Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)BAKAN IŞIK: BU SİSTEM HALKIN GÜVENİNİ ALMAYAN HİÇKİMSEYİ İKTİDAR YAPMIYORMİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, halkın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güvenmediğini, tek başına seçime girse bile yüzde 50 oy alamayacağını belirterek, "Tek başına girsen yine yüzde 50 alamazsın.

1)BAKAN IŞIK: BU SİSTEM HALKIN GÜVENİNİ ALMAYAN HİÇKİMSEYİ İKTİDAR YAPMIYOR

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, halkın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güvenmediğini, tek başına seçime girse bile yüzde 50 oy alamayacağını belirterek, "Tek başına girsen yine yüzde 50 alamazsın. Niye alamazsın. Halk yüzde 50'ye güvendiği, inandığı, doğruluğuna, dürüstlüğüne, çalışkanlığına, gayretine, bu ülkeye sevdası olana verir. Sana güvenmiyor ki. Onun için bu sistem halkın güvenini almayan hiçkimseyi iktidar yapmıyor" dedi.Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir restoranda düzenlenen İzmit Kadın Buluşması'na katıldı. Bakan Fikri Işık yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu şu soruya cevap versin. Ey Kılıçdaroğlu Ak Parti ve MHP sistemdeki çift başlılığı gördü. Buna yönelik Türkiye'de fiilen geçmiş olduğu sistemin resmileştirmek için Türkiye'ye özgü bazı düzenlemeler yaparak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hazırladı, meclise getirdi. 21 madde olarak geldi. Meclis bazı maddeleri uygun görmedi ve 18 maddeye düşürerek kabul etti. Sen ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak bir alternatif teklifi hazırlayıp meclis gündemine getirdin mi? Ak Parti ve MHP'nin yaptığı yanlış. Şimdi il il geziyorsun, salon salon dolaşıyorsun ve meydanlara çıkmaya cesaret edemiyor. Bir dönem CHP'nin kalesi olarak gördükleri Kocaeli'nde Sayın Kılıçdaroğlu açık hava mitingi yapamıyor. Ak Parti ve MHP değişiklikleri hazırlayıp meclis gündemine getirirken sen neden acaba parlamenter sistemi güçlendirecek bu çift başlılığı ortadan kaldıracak bir öneri paketini hazırlayıp gündeme getirmedin? Bu soruyu Kocaeli olarak bizim sorma hakkımız yok mu? Bu çift başlılığı sen görmüyor musun? Bazen yanlışlıkla da olsa söylüyorsun. Bu çift başlılığı ortadan kaldırmak bu ülke için önemli değil mi? Niye getirmedin? Getirseydin. Milletvekilleri de otursaydı tartışsaydı. Senin teklifin daha makul olursa senin teklifin kabul edilme imkanı daha fazla olurdu" dedi.

Bakan Işık muhalefet olmanın sorumlu olmayı getirdiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama öyle yok. Ben öyle çalışmam, benim sırtım terlemeyecek, ben sadece konuşurum. Sabah akşam konuşurum. Her konuşmamda yalan yanlış bir şeyler söylerim. Bazen yanlışın yanına biraz doğru katarım, bazen doğrunun yanına biraz yanlış katarım. Millet ayıklayıp dursun. Böyle muhalefet olur mu? Böyle muhalefette insanlar ana muhalefete ümit bağlayabilir mi? Halbu ki iktidar her rejimde vardır. Muhalefet ancak demokrasilerde vardır. Ancak muhalefet olmak en önce sorumlu olmayı getirir. Halka ümit vaat etmeniz lazım. Şuanda CHP seçmeninin bile önemli kısmı CHP'den ümitli değil. Böyle bir siyaset olur mu?"Kılıçdaroğlu'nun tek başına seçime girse bile yüzde 50 oy alamayacağını söyleyen Işık, "Sayın Kılıçdaroğlu sen 7 seçimdir yüzde 25'i bulamadın. Niye bulamadın? Bakın biraz da espri olsun. Şu anayasa değişikliğini yazarken geçici bir madde yazsaydık. Anayasanın değişikliği kabulü halinde yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçimine sadece ve sadece Kemal Kılıçdaroğlu katılabilir, onun dışında adaylığı kimsenin kabul edilmez, tek aday olarak Sayın Kılıçdaoroğlu girer. Sen yüzde 50'ye ulaşabilir miydin? Soruyorum Kılaçdaroğlu tek aday olsaydı yüzde 50 ulaşabilir miydi? Hayır. Halk güvenmediğine yüzde 50 oy verir mi? Tek başına girsen yine yüzde 50 alamazsın. Niye alamazsın. Halk yüzde 50'ye güvendiği, inandığı, doğruluğuna,dürüstlüğüne, çalışkanlığına, gayretine, bu ülkeye sevdası olana verir. Sana güvenmiyor ki. Onun için bu sistem halkın güvenini almayan hiçkimseyi iktidar yapmıyor. Ama cumhurbaşkanı seçildi tüm yetki onda mı? Hayır. bu sistemde cumhurbaşkanı artık sadece vatana ihanetten yargılanmıyor. Anayasaya karşı işlediği her suçtan dolayı yargılama imkanı var. Başbakanın yargılama usulleri cumhurbaşkanı için geçerli"

Görüntü Dökümü

------------------------

Toplantıdan detaylar

Bakanın konuşması

(Haber: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK/Kamera: Orhan UZUN-KOCAELİ/DHA

=========================================================

2)CHP'Lİ KESKİN'E, 'CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET'TEN SORUŞTURMA

DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP eski Genel Sekreteri, eski Genel Başkan Yardımcısı, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Adnan Keskin hakkında 7 ay önceki bir konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı. Adliyeye giderek savcıya ifade veren Keskin, konuşmasında, Cumhurbaşkanı'yla ilgili olumsuz bir değerlendirme olmadığını söyledi.  CHP'li Adnan Keskin hakkında, geçen yıl 9 Eylül'de, CHP'nin Denizli Merkezefendi İlçe Başkanlığı'nın çalışma ofisinin açılışı sırasında yaptığı bir konuşma nedeniyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. CHP'nin önemli isimlerinden olan Keskin, bu sabah adliyeye giderek, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kadri Özüer'e ifade verdi. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, avukatı ve bazı partililerle birlikte adliyeye gelen Keskin, Savcı Özüer'e yaklaşık 20 dakikada ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı. Adliye çıkışı açıklama yapan Keskin, "Sayın Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim iddiasıyla Savcı tarafından ifadem alınmak istendi, onun için geldim. Geçen yıl 9 Eylül tarihinde CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı'nın çalışma ofisinin açılışında yaptığım konuşmanın bazı cümleleri yanlış yoruma tabi tutulmuş. 4 sayfa tutan konuşmamın içeriğinde yalnız birinci sayfada Sayın Cumhurbaşkanı'yla ilgili bir değerlendirme var. O değerlendirmeyi yaparken de Cumhurbaşkanı'na saygının gereği, kendisinden Sayın Cumhurbaşkanı olarak bahsetmişim, değinmişim. Diğer bölümlerde Sayın Cumhurbaşkanı'yla ilgili en küçük bir değerlendirme yok. Sayın Cumhurbaşkanı'nın diğer sayfalarda ismi ve sıfatı da geçmemektedir" dedi. Cumhurbaşkanı'yla ilgili konuşmasında olumsuz bir değerlendirme olmadığını söyleyen Keskin, "Ama herhalde emniyet tarafından, yapılan konuşmalar Sayın Cumhurbaşkanı'na aitmiş gibi değerlendirilmiş. Halbuki bu tamamıyla niyet okumaya yönelik bir değerlendirme. Hiçbir bölümde Sayın Cumhurbaşkanı'nın ne isminden ne de sıfatından bahsediliyor. Yaptığım konuşma sistemin işleyişine, yaşanan olgulara, Türkiye'nin o günlerde içinde bulunduğu siyasal tartışmalara ve demokrasiye ters düşen uygulamalar yöneliktir. Bütün bu değerlendirmeleri yaparken de Sayın Cumhurbaşkanıyla ilgili olumsuz bir değerlendirme yoktur. Ben bütün seçilmişlere olduğu gibi seçilmiş olan Sayın Cumhurbaşkanı'na da saygı içerisinde davrandığımı ifade ettim. Dolayısıyla böyle bir yoruma sebep olduğu için üzgünüm. Bir sürü insanı rahatsız edecek tablo ortaya çıktı. Savcılık önümüzdeki günlerde değerlendirmesini yapacaktır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

Adnan keskin'in Adliye'ye gelişi,

Adnan Keskin'in Adliye'ye girişi,

Adnan Keskin'in Adliye'den çıkışı

Adnan Keskin'in açıklaması

Görüntü Boyutu: 110 MB

(Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

==================================================

3)CHP'Lİ KAYIŞOĞLU: PARLAMENTER REJİMİ VE DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİREREK DAHA GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLABİLİRİZ

CHP Bursa Milletvekili Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, parlamenter rejim ve demokrasinin desteklenmesi halinde Türkiye'nin daha güçlü bir ülke olacağını belirterek, "Vatandaşların bu değişikliğe, yetkilerin sınırsız olarak bir kişiye verileceğine 'hayır' diyeceğine inanıyoruz. Böyle bir maceraya sürüklenmeye hiç birimizin niyeti yok, parlamenter rejimi ve demokrasiyi güçlendirerek daha güçlü bir ülke olabiliriz" dedi. 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu İl Başkanı Ahmet Bazencir ile birlikte, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Referanduma günler kala yaptıkları çalışmaların verimli geçtiğini belirten Kayışoğlu, parlamenter sistem ve demokrasinin güçlendirilmesi halinde Türkiye'nin daha güçlü bir ülke olacağını belirterek, "Vatandaşların bu paketin hepsini okumalarına gerek yok. Bir tanesini okusalar dahi 'hayır' denmesi gerektiği net bir şekilde anlaşılıyor. Bu değişikliğin 8'inci maddesi, 104'üncü maddesi yani Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini düzenliyor. Birçok maddede de aslında başkanın yetkileri düzenleniyor. Esasen Başkanlık olarak düzenlendiği, amacın bu olduğu ama halkta başkanlığa karşı söylem olarak cumhurbaşkanlığı olarak denildiğini biliyoruz. Başkanın yetkilerinin düzenlendiği 104'üncü madde, yürütme yetkisi Cumhurbaşkanına, yani Başkana aittir deniliyor. Bütün rejim değişiyor, hükümet bir kişi oluyor. Bütün yargıyı şekillendiriyor. Yüksek yargıyı da tek kişi atıyor. Vatandaşların bu değişikliğe, yetkilerin sınırsız olarak bir kişiye verileceğine hayır diyeceğine inanıyoruz. Böyle bir maceraya sürüklenmeye hiç birimizin niyeti yok, parlamenter rejimi ve demokrasiyi güçlendirerek daha güçlü bir ülke olabiliriz. Biz bu ülkeyi seviyoruz, hepimiz aynı gemideyiz. Bütün vatandaşlarımızı oy kullanmaya ve bu konudaki hassasiyetlerini göstermeye davet ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir'in giriş konuşması

-Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ, BİNGÖL, -

===================================================

4)HAKKARİ'DE POLİS TEŞKİLATI'NIN 172'İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

HAKKARİ'de Türk Polis  Teşkilatının kuruluşunun 172'inci yıldönümü törenlerle kutlandı.

Hakkari Valiliği  eski binası önünde düzenenlen tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene, Hakkari il Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat, emniyet amirleri, bazı kurum müdürleri ve polisler katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tören alanına giden Konak caddesinin her iki tarafı araç trafiğine kapatıldı. Törenin ardından Hakkari Emniyet Müdürü ve beraberindeki polisler, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret ederek çiçek verdi. Vali Toprak, polislerle tek tek tokalaşarak günleri kutladı. Burda açıklama yapan Vali Orhan Cüneyit Toprak, polislerin verilen görevleri kanunlar çerçevesinde gözlerini kırpmadan yerine getirdiğini söyledi. Toprak, "Bugün polis teşkilatının kuruluşunun 172'inci yıldönümü vesilesiyle yine bir polisler günü kutlamasındayız. Polis teşkilatımız kurulduğu günden itibaren her rütbedeki görevlileri tarafından büyük bir fedakarlık, cefakarlık, cesaret ve kararlılıkla halkımızın, vatandaşlarımızın, asayişimizin temini yönünde büyük çaba içerisindeler. Gerektiğinde canlarını vermekten bir saniye bile tereddüt göstermeyen gerçekten kahraman arkadaşlarımızdan oluşan bir teşkilat.Tarih boyunca kurulduğu günden itibaren  benim görev yaptığım son 30 yıl dönem içerisinde de tanışmış olduğum arkadaşlar biraz önce saymış olduğum vasıfları fazlasıyla çalışmalar içerisinde oldular. Bizim tarafımızdan ve amirleri tarafından verilen görevleri kanunlar çerçevesinde gözlerini kırpmadan, hiç bir tereddüte mahal bırakmadan yerine getirdiler.Bu çalışmalarda operasyonlar sırasında bir çok şehidimiz oldu. Bir çoğuna ben de tanık oldum. Tabi bu bize acı ve üzüntü vermekle beraber  ülkemizin bekası, bayrağımızın özgürce semalarımızda dalgalanması için yerine getirilen bu görev ayrıca onlara dünya  ve ahirette bence en yüksek makam olan şehitlik makamını getirdi. İnanıyoruz ki Allah'ın izniyle hepsi cennetteler. En son 15 Temmuz kalkışmasında da hatırladığınız gibi hainler bunlara ben asker diyemiyorum tabi ki kendileri için en büyük tehdit gördükleri Özel Harekata helikopterle bir taarruz düzenlediler. Orda 47 kardeşimiz şehit oldu. Buda hainlerin önündeki en büyük engelin yine emniyet teşkilatı olduğunu, operasyonel güç olarak kararlılık, cesaret, halkın yanında olma, adaletin, kanunun yanında olma manasında kendilerine en büyük engel olarak Emniyet Teşkilatımızı gördüklerini gösteriyor. Memleketemizin selameti, halkımızın huzur ve asayişi için bir göstergesini tekrar bize hatırlatmış oldu" dedi.

HAKKARİ'DE SON 1,5 YILDIR HİÇ BİR OLAY YAŞANMADI'

Hakkari'nin asker ve polisler için çok özel bir çalışma alanı olduğunu söyleyen Vali Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çok önem arz eden çalışmalara imza atıyorlar. Her hareketleri önem arz ediyor. Kendileri açısından da, savunma açısından da, taarruz, operasyon açısından da hiç hata kaldırmayacak özellikle bir bölgede görev yapıyor arkadaşlarımız. Benim izlediğim kadarıyla denetlediğimiz, gördüğümüz, nezaret ettiğimiz kadarıyla arkadaşlarımız bunun bilincinde olarak çok dikkatli, hassas  ve elleri tetikte olarak görevlerini icra ediyorlar. Allaha şükürler olsun ki benim görev yaptığım son 10 aylık dönem içerisinde hain bir patlama haricinde bir olaya da meydan vermediler. Toplumsal olaylarda, bakanlarımızın ziyaretlerinde en son 3 gün gönce  sayın Başbakanımızın ilimizi onurlandırması vesilesiyle alınan tedbirler de hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Başbakanımızın programını tamamlayarak Yüksekova gibi bir yerde binlerce Türk bayrağı altında bu mitingi tamamlamasına da çok önemli görevler üstlendiler. Bu vesileyle bütün birimlerdeki, bütün şubelerdeki arkadaşları tebrik ediyorum. Çok şükür Hakkari'de 1,5 yıldır kayda değer bir olay yaşamadık" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Eski Valilik binası önünde alınan güvenlik önlemleri

-Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, törene katılan polislerle tek tek tokalaşması

-Çelenk sunma töreni

-Saygı duruşu  ve istiklal marşının okunması

-Emniyet Müdürü Dilberoğlu ve beraberindeki polisler valiyi ziyarete giderlerken

-Vali Cüneyit Orhan Toprak, polislerle tek tek tokalaşıp günleriin kutlarken

-Valiye çiçek takdim edilmesi

-Vali Toprak ile bir araya gelen polisler

-Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın konuşması

(HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 466 MB

SÜRE: 7 DK 7 SN

========================================================

5)ŞANLIURFA'DA, 'KURTULUŞ' YÜRÜYÜŞÜ

ŞANLIURFA'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında Abide Kavşağında toplanan protokol üyeleri ile 7 bölgeden gelen halk oyunları ekipleri, vatandaşlarla birlikte dev Türk bayrağı eşliğinde sloganlar ve tekbirler getirip, mehteran takımıyla birlikte Topçu Meydanı'na yürüdü.

Kurtuluş günü olan 11 Nisan'ın Şanlıurfa için zafer ve gurur günü olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yılını kutlamanın onur ve gurunu yaşıyoruz. Şanlıurfalılar vatan için canlarını feda etmişler. Burada canlı ve kanları pahasına mücadele veren tüm şehitlerimizi ve rahmetli olan tüm gazilerimizi yad ediyorum. Bugünde bu kutsal toprakları farklı bir noktaya taşımaya planlayanlara da Şanlıurfalılar yine aynı şekilde müsaade etmemiştir" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, 11 Nisan'ın Şanlıurfa'da yaşayan Türk, Kürt ve Arap topluluklarının birlik içerisinde bu kutsal toprakları kanlarıyla elde ettikleri ifade etti.

Konuşmalarının ardından 7 farklı bölgenin folklor ekipleri halk gösterisi yaptı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Abide Kavşağında vatandaşların toplanması

Yürüyüşe katılan protokol üyeleri

Öğrencilerin slogan atması -

Vali ve başkanın konuşması

Halk oyunları gösterisi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 372 MB

===================================================

6)GAZİANTEP'TE POLİS TEŞKİLATI'NIN 172'NCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

GAZİANTEP'te Türk Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma törenine; Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Polis Emeklileri Derneği Başkanı Atilla Kılıç, şehit aileleri ve polisler katıldı. Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve Dernek Başkanı Atilla Kılıç tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Polis Teşkilatının 172'inci yıldönümünün sadece emniyet çalışanlarının değil tüm kamu çalışanlarının ve vatandaşların yıldönümü olduğunu belirterek, şunları dedi:

"Türk Milletinin Ülkemizin kuruluşundan evvel yapmış olduğu mücadelenin bugün ki emanetçileriyiz. Onların torunları olarak, emniyet teşkilatına, bu millete, vatana hizmet etmenin gururunu teşkilatımız 172 yıldır yaşıyor. Modern toplumlarda polislik tek başına fiziki tedbirlerle değil; polis halk ilişkileri ne kadar sağlam olursa verilen hizmetin kalitesi, değeri o kadar farklı oluyor. Bunun e güzel örneklerinden birisi,  şehrimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşlarımızla, birlik beraberlik içerisinde hareket etmemizdir. 172'inci yıldönümümüz, teşkilatımıza destek veren, tüm vatandaşlarımızın, kamu çalışanlarımızın yıl dönümüdür. Hepimizin 172'inci yıl dönümü kutlu olsun.ö

Erhan Gülveren'nin konuşmasının ardından şehit polis memuru Hüseyin Gümüş'ün oğlu Arda Gümüş, 'Kahraman Türk Polisi' adlı şiiri okudu. Buradaki törenlerin ardından Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, polis kıyafeti giymiş ilkokul çocukları ile birlikte Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti. Çocuklar tarafından Vali Yerlikaya'ya çiçek takdim edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Törene katılanlar

-İstiklal Marşı okunması ve Saygı duruşu

Anıta Çelenk bırakılması

Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'in konuşması

Arda Gümüş'ün şiir okuması

Çocukların Vali Ali Yerlikaya'yı ziyaret etmesi

Vali Ali Yerlikaya'yı çocuklara hediyeler vermesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber –Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 107 MB

=========================================================

7)MANİSA POLİSİNDEN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI

MANİSA'da Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşun 172'inci yılı törenle kutlandı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 172'inci yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Şehzadeler İlçesi'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'nın önünde bu saban düzenlenen çelenk sunma törenine; İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, emniyet müdür yardımcıları, amirleri, sivil toplum örgütleri ile göreve yeni başlayan kadın ve erkek polisler yer aldı.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç yaptı. Bilgiç, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan ve ihraç edilen personelin yerine yeni atamaların yapılmaya başlandığını dile getirdi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne 20'si kadın olmak üzere toplam 180 personelin atandığını ifade etti.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Çelenk sunma törenin ardından Kırtık Mezarlığı'nın yanındaki Polislik Şehitliği ziyaret edildi. Bilgiç, şehitlik defterini imzaladıktan sonra, vatanın şehitlerde çok şeyler borçlu olduğunu ve geride kalan şehit yakınlarının yanında olmanın da kendileri için önemli bir vazife olduğunu ifade etti. Konuşmanın ardından Bilgiç ve beraberindeki şehit yakınları, şehitlikteki polislerin mezarlarına karanfiller bırakarak dualar okudu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Çelenk sunma töreninden görüntü

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in açıklaması

Polis Şehitliği'nden düzenlenen törenden görüntü

Şehitliklerin ziyaret edilmesi

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN/MANİSA,DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Adnan Keskin Fikri Işık Hakkari Politika Güncel Haberler

title