Haberler

Vali Başköy 'den Osmancık'ta İnceleme

Çorum Valisi Sabri Başköy,sel felaketinin yaşandığı Osmancık İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde sel felaketi yaşanmış Belediye işçisi Serdar Arslan yaşamını yitirirken bir çok iş yeri ve ev ve araç sular altında kalarak hasar oluşmuştu.

Vali Başköy sel felaketinin yaşandığı Osmancık  ilçesi’ne gelerek beraberinde Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Hamza Karataş, jandarma Komutanı irfan Kıymaz, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan Karayolları, İl Afet ve Acil Durum il Müdürü Elvan Kaya, Karayolları Osmancık 71. Şube Şefi eşlik etti.

Çorum valisi Sabri Başköy D-100 karayolu nda bulunan iş yerlerini inceleyerek Sele kapılarak vefat eden Belediye işçisinin sele kapıldığı menfezde yatkililerden konu hakkında bilgi aldı. Orada Osman Borucu isimli vatandaşı da dinleyen Başköy  tüm yaraların sarılacağının kaydetti.

Vali Başköy önce sel felaketinden evini duvarı yıkılan Bayram Biçer ailesini evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Öncelikle evleri zarar gören vatandaşlarımıza Devletin şefkatli elini uzatarak gerekli yardımın yapılacağının altını çizen Vali Başköy;  Biçer’e evinin arsasının kime ait olduğunu sordu. Başköy Size ev yapabilmemiz için arsanın size ait olması gerektiğini belirtti.

Ardından İş yeri sel suları altında kalan Ümit Hüseyin Yazgan’ın iş yerinde  incelemelerde bulunan Başköy , içerisine sel suları ve bulanık çamur dolarak evleri kullanılamaz hale gelen, başka bir eve  eşyalarını taşıyan Mehmet Pirinççi’nin eşi Gülhanım Pirinççi’yi dinleyerek, devletimizin  hiçbir vatandaşını mağdur etmeyeceğini belirterek yetkililer gerekli tespitleri yaptılar, yardım talebinde bulunulduğunu, ödenekler gelir gelmez  ivedi olarak en kısa zamanda yardım yapılacağının altını çizdi. Osmancık ilçesi’nde  DSİ’nin derelerin ıslahı ile çalışmalar başlattığını dile getirerek, D-100 Karayolu’nda yağışlarda aşırı sel sularının geldiği yere acilen içerisinden otomobilin geçebileceği menfezlerin yapılacağı sözünü verdi. Bir daha aşırı yağışta hiçbir vatandaşımızın mağdur olmayacağını ifade eden Başköy “Allah Bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın” dedi.











Kaynak: Temsilci / Güncel

Serdar Arslan Sabri Başköy Osmancık Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title