Haberler

Cannes Film Festivali'nde "Gazze" geçidi! Kırmızı halıya damga vurdular

Güncelleme:

Fransa'da, bu yıl 77'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde ünlüler, kıyafetleri ve karpuz motifleriyle İsrail işgali altındaki Gazze ve Filistin'e desteklerini gösterdi. Oscar ödüllü sinema yıldızı Cate Blanchett'nin Filistin bayrağını anımsatan kıyafetiyle damga vurduğu festivalde birçok ünlü, Filistin'i simgeleyen takı ve kıyafetlerle kırmızı halıda boy gösterdi. Öte yandan Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü de Sean Baker'ın "Anora" filmine verildi.

Fransa'da düzenlenen 77. Cannes Film Festivali'nde ünlü isimler, giysilerinde kullandıkları Filistin bayrağı ve karpuz motifleriyle İsrail işgali altındaki Gazze ve Filistin ile dayanışmalarını ifade etti.

Bu yıl 14-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenen geleneksel film festivaline katılan dünyaca ünlü isimler, kırmızı halıda yürüdükleri sırada gerek kıyafetleri gerek takılarıyla sessizce "Filistin'e destek" dedi.

BELLA HADİD'İN KEFİYELİ KIYAFETİ DİKKAT ÇEKTİ

Dünyaca ünlü Filistin kökenli Amerikalı model Bella Hadid, kefiyeler kullanılarak tasarlanan kırmızı elbisesiyle dikkati çekti. Filistin'e desteğini birçok kez dile getiren Hadid'in Filistin ile dayanışmasını kefiyeden elbisesiyle göstermesi sosyal medyada takdir topladı.

Ünlüler Filistin ile Dayanışmalarını Cannes Film Festivali'nde GösterdiBella Hadid

BLANCHETT'İN KIYAFETİ FİLİSTİN BAYRAĞINI ANIMSATTI

Cannes Film Festivali'ne katılan Oscar ödüllü sinema yıldızı Cate Blanchett de Filistin bayrağını anımsatan kıyafetiyle sosyal medyada gündem oldu. Daha önce de Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Blanchett'in önü siyah, arkası açık pembe ve yeşil astarlı kıyafetinin kırmızı halı ile birleşmesi akıllara Filistin bayrağını getirdi. Sosyal medya kullanıcıları, Blanchett'in elbisesiyle gösterdiği dayanışmayı "zekice" şeklinde değerlendirdi.

Ünlüler Filistin ile Dayanışmalarını Cannes Film Festivali'nde GösterdiCate Blanchett

İngiliz oyuncu Pascale Kann da festivale üzerinde Arapça Filistin yazılı kıyafetle katıldı.

Ünlüler Filistin ile Dayanışmalarını Cannes Film Festivali'nde GösterdiPascale Kann (Soldan ikinci)

KIRMIZI HALIDA KARPUZ MOTİFLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Hint oyuncu Kani Kusruti, Cannes Film Festivali'nde gösterilen filminin prömiyerine karpuz dilimi şeklindeki çantasıyla katıldı.

Ünlüler Filistin ile Dayanışmalarını Cannes Film Festivali'nde GösterdiKani Kusruti (Soldan ikinci)

Cezayir asıllı Fransız oyuncu Leila Bekhti, Filistin ile dayanışmanın sembolü olan karpuz motifli bir broş taktı. Filminin gösterimi öncesi 60 metrelik kırmızı halıda yürüyen Bekhti'nin siyah kıyafetinin yakasına taktığı broş, sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Ünlüler Filistin ile Dayanışmalarını Cannes Film Festivali'nde GösterdiLeila Bekhti

FİLİSTİN BAYRAKLI BROŞ TAKTI

İtalyan oyuncu Jasmine Trinca da Filistin'e desteğini kırmızı halıda yürürken kıyafetine taktığı Filistin bayrağı desenli broş ile gösterdi.

Ünlüler Filistin ile Dayanışmalarını Cannes Film Festivali'nde GösterdiJasmine Trinca

Avustralyalı aktör Guy Pearce, Filistin bayrağının renklerinden oluşan bileklik taktı.Faslı yönetmen Asmae El Moudir de gazetecilere, eldivenine diktirdiği Filistin bayrağını göstererek poz verdi.

Ünlüler Filistin ile Dayanışmalarını Cannes Film Festivali'nde GösterdiAsmae El Moudir

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü Sean Baker'ın "Anora" filmine verildi. Fransız yönetmen Coralie Fargeat'nın "The Substance" filmi, "En İyi Senaryo" ödülüne layık görüldü. Jüri Özel Ödülü'nün sahibi, Fransız senarist ve yönetmen Jacques Audiard'ın "Emilia Perez" filmi oldu. İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof'un "The Seed of the Sacred Fig" filmine "Özel Ödül" verildi. Büyük Ödül'e Payal Kapadia'nın "All We Imagine as Light" isimli filmi layık görülürken, en iyi yönetmen ödülü "Grand Tour" filmi ile Portekizli yönetmen Miguel Gomes'e sunuldu.

Ünlüler Filistin ile Dayanışmalarını Cannes Film Festivali'nde GösterdiSean Baker (Soldan üçüncü)

Festivalde, en iyi kadın oyuncu ödülü "Emilia Perez" filmindeki performanslarıyla Adriana Paz, Zoe Saldana, Karla Sofia Gascon ve Selena Gomez'e verilirken, en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi "Kinds of Kindness" filmindeki rolüyle Jesse Plemons oldu. Altın Kamera ödülü de "Armand" filmiyle Norveçli yönetmen Halfdan Ullman Tondel'e verildi.

Ünlüler Filistin ile Dayanışmalarını Cannes Film Festivali'nde GösterdiSelena Gomez

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Bayrağı Cate Blanchett Sosyal Medya Filistin Fransa İsrail Gazze Kültür Sanat Güncel Haberler

Kurban pazarında zabıtayla tartışıp kendini astı! Çevredekiler son anda kurtardı

Kurban pazarında zabıtayla tartışıp kendini astı! Çevredekiler son anda kurtardı

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Dolar için Morgan Stanley'den korkutan tahmin: 39 TL'yi görebilir

Dolar için Morgan Stanley'den korkutan tahmin: 39 TL'yi görebilir

500

Yorumlar (8)

İbrahim Demirel:

Amerika, Fransa, Almanya gibi ülkelerin siyasileri her ne kadar İsrail yanlısı olsa da, halklar Filistin’in yanında. Kimse bizim gibi olaya arap gözüyle bakmıyor, sadece insani bakıyorlar. Her ne kadar ülkemizde milyonlarca arap olsa da , Avrupa’da da milyonlarca arap var. Ve Avrupa devletlerinin tamamı hrıstıyan, olaya ne dini, ne politik, nede ırk gözüyle bakmıyorlar. Yine söylüyorum olaya İNSANİ gözle bakıyorlar. Orada insanlar ölüyor ve acı çekiyor. İsrail bu utancı yüzlerce yıl yaşayacak.

194
5
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Bazıları bu zulüm karşısında hala İsrail’i destekliyor. Sizlerde hiç mi vicdan, merhamet duygusu yok. Orada masum bebekler öldürülüyor yeni doğmuş bebeklerin ne suçu var ? Sizin evladınız yokmu aynı şeyler başınıza gelse yinede bunları destekleyebilir misiniz? Yazık istatistik olarak yaşayacağız şurada 70-80 hadi 90 yıl olsun. Onura şerefli, onurlu yaşayın. Sırf arap olduğu için düşmanlık ediyorsunuz, yahu yeni doğan bebeğin arap olduğundan bile haberi yok.

yanıt84
yanıt1
İbrahim Demirel:

Dünyada masum hiç bir insan ölmemeli. Ermeni, Rum, Arap, Türk yada Kürt masum bebekler sırf ırkı yüzünden ölmemeli.

yanıt81
yanıt1
Hacer Kalkan Bayram:

Biz avrupada yaşıyoruz gerçektende canla başla sokaklara dökülüyor ve bu haksızlık ve geçlerin çocukların ölümünü hiç kimse kabul edemiyor Filistin sorunu avrupalıların kırmızı çizgisi oldu artıl İspanya danimarka ve irlanda zaten filistini tanıdı bu sayıda gittikçe artacak görünüyor burada hâlâ protestolar devam ediyor

yanıt10
yanıt0
Ayhan Erdogan:

Bizde sanat dünyası Filistin karşıtı. İsrailin öldürdüğü çocukları destekliyorlar gibi sessizler.

68
0
yanıtYanıtla
Rasim Özbay:

Ne olmuş yani ilk olarak bizim MEGA Starlarımız tepki verdi mesela, TARKAN, SEZEN AKSU, GÜLSEN, GİBİ GİBİ Hanı bunları çok sevenler var ya onlar iyi bilir onları

23
3
yanıtYanıtla
Murat Yıldırım:

Küresel güçler planlarını gerçekleştirebilmek için herşeyi yaparlar. Sonra insan hakları, kadın hakları, çocuk haklarından dem vururlar…

5
0
yanıtYanıtla
Karl Yobazboğan:

Muhammed Ali nin size faydası olduğu için, bununda size çok faydası olur.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title