Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)HASTANEDEN DÖNEN BABA-OĞUL TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜKARS'ın Kağızman ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, imam 34 yaşındaki Zekeriye Yılmaz ile hastaneye götürüp tedavisini yaptırdığı babası 64 yaşındaki İbrahim Yılmaz yaşamlarını yitirdi.

1)HASTANEDEN DÖNEN BABA-OĞUL TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ

KARS'ın Kağızman ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, imam 34 yaşındaki Zekeriye Yılmaz  ile hastaneye götürüp tedavisini yaptırdığı babası 64 yaşındaki İbrahim Yılmaz yaşamlarını yitirdi.Kaz dün saat 19.00 sıralarında Kars'ın Kağızman ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki Bayan mevkinde meydana geldi. İddiaya göre Zekeriye Yılmaz, Kağızman ilçesinde yaşayan hasta babasını, görev yaptığı Iğdır'dan gelerek Erzurum'daki hastaneye götürüp tedavi ettirdi. Ardından Zekeriya Yılmaz, dönüş yolunda kullandığı 76 AC 650 plakalı otomobiliyle karşı yönden gelen Kemal Çelik yönetimindeki 76 AD 979 plakalı kamyonetle kafa kafaya çarpıştı. Evli ve 2 çocuk babası Zekeriye Yılmaz olay yerinde hayatı kaybetti. Ağır yaralanan baba İbrahim Yılmaz ise kaldırıldığı Kars Devlet Hastanesine doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kamyonet sürücüsü Kemal Çelik ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Kağızman ilçesinin Böcüklü köyünde defnedilecek olan baba ile oğulun ölümü ilçede büyük üzüntü yarattı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Yaralıların ambulansla götürülmesi

(Haber-Kamera: İlhami TURAN / KAĞIZMAN (KARS),

====================================================

2)ALAŞEHİR'DE SEBZE VE MEYVE İŞLETMESİNDE KORKUTAN YANGIN

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, yaş sebze ve meyve işletmesinin önündeki plastik kasaların tutuşmasıyla çıkan yangın, tesis bölümüne de sıçradı. İçerdeki 400 işçi dışarı çıkarak canlarını kurtarırken, alevler itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürülebildi. Alaşehir-Sarıgöl Karayolu, Taşlıkahve Mevkisi'ndeki Hüseyin Balcı'ya ait yaş sebze ve meyve işletmesinin bahçesindeki yaklaşık 1000 plastik kasanın bulunduğu bölümden bugün saat 10.00 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Atılan sigara nedeniyle çıktığı sanılan yangın, kasaların kolay yanan plastik maddeden olması nedeniyle kısa sürede büyüdü. Alevlerin, tesise de sıçraması paniğe neden oldu. Tesiste çalışan 400 kişi dışarı çıkarak, canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaye ekibi sevk edildi. Tesis çalışanları da itfaiye ekiplerine yardımcı olarak hortumların çabuk bir şekilde serilerek müdahale edilmesine yardımcı oldu. İtfaiye ekipleri, su sıkarak alevlere yaklaşık 2 saatte güçlükle söndürürken, tesiste maddi hasar meydana geldi.

FAİCADAN DÖNÜLDÜ

Yangını haber alarak tesise gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Tarım Komisyonu Başkanı Ali Uçak, söndürme çalışmalarını izleyip, bilgi aldı. Uçak, meslektaşı olan Alaşehir'in en büyük yaş sebze ve meyve ihracatçılarından biri olan Hüseyin Balcı'ya ait tesisteki yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini belirtip, "Ancak, bahçedeki plastik kasaların bulunduğu bölümde başlayan yangının, çalışanların söndürmeden attığı sigaradan çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor. Allah bizi büyük bir faciadan kurtardı. Çünkü içeride yaklaşık 400 kişi çalışıyordu. Yangın duvarı aşıp içeriye sıçrasaydı, büyük bir facia yaşayabilirdik. İşletme ağırlıklı olarak plastik malzemelerden oluşuyor. Dış cephenin alimünyum sacla kaplı olması içerisinin de tuğla duvarla örülmüş olması, alevlerin iç bölgeye geçmesini geciktirmiş. Alaşehir ve Sarıgöl İtfaiye Grupları'nın müdahalesi ile yangın söndürülürken, can kaybının olmaması sevindirici. Maddi hasar meydana geldiği için işletmenin çalışamayacak olması, buradan ekmek yiyen birçok ailenin de iş kaybına neden olacak" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yangından görüntü

-Söndürme çalışmalarından görüntü

-Tesiste çalışan işçilerle röp.

-Yanan tesisin işletmecisi Hüseyin balcı ile röp.

-Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Tarım Komisyonu Başkanı Ali Uçak ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa),

======================================================

3)BOĞULMA TEHLİKESİ ATLATAN ÇİFTİ VATANDAŞLAR KURTARDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, denizde çırpınan 32 yaşındaki Melike Kılıç'ı kurtarmaya giden eşi 37 yaşındaki Mehmet Kılıç da boğulma tehlikesi geçirince korkulu anlar yaşandı. Vatandaşların kurtardığı çift ölümden dönerken, o anlar DHA tarafından görüntülendi. İstanbul'dan bir hafta önce Bodrum'a tatile gelen Mehmet Kılıç ve eşi Melike Kılıç, Gümbet Plajı'na gitti. Bir süre güneşlenen Melike Kılıç, ardından denize girdi. Sahilden yaklaşık 80 metre kadar açılan Melike Kılıç, daha sonra birden bağırmaya ve suda batıp çıkmaya başladı. Eşinin boğulma tehlikesini geçirdiğini gören Mehmet Kılıç ise denize atlayarak kurtarmaya gitti. Ancak kendisi de boğulma tehlikesi geçirdi. Mehmet Kılıç'ın "Eşim boğuluyor yardım edin" çağrısıyla, vatandaşlardan 35 yaşındaki Fatih Güven elbiseleriyle denize atladı. Güven Melike Kılıç'a, diğer vatandaşlar ise Mehmet Kılıç'a yardım edip denizden çıkardı. O anlar DHA tarafından görüntülendi. Çifte, Bodrum Belediyesi Kafeteryası çalışanları yardımcı oldu. Bir otelin sağlık çalışanı ise herhangi bir sağlık sorunu var mı diye kontrol etti. Yaklaşık 10 dakika dalgalarla mücadele eden kadın ile kocası, bir süre sonra otellerinin yolunu tuttu.

Çifte yardımcı olanlardan Fatih Güven, "Aydın'dan tatile geldim. Kafeteryada otururken, birden bağırma seslerini duydum. Bir kadın batıp batıp çıkıyordu. Ona yardıma giden kocası da zor durumdaydı. 5 metre ilerideki karısına müdahale edemiyordu. Hemen denize atlayıp, kadına ulaştım. O arada vatandaşlar da yardım etti. Birlikte kıyıya çıkardık" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Boğulma tehlikesi geçiren kadın denizden çıkarılırken

Kocası ve kendisi

Boğulma anı fotoları görüntüye eklendi

Kadını kurtaran Fatih Güven ve vatandaşlarla röp.

Olayın yaşandığı yerden genel detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=====================================================

4)GÖLGESİNDE UYUDUĞU TIR'IN ALTINDA EZİLEREK ÖLDÜ

GAZİANTEP'te, gölgesinde uyuduğu TIR'ın hareket etmesiyle altında kalan Suriyeli 17 yaşındaki Ahmet Elsalih, ezilerek yaşamını yitirdi.Olay, bugün sabah saatlerinde Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye uyruklu Ahmet Elsalih, sıcaktan bunalarak, dinlenmek için boş arazide bulunan plakası öğrenilemeyen TIR'ın altına yattı. Gölge olduğu için burayı tercih eden Suriyeli genç uykuya dalarken, bir süre sonra aracın yanına gelen Ali K., genci fark etmediği için TIR'ı hareket ettirdi. Ali K.'nın hareket ettirmesiyle birlikte Suriye uyruklu Elsaluh TIR'ın altında kalarak ezildi. TIR olay yerinden ayrılırken, olayı görenler ise durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler boş alanda karşılaştığı Elsalih'in cesedini yapılan inceleme sonrası otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Bu sırada olayı duyarak bölgeye gelen Suriyeli gencin yakınları ise ölüm haberiyle sinir krizi geçirip gözyaşı döktü.Polis ekipleri ise görgü tanıklarının ifadesi ve çevredeki güvenlik kameraları ile plakasını saptadığı TIR'ı bularak sürücüsü Ali K.'yı gözaltına aldı.Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yeri

Polis ekipleri

Ekiplerin olay yeri incelemesi

Yerdeki cenaze

Cenaze yakınlarının ağlaması

Olay yerindeki kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 115 MB

======================================================

5)MOTOSİKLETLER ÇARPIŞTI: 4 YARALI

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde iki motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Manavgat Motosiklet Festivali kapsamında Titreyengöl Boğaz mevkiinde dün akşam düzenlenen konserden dönen 52 yaşındaki İbrahim Dağlı'nın kullandığı plakasız motosikletle festival alanına giden 17 yaşındaki Demirhan Kiraz idaresindeki 07 LPV 60 plakalı motosiklet kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücülerle birlikte motosikletlerde bulunan Fındık Dağlı ve 17 yaşındaki Çağatay Güzelce ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları çeşitli hastanelere kaldırdı.

Manavgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan İbrahim Dağlı'nın yolda kalbinin durduğu, elektro şokla yeniden çalışmaya başladığı belirtildi. Durumları ağır olan İbrahim Dağlı ve Çağatay Güzelce yapılan ilk tedavilerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------

Devlet Hastanesi'nden görüntü

Olay yerinden motosikletlerin görüntüleri

Olay yerinden detay görüntü

00: 41

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

=================================================

6)'KURTULUŞ YOLU', 1919'UN 100'ÜNCÜ YILINDA TAMAMLANACAK

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru'yla Samsun'a gelişinin ardından, Amasya'ya gidişinde kullandığı 98 kilometrelik 'Kurtuluş Yolu'nun yeniden ortaya çıkarılması için başlatılan çalışmalar hızlandı. Yolun o dönemin ruhuna uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapılırken 1919'un 100'üncü yılı olan 2019'da projenin tamamlanmış olacağı belirtildi.

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla birlikte Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru'yla Samsun'a geldikten sonra şu an İlkadım İlçesi'nde bulunan ve Gazi Müzesi olarak hizmet veren Mıntıka Palas Oteli'ne yerleşti. Bir süre kent merkezinde kalan Atatürk, daha sonra milli mücadeleyi başlatmak için ilk olarak 25 Mayıs 1919'da Havza İlçesi'ne, ardından da 12 Haziran 1919'da Amasya'ya ulaştı. Atatürk'ün kurtuluş ateşini yakmak için Samsun kent merkezinden Amasya'nın Suluova İlçesi'ne kadar gittiği 98 kilometrelik 'Kurtuluş Yolu'nun 98 yıl önceki ruha uygun hale getirilmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi 2 yıl önce harekete geçti. Osmanlı arşivlerindeki belgelerden ve 1957 yılına ait karayollarını gösteren haritalardan yararlanarak yapılan çalışmalar sonucunda 'Kurtuluş Yolu'nun orijinal güzergahı belirlendi. Orijinal yolun korunması, güzergahın o dönemin koşullarına uygun hale getirilmesi için projeler hazırlandı. Atatürk'ün kullandığı makam otomobillerinden birisinin aynısı özel bir firmaya yaptırıldı. Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Atatürk'ün Anadolu'ya açılmak için ilk yolcuğu yaptığı yol gün yüzüne çıkarılınca kentte de bir heyecan yarattı. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtuluş yolu için başlatılan çalışmalara ise hız verildi.

'SADECE YOL DEĞİL, O RUHU YAŞATMAK İSTİYORUZ'

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, 98 kilometrelik Kurtuluş Yolu'nun Atatürk'ün Samsun'da ilk adım attığı yer olan Tütün İskelesi'nden başladığını belirterek şu bilgileri verdi:

"Güzergah, Tütün İskelesi'nden sonra Cumhuriyet Meydanı, oradan Mıntıka Palas Oteli, Mecidiye Caddesi, Badırlı'yı takiben eski Ankara Yolu'na oturuyor. Tarihi izi ortaya çıkarmak için orada bir çalışmamız var. Kendi misyonuna da uygun olacak şekilde, hatta Atatürk Anıtı'nı da kapsayacak biçimde bir kentsel tasarım yarışması da yaptık. Katılım çok oldu ve güzel bir sonuç elde ettik. Kurtuluş Yolu çalışmasını böylece başlatmış olduk. Bu arada özellikle eski dönemlerden kalan verileri toparladık. Örneğin karayollarında kullanılan sis çanları da bunlardan birisi. Bölgede virajlar olduğu, yol da dar oluğu için gelen ve giden araçların kontrolünü sağlamak üzere sis çanları varmış, uyarı anlamında kullanılırmış. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu çanın bir örneğini Sivas'ta buldu ve o örneğe göre biz çanları tekrar yaptırıyoruz. Ayrıca kardan korunmak için insanların durduğu mekanlar varmış oraları da canlandıracağız. Sadece bir yol değil, o yol güzergahı içinde o ruhu yaşatmak istiyoruz. Bunun için de etrafını o dönemin yapıları ile imalatları ile yeniden yapmayı doldurmayı düşünüyoruz."

'HAN BÖLGELERİNE İŞLEV VERECEĞİZ'

Var olan çeşmeleri ve namazgahları onardıklarını, bazılarını yeniden yapacaklarını dile getiren Zennube Albayrak şöyle devam etti:

"Güzergaha kilometre taşlarını yaptırıp yeniden koymaya başladık. Kurtuluş Yolu tabelaları yerleştirdik. Güzergahta Susuz Han, Cümbüş Han, Dip Han, Doruk Han, Üç Han var. Hanların olduğu bölgeleri de canlandırıp simgesel olarak onlara bir işlev vereceğiz. Kimisi animasyon olarak görülebilecek, kimisinin de ciddi anlamda imalatını yapacağız. Hanlarla ilgili seyyahların bilgilerinden yararlandığımız gibi geçmiş dönemde olayları yaşamış olan bölge halkı ile görüştük bilgi aldık. Eski Samsun- Ankara Yolu üzerinde şoförlük yapmış olan kişilerle görüştük."

'TARİHİ YAŞASINLAR İSTİYORUZ'

1919 yılı ve sonrasındaki dönemde kullanılan at arabası, minibüs, kamyon, otobüs, traktör gibi ulaşım araçlarının aslına uygun olarak yeniden yaptırılıp güzergahta kullanılacağını kaydeden Albayrak şunları anlattı:

"İki aracın imalatı yapıldı sayı artırılacak. O yolda kullanılacak. İnsanlar o yoldan geçerken dümdüz bir yoldan geçiyor algısına kapılmasın, tarihi yaşasınlar istiyoruz. Nereden nereye geldik görsünler. Bu mücadele başladı ama şu anki koşullarda değildi. O dönemin ruhunu yansıtacak düzenlemeler yapalım istedik. Müzelerimiz olacak. Çakallı Han önünde bulunan iki tarihi köprünün yanındaki iki eski evi kamulaştırdık. Bu iki ev müze olacak. O zamanlar 'kete' adı verilen bir ekmek varmış ve o ekmeği alırlarmış. Bu ekmek üretilebilecek. Ayrıca yine güzergahta bulunan bir un fabrikasını da kamulaştırıp tescilini yaptık. Bu fabrika da müze olacak."

2019'A KADAR BİTİRECEĞİZ'

Zennube Albayrak, güzergahtaki köprüleri onardıkları, binaları o döneme uygun olarak boyayıp onardıklarını, çeşmeler yaptıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Atatürk'ün geçtiği yol güzergahının belirli kısımları kapanmış olan noktaları da vardı. O kısımları açtık köprüleri yaptık bağlantıyı da sağlamış olduk. 19 Mayıs 1919 bizim için çok özel bir yıl. Bu tarihin 100'üncü yıl dönümü olan 2019'a kadar Kurtuluş Yolu'ndaki çalışmayı tamamen bitireceğiz. Bu yolla ilgili yaşlılarımızdan, o anlara ait anıları olan varsa bizlerle paylaşırlarsa onları da değerlendiririz. Hep beraber sahip çıkıp benimsersek, Kurtuluş Yolu'nda verdiğimiz bu mücadeleyi hep beraberce anı olarak yaşar ve yaşatırız. Tarihi de herkese anlatmış, tanıtmış oluruz."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Tütün İskelesi'nden detay

-Kurtuluş Yolu'nun başladığı yerden detay

-Kurtuluş yolu tabelaları

-Yoldan detaylar

-Röportaj

(SÜRE: 7.29 Dk) (BOYUT: 237.73 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER / SAMSUN,

======================================================

7)İLİŞKİYE GİRDİĞİ KADININ CÜZDANINI GASP ETTİKLERİ İDDİASI

İlişkiye girdiği kadının cüzdanını gasp ettikleri iddiasıKONYA'da iddiaya göre 100 lira karşılığında otomobilde cinsel ilişkiye girdiği 26 yaşındaki B.B.'nin boynuna bıçak dayayıp iç çamaşırına sakladığı içinde 440 lira olan cüzdanı alan 19 yaşındaki Mehmet Ç. ve aynı yaştaki arkadaşı Mustafa Ç., gözaltına alındı.

Olay, dün saat 03.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Akif Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Poliste, fuhuş yapmak suçundan kaydı bulunan B.B., iddiaya göre kendisini telefonla arayan Mehmet Ç. ile 100 lira karşılığında cinsel ilişkiye girmek için anlaştı. Büşra B., Mehmet Ç, ile buluşup otomobil içinde ilişkiye girdi. Mehmet Ç.'nin yanında gelen arkadaşı Mustafa Ç. de otomobilin dışında bekledi. İddiaya göre ilişkinin ardından Mehmet Ç. ve Mustafa Ç., B.B.'nin boynuna bıçak dayayıp, iç çamaşırına sakladığı içinde 440 lira olan cüzdanı alıp kaçtı. B.B. de polise haber verdi.

B.B. ilk ifadesinde, "100 lira karşılığında ilişkiye girdim. Bu kişiler verdikleri parayı geri almak istedi. Saçımı çekip tokat attılar. İç çamaşırıma sakladığım cüzdanımı alıp gittiler" dediği öğrenildi.

Olaydan sonra çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri  Mehmet Ç. ve Mustafa Ç.,'yi evlerinde gözaltına aldı. Şüphelilerin ilk ifadesinde 1 ay önce yine B.B. ile para karşılığı ilişki için anlaştıklarını, ancak kadının parayı alıp ilişkiye girmeden kaçması üzerine bu olayı gerçekleştirdiklerini ileri sürdüğü öğrenildi.

2 kişi yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilişi

-genel detay

(Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,)

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zekeriya Yılmaz İbrahim Yılmaz Mehmet Kılıç Kağızman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title