Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Şehit Astsubay Akdağ'ı 5 bin kişi uğurladıSİİRT'in Baykan İlçesinde dün seyir halindeki sivil bir araca teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ, memleketi Tokat'ta 5 bin kişinin katıldığı törenle son...

Şehit Astsubay Akdağ'ı 5 bin kişi uğurladı

SİİRT'in Baykan İlçesinde dün seyir halindeki sivil bir araca teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ, memleketi Tokat'ta 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Siirt'te düzenlenen askeri törenin ardından dün akşam saatlerinde askeri uçakla Tokat'ta getirilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın cenazesi Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit Astsubay Üstçavuş Akdağ'ın cenazesi bugün hastane morgundan alınarak Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile kent merkezinde, Mahmut Paşa Mahallesindeki baba ocağına getirildi. Burada şehit Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ için helallik alınırken, anne ve babası Gülizar-Zekeriya Akdağ ve şehidin eşi Serap Akdağ şehidin tabutuna dokunarak gözyaşı döktü.

'DOSTLAR İÇİN ÖLDÜ, DÜŞMANLAR İÇİN GERİ DİRİLİR'

Cenaze daha sonra törenin yapılacağı Tokat Valiliği önüne getirildi. Türk bayrağına sarılı Jandarma Üst Çavuş Yakup Akdağ'ın tabutu askerler tarafından tören alanına konuldu. Burada Anne Gülizar 'Yavrum' diyerek gözyaşı döktü. Şehidin eşi Serap Akdağ ise tabuta sarılarak ağladı. Şehidin dedesi Mehmet Akdağ, "4 tane erkek torunum var. Onlar da bu vatana feda olsun. Bu vatan sağ olsun. Teröristler utansın, kalleşler utansın. Dostlar için öldü, düşmanlar için geri dirilir inşallah yavrum" diyerek feryat etti. Cenaze namazı esnasında şehit Akdağ'ın oğlu 6 yaşındaki Alptuğ Akdağ da gözyaşlarını tutamadı.

BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

Öğlenden sonra kılınan cenaze namazına Tokat Valisi Ömer Toraman, Ak Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Yusuf Beyazıt, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muhittin Özerli, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kılınan cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi Tokat Belediyesine ait cenaze aracına taşındı. Bu sırada toplanan kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı. Cenaze Erenler Mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

-Cenazenin evine getirilmesi

-Burada helallik alınması

-Yakınlarının üzüntüsü

-Valilik önüne getirilişi

-Dedesinin sözleri

-Tabuta sarılıp ağlayan eşi ve yakınları

-Oğlunun görnütüsü

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin uğurlanışı

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

=================================================

Kum yüklü kamyon, çarptığı otomobilin üzerine devrildi: 3 ölü 3 yaralı

ARTVİN'in Cankurtaran mevkisinde kontrolden çıkan kum yüklü kamyon, çarptığı otomobilin üzerine devrildi. Kazada otomobilde bulunan sürücü 51 yaşındaki Abdullah Başar ile eşi 48 yaşındaki Eşi Elmas Başar ve 39 yaşındaki Seher Çakır öldü, 3 kişi yaralandı.

Kaza bugün saat 11.00 sıralarında Hopa- Borçka karayolu Cankurtaran dağı mevkisinde meydana geldi. Artvin'den Rize yönüne giden Ahmet Kaplan yönetimindeki 08 K 3028 plakalı kamyon, bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Abdullah Başar yönetimindeki 08 EE 046 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle kum yüklü kamyon bir süre sürüklediği otomobilin üzerine devrilerek durabildi. Yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesi üzerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.

YARALILAR GÜÇLÜKLE ÇIKARILDI

Kazada hurdaya dönen otomobilde bulunan sürücü Abdullah Başar ile eşi Elmas Başar ve Seher Çakır hayatını kaybetti. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin uzun uğraşı sonucu otomobilden yaralı olarak çıkarılan Osman Başar, Yüksel Çakır ile kamyondan çıkarılan sürücü Ahmet Kaplan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazadan nedeniyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı olan yol, daha sonra açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.  GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Görüntü Dökümü

Kazaya ilişkin cep telefonu görüntüsü

Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR / HOPA(Artvin), -

===================================

Şanlıurfa Göç İdaresi müdür ve personellerine saldırıya 3 gözaltı

ŞANLIURFA'da Suriyeli mültecilerin kayıt altına alındığı Göç İdaresi Müdürlüğü'ne iş takipçisi olduğu ileri sürülen grup tarafından taşlı, sopalı saldırı düzenlendi. Saldırıda aralarında Göç İdaresi Müdürü'nün de bulunduğu 5 personel dövüldü, polis olaya karışan 3 kişiyi gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde Sırrın Mahallesi'nde bulunan İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde meydana geldi. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyelilerin kayıt işlemlerinim yapıldığı Göç İdaresi Müdürlüğü'ne kimliği belirsiz 20 kişilik grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi. Ardından ellerinde taş ve sopa bulunan grup binaya girerek, özel güvenlik elamanları ile bu sırada aşağı inen müdür Hakan Ergün ve personellere taş ve sopalarla saldırıp kaçtı. Yaşananların ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, olaya karıştığı tespit edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Taş ve sopaların kullanıldığı saldırıda ayak ve başından darbe alan Göç İdaresi Müdürü Hakan Ergün, polis eşliğinde hastaneye götürüldü. Olay yerinde gelen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, yetkililerden olaya ilişkin bilgi aldı. Polis, para karşılığı Suriyelilerin iş takibini yapan ve görevliler tarafından engellenen kişilerce yapılan saldırıya karışan diğer kişilerin kimliklerinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürlüğü

Polis ekiplerinin gelmesi

Şüphelilerin gözaltına alınması

Şüphelilerin polis aracına konulması

Yaralıların ambulansa götürülmesi

Müdürlük önünde önlem alan polisler

Müdür Hakan Ergün'ün polis ekipleri ile çıkması

Vali Yardımcısı Ufuk Akıl'ın gelmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=========================================

Avrupa üçüncüsü Gülnaz: Spor yapan kız çocuklarına izin verilmiyordu

İTALYA'nın Grosseto kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 3'üncü olarak bronz madalya kazanan 19 yaşındaki Gülnaz Uskun, memleketi Ağrı'da çiçek ve Türk Bayrağı ile karşılandı. Gülnaz Uskun, "Doğu'da kız çocuklarının spor yapmasına izin verilmiyordu, başka gözle bakıyorlardı. Ailem bana destek oldu ve onların sayesinde bu noktaya geldim" dedi.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Suluçem Köyü'nde yaşayan çiftçi Aziz -Fatma Uskun çiftinin 6 çocuğundan 5'incisi olan Gülnaz Uskun, İtalya'da yapılan Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda büyük başarı elde etti. 14 atletin yarıştığı 3 bin metre su engelli finalinde 10.19.44'lük derecesiyle 3'üncü olarak bronz madalyanın sahibi olan Gülnaz Uskun'un başarısı ailesi ve spor camiasını sevindirdi. Madalyasını alarak Türkiye'ye dönen Gülnaz Uskun, bugün memleketine geldi. Genç sporcu Ahmed-i Hani Havaalanı'nda Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, antrenörü Ramazan Yardımcı ve vatandaşlar tarafından çiçek ve Türk Bayrağı ile karşınladı.

'AİLEM VE ANTRENÖRÜM SAYESİNDE'

Madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu, daha büyük başarılar hedeflediğini belirten Gülnaz Uskun şunları söyledi: "Hem seçme, hem final koştuğumuz için çok zorlu bir yarıştı. Elimden geleni yaptım ve o madalyayı kazandım, gururluyum. Emeği geçen antrenörüm Ramazan Yardımcı'ya çok teşekkür ederim. Doğu'da 'kızlar spor yapamaz' deniyordu. Spor yaparken kız çocuklarına izin vermiyorlardı, başka gözle bakıyorlardı. Ailem söylenenleri umursamadı. Bana destek oldular ve onların sayesinde bu noktaya geldim. Babam ve anneme bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Onları çok seviyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Gülnaz Uskun'un karşılanması

-Çiçek verilmesi

-Fotoğraf çektirilmesi

-Gülnaz Uskun'un açıklaması

Haber- Kamera: Servet ARSLAN- Oğuzhan HANÇER/ AĞRI,

=============================================

22 yıl önce temeli atılan havaalanına Şehit Ömer Halisdemir yazılı tabela koydular

NİĞDE'de temeli 1995 yılında atılan ancak bugüne kadar hiçbir ilerleme sağlanamayan havaalanının artık yapılmasını isteyen bir grup vatandaş, havaalanının yapılması düşünülen yere 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in adı yazılı tabela astı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 22 yıldır temel aşamasında bekleyen havaalanı konusunda açıklama yaptı. Havaalanı projesinin şehit Halisdemir'in doğup büyüdüğü Çukurkuyu Kasabası'na çok yakın oduğunu belirten Milletvekili Gürer, şöyle devam etti: "1995 yılında dönemin Başbakanı Niğde'ye gelerek Niğde havaalanının temelini atmıştı. O günden bugüne bu tabela dışında yapılan bir şey yok. 15 yıllık Ak Parti hükümetlerinde gelen her başbakan ve gelen bakanların Niğde Havaalanı için sözleri oldu. 'Niğde ile Aksaray veya Ereğli ile Niğde'ye ortak havaalanı yapılacak' dediler. Son olarak da bu mevcut yerine yapılacağı söylendi. Şu sıralar 4  yeni havaalanı için Ulaştırma Bakanı açıklama yaptı ancak aralarında Niğde yine yok. Niğdeliler artık havaalanı yapılsın istiyor."

Havaalanına vatandaşlar tarafından 'Ömer Halisdemir' adı verilerek tabelanın asıldığını anlatan Gürer, şöyle devam etti:   "Tarih Ömer Halisdemir'i hem Niğde'nin hem de Türkiye'nin kahramanı olarak kaydetti. Halkımız da Niğde'nin havaalanının isminin Ömer Halisdemir havaalanı olarak değiştirilmesini istiyor. Halkımız geldi buraya tabelayı astı. Buradan sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ulaştırma Bakanına sesleniyorum, her seçimden önce Niğde'ye havaalanı sözü veriliyor ama bir türlü yapılmıyor. Ömer Halisdemir'in doğup büyüdüğü ve kabrinin bulunduğu Çukurkuyu Kasabası'nın hemen girişinde bulunan bu havaalanı temelinin bir an önce bitirilip Niğde'nin havaalanına kavuşturulmasını temenni ediyorum."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Havaalanı arsasından detay görüntü

Milletvekili Gürer'in açıklaması

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

================================================

Yavru ayı, annesinden ağaca tırmanmasını öğrenirken fotokapanla görüntülendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yaban hayatını takip maksadıyla kurulan foto kapanlar tabi yaşamdan ilginç anları kaydetmeye devam ediyor. Artvin Hopa'da kurulan foto kapan bir boz ayı ailesini kaydetti. Videoda, daha bir yaşını tamamlamamış bir yavru ayının ağaca tırmanıp ağaçta mahsur kalması yer alıyor. Yavru ancak annesinin yardımıyla ağaçtan inebiliyor.

3 gün sonra gündüz çekilen video yine aynı yerden. Aynı yavru ayı bu sefer ağaca annesinin yardımı olmadan tırmanabiliyor. Üstelik ilk videodaki tırmanışında ürkek olan yavru son videoda daha cesur ve atik bir şekilde ağacı tırmanıyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: ARTVİN

==================================================

Altınkum Sahili'nde silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı

BALIKESİR'in Edremit İlçesi Altınkum sahilinde bir çay bahçesinin çalışanları ile önüdeki seyyar mısır satıcıları arasında çıkan kavgada, pompalı tüfekle vurulan 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Altınkum Mahallesi sahilindeki Telve Çay Bahçesi ile önünde mısır satan seyyar satıcılar arasında, dün saat 23.00 sıralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, kavgayı ayırdı. Bu sırada polislerle konuşan çay bahçesi çalışanlarına pompalı tüfekle peşpeşe 3 el ateş edildi. Vücutlarının çeşitli yerlerine saçma isabet eden çay bahçesi çalışanlarından 30 yaşındaki Bülent Erdem olay yerinde yaşamını yitirirken, amcasının oğlu, 35 yaşındaki Mahmut Erdem ve 19 yaşındaki Okan Olcay İçyer  yaralandı. Ambulansla Edremit Özel Körfez Hastanesi'ne kaldırılan iki yaralı tedaviye alındı. Yoğun bakım ünitesinde tedavileri süren iki yaralının hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi. Kavganın seyyar satıcıların çay bahçesinin önünde durmasına izin verilmemesi nedeniyle çıktığı ileri sürüldü. Polis, olayın ardından ismi açıklanmayan 1 kişiyi gözaltına aldı.

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT(Balıkesir), -

===========================================

Tekirdağ'da 'ByLock'tan tutuklu sayısı 28'e yükseldi

TEKİRDAĞ'da FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı 'ByLock' kullananlara yönelik soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerden tutuklananların sayısı 28'e yükseldi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı 'ByLock' kullananlara yönelik soruşturması kapsamında aralarında doktor, ev kadını, veteriner, memur, polis, öğretmen, öğrenci, imam, esnaf, turizmcilerinin de bulunduğu 137 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Polisin düzenlediği operasyonlarda 128 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 98'i bugüne kadar çeşitli tarihlerde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 28'i tutuklanırken, 36'sı adli kontrol şartıyla olmak üzere 70'i serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin emniyetteki soruşturmaları devam ederken, 9 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haber : Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, -

======================================

Kayseri'de, FETÖ/PDY'den 7 polise tahliye

KAYSERİ'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, tutuklu yargılanan 7 polis memuru, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, meslekten ihraç edilen ya da açığa alınan 7 tutuklu polis memuru ile avukatları katıldı. Duruşmada, kapatılan Bank Asya'da hesapları bulunduğu, örgütün kriptolu haberleşme sistemi 'ByLock' kullandıkları, yine kapatılan 'Kimse Yok mu Derneği'ne bağışta bulundukları iddiaları bulunan kişiler, yaptıkları savunmada, suçlamaları kabul etmediler. Yargılanan kişiler, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmadıklarını, sadece kişisel ticari işlemleri için Bank Asya'da hesap açtıklarını, 'ByLock' uygulamasını hiç kullanmadıklarını ve 'Kimse Yok mu Derneği'ne de o dönemki şartlar altında ve derneğin amacını gerçekten hayır işlemek olduğunu düşündükleri için küçük miktarlarda bağışta bulunduklarını ifade ettiler. Mahkeme heyeti, yaptığı yargılama sonucu, Ergün Kurt, İsmail Bayram, Mehmet Durmuş, Memduh Karagülle, Murat Doğru, Oğuz Kalkan ve Şerafettin Ergün'ün adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı19 Eylül gününe erteledi.

Haber: KAYSERİ, -

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akdağ Şanlıurfa Baykan Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
title