Haberler

Son dakika: Çanakkale'de devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

Güncelleme:

Çanakkale'nin merkeze bağlı Kayadere köyü yakınında çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi devam ederken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı yangından etkilenen alanın 1500 hektar olduğunu söyleyerek 9 köyün boşaltıldığını belirtti. Öte yandan alevler, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve devlet hastanesinin bulunduğu alanlara kadar yaklaştı.

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkili olduğu bölgedeki yangın saatlerdir sürerken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi de devam ediyor. Valilikten yapılan açıklamada, son olarak 9 köyün tedbir amaçlı boşaltıldığı bildirildi.

Son dakika: Çanakkale'de devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

TOPLAM 9 KÖY BOŞALTILDI

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı yangından etkilenen alanın 1500 hektar olduğunu söyleyerek 9 köyün boşaltıldığını duyurdu.

Son dakika: Çanakkale'de devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Son dakika: Çanakkale'de devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kayadere köyünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Aktaş, gazetecilere, tedbir amaçlı köyü boşaltma kararı aldıklarını söyledi.

Son dakika: Çanakkale'de devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

KYK YURDUNA ALINDILAR

Köyde yaşayanları il merkezindeki Terzioğlu Yurdu'nda misafir edeceklerini belirten Aktaş, "Vatandaşlarımızın kendi mal ve can güvenliği açısından dikkatli olmaları çok önem arz etmekte." dedi. Vali Aktaş ayrıca civar köylerde şu anda tehlike görülmediğini ancak rüzgarın etkili olduğunu dile getirdi.

Son dakika: Çanakkale'de devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

"ÇANAKKALE-ÇAN KARA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI"

Bu nedenle önlem aldıklarını aktaran Aktaş, "Çanakkale merkezde Kayadere köyümüze yakın yangın mahallindeki köylerimizdeki vatandaşlarımızın da teyakkuzda ve dikkatli olmaları önem arz etmekte. Can ve mal güvenliği, trafik güvenliği açısından Çan- Çanakkale yolunu geçici olarak trafiğe kapatmış bulunuyoruz. Yolu kullanacak vatandaşlarımızın alternatif güzergahları kullanmaları önem arz etmekte." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Çanakkale'de devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

BAKAN YUMAKLI: 15.1 KİLOMETRELİK HATTA ETKİLİ OLUYOR

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada "Saat 11.39 itibarıyla Damyeri mevkisinde başladı. Birkaç evin olduğu bir yerleşim yerinin yanındaki araziden çıktığını tespit ettik. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde yayıldı. Yangın kuş uçuşu yaklaşık 15.1 kilometrelik bir hatta 6 saat gibi kısa bir sürede mesafe kat etti. Arkadaşlarımız belli mesafelerde durdurmaya çalıştı. Ancak yangının ilerlemesine sebep olan rüzgar o kadar şiddetli ki arkadaşlarımızın da bu çabalarının yetmediği anlar oldu ve onları da aşarak bir sonraki mesafeye geçti. Sevindirici tarafı, şu anda Kepez beldesi başta olmak üzere yangın Çanakkale şehir merkezini teğet geçer halde ilerliyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Çanakkale'de devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

"1100'E YAKIN PERSONELLE YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR"

Bakan Yumaklı ayrıca, "An itibarıyla 8 uçak, 26 helikopter, yaklaşık 180 arazöz ve iş makinesi, 1100'e yakın da personelle bu yangına müdahale ediliyor. Yangının belli bir aşamasında Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Veysel Tiryaki, İçişleri Bakan Yardımcımız, AFAD Başkanımız Okay Memiş ve Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey bölgeye hareket etti. Şu anda onlar orada çalışmaları koordine ediyorlar. Ben de bu bilgiyi verdikten sonra yola çıkacağım ve Çanakkale'ye gidip arkadaşlarımızın yanında, onlara destek olup onların koordinasyonunda yangının söndürülme çalışmalarını yerinde izlemiş olacağım." ifadelerini de kullandı.

Çanakkale'de 5 saattir devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

YANGIN ÜNİVERSİTEYE VE HASTANEYE KADAR YAKLAŞTI

Öte yandan yangın 18 Mart Üniversitesi ve Devlet Hastanesi kampüslerine kadar yaklaştı.

Çanakkale'de 5 saattir devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

BOĞAZDAKİ GEMİ TRAFİĞİ YENİDEN SAĞLANIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale Kepez bölgesindeki orman yangını nedeniyle, tek yöne döndürülen Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiğinin, saat 21.30 itibarıyla tekrar kuzey-güney yönlü olarak gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Onsekiz Mart Üniversitesi Tarım ve Orman Bakanı Orman Yangını Çanakkale 3.Sayfa Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title