Haberler

Son Dakika: TSK'dan gece yarısı operasyonu! Taksim saldırısının intikamı için havalanan jetler terör hedeflerini yerle bir etti

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri, İstiklal Caddesi saldırısının talimatının geldiği Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Tsk, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde yuvalanan, terör örgütü YPG/ PKK'ya ait mevzileri havadan ateş altına aldı.

SAVAŞ UÇAKLARI DİYARBAKIR'DAN HAVALANDI

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan savaş uçakları Kandil, Ayn Dagne, Tel Rıfat ve çevresi, Minnig Havalimanı, Derbesiye, Malikiye, Ayn El Arab (Kobani) ve çevresi, Karaçok Dağı, Süleymaniye, Ayn İsa, Sincari ve Maranez bölgeleri ateş altına alınırken, karadan da topçu atışlarıyla destek verildi.

MSB'DEN PAYLAŞIM YAPILDI

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" paylaşımı yapıldı. Paylaşımda, bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

Son Dakika: İstiklal için hesap vakti! Terör hedefleri gece yarısı operasyonuyla yerle bir edildi

OPERASYONUN ADI PENÇE KILIÇ HAVA HAREKATI

Operasyonla ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla;

Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir."

Son Dakika: İstiklal için hesap vakti! Terör hedefleri gece yarısı operasyonuyla yerle bir edildi

MSB, HAREKATTAN İLK GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından terör örgütü hedeflerinin vurulma anını "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor!" paylaştı.

Son Dakika: İstiklal için hesap vakti! Terör hedefleri gece yarısı operasyonuyla yerle bir edildi

EMRİ UÇAKTA VERDİ

Harekat emrinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Endonezya dönüşü uçakta bizzat Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a verildiği öğrenildi. Erdoğan'ın Akar'dan operasyona ilişkin bilgileri aldığı ve emri verdi anlar ise servis edildi. Görüntülerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Akar'ın belgeler göstererek anlattığı detayları dinliyor. Söz konusu belgelerin üzerinin kapatılması da dikkat çekti.

Son Dakika: İstiklal için hesap vakti! Terör hedefleri gece yarısı operasyonuyla yerle bir edildi

BAKAN AKAR OPERASYONU BİZZAT YÖNETTİ

Operasyonu beraberindeki TSK komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden yöneten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise "Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depolar büyük bir başarıyla tahrip edildi. Bunları yakından takip ettik. Terör örgütünün sözde karargahları da tam isabetle vuruldu, tahrip edildi. Sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yapılar hedef alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin pençesi bir kez daha teröristlerin tepesindeydi. 40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtarmakta azimli, kararlı ve buna muktediriz. Şehitlerimizin, masum insanların kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız! Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kast edenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz." dedi.

Son Dakika: İstiklal için hesap vakti! Terör hedefleri gece yarısı operasyonuyla yerle bir edildi

RUSYA'NIN KONTROLÜNDEKİ SAHA DA TÜRK JETLERİNE AÇILDI

Operasyonda Rusya'nın kontrolünde olan Suriye hava sahası da Türk jetlerine açıldı. Suriye hava sahasını kullanan Türk jetleri ve SİHA'lar terör örgütünün üzerine bomba yağdırdı.

HDP, HAREKATIN DURDURULMASI ÇAĞRISI YAPTI

TSK'nın operasyonuna HDP tepki gösterdi. HDP'nin Avrupa Temsilciliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan YPG terör örgütüne yönelik başlattığı operasyon sonrası harekatın durdurulması çağrısında bulundu.

Son Dakika: İstiklal için hesap vakti! Terör hedefleri gece yarısı operasyonuyla yerle bir edildi

Milli Savunma Bakanlığı, dün gece yarısı Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatının bilançosunu açıkladı. Pençe Kılıç Harekatı adı altında yapılan operasyonlarda, 89 hedef imha edilirken aralarında terör örgütü yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

HEDEF ALINAN BÖLGELER AÇIKLANDI

MSB'nin açıklamasında, "Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine PENÇE KILIÇ Hava Harekâtı başarıyla icra edilmiştir." denildi.

"89 HEDEF İMHA EDİLDİ"

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İcra edilen PENÇE KILIÇ hava harekâtı ile; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargâh ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekât sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

TSK PKK Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
title