Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.TURİZM haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini kabul eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, turizmde 'Türk gibi güvenli' imajının yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan 37.Turizm...

Foto: Eylemden foto

===

Turizmde 'güven' imajı yerleşmeli

TURİZM haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini kabul eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, turizmde 'Türk gibi güvenli' imajının yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan 37. Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar ve beraberindeki heyet Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Turizm sektörü temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin de katıldığı ziyarette konuşan Vali Altıparmak, turizmde 'Türk gibi güvenilir' imajını yerleştirmek için çalıştıklarını kaydetti.

TÜRK TURİZMİ GİBİ GÜVENİLİR İMAJI OLUŞMALI

Her yıl turizm haftasında turizme yönelik değerlendirme yapma fırsatı bulduklarını belirten Altıparmak, "Turizmin farklı evreleri vardır. Bir evre 'gelsin' diye her türlü çaba gösterir. Gelmeye başladıktan sonra 'oh ne güzel geliyor' diye bir rahatlama olur. Ama bir müddet sonra 'bunlardan daha fazla nasıl para alırız' hesabı başlıyor. Biraz daha zenginliğe kavuşunca 'bunlar bizi rahatsız ediyor' demeye başlarlar. Biz o noktada değiliz. Ama bizim en önemlisi güveni yerleştirmemiz lazım. 'Türk gibi güvenilir', 'Türk turizmi gibi güvenilir' bir imaj yaratmamız lazım" dedi.

VATANDAŞLAR DUYARLI OLMALI

Antalya'ya tatil için gelenlerin huzur ve güven içinde ayrılmasını sağlamak için büyük çaba sarf edilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Altıparmak, tüm vatandaşlardan bu konuda duyarlılık beklediğini aktardı. Günümüzde hala çevreyle ilgili sorunların çözülemediğinden de bahseden Vali Altıparmak, özellikle kentte binaların çatılarındaki görüntü kirliliğinin önüne geçilemediğine işaret etti. Altıparmak, belediyelerin günısı ve çanak anten gibi kirlilik oluşturan unsurları kaldırması gerektiğine dikkati çekti.

Vali Altıparmak şöyle devam etti: "Yeni seçime giriyoruz. Bunu taahhüt edecek belediye başkanlarına 'evet' dememiz lazım. Hiçbir belediye başkanımız 'ben kaldıracağım' diyemiyor çünkü herkes birbirinden bekliyor. Bunun başlaması lazım. Antalya'da en azından yeni yapılan binalarda bu kirliliklerin ortadan kaldırılması lazım. Belediye başkanları da kalksın istiyorlar ama seçmen baskısından biraz endişe ediyorlar. Ama biz toplum olarak 'hayır biz sizi destekliyoruz' dersek bunu yapmayı taahhüt ederler."

Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar da bu yılki Turizm Haftası etkinliklerini Kaş İlçesi'nde yoğunlaştıracaklarını bildirdi. İbrahim Acar, çeşitli platformlarda turizmi konuşarak, sorunların gözden geçirileceğini belirtti. Ziyarette yer alan sektör temsilcileri de turizmin daha iyi noktalara ulaştırılması için her türlü çaba ve fedakarlığa hazır olduklarını anlattı.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ziyarette ayrıca, Turizm Haftası dolayısıyla Antalya'daki ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen resim, şiir ve slogan dalındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Vali Altıparmak çocuklara ödüllerini verirken, sloganların kentin tanıtımında kullanılması talimatını verdi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten genel, Vali Altıparmak portre, İbrahim Acar portre, Vali çocuklara ödül verirken.

===

Antalyalı patron, DTO'ya aday

MERKEZİ Antalya'da bulunan, yurt içi ve yurt dışında denizcilik sektöründe birçok önemli projeye imza atan, Ortadoğu ve Rusya'da çalışmalarına devam eden Vardakosta Denizcilik Şirketi sahibi Bekir İnanç Kendiroğlu, Mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek olan Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) seçimlerinde başkan adaylığını açıkladı.

Porto Bello Otel'de düzenlenen toplantıda Antalya, Manavgat, Alanya, Kalkan, Adrasan, Çıralı yat kooperatifleri başkanları ve üyeleriyle bir araya gelen Kendiroğlu, projelerini anlatarak başkanlardan destek istedi. Toplantıda sektörün sorunları üzerine konuşan kooperatif başkanları ve Kendiroğlu, "Sektörümüz her geçen gün büyüyor. Büyümeyle birlikte sorunlarımız da artıyor" dedi.

Kendiroğlu, "Seçimlerde kimin başkan seçileceği önemli değil. Önemli olan DTO'ya gelecek olan yeni başkanın, deniz ve denizcilik sektöründeki insanların sorunlarını çözmesi ve Antalya DTO'yu bir adım ileriye götürebilmesidir" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Bekir İnanç Kendiroğlu'nun toplantı sırasında fotoları

===

Akaydın Roman düğününde

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Zeytinköy olarak bilinen Yeşildere Mahallesi'nde bir Roman düğününe katıldı. Yeşildere Mahalle Muhtarı Kemal Gembeş'in davetlisi olarak Zeytinköy'e giden Başkan Akaydın, mahalleli tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Mahalle sakinlerinden Ali Rıza Gembeş'in oğlu Barış ile Mustafa Keşkil'in kızı Nilüfer'in düğününe konuk olan Akaydın, çiftin mutluluğuna ortak oldu. Mahalleliyle sohbet eden Başkan Akaydın, ısrarları kıramayıp mahalle sakinleri ile karşılıklı oynadı. Kız ve erkek tarafını ayrı ayrı tebrik eden Akaydın, alkışlarla uğurlandı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Akaydın düğünde oynarken

===

Kepez'in altın kemeri Serhat Gökmen'in

KEPEZ Belediyesi'nin Geleneksel 9. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde altın kemeri Serhat Gökmen taktı. Kepez Belediyesi'nin, iki gün süren ve sezon açılışı olan geleneksel yağlı pehlivan güreşleri, 14 boyda yapılan final karşılaşmaları ve ödül töreniyle sona erdi. Kepez Belediyesi Hasan Doğan Stadı'nda bu yıl dokuzuncusu düzenlenen güreşlerde hem sporcu hem de seyirci katılımında rekor kırıldı.

Yaklaşık 5 binden fazla Antalyalı'nın ilgiyle izlediği güreşlerde, 14 boyda 822 pehlivan Kepez çayırında güreş tuttu. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin ünlü 44 başpehlivanı da Kepez er meydanında kol bağladı. Başpehlivanlar, 1. eleme turu maçlarının kuralarını, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş AS Başkanı Ahmet Taşçı gözetiminde yaptı.

Kepez çayırında başpehlivanlar 1. tur maçlarına çıkarken, gün boyu güreşleri izleyen Başkan Tütüncü de Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ile güreş alanını gezerek, vatandaşları selamladı.

Kırkpınar da güreş tutan 44 başpehlivanın mücadelesi ise nefes kesti. 4 tur eleme maçlarının ardından Ali Gürbüz, Serhat Gökmen, Gökhan Arıcı ve Süleyman Aykırı yarı finale çıktı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 2012 yılı Başpehlivanı olan, eleme turu müsabakalarında seyirciden büyük alkış alan Gürbüz, dizinden sakatlandığı için doktor raporuyla yarı final maçından çekildi. Yarı final mücadelelerinin ardından Serhat Gökmen ve Gökhan Arıcı, finalde karşılaştı.

Normal sürede birbirini yenemeyen iki pehlivan için 10 dakikalık puanlama süresine geçildi. Bu bölümde rakibine üstünlük sağlayan Serhat Gökmen, Kepez Belediyesi Geleneksel 9. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Gökmen, başpehlivanlık kupasını, madalyasını ve altın kemerini, Başkan Tütüncü'nün, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse'nin, Döşemealtı Belediye Başkanı Tursun'un elinden aldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Güreşlerden foto

===

Mor fasulye ilgi gördü

FİNİKE Yeşilyurt Beldesi'nde oturan Osman Çetin, serasında deneme amaçlı ürettiği mor fasulyeyi müşterilerin beğenisine sundu. Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, lezzetiyle beğeni toplayan fasulye üreticisini serasında ziyaret ederek teşvik ödülü verdi. Osman Çetin'e ürün çeşitliliğine katkılarından dolayı mont ve tişört hediye eden Sarıçobanoğlu, pazara yeni bir ürün sunulmasının yanı sıra lezzetinin beğenilmesi nedeniyle teşvik ödülü vermek istediklerini kaydetti.

Başkan Sarıçobanoğlu, mor fasulyenin Hasyurt Tarım Fuarı'nda sergileneceğini kaydetti.

Kendi mutfaklarında tüketmek amacıyla mor fasulye tohumu aldığını belirten Osman Çetin ise lezzetini beğendikleri için ürünü pazar tezgahına çıkardıklarını kaydetti. Renginden dolayı ürünün ilgi gördüğünü anlatan Çetin, fasulyeyi pişiren müşterilerin daha sonra tekrar talep ettiğini belirtti. Mor fasulyenin pişirilirken yeşile döndüğüne değinen Çetin, "Ancak birçok türden daha lezzetli" dedi.

Deneme amaçlı olduğu için ilk etapta beş fidan diktiğine işaret eden Çetin, hem satışının iyi olduğunu hem de ürün sürümünün verimli olduğunu dile getirdi. Satış fiyatı yeşil fasulyeyle aynı olan ürünü bir sonraki sezon daha fazla üretmeyi planladıklarını kaydeden Çetin, ürün özellikleri hakkında daha fazla bilgi edineceklerini belirterek, "Ziraat Odası tarafından verilen teşvik ödülü nedeniyle mutlu olduk" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Ziraat Odası Başkanı Sarıçobanoğlu ve Osman Çetin

===

Sapadere sezonu açtı

ALANYA merkezine 45 kilometre mesafedeki Sapadere Kanyonu yaz sezonunun ilk ziyaretçilerini ağırlıyor. Sapadere Köyü'nde yer alan ve 2008 yılında turizme açılan 700 metre uzunluğundaki kanyon, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kanyon girişinden yaklaşık 300 metre içerideki şelale ve bu şelalenin döküldüğü yerdeki yüzmeye uygun büyüklükteki doğal havuz, fotoğraf meraklılarının ilgisini çekiyor. Yılın 12 ayı ziyarete açık olan Sapadere Kanyonu, yılın ilk yabancı turist kafilelerini de ağırlamaya başladı.

ZİYARETÇİ SAYISI ARTIYOR

Sapadere Kanyon Turizm Şirketi Müdürü Osman Yılmaz, alternatif turizm alanları arasında yer alan Sapadere Kanyonu'na gelen ziyaretçi sayısının her yıl arttığını söyledi. Seyahat acentelerinin düzenlediği turlarla gelen yabancı turistlerin kanyona hayran kaldığını belirten Yılmaz, "Kanyon, yeşili ve doğal güzellikleriyle gelenleri büyülüyor. Gelen misafirlerin rahatlıkla yürüyebilmesi için planlanmış yürüyüş yolu platformu, ahşap ve çelik yapı malzemesi kullanılarak oluşturuldu" dedi.

Kanyonu ziyaret etmek isteyenlerin Demirtaş Beldesi'nden asfalt yolu kullanarak rahatlıkla ulaşabileceğini dile getiren Yılmaz, "Kanyona geçen yıl 45 bin kişi geldi. Bu yıl ziyaretçi sayısının 50 bini geçmesini bekliyoruz. Bu mevkide yer alan ve geçen yıl ziyarete açtığımız Cüceler Mağarası'nı da şu ana kadar 15 bin kişi ziyaret etti." diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kanyondan ve ziyaretçilerden fotolar

====

Isparta'da toplu ulaşıma zam geldi

ISPARTA'da toplu ulaşım hizmetleri zamlandı. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin gerçekleştirdiği toplu ulaşım hizmetleri Isparta Belediye Encümeni'nin kararıyla zamlandı. Yeni tarifeye göre' Gülkentkart'lı binişlerde 90 kuruş olan öğrenci biniş fiyatı 1 lira 25 kuruş, kartsız öğrenci biniş fiyatı ise 1 lira 25 kuruştan 1 lira 40 kuruşa yükseldi. Kartlı tam abonman biniş fiyatı ise 1 lira 25 kuruştan 1 lira 35 kuruşa, kartsız abonman biniş fiyatı ise 1 lira 45 kuruştan 1 lira 70 kuruşa yükseldi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Halk otobüsleri

===

Yağmur ve dolu Kaş'ı etkiledi

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde etkili olan yağmur ve dolu, yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde sele neden olan yağmur, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, işyerlerine sığındı. Vatandaşlar, şemsiye ve plastik örtülerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Cumhuriyet Alanı yağmur suları altında kaldı. Yağmur ve dolu Çavdır Köyü'nde plastik seralara da zarar verdi. Bazı seraların plastik örtüleri delindi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Yağmurdan

===

Sigara kaçaklığına geçit yok

ALANYA'da ihbar üzerine polis tarafından 2 otomobilde yapılan aramada 10 bin 30 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Mahmutlar Beldesi Barboros Caddesi'nde park halindeki 31 TU 647 ve 31 KFC 16 plakalı otomobillerde gümrük kaçağı sigara bulunduğu ihbarını alan polis, baskın yaptı. Araçlarda yapılan aramada, 10 bin 30 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 24 yaşındaki U.K. 27 yaşındaki S.G., 38 yaşındaki Ö.K. ve 43 yaşındaki N.Y. gözaltına alındı. Sigaralar Alanya Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edilirken, şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Fotosuz

===

Isparta'da kaza: 2 ölü, 1 yaralı

ISPARTA'da Hikmet Zavar'ın kullandığı otomobilin Çağrı Kayataş yönetimindeki otomobille çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kaza, önceki gün saat 22.00 sıralarında Batıkent Mahallesi İSBAŞ Kavşağı'nda meydana geldi. Hikmet Zavar'ın kullandığı 32 LD 107 plakalı otomobil, Çağrı Kayataş yönetimindeki 32 E 0708 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada, sürücü Zavar ile yanındaki Esin Körük ve Muhammet Mustafa Ermenek araçta sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yarım saat süren çalışmanın ardından Zavar ile Körük'ü bulundukları yerden çıkardı. Isparta Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan Zavar ve Körük, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Ermenek'in ise hayati tehlikesi devam ediyor. Kazadan yara almadan kurtulan diğer otomobil sürücüsü Çarı Kayataş, gözaltına alındı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Kazadan

===

Kemer, bayrak için yürüdü

MHP Kemer İlçe Başkanlığı, 'Sen de bir Türk bayrağı as' kampanyası kapsamında 'Bayrak Yürüyüşü' düzenledi. MHP Kemer İlçe Binası'na dev bir Türk bayrağı asan MHP'liler, daha sonra Saat Kulesi önünde ellerinde bayraklarla yürümeye başladı. Yürüyüşe, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can, MHP İl Başkanı Osman Çetin, Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Karadüz, belediye başkan yardımcılar, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 500 kişilik grup, Saat Kulesi önünde başlattıkları yürüyüşü Liman Caddesi'ne kadar sürdürdü. 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Vur de Vuralım, Öl de Ölelim' diye slogan atan gruptakiler, Kemer Ralli Sahası'nda toplanarak İstiklal Marşını okudu. MHP Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Karadüz, yaptığı açıklamada, "Türk milletinin bağımsızlık sembolü olan bayrağımızı hiç kimseye lekeletmeyeceğiz. Bu yüzden olanları görmezden gelmeyeceğiz" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Yürüyüşten

===

Miniklerin satranç heyecanı

ANTALYA Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İl Temsilciliği tarafından düzenlenen '23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası' sona erdi. Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'tan 350 minik sporcunun katıldığı turnuva, 7 Tur İsviçre Sistemi'ne göre gerçekleştirildi. Minikler, küçükler ve genel klasman kategorilerinde yapılan turnuva iki gün sürdü.

Emin Akın İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen turnuvada, eşleştirmeleri ve sonuçları panodan takip eden ailelerde çocuklarının yaşadığı heyecana ortak oldu. Turnuvada, minik kızlarda Elif Kuzu, minik erkeklerde Batuhan Demir, küçük kızlarda Ülkü Nehir Filiz, küçük erkeklerde Uğurcan Tay, genel klasman erkeklerde Ahmet Kaan Parlak, genel klasman kızlarda Ziynet Yarbaş birinci oldu.

Dereceye girenler, 20- 23 Nisan tarihlerinda Antalya'da Cam Piramit'te düzenlenecek '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası'na katılacak.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Satranç turnuvası ve ödül töreninden fotoğraflar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Turizm Haftası Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title