Haberler

Edremit Belediyesi, 2012'nin İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Balıkesir'in Edremit Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan toplantısı yoğun bir gündem cetveliyle gerçekleştirdi.

Balıkesir'in Edremit Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan toplantısı yoğun bir gündem cetveliyle gerçekleştirdi. Belediye Meclis Üyesi Ali Yılmaz Diker ve Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, gazetelerde çıkan bazı haberleri değerlendirdiler.

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı 44 ana gündem ve iki ek gündem maddesi ile Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2 saat süren meclis toplantısında ilk olarak belediye denetim komisyonunda yer alacak isimler gizli oylama ile belirlendi. Muharrem Terzioğlu, Mehmet Karahan, Aykut Dürüst, A. Yılmaz Diker ve İ. Haluk Şengül yapılan oylamada bu göreve getirildiler. Daha sonra, bu yıl 10.'su düzenlenecek olan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin tarihi 13 Mayıs 2012 olarak belirlendi.

Daha sonra ise, Edremit Belediyespor Kulübü'ne yapılacak yardım ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın kapsamında yapılacak olan Körfezde Nitelikli İş gücü Projesi oylandı.

Bosna Hersek'in Srebrenık Belediyesi ile kardeş kent olunması da oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra vatandaşlardan ve kurumlardan gelen talepler değerlendirildi. İmar konularının görüşülmesinin ardından ise, ek maddeler oylanarak meclis sona erdi.

Gündem dışı söz alan Edremit Belediye Meclis Üyesi Ali Yılmaz Diker, kendisi ve belediye hakkında bazı medya kuruluşlarında çıkan haberler üzerine, "Gelişen tüm haberleri en yalın ve doğru bir şekilde aktaran gazeteci arkadaşlarıma iyi akşamlar diliyorum. Dün hep birlikte başkanımız belediye meclis üyeleri ve basınla birlikte bir kahvaltı ile Edremit'te 3 seneden beri yapılan işlerin basınla tanışması ve buluşması amacıyla Edremit halkına anlatılması amacıyla bir toplantı düzenlendi. Bütün gelen gazeteci arkadaşlarımın hepsine buradan teşekkür ediyorum. Ancak bu toplantıda bulunmayan bir gazeteci arkadaşımız hem sizin şahsınız ve hem benim şahsımla ilgili toplantı ile ilgisi olmayan belediye başkanımızın şahsiyeti ile ilgili bir takım köşesinde yazılar yazarak ve en üzücüsü de kendi meslektaşı olan gazeteci arkadaşlarını rencide edecek şekilde yazıları köşesine taşıyarak bu konuda beni üzmüştür. Bunu sizler ile paylaşmak istiyorum. Dün ne konuştuysam bu günde sözlerimin arkasındayım.

Ancak yağmur çamur demeden ekmek parası için görevlerini yaparken bu toplantıyı takip etmeden çeşitli duyumlarla ile çeşitli dedikodular ile yanlış bilgileri köşesine taşımaktan doyalı da kendisine de buradan esef ile kınıyorum. Görevini başarı ile yapan gazeteci arkadaşlarıma da buradan teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Belediye Meclis Üyesi Ali Yılmaz Diker'in gündem dışı söz almasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, "Söz konusu Edremit olunca gerisi teferruattır. Biz önce Edremit, sonra Türkiye diyoruz. Neden? Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu işgal edildiğinde, bu ülkeyi, bu toprakları kurtaran Edremit olmuştur. Kimdir? Şehit Hamdi Bey'dir. Kimdir? Mehmet Cahit Bey'dir. Kimdir? Ruhi Sağdıç Bey'dir. Bu günkü Yapı Kredi Bankası'nın olduğu yerde 3 arkadaş Kuva-yi Milliye Teşkilatı'nı kurmuştur. Kuva-yi Milliye Teşkilatı'nı Mustafa Kemal Atatürk kurmamıştır. Kuva-yi Milliye Teşkilatı'nı Şehit Hamdi Bey, Ruhi Sağdıç Bey, Mehmet Cahit Bey kurmuştur. Mustafa Kemal Atatürk daha sonra o teşkilata girmiştir. Şimdi orada bu günkü Edremit Yapı Kredi Bankası'nın önünde bir anıt yapılması için çalışıyorum. Kuva-yi Milliye'nin kurulduğu bina burasıdır. Bir mermer. Ey Edremit, Ey Türkiye, Ey Dünyalılar! Bu kurtuluş savaşını bu şekilde verdik. Sezar'a diyorlar ki; Hıristiyanlık Roma'da yeni yayılıyor. 'Kilise vergi istiyor Sezar. Biz sana da vergi veriyoruz. Roma devletine ne yapalım. Kiliseye mi? Verelim sana mı verelim. Kilisenin hakkını kiliseye, benim hakkımı bana verin' diyor. Cumhuriyet Halk Partili olmak Edremitli olmakla ters düşen bir şey değil. Bir insan hem Cumhuriyet Halk Partili, hem Edremitli olabilir. Hem Edremit'te yaşanıp AK Partili olunabilir. Cumhuriyet Halk Partili, Milliyetçi Hareket Partili olunabilir. Biz önce Edremit'in menfaatleri gelir. Siyasi partilerin iç durumları bir gazeteciyi ilgilendirmez. Biz siyasiler olarak gazetecilerin iç işlerine karışıyor muyuz?

Posta Gazetesi'nin ve Körfez Gazetesi'nin eski sahibi burada. Karışıyor muyuz hocam? Bir çok basın mensuplarına biz siyasiler olarak karışıyor muyuz? Karışmıyoruz. Onlarında karışmaya hakkı yok.

Burada dünkü kahvaltıda ne söylendi?

Burhaniye'de ki yat limanı Burhaniye'nin yat limanı olmasından daha doğalı yoktur. Ayvalık'ta ki limanın Ayvalık limanı denmesinden daha doğalı yoktur.

Netice itibariyle Edremit Hava Alanı'nın Edremit sınırları içerisinde olmasından dolayı Edremit Havaalanı denmesinden daha doğalı yoktur. Burada meclis üyelerimizi suçlayan hangi siyasi partiye mensup olursa olsun Edremit Belediye Meclisi'ne yapılan hakaret Meclis Başkanı olarak şahsıma yapılmış hakarettir. Edremit Belediye Meclis üyesine yapılmış hakaret, Edremit Belediyesi'ne yapılmış hakarettir. Edremit Belediye Meclis Üyelerimizin özel ve siyasi hayatı ile ilgili kimse buna dokunamaz.

Bu konu hakkında yazı yazamaz. Kaldı ki biz orada basın toplantısındaydık. Basının sorduğu bütün sorulara cevap verdik. Biz bir soruya bunun cevabı yok demedik. Herkes fikrince cevap verdi. Burada şu var. Israr ile Edremit'te, bu daha önce Selahattin Yay hocam ile ilgili de yapıldı. Selahattin Yay hocam Edremit Belediyesinden bir kuruş para talep etmedi. Kendi cebinden dünya masraf yaptı. Burada yapılan konferansı Barış TV den naklen yayınlattı. Benimle radyo da yayın yaptı. Meslek icabı emekli Milli Eğitim Müdürü olarak radyo sahibi, programda da kendi sunuculuk yaptı. Yaş itibariyle de benim büyüyüm. Aynı şeyleri aynı adamlar, aynı zihniyet hocam hakkında da yazdı. Bunlar hangi partiden bir kere. Ben oyumu MHP'ye vereceğim diyor CHP'nin iç işlerine karışıyor. Ben böyle deli saçması siyaset yapan gazete ve basın mensuplarından nefret ediyorum.

Bu meslek ahlakı ile bağdaşmaz. Biz siyasi tavır olarak ne zaman ne yapacağımızı kendimiz biliriz. Ancak o eleştirebilir. Şöyle eleştirebilir. Cumhuriyet Halk Partili Yılmaz Diker Edremit Belediye Meclis Üyesi Edremit Havaalanı'nın isminin Edremit olmasını istedi veya istemedi diye yazabilir. Yok efendim CHP'yi ihanet etti. Ne ihaneti. Netice itibariyle burada hepimiz Edremit Belediye Meclis Üyesiyiz. Siyasi partilerimiz hepimizin farklı. Ama önce Edremit Sonra Türkiye diyoruz. Bu durum bence basında bulunan çok değerli ve kıymetli arkadaşlarımız olmasına rağmen. Bu şekilde fevri, bu şekilde dengesiz hareket edenler hakkında da mesleki tahkikatlar açılması lazım. Ben buradan yetkili basın organlarına seslenmek istiyorum radyodan da. Bu şekilde bizim özel ve siyasi hayatımıza müdahale edenler hakkında ve hakarete varırcasına yazı yazanlar hakkında tahkikat yapılsın. Bunu bir ihbar kabul etsinler. Bu kuruluşlar tahkikat başlatsınlar. Biz burada hizmet ederken o gün oraya gelseydi duyardı. Yapılanları. 5 yılda iki tane köprü. 5 yılda amfi tiyatro.

5 yılda hayvanat bahçesi. 5 yılda çevre yolu.5 yılda on binlerce metre kare parke taşı. Yok böyle bir şey. Bunca borcun arasında. Bu güne kadar 15 trilyon borç ödemişiz. Edremit Belediyesi olarak. Bizim hakkımızda konuşma yazma cesaretinde bulunan insanlar bu topluma, bu halka, bu millete en az bizim kadar faydalı olmalılar. Kendilerinin ne faydası varmış. Ne katma değeri varmış kendilerinin Edremit'e. Ne vermişler Edremit'e? Burada alınan kararlar ile bu söylediği binlerce liralık yatırımlar, milyonlarca liralık yatırımlar yapıldı. Borçlar ödendi ve yatırımlar yapılıyor. Biz onların teşekkürünü beklemiyoruz. Allah'ın rızasını ve halkın rızasını bekliyoruz. Edremit halkına müteşekkiriz. Çünkü bizi bu göreve getirdiler. Biz ancak gelecek seçimlerde Edremit halkımıza cevap veririz. Ben burada şuna hayıflanıyorum. Gerçek partililerin mutlaka seçilmişlere sahip çıkması gerekir. Edremit Cumhuriyet Halk Partililerin, Genel Meclis Üyesine, Edremit Belediye Meclis Üyesine sahip çıkması gerekir. Bu gazeteleri protesto etmesi gerekir. Yine Edremit'te Milliyetçi Hareket Partisi'nde aynı sorun vardır. İlçe Başkanı sürekli belediye ve şahsımla ilgili açıklamalar yapıyor. Edremit'te yaşayan Milliyetçi Hareket Partililerin Belediye Başkanı'na sahip çıkmaları gerekiyor. Yine aynı gazete. Gazete sahibi ile konuştum. Biz kontrol edemiyoruz. Diyor. Kontrol edemediğiniz güç sizin gücünüz değildir. Ben gerçek Cumhuriyet Halk Partililerden, gerçek Milliyetçi Hareket Partililerden, gerçek AK Partililerden böyle sorun varsa üyelerine seçilmişlerine sahip çıkmasını istiyorum. Bizimle ilgili istinat edilen bir şey varsa ispata davet ediyorum. Bir Edremitli meclis üyesinin Edremit'in menfaatlerinde başka düşünecek başka bir şeyi olamaz. Hangi partiden olursa olsun" diye konuştu.

Körfez FM ve Zeytin FM'den canlı olarak sunulan

meclis toplantısı konuşmaların ardından sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Belediyespor Edremit Belediyesi Tuncay Kılıç Balıkesir Yerel Haberler

title