Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Zehir çiftliğine baskında 1 ton eroin ele geçirildiSon 15 yılda karada en büyük miktarda eroinin ele geçirildiSAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde eroin imalathanesine dönüştürülen bir tavuk çiftliğine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, yaklaşık 1 ton eroin ele geçirildi.

Zehir çiftliğine baskında 1 ton eroin ele geçirildi

Son 15 yılda karada en büyük miktarda eroinin ele geçirildi

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde eroin imalathanesine dönüştürülen bir tavuk çiftliğine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, yaklaşık 1 ton eroin ele geçirildi. 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün sabah saatlerinde Hendek Lütfiye Mahallesi'nde bulunan bir tavuk çiftliğine baskın düzenledi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve jandarma ekipleri de operasyona destek verdi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yürüttüğü operasyonda polisler çiftliğe giden yolu ulaşıma kapattı. Narkotik polisleri uyuşturucu imalathanesine dönüştürülen çiftlikte arama yaptı. Operasyonda binalar arasında tüneller ile bağlantı kurulduğu tespit edildi. Çiftlikte kurulan imalathanede eroin dolu paketler ve eroin yapımında kullanılan bidonlar içerisindeki kimyasal maddeler ele geçirildi. 5 kişi gözaltına alınırken, yaklaşık 1 ton eroin ele geçirildiği öğrenildi.

Bu operasyonla, son 15 yılda karada en büyük miktarda eroinin ele geçirildiği bildirilirken, operasyonla ilgili açıklamanın İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacağı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Olay yerinden fotoğraflar

Haber: Zafer TOKUŞ-Ahmet ÇİLECİ/ HENDEK(Sakarya), -

=========================================

Botla Yunanistan'a kaçarken jandarmaya yakalandılar

EDİRNE'nin Meriç İlçesi'nde yasa dışı yollardan nehirden botla Yunanistan'a kaçmak isteyen biri kadın 3 terör örgütü şüphelisi jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan Cemray Baş, 'DHKP-C terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanırken, diğer 2 şüphelinin yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu tespit edildi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör şüphelerinin yasa dışı yollardan Yunanistan'a gideceği bilgisi üzerine harekete geçti. Meriç İlçesi'ne bağlı Yunanistan'a sınır olan Adasarhanlı Köyü'nde botla Meriç Nehri'nden karşıya geçmek isteyen biri kadın 3 şüpheli yakalandı. Meriç İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yapılan incelemede şüphelilerden Cemray Baş'ın, 'DHKP-C terör örgütüne üye olmak' suçundan arandığı, diğer şüpheliler Mete Diş'in kanser hastalığı nedeniyle 2013 yılında DHKP-C terör örgütüne üye olmak suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve hakkında yurt dışı yasağı konulduğu belirlendi. Şüphelilerden Tolga Arı'nın da MLKP terör örgütü suçlamasıyla yargılandığı davada tutuksuz olarak serbest bırakılarak yurt dışı yasağı konulduğu tespit edildi. Meriç İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan biri kadın 3 terör şüphelisi işlemlerinin ardından Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra elleri önden kelepçeli olarak Uzunköprü Adliyesi'ne sevk edildi.

CEMRAY BAŞ TUTUKLANDI

Savcılık sorgularının ardından şüpheliler Mete Diş ve Tolga Arı hakkında savcılıkça gözaltı süreleri uzatılırken, hakkında yakalama kararı bulunan ve DHKP-C terör örgütüne üye olmakla suçlanan Cemray Baş, tutuklanarak cezaevine konuldu. Jandarma ekiplerince şüphelileri Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri kenarına getirdiği tespit edilen firari şüpheliler Aziz K. ve Görkem T.'nin yakalanması için başlatılan çalışmaları sürdürüyor.

JANDARMADAN KAÇAMADILAR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan'a kaçan askerlerin iade edilmemesi, aranan FETÖ şüphelilerini de bu ülkeye yönlendirdi. Edirne'nin Yunanistan sınırındaki köyleri ve Meriç Nehri terör şüphelilerinin kaçış noktası haline geldi. Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son 1 yıl içersinde yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmek isteyen aralarında hakim, savcı, öğretmen, akademisyenlerinde bulunduğu 105 FETÖ ve yakınını sınırı geçmeden yakalamayı başardı.

Aynı sınır bölgelerinde düzenlenen operasyonda jandarma ekipleri, 9 PKK'lı şüphelisi, 8 DHKP-C terör örgütü şüphelisi yakalayıp gözaltına aldı. FETÖ ve diğer terör örgütü şüphelilerinden 54'ü hakkında ise tutuklama kararı verildi. Şüphelileri Yunanistan'a kaçırmak için kılavuzluk yaptığı belirlenen 14 kişiden 6'sı da 'organizatör' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Jandarma ekiplerinin bölgede operasyonları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Jandarma ekipleri

-Uzunköprü hastanesine gelişi

-Şüphelilerin hastaneye götürülmesi

-Uzunköprü hastanesi

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

-Yanlarında bulunan bot

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

===================================================

Balkonda roket hazırlarken yaralanan gencin babası: 'Metanetli, ellerini kaybettiğinin farkında' (2)

PATLAMA SONRASI KAMERALARDA

Antalya'da Altuğ Özışık'ın evlerinin balkonunda roket yapımı sırasında meydana gelen patlama sonrası yaşananlar, çevrede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, patlamanın ardından çevre apartmanlarda bulunan vatandaşlar, olayın yaşandığı binanın önüne doğru koşuşurken görülüyor. Yaralı olarak binadan çıkan Altuğ Özışık ve yanında bulunan annesi Hatice Özışık'ın, Tuncay Özışık'ın kullandığı otomobille hastaneye gitmek için ayrıldığı görüntülere yansıdı. Olaydan birkaç dakika sonra olay yerine polisin geldiği görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Patlama sonrası vatandaşların toplanması

Vatandaşların koşuşturması

Baba ve oğlu eşinin şahin bir otomobil ile hastaneye gitmesi

Olay yerine polislerin gelmesi

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: ANTALYA,

======================================================

Genç kız 'drift' yaparken kaza yaptı, krize girip otomobilini yakmaya kalkıştı (2) (ek görüntü)

Görüntü Dökümü

----------------------

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

Haber: KONYA

==================================================

İhale öncesi firmaya silahlı baskın: 1 ölü, 2 yaralı

MALATYA'da, 2'nci Ordu Komutanlığı'nın mutfak eşyası ihalesine katılmak için hazırlık yapan firmaya silahlı baskın düzenlendi. Saldırıda 1 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.

Yeşilyurt İlçesi İnönü Mahallesi'nde faliyet gösteren mutfak eşyaları satan firmaya bugün saat 13.00 sıralarında gelen 2 kişi, tabancalarla rasgele ateş etti. Bu sırada içeride çalışan Mehmet Yiğit başına isabet eden kurşunla olay yerinde öldü. İçeride çalışan Mustafa.Y. ile Hakan S. ağır  yaralandı. Yaralılar Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, oradan da Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırıldı.

Saldırganlar geldikleri otomobille kaçarken, polis saldırganları yakalamak için çalışmalara başladı.

Baskının, bir süre sonra yapılacak olan 2'nci Ordu mutfak malzemesi ihalesiyle ilgili olabileceği iddia edildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT / MALATYA, -

====================================================

Bakan Kurtulmuş: Turizm ve kültürü manivela olarak kullanacağız

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Amacımız bundan sonraki süreçte özellikle kültür ve turizmdeki gücümüzü, türbülansları ortadan kaldırmak ve gerginliklerin ortadan kaldırılması için bir manivela olarak kullanabilme becerisini ortaya koymaktır. Kültür ve turizm alanının, ülkeleri birleştirecek önemli bir imkan olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kabine değişikliğinden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanan Numan Kurtulmuş, Antalya'yı ilk ziyaretinde turizmcilerle Akra Otel'de bir araya geldi. Turizm temsilcilerinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman, Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bakanlık müsteşarları da toplantıya katıldı.

Turizm sektörü temsilcileriyle basına kapalı toplantıda buluşan Kurtulmuş, ardından gazetecilere açıklama yaptı. Basın toplantısında konuşan Kurtulmuş, kabine revizyonu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı olduktan sonra turizmin başkentinde sektör temsilcileriyle buluşmayı isteğini söyledi.

Toplantının çok faydalı açılımlara vesile olduğunu belirten Kurtulmuş, sorunların çözümü için omuz omuza mücadele edeceklerini dile getirdi. Kurtulmuş, "Türkiye ve bölgemiz önemli bir süreçten geçiyor. Turizm başta olmak üzere Türkiye ekonomisi ve siyasetini derinden etkileyen olaylar ile karşı karşıyayız. Küresel ölçekte büyük bir ekonominin sürdüğü, siyasi itiş kakış yaşandığı dönemden geçiyoruz. Güç dengelerinin her alanda ortaya çıkarmış olduğu büyük türbülanslarla karşı karşıyayız. Bu çekişmelerin özellikle bölgemizde derin ve yıkıcı etkilerini görüyoruz. Irak ve Suriye'deki iç savaşın yıkıcı etkileri hepimizin malumu. Terörün küresel bir güç haline geldiği belli. Bu bölgeden güç alan ama sonuç itibariyle dünyanın her tarafını etkileme kapasitesine ulaşan küresel bir tehditle karşı karşıyayız. Türkiye küresel tehdidin en ağır risklerini yaşayan ülkelerden birisidir. DEAŞ, PKK, DHKPC gibi örgütler ve hain FETÖ çetesinin eş zamanlı saldırıları altındayız" dedi.

BARIŞ PROJESİ OLACAK

Krizlerin Türkiye'deki turizm sektörünü etkilediğini kaydeden Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Özellikle son zamanlarda Avrupa kıtasındaki bazı siyaset çevrelerini etkisi altına bırakan yabancı düşmanlığı, İslam ve Türkiye düşmanlığı ile bunun somuta indirgenmiş şekli olan Erdoğan düşmanlığı, negatif algıların oluşmasına vesile oluyor. Artan aşırı ırkçı Neonazi baskılar sonucunda Avrupa'nın merkez siyasetçilerinin de zaman zaman Türkiye karşıtı bir dil kullandığını görüyoruz. Amacımız bundan sonraki süreçte özellikle kültür ve turizmdeki gücümüzü türbülansları ortadan kaldırmak ve gerginliklerin ortadan kaldırılması için bir manivela olarak kullanabilme becerisini ortaya koymaktır. Biz kültür ve turizm alanını çatışmanın bir tarafı değil, gerginlik ve çatışmaların sulh ve selametle çözülebilmesi için ülkeleri ve kültürleri birleştirecek önemli bir imkan olduğunu düşünüyoruz. Turizm ve kültür alanındaki gücümüzü artırarak Türkiye'nin siyasi ve ekonomik sorunlarını çözmek, uluslararası gerginlikleri azaltmak için bir imkan olarak görüyoruz. Bir barış projesi olarak kullanılabilir. Kültür ve turizmi barış projesi olarak kullanma becerisini ortaya koymaktır."

ARTIŞ VAR

Numan Kurtulmuş, turizmin gayrisafi milli hasılanın yüzde 12'sini, istihdamın ise yüzde 8'ini oluşturduğunu kaydetti. Kurtulmuş, "Turizm sektörü büyük bir güce ulaşmıştır. Ancak 2015 ve 2016 yılındaki krizler turizmi ciddi şekilde etkilemişti. 2016 yılında turist sayısında 11 milyon, gelirde ise 12 milyar dolar söz konusu idi. Bu kriz dönemine rağmen turizm sektörü dayanıklılığını ortaya koydu. Bu yıl mayıs ayında 2016 yılına rağmen turizm gelirlerinde yüzde 16'lık artış meydana geldi. 2017 yılının ilk 5 ayında artış yüzde 5,5'tur. Antalya'da ise 7 ayda yüzde 60 civarında turist sayısı artmıştır. Temmuz ayında geçen yıla göre Antalya'da artış yüzde 76 civarındadır. Ocak - Mayıs döneminde Antalya'da Rus turist sayısında yüzde 571 gibi bir artış var. Türkiye turizm sektöründe türbülanslardan etkilendi ama engelleri süratle aşıyoruz" diye konuştu.

50 MİLYON TURİST HEDEFİ

Türkiye'nin birçok özelliğiyle dünyadaki bütün turistlere açılabilecek kapasitesi olduğunu vurgulayan Bakan Kurtulmuş, Türkiye'nin bu konuda büyük hedefler koymak zorunda olduğuna dikkati çekti. Türkiye düşmanı bütün çevrelerin ülke için olumsuz algı yaratmaya çalıştığına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Büyük düşüneceğiz. 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar hedefimiz var. Pazarın çeşitlemeye gitmesi gerekmektedir. Yeni pazarlara açılacak ataklar yapacağız. Uzakdoğu Asya'ya uzanacak tanıtım atacağı olacak. Ürün çeşitlendirmesi yapmalıyız. Kış turizminin desteklenmesi lazım. İnanç ve yayla turizminin önemli noktalara götürülmesi gerekiyor. Bazı çevreler kendi iç siyasi hesaplaşmaları sonucu Türkiye'nin turizm bakımından güvenli olmadığını ifade ediyor. Bunların realitesi yoktur. Özellikle yaklaşan seçimler dolayısıyla söyledikleri sözlerdir. Turistik şehirlerimizin her biri en az Berlin, Paris, Roma kadar güvenli şehirlerdir. Bütün imkanlarımızla güvenliği sağlaya devam ediyoruz."

Bakan Kurtulmuş, benzeri bir toplantıyı İstanbul'da düzenleyeceklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Turizmcilerin görüntüsü

Bakan Kurtulmuş'un konuşması

Bakanın turizmcilerle fotoğraf çektirmesi

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

========================================

Ormanlık mahallelerde kenevir operasyonu (2) (ek görüntü)

DRONE İLE ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER

Görüntü Dökümü

------------------------

(Drone görüntüsü)

Ormanın görüntüsü

Jandarmanın çalışması

Kenevirleri toplamaları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eser PAZARBAŞI -Kamera: (KOZAN)ADANA,

============================================

Şehit çocuğuna doğum günü süprizi

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehit polis memuru Hüseyin Gümüş'ün oğlu Arda Gümüş'ün doğum günü kutlamasına katıldı.

Geçen yıl DEAŞ'lı terörist tarafından saldırıya uğrayan ve tedavi görürken 23 Temmuz günü şehit olan istihbarat şube müdürlüğünde görevli polis memuru Hüseyin Gümüş'ün oğlu Arda Gümüş'e Hoşgör Kur'an Kursu'nda sürpriz doğum günü kutlaması düzenlendi. 11 yaşına basan Arda Gümüş'ün doğum gününe Gaziantep Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Güray Acar, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, şehidin eşi, ailesi ve yakınları katıldı. Doğum gününde Arda Gümüş'ü yalnız bırakmayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 11 yaşına basan çocuğa bisiklet hediye etti. İlahilerle kutlanan doğum gününde Arda Gümüş doğum günü pastasını kutlamaya katılanlarla birlikte kesti.

Şehidin emanetine sahip çıktıklarını anlatan Mehmet Tahmazoğlu, "Öncelikle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şehit polisimiz Hüseyin Gümüş kardeşimiz terörle mücadelede şehit oldu. Şehidimizin 3 evladından biri olan Arda Gümüş'ün doğum gününde yanında olarak yalnız olmadığını gösterdik" dedi.

Şehit polisin eşi Didar Gümüş, oğlunun mutlu gününde verilen destekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Oğlumu böyle bir günde mutlu ettiler onun mutluluğu bizim mutluluğumuz. Bugün babasının yokluğunu aratmadılar. Allah herkesten razı olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

İlahi söylenmesi

Programa katılanlar

Şehit çocuğunun pastayı üflemesi

Mehmet Tahmazoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: GAZİANTEP-

=============================================

Kaybolan köpeğini dedektif gibi arayıp hırsızın eşkaline ulaştı

ANTALYA'da 5.5 aylık Rottweiler cinsi köpeği çalınan Tuğba Okul, dedektif gibi çalışıp hırsızın güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı.

Olay, Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'ndeki T&T Tenis Kulübü'nde, 24 Temmuz günü saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Tenis kulübünün işletmecisi Tuğba Okul, Arya adlı Rottweiler cinsi 5.5 aylık köpeğini tasmasından çıkararak kulübe ait etrafı tellerle örülü bahçeye saldı. Bir süre sonra köpeğinin kaybolduğunu fark eden Tuğba Okul, aramaya başladı. Tesisin güvenlik görevlisinin, köpeği götüren kişiyi gördüğünü kendisine anlattığını söyleyen Tuğba Okul, "Köpeğimi üzerinde mavi tişört bulunan, siyah pantolonlu bir erkeğin, boynuna pantolon kemeri takarak götürdüğü söyleniyor. Ben de bu eşkal doğrultusunda aramaya başladım" dedi.

3 aylıkken aldığı köpeğe 2.5 aydır baktığını aktaran Tuğba Okul, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kızıltoprak Mahallesi'ndeki tüm sokakları didik didik aradım. Sosyal medyadaki paylaşım sonucunda bir kişi köpeği sabah saatlerinde 100'üncü Yıl Bulvarı Gazi Lisesi önünde gördüğünü söyledi. Oradaki görgü tanıkları ile yaptığım görüşmede, daha önce bana tarif edilen kişinin köpekle birlikte görüldüğünü anladım. Civardaki işyerlerine girip araştırdım. En son bu kişinin girdiği bir marketin güvenlik kamerası görüntülerine ulaştım. Görüntülerde herkesin tarif ettiği kişi dışarıda köpeği bir demire bağlıyor ve ardından marketten içeri giriyor. Market sahibi bu kişinin köpeğe kötü davrandığını da söyledi. Ben köpeğimin bu kişi tarafından çalındığını düşünüyorum. Polis merkezine giderek eşkalini aldığım bu kişiden şikayetçi oldum. Çünkü şu ana kadar görüştüğüm 4 farklı kişi köpeğimi bu kişiyle gördüklerini söylüyor."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-

Haber: Süleyman EKİN/ANTALYA, -

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hüseyin Gümüş Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title