Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA Devlet Tiyatrosu (ADT), perdelerini Pervin Okur'un yazdığı ve Tayfun Erarslan'ın yönettiği 'Ah-u Zelha' adlı oyunla açtı.

/////////////

tiyatroda perde açıldı

ADANA Devlet Tiyatrosu (ADT), perdelerini Pervin Okur'un yazdığı ve Tayfun Erarslan'ın yönettiği 'Ah-u Zelha' adlı oyunla açtı.

Dekorunu Behlül Tor, ışıklandırmasını H. İbrahim Karahan, giysi tasarımını Ceren Karahan, koreografisini Nurdan Sinkil, müziğini Tanju Kumbaracıoğlu'nun yaptığı ve 40 kişinin rol aldığı 2 perdelik oyun, seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Mezopotamya topraklarında toprak kavgası, güç ve iktidar savaşlarının anlatıldığı oyunun sezon boyunca sahneleneceği duyuruldu.

SEYİRCİYE ÇAĞRI

Oyun öncesinde oyunun yönetmeni Tayfun Erarslan ile birlikte açıklama yapan ADT Müdürü Fırat Demirağ, geçen sezon 144 bin 619 seyirciye ulaştıklarını belirterek, bu dönem daha fazla seyirci toplayacaklarını kaydetti. Bilet fiyatlarının aynı kaldığını ifade ederek seyircileri tiyatroya davet eden Demirağ, "Çukurova topraklarında, sanata ve sanatçıya çok büyük değer veriliyor. Bugüne kadar bizleri hiç yalnız bırakmayan tiyatro severleri yine oyunlarımıza bekliyoruz" diye konuştu.

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)

(3.10.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

Marka şehrin patronları kitap oldu

'PATRONLAR BOSS Okur" sloganıyla 2010 yılında yayın hayatına başlayan BOSS İş ve Ekonomi Dergisi'nin kapak röportajları kitap oldu. "Çıraklıktan Patronluğa: İş'te Benim Hikayem" adıyla okurların beğenisine sunulan kitap ülkemiz ekonomisine damgasını vuran Gaziantepli 30 işadamının çıraklıktan başlayıp sanayiciliğe kadar uzanan başarı öykülerini anlatıyor.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkay Dereli'nin önsözünü kaleme aldığı "Çıraklıktan Patronluğa: İş'te Benim Hikayem" kitap raflarındaki yerini aldı. Kitabın ekonomi çevrelerince önemli bir arşiv niteliği taşıması, sanayi ve iş dünyasına ışık tutması, üniversitelerin ekonomi bölümleri için önemli bir kaynak ve başucu kitabı olması bekleniyor.

ÇOCUKLUKTAN CESUR YATIRIMLARA

Telgraf Medya Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Gözütok, bünyelerindeki BOSS Yayınları'ndan çıkan "İş'te Benim Hikayem"in sanayici ve işadamlarının kendi ağızlarından, çıraklıktan patronluğa uzanan zorlu süreçlerini gözler önüne serdiğini söyledi. Gözütok, kitabın Gaziantep sanayisinin yükseliş sürecini anlatan ilk ve tek yayın olduğnu ifade ederek "Kitapta; Gaziantepli işadamlarının çocukluk yılları, işletmeye ilk adım atışları, yaşadıkları zorluklar, aldıkları cesur kararlar, yatırım hamleleri, yönetim anlayışları, büyüme stratejileri, geleceğe dair öngörüleri ve özel yaşamlarından bilinmeyen yönlerini bulmanız mümkün" dedi.

TECRÜBELİ İSİMLERDEN ÇARPICI ÖRNEKLER

İşadamlarının çarpıcı hayat hikayelerini paylaştığı kitapta, "İşletme içerisinde haşıl yiyerek büyüdüm" diyen Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, iş yaşamının her karesini, fırtınalı günlerde bile gemisini nasıl sakin ve tam gaz yüzdürebildiğini anlattı. Konukoğlu'nun, "En çok sevdiğim yatırım tekstil. En çok zevk aldığım yatırım tekstil. Onun gürültüsüne hayranım. Makine sesi bana ninni gibi geliyor" cümleleri tekstilin önemini vurularken, geleceğin sektörünün de enerji olduğu görüşü dikkat çekiyor.

RİSK VE BAŞARI

Başarıda cesaretin ve risk almanın önemini ise Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, yaşamından çok özel örneklerle anlatıyor. 23 yaşında İran-Irak savaşı sırasında hayatını da tehlikeye atarak, uçakla Ürdün'e, oradan bir araba kiralayarak 1400 kilometre yol yapıp Şattülarap'a teklif vermeye giden Topçuoğlu, tank ve top sesleri arasında başka hiçbir firmanın cesaret edip gidemediği için tek başına ihale alıp Gülsan Holding'in ilk ihracatını gerçekleştirdiğini aktarıyor.

Ahmet KAYA / GAZİANTEP, (DHA)

(AK/EŞ) (3.10.2012 FOTOĞRAF)

//////////

TSK sergisi Gaziantep'de

GAZİANTEP'te Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) koordinatörlüğünde düzenlenen '4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi'nde sanayicilere savunma alanına yatırım çağrısı yapıldı. Sergiyi gezen Gaziantepli işadamları, imkan verilmesi halinde milyonlarca lira ödenerek satınalınan malzemeleri yapabileceklerini söyledi.

TSK'nın koordinatörlüğünde Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) destekleriyle savunma sanayinde yurt dışı kaynak kullanımını azaltmak amacıyla düzenlenen '4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi' Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açıldı.

Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın katıldığı sergide, talaşlı imalat, dövme, döküm gibi üretim yöntemleriyle üretilen malzemeler, bağlantı elemanları, lastik, plastik malzemeler, tekstil malzemeleri, filtreler, elektronik ve kimyasal malzemeler gibi çok farklı ürün gruplarına ait yaklaşık 3 bin 500 kalem malzeme sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Vali Vekili Mevlüt Kurban, TSK'nın doğru adrese geldiğini ve Gaziantepli sanayicilere kefil olduklarını söyledi. Gaziantep sanayisine fırsat verilmesi halinde TSK'nın ihtiyacı olan tedariğin buradan karşılanabileceğini belirten Kurban, "Kıbrıs çıkarmasında, malzemenin kendimize ait olmamasının sıkıntısı yaşadık. Cumhuriyeti kurarken, ölüm kalım savaşında bu çok daha fazla yaşandı. Stratejik malzemeler bakımından dışarıya bağımlı olunmasının ne kadar acı olduğunu biliyoruz" dedi.

Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver ise, TSK'nin ihtiyaçlarıyla Gaziantep sanayisini bir araya getirerek, yerli savunma sanayinin geliştirilmesi çalışmalarına bölgede ivme kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Şanver, TSK'nın envanterinde bulunan veya envanterine yeni girecek olan sistemlerin lojistik ihtiyaçlarının karşılanması sırasında milli tedarikçiler bulmayı amaçladıklarına, böylece sanayicilerin büyüme ve yurt dışına açılma olanağı bulacaklarını dile getirdi.

BİZ BU İŞİ YAPARIZ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise ülke olarak ekonomik zorlukları aşıp bugünlere gelindiğini anımsattı. "Yeni ürünleri yapmak, yeni icatları çıkarmak gerek. Dünyaya servis yapan bir sanayi haline gelmemiz gerekiyor" diyen Konukoğlu, "Biz hazırız, yeter ki imkan verin. Kalıpları siz yaptırın bize kiraya verin. Ben yapamazsam başkasına verin. Böylece Türkiye de kalıp çöplüğüne dönmez" diye konuştu. Kurtuluş Savaşı'nda hiç bir şeyi olmayan Gaziantep'te boruların tüfeğe dönüştürüldüğünü hatırlatan Konukoğlu, "Bize tanınan imkanın karşılığını fersah fersah vermeye hazırız. Gelin bu işlemi buradan başlatalım. Bunu bir seferberlik olarak kabul edelim. Önümüzdeki bürokratik engelleri kaldırın. Biz hazırız, emirlerinizi bekliyoruz" dedi.

Zeki GÜNAY / GAZİANTEP, (DHA)

(3.10.2012)

//////////////

Yürüyüş Günü'nde bandolu yürüyüş

ADANA'da, 3- 4 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Yürüyüş Günü, nedeniyle 500 kişi bando eşliğinde yürüdü. Adana Valiliği önünde toplanan yürüyüşseverler, Dünya Yürüyüş Günü'nü 2 kilometre uzaktaki Atatürk Parkı'na kadar bando eşliğinde yürüyerek kutladı. Yürüyüşe katılan Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gencer, sağlık için herkesi hareketli yaşama davet ettiklerini söyledi. Atatürk Parkı'nda tamamlanan yürüyüşe katılanlara Adana Valiliği tarafından su dağıtıldı.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(3.10.2012/FOTOĞRAF)

/////////

Hayvan pazarına tepki

ANTAKYA'nın Küçükdalyan beldesinde Antakya Belediye Mezbahanesi önünde kurulmak istenen hayvan pazarı, bölge halkının tepkisine neden oldu. Hayvan pazarının yerinin tarihi eser olduğunu iddia eden belde halkı, yürüyüş düzenleyip, pankartlar açarak uygulamaya karşı çıktı. Yürüyüşe çok sayıda kadın ve çocuk da katıldı. Tepki gösterenler arasında bulunan Küçkdalyan Belediyesi eski Başkanı Vahip Sahil, dünyanın en büyük mozaik müzesinin Küçükdalyan'da olduğunu söyleyerek yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

Mehmet EZER/ANTAKYA,(DHA)

(3.10.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

CHP'li Anafarta'ya kadın desteği

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, partisinin Kadın Kolları'nın toplantısına katıldı. Adana Barosu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen '1. Eşgüdüm Toplantısı'nda CHP İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç ve ilçe kadın kolları başkanları ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Yaptığı konuşmada katılımcı ve çoğulcu belediyecilik anlayışıyla Seyhan'ı kadınlarla güzelleştireceklerini ve kalkındıracaklarını ifade eden Anafarta, "Adana'daki kadınlarımızın CHP için yoğun bir çaba gösterdiğini görmek bana büyük bir mutluluk veriyor. Adana'da kadınlarımızın destekleriyle CHP kadrolarının yerel yönetimlerde görev alacağına inanıyorum" dedi. Anafarta, 11 Ekim'de düzenleyeceği toplantıda Seyhan için hazırladıkları projeleri açıklayacaklarını kaydetti.

ADANA,(DHA)

////////

Partililere hitaben bir konuşma yapan Başkan Çelik, kadınların ülke için çok önemli olduğunu ifade ederek "Önümüzde yerel seçimler var. 27 Ekim 2013'teki seçimler için çalışmalarımızı plan ve program içerisinde yoğunlaştırmalıyız. Özellikle üye sayımızı her geçen gün daha da artırmalıyız. Yolumuz açık olsun. Tüm çalışma arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

ADANA,(DHA)

//////////

10 milyon TL'ye taşkınlar önlenecek

MERSİN'in Tarsus ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nce başlatılan çalışma kapsamında Berdan Nehri'nde yapılacak düzenleme ile suyun akış hızı azaltılarak, köy ve araziler su taşkınlarına karşı korunacak. 10 milyon TL'ye mal olacak çalışma, aşırı yağışlar nedeniyle taşan Berdan nehrinin etkilediği Kulak, Bahşiş ve Egemen köyleri ile Aynaz Ovası'ndaki tarım arazilerin yanı sıra Tarsus-Kazanlı turizm bölgesinde yapılacak otel ve tesislerinin de olası su taşkınlarından etkilenmesini önleyecek.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)

(3.10.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Metro güzergahına Senato karar verecek

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, bir dönem üniversite yönetimi ile Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getiren 'metro güzergahı' hakkında son kararı ÇÜ Senatosu'nun vereceğini açıkladı. Rektör Kibar, yaklaşık 2 hafta içinde kararlarını Adana Büyükşehir Belediyesi'ne sunmayı düşündüklerini bildirdi.

GÜZERGAHIN FAYDASI YOKTU

Metro konusunda belediyenin bir çalışma yaptığını kaydeden Rektör Kibar, "Tartışmalardan bıkan belediyenin hazırladığı güzergah planı askıya çıkmıştı. Bu plana göre, metro güzergahı Akıncılar - Kozan Yolu üzerinden Balcalı Hastanesi'nin arka tarafında kalan Belediye Yol Şantiyesi ile yeni yapılacak stadyuma kadardı. Metro güzergahı imar planlarından askıya çıktığı şekilde üniversitemize hizmet etmiyordu. Ne üniversitemize ne de hastanemize faydası yoktu" dedi.

KOMİSYON ÇALIŞIYOR

Yönetime seçildikten sonra güzergah ile ilgili bir değerlendirme yaptıklarını, metronun üniversiteye ve Balcalı Hastanesi'ne ulaşması noktasında bir eğilim oluştuğunu ifade eden Rektör Mustafa Kibar, "Metronun Mithat Özsan Bulvarı'na paralel olarak üniversiteye ve hastaneye ulaşması için bir fikir vardı. Ancak güzergah ile ilgili uzman arkadaşlarımızdan oluşan bir komisyon kuruldu. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma bitince, bir iki hafta içinde ÇÜ Senatosu'nda bir karar alınacak. Geçerli kararı burada alacağız. Kararımızı da belediyeye bildireceğiz" diye konuştu.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)

(3.10.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Kazıların yüzde 90'ı tamamlandı

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kent içerisinde değişik kurumlar tarafından gerçekleşen kazı çalışmalarının yüzde 90'lık bölümünün sona erdiğin belirterek "Mersin'in artık altyapı sorunu yok" dedi. Kent merkezinde MESKİ'nin 700 kilometreyi bulan içme suyu şebeke borularının değişim çalışmalarının sona erdiğini açıklayan Özcan "TEDAŞ ile Emniyetin yaptığı

MOBESE çalışmaları daha önce sona ermişti. Kent merkezinde büyük sıkıntı yaratan doğalgaz borularının döşenmesi işlemi bitti, Mezitli bölgesinde ise yüzde 95'i tamamlandı. Kısacası Mersin kent merkezindeki kazı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı bitti ve çalışması biten yerlerin asfaltlama işlemine başlandı" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece yağmur suyu ve içme suyu borularının değişimini yaptıklarını ifade eden Özcan şöyle devam etti:

"Tekrar tekrar asfaltlama işlemi olmasın diye bütün kurumların kazı işlemlerinin sona ermesini bekledik. Kazı işlemlerinin sona ermesiyle de birlikte başta GMK Bulvarı, İnönü Bulvarı ve Okan Merzeci Bulvarı olmak üzere birçok yolu asfaltlayarak hizmete sunduk. Bu arada yeni stadyum yolu olarak bilinen 35. Cadde ile diğer bağlantı yollarını açma çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Gözne'de bulunan asfalt şantiyesini geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçirdik. Bu asfalt şantiyesinde üretilen kaliteli asfaltlarla, Mersin'in tüm sokak ve caddelerini bir daha bozulmamak üzere asfaltlıyoruz."

MERSİN, (DHA)

(3.10.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

Kara, fahri mimar

OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği'nin fahri üyesi oldu.

Başkan Kadir Kara Dünya Mimarlık Gününde, Mimarlar Odası Osmaniye İl Temsilciliğini ziyaret ederek günlerini kutladı. İl Temsilcisi Banu Başlamış Asker, ziyaret sırasında Başkan Kara'ya odanın rozetini taktı. Çok duygulandığını ifade eden Başkan Kara, "Mimarlar Odasının, bir belediye başkanını fahri üye olarak görmesi bence çok önemli bir değer. Çok onur duydum. Mimarlar camiasına layık bir belediye başkanı olmak isterim" diye konuştu.

ESTETİK KURULU TALEBİ

Osmaniye Belediyesi bünyesinde bir 'Estetik Kurulu' kurulmasını istediklerini ifade eden Mimarlar Odası İl Temsilcisi Banu Başlamış Asker, bu sayede binalarda şehircilik, mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı disiplinlerine uyularak kent estetiğine büyük katkılar sağlanacağını söyledi.

Bu teklifi önemsediğini söyleyen Başkan Kara ise Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği'nden bir çalışma yapmalarını istedi. Başkan Kara; meydan, bulvar, cadde ve anayollara cephesi olan yerlerde yapılacak çalışmalarda Estetik Kurulu'nun görüşü alınarak kentte ortak ve güzel bir siluet oluşturabileceklerini ifade etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(3.10.2012

///////////

'Bekçi Murtaza' TIR dorsesinde

GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde bir TIR'ın dorsesinde 'Bekçi Murtaza' adlı tek perdelik tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun, Gaziantep Valiliği'nin koordinatörlüğünde Memurlar Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından SODES kapsamında yürütülen 'Yürüyen Tiyatro Projesi' çerçevesinde izleyici ile buluştu.

Çoğu memurlardan oluşan 15 kişinin görev aldığı oyun İslahiye sebze pazarında sahnelendi. Bir polis karakolunda geçen oyunda emekliliği yaklaşmış Bekçi Murtaza'nın polis memuru olmak arzusuyla çalışması mizahi bir dille anlatılıyor. TIR dorsesinde sahnelenen ve izleyiciler tarafından ayakta alkışlanan oyunu İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Demirtaş ve çok sayıda vatandaş izledi.

Kadir ÇELİK / İSLAHİYE, (GAZİANTEP) (DHA)

(3.10.2012) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Tayfun Erarslan Kadir Kara Tsk Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title