Haberler

Esenyurt'taki 2 kişinin can verdiği kanlı tekel bayi saldırısında istenen cezalar belli oldu

Güncelleme:

İstanbul Esenyurt'ta temmuz ayında 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı tekel bayisi saldırısında istenen cezalar belli oldu. Tutuklular Tarık Özer, Murat Özer, Azat Özer ve Servet Özer'in, Yunus Emre Erzen'e yönelik "tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Batuhan Bayındır'a yönelik "kasten öldürme" suçundan müebbet, Yusuf Erzen'e yönelik "tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi.

İstanbul Esenyurt'ta tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 4'ü tutuklu 10 şüpheli hakkında hazırlanan fezleke, dava açılması talebiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Tutuklu şüpheliler Tarık Özer, Murat Özer, Azat Özer ve Servet Özer hakkında farklı farklı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet, müebbet ve 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezaları istendi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, 2 kişi "maktul", 3 kişi "müşteki", 2 kişi "mağdur", 10 kişi ise "şüpheli" olarak yer aldı. Esenyurt'ta 28 Temmuz'da meydana gelen olayın anımsatıldığı fezlekede, maktul Yunus Emre Erzen'in babası müşteki Cantürk Erzen ile şüpheliler Murat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer'in arasında alacak meselesinden husumet bulunduğu aktarıldı.

Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında istenen cezalar belli oldu

Fezlekede, olaydan önce şüpheli Servet Özer'in, müşteki Cantürk Erzen'in azmettirmesi ve iştirakiyle oğlu Mehmet Erzen tarafından silahla ateş edilerek yaralandığı, bununla ilgili de ayrı bir dava görüldüğü belirtildi.

KANLI OLAYI YENİDEN ANLATTI

Fezlekede, ifadesine yer verilen şüpheli Murat Özer, ağabeyi Tarık Özer'in borcunu ödememesi üzerine müşteki Cantürk Erzen'i icraya verdiğini belirterek, bu sebeple olay günü bu müştekinin WhatsApp'tan hakaret içerikli durum paylaşımı yaptığını, konuşmak için gittikleri tekel bayisinde Yunus Emre Erzen'in agresif şekilde davranması üzerine sakinleşmesi için elini omuzuna koyduğunu, masanın altındaki silaha yönelen bu kişiyi ittiğini ve kafasına içki şişesiyle vurduğunu anlattı.

Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında istenen cezalar belli oldu

Yunus Emre Erzen'in silahı alarak kendisinin ayaklarına doğru 3-4 kez ateş ettiğini aktaran şüpheli Murat Özer, maktulü engellemek için müdahale ettiklerini, olayda kendi silahını kullanmadığını, arabaya bıraktığı silahın da nerede olduğunu bilmediğini ifade etti. Fezlekede, yürütülen soruşturma kapsamında, kamu davası açmak üzere yeterli şüpheye ulaşıldığı kaydedildi.

İSTENİLEN CEZALAR BELLİ OLDU

Fezlekede, tutuklu şüpheliler Tarık Özer, Murat Özer, Azat Özer ve Servet Özer'in, Yunus Emre Erzen'e yönelik "tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Batuhan Bayındır'a yönelik "kasten öldürme" suçundan müebbet, Yusuf Erzen'e yönelik "tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi.

Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında istenen cezalar belli oldu

Şüpheliler hakkında ayrıca, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" ve 3 kişiye karşı "silahla birden fazla kişi tarafından tehdit" suçlarından da 3 yıl altışar aydan 11 yıl dokuzar aya kadar hapis cezası talep edildi. Fezlekede, tutuksuz şüpheliler Adem Kılıç, Erdal Adıyaman, Ercan Topcu, Vedat Erkin, Hüsamettin Ahmetoğlu'nun da "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Şüphelilerden Nimetullah Özer hakkında da "suçluyu kayırma" suçunun maddesi gereğince, üstsoy, altsoy, eş, kardeş veya diğer suç ortağı tarafından işlenmesi halinde cezaya hükmolunamayacağı fezlekede belirtildi. Fezleke, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kamu davası açılması talebiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında istenen cezalar belli oldu

NE OLMUŞTU?

Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesi'nde 28 Temmuz'da tekel bayisine giden gruptakilerden biri burada bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen (24) ile yanında bulunan Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen'e (21) ateş etmişti. Şüpheliler olayın ardından kaçmış, Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.

Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında istenen cezalar belli oldu

Olayın ardından kaçan şüpheliler ve bunlara yardım ettikleri belirlenen şahıslar gözaltına alınmış, Murat Özer'in de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanmış, 5 kişi serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Emre Murat Özer Yunus Emre İstanbul Esenyurt Tekel Tutuklama Ölüm Yaralanma Soruşturma Gözaltı 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (22)

Bozkurt:

Arkadaşlar vuran taraf yerden göğe haklı medya olayı çarpıttı

11
187
yanıtYanıtla
Comolokko61:

Olaya nereden bakıyorsunuz tamam herkes silahlansın, herkes kendi adaletini kendisi sağlasın böylemi yaşamak istiyorsunuz.

yanıt96
yanıt5
Vatandaş:

Sen ne utanmaz bir adamsın. İki tane gencecik çocuğun canını almışlar adamlar haklı diyecek kadar insanlığını kaybetmişsin.

yanıt38
yanıt0
habip polat:

İdam haktır ben de bu cezaları görsem adam öldürmekten çekinmem ama idam en güzel engeldir kim ne diyorsa desin

169
7
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Adamın mekanını basıl öldürüyorlar alacağı ceza 9 yıl komedi

154
9
yanıtYanıtla
Yalnız kurt:

yatarıda 6 yıl iyi halden de indi 4 yıl sonra çıkar

yanıt51
yanıt6
Elif Merak:

Ağırlaştırılmış müebbet demek affı yok asla çıkamaz demek ,müebbet demek belli bir yıl yatar çıkar demek

100
9
yanıtYanıtla
Nilay Durmaz:

Müebbet 24 yıl. Herhangi bir hafifletici sebep anında 4 te 1 düşürüyor genelde. 18 yıl kalır. Bunun yarısı yatar 9 yıl. 1 yıl denetimli serbestlik kaldı 8 yıl. Af vs çıkmazsa en fazla 8 yıl yatarlar

88
5
yanıtYanıtla
Hakan Berke:

yeni yasa ile 18 yıl ceza aldığını düşünsek 5 yıl denetimli serbestlik 3 yıl açık cezaevi kalması gerek düşersek en fazla 10 yıl yatarı var af durumu yasa olmazsa tabi şu saatten sonra kolay kolay olmaz daha

yanıt0
yanıt2
Vatandaş:

Sen ne saçmalıyorsun ağırlaştırlmış müebbetin yatarı 40 sene, 2 kişi var müebbetten 24 yıl ettimi sana 64 yıl, 9 yılda yaralama 73 yıl, 3/2 sini yatacak 48 sene 6 ay yatarı var. Ayrıca ağırlaştırılmış müebbet aftan faydalanamaz diye anayasada hüküm var. Boş yorum yapıp insanlara yanlış bilgi verme

yanıt8
yanıt3
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title