Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

ÇUKURCA'DA PKK'LI TERÖRİSTLERİN ROKETLİ SALDIRISINDA İSABET ALAN HELİKOPTER ZORUNLU İNİŞ YAPTI(EK)1)ÇUKURCA' DA 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı'ndaki üs bölgesine iniş yapan helikoptere PKK'lı teröristlerce yapılan roketatarlı saldırı sonrası bölgede...

ÇUKURCA'DA Pkk'LI TERÖRİSTLERİN ROKETLİ SALDIRISINDA İSABET ALAN HELİKOPTER ZORUNLU İNİŞ YAPTI(EK)

1)ÇUKURCA' DA 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı'ndaki üs bölgesine iniş yapan helikoptere Pkk'lı teröristlerce yapılan roketatarlı saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonlar devam ederken, Kuzey Irak tarafında İHA ile tespit edilen 5 terörist, F-16 savaş uçakları ile yapılan hava harekatında öldürüldü. Çukurca'nın Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Güven Dağı'ndaki üs bölgesine dün iniş yapan Sikorsky tipi helikoptere, Pkk'lı teröristlerce roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda isabet alan helikopter, üs bölgesinin kuzeyindeki bir mevkiye zorunlu iniş yaptı. Helikopterdeki personel, saldırıdan yara almadan kurtulurken, bölgeye karadan özel eğitimli birlikler, havadan da Kobra helikopterler sevk edildi. Operasyonlar devam ederken, bölgede 5 Pkk'lının öldürüldüğü belirtildi. Düzenlenen hava harekatı ile etkisiz hale getirilen Pkk'lılar ile ilgili Hakkari Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "09.06.2017 günü İlimiz Çukurca İlçesi Güven Dağ Üs bölgesi güneybatısı Kuzey Irak tarafında İHA ile tespit edilen 5 bölücü terör örgütü mensubu  F-16 savaş uçakları ile yapılan Hava Harekatı neticesinde etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarının 08.06.2017 günü saat 21: 00'de yaşanan helikoptere yönelik roketli saldırıyı gerçekleştiren grup olduğu değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Görüntü Dökümü(ARŞİV)

-------------------------

-Güven DAğı üs bölgesinden görüntüler

-Askerlerin görüntüsü

-Havada helikopter hareketliliği

HAKKARİ, -

====================================================

2)DİYARBAKIR'DA BÜYÜK OPERASYONDA PKK SIĞINAKLARI VE UYUŞTURUCULAR ELE GEÇTİ

DİYARBAKIR'ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezrada devam eden operasyon kapsamında yapılan aramalarda 2 sığınak, 1 mağara içerisinde silah, mühimmat, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, gıda ve yaşam malzemeleri ile toplam 2 ton 290 kilo çeşitli uyuşturucu maddesi bulundu. 28 Mayıs günü başlayan, 6 ilçeye bağlı 104 köy ile bin 528 kilometrelik alanı kapsayan alanda, 18 komando taburunun katıldığı, polis özel harekat, jandarma ve güvenlik korucularından oluşan 10 bin 47 güvenlik görevlisinin görev yaptığı Bayrak-54 Şehit Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu sürüyor. Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "8 Haziran 2017 Perşembe günü icra edilen operasyon kapsamında; Adli makamlardan alınan kararlara istinaden 5 köy ve mezrasında toplam 117 ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti icra edilmiş, 7 şahıs gözaltına alınmış, tesis edilen 40 yol kontrol noktasında yapılan kontroller neticesinde; 151 araç ve 592 şahsın sorgulaması yapılmış, yapılan sorgulamalar sonucu yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 19 şahıs yakalanarak 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılmasını müteakip, 2 şahıs ise ruhsatsız av tüfeği bulundurmaktan adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakılmış. Bölücü terör örgütü mensuplarına ait 2 sığınak ve 1 mağara içinde ve çevresinde yapılan detaylı aramada; 12 mutfak tüpü, 4 M 16 piyade şarjörü, 120 M 16 piyade tüfeği fişeği, 50 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 6 ruhsatsız av tüfeği, 3 el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 sekizli pil bloğu, 1 murç 1 fünye, 500 metre kablo, 7 bölücü terör örgütü kıyafeti, 1  keskin nişancı gizleme ağı, 4 uyku tulumu, 3 panço, 1 hassas terazi, muhtelif yiyecek maddeleri ve çok sayıda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir" denildi.

BULUNAN UYUŞTURUCU MADDELER

Narko-terörizmle mücadele kapsamındaki çalışmalarda çok sayıda uyuşturucunun ele geçirildiği belirtilen valilik açıklamasında şu bilgilere yerverildi: "Narko-terörizmle mücadele kapsamında; bin 545 kilogram toz, 745 kilogram kubar esrar olmak üzere toplam 2 ton 290 kilogram narkotik psikotrop madde ile 6 bin 632 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş olup, kenevir bitkilerinden numune alınmasını müteakip, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı gereğince yerinde imha edilmiş ve 1 şahıs gözaltına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

DİYARBAKIR, -

=====================================================

3)SEMT PAZARI CİNAYETİNE 25 YIL HAPİS CEZASI

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, av tüfeğiyle geldiği semt pazarında, 5 yıl önce boşandığı eşi 51 yaşındaki Hülya Huylu'nun birlikte yaşadığı 81 yaşındaki Muammer Öztop'u öldüren 46 yaşındaki Mehmet Ertuğrul'a, 25 yıl hapis cezası verildi. Mahkemede son sözleri sorulan Ertuğrul, "Karımın başkasıyla yaşadığı duyulunca mahallede gezemez hale geldim. 'P…venksin' dediler. Karşıma çıkıp, 'Biz birbirimizi seviyoruz' deselerdi, bunlar olmazdı. Çok pişmanım" dedi.

Olay, geçen 1 Kasım'da, Tuzla Mahallesi'nde salı günleri kurulan semt pazarında meydana geldi. Tek kırma av tüfeğiyle pazaryerine giren çoban Mehmet Ertuğrul, 5 yıl önce boşandığı eşi Hülya Huylu ile birlikte yaşayan ve pazarda saat tamiri yapan Muammer Öztop'a yaklaştı. Huylu ile birlikte tezgahta oturan Öztop'a tüfeğini doğrultan Ertuğrul, tetiğe bastı. Sırtına isabet eden saçmalarla kanlar içinde yere düşen Öztop'a tüfeğini doldurarak bir kez daha ateş eden Ertuğrul, kaçmaya çalışırken, sivil polis memurunun üzerine atlamasıyla yakalanıp Fethiye Polis Merkezi'ne götürüldü. Olay yerinde 10 dakika kalp masajı yapılan Öztop ise hastanede yaşamını yitirdi. Tutuklanan Ertuğrul hakkında, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın bugün yapılan karar duruşmasına, tutuklu sanık Ertuğrul, boşandığı eşi Hülya Huylu ve öldürülen Öztop'un oğlu Mustafa Öztop ile avukatlar katıldı. Karar öncesi son sözleri sorulan sanık Ertuğrul, Seydikemer'in Çaltıözü Mahallesi'ndeki evinin çevresinde çobanlık yaptığını söyledi. 2 oğlunun annesi Huylu ile 2012 yılında babasından kalan maaşı alabilmesi için boşandıklarını anlatan Ertuğrul, evlilik bağlarının devam ettiğini ve birlikte yaşadıklarını öne sürdü. Huylu'nun geçen Temmuz ayında sık sık hastalanarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne gittiğini belirten Ertuğrul, "Eşim daha sonra geceleri eve gelmemeye başladı. Aralıklarla birkaç kez hastanede yattığını bahane ettikten sonra, geçen 19 Eylül'de tamamen evden gitti. Daha sonra birlikte görenler vasıtasıyla Öztop ile yaşamaya başladığını öğrendim. Oğullarımla birlikte pazara gittik. Ancak Öztop beni kovaladı" dedi.

"KARINA SAHİP ÇIKMADIN"

Durumun mahallede duyulmasının ardından insan içine çıkacak durumu kalmadığını anlatan Ertuğrul, "Karına sahip çıkamadın. P…venksin' dediler. Eşimin Öztop tarafından zorla alıkonulduğuna dair şeyler duydum. Pazara öldürmek maksadıyla gitmemiştim. Şeker hastasıyım. Tartışma sonrası ne olduğunu hatırlamıyorum. Karşıma doğru düzgün çıksalar, 'Biz birbirimizi seviyoruz deselerdi, bunlar olmayacaktı. Çok pişmanım" diye konuştu.

Sanık Ertuğrul'un avukatı Bülent Demen de müvekkili hakkında 'Haksız tahrik indirimi' uygulanarak cezasında indirime gidilmesini istedi. Ertuğrul ve Huylu'nun resmiyette boşanmış olmalarına karşın evli gibi yaşamaya devam ettiklerini kaydeden Demen, cinayetin de pazaryerindeki tartışma sonrası işlendiğini öne sürdü. Fethiye'deki çoban cinayetlerine dikkati çeken Demen, tüm çobanların cinayetler ve domuz saldırıları nedeniyle yanlarında tüfek taşıdığını kaydetti.

Kısa bir ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, olayda haksız tahrik indirimi şartlarının oluşmadığına hükmederek, Ertuğrul'a 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Duruşmadaki iyi hali göz önüne alınarak Ertuğrul'un cezası 25 yıla indirildi. Tutukluluk hali devam eden Ertuğrul, cezasını çekmek üzere Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

"HAK YERİNİ BULDU"

Duruşma sonunda kararı değerlendiren, öldürülen Muammer Öztop'un oğlu Mustafa Öztop,

"Mahkemede babamın Huylu'yu zorla alıkoyduğunu söylediler. Ben de birlikte çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundum. Mahkeme tahrik indirimi uygulamadı. 25 yıl hapis cezası verildi. Buna da şükretmeleri lazım. Bir insanı öldürmeden önce düşünmek lazım. 81 yaşında bir insana arkadan silah sıkılmaz. Hak yerini buldu."

Görüntü Dökümü

----------------------

Sanık Mehmet Ertuğrul'un görüntüsü

Mustafa Öztop ile röportaj

Fethiye Adliyesi önünden görüntü

Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

=====================================================

4)GENÇ KADINI DOLANDIRAN SAHTE KOMİSER YAKALANDI

ADANA'da, 26 yaşındaki Saniye İpek'i arayıp eşinin gözaltında olduğunu söyleyerek, evlilik yüzüğünü de sattırıp, verdiği hesaba 2 bin 900 lira yatırmasını isteyen sahte komiser Hasan Ö. (37) yakalandı. Dün, Saniye İpek'i arayıp kendini komiser Kemal olarak tanıtan Hasan Ö. genç kadına, " Eşiniz kanunsuz yapılan bir işlem nedeniyle gözaltında. Masum olduğunu biliyoruz" dedi. Telekonferans yöntemiyle de eşinin birkaç kelime sesini ve polis telsizi dinletti. Operasyonun sonuçlanması için vereceğim hesaba para yatırman gerek diyen dolandırıcı, 'Aksi taktirde kocan cezaevine girer' diyerek kadını korkuttu. Evde para olmadığını altınlarının olduğunu söyleyen Saniye İpek ise, kuyumcuya gidip parmağındaki nikah yüzüğü ile küpesinin bozdurarak, dolandırıcının istediği parayı PTT şubesine yatırdı. Parayı, yatırdıktan sonra kocasını arayan kadın eşine gözaltına olup olmadığını sordu. Kocası gözaltına alınmadığını söyleyince, genç kadın gerçeği anlayarak, geri döndüğü kuyumcuda gözyaşlarına boğuldu.

Olay yerine gelen polis, genç kadından bilgileri alıp dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, hesap numarasının Hasan Ö.'ye ait olduğu tespit edildi. Adresi belirlenen zanlı, sahte polis olduğu iddialarını yalanladı. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen, Hasan Ö., "Benim hiç bir şeyden haberim yok. Adam yaralamadan alındım" dedi.

Hasan Ö. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının konuşması

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkartılması

Polis aracının gidişi

(ARŞİV)

Saniye İpek'in kuyumcuya gelmesi

Kulağındaki küpesini ve yüzüğünü kuyumcuya vermesi

Kuyumcunun parayı vermesi

Saniye İpek'in kuyumcudan çıkışı

Kuyumcuya tekrar gelmesi

Kuyumcuya dolandırıldığını anlatması ve ağlaması

Saniye İpek'in kuyumcuda ağlaması

SÜRE: 03'20"    BOYUT: 204 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

======================================================

5)SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'NDE silahlı örgüt kurdukları iddia edilen 7 kişi Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Kocaeli'de "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, suç örgütüne üye olmak, kurulan örgüt adına suç işlemek, örgüt kapsamında haksız ekonomik çıkar elde etmek, nitelikli yağma ve tehdit"suçları ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince 8 kişi gözaltına alındı. 2 Haziran günü suç örgütü üyelerinin adreslerine eş zamanlı yapılan operasyonla yakalanan şahısların ikamet ve iş yeri adreslerinde yapılan aramalarda 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 9 mm çaplı fişekler, şarjör, 340.000 lira değerinde banka çeki, 277.000 lira borç senedi, 16 adet değişik meblağlarda banka çeki fotokopileri, 6 adet alacak ve verecek kayıtlarının kayıt altına alındığı çeşitli evraklar ele geçirildi. Emniyette işlemleri biten 8 kişiden biri emniyetten serbest bırakılırken sabah saatlerinde 7 şüpheli Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Şüphelilerin adliyeye sevki

(Faruk KIYAK/KARTEPE(Kocaeli)

=====================================================

6)ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

EDİRNE'de eğitim- öğretimin sona ermesinin ardından karnelerini alan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Edirne Valisi Günay Özdemir'in karne dağıtımına katıldığı Mustafa Necati İlkokulunda öğrencilere yaz tatilinde ders çalışmamaları gerektiğini söyledi. Karne dağıtım programı Karaağaç Mahallesi'ndeki Mustafa Necati İlkokulu'nda Edirne Valisi Günay Özdemir ve kente yeni atanan Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın katılımıyla yapıldı. Okula gelen Vali Özdemir'i öğrenciler ellerinde çiçeklerle karşıladı. Okulun kreşine giren Vali Özdemir, çocuklarla sohbet ederek karnelerini dağıttı. Öğrencilerle yaz aylarında ne yapacaklarına dair sohbet eden Vali Özdemir, öğretmenlerin 'test çözün' söylemine karşılık 'test yok bol bol kitap okuyun' diye cevap verdi. Sınıflara giren Vali Özdemir öğrencilere karnelerini dağıttı.

Edirne'de 55 bin öğrencinin karne sevincini yaşadığını kaydeden Vali Günay Özdemir, "Edirne eğitim anlamında Türkiye'nin eğitim ve sportif faaliyetler konusunda da en önemli kentlerinden birisi. Çok ciddi başarılar elde ediyoruz. Özellikle spor anlamında uluslararası başarılar kazanıyorlar. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizi bu anlamda kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Valinin karşılanması

-Çocukların çiçek vermesi

-Bahçedeki öğrencilerle Vali'nin sohbeti

-Test yerine bol bol kitap okuyun uyarısı

-Sınıflarda karne dağıtması

-Vali Özdemir'in açıklaması

-Okuldan genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE, -

======================================================

7)MANİSA'DA 249 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

MANİSA genelinde 249 bin 452 öğrenci karne alarak, kentte görevli 17 bin 249 öğretmenle birlikte tatile girdi.  Manisa'da da son ders zilinin çalmasıyla birlikte 2016-2017 Eğitim-öğretim yılı sona erdi. Tüm ilçelerdeki ilkokul, ortaokul ve liselerde karne törenleri düzenlenerek, tatile girmenin mutluluğu yaşandı. Manisa il genelinde ise okul öncesi 20 bin 990, ilkokulda 72 bin 811, ortaokulda 83 bin 29, liselerde 68 bin 81, Eğitim Uygulama Merkezleri'nde 688, Mesleki Eğitim Merkezleri'nde 3 bin 853 olmak üzere toplam 249 bin 452 öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı. Ayrıca il genelinde 15 bin 646'sı resmi okullarda, 1603'ü ise özel okullarda olmak üzere toplam 17 bin 249 öğretmen ise öğrencilerle birlikte yaklaşık 3 aylığına tatile çıktı.

İldeki ilk karne töreni Şehzadeler İlçesi'ndeki Ali Rıza Çevik Ortaokulu'nda düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen karne törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende ilk olarak TEOG sınavında Türkiye derecesi elde eden ve çeşitli şiir, kompozisyon ile resim yarışmalarında derece kazanan öğrencilere Kaymakam Çorumluoğlu tarafından hediyeleri takdim edildi.

Kaymakam Çorumluoğlu, öğrencilere yaz tatilinde bol bol kitap okuma uyarısında bulunarak, "Yazın bol bol dinlenin ve gezin. Ama bir anne-babanızla vakit geçirin. İkincisi ise kitap okumayı bırakmayın. Çünkü çocuklarımız yaklaşık 3 aylık tatili tam bir tatil gibi görüp, vakitlerini bilgisayar veya televizyonla harcıyorlar. Fırsat bulduğunuz zamanlarda öğrendiğiniz konuları tekrar gözden geçirin. Böylece yeni bir sezona bilgi eksiliğiyle başlamamış olursunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Çorumluoğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ermiş birlikte 7/E sınıfı öğrencilerinin karnelerini dağıttı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Karne töreninden görüntü

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun kısa konuşması

Öğrencilere karne dağıtılması

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,DHA)

===================================================

8)VALİ AKSOY'DAN VELİLERE UYARI

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, 5 Nisan İlkokulunda karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada velileri uyararak, "Çocuklarının karnelerinde beklediklerinin daha altında bir not çıkması durumunda onlara tepki vermeyin, bunun nedenini araştırın"dedi.

2016-2017 eğitim-öğretim yıl sonunda Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da 438 bin 580 öğrenci karne aldı. Vali Hüseyin Aksoy beraberinde Yenişehir Kaymakam Mehmet Özel, İl Milli Eğitim Müdür Hasan Aslan ve ilçe milli eğitim müdürleri ile birlikte 5 Nisan İlkokulunda karne dağıtım törenine katıldı. Öğrencilerden tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini, kitap okumalarını ve spor yapmaları tavsiyesinde bulunan Vali Hüseyin Aksoy, Velileri de uyardı. Vali Aksoy, "Velililerimizden çocuklarının karnelerinde beklediklerinin daha altında bir not çıkması durumunda onlara tepki vermemelerini, bunun nedenlerini araştırmalarını ve önümüzdeki yıl için daha sağlıklı bir planlama yapılmasını öneriyoruz. Çünkü, çocuklara karşı yapılacak olumsuz bir davranış onların gelişmelerini olumsuz noktaya taşıyabilir. Bu bakımdan velilerimizinde duyarlı bir şekilde hareket etmelerinde büyük önem vardır" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Vali Aksoy'un karne dağıtması

-Karnelerini alan öğrenciler

-Vali Aksoy'un konuşması

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Serdar SUNAR/DİYARBAKIR/

=====================================================

9)İZMİR'DE KARNE HEYECANI

İzmir'de, ilk ve orta öğrenim seviyesindeki 684 bin 193 öğrenci, 2016 - 2017 eğitim- öğretim yılını tamamlayarak karnelerini aldı, yaz tatiline girdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, başarılı bir akademik dönem geçirdiklerini belirterek, "Tatilde mutlaka iyi bir şekilde dinlenecekler, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine oyun oynamalarını özellikle tavsiye ediyoruz, dinlenmiş bir şekilde dönecekler. Ailelerinin de bu anlamda daha anlayışlı daha iyi bir yaklaşımlar çocuklarımızı kucaklayacaklarını ve iyi bir tatil dönemi geçireceklerine inanıyorum" dedi.

İzmir'de bu yıl karne töreni Konak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrencilerden oluşan bando takımını bir süre dinleyen Vali Ayyıldız ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler. Vali Ayyıldız öğrencilere karnelerini dağıtarak, iyi bir tatil dönemi geçirmelerini diledi.Törenin ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir'deki 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirterek, "Başarılı bir akademik dönem geçirdik. Çocuklarımız şuan itibariyle tatile girdiler. Tatilde mutlaka iyi bir şekilde dinlenecekler, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine oyun oynamalarını özellikle tavsiye ediyoruz, dinlenmiş bir şekilde dönecekler. Ailelerinin de bu anlamda daha anlayışlı daha iyi bir yaklaşımlar çocuklarımızı kucaklayacaklarını ve iyi bir tatil dönemi geçireceklerine inanıyorum. 2017-2018 eğitim öğretim yılında da bizler yine okullarımızı temizlemiş, güvenlik önlemlerimizi almış, akademik anlamda eğitim yuvalarımız hazır bir şekilde onları bekliyor olacağız. Öğretmenlerimizin de iyi bir hizmet içi eğitimle tatile gireceklerini ve iyi bir tatil dönemi geçireceklerine inanıyorum. Öğretmenlerimizin de akademik anlamda çok iyi bir başarı kaydettiğini İzmir'in sonuçlarına baktığımız zaman görüyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Vali Ayyıldız ve Milli Eğitim Müdürü Yahşi'nin karne dağıtımı

Sınıftaki çocuklarla konuşmaları

Ömer Yahşi'nin konuşması

Öğrenci bandosu

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR,

==========================================================

10)KAYSERİ'DE SURİYELİ ÇOCUKLARDA İLK KEZ KARNE SEVİNCİ YAŞADI

Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'de de öğrenci, 292 bin karne heyecanı yaşadı. Bazı Suriyeli çocuklarda ilk kez Türkiye'de okul karnesini aldı.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Kayseri'de 979 okulda 292 bin öğrencinin aldığı karne ile tamamlandı.  İlk kez karne heyecanı yaşayan öğrenciler mutluluğu gözlerinden okunurken bazı öğrencilerde arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü yaşadı. Merkez Kocasinan İlçesine bağlı Salih Avgunpaşa ilköğretim okulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde öğretmenler öğrencilerine bir yıllık eğitim başarılarını gösteren karne ve hikaye dağıttı. Öğretmenler, öğrencilerine yaz tatilinde dinlenmelerini ve çokca  kitap okumalarını  önerisinde bulundu. Okulda eğitim gören Suriyeli Leyan Baac (5) ve Emran Salehi (6)  ilk kez Türkiye'de okul karnesini almanın mutluluğu yaşadı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Öğretmenin öğrencilere yaz tatili tavsiyesi

Karne dağıtım töreni

Öğrencilerin karnelerini göstermesi

Detay görüntü

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA

1 Dosya 4 dakika 04 saniye- 130 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ertuğrul Çukurca Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title