Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)YANAN FABRİKANIN SAHİBİNİN CESEDİ 70 SAAT SONRA BULUNDUGAZİANTEP'te, Pazartesi günü çıkan ve 12 saatte söndürülen yangından bu yana haber alınamayan iplik fabrikasının sahibi 63 yaşındaki Tuncay Kara'nın cesedi, eğitimli köpeklerin de katıldığı aramayla olaydan 70 saat sonra bulundu.

1)YANAN FABRİKANIN SAHİBİNİN CESEDİ 70 SAAT SONRA BULUNDU

GAZİANTEP'te, Pazartesi günü çıkan ve 12 saatte söndürülen yangından bu yana haber alınamayan iplik fabrikasının sahibi 63 yaşındaki Tuncay Kara'nın cesedi, eğitimli köpeklerin de katıldığı aramayla olaydan 70 saat sonra bulundu.

Sam Mahallesi'nde bulunan iplik fabrikasının depo bölümünde geçen pazartesi günü saat 16.00'da yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 12 saatte söndürülebildi. Yangında fabrika sahibi Tuncay Kara'dan haber alınamaması üzerine soğutma çalışmalarının tamamlanmasıyla arama çalışması başlatıldı. Depo bölümünün tamamen kullanılamaz hale geldiği yangın sonrası ulaşılamayan Tuncay Kara'nın bulunması için bugün de AFAD, UMKE, itfaiye ekipleri ve işçiler ve Ankara'dan getirilen özel eğitimli ceset arama köpeklerinin de katılımıyla arama yaptı.

70 SAAT SONRA BULUNDU

Fabrikada arama çalışması yürüten 100 kişilik ekip, 70 saatlik arama sonrası Kara'nın cesedini deponun kuzeyinde bulunan arka kapısının yakınında saat 14.00'te buldu. Yanında cep telefonu da bulunan evli ve 3 çocuk babası Kara'nın kemik ve yanan doku parçaları, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Olay yeri çalışmaları

Fabrika önünde hareketlilik

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Ahmet SOYDOĞAN-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 50 MB

=======================================================

2)SUUDİ ARABİSTAN'DA İDAMLA YARGILANAN EŞİNİN KURTARILMASIN İSTEDİ

HATAY'ın İskenderun ilçesinde iki çocuk annesi ve hamile Birgül Karadaş, Suudi Arabistan'da eşinin suçsuz yere tutuklanıp idam istemiyle yargılandığını belirterek gözyaşları içerisinde öKurtarın çocuklarımın babasını" dedi.Birgül Karadaş Suudi Arabistan'da iki çocuğu ve eşi Sinan ile birlikte Türkiye'den götürdükleri koltuk takımlarını mağazalara satarak ticaret yapıp geçimlerini sağladıklarını belirtti. Eşi Sinan Karadaş'ın arkadaşının Mersin limanından buzdolabı getirmesi için yardımını istediğini söyleyen Birgül Karakadaş yaşananları şöyle anlattı:

"Eşim sadece ihracatını yapmak üzere kabul etti. Bunun üzerine gelen konteynerin özel bölmelerinde güvenlik güçleri uyuşturucu hap buldu. Operasyon sonrası buzdolabı ihracatını yapmasından dolayı 25 ocak tarihinden tutukladılar. Duyduğumuz, hakkında ağırlaştırılmış idam isteniyor. Bizim vizemiz bitince çocuklarımı da alarak İskenderun'a geldim. Fırsat buldukça  telefon ile görüşmeye çalışıyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması sonucunda eşimin hiçbir şekilde suçunun olmadığını tespit etti. İnternet aracılığı ile Cumhurbaşkanlığına yazdım. Başbakanlığa yazdım Dışişleri ile görüştüm. Eşim suçsuz, büyüklerimizden yardım bekliyoruz.ö

On gün sonra üçüncü çocuğunu dünyaya getireceğini gözyaşları içerisinde anlatan Birgül Karadaş,ö Büyük oğlum Sergen 10 yaşında, Raci 3,5. 10 gün sonra üçüncü çocuğumu dünyaya getireceğim. Çocuklarımı babasız büyütmek istemiyorumö diyerek gözyaşı döktü.

EVLADIMI KURTARIN

Küçük Raci'nin 'Neden ağlıyorsunuz?' sorusuna babaanne Esma Karadaş 'Yok anneciğim, ağlamıyoruz' diyerek teselli ederken, şunları söyledi:

"Şu doğacak çocuğun, oğlumun tek dileğiydi. Çocuğu doğduğunda yanında olmaktı. Allah biliyor herkeste biliyor oğlum böyle bir hatayı asla ve asla yapmaz. Gençliğinde, deliliğinde yapmadı. Çoluk çocuğa karıştıktan sonra asla çocuğum böyle işlere girişmez. Öyle bir çocuk da değil. Babamız gittikten sonra o hepimize sahip çıktı. Tek istediğimiz evine dönmesi.ö

Görüntü Dökümü

----------------------------

Çocuklarının elinden tutup gelen hamile anne Birgül

Çocukları ile birlikte görüntüsü

Birgül ile röp

Birgül'ün ağlaması

Babaannenin yanındaki Raci'nin konuşması

Babaanne'nin konuşması

Birgül Karadaş'ın evrakları ve eşi ile ilgili resimleri göstermesi

SÜRE: 05'02"      BOYUT: 229 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

========================================================

3) 230 KİLOLUK CUMA, AYAĞA BİLE KALKAMIYOR

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 230 kilo ağırlığındaki 47 yaşındaki Cuma Yıldız, "Obezite hastasıyım. Fakirlik nedeniyle tedavi olamadım. 25 yıldır evde sürünerek bir hayat yaşıyorum. Üvey annem ile birlikte çaresizce yaşıyoruz" dedi. Esentepe Mahallesi 350 Sokak'ta yaşam mücadelesi veren Cuma Yıldız, 25 yıldır obezite hastalığı yüzünden hayatının çekilmez bir hal aldığını söyledi. Üvey annesiyle eşyasız bir evde zor şartlarda yaşayan Cuma Yıldız, 230 kiloluk ağırlığı ile günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyor. 1990 yılında 70 Kilo olarak askere gidip 90 kilo olarak geldiğini anlatan Cuma Yıldız, sıkıntılarını şöyle anlattı: "Uzun yıllar oldu evimden dışarı çıkamıyorum. Çaresizlik içerisinde devletin uzatacağı eli bekliyorum. Obezite hastasıyım. Fakirlik nedeniyle tedavi olamadım. 25 yıldır eve mahküm olarak sürünerek bir hayat yaşıyorum. Kimsem yok. Üvey annem ile birlikte çaresizce yaşıyoruz. Burada yeğenimizin eşi sağ olsun bütün yadımları yapıyor, ihtiyaçlarımı karşılamaya çalışıyor ama olmuyor. Ben devletime ve doktorlara sesleniyorum. Allah rızası için bana el uzatın, tedavi olmak istiyorum. Çok ama çok zor durumdayım."

Kendi evinin önünü göremeyen ve sokağa çıkamayan Cuma Yıldız, çıktığında ise kendisiyle dalga geçildiğini söyledi.

Üvey anne Meryem Yıldız da "Ben de çok kötü durumdayım. Hiçbir şeyimiz yok. 3 ayda bir devlet maaş veriyor ama yetmiyor. Ev kirası, elektrik, su, çok sıkıntı yaşıyoruz. Evimizin içerisinde eşya yok. İnşallah bizlere de sahip çıkarlar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

230 kiloluk Cuma Yıldız evde görüntüsü

Cuma Yıldız ile röp

Evin içinden görüntü

Üvey anne Meryem Yıldız ile röp

SÜRE: 03'24"     BOYUT: 153 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

========================================================

4)ANIT MEZARDA ARKEOLOGLAR ÇALIŞMAYA BAŞLADI

AYDIN'da, Roma dönemine ait olduğu sanılan anıt mezarda arkeologlar çalışmaya başladı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) 21'inci Aydın Bölge Müdürlüğü tarafından Efeler İlçesi Veysipaşa Mahallesi Çankaya Caddesi'nde yürütülen isale hattı çalışmasında, dün (çarşamba) ortaya çıkan ve Roma dönemine ait anıt mezar olduğu sanılan tarihi yapı, kentte büyük heyecan uyandırdı. Müze Müdürlüğü'ne bağlı arkeologlar, kazı çalışmalarına bugün itibariyle başladı. Aydın Müze Müdürlüğü arkeologları, oda mezardaki çalışmaları titizlikle yürütüyor. Kazı ilerledikçe oda mezarında şekli ortaya çıkarken, çok sayıda küp parçası da bulundu. Kazı çalışmalarının oda mezarın tamamen ortaya çıkarılmasına kadar devam edeceği öğrenildi. Kazı çalışmalarına vatandaşlarda ilgi gösterdi. Yetkililer, vatandaşların kazı çalışması alanına kendi güvenlikleri için yaklaşmamaları konusunda uyardı. İsale hattındaki çalışmalar ise dün itibari ile 15 gün süreyle durdurulmuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İsale hattın çalışmasındaki anıt mezarda arkeologların çalışması

(Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

========================================================

5)948 KONUTA 3 BİN 114 BAŞVURU

MUĞLA'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan bin 106 konuttan 948'inin sahipleri kura çekimi ile belirlendi. Başvurusu kabul edilen 3 bin 114 kişiden kurada ismi çıkanlar sevinç yaşarken, çıkmayanlar ise üzüntülü bir şekilde salonu terk etti.

TOKİ tarafından ihalesi ve yer teslimi aylar öncesinden tamamlanan Muğla merkeze bin 106 konutun yanı sıra 3 cami ve 32 ticaret merkezi yapılacak. Alt gelir grupları için 28 tane 1+1 ve 770 tane 2+1 konutun yapımına başlandı. Muğla'ya yapılacak olan 28 adet 1+1 evlerin satış fiyatı 172 bin 966 TL belirlendi. Yüzde 10 peşinat 17 bin 300 lira ödenecek. 96 ay vade uygulanacak ve aylık bin 622 lira taksit ödenecek. 737 adet yapılacak olan 2+1 konutların satış fiyatı 242 bin 205 lira olarak belirlendi. Yüzde 10 peşinat 24 bin 205 lira ödenecek. 96 ay vade uygulanacak ve aylık taksiti 2 bin 271 lira olacak. 213 adet 3+1 evlerin satış fiyatı 285 bin 425 lira olarak açıklandı. Yüzde 10 peşinat 28 bin 543 lira ödenecek. 96 ay vade uygulanacak ve aylık 2 bin 676 lira taksit ödenecek.

Menteşe İlçesi'nde inşaatı süren bin 106 konut için basın mensupları, adliye personeli ve defterdarlık çalışanları için 208 kontenjan ayrıldı. Geriye kalan 948 konut için Halk Bankası'na 3 bin 114 kişi tarafından başvuru yapıldı. Şartları taşımayan 103 kişinin başvurusu iptal edildi.

Menteşe Spor Salonu'nda bugün 948 konut için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. TOKİ Finansman Dairesi Başkanlığı Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, Muğla ilinde konut ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "İdaremizin öncelikleri arasında ekonomik olarak orta ve alt gelir grubu kapsamında bulunan vatandaşlarımızın konut talebini karşılayacak projeler geliştirmek ve elden geldiğince en düşük maliyetle ve en düşük bir taksit ödeme imkanı sunarak konut edinmelerini sağlama konusu yer almaktadır. Burada çekilişini yapacağımız konutlar, standart satış grubu diye adlandırdığımız bir satış kategorisi kapsamında değerlendirilmemesi gerekiyor. TOKİ, bir kamu kuruluşu olup, hiçbir yatırımda kar amacı taşımamaktadır. Vatandaşımızın konut talepleri ise bulundukları il veya ilçelerde arsa sorunu olmaması halinde mümkün olan en maksimum düzeyde karşılanmaya çalışıyor. Muğla ilinde satışa sunulan konut sayısından daha fazla konuta ihtiyaç bulunuyor" dedi.

Konuşmaların ardından 948 konutun kurası noter huzurunda çekildi. Salonun büyük bölümünü dolduranlar arasında ismi okunanlar sevinç çığlıkları attı. İsmi okunmayanlar ise üzüntü yaşayarak salonu terk etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Salondan genel ve detay görüntü,

-Hasan Hüseyin Çelik'in konuşmasından görüntü,

-Kura çekiminden görüntü,

-Sevinç görüntüsü.

Haber - Kamera Cavit AKGÜN / MUĞLA,

========================================================

6)BAŞKAN ALTEPE: RANT VARSA İNSAN HAYATI İÇİN VAR

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 Ağustos depreminin 18'inci yıldönümünde, kent merkezindeki riskli binaların kaldırılmasından 0,50 emsal artışı ile riskli sitelerin yenilenmesine kadar hayata geçirilen çalışmaları değerlendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Rant varsa insan hayatı için varö dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşümün hızlanması için Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı 0.50 emsal artışı karanın ilk uygulandığı yer olan Nilüfer Sitesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Bursa'dan geçen fay hatlarını, depreme karşı alınan önlemleri ve kentsel dönüşüm konusunu tüm yönleriyle ele aldı.

Altepe,  Bursa'nın deprem riski en yüksek bölgede yer aldığını hatırlattı. Olası bir depremden en az hasarla kurtulmak için kamu kurumlarından özel sektöre hatta Bursa'da yaşayan her bir vatandaşa önemli sorumluluklar düştüğünü dile getiren Başkan Altepe, 1939 yılında 838 hektar olan yerleşim alanın 2016'da 16 bin 397 hektara çıktığını ve Büyükşehir Belediyesi olarak deprem konusuna özel bir hassasiyet gösterdiklerini vurguladı.

12 BİN DAİRE YIKILDI, YERİNE 17 BİN DAİRE YAPILACAK

Çevre düzeni stratejik planından zemin sınıflaması ve sismik tehlike değerlendirmesine kadar gerekli her türlü bilimsel çalışmanın yapıldığına değinen Başkan Altepe, her an gelebilecek olan depremi en az hasarla atlatmak için her türlü çalışmayı yaptıklarına işaret etti.

Başkan Altepe, "Şu anda, Bursa'da kamulaştırarak yıktığımız alanları, yol, spor tesisi, park, çocuk oyun alanı gibi projeler için kullanıyoruz. Göç ve hızlı nüfus artışına paralel olarak kent merkezindeki yoğun yapılaşma nedeniyle birçok mahalle sosyal donatı alanından mahrum kaldı. Böylelikle yıkılma riski bulunan binaların bulunduğu yerler, yoğun yapılaşmadan uzak, rekreasyon alanları ve yollar olarak kente kazandırılıyor. Sadece bu çalışmalar için kamulaştırıp, yıktığımız bina sayısı 4100'ü aştıö dedi. Uyguladıkları 0.50 emsal artışını konutlar için de uygulamak için meclis kararı aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, bu uygulamadan sadece riskli binaların yararlandığının altını çizdi. Her siteye de 0.50 emsal artışı verilmediğini ifade eden Başkan Altepe, "Sitenin durumuna göre 0.10, 0.20, 0.35 gibi emsal uygulaması yapılıyor. Bugüne kadar verdiğimiz emsal artışı oranı ortalaması 0.35. Halen 235 sitenin dosyası geçti. 12 bin daire yıkıldı ve yerine 17 bin daire yapılacak. İki yılda 5 bin daire artışı ortalama 20 bin nüfus demek. Yani yılda 10 bin nüfus artışını karşılayacak konut yapılmış. Oysa Bursa'da nüfus yılda 50 bin artıyor. Yani nüfus artışının 5'te 1'ini bile karşılamayan bir yoğunluktan söz ediyoruz.  Otopark sorununu yer altında çözüyoruz. Böylelikle yer üstü yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak kalıyor. Sadece insan hayatı ve otopark olarak düşündüğümüzde bile bu uygulama büyük avantajlar sağlıyor. Ortada bir rant varsa tamamen insan hayatı için varö diye konuştu.

"KİMSE FRENE BASMAMALI"

Şehrin yaşanılmaz hale geleceği ve yatay büyüme olması gerektiği şeklindeki iddiaları da yanıtlayan Başkan Altepe, otopark sorunu çözülmüş, yeşil alanı ve sosyal donatı alanları olan yenilenen bu sitelerde 100 bin TL'ye satılamayan dairelerin 500 bin TL'ye yükseldiğini, herkesin 'yaşanılamaz hale geliyor' denilen bölgede yaşamak istediğini söyledi.

Tüm vatandaşların daha kaliteli ve güvenli konutlarda yaşamak istediğini vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa'da yatay büyüme için yeterli alanımız yok. Bursa'nın yüzde 50'si orman. Kalan kısımlar da ya sit alanı ya da verimli tarım toprağı. Meyve bahçelerini yapılaşmaya açmamız mümkün değil. Yani yapılaşma alanımız sınırlı ancak iyi kullanırsak bu alan bize yeter. Kentsel dönüşüm hızla devam etmeli. Kimse frene basmamalıö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Toplantı salonundan detaylar, Başkan Recep Altepe'nin konuşması

Enver Fatih TIKIR/BURSA, -

SÜRE: 4dk 44sn

BOYUT: 151 MB

===========================================================

7)EV YANGINDA HASAR GÖRDÜ

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'ndeki bir evde elektrik kontağından çıkan yangında, maddi hasar oluştu.

Musacalı Mahallesi'nde Ekrem Pala'ya ait evde, bugün saat 11.00'de, elektrik kontağından yangın çıktı. 10 kişilik aileden kimsenin bulunmadığı bir sırada çıkan yangın, kısa sürede konuta yayıldı. Ev sakinlerinin üzüm hasadı için bağına gittiği öğrenildi. Vatandaşın ihbarıyla eve gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışması yaptı. Ekipler, yangını diğer konutlara sıçramadan söndürdü. Evde büyük çaplı maddi hasar oluştu. Can kaybının olmadığı yangında, yaklaşık 50 bin TL maddi zararın olduğu belirtildi. Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Ev sahibi Ekrem Pala, "Biz üzüm kesmeye gitmiştik. Komşularımız sağ olsun, itfaiyeyi aramışlar. Geldiğimizde böyle bir tabloyla karşılaştık, ev tamamen yanmış. Çok üzgünüz. Tek tesellimiz yangın sırasında evde kimsenin olmaması. Büyük bir facia önlendi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Küle dönen evde itfaiye ekiplerinin çalışmasından görüntü

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meryem Yıldız Recep Altepe Tuncay Kara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title