Haberler

Vefat eden Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor! Kızı, tabutu görünce hıçkırıklara boğuldu

Güncelleme:

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ferhan Şensoy için bugün Ses Tiyatrosu'nda tören düzenlenecek. Törenin girişinde babasının tabutunu göre Derya Şensoy ise gözyaşlarına boğuldu. Usta sanatçı törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakiben Zincirlikuyu Kabristanlığı'na defnedilecek.

Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce hayatını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'un Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağına sarılı tabutu cenaze aracıyla İstiklal Caddesi'nde bulunan Ses Tiyatrosu'na getirildi. Şensoy'un tabutu indirildiği sırada cadde üzerinde bekleyenler alkışlarken, kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy gözyaşlarını tutamadı. Tabut daha sonra törenin yapılacağı salona getirildi, burada da Şensoy'un cenazesi dakikalarca ayakta alkışlandı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Elif Durdu Şensoy, eski eşi Derya Baykal, Derya Baykal'ın oğlu Mert Baykal, tiyatro oyuncuları Zeliha Berksoy, Şevket Çoruh, Ali Poyrazoğlu, yazar Nedim Gürsel, yakınları ve sevenleri katıldı. Törende sunuculuğu Okan Bayülgen yaptı.

KIZLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Derya Baykal'ın oğlu Mert Baykal, sabah saatlerinde Ferhan Şensoy'un cenazesini, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan cenazeyi teslim aldı. Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi'nde gerçekleşti. Ferhan Şensoy'un kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy, babalarının tabutunu görünce hıçkıra hıçkıra ağladı. 70 yaşında hayata gözlerini yuman Şensoy için Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor.

Vefat eden Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor! Kızı, tabutu görünce hıçkırıklara boğuldu

KONUŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİLER

Önümüzde günlerde doğum yapmaya hazırlanan Müjgan Ferhan Şensoy, tören öncesi yanına gelen basın mensuplarını sorularını yanıtsız bırakırken "Bugün bizim için konuşmak çok zor. Sahnede bir konuşma yapacağız zaten nefesimizi sahneye saklayarak orada konuşmayı tercih ediyoruz" dedi.

Vefat eden Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor! Kızı, tabutu görünce hıçkırıklara boğuldu

ŞEVKET ÇORUH: SES TİYATROSU'NU BİZ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı törede konuşan oyuncu Şevket Çoruh, "Söyleyecek birçok şey var. Ortaoyuncular Ailesi'ne baş sağlığı diliyorum. Yeni mezun olmuştum. Ortaoyuncular'ın provasının bitmesini bekleyip tiyatroda olmak istediğimi söylemiştim o da beni kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Söylenecek çok şey var, Ses Tiyatrosu'nu biz devam ettireceğiz, hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Vefat eden Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor! Kızı, tabutu görünce hıçkırıklara boğuldu

OKAN BAYÜLGEN: ONA LAYIK OLMALIYIZ

Törende sahneye çıkan oyuncu Okan Bayülgen, "Dünya çapında bir sanatçıyı uğurlarken soğuk kanlı olmalıyız. Ona layık olmalıyız. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Vefat eden Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor! Kızı, tabutu görünce hıçkırıklara boğuldu

DERYA BAYKAL: BİLGELER ÖLMEZ, VAR SAYALIM ÖLMEDİM

Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal ise hazırladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Ses Tiyatrosu'na hoş geldiniz. Bu tiyatroya her zaman değer verip doldurdunuz. Bu tiyatroya enkaz halinde geldik. Bu sahnenin üzerinde örülmüş bir duvar, bir film perdesi acayip filmler oynatılıyordu. O kadar iyi dostları vardı ki arkadaşları destek oldu. Her şeyini buraya yatırdı Ferhan…Çok güzel oyunlar oynadık. Çok güzel üç çocuğum var, Mert'in de babası her şeyinde emeği var… Gerçekten çok güzel bağları vardı çocuklarla… Yaşamayı bilmek doğmayı, bilmekle ölmeyi bilmenin arası… Doğmayı bilmiyoruz, bizi doğruyorlar… Ölmeyi nereden bilelim. Birkaç kez ölünmüyor ki! İkisini de bilmezken ikisinin arasındaki yaşamayı nerden bilelim. Ustam sen ikisinin arasındaki yaşamayı bana, bize evlatlarına, ailene, dostlarına, seyircine, öğrencilerine, Türk halkına bütün bunlarla ışık oldun. Sana her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez… Var sayalım ölmedin!"

Vefat eden Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor! Kızı, tabutu görünce hıçkırıklara boğuldu

MÜJGAN FERHAN ŞENSOY: SİZE BABAMI ANLATAMAM, ONU EN AZ BENİM KADAR TANIYORSUNUZ

Törende gözyaşlarına boğulan usta sanatçının kızı Müjgan Ferhan Şensoy, "O kadar güç ki burada durmak… Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmaya kalkamam. Onu en az benim kadar tanıyorsunuz. Ne kadar sevdiğimi anlatsam sizler de aynı derecede seviyorsunuz. Şu anda burada dururken bu sevgiyi sizlerle paylaşmak bölüşmek yüreğimi biraz olsun hafifletiyor. Bir insanın tüm benliği ve sahiciliğiyle gerçekleştirmesi ve bundan bir an bile şüphe duymaması… Ölümden hiç korkmadı babam" ifadelerini kullandı.

Vefat eden Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor! Kızı, tabutu görünce hıçkırıklara boğuldu

İMAMOĞLU: KENDİSİNE MİNNETTARIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Türkiye'nin ve bence Türkçe'nin de en yaratıcı yazarlarından biriydi Ferhan Şensoy. Uluslararası bir sanatçıydı, dünya çağında bir sanatçıydı. Aynı zamanda güldürü geleneğimizin simgesi olan kavuğu bütün maharetiyle hepimizi düşündüren ve kendine has üslubuyla da güldüren çok değerli bir sanatçıydı. Ortaoyuncular tiyatrosu ile bu sahnede belki de tiyatro tarihimizin en değerli eserlerini ortaya koymuştur. Bu sahneden Ferhan Şensoy'u izlemiş ve onu alkışlamış olmak benim gibi biliyorum ki birçok insanın da en özel en nadide hatıralarından biridir. Üstat şimdi de o ebedi yolculuğa çıkıyor. Bu güzel sahne, bize bıraktığı bütün eserleri, anlattıkları her şey bize yadigâr kalmıştır. Ben İstanbullu olarak İBB Başkanı olarak kendisine minnettar olduğumuz belirtmek isterim. Yetiştirdiği öğrencilerin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırladık. Ses tiyatrosunun bu ülkenin kültür-sanat hafızasında ne kadar derin izler bıraktığını bir kez daha hatırladık. Aynı zamanda Ferhan Şensoy'un değerleri bıraktığı eserleri bizlere emanet, ismi de hepimize emanet. Bütün kurum ve kuruluşlar özel düşünceler üretecektir. Biz de ismini yaşatmak için özenle çalışacağımızı belirtmek isterim."

ERSOY: SANAR SEMAMIZDA HER DAİM DALGALANACAK

"Bugün Türk tiyatrosu ulu bir çınarını kaybetti" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Sayın Usta Şensoy bir gün katıldığı bir TV programında yıllar önce, mesleğe başlarken kurduğu tiyatrosunda gençleri eğlendirerek bu mesleğe başladığını anlatmış. Şimdi yıldızımız sanat semamızda her daim dalgalanacak, her daim yerini koruyacak. Bize düşen bundan sonra bize bıraktıkları emanetleri yaşatmak bizlerin en öncelikli görevi olması gerekiyor. Ailesinin niyetleri takdirleri doğrultusunda üzerimize düşen her şeyi yapmak öncelikli görevimiz olacak" dedi.

Vefat eden Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenleniyor! Kızı, tabutu görünce hıçkırıklara boğuldu

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Ferhan Şensoy Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (4)

HAKAN ARSLANOĞLU:

Tiyatrocular vefat ettiğinde cenazeleri alkışlar içinde tiyatro salonuna götürülüyor. sanki sahneye çıkıyor gibi. Cenaze törenlerinde alkışlama olmaz. vefat eden dualar eşliğinde toprağa yolcu edilir. Gerçek tiyatro toprağa girince başlıyor dünya da yaptıklarımızın hepsi öbür tarafta dev ekranda oynatılacak.

113
46
yanıtYanıtla
Mik Mik:

Bizi aydınlatın eyvallah

yanıt0
yanıt0
pentakill lol:

Allah rahmet eylesin. güzel sanatçıydı.

31
11
yanıtYanıtla
Gül Yıldırım:

Ömrü alkışlarla sahnede geçen bir oyuncunun alkışlarla törene çıkarılması kadar norma bişiy yok,dualar cenaze töreninde mezarlıkta elbette okunuyor,bu tören sahnede anma töreni mezarlıkta olan değil,işgüzarlık yapmayın yani.Kimsenkimsenin dinini ne derinlikte yaşadığını bilemez ama siz biraz haddinizi bilin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title