Haberler

Mossad'a çalıştıkları deşifre edilen 15 şüpheli tutuklandı

Güncelleme:

İstanbul merkezli Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da 57 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüpheliden 15'i tutuklandı. 8 şüpheli ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" faaliyeti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüpheliden 15'i tutuklandı.

İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan ve emniyette 4 gün ifadeleri alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gönderildi. İsrail Çevrimiçi Operasyon Birimi adına faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 34 şüpheliden 26'sı, "siyasal veya askeri casusluk" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

İsrail adına casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 15'i tutuklandı

15'İ TUTUKLANDI

Nöbetçi hakimlik, şüphelilerden 15'inin tutuklanmasına, 11'i hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. 8 şüphelinin de sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın, Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklu kişilere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi işler yapmayı amaçladığı yönünde bilgiler elde edilmişti. Zanlılarla sosyal medya üzerinden irtibat kuran Mossad yetkililerinin, bazı kişilerin bilgilerine ulaştığı da ortaya çıkarılmıştı.

İsrail adına casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 15'i tutuklandı

İSTANBUL MERKEZLİ 8 İLDE CASUSLUK OPERASYONU

Söz konusu faaliyetlerin "uluslararası casusluk" kapsamında olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine 46 şüphelinin yakalanmasına yönelik harekete geçen emniyet güçleri, 2 Ocak'ta İstanbul'da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da belirlenen 57 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 34 şüpheliyi yakalamıştı.

İsrail adına casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 15'i tutuklandı

Adreslerde yapılan aramalarda 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile dijital materyale el konulmuştu.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Diyarbakır İstanbul Kocaeli Ankara Mossad Mersin İsrail İzmir Hatay Van Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

Senrey26:

filistinlilerin çoğu israil yanlısı biz niye filistinin yanındayız.

37
126
yanıtYanıtla
Sukran Sönmez:

Onlarda bizim içimizde ki hainler gibi satılmış olanlar

yanıt13
yanıt0
Halit:

yalancı öyle olsaydı filistin davası ve direnişi olmazdı bence sen türkçe bilen siyonistsin

yanıt6
yanıt1
tahsin bueyuekkol:

Neden sinirdişi atin zindana

95
8
yanıtYanıtla
Enes Demir:

doldurun yabıncıları din kardeşlerimiz

56
29
yanıtYanıtla
Bidüşün:

Enes aralarında senin gibi türk olanlarda var

yanıt41
yanıt51
sevgi oz:

Bidusun kardes Turk dedigin sonradan Turk vatandaslığı verilmis, tabi maalesef sayilarini az umut etsek de Turkiyede dogup vatana ihanet eden de olacak ama bir de bile bile riski disaridan getirmenin anlami yok bence..

yanıt21
yanıt3
sevgi oz:

Bidüşün kardeş bazıları Turk değilmişti, Turk vatandaşlığı verilmis, başka kaynakları da okursan detayları görebilirsin, kaldı ki her ülkenin vatan hainleri var bir de dışarıdan vatan haini getirdim mi ülkeyi korumak daha da zorlaşmaz mı?

yanıt1
yanıt0
erkan96:

% 80 Türk. Kanı bozuk olduktan sonra ırkın ne önemi var.

yanıt23
yanıt7
Sessiz ciglik:

Bizi aldatan bizden degildir. Idag edilmeliki bir daha yapmak isteyenlere ciddi bir caydiriciligi olsun

60
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title