Haberler

Ordu Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Güncelleme:

Ordu Üniversitesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezunlarını Cumhuriyet Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle coşku ile uğurladı.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın ev sahipliği yaptığı törene Vali Kenan ÇİFTÇİ, CHP Milletvekili İdris YILDIZ, Belediye Başkanı Seyit TORUN, İl Garnizon Komutanı Albay Şeref ÇAKMAK, Vali Yardımcısı Yemen BAYRAK, ODÜ rektör yardımcıları, dekanlar, yüksekokul, meslek yüksekokulu, enstitü müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari personel, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezunları, bürokratlar, daire müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende, ilk konuşmayı tüm mezunlar adına Ordu Üniversitesi birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Tuğba ULAŞ tarafından gerçekleştirildi.

Mezun olan tüm arkadaşları adına konuşmasını gerçekleştiren ODÜ birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Tuğba ULAŞ mutluluğunu şöyle ifade etti:

"Geleceğin aydınları olarak burada ortak bir sevinci yaşıyor olmanın mutluluğu ile bir aradayız. Bugün burada mezun olmaya hak kazanmış tüm arkadaşlarım adına bu mutluluğu ailelerimize armağan ediyorum. Hayatımızın hem en sevinçli hem de en zor günlerinden birisini büyük bir coşku seli ile bir arada yaşıyoruz. Biriktirdiğimiz sayısız anılarla gerçek hayata atılıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Geleceğe umutla bakan bir birey olarak Ordu Üniversitesi 2012-2013 yılı tüm mezunları adına bugünlere gelmemizde sayısız emeği olan başta saygıdeğer hocalarımıza, cefakar ve fedakar ailelerimize teşekkür ediyor, acısı ve tatlısı ile aynı sıraları omuz omuza paylaştığımız tüm arkadaşlarıma "hayat okulunda" başarılar diliyorum.

Ardından kürsüye Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ çıktı ve 2012-2013 mezunlarına ve davetlilere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında şu mesajları verdi:

"Ordu Üniversitesi'nin 2012-2013 mezuniyet törenine katılarak bizleri onurlandıran değerli misafirlerimiz…

Ortak bir sevinci paylaşmak üzere bir arada bulunduğumuz Ordu Üniversitesi 2012-2013 yılı mezuniyet törenlerine şeref verdiğiniz için şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyor, hepinizi en içten duygu ve düşüncelerimle selamlıyorum.

75'in üzerinde aktif bölümü ile tercih edilen bir üniversite olan Ordu Üniversitesi, bölgesel bir üniversite olmanın ötesinde, bugün Türkiye'nin 80 ilinden öğrencisi olan gurur verici bir tabloya sahiptir.

Kıvançla belirtiyoruz ki Ordu Üniversitesi, bilişim çağında donanımlı, gelişmeye ve yeniliklere açık, teşebbüs ruhu yüksek fertler yetiştirmek amacı ile öncelikle siz öğrencilerimize sonra da yöremiz halkına ait bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Değerli Misafirler,

Bilgiyi doğru kullanmak ve genç nesillere aktarımını yapmak, insanlık için geleceğe yapılan önemli bir yatırım niteliği taşıyor.

Ordu Üniversitesi, tıpla, tarımla, turizmle, sporla, kültürle, sanatla ve yerel sektörle iç içe yürüttüğü çalışmalar neticesinde, adından başarı ile söz ettiren üniversal bir yapı durumundadır. Akademik ve idari personelimizin yanında öğrencilerimizin katılımları ile yürütülen ortak projeler, tarafımızca topluma hizmet olarak addedilebilmektedir.

Yedinci kuruluş yıldönümünü henüz kutlayan üniversitemizin evrensel normlarda elde ettiği başarılar şüphesiz sadece bizim değil, Ordu halkının da ortak mutluluğu ve gururudur. Bu gelişime güç ve ivme kazandırıyor olabilmek ise hepimiz için önemli bir sorumluluktur. Bu sorumluluk dahilinde üniversitemizin dününü ve bugününü değerlendiriyor, mevcut durum analizleri ile gelişim sürecine ilişkin stratejiler belirliyoruz.

Kıymetli Misafirler,

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün; "Dünyada her şey için, uygarlık için, yaşam için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fen haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir" sözlerini ilke edinerek biçimlendirmeye çalıştığımız 'Aydın Türkiye' ideali; sorgulayan, donanımlı, bilgili, üretken, katılımcı, karar alabilme yeteneği gelişmiş gençlerle mümkündür.

İşte şu anda geleceğimizin teminatı olan bu gençlerden bir grup Ordu Üniversitesi'nin 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezunları olarak karşınızdadır. Tüm samimiyetimle belirtiyorum ki, Atatürk'ün çağdaş Türkiye'si bu gençlerin beyinlerinde, gönüllerinde ve omuzlarında yükselecektir.

Değerli akademisyenlerimizin meşakkatle ektiği tohumların birkaç yıl içerisinde çok anlamlı bir şekilde filizleneceğine, ülkemizin ise evrensel platformlarda bu gençlerimiz sayesinde daha fazla söz sahibi olacağına inancım tamdır.

Değerli veliler,

Hepinizin şu anki duyguları bizim hislerimizden çok farklı… Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve meşakkatle, kaygı içerisinde, hoş bir telaşla yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı, yaşam mücadelesinin içerisine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurluyor olmanın heyecanı ile buradasınız.

Bugüne kadar her adımları ile bizim hep takdirimizi kazanan, en değerli emanetiniz evlatlarımız, bin bir fırsat ile kendilerini bekleyen gerçek hayat için burada geçirdikleri zamanı ve olanakları çok iyi kullandılar. Ortaya koydukları projeler, ürünler, birlik, beraberlik ve dayanışma ile emeklerimizin boşa gitmediğini cesurca bizlere sergilediler. Bu gün buradan mezun olan, emanetimiz evlatlarınız, özenle çalışan bir idari kadronun desteği ve üniversitemizin değerli akademik kadrosunun çabaları ile aydınlandı, donatıldı ve yarınlara hazırlandı. Bizler onlarla gurur duyuyoruz, sizler de Ordu Üniversitesi mezunu bu aydın ve üretken gençlerin pek çok platformda başarılarına tanıklık ettikçe, onlarla gurur duyacaksınız, haklı kıvançlarına bizlerle birlikte paydaş olacaksınız.

Dinamik akademik kadromuz emanetlerinizi, özgüvenleri çok yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan yetkin bireyler olarak şekillendirdi.

Saygıdeğer Hocalarım,

Nadide bir inci misali işlediğiniz sevgili öğrencilerinizi kariyerlerinde ve sosyal yaşamlarında pek çok başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirdiniz, anne-babaların gözbebeklerini ulvi bir misyon, engin bir vizyonla bu günlere getirdiniz.

Bu süre boyunca evlatlarımıza sadece teknik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak ise topluma karşı görevlerini öğrettiniz. Koşulsuz çabanızdan, değerli özverinizden ve katkılarınızdan dolayı tüm saygıdeğer velilerimiz, şahsım ve Ordu Üniversitesi adına sizlere teşekkürü borç biliyor, şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili gençler,

İçerisinde yaşadığımız bu çağda bilgi, zenginliği oluşturan en önemli sermayedir. Bilginin de sermayesini kuşkusuz onu üreten insan oluşturur. Keşfetme arzusu, gelişen teknoloji ve beraberinde gelen daha kaliteli hayat standartları, insanı bilgiye yönlendiren en temel unsurlardandır. Bugün ileri teknolojilere sahip olan öncü ülkelerin bilgi üreten, bilgi pazarlayan ülkeler olduklarını görüyoruz.

Bu gerçekten hareketle Ordu Üniversitesi mensupları olarak amacımız sizlerin buradan her açıdan donanımlı, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, vatanını ve milletini seven, kişisel hak ve hürriyetlere saygılı, ülke çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutan, Türkiye'yi Ulu Önder Atatürk'ün belirlediği çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak, dünyamız sorunlarına vâkıf, teknolojiyi ve bilimi üretecek ve doğru amaçlar için kullanacak gençler olarak mezun olmanızdır.

Unutmayın ki, ulusal ve uluslararası bilim dünyasındaki yerini ve tanınırlığını her geçen yıl artırma hedefindeki Ordu Üniversitesi'ni gelecek güzel günlere taşıyacak olan sizlersiniz...

Mezuniyet diplomalarınızı aldıktan sonra yeni, fırsatlarla dolu bir hayatın sizleri beklediğini lütfen unutmayın. Bundan sonra sizin için öğrenciliği ömür boyu devam edecek olan hayat okulu başlıyor. Sizlerden hayat okulunuzla mezun olduğunuz fakültelerinizdeki deneyimlerinizi buluşturma noktasında cesur, kararlı ve mantıklı adımlar bekliyorum.

Bu vesile ile üniversitemizin yetiştirdiği çağdaş, üretken, sorgulayan, katılımcı ve aktif gençler olarak hayat okulunda her birinize başarılar diliyor, hepinizin hayalinizdeki mesleklerle buluşmanızı, başarılarınızla üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmenizi temenni ediyorum."

Ardından kürsüye çıkan Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN konuşmasında 2012-2013 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrencileri tebrik ederek şunları söyledi:

"Dört yıl boyunca acısı ile tatlısı ile aynı şehirde aynı havayı teneffüs ettik, çoğunluğunun şehir dışından gelen öğrencilerin oluşturduğu siz Ordu Üniversitesi öğrencilerimizle anılara ve yaşanmışlıklara birlikte imzalar attık. 4 yıllık eğitiminiz boyunca pek çok deneyim biriktirdiniz, şimdi bu deneyimlerinizi gerçek yaşamla buluşturma noktasında bir aradayız. Hepiniz Türkiye'nin farklı illerinde farklı görevlerde ilimizi ve Ordu Üniversitesi'ni başarı ile temsil edeceksiniz ve eminim ki burada yaşadığınız her anı ayrılığın acısı ve tatlı bir tebessümle yâd edeceksiniz. Ülkemizin geleceğiniz siz öğrencilerimizin ellerinde çok daha başarılı şekilleneceğine olan inancım tamdır. Bu vesile ile sizleri yetiştiren değerli hocalarımıza başta olmak üzere, fedakâr ailelerinize teşekkür ediyor, diplomalarınızın Türkiye'nin aydınlık yüzü olmasını temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum.

Daha sonra söz alan Ordu Valisi Kenan ÇİFTÇİ ise iki tane üniversite evladı olan bir baba olarak bu günün anlamını tüm veliler ile aynı duygularla yaşadığını belirterek 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olmaya hak kazanmış ODÜ'lü öğrencilere bugünün tadını çıkarmalarını diledi ve mezuniyet töreninde bulunan konuklara şu sözlerle hitap etti:

"Değerli veliler; yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz, meşakkatle beslediniz, büyüttünüz ve burada onları merak ettiniz, işte bugün kıvanç duyun ki başarı ile mezun oldular. Emanetiniz evlatlarınızı büyük çabalarla aydınlatan, ülkesine, milletine ve sizlere hayırlı evlat olarak yetişmesini sağlayan tüm emektar hocalarımıza sizlerin adına teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçek hayata ilk defa adım atan gençler, bir sloganla hitap etmek istiyorum sizlere: 'Benden sonra sıra sizde.' Sizler gibi gözleri ışıl ışıl parlayan genç bir kuşağa sahip olmanın kıvancı ile sesleniyorum. Içerisinde bulunduğum kuşak olarak sizlerle gurur duyuyorum. Sizler gibi aydın, bilinçli, umutlu gençlere makamlarımızı, görevlerimizi bırakacak olmak son derece güzel ve gurur vericidir. Bu mutluluk ile hepinize gerçek hayatın tüm günlerinin bugün kadar güzel, coşku dolu ve başarılı olmasını diliyor, sizleri yetiştiren ailelerinize ve aydınlatan saygıdeğer hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum."

Ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından sırasıyla ödülleri takdim edildi. Ordu Üniversitesini 3,64 ortalama ile birinci olarak bitiren Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Tuğba ULAŞ'a ödülünü Vali Kenan ÇİFTÇİ takdim etti. ODÜ ikinciliğini 3.56 puan ortalaması ile paylaşan Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi-Bitki Besleme Bölümü öğrencisi Yusuf GÜNAYDIN ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Nuray ÖZDEMİR'e ödüllerini İl Garnizon Komutanı Albay Şeref ÇAKMAK ve Belediye Başkanı Seyit TORUN verdi. Ordu Üniversitesi'ni 3,55 not ortalaması ile üçüncü olarak bitiren Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencisi Ali Rıza TAŞÇI ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Yasemin SIRTBAŞ'a ödüllerini ise CHP Milletvekili İdris YILDIZ ile Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ takdim etti. Ayrıca; Kırgızistan'da Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde Bahçe ve Tarla Bitkileri Bölümü öğrencisi iken öğrenci değişim programları ile Ordu Üniversitesi'ni tercih ederek lisans eğitimini Ordu Üniversitesi'nde tamamlayan Gülzada SULTANOVA'da eğitim-öğretim süresini başarı ile tamamlayarak mezun olmaya hak kazandı.

Ardından sırası ile fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokullarda dereceye girenler protokol üyelerinden ödüllerini alırken mezun olmaya hak kazanmış diğer tüm öğrencilere de 'Anı Belgeleri' takdim edildi.

Tören, Sağlık Yüksekokulu öğretim görevlilerinden Aslıhan ÇATIKER önderliğinde Sağlık Yüksekokulu öğrencilerine 'Hemşirelik Yemini' ettirildi.

Mezuniyet kütüğüne tek tek çakılan birincilerin isimlerinin ardından mezuniyet töreni kep atma merasimi ve ODÜ Halk Oyunları Ekibi'nin sahnelediği halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Tören son olarak mezun olan öğrenciler adına düzenlenen kokteyl ile tüm protokol üyelerinin de katılımı ile devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Aydın Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title