Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Sulama kanalında boğularak şehit olan asker memleketine uğurlandı IĞDIR'da sulama kanalına düşüp boğularak şehit olan 21 yaşındaki Piyade Onbaşı Harun Aydın'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından törenle memleketi Ankara'ya gönderildi.

Sulama kanalında boğularak şehit olan asker memleketine uğurlandı

IĞDIR'da sulama kanalına düşüp boğularak şehit olan 21 yaşındaki Piyade Onbaşı Harun Aydın'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından törenle memleketi Ankara'ya gönderildi.

Olay, dün Ermenistan sınırındaki Karakoyunlu ilçesindeki 5'inci Hudut Alayı 1'inci Tabur'a bağlı Mürşitali Karakolu yakınlarında meydana geldi. Terhisine 45 gün kalan Harun Aydın, karakolun çöplerini dökmeye giderken el arabasının devrilmesi sonucu derinliği 4 metreyi bulan sulama kanalına düştü. Harun Aydın'ın cansız bedeni dalgıçlar tarafından yaklaşık 10 saat sonra düştüğü yerden yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Babacan köyü yakınlarında bulundu.

Boğularak şehit olan Harun Aydın için bugün 5'inci Hudut Alay Komutanlığında yapılan törene Vali Ahmet Turgay Alpman, 1'inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, askerler, polisler ve şehidin ailesi katıldı. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende, anne Hayriye Aydın oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın okuduğu duanın ardından Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı'na getirilen Aydın'ın cenazesi, defnedilmek üzere askeri uçakla memleketi Ankara'ya gönderildi.

Görüntü Dökümü

Haber-Suat DENİZ/ IĞDIR, -

=========================================

Otomobil ile TIR'ın çarpışması kamerada

Konya'da sağ  şeritten  sola dönüş  yapmak isteyen otomobil ile TIR'ın çarpışma anı araç kamerası tarafından  saniye saniye  kaydedildi.

Kaza,  dün saat 18.00 sıralarında merkez  Selçuklu ilçesi Beyşehir  Çevreyolu  üzeri  Şefikcan  ile Genç Osman  Caddesi  Kavşağı'nda meydana  geldi. İddiaya göre,  trafik lambalarında en sağ şeritte  bekleyen  42 CGS 96 plakalı bir otomobil,  yeşil ışığın yanması ile birlikte sola sinyal  vererek  hareket etti.  Otomobil aniden sola dönmesi  nedeniyle orta şeritte giden TIR'la çarpıştı.  TIR'ın önünde bir süre sürüklenen  otomobilde şans eseri yaralanan olmadı. Bu anlar ise araç kamerası tarafından saniye saniye  kaydedildi.

Görüntü dökümü:

----------------------------------

Otomobil ile TIR'ın çarpışma anı

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

========================================

Etrafa ateş açıp kendini eve kilitleyen kadına 34 saat sonra operasyon

SİVAS'ta 2 gün önce oturduğu apartmanın içine tüfekle rastgele ateş ederek komşularına korku dolu anlar yaşatan ve sonrasında kendini eve kilitleyen Adalet Göçeri'nin evine 34 saat sonra özel harekat polisleri tarafından operasyon düzenlendi. 54 yaşındaki Göçeri'nin evine kurduğu kamera sistemiyle bilgisayardan dışarıyı izlediği ortaya çıktı.

Olay, 2 gün önce Yenişehir Mahallesi 3'üncü Sokak üzerindeki Lider Apartmanı'nda meydana geldi. Apartmanın 8'inci katında oturan ve psikolojik rahatsızlığı bulunduğu öne sürülen 54 yaşındaki Adalet Göçeri, dairesinin giriş kapısında karşı komşusu Namık İçeli'ye av tüfeğiyle rastgele ateş etti. Namık İçeli eşinin kendini iteklemesiyle olayı yara almadan atlattı. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisler, kendisini eve kilitleyen Adalet Göçeri'yi dışarı çıkmaya ikna edemeyince bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri ile özel harekat polisleri gönderildi. Zaman zaman evinin balkonunu çıkarak polislerle konuşan Göçeri 34 saat boyunca kapısını açmadı.

BALKONUNDAKİ KAMERADAN DIŞARIYI İZİLİYORDU

Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla sabahın erken saatlerinde eve operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy'un katılımıyla gerçekleşen operasyonda özel harekat polisleri koçbaşı ile evin kapısını kırarak kadının uyuduğu sırada içeri girdi. Göçeli'nin evinde yapılan aramada, çok sayıda kitaba rastlanırken evinin balkonuna yerleştirdiği kamerayla dışarıda olanları bilgisayardan izlemesi de dikkat çekti. Yapılan aramalarda bulunan av tüfeğine ise el konuldu. Bu arada ilk müdahalesi evde yapıldıktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Göçeli'nin Tokat Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedaviye alınacağı öğrenildi.

"PSİKOLOJİSİ BOZUK"

Adalet Göçeri'nin komşusu İsmail Karagöz sabahın erken saatlerinde polislerin eve geldiğini ve kapıyı kırıp içeri girdiğini belirterek, "Polis ekipleri 2 gündür burada bekliyorlar. Kadın karşı komşusunun çocuklarına ateş açmış. Zaten önceden 'ben çocuklarınızı öldüreceğim' diye tehdit ediyormuş. Psikolojisi bozuk. Ateş açtıktan sonra evine kapandı. Polisler özel harekatçılar geldi. 2 gündür burada uğraşıyorlardı. Bugün sabah namazından sonra almışlar." dedi.

Görüntü Dökümü:

-Apartmandan görüntü

-Ateş edilen yerden görüntü

-Göçeri'nin komşusu İsmail Karagöz ile röp

-Evin içinin fotoğrafı

-Detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

============================================

Seyyar satıcı terazisini almaya çalışan zabıtaya ekmek bıçağıyla direndi

ORDU'da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin seyyar satıcılara yönelik şiddet görüntüleri sosyal medyada hızla yayılıp tepki toplarken, bir seyyar satıcıda terazisini almaya çalıştığı Zabıta'ya bıçakla direndi.

Ordu'nun Altınordu, Ünye, Gürgentepe ve Fatsa İlçeleri'nde Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin son zamanlarda seyyar satıcılara yönelik çalışmaları şiddete varan boyuta ulaşması vatandaşların tepkisini topladı. Merkez Altınordu'ya bağlı Süleyman Felek Caddesi'nde seyyar satıcı V.P. (30) tezgahındaki teraziyi almaya çalışan zabıtaya bıçakla direndi. V.P.'nin elindeki bıçağı almaya çalışan zabıtalardan birinin parmağı kesilerek hafif yaralandı. Zabıtanın şikayeti üzerine V.P. bölgeye gelen polis tarafından gözaltına alındı. İfadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Fatsa İlçesi'nde dün meydana gelen bir başka olayda da seyyar satıcı 54 yaşındaki Nihat Karabayır'ın zabıta tarafından darp edildiği iddialarına ilişkin ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, zabıtanın seyyar satıcıyı darp etmediği, Çalışma Usul ve Esasları'nı belirleyen Belediye Zabıta Yönetmeliği'ne göre hareket edip çalışma yaptığı, kanunlarla kendisine verilen görevlerin yerine getirildiği vurgulandı.

-Görüntü Dökümü

-Fatsa'da darp edildiği iddia edilen seyyar satıcının fotoğrafı

-Zabıta ile seyyar satıcılar arasındaki gerginlikten cep telefonu görüntüsü

-Zabıta ile seyyar satıcı V.P.'nin bıçaklı tartışmasından cep telefonu görüntüsü

-Zabıta ile seyyar satıcı V.P.'nin bıçaklı tartışması sonrasında olay yerine gelen polis ve vatandaşların görüntüsü (Kiraz tezgahda terazinin başında gömlekli polisle tartışan V.P.)

-Seyyar satıcı V.P. polis tarafından Emniyet'e götürülürken görüntüsü

-Zabıta'nın balıkçı tezgahındaki teraziyi alıp götürürken görüntüsü

-Fatsa'da darp edildiği iddie adilen Nihat Karabayır'ın ambulansla götürülürken cep telefonu görüntüsü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN /ORDU-

=============================================

Polis noktasında zincirleme kaza: 1 yaralı

ŞANLIURFA'da sürücüsünün, polis noktasını görünce ani fren yaptığı kamyona arkadan gelen iki kamyon çarptı. Zincirleme kazada 1 kişi yaralandı.

Kaza, gece geç saatlerde Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolu'nun 14'üncü kilometresinde meydana geldi. Diyarbakır yönünden gelen mercimek yüklü 21 GE 905 plakalı kamyonu kullanan Serdar O., polis kontrol noktasını görünce, iddiaya göre evrak eksikliğinden dolayı yakalanmamak için ani fren yaptı. Bu sırada arkadan gelen Musa E.'nin kullandığı 06 GA 7922 plakalı kamyon da duran kamyona çarptı. İki kamyonun çarpıştığını son anda fark eden 06 FV 4895 plakalı hafriyat yüklü kamyonun sürücüsü Mehmet P. öndeki kamyonlara çarpmamak için manevra yaparak direksiyonu sağa çevirdi. Kamyonun kabin kısmının kasadan kopup yan yatmasıyla duran kamyonun sürücüsü Mehmet P. yaralandı.

Polis noktasında yaşanan zincirleme kaza nedeniyle sağlık görevlileri ve itfaiye ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin, sıkıştığı kabinden çıkardığı sürücü Mehmet P. ambulansla hastaneye sevkedildi. Araçların kaldırılmasıyla yol tekrar ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Polis noktasında kaza yapan araçlar

Olay yerinde inceleme yapan ekipler

Kazada ön bölümü hasar gören kamyon

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

======================================

Konya'da kahvehane ve derneklere kumar baskını

KONYA'da polis ekiplerince 6 kahvehane ve 5 derneğe, kumar operasyonu düzenlendi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez İlçelerde bulunan 6 kahvehane ve 5 derneğe, 35 ekip ve 72 personelin katılımıyla kumar ve tombala operasyonu düzenledi. Eş zamanlı baskınlarda 219 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 4 kişi gözaltına alındı. İşyerlerinde arama yapan polis, bir ruhstsız tabanca ele geçirdi. Ayrıca ruhsatsız 4 işyerine de para cezası uygulandı.

Görüntü dökümü:

----------------------------------

-Polisin çilingirle kapıyı açması

-Kumarhaneye giriş ve arama

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

===============================================

Sahiller serinlemek isteyenlerle doldu

HAVA sıcaklığının 28, nem oranının yüzde 69'a ulaştığı Antalya'da, sıcaktan bunalanlar sahilleri ve parkları doldurdu.

Turizm kenti Antalya'da sıcak nedeniyle tatilciler ve vatandaşlar Konyaaltı Sahili'nde denize girerek serinlemeye çalıştı. Çocuklarıyla denize girenler renkli görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşların da parklarda gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştıkları görüldü.

Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü kent merkezinde hava sıcaklığının 28 derece, nem oranının yüzde 69, deniz suyu sıcaklığının ise 22 derece ölçüldüğünü bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Sahilden ve denize girenlerden görüntü,

flyboart gösterisi ve izleyenler,

detay

Haber- Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA-DHA)

===================================

Jandarmadan 178'inci yıl klibi

MANAVGAT İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'nci yılı dolayısıyla klip hazırlandı.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından teşkilatın kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan klip çeşitli sosyal medya mecralarından yayınlandı. Paylaşıldığı andan itibaren büyük ilgi gören klipte jandarmanın görev sahasında bulunan Manavgat'ın tarihi ve kültürel güzellikleriyle birlikte, sahil kenarında güneşlenen turistlerden Toroslarda yaşayan Yörüklerin yaşamına kadar birçok konuya yer verildi.

Klipte jandarmanın teknolojik olarak geldiği durum da gösterildi. Klipte "Kimsesizlerin kimsesi jandarma 178 yaşında, daima milletin yanında" sözleri yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Manavgat İlçe jandarma komutanlığının tanıtım klibi

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

=================================

Saniye farkı ile kapanan sınav kapısı, bina önündekilerin ısrarıyla açıldı

ANTALYA'da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonunda Fen Bilimleri sınavına son anda gelen öğrenci, bina önünde bulunanların ısrarıyla salona alındı. Görevlilere "Ne olur al" diye seslenenlerden biri heyecanlanarak gözyaşı döktü.

Saat 10.00'da başlayan LYS Fen Bilimleri sınavı için adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren okullarda olmaya başladı. Kimi adaylar üzerlerindeki takı, piercingleri çıkarırken, sınav salonlarına koşan adaylar da oldu. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde saat 09.45'te görevliler kapıları kapatmaya başladığı anda bir kız öğrenci okula girmeye çalıştı.

Görevlilerin almak istemediği öğrenci için kapıda bekleyen aileler ısrar etti. Aileler, kapıya yönelerek "Ne olur al, henüz saniye dolmadı" diyerek öğrencinin içeri alınmasını istedi. Saate bakan görevliler son anda gelen öğrenciyi de içeri aldı. Öğrencinin durumunu gören bazı kişiler heyecanlanarak gözyaşı döktü. Öğrencinin alınmasıyla bina önünde bulunanlar alkışlarla görevlilere teşekkür etti.

Saat 09.45'ten sonra polisler, okulun önünde bekleyenleri gürültü çıkardıkları gerekçesiyle uzaklaştırdı. Bazı aileler yanlarında getirdikleri kilimlerin üstünde otururken, bazıları da yanlarında getirdikleri Kuran-ı Kerim'i okudu.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, -

=====================================

TEOG birincisine bilgisayar

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde açıklanan 2'nci dönem TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında girmeyi başaran Zeynep Kara'ya başarısı nedeni ile diz üstü bilgisayar hediye edildi.

Kaymakam Muhittin Pamuk beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Elife Güzel, Alata Ortaokulu Müdür Yardımcısı İsmail Karademir ile birlikte Tabiye Mahallesi'nde oturan Zeynep Kaya ve ailesini ziyaret etti.

Burada konuşan Kaymakamı Pamuk, Zeynep'in başarısının diğer öğrencilere de örnek olmasını diledi. Ziyaretten duyduğu sevinci dile getiren Zeynep Kaya ise, "Düzenli ve çok çalışmanın sonucu olarak bu başarıyı elde ettim. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Kaymakamı Pamuk Zeynep Kaya'ya diz üstü bilgisayar, Milli Eğitim Müdürü Metin ve Erdemli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Güzel ise kitap hediye etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaymakam Muhittin pamuk Zeynep Kaya ile tokalaşırken

Kaymakam, Milli Eğitim Müdürü ve Zeynep Kaya'nın oturması

Kaymakam Muhittin Pamuk'un konuşması

Zeynep Kaya'nın konuşması

Kaymakam Muhittin Pamuk'un Zeynep Kaya'ya bilgisayarı hediye etmesi

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Zeynep Kaya'ya kitap hediye ederken

Toplu halde görüntü

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

==================================

Ormanda annesini kaybeden yavru karaca 10 gün sütle beslendi

KASTAMONU'nun Azdavay İlçesi'nde bir kadının ormanlık alanda bulup evinde 10 gün sütle besledikten sonra rahatsızlanması üzerine Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü'ne teslim ettiği 20 günlük karaca, sağlık kontrolleri yapılarak doğaya bırakıldı.

Azdavay'da ormana çilek toplamaya giden kadın, annesini kaybeden yavru karacayı yarı baygın halde buldu. Karacayı evine götüren kadın, inek sütüyle beslemeye başladı. Kaba konulan süt ile 10 gün beslenen karacanın ishal olması üzerine endişelenen kadın, Küre Dağları Milli Parkı'nı aradı. Milli Park görevlilerinin teslim aldığı karaca, müdürlük bahçesinde biberonla beslenip veteriner tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık durumu iyi olduğu anlaşılan yavru karaca, daha sonra bulunduğu bölgede annesini bulabilmesi için doğaya bırakıldı.

Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman, yavru karacanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek, "Şu anda karacaların üreme dönemleridir. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Sahipsiz başıboş hayvanları salmasınlar. Bu karacalar bunlardan çok korkup annelerini kaybediyorlar. Ayrıca vatandaşlarımız doğal ortamında buldukları karacaları kesinlikle evlerine götürmesin. Bakanlığın bu konuda kararları var. Vatandaşlarımız daha dikkatli ve duyarlı olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Karacadan detay

-Görevlilerin ilgilenmesi

-Vatandaşların fotoğraf çektirmesi

-Karacanın beslenmesi

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

=====================================

İtirafçı 'mahrem imam' bilgisayarda iz bırakmayan programı anlattı

ERZURUM'da rütbeliler de dahil olmak üzere emniyet personeline imamlık yapan itirafçı eski öğretmen 'Hacı Murat' kod adlı Murat D., "Mehmet Halit kod isimli kişi, 2016 yılında işletim sistemi üzerinde ve bilgisayarda iz bırakmayan flash bellek üzerinde çalışan programı öğretmenlerin bilgisayarına yüklemeye çalıştı. Benim bilgisayarıma kurarken bilgisayarım çöktü. Bir hafta sonra tekrar kurmak istedi, ancak tekrar bilgisayar çöktü ve programı kullanamadım" dedi.

Erzurum Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüğü'nde görev yapan komiser Duran T., hakkında henüz açılmış soruşturma yokken 7 Kasım 2016'da Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak FETÖ örgütünün deşifresine yönelik bilgiler vermesi üzerine, Erzurum'da bir lisede matematik öğretmeni olarak görev yapan Murat D. gözaltına alındı. Rütbeliler de dahil olmak üzere emniyet personeline imamlık yapan Murat D. ile kadınlara ablalık yapan ev kadını olan eşi Betül D. de itirafçı oldu. Murat D.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda, birçok emniyet mensubu tutuklandı ve haklarında dava açıldı.

"15 TEMMUZ'A KADAR BYLOCK KULLANDIK"

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaların büyük çoğunluğunda tanık olarak dinlenen Murat D.'nin iddianamelerde yer alan itirafları şöyle:   "2014 yılında ilk olarak 'Eagle' programını kullanmaya başladık. "Mehmet Halit kod adlı kişi, Eagle'den sonra ByLock programını bize kurdu. Biz de bu programları öğrencilere kurduk. Toplantıları önemli bilgileri bu programla ilettik. 2016 yılının başlarında bu programlar ile bize evde bulunan örgütsel dokümanları temizlemesine yönelik mesaj geldi ve toplantılarda da sıkça tekrarlandı. Bu programı darbe girişimine kadar kullandık. Darbe girişiminden hemen sonra ByLock programını silmemiz için talimat verdiler. Ben de hemen grubumda bulunan öğrencilere aynı mesajı attım. Ayrıca Mehmet Halit kod adlı kişi, 2016 yılında işletim sistemi üzerinde ve bilgisayarda iz bırakmayan flaş bellek üzerinde çalışan programı, öğretmenlerin bilgisayarına kurmaya çalıştı. Ancak bilgisayar özellikleri yeterli olan benim bilgisayarım ve ismini hatırlamadığım başka bir arkadaşın bilgisayarıydı. Programı kurarken bilgisayarım çöktü. Bir hafta sonra tekrar kurmak istedi ancak tekrar bilgisayar çöktü ve programı kullanamadım" diye konuştu.

KOMİSER SINAVI SORULARINI BİR HAFTA ÖNCEDEN DAĞITTIK

İtirafçı Murat D., 2010 yılında yapılan komiser sınavlarında örgüte bağlı olanlara komiser yardımcılığı sınav sorularını verdiklerini, bir hafta sonra da geri aldıklarını anlatırken şunları söyledi:   "2010 yılının yaz aylarında Selami isimli şahıs beni örgütün verdiği telefondan aradı ve buluşma teklif etti. Yenişehir semtindeki PTT'nin önünde buluştuk. Bana elinde tuttuğu 4 zarfı göstererek 'Bunların içinde komiser yardımcılığı sınav soruları var. Bunları kendi belirlediğin hizmete bağlılığı tam olan, güvendiğin kişilere yemin karşılığı bir haftalığına verip geri alacaksın' dedi. Bende bu zarfları aldım. Bu olay olmadan sınava girecek kişileri örgüt belirlemişti, biz de biliyorduk. Kendi belirlediğim Oltu, Horasan, Karayazı, Aşkale ilçelerinde çalışan polis memurlarına bu zarfları yemin ettirerek teslim ettim, 1 hafta sonra geri alıp Selami'ye verdim. Duyduğum kadarı ile soruları verdiğim memurlar sınavı kazanarak kursa gittiler. İsimlerini hatırlamadım ama resimlerini görürsem tanır ve teşhis ederim. Toplantılarda himmet toplardık, çetele tutardık, ayrıca menfi ya da müspet personel hakkında bilgi verirlerdi. 17/25 Aralık süreci sonrası örgüt, gizlilik boyutunu artırdı. Cep telefonlarının toplantılara getirilmemesini, getirenlerin uçak moduna alması talimatlarını Hamza kod adlı kişi, ByLock programı ile bildirdi."

TWITTER'DA SAHTE HESAPLAR AÇILDI

Örgüt şeması ile ilgili de bilgiler veren Murat D., şöyle devam etti: "Örgüt şemasını tam ve net bir şekilde bilmiyorum. İlçe hizmeti, memur hizmeti, polislikten geçme rütbeliler hizmeti, akademi mezunları hizmeti, polis okulu hizmeti, rehberlik grubu hizmeti, sosyal medya gibi grupları biliyorum. Her grubun başında sorumlu müdür yardımcısı, bunun üstünde müdür ve üst düzey bölge temsilcisi olduğunu tahmin ediyorum. Grubumuzda bulunan öğrencilerin notlarını yıl sonunda yıl içi performanslara göre sorumlu öğretmenler verirdi. Sorumlu müdür yardımcısı toplantı düzenler toplantıda öğretmenler sırayla kendi sorumluluğunda bulunan öğrencilerin notlarını yanında getirdikleri bilgisayara girerdi. Not sembolleri A5 (her şeyi ile örgüte bağlı), A4 (derslerini yapan himmetini veren ama çıkarını örgütten önde tutan kişiler), B5 (himmet vermesinde aksaklık yapan, namaz ve diğer derslerde eksikleri olan personel ), B4 (sigara içen himmeti aksatan düzensiz personel), ümitler (önceden hizmete gelen ve ayrılan personel) menfi (hizmete karşı olan personel) diğer (farklı cemaat ve grupta olan personel) şeklindeydi. Menfi olanları biz yani öğretmenler grubunda bulunan öğrencilere sorar, yani örgütten olmayan hakkında bilgileri toplar, cep telefonuna Mehmet Halit Kod'lu kişinin kurduğu şifreli 'kripto not' adlı programa öğrenciden elde ettiğimiz bilgileri yazar sorumlu müdür yardımcısına iletir ve silerdik. Mehmet Halit kod adlı kişi, 2013 yılında sosyal medya adı altında örgütte çalışmaya başladı. Özellikle 17/25 Aralık süreci ile ilgili olarak 'twitter' üzerinden kamu oyunu etkileyecek konu başlıklarını desteklemek amaçlı sahte hesapları bize verdi ve yorum yaparak TT (Trend Topic) yapmamızı istedi. Tüm örgüt üyelerine değişik sahte hesaplar verdi."

Öte yandan meslekten ihraç edilen öğretmen Murat D.'nin son olarak görev yaptığı lisenin internet sitesinde halen çalıştığı görülüyor.

Haber: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM, -

==============================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Harun Aydın Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
title