ilçenin daha da büyüyeceğini söyledi. Yeni yatırımların iş imkanı yaratacağını aktaran Başkan Elibol, "Her zaman bu tür iştiraklerin artması ve yatırımcı getirebilmek için elimden geleni yapıyorum. İş adamı kimliğimizle yatırımcılarla aynı dili konuşuyoruz. Bu tür yatırımlarla Sandıklı daha da gelişecek, işsizlik azalacaktır" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Burdur'un başarına ödül

AVRUPA Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen 'Toys Of My Grandparents' (Dedemin Oyuncakları) başlıklı projede, 2012 yılında göstermiş olduğu başarıdan dolayı Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü 'Başarılı uygulama ödülü ve şilt'le ödüllendirildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ödül ve şilt, Vali Nurettin Yılmaz tarafından Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin'e verildi. Törenden konuşan Vali Nurettin Yılmaz, Milli Eğitim'e yönelik çalışmaların Burdur'da üst seviyede devam ettiğini kaydetti. Vali Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başarısının bir kez daha taçlandırıldığını kaydetti.

Avrupa Birliği 'Hayat Boyu Öğrenme' projesi kapsamında Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü 50 yaş üzeri vatandaşlara kendi ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak amacıyla bilgisayar kullanmayı öğretti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: ödül töreni

===

Yangın araçlarına koruma

KAŞ Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarında kullanılan yangın araçlarının hava şartlarında etkilenmemesi için kapalı garaj yapıldı. Kaş Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 15 yangın söndürmede kullanılan arazöz ve su tankeri bulunuyor. Arazöz ve su tankerlerinin konuşlandırıldığı merkez ve Çavdır ile Hacıoğlan köylerinde birer kapalı garaj yaptırıldı. Ayrıca Hacıoğlan Köyü'nde bir de koordinasyon merkezi oluşturuldu. Çalışmalar için yaklaşık 90 bin lira harcama yapıldı.

Kaş Orman İşletme Müdürü Selami Koşar, orman yangınlarına müdahale amacıyla kullanılan arazöz ve tankerlerin her birinin değerinin yaklaşık 500 bin lira olduğunu kaydetti. Araçların yangınla mücadelede çok etkili olduğuna işaret eden Koşar, "Araçların ömrünü uzatmak için çalışıyoruz. Bu nedenle araçları kışın yağmurdan ve nemden, yazın sıcaktan korumak için kapalı garajlar yaptırdık" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Garajlardan

===

Veliler ipek böceği sergisi açtı

ALANYA'da Özel Hayat Ufuk İlköğretim Okulu öğrenci velileri, ipek böceği kozasından çiçek ve hediyelik eşya sergisi açtı. Okul yönetimi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde açılan ipek böceği kozasından hediyelik eşya ve çiçek kursuna katılan 13 veli, kursu başarıyla tamamladı. Veliler, kurs boyunca yaptıkları el işleriyle sergi açtı.

Okuldaki serginin açılışına, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, iş adamları, kursiyerler ve davetliler katıldı. Davetlilerle birlikte sergiyi gezen Başkan Sipahioğlu, ipek böceği kozası üretimini tekrar hayata geçirilmesi noktasında çalışma yaptıklarını söyledi. Her türlü sunilikten uzak, doğal, kıymetli ve kaliteli ipeği yeniden üreterek kaybolmaya yüz tutmuş geleneği canlandırmak istediklerini vurgulayan Başkan Sipahioğlu, kursun bu geleneği ekonomiye kazandıracak adımlardan biri olduğunu belirtti.

Açılan kursa kadın kursiyerlerin ipek böceği kozasından çiçek ve hediyelik eşya yaparak bunu birer meslek noktasına taşıdığına dikkati çeken Başkan Sipahioğlu, "Bunun da bizlerin Alanya'daki Çin malı üretiminden kurtulmasına güzel bir vesile olmasını diliyorum" dedi. Okul Müdürü Muhterem Kılınç da öğrenci velilerinin çocukları beklerken boş zamanlarını değerlendirmek için okulda açılan kursa katıldığını kaydetti.

Kursiyerlerin yaklaşık 3 aylık eğitimin ardından ortaya ürünleri çıkardığını anlatan Kılınç, "Okulumuzun dışarıya açılması için böyle bir kurs açıldı. Bu işin uzmanı da bir velimiz olunca 3 aylık bir grup oluşturduk. Velilerimiz çok büyük ilgi gösterdiler. Çok güzel ve natürel bir çalışma. Ortaya çıkan ürünlerde gösterdi ki gerçekten iyi bir faaliyete imza atılmış. Ben katılan velilerimizin hepsine çok teşekkür ederim" diye konuştu

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sergiden foto

===

Finlandiya Başbakanı Sipahioğlu'nu ağırladı

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, 17-20 Ocak tarihleri arasında 'Matka 2013 Turizm Fuarı' için gittiği Helsinki'de Finlandiya Başbakanı Jyrki Tapani Katainen'in konuğu oldu. Başbakanlık konutunda öğle yemeğine davet edilen Sipahioğlu, Türkiye ve Alanya hakkında Katainen'den olumlu mesajlar aldı.

Başkan Hasan Sipahioğlu, Finlandiya Başbakanı Jyrki Tapani Katainen ile 2 ülke arasındaki ilişkiler ve turizm üzerine sohbet etme imkanı bulduğunu söyledi. Finlandiya Başbakanı'ndan Türkiye ile ilgili olumlu mesajlar aldığını ve bundan çok büyük keyif aldığını belirten Başkan Sipahioğlu, "Türkiye geçen yıl yaklaşık 200 bin Finlandiyalı turist ağırladı. Başbakanla görüşmemde bunun yaklaşık 120 bininin Alanya'yı tercih ettiğini öğrendim. Bu da beni oldukça mutlu etti" dedi.

İskandinav pazarında geçen yıla göre yüzde 10 oranında bir artış beklendiğini dile getiren Başkan Sipahioğlu, "Fuar ziyaretim sırasında Türkiye'ye müşteri getiren tur operatörlerinin tamamına yakınını ziyaret etme şansım oldu. Müşterilerin beklentileri konusunda acentelerle görüşmeler yaptım. Turizme katkı sağlayacak olumlu gelişmeler var. Bir turistin en büyük beklentisi gittiği kentte hijyen bir ortam, laubaliliğe kaçmadan güzel bir servis bulmaktır. Güler yüzlü, konukseverlik kültürünün ağır bastığı kentte tatil yapmaktır. Bir turist tatilden başka ne bekleyebilir ki?" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sipahioğlu ve Finlandiya Başbakanı Jyrki Tapani Katainen

===

Polise biber gazı eğitimi

ALANYA Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislere, toplumsal olaylarda kullanılmak üzere verilen biber gazının kullanımı konusunda eğitim verildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen seminerde, Antalya Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Hacı Gürbüz biber gazının nasıl kullanılacağını anlattı.

Biber gazının toplumsal olayların yanı sıra polise zorluk çıkaran şüphelilerin de etkisiz hale getirilmesinde kullanıldığını hatırlatan Gürbüz, gelişen suç çeşit ve niteliklerine göre, güvenlik güçlerinin de yeni taktik, teçhizat ve teknikler oluşturarak can, mal emniyeti ve asayişi en etkili, modern şekilde sağlamaya çalıştığını söyledi.

Suçluları etkisiz hale getirmede kullanılan teçhizatlarından birinin de biber gazı olduğunu değinen Gürbüz, "Değişik türleri olan sprey kullanımı çok eskilere dayanmakta. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda göz, gırtlak, solunum sistemi ve açık olan deri yüzeylerine etki etmek suretiyle fonksiyonunu gösteren spreyin fizyolojik ve biyolojik olarak insan üzerinde her hangi bir zararının olmadığı gözlendi" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Eğitim alan polisler - Hacı Gürbüz

===

Hedef sosyal belediyecilik

BAŞKANLAR Kampı olarak bilinen 'Belediyelerde Yeni Gelişmeler ve Uygulamaya Yansımaları Toplantısı' Afyonkarahisar'da Oruçoğlu Termal Otel'de yapıldı. Marmara Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Marmara Belediyeler Birliği'ne üye belediyelerin başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, belediyecilik anlayışının günümüzde değiştiğini belirtti. Balkanlıoğlu, "İnternet ve televizyon sayesinde dünyadaki uygulamaları görmenin yanı sıra bizzat gidip yerinde görmek artık mümkün. Belediyelerin çalışmaları sayesinde yerleşim yerlerimiz güzelleşme ve gelişme yolunda. Cadde ve sokakları temizlemek, alt yapı hizmetlerini yapmak artık yeterli değil, ekstra şeyler gerekmektedir, sosyal belediyecilik isteniyor artık" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Türkiye ekonomisinin yüzde 68'ini oluşturan Marmara Bölgesi'ndeki 233 belediyesi ile bu belediyenin birliği olan MBB'nin 2012 yılında 380 etkinlik ile 21 bin 58 kişiye ulaştığını anlattı. Konuşmaların ardından Altepe, Vali Balkanlıoğlu'na ebru bir tablo ve çiçek hediye etti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: toplantıdan fotolar

===

Kursiyerler hünerlerini sergiledi

AFYONKARAHİSAR Güzel Sanatlar Derneği'nin (AGSD) gerçekleştirdiği yağlı boya resim kursuna katılan kursiyerler, yaptıkları resimlerle sergi açtı. Zeyland AVM'de açılan sergiyi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Aygök ve İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök ve çok sayıda davetli gezdi. Kursiyerlerin yaptığı 50 resmin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Sergi hakkında bilgi veren kurs eğitmeni Zeynep Gürman, 12 kursiyerin 8 ay boyunca eğitim gördüğünü belirtti. Kursiyerlerin bu süre içinde yaptığı çalışmalarla 2'nci sergiyi açtığını vurgulayan Gürman, "Yağlı boya resim kurslarımız sürüyor. Haftada 1 gün çalışıyoruz. Sergi 1 ay boyunca ziyarete açık kalacak. Sergide yer alan eserler satılabilecek. Kursiyerler sipariş üzerine de resim yapabiliyor" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: sergi açılışı ve kursiyerlerin toplu fotosu

===

Sağlıkta binalara yatırım

AFYONKARAHİSAR'ın İscehisar İlçesi'nde yapımı tamamlanan 112 Acil Servis Merkezi'nin ek binası hizmete açıldı. Sağlık hizmeti verilen binaların birer birer yenilendiğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, bu sayede halka verilen hizmet kalitesinin de arttığını söyledi. 2013-2014 yıllarında bu tür altyapı ve bina yatırımlarının artarak devam edeceğini vurgulayan Dr. Yemenici, "Devletimizin başladığı bu hizmete halkımızın da sahip çıkıyor olması bizi ziyadesiyle memnun ediyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın İscehisar'daki yüzünü görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren İscehisar Kaymakamı Murat Kütük ise, devlet yatırımlarına hayırsever katkısının önemine değindi. Kasım 2011'de Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına başlanan 2 katlı ek binanın ilk katında acil servis, laboratuar, röntgen ve CPR odası ile 3'er yataklı kadın ve erkek gözlem odaları, 2'nci katında ise idari birimlerin bulunduğunu kaydeden Kaymakam Kütük, gözlem odalarının hayırseverlerin desteğiyle yapıldığını kaydetti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: açılıştan fotolar

===

Kadın çiftçiler yarışıyor

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2004 yılından itibaren her yıl düzenlediği 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışması Alanya'da 6'ncı kez gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen yarışmada 11 kadın çiftçi Antalya'da düzenlenecek yarı finallere katılabilmek için sorulara doğru yanıt vermeye çalıştı.

Jüri başkanlığını Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy'un yaptığı yarışmada 2 gruba ayrılan yarışmacılara 15'er soru yöneltildi. En fazla soruya doğru cevabı veren yarışmacılardan Bedia Çağrı ve Fatma Serttaş gruplarında 1'inci olarak yarı finale yükseldi. Gruplarında 2'nci olan Fatma Çavuşoğlu ve Sümeyra Gökçe de jüri kararıyla yarı finale yükselmeye hak kazandı.

FİNAL 19 MART'TA

Yarışma sonrasında bilgi veren Ali Ulvi Büyüksoy, Antalya ve ilçelerinde yarışmaya 265 yarışmacının katıldığını, bunlardan 50'sinin yarı finale yükseldiğini söyledi. Yarı finalde 8 yarışmacının finale yükselmeye hak kazanacağını belirten Büyüksoy, "Yarışmanın finali 19 Mart'ta Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Burada belirlenecek Antalya 1'incisi, 16 Mayıs'a kadar eğitime tabi tutulacak. Burdur'daki bölge yarışmasının ardından Türkiye 1'incisi Balıkesir'de belirlenecek. Antalya bugüne kadar 2 kez Türkiye 1'incisi çıkardı" dedi.

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar ise bu yarışmanın, kadın çiftçilere verilen eğitim sonuçlarını görmek açısından da son derece yararlı olduğunu kaydetti. Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilere ödüllerini Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir verdi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Yarışmacılar, ödüllerin verilmesi ve toplu foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Hasan Sipahioğlu Türkiye Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title