Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.GAZİPAŞA Devlet Hastanesi'ne başhekimliğine getirilen Opr.Dr.Tuğrul Çakır, hastanede cerrah ekip kurdu.

Foto: İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya

===

Gazipaşa'da cerrahi ekibi kuruldu

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi'ne başhekimliğine getirilen Opr. Dr. Tuğrul Çakır, hastanede cerrah ekip kurdu. Başhekim Opr. Dr. Tuğrul Çakır, Opr. Dr. Hüseyin İncir ve Opr. Dr. Muharrem Yılmaz'dan oluşan cerrahi ekibi, ilk ameliyatını gerçekleştirdi. Dr. Çakır ve ekibi daha önce ameliyat olan bağırsaklarında yapışma sorunu yaşayan 42 yaşındaki Ayşe Kalaycı'ya operasyon yaptı. Laparoskopi (kapalı) yöntemle yapılan ameliyat başarılı geçti.

Hastanın bağırsak tıkanıklığına neden olan yapışıklık giderildi ve safra kesesi alındı. Ameliyat ve oluşturulan cerrahi ekip hakkında bilgi veren Başhekim Opr. Dr. Tuğrul Çakır, hastanede yapılacak tüm cerrahi müdahalelere artık 3 cerrahın birlikte gireceğini söyledi. Dr. Çakır, amaçlarının ilçe genelinde yapılmayan ameliyatları yaparak bölge insanının ameliyat için ilçe dışına gitmesine bir son vermek olduğunu belirtti.

Hastanede bu tür ameliyatlarda kullanılan laparoskopi cihazlarının yenilendiğini kaydeden Dr. Çakır, "Bu yenilikle birlikte ameliyatlardaki görüntü kalitesi arttı. Cerrahlıkta başarıyı getiren en önemli etken cesarettir. 3 cerrahın aynı ameliyatta olması doktorlara cesaret verir, özgüveni arttırır. Karar almak daha kolay hale gelir. İnşallah bundan böyle bugüne kadar yapılmayan ameliyatları hastanemizde yapmaya başlayacağız. Artık ilçe halkı ameliyatlarını yaptırmak için ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak" dedi.

Dr. Çakır, genel cerrahi ekibinin hastaneye ve ilçe halkına çok fayda sağlayacağını düşündüğünü belirtti. Geçirdiği başarılı ameliyat sonrası servise alınan Ayşe Kalaycı ise kendisini çok iyi hissettiğini, kısa bir süre sonra ayağa kalkmanın mutluluğunu yaşadığın söyleyerek doktorlarına teşekkür etti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Ameliyatı yapan doktorlar hasta ziyareti, ameliyattan resimler

===

Bakanlıktan araç bağışı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kaş İlçesi'ne 1 adet çöp toplama aracı gönderildi. Katı atık toplama aracı, Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeki köylerin katı atıklarını toplamada kullanılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen araç, üretici firma tarafından Kaş'a getirilerek Kaş Kaymakamlığı'na teslim edildi. Araç, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ve Kaş Özel İdare Müdürü Ahmet Korkut tarafından teslim alındı. 115 bin lira değerindeki araç, 6,5 ton atık toplama kapasitesine sahip.

Kaymakam Selemi Kapankaya, "Araç, Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeki Gelemiş, Çavdır, Çayköy, Üzümlü ve İslamlar köylerinin katı çöplerinin toplanmasında kullanılacak. Gelemiş Köyü Muhtarlığı (Patara Köyü) tarafından işletilecek. Bölgedeki çöp toplama aracı sayısı 2'ye yükseldi. Araç sayısının ikiye çıkması ile bu köylerin temizliği daha hızlı ve kolay sağlanacak. Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi, Türkiye'nin çok önemli tarihi ve doğal bir zenginliği. Önemli bir turizm bölgemiz" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Teslim töreni

===

Yeni başkan eskilerle bir arada

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, MHP'de geçmişten bugüne görev yapan bütün eski il başkanlarıyla bir araya geldi. İl başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Aziz Aslan'ın yanı sıra eski il başkanlarından İsmail Bırtıl, Ahmet Hamdi Sezer, İsmail Alpata, Ramazan Çallı, Ahmet Zeki Ertürk ve il başkan yardımcıları Haydar Serdaroğlu, Lokman Çetinaktı ve Hüseyin Özdinç katıldı.

MHP İl Başkanı Aziz Aslan, başarı için birlik beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Başkan Aslan, "Yıllardır birlikte çalışmakta olduğumuz arkadaşlar ve emekleri geçenler olarak kendilerinin fikir ve önerileri bizler için çok önemlidir. Hep birlikte başarmalıyız. Bunun için güç birliği yapmamız gerektiği ortadadır. Her dava arkadaşımın samimi, yapıcı ve başarıya katkı sağlayacak önerilerini teşkilat olarak dikkate alacağız" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Mikrofinans birimleri kurulacak

AFYONKARAHİSAR'a bağlı Bolvadin, Çobanlar, Dinar, Emirdağ, Sandıklı, Sinanpaşa ve Şuhut ilçelerinde 'mikrofinans' birimleri kurulacak. Vali Yardımcısı Ali Şanlıer'in başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Afyonkarahisar'a bağlı Bolvadin, Çobanlar, Dinar, Emirdağ, Sandıklı, Sinanpaşa ve Şuhut ilçelerine mikrofinans birimlerinin kurulması ve bu aşamada Özel İdare tarafından gerekli yardım ve kolaylığın sağlanmasına karar verildi.

Şuhut, Sandıklı, Emirdağ, Dinar, Sinanpaşa, Bolvadin ve Çobanlar kaymakamlarının da katıldığı toplantıda, mikrofinans şube müdürlüğünün mikrokredi ve finans alanında KOSGEB ile işbirliğinin yanı sıra, yaşlıların aktif yaşam kalitelerini artırmaya yönelik projenin hazırlık çalışmalarında da diğer kurumlarla daha etkin hareket etmesi kararı alındı.

Afyonkarahisar merkezinde bulunan Mikrofinans Şube Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, AB Temas Noktası ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile işbirliği halinde faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Belediye Başkanı'nın AKEDAŞ öfkesi

BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) tarafından yürütülen elektrik hatlarının yer altına alınması sırasında müteahhit firmanın çalışmaları düzenli yapmamasına sert tepki gösterdi. Bahçelievler Mahallesi Öğretmenler Caddesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akkaya, müteahhit firmanın caddeyi düzensiz kazdığını, vatandaşları mağdur ettiğini belirterek tepki gösterdi.

Müteahhit firma yetkilisine 'Bu ne rezalet' diye sert tepki gösteren Başkan Akkaya, çalışmanın sonlandırılmasını istedi. Sokak ve caddelerin yürünemez hale geldiğini savunan Başkan Akkaya, "Böyle rezalet olmaz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. İşinizi yapacaksanız doğru dürüst yapın. Yapmayacaksanız bırakın gidin" dedi.

AKEDAŞ Müdürü İrfan Ataman'ı çalışma yapılan bölgeye çağıran Başkan Akkaya, "Elektrik hatlarını yer altına alınması çalışması yapılıyor. Yapılan çalışmaların belediyeyle koordine içinde yapılması şart. Müteahhit firma doğru düzgün bir çalışma yapmıyor. Kazı yaptığı sokaklarda bizim kurallarımıza riayet etmeden, gelişigüzel çalışma yapıyor. Bu durumda çalışmaları durdurmaktan başka çaremiz yok" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Fotoğraf: Başkan Müteahhide bağırırken, sokaktan görüntüler.

===

Mermercilikte iş ortamı iyileştirilmeli

ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından çeşitli kurum ve kuruluşların verileri incelenerek Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa hakkında bir rapor hazırladı. Girişimcilik ve istihdama yönelik raporda, Afyonkarahisar ile ilgili önemli önerilere yer verildi. Kent ile ilgili sorunların ve avantajların ortaya konulduğu raporda, alt bölge olarak nitelendirilen ilçelerde ekonominin gelişmesi vurgusu yapıldı.

SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILMALI

Raporda, "En önemli sanayi sektörü olan mermerciliğin geleceğinin iyi görülebilmesi için çok ayrıntılı bir sektör raporuna ihtiyaç duyulmaktadır. Kullandığı teknolojiyi yenilemediği ve iş ortamlarını iyileştirmediği takdirde, sektörün halen yüz yüze olduğu işgücü bulamama sorununun derinleşmesi kaçınılmazdır. Yeni iş modellerinin geliştirilmesi, katma değeri yükseltecek tasarım çalışmaları, yurtdışı pazarlama ve bunun gibi kritik öneme haiz çalışmaların yürütülmesi, mermercilik sektörünün önünün açılmasına ciddi katkı sağlayabilir" ifadelerine yer verildi.

ÇALIŞANLARIN ÜCRETİ DÜŞÜK

Afyonkarahisar merkez ilçenin çevre ilçe veya köylerden göç aldığına dikkat çekilen raporda, bu durumun olumlu yönde kullanabileceğine dikkat çekildi. Yaşam alanlarının çeşitlenmesi ve zenginleşmesinin Afyonkarahisar'ı çevre ilerdeki insanlar için de cazip hale getireceğine vurgu yapılan raporda, "İşletmeler bu durumu kendileri için avantaja dönüştürerek nitelikli işgücü ihtiyacını daha kolay biçimde karşılayabilirler" denildi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Mermer atölyesinden

===

18 yaşında 15 sabıkası var

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, bir işyerinde hırsızlık yaptığı belirlenen ve benzer suçtan 15 sabıkası bulunan 18 yaşındaki Ramazan Ç., polis kovalamacası sonucunda yakalandı. Olay, önceki gün saat 05.30 sıralarında Saray Mahallesi Yunus Emre Caddesi'ndeki dondurmacı dükkanında meydana geldi. İşyerinden hırsızlık yapıldığı ihbarını alan polis, kontrol amaçlı verilen adrese gitti. Ekipler, işyerinin önünden çalıntı olduğu belirlenen 07 NJK 97 plakalı motosiklet ve hemen yanında demir kesmek için kullanılan eğe buldu.

İşyerinin içindeyken polisin geldiğini fark eden Ramazan Ç., kaçmaya başladı. Emniyet güçleri, kaçan şüphelinin peşine düştü. Bölgedeki boş bir araziye giren Ramazan Ç., izini kaybettirdi. Ara sokaklarda inceleme yapan polis, çamurlu ayak izlerini fark etti. İzleri takip eden emniyet ekipleri, şüpheliyi bir apartmanın merdiven boşluğunda yakaladı.

Gözaltına alınan Ramazan Ç.'nin üzerinde ve olayda kullandığı tespit edilen motosiklette yapılan aramada, 2 adet cep telefonu, 3 fotoğraf makinesi, 1 kol saati, 1 gümüş yüzük ve çoğunluğu bozuk olmak üzere 400 TL ele geçirildi. Şüphelinin kaldığı evde yapılan aramada ise çalıntı olduğu belirlenen 3 diz üstü bilgisayar bulundu.

Olay yerindeki incelemenin ardından Alanya Devlet Hastanesi'ne sağlık götürülen Ramazan Ç,, polise, "Beni bugün aldınız ama en geç 1 ay sonra tekrar çıkarım, görüşeceğiz" dedi. 15 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası bulunduğu belirlenen Ramazan Ç., adliyeye sevk edildi. Şüpheli, 4 ayrı hırsızlık olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklandı. Polis, çalıntı malzemelerin sahiplerine ulaşmaya çalışıyor.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Çalıntı malzemeler- Ramazan Ç.

===

Afgan göçmenin mutlu günü

BURDUR'da yaşayan Afganistan vatandaşı Mesut Kaderi, Ispartalı Gülsüm Karaman ile hayatını birleştirdi. Ülkesindeki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce Burdur'a yerleşen Kaderi'ye kimsesi olmadığı için iş adamı Ahmet İldeş destek verdi. İldeş, manevi evladı olarak kabul ettiği Kaderi'ye kendi mesleği olan çelik konstrüksiyon ustalığını öğretti.

Hayırsever iş adamı, Isparta'da Gülsüm Karaman ile tanışarak evlenme kararı alan Kaderi'nin dünya evine girmesi için düğün yaptırdı. İkilinin nikahı Burdur'da kıyıldı. Çiftin nikahta şahitliklerini Ahmet İldeş ve Ali Özek yaptı. Nikah töreninin ardından İl Müftüsü Osman Artan müftülükte dualarını yaparak genç çifte Kur'an-ı Kerim hediye etti.

İl Müftüsü Osman Artan, işadamı İldeş'e teşekkür ederek, "Yabancı uyruklu, öksüz ve yetim bir kardeşimize ilimizde sahip çıkarak, manevi evlat edinmiş, evine alarak tüm ihtiyaçlarını karşılamış, meslek öğreterek ona iş yeri açmış, altına arabasını almış, kısacası kişinin evladına yapması gereken her şeyi yapmışsınız" dedi.,

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Müftü Kur'an-ı Kerim hediye ederken, Ahmet İldeş ve eşi ile, toplu foto

===

Yaralı şahine jandarma sahip çıktı

SERİK İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, devriye görevi sırasında Üründü Köyü'nde arazide buldukları yaralı şahine sahip çıktı. Kanatlarından ve bacaklarından yaralandığını belirlenen şahini bir kutuya koyarak karakola getiren ekipler, veteriner hekime götürerek tedavisini yaptırdı. Ekipler, daha sonra beslediklerini şahini, iyileştikten sonra doğal ortamına bırakılması için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edileceğini söyledi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Yaralı şahinden

===

Geleceğin ressamları

MANAVGAT Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesindeki resim kursları kış döneminde de yetişkin ve öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Ressam Recep Ak tarafından verilen kurslara öğrencilerin yanı sıra emekliler, ev kadınları ilgi gösteriyor. Kurs, hafta içi salı günleri saat 14.00-16.00 arasında ve hafta sonu cumartesi günleri saat 13.00-15.00 ve 15.00 -17.00 arasında gerçekleştiriliyor.

Kara kalem çalışmalarıyla başlatılan kurslara katılan yetişkinlere yağlı boya, portre, çizgi, desen çalışmaları, öğrencilere ise renkli kalem, pastel, sulu boya çalışmaları yaptırılıyor. Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde resim kurslarının yanı sıra satranç, modern dans, Arjantin tango, klasik gitar, yabancı dil, aerobik, step, plates, jimnastik, tiyatro, karate, basketbol, judo, güreş, masa tenisi, bağlama, halk oyunları ve Latin dansları olmak üzere 17 branşta eğitim veriliyor.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Öğrencilerden

===

Serik'in bütçesi 49 milyon

SERİK Belediyesi'nin 2013 yılı mali bütçesi aralık ayı meclis toplantısında onaylandı. Belediyenin 2013 bütçesi 49 milyon olarak belirlendi. Bütçedeki en büyük kalemin yatırımlara ayrıldığını aktaran Belediye Başkanı Mehmet Habalı "Geçen yılki bütçemiz 43 milyon liraydı. Bu yıl ise bütçemiz 6 milyon lira daha artarak 49 milyon lira oldu. Yatırımlara ağırlık vereceğiz. İlçedeki eksiklerini tamamlayacağız" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Mehmet Habalı

===

50 bin dekar alan sulanacak

BURDUR AK Parti Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Aralık'ta açılışı yapılan 112 tesis arasında yer alan Burdur'daki yatırımlar hakkında bilgi verdi. Burdur'da Oğuzhan Kent Ormanı, Karaçal Sulaması ve 3 meteoroloji istasyonunun açılışının yapıldığını aktaran Yıldırım, Karaçal Barajı'nın Akkaya, Yassıgüme, Düğer, Aşağı Müslümler, Karaçal, Hacılar, Yarıköy yerleşim yerlerindeki 50 bin dekar alanın sulamasına kullanılacağını söyledi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Hasan Hami Yıldırım

===

Ak kadınlardan 'aşure günü'

SERİK Ak Parti Kadın Kolları tarafından aşure günü düzenlendi. İlçe binasında düzenlenen etkinliğe Ak Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Nezihe Tezcan, Ak Parti Serik İlçe Kadın Kolları Başkanı Binnaz Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Ragıp Okudan, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kadınlar hazırladıkları aşureyi daha sonra vatandaşlara dağıttı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Aşure etkinliği

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Gazipaşa Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title