Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)PKK, ÇAMURA SAPLANAN BOMBA YÜKLÜ MİNİBÜSÜ PATLATTIMUŞ'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik Beldesi ile Gündüzü Köyü arasında çamura saplanan bomba yüklü minibüsü PKK infilak ettirdi.

1) Pkk, ÇAMURA SAPLANAN BOMBA YÜKLÜ MİNİBÜSÜ PATLATTI

MUŞ'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik Beldesi ile Gündüzü Köyü arasında çamura saplanan bomba yüklü minibüsü PKK infilak ettirdi.

Olay, bugün saat 08.30 sıralarında Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesi yakınlarında meydana geldi. Rüstemgedik'ten Gündüzü köyüne doğru gitmekte olan bomba yüklü minibüs, dikkatsizlik sonucu yoldan çıkarak şarampole girdi. Çamura batan minibüs, tüm çabalara karşın çıkaramayan teröristler, içerisinde yaklaşık 4 ton patlayıcının bulunduğu minibüsü infilak ettirdi. Büyük bir patlamanın ardından çamurlu alanda çukur oluştu. Bulanık ilçesiyle çevre köylerden de duyulan patlamanın ardından asker ve polis, karayolunu ulaşıma kapattı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, olay yeri inceleme ekipleri, detaylı araştırma yaptı.

Yetkililer, "Olay yerinde titiz bir çalışma yürütülüyor. Teröristlerin kimi ya da kimileri hedef aldığı bilinmiyor. Ancak, minibüsün kayarak çamura saplanması belki de büyük bir faciayı önledi" dediler.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olay yerinden

Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL MUŞ,

======================================================

Siir'te Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı göreve başladı (EK)

2)İLK TALİMATI OTOBÜSLERİN ÇALIŞMASI VE ÇÖPLERİN TOPLANMASI OLDU

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Turcer Bakırhan yerine Belediyeye kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, başkanlık makamına oturduktan sonra ilk talimatı, kontak kapatan belediye otobüslerinin çalışması ve şehirde biriken çöplerin toplanması oldu. Taşkın, makamında Özel Kalem, Personel işleri, Temizlik işleri ve Basın bürosu müdürlerini çağırarak belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Makamda belediye kurum müdürleri ile yaptığı kısa toplantının ardından konuşan Başkan Vekili Ceyhun Dılşad Taşkın, "Şehir içinde çalışmayan belediye otobüslerinin ve toplanmayan çöplerin toplanması için gerekli talimatları verdim" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Siirt Belediyesine gelen işçilerin Polis kontrolünde aranması

-Belediye Başkanlarının isimlerinin bulunduğu levhalar

-Belediye Başkanlığına vekil olarak atanan Ceyhun Dılşad'ın makam görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turhan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

======================================================

3)HAKKARİ VALİSİ TOPRAK, KANAAT ÖNDERLERİYLE TOPLANTI YAPTI

HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak, kent merkezi ve ilçelerindeki aşiretlerin ileri gelenleriyle yemekte bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Bir otelde verilen yemeğe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali yardımcısı Hasan Ongu, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, il Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdür Vekili Sinan Ergen ve aşiretlerin ileri gelenleri katıldı. Yemek öncesi konuşan Vali Toprak 2,5 ay önce aşiretlerin önde gelenleriyle geniş kapsamlı toplantı yaptıklarını, bugün de bu toplantının ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN İSTİŞARE YAPACAĞIZ

Vali Toprak bu tür toplantıların süreceğini belirterek,"İlimizin ileri gelenleri, il müdürlerimiz, vali yardımcılarımız, komutanlarımız ve başsavcımızla da konuları birlikte değerlendirerek, ilimizin her türlü probleminin çözümü için istişare yapacağız. Bu toplantıların çok faydalı olduğunu bir önceki toplantımızın yansımalarından bizzat gördük. Dışarıdan gören ve değerlendiren Hakkarililerin fikir babası olan sizlerle beraber olmak bizlere de yeni görüş açıları, yeni ufuklar açabilir. Bizim atlamış olduğumuz veya dikkatimizden kaçan konuları biz sizlerle istişareler içerisinde vakıf olabiliyoruz. Bizim de sizlere iletebileceğimiz konular olabiliyor" dedi.

Görüntü DÖkümü

-------------------

-Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın konuşması

-Toplantıya katılan yetkililer ve aşiretin önde gelenleri

-Detaylar

(Haber-Kamera: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 164 MB

SÜRE: 2 DK 32 SN

======================================================

4)DIŞ CEPHE ASANSÖRÜ KOPTU, 2 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

SİVAS'ta inşaat halindeki binanın 5'inci katında çalışan Ömer Coşkun (28) ve Abuzer Dalkıran (23) dış cephe asansörünün binadan kopması sonucu yere düşerek yaşamını yitirdi.

Olay, öğle saatlerinde Eğriköprü Mahallesi'nde meydana geldi. Dış cephe yalıtımı işçileri Ömer Coşkun ile Abuzer Dalkıran inşaatın 5'inci katında çalışırken dış cephe asansörü koptu. Asansörün devrilmesiyle birlikte yeren düşen Dalkıran olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır şekilde yaralanan Coşkun ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Coşkun ve Dalkıran'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere hastanenin morguna kaldırıldı. Coşkun ve Dalkıran'ın acı haberini alarak hastaneye gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu. Polis ekipleri ise olay yerinde incelemelerde bulundu. İşçilerden Ömer Çoşkun'un evli ve 1 çocuk babası, Dalkıran'ın ise bekar olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İnşaattan görüntüler

-Kopan asansör kısmı

-Hastaneden görüntü

-Ölen işçilerin fotosu

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

======================================================

5)KIBRIS GAZİSİ ASKERİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

İZMİR'in Bergama İlçesi'nde kalp krizinden ölen Kıbrıs gazisi 63 yaşındaki Celil Kıyar, askeri törenle toprağa verildi.

Bergama'ya bağlı Tepeköy Mahallesi'nde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Kıbrıs gazisi Celil Kıyar, dün (çarşamba) saat 20.30'da evinde fenalaştı. Yakınları tarafından otomobille Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kıyar'ın kalp krizi geçirdiği belirlendi. Yapılan müdahalelere rağmen, Kıyar öldü. Kıyar'ın 2 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu felç olarak yatağa bağımlı hale geldiği belirtildi.

Kıyar'ın cenazesi bu sabah hastane morgunda alınarak Tepeköy Mahallesine getirildi. Burada aile fertlerinden helallik alınmasının ardında Tepeköy Cemevi'ne getirildi. Alevi dedesinin kıldırdığı cenaze namazını ardından Tepeköy Mezarlığında toprağa verildi. Düzenlenen askeri törene, Bergama Garnizon Komutanı Alp Özgür Gürpınar, Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Koştu, CHP İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Başkanı Namık Kemal Eroğlu, Bergama Garnizonunda görev yapan subay, astsubay ve uzman erbaşlar, aile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Cenaze namazından görüntü

Kıbrıs Gazisinin asker tarafından taşınması

Kıbrıs Gazisinin fotoğrafı

Haber- Kamera: Cevdet ŞEN / BERGAMA (İzmir),

=======================================================

6)BULGAR POLİS MÜDÜRÜNÜN KIZI KAPIKULE'DE UYUŞTURUCUYLA YAKALANDI

EDİRNE'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Bulgar uyruklu 23 yaşındaki Desislava I.'nın montunun içerisine gizlenmiş 3 kilo marihuana maddesi ele geçirildi. Bulgaristan'da İlçe Emniyet Müdürü olan Miroslava I.'nın kızı olduğu ortaya çıkan Desislava I. ve giriş yaptıkları otomobili kullanan 30 yaşındaki Ahmet K. tutuklandı. Otomobilde yolcu olarak bulunan Desislava I.'nın 19 yaşındaki kız kardeşi Zornitsa I. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bulgaristan'ın Soya kentinden yola çıkan Ahmet K.'nın kullandığı otomobil, dün sabah Türkiye'ye giriş yapmak için Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi. Gümrük işlemlerinin ardından şüphe üzerine otomobilin sürücüsü Ahmet K., yolcu olarak bulunan Desislava I. ve kız kardeşi Zornitsa I.'nın üzerine arandı. Bulgaristan'da Hukuk Fakültesi 4'ncü sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Desislava I.'nın montuna gizlenmiş 3 kilo marihuana (esrar) maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 2'si Bulgar uyruklu 3 şüpheli işlemlerinin ardından dün akşam Edirne Adliyesi'ne sevk edildi.

İKİSİ TUTUKLANDI

Savcılık sorgularında uyuşturucunun kendilerine ait olduğunu itiraf eden Desislava I. ve otomobilin sürücüsü Ahmet K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kız kardeş Zornitsa I. ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BABASI POLİS MÜDÜRÜ ÇIKTI

Üzerinde uyuşturucu ile yakalanan Hukuk Fakültesi öğrencisi Desislava I.'nın babası Miroslava I.'nın Bulgaristan'daki bir ilçenin Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Kızlarının gözaltına alındığını duyarak Edirne'ye gelen baba Miroslava I., kızının uyuşturucu ile yakalandığını öğrenince şaşkına döndü. Adliyede, "Şimdi ben Bulgaristan'a nasıl döneceğim, kızım nasıl uyuşturucu ile yakalanır?" diyerek gözyaşı döktü. Elleri kelepçeli olarak adliyeden çıkarılan kızını araca kadar yalnız bırakmayan baba Miroslava I., adli kontrolle serbest bırakılan diğer kızı Zornitsa I. ile birlikte adliyeden ayrıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü DÖkümü

-------------------

-Şüphelilerin adliyeden çıkışı

-Otomobilin sürücüsü Ahmet K.

-Uyuşturucuyla yakalanan kızın araca binmesi

-Serbest bırakılan kız kardeş

-Polis müdürü baba detay

-Edirne Adliyesi genel

-Kapıkule gümrük kapısı

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

======================================================

7)GAZİANTEP'TE MERCİDABIK ZAFERİ ANLATILDI

GAZİANTEP'te, Türk Tarih Kurumu ile Gaziantep Üniversitesi işbiriliğiyle '500'üncü yılında Mercidabık' sempozyumu düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi'nde Mercidabık Zaferi'nin 500'üncü yıldönümü nedeniyle sempozyum düzenlendi. Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma; Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Rektör Prof. Dr Ali Gür, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Yavuz Sultan Selim'in, 16'ncı yüzyılda Ortadoğu'daki buhrana Mercidabık seferi ile son verdiğini söyledi.

Rektörü Prof. Dr Ali Gür ise, Mercidabık Zaferi ile İslam birliğinin sağlandığın kaydederek, şöyle dedi:

"Bugün İslam birliğini oluşturmak için, Cerablus, El Bab arkasından o bölge alınarak Suriye'nin güven altına alınması gerekiyor. Tarih bize şunu söylüyor; eğer Suriye'ye hakim olamazsanız, asla Ortadoğu'ya hakim olamazsınız. Yavuz Sultan Selim 500 yıl önce halifeliği alarak İslam dünyasına huzur getirdiyse, bugün İslam dünyasını yanlış ellerde yanlış anlaşılıyor, İslam rencide ediliyor. Bu yüzden Dabık çok önemlidir."

Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ve Rektör Dr. Gür tarafından Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan'a sempozyum anısına hediye takdim edildi. Prof. Dr. Turan da Misak-ı Milli Haritası ve Beyannamesi hediye etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Sempozyuma katıanlar

Konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 116 MB

===================================================

8)TÜRKİYE LAVANTA ÜRETİMİNDE FRANSA'YA RAKİP OLMAYI HEDEFLİYOR

TRAKYA Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Türkiye'nin 100 Euro'dan ithal ettiği lavanta bitkisini üretmek için 10 dekarlık alanda ekime başladı. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Adnan Tülek, "Lavanta üreterek ülkenin lavanta yağında dışı bağımlılığı ortadan kaldırıp şu an dünya pazarında ilk sırada bulunan Fransa ve Bulgaristan'a rakip olmayı amaçlıyoruz" dedi. Edirne'de Trakya Tarımsal Araştırma Merkezi Enstitüsü geçtiğimiz yıl denemek amacıyla 4 dekarlık alanda ekimini yaptığı lavanta bitkisi yeşerince bu yıl ekimi artırıp 10 dekarlık alanda üretime geçti. Enstitü bugün, Karağağaç Mahallesi Meriç Nehri kenarındaki 10 dekarlık tarlasındaki ekim için etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Edirne Valisi Günay Özdemir, Enstitü Müdürü Dr. Adnan Tülek, bazı kurum müdürleri ile üreticiler katıldı. Vali Özdemir, dünya'nın en fazla gelir getiren bitkisinin kentte çeltik ve ayçiçeğinden sonra en çok ekilen bitki olacağını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde alternatif tarım ürünleri hakkında toplantımız oldu. Özelikle ne üretebiliriz diye bir düşüncemiz oldu. Komşu ülkemiz Bulgaristan ile tarımsal araştırma merkezimiz iş birliği içinde lavantanın bölgemizde çok iyi bir şekilde yetişebileceği, dünyanın en fazla gelir getiren ürün olduğu için lavanta ekimini denemek amacıyla başlattık. Önümüzdeki 5 yıl içinde lavantada üretiminde çok daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum" dedi.

"FRANSA VE BULGARİSTAN'A RAKİP OLACAĞIZ"

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Adnan Tülek, kentte lavanta üreterek ülkenin lavanta yağında dışı bağımlılığı ortadan kaldırıp şu an dünya pazarında ilk sırada bulunan Fransa ve Bulgaristan'a rakip olmayı amaçladıklarını söyledi. Fide masrafından başka bir maliyeti olmayan, dekar başına ise 10-12 litre yağ elde edilen lavantanın çok kazançlı bir bitki olduğunu anlatan Tülek, "Bir tarlada dekardan 10-12 litre arasında yağ elde ediliyor. Bulgaristan'da yağın litresi 100 avro'nun üzerinde satılıyor. Bu da dekar başına bin avro'luk bir gelir anlamına geliyor. Lavantada en büyük girdi ilk aşamada fide teminidir. Bunun da yaklaşık maliyeti bir dekara yaklaşık 2 bin civarında oluyor. Dünyada lavanta yağı üretimi konunda Fransa ve Bulgaristan'ın ilk sıralarda yer alıyor. Araştırma Enstitüsü olarak Bulgaristan'dan temin ettiğimiz çeşitleri burada Edirne'de üretip, çiftçilerimize fide temin etmeyi başladık. Şu an yaklaşık 100 dekar alanda ekimine başlandı" dedi.

Vali Günay Özdemir'in lavantayı temsili olarak toprağa ekmesinin ardından, enstitü çalışanları tarım makinesiyle tarlada lavanta ekimine devam etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Vali Özdemir gelişi

Özdemir'in açıklaması

Valinin lavanta ekimi yapması

İşçilerin lavanta ekmesi

Genel detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Rüstemgedik Bulanık PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title