Haberler

Son Dakika: 7.7'lik depremin ardından bölgede 7.6 şiddetinde bir deprem daha! Birçok ilde hissedildi

Güncelleme:

Son dakika: Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından kuvvetli bir deprem daha meydana geldi. Sarsıntı Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Ankara'da da hissedilirken AFAD, son depremin şiddetini 7.6 olarak açıkladı. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "İkisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Kahramanmaraş'ta bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. 6,5 - 6,7 büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar devam edecektir." dedi.

Sabaha karşı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde 10 ilde büyük yıkım yaşanırken ekiplerin enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

ŞİDDETLİ BİR DEPREM DAHA

Bölgede artçılar yaşanırken saat 13.24'te Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Şiddetli sarsıntı Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya ve Ankara'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 7.5 olarak duyurdu.

Son Dakika! Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Ankara'da da hissedilen şiddetli bir deprem daha meydana geldi

"6.7'LERE KADAR ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDECEK"

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, son duruma ilişkin bilgileri aktardı. Tatar, "Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Kahramanmaraş'ta bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. 6,5 - 6,7 büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar devam edecektir. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını ve toplanma alanlarında bulunmalarını istiyoruz." dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 1498 OLDU

AFAD Başkanı Yunus Sezer "Depremlerde 1498 vatandaşımız hayatını kaybetti. 8 bin 533 kişi yaralandı, 2 bin 834 bina da yıkıldı" dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, " Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz." dedi.

Son Dakika: 7.7'lik depremin ardından bölgede 7.6 şiddetinde bir deprem daha! Birçok ilde hissedildi

BAKAN AKAR: 3 ŞEHİDİMİZ VAR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise deprem nedeniyle 3 şehidimizin olduğunu duyurdu. Akar, "Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz. Sağlık ve arama kurtarma ekiplerini, araçlarını deprem bölgesine sevk etmek için uçaklarımızı seferber ettik. Uçaklarımızın hazırlık durumunu en yüksek seviyeye çıkardık." dedi.

4. SEVİYE ALARM VERİLDİ

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4. seviye alarm verildiğini belirterek "Saat 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık'ta bir fay üzerinde deprem meydana geldi. Arama kurtarma ekiplerimizi seferber ettik. Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. TSK, Jandarma, Emniyet, AFAD alarm durumunda. Farklı şehirlerden bölgelere ekipler gönderiyoruz." dedi.

Son Dakika: 7.7'lik depremin ardından bölgede 7.6 şiddetinde bir deprem daha! Birçok ilde hissedildi

TSK DA DEVREYE GİRDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gitmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." denildi.

KIZILAY'DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, deprem sonrası bölgeye ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarının mevcut olduğunu ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için, vatandaşları tüm Türkiye'de kan bağışına davet etti.

EMNİYET'TEN SOSYAL MEDYADAKİ YARDIM ÇAĞRILARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyadan yardım çağrısında bulunanlara ilişkin şu paylaşımı yaptı: "Deprem sonrasında, sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kuruluyor. Ayrıca provokatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 13 hesap yöneticisi tespit edildi."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Kahramanmaraş Diyarbakır Şanlıurfa Gaziantep Deprem Ankara Tatar AFAD Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (16)

Hamit Gündoğdu:

Yaşanmış bir afetin yaralarını hep birlikte laf üretmeden sarmaliyiz derim. Ben emekliyim ve teklifim herkes kazancından kanuni bir kesinti ile tek elden birikimle yardımda bulunabilir. Benim maaşımdan 500 TL kesinti yoluyla yardımda seve seve rizam olur.

116
8
yanıtYanıtla
Kaan Korkmaz:

Türkiye de binalar aynı sistemde yapılmaya devam ettiği sürece biz daha çok canlar kaybederiz. Japonya'da 10 şiddetinde deprem oluyor tek bir insan ölmüyor binalar çelik iskeletli ve yaylı sistem. Bizden ülkece bi halt olmaz durmadan böyle yerimizde sayarız Bir kaç ay sonra unutulur zaten.

86
11
yanıtYanıtla
Ayaz Karahanlı:

deprem hep oluyor denetim sıfır binalar kontrol edilmiyor ve yapılanlarda dandik yapılıyor sonra boşu boşuna insanlar ölüyor 7.7 degil 10 oluk depreme göre hareket edilmesi gerek

83
5
yanıtYanıtla
İDRİS ÇELİK:

Allah yaşatmasın birdaha inşallah

87
0
yanıtYanıtla
Mustafa Akdemir:

Allah rızası için yardım yapın başınızın gözünüzün sadakası olsun inşallah

75
3
yanıtYanıtla
Hafız Fatih Hoca:

Ev satın alma maliyetlerinin olağan dışı yükselmesi ve ülke insanımızın bir ev alma hayalinin suya düşmesi aç gözlü emlakçılar yurtdışından elini kolunu sallayarak gelip euro dolar bozdurup ev alanlar mazlumların ahını aldılar. Allah sonumuzu hayreylesin.

57
17
yanıtYanıtla
erdem:

yahu sanki vefat edenler o saydığın kişiler mi boş muhabbetten başka birşey değil şu yazdıklarınız. Doğal afet bu dünyanın heryerinde oluyor hatta japonyada 9 şiddettinde oluyor ve insanların burnu kanamadan geçip gidiyor. Sizler bu kafada olup herşeyi Allaha bırakırsanız sonuç hep bu olacak.

yanıt19
yanıt7
CEZALANDIRICI:

Büyük depremin ardından tekrar büyük deprem olması oldukça düşündürücü...!

49
21
yanıtYanıtla
Hasan34 TY:

Aynen normalde sismo hesaplara göre daha küçük olmalı ilginç wallahi. Allah'ım sen herşeye kadirsin

yanıt24
yanıt3
Berke Aydemir:

Tövbe haşa neyi düşündürücü Allah'a mı hesap sorucaksın bu nasıl bir zihniyet? düşünmen gereken nokta bu binalar neden yıkılıyor? neden aynı şiddette japonya'da deprem olduğunda onlar bizim kadar can ve mal kaybı yaşamıyor... git bunları düşün.

yanıt10
yanıt2
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title