Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'de termal sağlık turizmi konusunda çalışan tesislerin doluluk oranının artırılması ve Türkiye'nin termal zenginliklerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen organizasyon kapsamında Alman gazeteciler...

Foto: İncelemeden foto

===

Almanlardan AKÜ Hastanesi'ne tam not

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'de termal sağlık turizmi konusunda çalışan tesislerin doluluk oranının artırılması ve Türkiye'nin termal zenginliklerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen organizasyon kapsamında Alman gazeteciler Afyonkarahisar'a geldi. Organizasyon kapsamında Almanya'dan sağlık turizmi konusunda uzmanlaşmış turizm acentesi yetkilileri, gazeteciler ve sağlık turizmi kongresi organizasyonu yapan firma yöneticilerden oluşan 12 kişilik heyet, Afton Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni de ziyaret etti.

Türkiye'nin bu alanda en yeni ve kapsamlı hastanesine tam not veren Alman heyet, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ünlü'den hastane uygulamaları, tedavi yöntemleri ve cihazlarla ilgili detaylı bilgi aldı. Alman basın mensupları, hastanenin fiziki şartları ve ekipmanının yanı sıra termal imkanlarının da bulunmasının büyük bir artı değer olduğu görüşünde birleşerek görüntü ve fotoğraf çekti. Alman heyet İzmir, Denizli ve Kütahya'daki sağlık merkezlerini de ziyaret edecek.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Alman heyetin ziyaretlerinden foto

===

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

AFYONKARAHİSAR'ın Erkmen Beldesi'nde başaralı öğrenciler ödüllendirildi. Beldedeki 20 okulda öğrenim gören ve ortaokul birinci sınıftan itibaren teşekkür ve takdir belgesi alan 161 öğrenciye 150 TL eğitim yardımı yapıldı. Başarı ödüllerini öğrencilere veren Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, en iyi yatırım insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Beldedeki okulların her türlü ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Kuş, okullara yaklaşık 450 bin liralık yatırım yapıldığını, eğitime desteğe ara vermeden devam edileceğini anlattı.

AFYONKARAHİSAR/ DHA

Foto: yardım verilmesinden ve öğrencilerle başkanın toplu fotosu

===

Kornaya basma

engel çıkarma

ISPARTA Beyazay Derneği tarafından, trafikte gereksiz kornaya basılmasını önlemeye yönelik 'Korna Basmayın Engel Çıkarmayın' kampanyası başlatıldı. Beyazay Derneği Şube Başkanı Ahmet Aydemir, Isparta'da trafikte kornalarının gereksiz yere kullanımını önlemek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla 'Korna Basmayın Engel Çıkarmayın' kampanyası başlattıklarını belirtti.

Toplumda hoşgörünün, sabrını çok azaldığını, gerekli gereksiz sürücüler tarafından özellikle yayaların çoğunlukta olduğu yerlerde kornaya bastıklarını belirten Aydemir, "Bu durum insanları telaşa sevk etmekte, sinirlendirmekte, ve dikkat dağıtarak tehlikeli sonuçlara yol açmaktadır. Bunun sonucunda gereksiz tartışmalar kavgalar olmakta hatta ölümle sonuçlanabilen olaylara başında sık sık rastlamaktayız. Sağlıklı, kültürlü bir toplum için korna çalmayın engel çıkarmayın diyoruz" dedi.

Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde kamu kurum ve kuruluşları ile istişare ederek, sivil toplum örgütlerinin ve sürücülerin desteğini alacaklarını belirten Aydemir, "Emniyet Müdürlüğünü ve Şoförler Odası'nı ziyaret ederek desteklerini alacağı. Bu konuda şimdiden tüm araç sürücülerinden duyarlılık bekliyoruz. Kampanyayla ilgili tüm detaylar ileride kamuoyu ile paylaşılacak" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ahmet Aydemir

===

Pişti Demre'de

ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nun 'Pişti' adlı oyunu, Demre'nin Beymelek Beldesi'nde sahnelendi. Beymelek Belediyesi Karabibik Kültür Salonu'nda sergilenen oyunu Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Cumhuriyet Savcısı Nurullah Örenli, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata, İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Günay, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Bayraktaroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 600 kişi izledi.

Mustafa Nogay Kesim'in yazdığı 2 perdelik oyunun yönetmenliğini Kazım Avşar yaptı. Oyunda Oktay Gözpınar, Ahmet Açıkgöz, Bahar Işık, Gözen Müftüoğlu, Murat Bölük, Gökhan Tüzün, Özlem Şerdinç, Gökçehan Yazıcı, Gülbahar Bozkurt, Serra Güllü, Okan Kağnıcı, Gökhan Sevimli ve Hayati Özen rol aldı.

Oyunda, mizah geleneğinin çağdaş bir örneği sunuluyor. Oyunda, kadınların erkek kahvehanesine girmesiyle bazı yasakları yıkmalarıyla birlikte yılların egemen erkek anlayışını yıkmaları anlatılıyor.

İlgiyle izlenen oyunun sonunda Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, oyunculara çiçek vererek kutladı. Oyun sonunda kısa bir açıklama yapan Kaymakam Karaman, "Bu yıl Demreliler bazı olumsuzluklar yaşadı. Üreticimiz yaşadığı doğal afetler sonucu biraz üzüldü. Ama bu akşam 'Pişti' adlı oyunla, Antalya Devlet Tiyatrosu'nun oyuncuları tüm üzüntülerimizi unutturdu" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Oyundan

===

Kızılay'da seçim heyecanı

TÜK Kızılayı Sandıklı Şubesi'nin seçimli olağan genel kurulu yapıldı. Sandıklı Belediye İş Hanı'nda yapılan Genel Kurulda Mustafa Akif Topkoç şube başkanı seçildi. Tek listeyle yapılan gidilen seçimlerde, yönetim kurulu üyeliğine ise Sefa Esen, Mehmet Utsal, Mustafa Çelik ve Mustan Özdeniz seçildi. Yedek üyeliklere ise Ahmet Gümüş, Hüseyin Özer, Mehmet Öztopbaş, Ali Çelik, ve İsmail Bulut seçildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Sandıklı Kızılay Başkanı Mustafa Akif Topkoç foto

===

Uyumlu mükellefe teşekkür

DEMRE'de Vergi Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler, Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törene Demre Mal Müdürü Ünal Olcar, Vergi Şefi Serdar Baytaroğlu, Demre Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özen, maliye çalışanları ve Demre'de görev yapan mali müşavirler ve muhasebeciler katıldı.

Meydandaki törenin ardından Mal Müdürü Ünal Olcar ve beraberindekiler, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve Belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu makamında ziyaret etti. Olcar, daha sonra 2012 yılının en iyi mükellefi seçilen Süleyman Hacımusaoğlu, Muhittin Onaran, Onur Altan, Mustafa Özen, Ahmet ve Hasan Takır kardeşleri ziyaret ederek Antalya Vergi Dairesi tarafından gönderilen 'teşekkür belgeleri'ni verdi.

Demre Mal Müdürü Ünal Olcar yaptığı açıklamada, "Vergi vermek ulusal bir görevdir. Bu görev her Türk vatandaşının kutsal görevidir. Bu hafta boyunca vergi vermenin önemi anlatılacak. Verdiğimiz vergilerin bize yine hizmet olarak döndüğü, çocuklarımıza, gençlerimize, her yaştan vatandaşımıza anlatılacak. Ayrıca son beş yılda vergisini düzenli ödeyen, mükelleflerimizi ziyaret ederek teşekkür ettik" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Törenden

===

Kardeş okula yardım kampanyası

AKSEKİ Aysel Güleç Anaokulu tarafından 'Değerler Eğitimi' projesi kapsamında Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki 'Kırklar Dağı İlkokulu'na kitap ve kırtasiye malzemesi gönderildi. Kampanya kapsamında velilerin getirmiş olduğu oyuncak, kıyafet ve kitaplar Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren'in katılımıyla öğretmen ve öğrencileri tarafından tasnif edildi. Paketlenen kitap ve kıyafetler daha sonra kardeş okul olan 'Kırklar Dağı İlkokulu'na gönderildi. Kaymakam Çeviren, bir hafta süren kampanyaya yoğun destek geldiğini vurgulayarak, destek veren herkese teşekkür etti.

AKSEKİ, (DHA)

Foto: Öğrencilerden

===

Testereli kavgada yüzünden yaralandı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi Çalıpınar Köyü'nde oturan Remzi Çelik (32) ve kuzeni Necmettin Çelik arasında el arabası yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Necmettin Çelik, eline geçirdiği ağaç testeresiyle Remzi Çelik'in yüzüne vurdu. Yüzü parçalanarak yaralanan Remzi Çelik, Gazipaşa Devlet Hastanesine götürülerek tedaviye alındı. Remzi Çelik'in şikayeti üzerine Necmettin Çelik jandarma tarafından gözaltına alındı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yaralı Remzi Çelik

===

Kafa kafaya çarpıştılar

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde motosiklet ve otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. Gazi Mahallesi'nden ilçe merkezine seyreden Mustafa Değirmenci (64) idaresindeki 07 UM 952 plakalı motosiklet ile Hasan Oğuz idaresindeki 07 UJ 186 plakalı otomobil toptancı hal kavşağında kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Mustafa Değirmenci çeşitli yerlerinden yaralandı. Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Değirmenci'nin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: kazadan ve yaralı Mustafa Değirmenci - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Remzi Çelik Gazipaşa Antalya Demre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title