Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Şehit annesi: Söz verdim oğlum ağlamıyorum DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenazesi memleketi Samsun'a getirildi.

Şehit annesi: Söz verdim oğlum ağlamıyorum

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenazesi memleketi Samsun'a getirildi. Oğlunun cenazesini asker selamı vererek karşılayan annesi Selma Seçkin, "Ağlamıyorum annem, söz verdim sana. Aslanım geliyor. Adam geliyor" dedi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenazesini taşıyan askeri uçak, Samsun Çarşamba Havalimanı'na indi. Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram için burada düzenlenen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, annesi Selma Seçkin, iş için gittiği Trabzon'da oğlunun şehit haberini alan baba Hakan Bayram, kardeşi Serkan Bayram, yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit annesi Selma Seçkin, oğlunun cenazesini beklerken "Ağlamıyorum annem, söz verdim sana. Aslanım geliyor. Adam geliyor. Peygamber Efendimiz, oğlum senin yanına geliyor tut ellerinden. Allah'ım sana aslan parçası yolluyorum. Sen verdin sen aldın. Ben şehit annesiyim gurur duyuyorum. O şerefsizleri sevindirmem. Sizin kahpe kurşununuza mı gitti benim oğlum, hayır Allah'ım onu aldı" dedi.

Bekar olan ve 5 yıldır görev yapan şehit Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi, tören mangası tarafından uçaktan indirilerek cenaze aracına kadar taşındı. Bu sırada şehit kardeşi Serkan Bayram, "Şehit geliyor ağlamayın. Ağabeyim rüyalarımıza gir ağabeyim" diyerek, cenazenin arkasından yürüdü.

Şehidin kendi aralarında sözlendiği kız arkadaşı Kübra Çakmak da tabutun başında gözyaşı döktü. Şehit Bayram'ın 3 ay sonra görevini tamamlayıp baba evine geleceği ve kız arkadaşı ile nişan yapmayı planladıkları belirtildi.

Haber: Yaprak KOÇER- Hakan ÇELİKBAŞ- Hakan AKGÜN/SAMSUN, -

===========================================

Orgeneral Hulusi Akar : TSK terörle mücadelede büyük kahramanlık ve fedakarlık gösteriyor

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte Şırnak'ta düzenlenen şehit uğurlama töreninin ardından 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı karargahını ziyaret etti.

Askerlere hitap eden Orgeneral Hulusi Akar; elim helikopter kazasında hayatlarını kaybeden şehitleri rahmetle andı. Orgeneral Hulusi Akar, TSK'nın her bir ferdinin vatanımızın ve milletimizin güvenlik ve bütünlüğü için 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla terörle mücadelede büyük kahramanlık ve fedakarlık gösterdiğini, devletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şehit ve gazilerine bir aile samimiyetiyle ve büyük bir onurla sahip çıktığını, başta PKK terör örgütü olmak üzere, tüm terör örgütleriyle mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edildiğini, bölge halkımızın zarar görmemesi için her türlü dikkat ve duyarlılığın gösterildiğini ve bu mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Orgeneral Akar ve beraberindeki heyet, Şırnak Şenoba civarındaki kaza-kırım mevkiine giderek incelemelerde bulundu ve daha sonra bölgeden ayrıldı.

LAR

Haber: ŞIRNAK, -

=======================================

Vali Koçak; İngiliz vatandaşların güvencesi biziz (2)

BÜYÜKELÇİ VE EŞİNDEN BODRUM ZİYARETİ

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore başkanlığındaki heyet, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ziyaretten sonra Muğla'ya hareket etti. Turizm sezonu öncesinde güvenlik ve huzur konularında değerlendirme yapmak için Bodrum'a geldi. Marina Vista Bodrum'da düzenlenen davete, Büyükelçi Moore, görme engelli eşi Maggie Moore ile birlikte katıldı. Maggie Moore'nin 6 yaşındaki rehber köpeği dikkat çekti. Davete ayrıca, Birleşik Krallık Fahri Konsolosluğu Bodrum Temsilcisi Neşe Coşkunsu, Konsolosluk memuru Erbektaş, İstanbul Konsolosluğu görevlisi Timothy Fisher ve Mark Patterson, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Dursun Göktepe katıldı. Büyükelçi Moore, Göktepe ile bir süre sohbet etti.

"BODRUM'U ÇOK SEVİYORUM"

Basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Moore, "Bodrum'da bulunmaktan inanılmaz mutluyum. Çünkü Bodrum'u çok seviyorum. İlk kez 1989 yılında Bodrum'a geldim. Bodrum o günlerde inanılmaz farklıydı, şimdi inanılmaz gelişmiş yer oldu, özellikle tatilciler için. Bodrum özelinde Muğla iline gelen çok turist var. Bu nedenle Bodrum'da bir konsolosluk temsilcimiz var. Her yıl genellikle turizm sezonundan önce ziyaret ediyorum. Antalya'dan İzmir'e kadar ziyaret ediyorum. Çünkü başka konsolosluklarımız da var deniz kıyısında var. Sezon için hazırlıklar nasıl, bu tip soru soruyorum. Özellikle vali, kaymakam, belediye başkanları ve emniyet müdürlükleri ile görüşüyorum. Çünkü onları teşekkür etmek istiyorum. İngiliz turistlerinin güvenini ve mutluluğunu onlar sağlıyorlar. En azından yılda bir kez İngiltere büyük elçiliğinin onlara teşekkür etme ziyareti oluyor" dedi.

Türkiye'deki güven ortamını da değerlendiren Moore, "Türkiye bildiğiniz gibi son iki yıldır çok zor bir dönem geçirdi. Darbe teşebbüsü vardı, onun dışında çeşitli korkunç vahşet terörist eylemleri ve saldırıları vardı. Tabii ki buna karşı Türk yetkilileri çok kararlı bir şekilde güvenliği sağlamak için tedbirler alıyorlar ve özellikle tatil yerlerinde havalimanlarında çok iyi tedbir alıyorlar. Bu konuda çok profesyoneller, özellikle güvenlik konusunda Türk yetkilileri çok profesyoneller. Bu nedenle bizim Seyahatçilerimiz hala diyor ki, lütfen İngiliz vatandaşlar Eğer Türkiye'ye gelmek isterseniz Tamam olur, çünkü bu tip tedbirler var. İngiliz vatandaşları terörizmi de biliyorlar ve tanıyorlar. Geçen hafta bildiğiniz gibi Manchester de bir terör saldırısı oldu, her yerde olabilir fakat bu konuda özellikle Türkiye ile Birleşik Krallık işbirliği çok yakın. Biz özellikle terör, terörizmle mücadele konusunda çok iyi işbirliği yapıyoruz. Bu nedenle iyi, terörizm bir an için bir tarafa bırakın, Türkiye çok sakin güvenli bir yer suç oranı çok az genellikle İngiliz turistler buraya geliyorlar. Kale, antik tiyatroya ziyaret etmek için, çok mutlu oluyorlar onların tatilleri sıkıntısız ve mutlular" dedi.

Davetin ardından Moore, Bodrum Kaymakamlığı'nda, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve yerel yönetim temsilcileri ile düzenlenen toplantıya katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Davete katılanlardan görüntü

Moore ile röp.

Büyükelçi'nin eşi ile birlikte görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

================================================

Zonguldak'ta otomobil elektrik direğine çarptı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Gülüçü Beldesi'nde rampadan inerken kontrolden çıkan otomobil, elektrik direğine çarparak durabildi. Sürücü ise kaza yerinden ayrıldı.

Kaza, öğle saatlerinde Çengel Burnu Sokak'ta meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen sürücü, iddiaya göre rampadan inerken arıza yapan 67 LV 054 plakalı otomobilini, istinat duvarına çarptırarak durdurmak istedi. Kontrolden çıkan otomobil aşağıya doğru savrulup alt yolun bitişiğinde bulunan elektrik direğine çarparak durdu. Direkte yan duran otomobilin sürücüsü olay yerinden ayrılırken, kazayı gören çevre sakinleri şaşırdı. Haber verilmesiyle gelen polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü

-----------------------------

-Elektrik direğinde asılı kalan otomobil

-Otomobilin çevreye dağılan parçaları

-Otomobilin çarptığı istinat duvarı

-Mahalle halkı ile röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===================================================

Öğretmen bunu yaparsa

ÜNİVERSİTELİ GENCİ BEYZBOL SOPASIYLA DÖVDÜ İDDİASI

MUĞLA'nın Menteşe İlçesi'ndeki bir lisede öğretmen Ş.K. (Şefir Karataş), iddiaya göre, trafikte tartıştığı üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Uğur Coşkun Yürek'i beyzbol sopasıyla döverek hastanelik etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrenci 24 yaşındaki Uğur Coşkun Yürek, kız arkadaşıyla birlikte Menteşe'nin Yeniköy Mahallesi'nde motosikletle eve gitmek üzere yola çıktı. Bu sırada karşı yönden Menteşe 75. Yıl Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Ş.K.'nın kullandığı 48 AB 744 plakalı otomobile, Yürek'in yönetimindeki motosiklet yolda burun buruna geldi. Yürek ile Ş.K arasında, yol verme meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonucunda Ş.K., iddiaya göre, aracında bulunan beyzbol sopasıyla Yürek'e vurmaya başladı. Yüzüne ve vücudunun değişik yerlerine darbe alan Yürek, kanlar içerisinde yere yığıldı. Kız arkadaşının önünde darp edilen Yürek, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Polis tarafından gözaltına alınanan ve Hamdi Bey Polis Merkezi'nde ifadesi alınan Ş.K., daha sonra serbest bırakıldı. Hastanede dudağına 10 dikiş atılan ve 3 gün iş görmemezlik raporu alan Yürek ise Savcılığa giderek şikayetçi oldu. Darba uğrayan Uğur Coşkun Yürek, "Ş.K. tarafından öldürülesiye darp edildim. Trafikte yaşanan küçük bir sözlü tartışma sonucunda, şoför koltuğunun altından çıkarttığı beyzbol sopasıyla vücudumun çeşitli yerlerine ve yüzüme direk karşıdan vurarak yüzümde ömür boyu geçmeyecek kalıcı bir yaraya sebep oldu. Kamuya mal olmuş ve hem yetiştirdiği çocuklara hem de ülke vatandaşlarına örnek olması gereken bir insanın, arabasında sopa bulundurması ve gerek gördüğünde karşısındaki üniversite öğrencisinin canını hiçe sayarak kullanması son derece vahşi ve herkes tarafından bilinmesi gereken bir olaydır. Ben başta emniyet müdürlüğüne ve BİMER olmak üzere, tüm hukuki yollara başvurdum ve bu vahşetin cezasız kalmaması için mücadelemi başlattım. Eğer siz de benim gibi burada çok büyük bir yanlışlık ve vahşet olduğunu düşünüyorsanız olayla ilgili elimde olan her şeyi paylaşmaya hazırım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Uğur Coşkun Yürek ile röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

=======================================================

Serinlemek için gölete giren 15 yaşındaki iki öğrenci boğuldu

BURSA'nın  İnegöl ilçesinde serinlemek için Boğazköy barajı bitişiğindeki gölete giren 3 öğrenciden 15 yaşındaki Bünyamin Güzeltaş ile aynı yaştaki arkadaşı Metin Şener boğuldu.

Huzur Mahallesi'nde oturan Abdülhamithan ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Bünyamin Güzeltaş ile Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu Mesleki ve Teknik Lisesi birinci Sınıf öğrencisi Metin Şener ve arkadaşları Yusuf Kolkonca, bugün okula yerine yüzmek için evlerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Boğazköy Barajı'na gittiler.

Yaya olarak baraja ulaşan gençlerden Bünyamin Güzeltaş  ve  Metin Şen, kıyafetlerini çıkararak, baraj gölünün hemen yanında iş makinaları tarafından alınan topraklar nedeniyle yağışlarla oluşan gölete girmek istediler.

Yüzme bilmedikleri için gölete girdikten bir süre sonra çırpınmaya başlayan arkadaşlarını gören Yusuf Koldanca, kıyafetlerini çıkarıp arkadaşlarını kurtarmak için gölete atladı.

Yüzme bilmeyen Yusuf Koldanca, boğulacağını anlayınca sudan zorlukla çıkarak, cep telefonuyla itfaiye ve 112 Acil Servisi aradı.  Olay yerine gelen ekipler de Bursa Emniyet Müdürlüğü sualtı polisinden yardım istediler. Sualtı polislerinin yaptığı çalışma sonucu iki gencin cansız bedenleri sudan çıkarıldı.  İki gencin cansın bedenlerini gören arkadaşı Yusuf Koldanca, "Abi bir müdahale edin belki yaşıyorlardırö diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Oruçlu oldukları öğrenilen iki gencin cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırılarak olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-İki gencin cesedinin ekipler tarafından çıkarılma görüntüleri

-Ölen gençlerle gelen arkadaşının gözyaşı görüntüleri

-Ekiplerin ve gölet ile barajın genel görüntüleri

-Detaylar

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), –

==========================================================

Düzce'de trafik kazası: 2 polis yaralandı

DÜZCE'de, hafif ticari araç ile çarpışan polis aracında 2 polis memuru yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Kiremitocağı Mahallesi Hastane Sokak'ta meydana geldi. Bayram Ceylan yönetimindeki 34 DP 9241 plakalı hafif ticari araç, polis memuru Zafer Şimşek'in kullandığı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait resmi polis aracıyla çarpıştı. Yolda ters dönen araçta polisler Zafer Şimşek ve Erdal Atik, yaralandı. Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü

-----------------------------

-Kaza yapan araçlar

-Polis aracı

-Polisin çalışması

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===========================================================

Semt sahası açılışında çocukların gözü önünde kurban kesilmesine tepki

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde çocuk ve gençlere yönelik olarak belediye tarafından yaptırılan semt sahasının açılış töreninde çocukların gözleri önünde kurban kesilmesi dikkat çekti.

Keşan Belediyesi tarafından Yenimescit Mahallesi Zati Yörüker Caddesi Songül Sokak'ta çocuk ve gençlere yönelik yaptırılan, içerisinde suni çim saha, basketbol sahası ile çocuk oyun grubu bulunan semt sahasının açılışı törenle yapıldı. Törene, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Cengizhan Aktan ve Salim Şevik, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar ile çok sayıda davetli katıldı. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, açılışta yaptığı konuşmada çocukları ve gençlere yeni bir spor sahası kazandırdıklarını belirterek, "Mahalle sakinlerinden buraya sahip çıkmalarını istiyoruz. Burayı belediyemiz çocuklarımız için yaptırdı. Çocuklarımız ve gençlerimiz güle güle kullansınlar. Kötü alışkanlıklardan uzak durup burada spor yapsınlar. Spor gençleri kötülüklerden uzak tutarö dedi. Daha sonra ise dua edilerek, açılış kurdelesi kesildi.

Açılış nedeniyle semt sahasına getirilen kurbanlık koyunun giriş kapısında çocukların gözleri önünde kesilmesi ise dikkat çekti. Kurban kesildikten sonra bazı vatandaşlar çocukları bulundukları yerden uzaklaştırmaya çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Belediye başkanının çocuklarla sohbeti

-Açılış duası

-Belediye başkanının konuşması

-Açılış kurdelesinin kesilmesi

-Çocukların önünde kurban kesilmesi

-Kurbanın çevresinde toplanan çocuklar

-Semt sahası genel gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Bayram Diyarbakır Bodrum Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title